Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
t72killer
titán
A defender tűzfalban találtam egy ilyen nevű tételt, ez n ormális? (lentebb van rendesen is "Microsoft edge", sallang nélkül):
@{Microsoft.MicrosoftEdge_44.19041.1.0_neutral__8wekyb3d8bbwe?ms-resource://Microsoft.MicrosoftEdge/Resources/AppName}
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
remélem szoftveres a probléma (erre gyanakszom), ezért ide írok először.
Adott egy ThinkBook 13s-IML Laptop - Type 20RR + Windows 10 Pro (előre telepített matricás).
7 hónapja használjuk, az első 5 hónapban nem volt vele probléma, de 2 hónapja kezdte eldobálni a Realtek audio drivert (nem volt hang), amint egy egyszerű eltávolítás és automatikus újratelepítés orvosolt, majd pár hete a mikrofon drivert is eldobja, ezt is a fent említett módon teszem újra, de ez után eldobja a hangot, majd a hang driver is újratelepít és újraindítás után pár napig megint megy minden.Már teljesen szétvisz a dolog, most leállítottam a Windows updatet 2 hétre, hátha attól száll el.
Van ötletetek, hogy mitől lehet ez?
Ami nekem nagyon fura, hogy Realtek és Intel felváltva vezérli a hang ki- és bemeneteket, de lehet ez csak nekem fura:
Aurea mediocritas
-
sisi22
aktív tag
válasz tordaitibi #142278 üzenetére
Kimaradt. A klasszikus tortenet a ".. tegye be a 3. lemezt - Hova? Mar a masodik is alig ment be..."
Amugy a FreeDos a usb tamogatasa miatt maradt eletkepes.
Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
Zoz
őstag
válasz hitvanyalak #142296 üzenetére
Legjobb megoldás, ha újratelepíted magyar Win-nel.
-
hitvanyalak
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #142295 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ!
Mindazon lépések amiket mutattál, már megvoltak hasztalan.
Nálam kettő érdekesség van:
1. Az XBOXgamepass alkalmazásban az age of empires 4 mindenképpen német nyelvű.(eredetelig az xboxapp is az volt, de letöröltem, átállítottam a nyelvet, újratelepítettem, ott megoldotta onnantól a játékok szépen angol nyelvűek lettek)
A warhammer 3 konkrétan nem tartalmaz szöveget a gombokon, a leírásokban a játékban (mintha hiányoznának a nyelvi fájlok)
2. Bejelentkező képernyőn németül van a dátum, de kijelentkezésnél "sign out" fogad...
Kínomban frissítettem win11-re de az sem segített.A Gép egy HP omen 2019 német gép, de nem az első gépem, ilyen gondom sohasem volt
A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
félisten
válasz hitvanyalak #142294 üzenetére
Az OS nyelvének megváltoztatásához ezt a beállítást is be kell jelölni (gyakran kihagyják), majd ezt a 2 beállítást is beállítani, ezt követően újra kell indítani a gépet (ezt megint nem szokták gyakran megtenni, pedig kell).
Így sem lesz tökéletes mindenhol a fordítás, de ez a legtöbb, amit tehetsz.
Az alkalmazások meg más tészta, amelyik automatikusan nem vette át az új nyelvet, akkor minden egyes alkalmazásban (alkalmazáson belül) próbáld kézzel beállítani a nyelvet.
(Én itt a képeken a Magyar OS-t állítottam át Németre, természetesen pl. a Keepass alkalmazásom ettől még nem lett automatikusan Német nyelvű, hisz direktbe be van állítva a Magyar nyelv, ezért tök mindegy milyen nyelvű az OS, az akkor is Magyar nyelven jelenik meg, hacsak nem, a Keepass beállításokban át nem állítom Németre...)UI: Az OS alapértelmezett nyelve attól nem változik meg, hogy telepítesz hozzá nyelvet. Ha egy progi lekéri az OS alapértelmezett nyelvét, akkor -esetemben- az mindig azt adja vissza, hogy Magyar...
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
hitvanyalak
senior tag
Sziasztok!
Ha windows-ban a régiót, nyelvet, megjelenített nyelvet már átállítottam magyarra az amúgy német piacos laptopon, de még mindig van olyan alkalmazás ami régiófüggően kezeli a nyelvet-emiatt német nyelvű a felület - akkor hol kell még átállítani valamit?
Előre is köszönöm a segítséget.A lamellák is néznek engem. Bőrömre csíkokat festenek.Énemből csíkok lefeslenek. Felváltva vagyok én is fény vagy árnyék. Apró komolykodó árnyjáték. Fény-árny csíkokban mérem a perceket.
-
Geth
veterán
válasz Doner #142282 üzenetére
Utána pedig ki törlöm őket és összehasonlítom mennyi hely szabadul fel az ssd ről puszta Kíváncsiságból vezérelve.
Hajrá. Sokat ne várj, mert csalódni fogsz. Tudom, mert én az image-ből is kiszedem a provisioned appok egy jó részét, és nem vágódtam hanyatt, a változás inkább esztétikai
Az LTSC esetén sok más is hiányzik.Én alapból nem értem hogy ezeket az appokat miért kell a kommersz verziókba belepakolni
Azért mert Te nem használod, lehet, hogy sokan mások igen.miért nem pakolják bele az üzleti ltsc verziókba ha ilyen egyszerűen tilthatóak egyébként.
Gondolom a long term mint fogalom kicsit szembe megy a néha 2 naponta frissülő alkalmazásokkal. De ez csak egy tipp. -
Orroborro
újonc
Üdvözletem Mindenkinek!
Történt, hogy család vett egy új laptopot telepített windows 10-el. Ma sikeresen meg is érkezett, a 250 GB SSD-je felett osztva 234GB (C) és egy Windriver elnevezésű 3.47 GB méretű (D) partícióra. Sejtelmem szerint ez a (D) a telepítéskor használt rész lenne dvd olvasó hiányában gondolom így oldották meg a telepítést.
Kérdésem. Törölhetem én ezt? Autorun cuccok vannak rajta.Előre is köszönöm a segítséget
-
-
Killing
addikt
válasz King Unique #142289 üzenetére
Win 10 alatt is ugyanezt produkálta, vadiúj laptop, illetve itt többen olvassák
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
King Unique
titán
válasz Killing #142288 üzenetére
Ha a screenshot alapján Windows 11-ról van szó és ott már fel lett téve ugyanez a kérdés, akkor nem világos itt, a Windows 10 topikban miért kellett.
-
Killing
addikt
Sziasztok!
Wi-Fi adapter problémám van, a driver jó, egyszer csak elment a net, most kb mintha nem is érzékelné a wifi adaptert (asus notebook). Mindent IS megpróbáltam de nem jó, valami ötlet?
Eszközkezelőben sárga felkiáltójel van mellette.
[ Szerkesztve ]
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
galervin93
őstag
válasz King Unique #142285 üzenetére
Köszi, megnézem őket!
Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
King Unique
titán
válasz galervin93 #142283 üzenetére
Van ilyen célra számos 3rd party program, egy olyan telepítésével megoldható.
-
King Unique
titán
válasz Doner #142282 üzenetére
Az inkább a böngésző és az adott játék sara, ha túl sok RAM-ot fogyaszt, attól nem igazán lesz a RAM használata feleakkora, hogy erővel ki vannak gyomlálva az UWP appok, meg pláne ha nem is futnak olyankor. Itt szvsz inkább több RAM-ot kellene tenni abba a PC-be, 8 GB helyett pl. 16 GB-ot.
Miért ne, amikor pl. a fénykép- és videómegjelenítő alkalmazás is UWP, de még a Microsoft Store, sőt a gépház is, alapesetben eleve része az UWP a Windows 10-nek. Az Enterprise LTSC-ben azért nincsenek ilyenek, mert az eleve speciális célra tervezett kiadás és nem általános otthoni használatra, sőt utóbbi célra eleve nem javasolt...
-
galervin93
őstag
Üdv.
Lehet nagyon béna kérdés, de a Win7-ben volt annakidején olyan, hogy "Minialkalmazások". Nem tudom mennyire emlékeztek rá, pár beépített cucc, naptár, óra, erőforrás figyelő stb. Ezeket állandóan látható módon, a programok "felett" is láthatóan meg lehetett jeleníteni. Na most engem az érdekelne, hogy Win10-ben van van-e ilyesmire lehetőség? Konkrétan másodperc alapú órát szeretnék megjeleníteni egy program felett.Egy mérés nem mérés, két mérés fél mérés, három mérés - na azzal már kezdhetsz valamit!
-
Doner
aktív tag
válasz King Unique #142281 üzenetére
Köszi!
8gb ram van benne és ha a Chrome böngésző nyitva van és azon felül még játszani is akarok steam-en (Gta, halo infinite stb) úgy már kevés neki 8gb mert 5gb vagy még több van használatban. Esetleg még egy másik program is fut amit nem akarok leállítani.
Ilyenkor még az az 1gb is számít amit ezek az appok visznek el.Első körben a tiltást fogom megprobalni. Utána pedig ki törlöm őket és összehasonlítom mennyi hely szabadul fel az ssd ről puszta Kíváncsiságból vezérelve.
Plusz személyes vélemény: Én alapból nem értem hogy ezeket az appokat miért kell a kommersz verziókba belepakolni ill miért nem pakolják bele az üzleti ltsc verziókba ha ilyen egyszerűen tilthatóak egyébként.
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
King Unique
titán
válasz Doner #142280 üzenetére
How to Uninstall Desktop Apps and Windows Apps in Windows 10
De egyébként miért is van erre okvetlenül szükség, talán 3-4 GB RAM van a PC-dben, ha nem és van bőven (pl. 8-16+ GB) akkor meg nem mindegy hogy 1,4 vagy 2,4 GB, valamint minek erővel uninstallálni a beépített UWP appokat amikor a gépházban 1 kattintással tiltható a háttérben futások? + Ugye miért is kellene, amikor a szoftverkörnyezetben lehetnek memóriaigényes Win32-es programok is és az sem mindegy hogy frissen telepített, vagy belakott rendszernél vannak az említett értékek.
[ Szerkesztve ]
-
Doner
aktív tag
válasz Raz3raddict #142279 üzenetére
Üdv mindenkinek!
Az milyen UWP appok miatt van hogy egy Windows 10 enterprise ltsc indítás után 1,4Gb ramot használt, a Windows 10 pro (esd telepítővel) pedig 2,4Gb?
Ugyan arról a gépről van szó. Régen használtam rajta az ltsc-t aztán megvásároltam a win 10 pro-t ami jelenleg van rajta. És ez sokkal több ramot eszik. Szeretném úgy lepucolni ha ez egyforma legyen. Hogyan lehet? A telepített programok és az hogy milyen program induljon a rendszerrel beállítások ugyanazok.[ Szerkesztve ]
Ha tudnád hogy a gyertya fénye láng, már rég készen lenne az étel.
-
Raz3raddict
tag
Sziasztok,
Szerintetek mitől lehet az, hogy a windows betöltése után csak fekete képernyő jön be, illetve látszik a kurzor, viszont legalább még 3-4 perc mire betölt az asztal és a további elemek?
Eddig teljesen jó volt a gép, egyszer lett átkábelezve a hálózati csatiknál, azóta ezt produkálja, bár nem tudom ez miben befolyásolhatta a winfost.Milyen megoldásokat javasoltok?
választ előre is köszönöm
-
tordaitibi
veterán
-
sisi22
aktív tag
válasz tordaitibi #142270 üzenetére
Na jo, latom, a humorerzek az kimaradt...
Ugorgyunk.Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
Sanyi52
tag
Sziasztok! Járt már valaki hasonlóan? A netplwiz segítségével kiveszem a PIN-kód kérését, majd az outlook-jelszó kérését és pár napig rendben megy a dolog. Azután jön egy újabb frissítés és a WIN 10 újra kéri az outlook-jelszót (csak azt, a PIN-kódot nem). Újra kiveszem a jelszó kérést, majd egy újabb frissítés után ismét előjön a jelszó-kérés. Mindez csak az ASUS K52JB laptopon történik.
-
veterán
Hogyan tudom beállítani, hogy a meghajtók ne menjenek soha deep sleep-be?
Csak egészség legyen, meg térerő!
-
Cs1csó
félisten
válasz Joker88 #142271 üzenetére
Passz, gondolom FHD 60Hz mindkét esetben. Szerintem ne "visszafelé" nézz - jövőre reszeltek a 8.1-nek is - hanem:
- telepítsd a Windows 11-et és teszteld azzal lehet jobb
- Windows 10-ben is lehet változtatni a kontrasztot, vagy a betűtípust stb. ezeket ellenőrizd
- Próbálj ki több böngészőt - elsősorban mainstream böngészőt: króm alapút: Chrome, Edge, Opera, Vivaldi vagy a Firefox-ot.Esetleg próbálj ki egy régebbi vagy egy újabb driver-t a VGA-hoz.
-
svgyula
addikt
válasz sisi22 #142268 üzenetére
Szerinted ki állította be a hőmérséklethez a ventilátor fordulatot? Ki cseréli az alkatrészeket a gépemben? Ki takarítja? Mivel én csinálom ezért pontosan tudom mi történik akkor ha megemelkedik a ventilátor fordulatszáma...........
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Joker88
őstag
az mitől lehet,hogy Windows8.1 alatt sokkalta kényelmesebben lehet olvasni a weboldalakat a videóillesztő feltelepítése után,mint Windows 10 alatt..
Nem "fárad" el az ember szeme olyan hamar 8 alatt mint W10 alatt..
Konkrétan egy Asus Arez RX560 VGA az alany és a HDMI-s monitor pedig egy Samsung S24D330 monitor.. (igaz régi bútordarab,de tökéletes)In loving memory of Garrett Lockhart
-
sisi22
aktív tag
válasz svgyula #142260 üzenetére
Ha nincs hálózaton(LAN kihúz) akkor nem csinálja.
Akkor virusirtassal kellett volna kezdeni, van ra kulon forum.
Nyilván észre sem vettem volna ha nem lenne ilyenkor egyre hangosabb a gép!
Az talan azert van, mert melegszik a proci es bekapcsol a hutoventillator, ami valamiert zajos - pucold meg a hutoventillatort, vagy tedd be a PC-t hutoszekrenybe es rogton csondesebb lesz.
[ Szerkesztve ]
-
vepe
őstag
válasz King Unique #142263 üzenetére
-
King Unique
titán
-
vepe
őstag
Sziasztok,
Adott egy intel konfig (Gigabyte Aorus gaming5 a.lap, I7 8700K), melyben az alaplapon BT és Wi-fi. Egyik napról a másikra eltűnt a BT, és az eszközkezelőben egy ilyen szöveg jelent meg:
"Ismeretlen usb eszköz sikertelen eszközleíró kérés"
Tudtok erre valami megoldást, amivel orvosolni lehet?Gondolom ennek lehet köze a BT eltűnéséhez is, mert minden USB működik.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz sisi22 #142259 üzenetére
Az a helyzet, hogy ezt kb egy hete csinálja! Sokat megy a gépem, tehát lenne ideje DE! ez már sok a jóból! Ha nincs hálózaton(LAN kihúz) akkor nem csinálja. Ha netezek de nem monitorozom a felhasználást akkor csinálja. Ha bekapcsolom bármelyik monitorozást. akkor semmi! Nyilván észre sem vettem volna ha nem lenne ilyenkor egyre hangosabb a gép! Nem fogom éjszakára zörgetni a szobában! Annyi fűtést nem csinál
Nagyjából én erre tippelek, hogy ide végeznek számításokat az egyes gépek.[ Szerkesztve ]
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
sisi22
aktív tag
válasz svgyula #142239 üzenetére
A maniakus felelmeid alapja talan a regi ms szabaly lehet, hogy csak ugy tudja az oprendszer a mukodokepesseget fenntartani, hogy rendszeresen masolgat maganak rendszerfajlokat a kulonbozo modulok kozott. Ezt egyreszt arra epitettek be, amikor a gepet bekapcsolat allapotban hagyva nem hasznaljak - jo esetben cegnel ebedelmi mentek az emberek - majd win7-nel a nagy sikeru passziansz es mas jatekokba volt egy beepitett parancs, hogy ilyenkor ugykodhet az oprendszer a hatterben, mert csak a kepernyot kellett hasznalni.
Hagyd bekapcsolva a gepedet estere es reggelre nezd meg, mi tortent, ha az a helyzet, amit irtam, akkor jo esetben tiz ora alatt lerendezi es megnyugodhatsz, az svchost neha husz peldanyban is kepes futni, mert az alatt sokminden van.
(Esetleg errol is mehetne valami az osszefoglaloba?)
[ Szerkesztve ]
-
István2000
csendes tag
válasz Fire/SOUL/CD #142256 üzenetére
Köszönöm mindannyiatoknak a segítő válaszokat! A régi gép alján levő kód segített! Amikor telepítettem fel a windows erre a gépre akkor nem fogadta el ezt, ezért a kulcs nélküli telepítést voltam kénytelen választani, de most elfogadta! Köszönöm!
István2000
-
félisten
válasz István2000 #142253 üzenetére
Nincs matrica a lapos alján avagy az aksi alatt a sorozatszámmal?
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Zoz
őstag
Kinyerni sehogy.
Ha meg van a Win 7 kód, akkor azt írd be.
Ha nincs, akkor az lehet még remény, ha korábban Microsoft fiókhoz társítottad a licenszet. -
csixy
addikt
Nézz be a Microsoft fiókodba , hátha ott tudsz valamit buherálni, esetleg felhívni az ügyfélszolgálatot hogy abban a vasban cseréltél alaplapot, mert meghalt. Némelyik freedosos alaplapról direkte tudja a redm@ndi csapat, hogy azon OEM windows nem lehet.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
István2000
csendes tag
Sziasztok! Tönkrement a laptopom amit 2011-ben jogtiszta windows 7 -tel vásároltam, aztán frissítettem win10 re. Szóval jogtiszta win 10 futott rajta. A napokban vettem 1 új freedos-os laptopot feltelepítettem rá a win10-et. A régi gépet nem lehet elinditani, megmurdalt. Hogyan tudom kinyerni belőle a windows licenszemet, hogy az új is jogtiszta legyen?
István2000
-
Zoz
őstag
válasz PappZ75 #142248 üzenetére
"régóta panaszkdotott hogy lelassult"
"A HDD..."
Tehát az egész gépnek csak annyi baja volt, hogy kellett volna bele egy SSD. Arra átklónozni a meglévő rendszert és kész, opcionálisan felfrissíteni 10-re.
HDD-vel az új windows is lassú lesz majd."Vettem egy Windows 10 liszenszet"
Ez mondjuk tök fölösleges volt, a 8.1-es kulcsot is elfogadja. Sőt ha a BIOS-ban van a kulcs, akkor be se fog jönni a kulcs bekérő ablak."A windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelőlt lemez GPT particionálás stílus szerinti."
Itt az a baj, hogy a telepítőt nem UEFI módban bootoltad, vagy esetleg nem is annak készítetted. -
King Unique
titán
válasz PappZ75 #142248 üzenetére
1. Van, ami 1x már el lett magyarázva itt egy hasonló esetnél. Meg ugye tudni kellene tudatosan bootolni és telepíteni, azaz ha UEFI-s a laptop és jelenleg GPT a célmeghajtó aminek nem opció a teljes törlése a rajta lévő adatok miatt, akkor értelemszerűen UEFI szerint bootolni a telepítőt és nem legacy (CSM) vagy más néven BIOS/MBR módban, az utóbbinál nem meglepő ha problémázik a telepítő a GPT miatt...
2. WinPE alapon pl. HBCD PE, + a különféle Linux Live rendszerek is opciók.
Viszont a jelen esetnél az 1. pontban leírtak értelmében pusztán csak a megfelelő (UEFI) bootási, telepítési módot kellene eltalálni és akkor nem lenne az a hibaüzenet.
Az előbbitől függetlenül az adatmentés nem árthat, meg ugye szokták mondani, hogy amelyik adatról nincs máshol biztonsági másolat, az valójában nem is lehet olyan fontos.[ Szerkesztve ]
-
PappZ75
tag
Sziasztok!
Lányom Notebook-jának Windows 10 telepítése közben elég nagy bajba kerültem.
Lényeg korábban Windows 8.1 volt a notebook-on. A lányom régóta panaszkdotott hogy lelassult, mindegy szóval Windows 10-re akartam frissíteni. Vettem egy Windows 10 liszenszet, csináltam egy Boot-os Windows 10 pendrive-ot. Bios-ban be is állítottam, hogy pendriveről bootoljon be a notebook.
Be is jött a telepítő ahogy szokott. A HDD particionált volt. A C particiót (és a 8.1 alatti nem látható kisparticiókat töröltem, így szoktam). Létre jött egy nagy szabad partició, és megmaradt a sértetlenül a régi "D" partició ahova elmentette a lányom a cuccait a C-ről is (0-s HDD kétfelé particionálva). Gondoltam megformázom a forámzatlan particiót és mehet rá a telepítés. Ahogy szoktam....
Itt jött a gond nem engedi sem formázni, sem telepíteni ide, sőt még a meghagyott "D-re sem.
Ez az üzenet fogadott:
"A windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelőlt lemez GPT particionálás stílus szerinti."Utána néztem ez az előre telepített gépeknél van ilyen, nem mai darab a laptop, de tényleg az lehetett.
Megnéztem hogy lehet ezt feloldani, amit találtam rá módszert gyakorlatilag az egész lemez clen -ezésével (törlésével) járna. Azaz minden partició minden szétesik rajt. Azaz a D-ről elveszne minden adat, amit nem akarok.
Ezt találtam: [link]A gondompont ez! A D partición sok olyan dolga van ami kell neki, nehéz lenne pótolnia. Igen tudom biztonsági máslat telepítés előtt, de nem csináltam. A helyzet az hogy a laptoppal már bootolni nem tudok, a régi windows a múlté, újat nem tudok így rá még feltenni.
Kérdésem:
1.Van e olyan módszer hogy a "D" partició mégse sérüljön és tudjak telepíteni a jelen helyzetben?
2. Tudtok-e egy pendrivera valami bootos cuccot ajánlani, amiről majd bebootolva látnám a belső HDD még érintetlen particióját és lehetőleg valami totalcommander szerű cuccal (2 ablakos) egy másik pendrive-ra, külső HDD-re ki tudom másolni onnan ami nem veszhet el?Amiről most vagyok erről tudnék ilyen bootos pendrive-os dolgot csinálni. Tehát a fő cél az adatok kimentése, ha nem tudok a jelenleg teljes lemez szétcseszése nélkül telepíteni windows-t.
Vérom asegítőkész tanácsokat!
Papp Z.
-
Tigerclaw
nagyúr
Mar megint belefutottam a Windows 10 logikai vegtelen ciklusaba. A telepitett rendszer indithatatlan, pontosabban elindul majd par masodperc utan lefagy a desktop ugy hogy alt ctr del -re sem reagal. Csokkentett mod sem indul el.
Valojaban mar csak le szeretnek masolni par fajlt a desktoprol, dokumentum konyvtarbol.
Gondoltam, hogy ujratelepitem pendriverol. Viszont arrol inditva mikor a telepitesnel azt valasztom, hogy megtartanam a regi fajlokat, azt irja, hogy azt nem tehetem meg ugy hogy telepito mediumrol inditottam a gepet.
Termeszetesen az inditasi hibajavitas nem mukodik, es nulla informaciot ad vissza, arrol, hogy mi is a baja.
Szoval totalis logikai zsakutca. A futo rendszer nem fut, az ujratelepites nem lehetseges telepitolemezrol ugy, hogy ne torolje le a fontos fajlokat, kiveve ha nem az aktualisan futo rendszerrol inditom, ami nem fut maximum csak par masodpercig.
Ezt amugy mar eljatszotta tavaly egy Windows 10update utan, aminel a vegen elengedtem az egeszet.
Ennyi butan logikatlanul gondolkodnak a Microsoft fejlesztok?
Esetleg valaki tud megoldast erre a dologra?
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
tordaitibi
veterán
válasz svgyula #142239 üzenetére
Nem hasznalod...? A Windows intezo (Windows explorer) az kezeli az alkalmazasokat es az osszes meghajtot, konyvtarat GUI alatt. Nelkule egy videot, alkalmazast, kepet sem tudsz megnyitni. Vagyis igen de nem hinnem hogy cmd-bol nezegetsz kepeket.
A Feladatkezelobe van olyan hogy program inditas vagy ilyesmi, nagyon regen hasznaltam. Oda beirod hogy explorer.exe , enter es elindul. Ha mar kilovoldozted.
A Feladatkezelobe van lehetoseg a pc szabalyos leallitasara is.
A bekapcsolo gomb is lehet szabalyos leallitas ha ez van beallitva.
Nekem minden os igy van beallitva. -
svgyula
addikt
Nos korai volt az "öröm" igaz az a folyamat eltűnt ami eddig hajkurászta a processzort. DE ma reggel óta a windows intéző van fent 2 példányban és amíg meg nem nyitom a feladat kezelőt tekeri a processzort. Felkapcsolt a ventilátor 3. fokozatba. Ha ezeket becsukom (mivel én nem használom soha!) akkor eltűnik az asztal és csak az az alkalmazás marad meg amit éppen használok. Esetemben ez a FF az viszont megy rendesen hiba nélkül akkor is. Kilépni, lekapcsolni viszont csak CRLT-ALT-DEL vagy power gomb segítségével. Viszont amíg megy a feladatkezelő nem lép "akcióba". Ez azért nagyon érdekes! Olyan mintha a rendszer figyelné, hogy látják-e mit csinál és a ha figyelik akkor nem csinálja! Most ~2órája megy és csendes a gép de el van indítva a feladatkezelő.
-
Doky586
nagyúr
Szerintem ő nevezte csak varázslónak azon kérdéssort ami sysprep után is lefut. Ott kell egy csomó dolgot jóváhagyni vagy tiltani. Nekem nincs Modern alvás +TPM2 +ezaz +fiókot már telepítéskor megad gépem és amúgyis ott semmit se szoktam elfogadni ezért nem találkoztam vele. Sőt még (kezdőélmény) képet se találtam neten róla ahol eleve meg lehetne telepítéskor tiltani hogy nekiálljon titkosítani.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
Amíg csak encryptelve van, de élesítve nincs, addig is transzparensen titkosít/visszafejt amit szükséges. Csak éppen az encryptionhöz generált kódot szabadon hozzáférhetővé teszi (nincs key protector, de ezt már eskü írtam korábban).
Ergó ilyenkor nem biztonságos össze vissza dugdosni, mert a titkosításhoz használt kulcs kompromittálódhat.
Ilyen esetben biztonságosabb lehet egy decrypt/encrypt ciklus. -
sisi22
aktív tag
válasz svgyula #142218 üzenetére
Nalam a dwm csinalta idonkent, de annyira, hogy meg a kepernyo is elsotetult, es csak utana jelent meg a grafikonon, hogy a cpu hasznalat idonkent felment 90%-ra egy rovid idore.
Valamint a shadow copy masolo produkalt idonkent nagy mennyisegu adatmozgatast a merevlemezen, szinten csak masodpercek erejeig, ami eleg furcsa, az ilyeneket szepen megoldhatnak a hatterben, nem egyszerre, hirtelen hatalmas terhelest okozva.Ma kell megtenni a tegnap eltervezetteket.
-
fradi81
veterán
A hálózatnál ha azt írja 1gbit azt honnan veszi a windows? A hálózati kártya és/vagy kábel, mit néz?
moto g72, Ninebot d28e
-
hzcs
senior tag
válasz King Unique #142229 üzenetére
Nincs szó tákolásról. Szimplán érdeklődtem, hogy hogyan lehet, hogy automatán titkosít (erről kaptam egy linket, hogy miért). És sem jelszó, sem semmi nélkül másik gépben olvashatóak azok az adatok, amik be vannak titkosítva, de erre még senki nem adott konkrét választ.
Valószínűleg akkor az eszköztitkosítás játszik alapból, mert a Bitlockert jobb gombbal csak bekapcsolni lehet. -
King Unique
titán
Ha az előzmények alapján céges laptop, akkor értelemszerűen majd az ottani IT support megoldja, hozzájuk kellene fordulni, nem házilag nekiállni tákolni...
A BitLocker esetében már linkelve lett itt a microsoftos leírás, amely szemlélteti mely feltételek teljesülésénél lehet pl. egy Windows 10-zel előtelepített laptopnál automatikus titkosítás, de csak akkor. + Nemcsak a standard BitLocker létezik, hanem TPM megléte esetén az eszköztitkosítás is opció kiadástól - Home esetén is, míg a BitLocker ugye csak Pro kiadástól - függetlenül. Ahol ha nem cél egyik használata sem, akkor kikapcsolhatók, mint a linkelt útmutatók is szemléltetik.
[ Szerkesztve ]
-
hzcs
senior tag
válasz Pyttawrx #142213 üzenetére
Ha az adott gépen nézem, nincs lakat, jobb egérrel bitlocker bekapcsolása van. Ha ezt a vinyót átteszem másik gépbe, akkor ott a lakat kinyitva, és egy bazinagy sárga felkiáltójel, de jobb egérrel ugyanúgy bitlocker bekapcsolása van.
Doky586: igen, az sikerül, lefut a parancs. Utána azt írja, hogy Decryption in progress. De mit titkosít ki, ha senki nem mondta, hogy titkosítson? Ráadásul se kód, se semmi nem kell hozzá szóval érdekes mindenesetre. Majd ha végzett: fully decrypted.
-
svgyula
addikt
válasz UnSkilleD #142219 üzenetére
Nos! Letöltöttem elindítottam. Nem jutottam tovább ~70db van megnyitva. Te ebből ki tudnád választani az amelyiknél nincs semmilyen név? Én nem.
Nos csak ennyi példány van megnyitva.
tordaitibi
Ez nem gyenge processzor. Nem fogja meg a frissítés. Nem szokott játék közben sem ilyen meleg lenni. Van mellette kiszolgáló RAM is. Amikor ez 100%-on pörög az több mint egy erős játék szintje. De mivel ebben a processzorban nincs GPU ezért valami rendszer szarakodás van a háttérben. Amikor nincs terhelés 28-30c° körül mozog mind a 6 mag![ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz tordaitibi #142220 üzenetére
Van i5-ös itt, nem fogja meg.
-
tordaitibi
veterán
válasz svgyula #142215 üzenetére
52 fok az nudli, nálam nyáron a 43 fokos munkahelyemen 75 fokosak a procik hónapokig. 6 éve bírják, néha megpasztázom őket de akkor se lesz sokkal hidegebb.
Ez ilyen, én is feltettem már itt ilyesmi kérdéseket de szerintem nincs rá értelmes magyarázat.
Nálam a Windows update olyan gépen is 50-60%-ra húzza a procit 20-30 percig amiba le van tiltva az update.
Van még pár ilyen folyamat, először killeltem ezeket de nem mindet lehet, aztán mostmár hagyom a francba. Ha ez ilyen hát ilyen.
Volt hogy 1 óra múlva nyugodott le.
Csak a legvackabb N3150-es pc-m ilyenkor gyakorlatilag 1 óráig használhatatlan de az i5-öket is megfogja rendesen. -
UnSkilleD
senior tag
-
svgyula
addikt
Csináltam képet is ezt ma x alkalommal bezártam. Most éppen nem használja a rendszert. Ez volt 100%-on de amint feljött a feladatkezelő 4-5mp és visszaesett 0%-ra! De amíg ez a feladatkezelő aktív nem is megy feljebb a rendszerhasználat. Ma ezt teszteltem. Ahogy lekapcsolom a figyelést és otthagyom a gépet vagy csak egy videót nézek arra leszek figyelmes, hogy megint hangos a ventilátor és megint megy ez a sz@rakodás! Nyilván semmit nem segít ha becsukom! Nem látom mit kapcsol hozzá!
-
Geth
veterán
Titkosítva van, csak nincs élesítve (nincs key protector).
Vagy befejezed a beállítást (valamilyen key protectort hozzáadva, pl. MS accounttal belépés), vagy vissza is csinálhatod teljesen.
Az elv az automata, de nem élesített bekapcsolás mellett, hogy key protector hozzáadása után már nem kell kivárni az encryption folyamatot, hiszen az már kész, amit lehet, megcsinált automatikusan. -
svgyula
addikt
Üdv Urak! Pár napja találkoztam egy érdekes dologgal! Otthagytam pár percre a gépet és mikor visszamentem hallhatóan nyúzva volt a processzor minden mag 52c° és fölötte volt!(i5 10400f)
Először a hűtésre gyanakodtam de megnéztem a feladatkezelőt és láss "coddát" egy rendszer használta a processzort 100%-on. Ez a svchost.exe DE! ami fontos ezen kívül semmi leírást nem lehet kideríteni róla. Nem volt az adott időben semmi frissítés! Ezt azóta is csinálja ha ott hagyom a gépet. Nincs frissítés, nincs víruskeresés, nem használja semmilyen program a gépet az OS-en kívül. Ez kb úgy néz ki mint ha a SETI lenne feltelepítve és amikor én nem használom akkor az berregteti! Lehet az MS is ezzel a módszerrel egészíti ki a saját mesterséges intelligencia számításait? Vagy esetleg bányászatra használja a saját rendszerét? Nos ha így van ennek nagyon nem örülök!Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
HARDVERAPRÓD
Mikor bemész a fájlkezelőben, akkor ott a lakat? Vagy ha rámész a háttérra jobb egérrel, akkor látsz ott olyat, hogy BitLocker bekapcsolása?
Mert ahogy írod is nálad sincs bekapcsolva, (azaz ezt kell is látnod amit írtam) szerintem amiről te beszélsz az csak annyi, hogy rendelkezésre áll és bekapcsolható. Nah most akkor nem egyről beszélünk. Én azt mondom, hogy nem kapcsolódik be magától, ami igaz is. És ezt te is megerősítetted.
(Protection Status: Protection Off
Lock Status: Unlocked) Te amit mondasz, az csak annyi, hogy mint "szolgáltatás" rendelkezésre áll, tehát ha karod használhatod. szerintem itt mentünk el egymás mellett[ Szerkesztve ]
-
hzcs
senior tag
Ez lesz szerintem a megoldás, mivel a követelményeknek megfelel a gép. Alapból be van kapcsolva, de nincs titkosítva.
Pyttawrx: csak ennyire:
Size: 475,90 GB
BitLocker Version: 2.0
Conversion Status: Used Space Only Encrypted
Percentage Encrypted: 100,0%
Encryption Method: XTS-AES 128
Protection Status: Protection Off
Lock Status: Unlocked
Identification Field: Unknown
Key Protectors: None FoundVagyis titkosítva nincs, de teljesen kikapcsolva sincs. És ez a telepítés utáni állapot.
[ Szerkesztve ]
-
hzcs
senior tag
válasz Pyttawrx #142195 üzenetére
Windows ISO downloader programmal letöltöttem a 21H2 x64 iso-t (Microsoft oldaláról tölti), majd Rufussal készítettem UEFI telepítőt. Telepítéskor az összes meglévő partíciót töröltem, majd készít magától egy azt hiszem 100 és 16 megás partíciót, valamint a maradékot egyben hagytam. Nem Microsoft fiókkal hoztam létre a felhasználót, hanem helyit, majd amikor a varázsló végigment, és bejött az asztal, egyből powershell rendszergazdaként, és már írta is, hogy folyamatban. Windows 10 21H2 x64 HUN pro verzió, hivatalos, gépbe integrált kóddal.
A gép: HP Probook 650 G5, i5-8265U, 16GB, 512GB M.2.[ Szerkesztve ]
-
Lackooo84
nagyúr
Valaki segítsen pls, mióta önkényes módon megint frissltl a chrome a fehér hátterű oldalakon nem látom a betűket, mert azok is fehérek lettek, mit tudok ezzel csinálni?
[ Szerkesztve ]
The Truth is out there...
-
Geth
veterán
Bár én nem használok telepítőt, így mindenféle BitLocker automatizmus kizárt, ez alapján van olyan szcenárió, amikor automatikusan bekapcsolódik (de nem "élesedik").
Gondolom az mögötte a ráció, hogy nem lenne baj, ha minél többen használnának drive encryptiont (hasonlóan más platformokhoz, pl. android).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest