Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz King Unique #117795 üzenetére
Köszi az SSDOK-ot. Itt az eredménye:
[link]
Úgy látom a trimmeléssel nem lessz gond. Javíts ki ha tévedek. -
King Unique
titán
válasz #63718632 #117792 üzenetére
Hát akkor megnézed az alábbi bejegyzés 2. pontja alapján, hogy IDE / AHCI módban lett-e telepítve a Windows 10. Ha IDE és csak azt támogat a hardver, akkor amiatt előfordulhat némi lassulás, meg ott az NCQ is bukta. Valamint ha csak SATA I/II csatlakozási lehetőség van, akkor ott a SATA3-as SSD is nyilván lassabb lesz, de még akkor is sokat dobhat az SSD a rendszer működésén köszönhetően a jóval kisebb elérési időknek és a jóval nagyobb random olvasási sebességnek. Aztán ott van még a TRIM, ami akár IDE módban is működhet a Windows beépített, szabványos driverével. Amúgy meg megmutatja az SSDOK.
BIOS-t opcionálisan lehet frissíteni, de csodát azért nem feltétlen kell várni, pláne egy ilyen régi, ergya laptoptól.Abban pedig nincsen semmi meglepő, hogy beaktiválódott a W10 Home, ha korábban már aktiválva volt azon a gépen W10 Home, vagy a Home kiadásnak megfelelő W7
—►
W10 free upgrade történt és adott volt digitális licenc. + Azt a W10 telepítője is leírja az aktiválásnál, hogy (ugyanazon kiadás) újratelepítésnél nem kell megadni újra a termékkulcsot, mert később automatikusan aktiválódni fog a rendszer. -
törölt tag
Sziasztok!
Egy kicsit komplex kérdéssel jövök, kérlek így kezeljétek. Érint Win10-et, B.I.O.S-t, és chipset-et is.
Adott egy öregecske MSI noti.
[link]
Nos hozzám került a szokásos "lassú, Win7, .... ecetera..." problémával. A HDD kapufa benne, kivágja már a bios smart ellenörzéskor.
A noti kimondottan szép állapotban van, kipucoltam-átpasztáztam. Aztán gondoltam beledobok egy teszt SSD-t és egy MCT-s Win10-et installálok rá. Hogy mégis mit mutat ezzel az OS-el. A gazdája a HDD állapota okán már kukázná az egészet.
Felment szépen a Win10, lefrissítette magát, drájvereket behúzta magának.
Még is van valami hiányérzetem a reszponzivitást illetően. Van összehasonlítási alapom sok féle konfiggal Win10 terén, ezért is kérdezem.
Két dolog miatt kezdtem agyalni ezen a kis problémán.
1: Mivel SSD-re tettem a rendszert, ezért alaposan szétnéztem a biosban és a AHCI-ra utaló beállítás nincs. Itt arra gondolok, hogy anno annak idején ez a SyS chipset még nem volt rá felkészítve.
2: Vagy egyszerűen tudjuk be ezt a dolgot a T4500-as procinak és a 4GB (de csak DDR2/667-es) memóriáknak?Az 1. számú esetre esetleg megoldás lehet-e egy bios frissítés? Elvileg van frissebb. A notit 2006-ban vették, a legutolsó bios update meg 2010-es.
Külön érdekesség, hogy volt ezen valamilyen W7 és valamilyen W10 is (anno OS nélkül vették). Simán beaktiválódott a Win10 Home. Azt választottam, mert úgy voltam vele. Hogy majd valamikor egy Home kulcs megy majd rá úgy is.
AFUDOS állományból lehetne bios updatelni.
-
VGYke
addikt
válasz zolee001 #117649 üzenetére
Rendben, de ez nem oldja meg az alapvető problémát!
Ráadásul egy másik PC-n, ahol Win10Pro helyett win10Home van (mindkettő 1903, 18363.815), ugyan az a helyzet, tehát a jelenség nem 1 adott win10 és hardverre korlátozódik:
Bekapcsolás után van ipv6 cím:
egy idő (és nem tudom milyen tevékenységek) után után nincs:
Annyit még megfigyeltem, nem kell hozzá "böngésznem" pl. Edge-t megnyitni. Ha excelezek és ondrive-t használok, akkor is egy idő után a fentiek vannak.A router beállítások mint hibaforrás kilőve, mert amikor egyik PC-n eltűnik az ipv6, a másik PC-n van, illetve android telefonokon kivétel nélkül mindig!
Tehát marad a Win10, vagy az Eset Internet Security mint hibaforrás.
Van valakinek ötlete?kutya az ember legjobb barátja... lenne, ha tudna kölcsönadni
-
King Unique
titán
válasz woolwich #117771 üzenetére
A hivatalos weboldalon van leírás a program eltávolításhoz, valamint egy videó is szemlélteti, hogy meg kellene jelennie a telepített programoknál, ahol nyilván pár kattintással eltávolítható. Ha a megfelelő felhasználói fiókba bejelentkezve nézed, ahol telepítve lett a program, akkor normál esetben nyilván meg kellene jelennie. Vagyis nem világos hogyan sikerült úgy telepíteni, meg milyen spéci verziót, hogy esetedben egyáltalán nem megy az eltávolítás.
Ha úgyis a program újratelepítése a cél, akkor meg telepítsd újra és utána már lehet működni fog az eltávolítás. Vagy ha be van kapcsolva a rendszer-visszaállítás és készült a program telepítése előtt visszaállítási pont, akkor arra visszaállva is eltakarítható. Vagy esetleg másik lehetőség az ezen hozzászólásban említett alaphelyzetbe állítás, in-place upgrade csak a személyes fájlok megtartásával, de az akkor eltávolít minden telepített programot, nem lehet egyesével szelektálni.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Doblós #117770 üzenetére
Mármint ha ilyen probléma van, akkor arra a Microsoft fórumán is van megoldási javaslat. Valamint ha más nem használ, akkor ott is említve van az in-place upgrade Windows 10 alól futtatva a telepített alkalmazások, személyes fájlok stb. megtartásával. Viszont az Enterprise kiadás más tészta, azt alapesetben pl. az MCT sem támogatja, max. ezzel a módszerrel lehet vele Enterprise ISO-t letölteni. Meg ugye ha már Enterprise kiadást használsz, akkor ahhoz van support, illetve lehet az adott intézmény / cég rendszergazdájához fordulni.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Gallac #117760 üzenetére
Ha be van kapcsolva a gyorsindítás, akkor leállítás után eleve gyorsan kellene indulnia, SSD-vel meg pláne.
-
woolwich
tag
Sziasztok,
Van egy program (Ableton Live 10) a gépemen, amelynek nem találom az uninstall fileját és a szokásos Program eltávolítása vagy módosítása fül alatt sem jelenik meg, mint eltávolítható program.
Hogyan tudnám úgy eltávolítani a gépről, hogy ha újra feltelepíteném ne legyen semmi, ami az előző telepítésből megmaradt és bezavarhatna?
Próbáltam már GeekUninstallert és RevoUninstaller PROt, de egyrészt ott sem jelenik meg a program, manuálisan meg nem sikerült leszednem a Revoval sem.Köszönöm!
-
Doblós
aktív tag
-
Archanon
őstag
válasz bobalazs #117561 üzenetére
Köszönöm a választ! Akárhogy is, nekem az végig engedélyezve volt a legtöbb programmal, érdemi változást nem értem el a ki be kapcsolgatásukkal sem sajnos. Letöltöttem másik forrásból a Realtek drivert, és az megoldotta a problémát, voilá. Sajnos nem jöttem rá, hogy mi lehetett a gond, de legalább működik.
Azóta vettem külső hangkártyát is, de ezzel is meggyűlik a bajom... Bár ez ide talán már off téma - valamiért irdatlan fehér zajokat küld a mikrofonom TeamSpeak-en a túloldalra időnként, de ilyen eszméletlen hangos sistergős-susogós-szélbúgást, nem csak ilyen apró pukkanásokat, vagy gyenge statikus zajt, és sokáig nem hagyja abba. Eskü mintha folyamatosan fújnék bele a mikrofonba teli tüdőből. Ha újracsatlakoztatom a kábeleket - ami felteszem nem túl egészséges az élettartamra tekintve -, akkor egy darabig megszűnik, majd teljesen random idő után újrakezdi, még csak azt sem tudom mondani, hogy csinálok valami olyat, amitől elkezdi, mert teljesen... véletlenszerű. Én meg ellenben kristálytisztán hallok mindent (óh, és mennyire imádom), de csóró ismerőseim a túloldalt inkább letiltanak, mintsem halláskárosodást szenvedjenek miattam. Laptopba begudva a külső hangkarit, és ugyanazt a fejhallgatót rácsatlakoztatva nem tapasztaltam a jelenséget... Creative SoundBlaster X-Fi HD + HyperX Cloud Alpha páros, vadiúj minden... De megőrjít. Ötlet eeeeesetleg valakinek, lehet-e ez Windows beállítás probléma, vagy mindenképpen valami driver/szoftveres az eset, vagy netán hibás termék - gondolok itt a hangkártyára, mert csak azzal jelentkezik az ominózussh*tstorm?(#117562) grizlisandor: Köszi, nem tudtam, hogy végre elérhető itthon is VPN nélkül.
Guild Wars 2: Archanon.6039 ||| http://myanimelist.net/animelist/Archanon ||| ~Dango, dango, dango, dango; dango daikazoku...~ ||| El. Psy. Congroo. ||| Whohhehhje. /,,/, (⌐■_■)
-
Gallac
senior tag
Windows 10 gyorsabb indulásra van tippetek?
''..Mobiltelefon vonóhoroggal eladó...''
-
Csupingo
veterán
válasz dethroner #117755 üzenetére
Ha amd kártyád van, esetleg tegyél próbát régebbi driverekkel is, pl.: 19.2.2 -vel, vagy 19.2.1-gyel (akár 18-cal is, ha valami nem igényel frissebbet). Amd-nél időnként felbukkannak ilyen gondok.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
dethroner
veterán
Hello!
Pár naponta előjön egy hiba. Ha csak a háttérben megy a gép és nem csinálok semmit rajta, akkor egyszer csak felpörgeti a vga és cpu ventilátorokat és magas fordulaton járatja, attól kezdve nem ad a monitorra képet és csak a resettel lehet kilépni.
Mi lehet ez, hogy tudnék rájönni?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
King Unique
titán
válasz seger #117729 üzenetére
Windows 10-nél a 1703-as verzió óta ott van ehhez az MBR2GPT (+), parancssori eszköz, valamint az általános módszer is adott. + Említett más egy alternatív megoldást is, ha klónozás a cél.
Az meg nyilván alap, hogy Windows 10-et tartalmazó rendszermeghajtónál ilyenkor nem elég szimplán a lemezt MBR-ről GPT-re konvertálni, hanem magát a rajta lévő Windows-telepítést is UEFI-sre kell, létrehozni az EFI-rendszerpartíciót (ESP), UEFI BIOS-ban szükség esetén átállítani a bootolási módot UEFI-re, stb. Nem világos az EaseUS mit csinál, de az MBR2GPT megoldja a leírtakat korrekten.
Következő lehetőség a BIOS/MBR szerinti telepítés megtartása, ha van az új gépnél, alaplapnál Legacy/CSM mód az UEFI BIOS-ban, akkor nem kell átkonvertálni, meg erővel UEFI/GPT telepítést használni. + Lehetőség szerint inkább a HDD-t kellene "átkonvertálni" SSD-re. + Ha már hardvercsere, akkor ott a licenc, a Windows 10 aktivált állapotának megtartása, illetve az újraaktiválás is lényeges lehet: [link], [link].[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz ferni #117751 üzenetére
Az MCT-vel pendrive-ra kreált telepítési adathordozó alkalmas Legacy/CSM és UEFI bootolásra egyaránt, valamint a Windows 10 ISO, abból is az aktuális 1909-es verzió nyilván natív USB 3.X támogatással is rendelkezik, vagyis elvileg az sem lehet gond (mint a W7-nél), pláne Intel alaplapi vezérlőnél, ha olyan porthoz van csatlakoztatva a pendrive.
Ha nem megy, akkor célszerű újracsatlakoztatni a pendrive-ot, vagy másik USB-porthoz csatlakoztatva is kipróbálni, vagy akár újból elkészíteni a telepítési adathordozót, akár másik pendrive-ra, stb. Ami a leírtak alapján végül megoldotta a problémát.[ Szerkesztve ]
-
ferni
őstag
Sziasztok.
Számomra megoldhatatlan problémába ütköztem.
Pár hete magamnak telepitettem Windowst USB stickről, sikerült is.Viszont kézhez kaptam egy Toshiba Portege Z30 laptopot.
A gond az, hogy valami gubanc volt rajta, ezért kellett rá új OPrendszer.
Amit tudok, hogy le lett formázva rajta az SSD, tehát oprendszerem nincs.
Illetve még van valami kisebb tárhely is a laptopon, ami tényleg elég kicsi és az is le lett formázva és azóta nem ismer fel semmit a laptop, hiába dugom rá a Windows Creation Toolal megcsinált pendriveot nem bootol be róla, fel se ismeri, gondolom mivel 100%ra le lett pucolva illesztőprogramja nincs meg a laptopnak hozzá.
Mielőtt az a kis rész nem lett leformázva, addig felismerte az USB sticket.Tehát van egy BIOSom, oprendszer nuku, lemezmeghajtó sincs és nem ismer fel semmilyen pendriveot már.
BIOSból kéne telepiteni valahogy illesztőprogramot? Vagy hogy lehet ezt megoldani?
UEFIt meg a Legacy módot is állitgattam, de semmi se segitett, egyszerűen nem ismeri fel, mert nincs hozzá illesztőprogramja.
Természetesen az USB Stickről való bootolást is beállitottam. -
HARDVERAPRÓD
válasz Mattb #117747 üzenetére
Nincs feldriverezve ez az alaplap, chipset, raid... stb. Előbb ezeket tedd fel. Utánal lan:
A gyártói oldalon van kettő is [link] szedd a 3. havit, az a 23-ast, csomagold ki, majd pedig menj rá az eszközkezelőben az ethernetre menj, (ha addig nem teszi fel). Jobb klikk rá, majd az illesztőprogram frissítése, majd a 2, opció, hogy tallózással, utána a tallózás gombra kattintva megadod neki a könyvtárat, ahova kicsomagoldtad, pl mb_driver_lan_intel_h310_20, majd tovább, és fel kell raknia. -
zetecR
addikt
Sziasztok,
vagy egy TP-LINK USB-s WiFi stickem, ami a TP-LINK ügyfélszolgálata szerint nem megy Win10 alatt, nincs is hozzá driver, azonabn egy Win10 Pro-s gépemen azzal netezek...
Viszont nem találom a drivert, amivel annak idején feltelepítettem.
Ki tudom nyerni valahogy a feltelepített drivert, amivel reinstall után ismét be tudom izzítani? -
gerii
addikt
Üdv!
A legutóbbi frissítés óta az Ethernetes net baromi lassú lett. Wifin teljesen jó.
Ugyanez a munkahelyen is.WTF?
-
Doblós
aktív tag
Sziasztok!
Napok óta fennáll egy problémám.
Bekapcsolás után fekete képernyő fogad és csak a parancssor aktív.explorer.exe paranccsal indul minden.
amit ki lehetett guglizni hibaként,azt mindent megcsináltam,de a probléma továbbra is jelen van.A legutóbbi frissítést eltávolítottam.
Win 10 Enterprise 1903[ Szerkesztve ]
Nincs ez elb@szva,csak másra lesz jó
-
törölt tag
válasz Lacpac #117714 üzenetére
Nem vagy hülyének nézve, de az felmerül hogy nem olvasod el figyelmesen a választ, mert erősen kétlem neked más Windows-t szállít a Microsoft, mint nekem. Tehát abból indulok ki ott kell lennie. (másnak is sikerült)
Ha most azt írod odáig eljutsz már a másik alkalmazás keresése után kitallóztad az exét és kibővült a lista, akkor fájlkezelőben ismét jobb klikk a fájlra, társítás, a listában ugye már ott van a kívánt program, válaszd ki és ismét scrollozz le az aljára, ott
leszkell lennie a pipálási lehetőség, ezután oké és kész. Így néz ki:
(én azért ezzel a módszerrel szoktam, mert így semmilyen buildváltás nem piszkálja el, amikor régen gépházban állítottam, megesett elpiszkálta egy új verzió)Még arra tudok gondolni, a kívánt programot nálad nem engedi futni, és akkor esetleg azért nincs ott a lehetőség? Ezt passzolom, nálam egy portable mpv mappa amit csak bevágtam program files közé, aztán kitallóztam.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Köszi a válaszokat. HD-Sentinel még nincs rajta, de jhéten megnézem. Valami 900gigás meghajto van benne, de szerintem a memoria is necces. Akciós HP mashina volt
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
seger
addikt
Sziasztok!
Van egy win10 mbr hdd és legacy módban volt telepítve.
Gép csere lenne, az uefi mód és gpt.
Hogyan tudnám átkonvertálni, mert eddig easeus partition master-el csináltam ami sikerült is. De ennél a gépnél nem megy, mivel az easeus fel sem ajánlja ezt a lehetőséget.
Hogyan lehetne?Köszi
-
Mattb
senior tag
Sziasztok!
Ossze raktam egy uj pc-t. Szerettem volna rá Windows-t rakni, amivel nem is volt probléma. Fel települt, viszont net drivert nem tudom fel rakni.
az alaplap: gigabyte b365m d3h, egy Intel core i5-9400f.
A gigabyte oldaláról le töltöttem a LAN drivert, amely telepítése után ez fogad:
”cannot install drivers. no intel(r) adapters are present in this computer”
Tudnatok segíteni ebben? Vagy hol kellene érdeklődnöm? Az alaplapra keresve Googleben nem
igazan találok semmit. Lehet valami bios beállítás rossz?
elore is köszönöm !
szerk: új az SSD is a gépben.[ Szerkesztve ]
-
-
Lacpac
őstag
válasz #86564352 #117713 üzenetére
Tényleg nem hiszed hogy nincs ott, vagy csak szimplán hülyének vagyok nézve?
További alkalmazásokra rákattintva, majd az aljára görgetve:
Ha a másik alkalmazás keresése ezen a gépen -re kattintok, és kiválasztom a programot a telepítési mappákból (.exe kiterjesztéssel) annyi történik, hogy kibővül a lista.
Pipálni még utána sem tudok.Elnézést a mobilnetesektől
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Lacpac #117711 üzenetére
Amit az előbb beraktál képet, ott scrollozz le, annak az aljáról is tegyél be képet.
-
nagyúr
válasz Polarstar #117697 üzenetére
Pontosan milyen HDD is van benne ?
2 TB-os 5400 RPM-es 3,5"-os HDD-n is van nekem rendszer (W10x64 PRO), asztali R3 2200G-s gépen próbázva, lassú persze a boot, de azért ennyire közel sem. kb. 1 perc bekapcsolástól a használhatóságig.
A kérdéses gép az egy laptop lenne HDD-vel ? ha igen, és nem hibás a HDD, instant csere javallott SSD-re.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
CirrMee
addikt
válasz Pyttawrx #117703 üzenetére
Nem kell oda hibás merevlemez. Elég egy minimalista / spórolós méretű DDR4 modul a rizsa mellé, és kettesben egy hibátlan merevlemezzel is meg tudják csinálni a vázolt problémát.
“Az a baj az interneten terjedő idézetekkel, hogy sosem tudhatjuk biztosan, ki írta.” (Petőfi Sándor)
-
-
Sdi
addikt
Ha hdd van a gépben, ne csodálkozz rajta, hogy jóval lassabb , mint az ssd-s cuccok.
A 20 perc vinyóval nem reális, inkább a 40 vagy több
Több gépbe is vennem kellett mostanában ssd-t a win10 miatt.
Még a gyengusabb cuccokon is nagyot dob alatta.[ Szerkesztve ]
"Ha az alkohol akadályoz a munkában, hagyd abba a munkát!" /Manuel Scorza/
-
King Unique
titán
A HDD lehet szűk keresztmetszet, pláne ha 2,5"-os, 5400 RPM-es modell, ami eleve lassú rendszermeghajtónak. + Ha szektorhibás (HDS), akkor pláne. Meg ez a 1,5 óra még egy tavaszi verziós, teljes (letöltés + telepítés) build upgrade-nél úgy-ahogy elmegy az internetkapcsolat sebességétől és a hardvertől függően, de ha a clean install volt pendrive-ról ennyi, akkor pláne abnormális.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Heroes of Might and Magic V (Gold Edition) - PC-s játék
- Diablo IV! Battlenet GIFT! + Vessels of Hatred
- Surfshark Starter VPN 1 év / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Indiana Jones and the Great Circle Prémium edition - GeForce RTX 40xx
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest