Hirdetés
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Játékmenet előzetesen a tavaly bemutatkozott EXODUS
- Új Virtua Fighter játék készül
- World of Tanks - MMO
- Call of Duty: Black Ops 6 - Jön az első ingyenes időszak
- Xbox Series X|S
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- PlayStation 5
- Diablo IV
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
7Sony7
addikt
válasz King Unique #153295 üzenetére
Köszönöm az infókat, a 2 pc része érdekelt.
Pilipi: Megvolt, Win 3.11, dos 6.22, és Norton helyett Wolkov kommander, mert kisebb helyet foglalt. Meg a dos navigátor, mert az sokkal szebb.
[ Szerkesztve ]
Nem vagyok öreg, csak klasszikus.
-
DS39
nagyúr
válasz Cs1csó #153283 üzenetére
vagy csak már kezdik lesz.rni a Win10 felhasználókat.
mindenesetre vicces azért, hogy kiadnak egy frissítést, ami Bitlocker sebezhetőséget javítana, ez kb. a felhasználók 5%-át ha érinti.
cserébe alapbeállításként senkinél nem tud települni, mert egy friss 10 telepítésnél (két hete csináltam) 531 MB-os helyreállítási partícióra nem fér rá.
és a MS megoldása hogy partícionáld át az SSD/HDD-t.
biztos 100+ millió felhasználó ezt meg fogja tenni.
legalább Pro verzión lenne olyan, mint 8.1-ig, hogy el lehetett rejteni a nem kívánt frissítést. (mert ugye a 95%-ot rohadtul nem kell hogy ez érdekelje) -
King Unique
titán
válasz 7Sony7 #153294 üzenetére
• How to Upgrade to Windows 10 from Windows 7 for Free
• How to Upgrade to Windows 10Egyazon PC-n belül eleve adott a lehetőség közvetlenül Windows 10-re frissíteni (in-place upgrade) Windows 7-ról, ahol megmaradnak a személyes fájlok és a telepített alkalmazások, nem kell csak emiatt újratelepíteni a 0-ról.
Viszont manapság már nem fog utána digitális licenccel automatikusan aktiválódni a Windows 10, mivel az a lehetőség már megszűnt, amit a linkelt útmutató elején is írnak.Ha 2 PC között kell "átpakolni" a rendszert, akkor az egyéb megoldások a #149036 számú hozzászólásban már ismertetve lettek.
[ Szerkesztve ]
-
7Sony7
addikt
Bár nem gondolnám, hogy létezik, de: Megvan még a w7-es gép, meg itt van a W10-es is. Van valmi, ami "átpakol" ? Dokumentumok, programok, stb? Vagy pendrive, és másoljam rá az ilyesmit, a progikat meg telepítsem újra?
-
7Sony7
addikt
-
King Unique
titán
válasz boborján2 #153288 üzenetére
Arra célzott a fórumtárs, hogy a MAK termékkulcsoknál eleve nehéz vagy kb. lehetetlen ellenőrizni a megadott feltételek teljesülését, meg jellemzően ugyanazt a termékkulcsot eladják sokaknak, pont ezért nem feltétlen lesz minden esetben az olyan legális és ezért vicc az EU-s mantra kiterjesztése azokra is.
Akiknek itt a fórumon, ebben és más topikokban aktiválási problémája szokott lenni és sehogyan nem tudják megoldani az aktiválást / újraaktiválást, sőt a Microsoft ügyfélszolgálata is elhajtja őket amint ellenőrzik milyen termékkulcsról van szó, azok szinte kivétel nélkül mind az ilyen gyanúsan olcsó MAK és egyéb termékkulcsoknál szoktak lenni, pont ezért megmosolyogtató azt olvasni, hogy azok annyira oké.
Egyébként meg #117023.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz 7Sony7 #153268 üzenetére
"Meg olyan nincs, hogy ne kérjen semmit bejelentkezésjor?"
"Á, ehhez is egy külön program kell?!"Nem, nyilván nem kell, mivel megoldható anélkül is, az Autologon max. azon felhasználóknak kellhet, akik nem tudják más módon beállítani.
-
boborján2
aktív tag
Ember!
A kulcsok továbbadása legális.Az átverés/lehúzás/csalás nem az.
Nem értem miért fűzöd össze a kettőt?
A 20. hsz-ed is arról szól hogy úgyis átvernek!Vicc amit művelsz már komolyan!
Ha meg akkora láma vagy (már bocs!) hogy téged nonsop átvernek ,akkor veled is gond van.De tudod mit,képzelj még valamilyen történetet és nevess,légy ettől boldog.
Csak ha lehet akkor releváns dolgokkal érvelj és ne a csalással ,mert azt mindenki tudja hogy illegális.[ Szerkesztve ]
ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
Geth
veterán
válasz boborján2 #153281 üzenetére
Az Európai Bíróság C-128/11. sz. ügyben hozott ítélete és a BGH határozata alapján megengedhető és legális a mennyiségi (Volume) licencek egyesével történő tovább értékesítése, amennyiben annak szóban forgó példányát az eredeti vásárló használhatatlanná tette (törölte), illetve abban az esetben is, ha az adott licenc eleve nem került felhasználásra.
Most elképzeltem, ahogy az 1500 aktiválásos MAK kulcsot eladja valaki 5000 forintért, majd törli a kulcsot és véletlenül sem adja el többször. Jó biznisznek tűnik, mindig megnevettetsz
[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
válasz Abrion #153282 üzenetére
Ha nagyon szeretnéd a KB50334441 felrakni, akkor a leírtak szerint megteheted.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Abrion
senior tag
hm még mindig nem lehet feltelepíteni a KB5034441, nagyon makacs a microsoft.
-
Geth
veterán
válasz 7Sony7 #153274 üzenetére
Nem kell. A Gépházban kell kikapcsolni a Windows Hello kényszerítést, majd megadni a helyes adatokat a "control userpasswords2" parancsra nyíló ablakban.
Sajnos egyre többen képtelenek követni egy ~5 tételből álló lépéslistát, így egyszerűbb pl. a linkelt progival.
De remélem már visszatetted a Win7-et#153276 boborján2
Illetve részemről az euban továbbra is legális a használt kulcsok értékesítése.
Persze hogy az, a Retail és OEM kulcsoké, de az ellenkezőjét senki se állította, csak Nálad beakadt a lemez. -
_Smooth
senior tag
Most, hogy sikeresen bedobtam a kavicsot az állóvízbe, lenne egy másik windowsos kérdésem
a napokban összerakott új gépre a wint még a régi monitorral telepítettem.
Radeon RX7600 és Samsung S27G32A az új monitor. Előtte egy Benq 2420HD (vagy valami hasonló) volt rákötve.
Viszont az istennek se akar DisplayPortról menni ez a kombó. Csak HDMI.
Bennragadhatott valami a winben az előző monitorról?
Ha monitor illesztőt akarok frissíteni, ott a Benq-t dobja fel. Monitor illesztőprogram adatainál 2006-os dátum szerepel.
Próbáltam DDU-t, de az szerintem csak az AMD cuccait szedte le.
Monitoron Freesync aktív, DP és HDMI is PC módban van.
VGA-n már mindkét DP kimenetet próbáltam (monitoron ugye csak egy van).
Ha gépről lehúzom a HDMI-t, akkor semmit nem talál. Ha fent van, akkor hiába kerestetek, végül csak a HDMI-n ad képet.
Monitor FW-e már a legfrissebb. AMD driver is friss. Windows is kb 2 napos.
Van esetleg valami ötletetek?# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
boborján2
aktív tag
válasz Pyttawrx #153271 üzenetére
Nem én terjesztem hanem a hardverapró (is).
Én szándékosan egy árva linket sem írtam.
De szerintem lapozhatunk , eléggé ki lett tárgyalva ,megkaptam a felvilágosítást.
Illetve részemről az euban továbbra is legális a használt kulcsok értékesítése.
Részemről off a további kukcsos téma.
Megbeszéltük ,hogy mindenki maga dönt.
Tegyünk pontot a végére.[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
-
7Sony7
addikt
válasz tordaitibi #153273 üzenetére
Á, ehhez is egy külön program kell?! És akkor csodálkoznak, hogy eddig W7-en voltam. Lehet mérgemben visszarakom. Köszi.
-
sz.j
nagyúr
válasz Attila0 #153269 üzenetére
A "C"-t 250 MB-al akartam csökkenteni, de valamiért azt nem engedte, ezért a hozzá legközelebbi lehetőséggel (kb. 370 KB) csináltam.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
7Sony7
addikt
Srácok, milyen korlátozások vannak licenc nélkül? Feltettem a 10 et, de még nem döntöttem el, hogy ez lesz, vagy a 11. Ezért még nem vettem licenszet/kulcsot. Most nem zuok bejelentkezési pin kódot létrehozni. Ez hiba, vagy direkt?
Meg olyan nincs, hogy ne kérjen semmit bejelentkezésjor?[ Szerkesztve ]
-
sz.j
nagyúr
Többszöri próbálkozás eredményeként sikerült a KB5034441 frissítést telepítenem.
Ha valakit érdekeln, akkor:
a Free NIUBI Partition Editor-al először lecsökkentettem a "C partíciót", majd megnöveltem a "Helyreállítási partíció" méretét és ezt követően a notira is települt a KB5034441 frissítés.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
Geth
veterán
-
boborján2
aktív tag
válasz King Unique #153262 üzenetére
Oké. Már leírtam a lényeget ,így no comment.
-
King Unique
titán
válasz boborján2 #153253 üzenetére
Attól hogy adnak akár az ilyen gyanúsan olcsó, bazári termékkulcsokhoz is számlát, még nem feltétlen lesz jogtiszta a licenc és működő a termékkulcs.
Dehogynem mondja meg a termékkulcs, ha nem működik, akkor nyilván át lett cseszve a vevő, meg ha Retail helyett MAK-ot küldtek, W10 helyett W7/8.1 termékkulcsot és egyéb röhejes esetek.
Az meg már vagy 100x ki lett tárgyalva itt és a korábbi topikgazda is leírta, hogy fenntartással kell kezelni az ilyen gyanúsan olcsó termékkulcsokat, felesleges 100+1-edik alkalommal is lefutni ugyanazokat a köröket...
[ Szerkesztve ]
-
Staradder
tag
hello
Létrehoztam egy belső hálón lévő két win 10 gép között mappa megosztást. Az elérést megoldottam látom és meg is tudom nyitni a másik gépen lévő fileket. De áthelyezni azon a gépen másik mappába már nem engedi a mellékelt képen lévő hibát dobja.
Mi lehet a megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
OldMike
őstag
-
VGYke
addikt
Sziasztok! Feladatkezelő / Háttérfolyamatok alatt jó pár azonos nevű és "tulajdonságú" bejegyzést látok különböző memória foglaltsággal, a képek szerint.
Nem emlékszem arra, hogy korábban ez így lett volna. Ez így normális?
Stb.kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
Paxker315
addikt
Huh. Ismerős notijában a rendszermeghajtót cserélném 128gb-os ssd-ről 1tb-osra. Az 1TB-os új, sosem volt még gépben. Ha kicserélem a két meghajtót, bootolok win10 pendrive-ról, telepítés alatt ki fogom tudni választani az 1TB-ost (diskpart-clean-convert gpt után)? Jelenleg nem indul a rendszere el, szvl újratett win10 úgyis kellene, de akkor már egybe lehetne kötni a meghajtócserével.
Előfordulhat, hogy új-nem beszerelt NVME SSD-t nem ismerné fel a noti (core 8700, GTX1050 , DDR4 ram-os, ennyire emlékszem)? Mi a bolondbiztos módja, hogy biztosan sikeres legyen a rendszertelepítés az új meghajtón? Csak spec ilyen helyzetbe még nem kerültem, és nem is saját eszköz. : )
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz boborján2 #153253 üzenetére
Félreértesz, nekem nem kell segítség, itthonra elég volt 2 jó Win8 Retail kulcs, azzal elvagyok
Én maradok annál a szemléletnél, hogy a kulcs stimmeljen azzal amiért pénzt adtam, onnantól kezdve nem érdekel ki adta és mennyiért.- De ugye nem versz át, azt küldöd amit kértem?
- Persze, persze.
[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
Definiálom a jó helyet...
Beleteszel pár óra melót , néhány levélvástás , néhány telefonhívást és kb. ugyanannyi befektetett energiával megtalálod a jó és occsó számlás eladót, mint én.
Asszem a google kiindulásnak nálad is elérhető.Nem csak az átveréssel van baj, hanem hogy sok esetben nem tudod előre megkülönböztetni a nem átveréstől. De többet már nem írom le.
Látom nem érted a lényeget.
Többször én sem írom le.Nem a kulcs fogja megmondani hogy át vagy e verve, hanem maga az eladó. Ehhez kell egy kevés meló ,amit írtam és a megfelelő kommunikáció.
-
Geth
veterán
válasz boborján2 #153251 üzenetére
Nem csak az átveréssel van baj, hanem hogy sok esetben nem tudod előre megkülönböztetni a nem átveréstől. De többet már nem írom le.
És akkor el is jutottunk odáig ,hogy ha jó helyről veszed számlával ,akkor legális kulcsod lesz olcsón.
Oké, definiáld a jó helyet. De ócsó' legyen[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
Elbeszélünk egymás mellett.
Én is azt mondtam hogy az átveréssel van a baj.Azt is írtam hogy vannak stabil,normális eladók.
Magyarul, tőlük mindegy mit veszel , azt kapod amit kérsz/fizetsz.
Csak az átveréssel kereskedők árban alájuk mentek.
Az emberek meg rámennek ezekre mint tyúk a zöldre.És akkor el is jutottunk odáig ,hogy ha jó helyről veszed számlával ,akkor legális kulcsod lesz olcsón.
-
Geth
veterán
válasz _Smooth #153247 üzenetére
Én a jogi részéhez nem értek, csak ezt tudom tanácsolni:
1. Nézd meg mi van kiírva, amikor megveszed.
2. Ha Nálad van a kulcs, ellenőrizd le (pl. ShowKeyPlus).
3.
Ha stimmel a kiírással, örülj/sírj az árán.
Ha nem stimmel a kiírással, kérj rögtön visszafizetést.#153248 boborján2: És hogy mondod meg előre, hogy ez átverés vagy nem? Naugye.
1-2 évente 2-3 ezer forintért senki sem fog ebbe 5 perc energiát sem beletenni. Vesz másikat és jónapot.
Ezt írtam én is helló, erre épül ez az "üzleti modell". Kvázi eltartjátk a scammereket, és nagyjából annyira okés, mintha lefuttatná a gravel scriptet ingyér'.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
Ezért írtam ,hogy bizonyos feltételekkel és nem átveréssel.
Az alaphelyzet problémája nem a MAK továbbadása ,hanem az átverés.Persze hogy veszik a következőt.
1-2 évente 2-3 ezer forintért senki sem fog ebbe 5 perc energiát sem beletenni. Vesz másikat és jónapot.És azt is említsük meg ,hogy azért vannak normális eladók is ,ahol nem a lehúzással akarnak pénzt keresni.
-
_Smooth
senior tag
Most csak a saját szemszögemből (ahogy itt olvasgatom az ezzel kapcsolatos kommenteket), bennem fel se merült, hogy emagon vásárolt termék illegális lenne.
Megmondom őszintén, le se tojtam, miért kerül annyiba, amúgy valójában mennyibe kellene kerüljön.
Nem feltételeztem, hogy emagra felkerülhet bárminemű lopott/kalóz/illegál holmi.
Nem tudom, mi a MAK, jelen esetben OEM és társai. (utóbbit azért persze sejtem, magát a betűszót ismerem).
Nekem kellett egy Win 10, Home elegendő, felmentem és rákerestem. Ennyi volt az ára, megvettem. 20-25k környékén is voltak. Nekem nem kell doboz, lemez, emlék plakett, egyszerre több gépre telepíthetőség, Pro verzió, plüssfigura, kiskutyagumi. Egy W10 Home, csak kulcsot ad, szedd le magadnak a gyártó oldaláról az oprendszert, csinálj magadnak belőle telepítőt. Gondoltam ennyi a difi, de ez nekem megfelel, mert meg tudom csinálni. Akkor minek fizetnék a többiért fölöslegesen +20k-t. Vagy MS tol egy promót, hogy visszaszorítsa a kalózkodást. Rájöttek, hogy ennyit ér a rendszerük. Nem tudom. Nem izgat.
Amúgy, ha tudom, mi a valódi difi egy ilyen 4000Ft-os és egy 24000Ft-os verzió között, tudok mérlegelni.
Persze, tisztában vagyok, hogy a törvény betartása alól nem mentesít annak nem ismerete. De honnan kellene tudnom, hogy erre vonatkozóan van bármilyen törvény, amit ismernem kéne? Azért nem a darkweben vásároltam. Vagy az ecserin pult alól.
Megkaptam a kulcsot, számlát, beütöttem, működik.
Amúgy meg vannak fent 25, 40, 60, 80-ért is. Akkor vegyem meg kapásból a legdrágábbat? Vagy kezdjem el guglizni, hogy a KW9-00135 és társai mit jelentenek?
# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Geth
veterán
válasz boborján2 #153245 üzenetére
(1) Nem szokták kiírni, hogy MAK kulcs és (2) a teljes volument cserkészbecsszóra csak Neked adjuk el.
Ezzel szemben simán eladják Retail-nek, többször. Btw ha egyedül kapsz meg egy MAK kulcsot amiben maradt mondjuk 4 db. aktiválás, az 5. alkalommal már jön a meglepett pikacsu arc. Az 5. alkalom jó eséllyel hónapokkal a vásárlás után jön. Szerinted hányan fogják megreklamálni? Veszik a következőt bagóért (loop). -
boborján2
aktív tag
A MAK is továbbadható bizonyos feltételekkel , csak nem egyszerre több embernek/szervezeznek.
A win7 szitu persze hogy gáz, ahogy az is ha nagymotort hirdetek és gyerekbiciklit küldök helyette és elfelejtem odaírni hogy ez amúgy egy bicikli
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz boborján2 #153243 üzenetére
Igen, a Retail és OEM kulcsokkal nincs is gond, a többi szitu a gáz..
emag? Mármint erre gondolsz: emag.hu > keresés: Windows > random találat:
Forgalmazza a(z): Webmag
Cég neve: AFACEREA TA PE NET S.R.L.
Az emagnak csak annyi a dolga, hogy szétteszi a kezét.A MAK kulcsok értékesítése nagyon gáz, ha nem konkrétan erről szól a hirdetés.
Ugyanazt a MAK kulcsot eladni többször (szintén említés nélkül, hogy mit ad el), ultra gáz.
Windows 10 kulcsként eladni egy Win7/8 kulcsot szintén az ultra gáz kategória, de ez most már nem is működik.[ Szerkesztve ]
-
boborján2
aktív tag
válasz Pyttawrx #153242 üzenetére
Ha jól tudom az euban legális a szoftverek újra értékesítése.
Egyébkent ha ez akkora illegális dolog ,hogy van az hogy akár a hardverapró is ennek teret enged?
Ezeken az oldalakon bekaksz 2 warez linket és kitiltanak örökreNem egy aladó van akinek rengeteg a céges eladás is.
Soha senkit nem vettek még elő ezért?
Kétlem. És itt nem csak a hv.apróról beszélek.
Hanem egy emagról vagy a nevesebb oldalakról.[ Szerkesztve ]
-
-
boborján2
aktív tag
A vevő szempontjából lehet legális.
Beírja, működik, számla van róla,kész.Ha az Ms letiltja nincs mit tenni , mert ők max kiröhögnek.
Ha meg a hatóságnak van vele problémája , akkor számla alapján érdeklődjenek az eladónál. Ez nem egy gépkocsivásárlás , ahol törzskönyv is van meg eredetiségvizsgálat.ignored users : snyper990 | SlayR0113
-
_Smooth
senior tag
emagon vettem valami 4ezerért. Most néztem utána, hogy léteznek HW-hez kötött verziók. Akkor nem csodálkozom.
Vettem másikat 2000ért. De, ha most valamiért megdöglik az SSD-m, dobhatom ki ezt a kulcsot is? O.O
Az ilyenek miatt különösen frusztráló, hogy senkit nem lehet elérni ennél a nyomorult cégnél.
Köszi az infókat mindenkinek# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
Geth
veterán
-
_Smooth
senior tag
Sziasztok,
Már MS oldalán is feltettem a lenti kérdést, de hátha itt hamarabb kapok választ.
2020. decemberében vettem egy Win10Home kulcsot (számla is megvan). Akkor sikeresen aktiváltam, használtam is a gépet gond nélkül. Most alaplapot kellett cserélnem, és a wint is újratelepítettem. De már nem fogadja el a kódot. Próbáltam mindent, amit eddig a MS oldalán találtam; w10 aktiválás HW csere után, frissítés, kód újramegadás, stb. Most próbáltam valakit elérni telefonon, chaten, email, bármi, de teljesen esélytelen. Telefonon csak droid jelentkezik, annak is begépeltem a képernyőre kiköpött IID-t, majd a végén közölte, hogy ez a termék nem létezik, vigyem vissza a kereskedőnek, ad másikat XD
Senkivel nem lehet beszélni, mindenhol csak automata vackokra dobál.
Azt is csak most, megoldáskeresés közben láttam, hogy a kulcsot össze lehetne kapcsolni a fiókkal. Ha ezt esetleg felajánlotta volna már a legelején, lehet, hogy nem is lenne gondom. De így utólag, újratelepített rendszerrel már nem tudom megtenni.
Van bárkinek ötlete? Vagy lehet venni új kulcsot? Mert akkor felhúzom a fekete zászlót; fizessek azért, hogy utána rendre szívjak is vele.
Köszönöm előre is# I got bored one day and put everything on a bagel...
-
-Rolika-
senior tag
Mindenkinek köszi a segítséget
https://www.youtube.com/@Rolika82
-
Fuvaros
senior tag
Lenovo X1 Yoga 2. gen. - Win10pro - a kamera képe fordított (bal-jobb oldal csere)
Hogyan tudom megfordítani a képet ?
A kamera programjában semmi lehetőség.
Laptop driverek és bios is frissítve már.Nem fuvaros, ez csak megtévesztés...
-
Doky586
nagyúr
-
rantotthusi
tag
válasz mrzed #153226 üzenetére
Köszönöm! de egy ilyen van már fent igaz ez is feltelepült a sima driver mellé megnyitottam és ugy van ahogy beállitottam minden 5.1 -re téve és nem szól mégsem! Amugy a játékok azok szólnak 5.1-ben csak a youtube nem! pedig ez korábban megoldható volt. ha tesztelem a hnagszorokat a progiban akkor is megszolal a mély is ahogy a jatékopkban is minden jo csak youtubenál nincs mély...
[ Szerkesztve ]
-
mrzed
senior tag
válasz rantotthusi #153225 üzenetére
A driver telepítése után EZT telepítené automatikusan az ms store-ból. Már nincs benne a drivercsomagban egy ideje.
-
rantotthusi
tag
Sziasztok! Hátha valaki tud választ adni eme problémámra, a lényeg van egy 5.1 es rendszerem a régebbi alaplapon (realtek alaplapi hangkártya és asszem a realtek hd audio manager által) felállitott win 10-en meg tudtam oldani hogy youtubeon is zenék alatt szoljon legaláb a két első hangszóró és a mély aztan nem rég uj alaplap és társai fris win 10 proval aztan sehogy sem akar mukodni (nyilván uj alaplap ujabb realtek hnagkari rajta és ujabb driver, viszont itt már a realtek hd audio managert nem tudom feltenni hiba uzenetet ir valami 00001-es hiba) a youtube zenek alatt a két első plusz a mély csak sztereoban szol! erre esetleg van valakinek valamilyen megoldása szoftveresen? Nagyon szépen Köszönöm!
-
-Rolika-
senior tag
Sziasztok!
Mi a legegyszerűbb, leggyorsabb megoldás a win 10-et vissza állítani 0-ra?
Szombaton jönnek megnézni a gépemet és ha tetszik a vevőnek, akkor minél gyorsabban le kellene üríteni. A legegyszerűbb az lenne, ha format C és kész is, de ha van más megoldás, akkor nem szivatnám win telepítéssel a srácot.https://www.youtube.com/@Rolika82
-
Cs1csó
félisten
válasz semetka #153220 üzenetére
A notebook-oknál van olyan, hogy enerigatakarékossági okból amikor csak általános felhasználás van akkor az IGP-t használja és csak játék (vagy egyéb nagy grafikai igényű) program futtatásakor kapcsolja be a dedikált VGA-át. Nem tudom ennek mi a szoftveres, vagy hardveres háttere és hogy egy sima asztali gépnél ez megoldható e.
-
-
fabel
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Adott egy nyáron beüzemelt asztali számítógép Windows rendszerrel és családi felügyelettel. A belépésnél a helyesen beírt jelszót teljesen véletlenszerű időközönként (volt hogy 1 hét elteltével, volt hogy 2 hónap elteltével) nem fogadja el a rendszer. A szg. a próbálkozások után kiírja, hogy várjon legalább 2 órát és azután próbálja beírni a jelszót, tegnap még 4 óra várakozás után sem fogadta el a jelszót, pedig az azelőtti esetben két órán belül elfogadta. A családi felügyelettel időkorlátozás van beállítva, és nincs elérve a limit (általában aznap még nem is volt használva). Teljesen tanácstalan vagyok.
Internethez folyamatosan csatlakozik (más gépeken közben is működik).
Szerintetek mi lehet a probléma, és mi a megoldás?
Előre is köszönöm a válaszotokat!
-
semetka
őstag
Sziasztok.
Lenne egy gép i5-6600-as procival amit jelenleg iGPU-val használok. 2 kijelző (1 monitor, 1 TV) van csatlakoztatva. Ha tennék bele egy dedikált VGA-t akkor megoldható a képernyő váltás úgy hogy a monitor marad az iGPU-n , amikor átváltok TV-re akkor a TV a dedikálról menjen?[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
ddany7
csendes tag
válasz King Unique #153201 üzenetére
köszi. valahogy sikerült, a jogosultság dolog volt az issue. meg kellett adni a jelenlegi user nevét és utána meg tudtam nyitni
-
Bal0924
aktív tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni a kis problémámban?
Egyszercsak megjelent a lakat és a felkiáltójel.
Miért jelent meg?
Hogyan lehet visszaállítani?
A bitlocker nincs bekapcsolva.
[kép] -
boborján2
aktív tag
válasz tordaitibi #153208 üzenetére
Proci lassúcska de a ram nem fog elfogyni ha nem nyitsz meg 15 lapot.És ssd kell alá én is írtam.
Az meg megint másik kérdés, hogy pl. egy fosbuk.com is már siralmas lesz. Na jó, az bármilyen gépen is az. (És nem a sebesség miatt )
Viszont nem tudjuk mire kell neki, de gondolom tisztában van a gép tudásával.
-
tordaitibi
veterán
válasz boborján2 #153204 üzenetére
Az a gond hogy a light rendszer addig az amíg magát az os-t nézegeted.
nyitsz egy böngészőt 4-5 lappal, fb, yt-fhd video ilyesmik és behal a proci meg elfogy a ram. És ezen nem segít se a minimal Linux se a W7. Ha ezt még megfejeled egy 5400rpm hdd-vel, ezekután rájössz mi is az hogy türelem -
VGYke
addikt
Nincs elkapkodva a KB5034441 frissítés javítása...
kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
-
boborján2
aktív tag
válasz CsengődiGeri #153200 üzenetére
32bites win szerintem csak 3.5 gb memoriát tud használni.
Mint ha ilyenre emlékeznék.Én tennék alá egy ssd-t, valami könnyített linuxot ,meg egy win7 64bit-et
-
Cs1csó
félisten
Ha fut rajta a 64 bites rendszer akkor tedd fel azt persze tesztelheted is, de úgy tudom a 32 bites rendszer csak 3,5GB RAM-ot tud kezelni. A gond, hogy pl. a egy böngésző is egyre nagyobb grafika és processzor igényű, tehát amikor ezeket futtatod akkor ugyanúgy dög lesz a rendszer.
-
King Unique
titán
A már rég EOL / EOS Windows 7-et nyilván nem kellene erőltetni, hanem eleve legalább Windows 10-et telepíteni és abból is alapesetben normál Windows 10-et, nem feltétlen a Tiny és egyéb tákolmányokat, mert azért ha van legalább 2 magos, 2 GHz körüli CPU és a 4 GB RAM, akkor az nem feltétlen annyira alja, hogy csak a Tiny és társai fusson rajta. HA HDD a rendszermeghajtó, akkor azt meg adott a lehetőség SSD-re cserélni és máris gyorsabb lesz a működés, + ha megoldható, akkor akár a RAM is bővíthető 8 GB-ra.
-
King Unique
titán
válasz ddany7 #153197 üzenetére
Ha a Windows 10-re frissítés volt a cél, akkor azt (in-place upgrade) kellett volna csinálni, nem újratelepíteni a 0-ról (clean install). Amely utóbbi a leírtak szerint nem megfelelően lett végrehajtva, nem lettek szükség esetén törölve a korábbi Windows partíciói, azért maradt meg annak indítóbejegyzése is. De az nem akkora probléma, mivel utólag megoldható a felesleges indítóbejegyzés eltávolítása.
"a HDD-t meg akartam nyitni, nem sikerült. Nem elérhető"
Mivel újratelepítés történt a 0-ról és megváltozott az ebben a hozzászólásban részletezett SID, meg a korábbi Windowsban lévő felhasználói csoport volt a HDD eredeti tulajdonosa, ezért nem meglepő ha egy másik Windowsban, egy másik felhasználói csoportnak nincs megfelelő hozzáférési engedélye. De ez sem akkora gond, mivel utólag szintén beállítható.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Eredeti játékkulcsok Steamre, Xbox-ra és Playstationre!
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest