Új hozzászólás Aktív témák

  • májkimiki

    őstag

    Sziasztok!
    Egy kicsit komplex kérdéssel jövök, kérlek így kezeljétek. Érint Win10-et, B.I.O.S-t, és chipset-et is.
    Adott egy öregecske MSI noti.
    [link]
    Nos hozzám került a szokásos "lassú, Win7, .... ecetera..." problémával. A HDD kapufa benne, kivágja már a bios smart ellenörzéskor.
    A noti kimondottan szép állapotban van, kipucoltam-átpasztáztam. Aztán gondoltam beledobok egy teszt SSD-t és egy MCT-s Win10-et installálok rá. Hogy mégis mit mutat ezzel az OS-el. A gazdája a HDD állapota okán már kukázná az egészet.
    Felment szépen a Win10, lefrissítette magát, drájvereket behúzta magának.
    Még is van valami hiányérzetem a reszponzivitást illetően. Van összehasonlítási alapom sok féle konfiggal Win10 terén, ezért is kérdezem.
    Két dolog miatt kezdtem agyalni ezen a kis problémán.
    1: Mivel SSD-re tettem a rendszert, ezért alaposan szétnéztem a biosban és a AHCI-ra utaló beállítás nincs. Itt arra gondolok, hogy anno annak idején ez a SyS chipset még nem volt rá felkészítve.
    2: Vagy egyszerűen tudjuk be ezt a dolgot a T4500-as procinak és a 4GB (de csak DDR2/667-es) memóriáknak?

    Az 1. számú esetre esetleg megoldás lehet-e egy bios frissítés? Elvileg van frissebb. A notit 2006-ban vették, a legutolsó bios update meg 2010-es.

    Külön érdekesség, hogy volt ezen valamilyen W7 és valamilyen W10 is (anno OS nélkül vették). Simán beaktiválódott a Win10 Home. Azt választottam, mert úgy voltam vele. Hogy majd valamikor egy Home kulcs megy majd rá úgy is.

    AFUDOS állományból lehetne bios updatelni.

Új hozzászólás Aktív témák