Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dethroner
veterán
válasz Doky586 #103498 üzenetére
Na most ha nagy marhaságot kérdezek, akkor csak halkan röhögni Ezzel a módszerrel, hogy a microsoft oldaláról letöltöm a MediaCreationTool1903-t, és utána mondjuk pendriveról telepítem, azzal egy teljes értékű, jogtiszta és ingyenes win10-em lesz?
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
andreas49
senior tag
válasz King Unique #103493 üzenetére
[ Szerkesztve ]
HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
Doky586
nagyúr
-
dethroner
veterán
válasz King Unique #103481 üzenetére
Mielőtt teljesen leoltasz, tedd már meg hogy te is letöltöd a rufus-t és az iso-t, aztán megmutatod saját képernyőmentéssel hogy hol is van. Mert nincs olyan legördülő, hogy kép tulajdonságai. Igen, le van töltve a W10 iso. Én is látom a képet amivel szemlélteti, sőt, néztem youtube videót is, amiben benne volt a Windows to go, de már nincs benne.
A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
Pano
addikt
-
King Unique
titán
válasz andreas49 #103490 üzenetére
A linkelt leírás elég egyértelmű, az ott lévő screenshoton pedig világosan látszik, hogy hol és mit kell kiválasztani az ISO-k letöltéséhez. Ez a funkció pedig nyilván nemcsak a béta verziónál működött, hanem a végleges 3.5-ös, valamint az aktuális 3.6-os verziónál is működik, próbáltam már többször. Valamint nem is nyelvfüggő, a program magyar nyelvű változatánál is nyilván használható.
-
Taci
addikt
válasz cooi11 #103489 üzenetére
Ezeket a lépéseket próbáld még meg esetleg.
-
andreas49
senior tag
válasz King Unique #103463 üzenetére
Nálam magyar nyelvű (v3.6) van fenn, de a kiválasztásnál nincs legördülő menü, ahonnan el tudnám indítani a letöltést. Ez csak eredeti nyelven működik, vagy csak béta verzióban?
[ Szerkesztve ]
HONOR Magic5 Pro - Huawei P30 Pro 8/128 GB - Xiaomi MI Note 10 Pro - Huawei Mate 10 Pro
-
Taci
addikt
válasz Bertiee #103478 üzenetére
Értem én, az előzményeket is olvastam, viszont a fotón amit küldtél azt jelzi a rendszer, hogy nincs netkapcsolat.
Lehet, hogy a kábel jó, de lehet, hogy a LAN portod már nem. Vagy baj van a driver-ével (le lett tiltva az eszköz, uninstallálva a driver stb.). Vagy az eszközzel magával.Szóval a "maradék megoldás":
Bebootolni a gépet mondjuk a telepítő lemezről, a kisegítő lehetőségeknél előhozni a parancssort. (ha grafikus felületet akarsz, indíts egy notepad.exe-t, ott Fájl menü, megnyitás, és megjelenő ablakot tudod használni fájlműveletekre is, csak alul a txt kiterjesztést állítsd át *.*-ra)
Ki kell cserélni a System32 mappában lévő sethc.exe és/vagy osk.exe fájlokat az ugyanott található cmd.exe fáljra. (cmd.exe másolás, beillesztés, átnevezés, felülírás)
Ha ez megvan, indítsd el az eredeti rendszert. A bejelentkező képernyőn kezdd el simán csak a Shift billentyűt nyomogatni, pár leütés után előjön a parancssor (ez a sethc.exe-t indítaná, de mivel kicserélted a cmd.exe-re (átnevezve), így azt indítja. A bejelentkező képernyőn Rendszer-jogosultságokkal fog futni a cmd, szóval megtehetsz bármit.
Indítsd el az mmc parancsot. Ha megnyílt, Ctrl + M, válaszd ki a Helyi felhasználókat és csoportokat, töltsd be. Azt lenyitva a felhasználók alatt fogod találni a felhasználókat (nyilván ). Itt tudsz új felhasználót hozzáadni (admint is, csak azt a usert később kell felvenni az Administators csoportba), illetve a már meglévőkkel pár műveletet végezni.
Szóval itt amit tehetsz, hogy létrehozol egy új felhasználót, beállítod, hogy ne járjon le a jelszava, beállítasz egy jelszót, és leokézod. Ha megvan, dupla katt rá, és hozzáadod az Administrators csoporthoz.
Ezután újraindítás, és már be tudsz jelentkezni az új admin userrel, amivel eléred minden fájlodat.
Ha pedig bent vagy, nézz rá az Eszközkezelőre és a hálózati kapcsolatokra is, mert szinte biztos, hogy az a baj, hogy nincs netkapcsolatod.Bocs, hogy nem sikerült túl tagoltan, csak munkából írok.
-
Pano
addikt
Sziasztok!
Remélem valaki tud segíteni, hátha.
Az új 1903-as update sajnos sok teljesítménygondot okoz a notimon. Sokkal lassabb lett, itt-ott aránytalanul sokat gondolkozik a műveleteken. Csináltam friss telepítést, próbáltam gyári majd WU driverekkel is, de egyszerűen nem javít rajta semmi.Letöltöttem a 1809-es iso-t Microsofttól, hogy visszarakom. Újratelepítés ezzel a lemezképpel és azzal minden a legnagyobb rendben működik, de már magától felfrissít ugyan úgy a 1903-ra
Meg lehet valahogy oldani, hogy a biztonségi és egyéb frissítéseket a frissen telepített 1809-re ugyanúgy fel tudjam rakni, anélkül, hogy fel akarná upgradelni?
Tudom, hogy Pro alatt ez megoldható elhalasztással, de nekem a Home-hoz van licenszem.Körülbelül 36-ot?!
-
Kékes525
félisten
válasz t72killer #103480 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
-
King Unique
titán
válasz dethroner #103479 üzenetére
De hisz ott van világosan a 3.4-es verzióval szemléltetve, hogy a kép tulajdonságainál lehet kiválasztani a Windows To Go lehetőséget, nem a Boot kiválasztásánál... Az utóbbinál alapesetben a betallózott ISO-fájl nevének kell szerepelnie, ami esetedben gondolom a Windows.iso. Plusz az gondolom csak megvan, hogy ehhez nyilván kell egy letöltött W10 ISO, vagyis nem az MCT által kreált pendrive-ról kell neki betallózni fájlonként a telepítőt, meg ugyanarra visszaírni. Valamint a Rufus esetében a WTG-hez használható normál ISO is, illetve annál pl. Home, Pro stb. kiadásoknál is engedi létrehozni. Ellenben a beépített eszköz csak Enterprise-nál támogatja, de ez nem meglepő, hivatalosan eleve arra a kiadásra épül, annál támogatott.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Egy kis gyors segítséget kérek: letöltöttem a 1903x64 angol ISO-t a M$ oldaláról, viszont hibaüzit kapok("invalid MS-DOS function"), amikor másolni akarom a tartalmát.
SHA-1 hash-e: f78d83262bf19e9fbf07a12fa6c1bc3e8f7b8330, mérete: 4 447 485 952 byte <-hibás lenne/elcsesződött, amikor usb winyóra másoltam?
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
dethroner
veterán
válasz King Unique #103477 üzenetére
-
Bertiee
senior tag
A kábel a helyén van lenni kell netnek. Nem változott semmi az előzmények óta.
Most a LAN kábelt átdugtam a laptopba, jó a net, ergó jó a kábel.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz dethroner #103474 üzenetére
A régebbi verzióknál az lesz a gond, hogy az MCT-vel letöltött W10 ESD ISO-knál nem támogatják a WTG-t, hanem csak a normál ISO-knál. Viszont ha megnézed a changelogot, akkor ez a 3,5-ös verziónál már változott, attól kezdve az ESD ISO-knál is támogatott a WTG, ahogyan ebből adódóan az aktuális 3.6-os verziónál nyilván szintén. Az pedig az alábbi screenshoton egyértelműen látszik, hol kell kiválasztani a legördülő menüben a Windows To Go lehetőséget. Plusz még mielőtt kérdés lenne, esetedben vsz jó lesz a screenshoton lévő beállítás (MBR-BIOS/UEFI) akkor, ha csak BIOS only a régi laptop és csak legacy (CSM) szerint tud boootolni. A GPT séma az UEFI only telepítéshez való. A bootolható eszköz készítése meg nyilván alap a 2.X és 3.X verzióknál egyaránt, szóval ott is inkább elnézhettél valamit, vagy nem megfelelően csináltad, nem jó séma szerint.
[ Szerkesztve ]
-
dethroner
veterán
válasz King Unique #103468 üzenetére
Hát lefosom a bokám. Leszedtem a legújabb Rufust, leszedtem korábbiakat, 2.9 és 2.10 és 2.8, de egyikbe sincs benne Windows To Go. Melyikben van akkor benne? Sőt, a 3-as verziótól már nem is tud bootolhatót csinálni.
[ Szerkesztve ]
-
KISDUCK
addikt
válasz philoxenia #103459 üzenetére
Köszi az infót!
Ja hát ki tudja, hogy mit hoz a jövő. Most vettem új gépet OS nélkül és hát kéne rá egy win, eddig OEM-t néztem 33k volt ha jól emlékszek, a microsoftnál pedig ez lenne 45k. A gépemre van 36 hónap garancia és valószínű hogy ezt is haláláig használnám (kivéve, ha lesz akkora tudományos fejlődés, pár év múlva hogy egy kenyérpirító is erősebb lesz hardverben). Lehet hogy inkább a microsoftos változatot választom, csak 12k-val drágább, de hurcolható liszensz.[ Szerkesztve ]
-
-
dethroner
veterán
válasz Cs1csó #103467 üzenetére
Ok, letöltöttem, megcsinálta a telepítőt, de közben gondolkodtam hogy én ezt a rendszert most csak kipróbálni szeretném, megnézni hogy minden (kamera, mikrofon, hangszóró, usb és kártyaolvasó stb) mennek.e gond nélkül és ha a gép nem lesz dadogósabb mint jelenleg, akkor tenném fel élesben csak. Addig nem akarom legyalulni a mostani win7-et.
-
King Unique
titán
válasz dethroner #103464 üzenetére
Hát nyilván úgy derülhet ki 100%-os bizonyossággal, ha kipróbálod. Laptopoknál meg pláne az egyes spéci driverek miatt, működni fog-e pl. a TouchPad stb. Ha az SSD-re nem akarod a szimpla kipróbálás miatt élesen felrakni, akkor telepíthető Windows To Go megoldással USB-s tárolóeszközre is, ami lehet megfelelő tárolókapacitású (min. 32 GB) és sebességű pendrive, valamint külső HDD és SSD egyaránt. A létrehozás pedig megoldható pl. a Rufus használatával, mivel a W7 amúgy sem tudja.
Vagy másik lehetőség, hogy csinálsz az SSD-ről, illetve az azon lévő W7-ről egy komplett rendszermentést lemezképfájlba, amit utólag 1:1-ben vissza lehet állítani. Ez a W7-nél is megoldható helyileg, valamint Macrium Reflect és társai külső programokkal egyaránt.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz dethroner #103460 üzenetére
Lemezről már nem szokás, mivel a gyári lemezen jellemzően már elavult verzió van.
Kell egy 8GB-os pendrive, és erről az oldalról: [link] kattints arra, hogy ESZKÖZ LETÖLTÉSE majd az így letöltött fájlt ( Media Creation Tool-nak hívják ezt az eszközt) futtasd, a gépbe legyen bedugva a pendrive.Ekkor rákérdez a program, hogy hozzon létre egy ISO fájlt vagy a bedugott pendrive-ra hozzon létre egy telepítőt, válaszd ezt az utóbbit ekkor ez a kis program a netről letölti a Windows 10-et és készít a pendrive-ra egy telepítőt ami jó lesz a gépedhez, ezután erről a pendrive-ról kell boot-olni és indulhat a telepítés itt van pár videó: [link], [link]
Az aktuális rendszeredről készíthetsz egy mentést Macrium Reflect Free-vel, majd mehet a WIndows 10 ahogya videókban van vagy ahogy King Unique írja.
philoxenia
A noti amiról szó van 2010-es, mint írtam telepítettem már 2007-es és 2003-as gépre is, persze lehet, hogy a BIOS-ban nincs engedélyezve de linkeltem olyan videót ami a BIOS-ban történő beállításokat is végig veszi.
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz philoxenia #103465 üzenetére
Ez így ebben a formában erős túlzás
-
dethroner
veterán
válasz King Unique #103463 üzenetére
Vagyis csak akkor derül ki hogy minden működik vagy sem, ha fel van telepítve az SSD-re? Nem lehet egy pendrive-ra csinálni egy futtatható rendszert? Nem szeretném törölni a jól működő win7 rendszert, ha ez a win10 mégse menne rajta.
-
King Unique
titán
válasz dethroner #103460 üzenetére
Letöltöd a Microsoft weboldaláról az ISO-fájlt direktben, vagy ott az alábbi képen alul szemléltetett MCT-vel, ahol az utóbbi egyben tud telepítési adathordozó is készíteni pendrive-ra. De pl. a népszerű Rufus is megoldja mind a kettőt, mármint a 3.5-ös verziótól kezdve már nemcsak kiírni, hanem letölteni is tudja a Windows 8.1 és 10 ISO-kat.
-
fgeth
csendes tag
válasz King Unique #103447 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen.
Annyira nincs kedvem windows-t installálni, ha hazamegyek, de muszáj lesz... -
dethroner
veterán
válasz Cs1csó #103456 üzenetére
Most biztos nagyon hülyéknek fogsz nézni, de hogy csináljak? Ezt a telepítőt csak meglévő, hivatalos telepítőből lehet elérni, vagy mi módon? Sose volt még dolgom ilyennel, mindkét régi rendszert (xp és win7) telepítőlemezről raktam fel korábbiakban.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz KISDUCK #103450 üzenetére
Elvileg igen, ez a dobozos verzió. Nem géphez kötött. Azonban, ha esetleg megszűnik a 10 mint rendszer, akkor elfogyhat a támogatás. Nem mindegy hány évre gondolsz. A 7 kb. tíz évet élt. A 10-ről azt állítják, hogy örökre megmarad, de ki tudja mit hoz a jövő.
Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
King Unique
titán
válasz dethroner #103454 üzenetére
Nekem is van még egy régi G580-asom, ahhoz sem voltak hivatalosan a gyártó weboldalán W10 driverek, de nem is nagyon kellett. Ugyanis egyrészt telepítés után a Windows Update automatikusan leszedte és telepítette, amit kb. kellett. Másrészt a driverek egy része W10-ben eleve inbox volt, nem kellett mindenhez külön drivert felrakni, mint a W7-nél. Harmadrészt néhány spéci driverből (pl. Lenovo Energy Management) jó volt hozzá a W8.1-hez való is.
De egyébként meg kipróbálod, aztán kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
Bertiee
senior tag
Sziasztok! Az Ati uninstal utilty profit szerettem volna indítani amely kérte, hogy csökkentett módban indítsam újra a wint. (Alapból 4 számjegyű pin kóddal képek be) Újraindult a gép internet kapcsolat nélkül bejelentkező ablak jelszót kér. Beírom a pin kódot, de azt írja téves jelszó. Viszont a jelszavamra amit valamikor a win telepítéskor generáltak nem emlékszem. Felmentem a live account oldalra, telón keresztül meg is változtattam a jelszómat, de a gépet hiába indítom újra, makacsul a hálózat nélküli bejelentkező ablakkal indul és mi el nincs hálózat, "ő" nem tud a megváltoztatott új jelszóról, tehát nem enged be.
Hogyan tudnék ebből a patthelyzetből kilépni. Már az is jó lenne ha a netes bejelentkező ablak előjönnek, vagy még jobban a normál mód. -
Cs1csó
félisten
-
King Unique
titán
válasz CsengődiGeri #103453 üzenetére
Hát az SSD felesleges agyonkímélése miatt aztán pont nincs semmi értelme bármi ehhez köthetőt kikapcsolni... Az az 500-700 MB kb. semmi, ha naponta 50-70 GB írás menne rá, az már inkább, de még úgyis évek kellenének mire elérné a TBW limitet. Meg további évek mire a tényleges írásterhelhetősége határát, ami általában nem egyenlő a TBW-vel, az utóbbi elérésénél / túllépésnél rendszerint csak a garancia ugrik, nem az SSD megy tönkre.
Aztán ha tárhelyproblémád van, akkor ott a lemezkarbantartó, tárterületsegéd stb. a tárhely felszabadításához. De pl. nálam nincs a Temp mappa tartalma úgymond lekorlátozva, mégsem generálódik ott évek óta akkora adatmennyiség, ami tárhelyproblémát okozna. -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Feleslegesség vált idehaza egy régebbi SSD és szeretném egy régi laptopba berakni és a win7-et win10-re cserélni. Először is azt kéne megtudnom, hogy a Lenovo G565 laptophoz van-e 10-es driver csomag? Én legfrissebbnek csak win7-re találok, de lehet nem kerestem kitartóan. Ha esetleg csak win7 szoftverek vannak, azzal használható-e normálisan?A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!
-
King Unique
titán
válasz ph2012 #103448 üzenetére
Ez teljesen normális, ilyenkor létrejön a C-n a Windows.old mappa, hogy szükség esetén 1:1-ben visszaállítható legyen a korábbi Windows 10-verzió, amiről az upgrade történt. De ez egyrészt csak átmenetileg érvényes, mivel 10 nap után automatikusan törlődik, vagyis nem fogja a végtelenségig foglalni a tárhelyet. Másrészt manuálisan akármikor törölheted a lemezkarbantartóval, vagy a mellékelt screenshoton lévő tárterületsegéddel, ha biztosan nem akarsz visszaállni az előző verzióra.
-
KISDUCK
addikt
A microsoft oldalán lévő win 10 home tovább vihető licenc? Tehát ha X év múlva gépet váltok akkor ezt a kulcsot vihetem tovább másik gépre?
-
ph2012
senior tag
Most vettem egy laptopot, amire ma töltöttem le a Windows 10 Home 1903 frissítést.
A Gépház -> Windows Update -> Tárterület ellenőrzésénél az ideiglenes fájloknál talált 30,1 GB korábbi Windows telepítést. Erre gondolok: [link].
Elég sok területet foglal. Mi történne ha törölném? 128GB SSD meghajtóm van. Takarékosan kell bánnom a tárhellyel.Köszönöm a választ.
-
King Unique
titán
válasz fgeth #103443 üzenetére
Windows 8.1-nél is beállítható a forgalomdíjas kapcsolat, meg az közvetlenül mutatja a tálcán lévő ikonra kattintva az internetkapcsolatnál az adatmennyiséget. Azt, hogy ezt alkalmazásokra lebontva meg lehet-e nézni helyileg a gépházban úgy, mint a 10-esnél, azt most hirtelen passzolom. De nyilván nem teljesen egyformák a két rendszer beállítási lehetőségei, valamint míg a W10-et folyamatosan fejlesztik és kerülnek bele többek között a gépházba az újabb és újabb beállítási lehetőségek, addig a W8.1-et már nem.
[ Szerkesztve ]
-
bazsi83vp
senior tag
Asus Rog Sica.
A portokat végigpróbáltam és az előzőn (igen 1809-es) egy kisebb ms bakitól (KB4074588) eltekintve tökéletesen működött. Az új tiszta telepítéssel került fel.
Egyébként hogy kizárjam a hardveres hibát (kábeltörés vagy bármi egyéb), tegnap este órákon át neteztem vele live linuxon és nuku szakadás. -
Taci
addikt
válasz bazsi83vp #103444 üzenetére
A Windows-életciklussal kapcsolatos alapinformációk
Eszerint a Windows 10 1809 Pro-hoz és Home-hoz "A megjelenés dátumától számított 18 hónapig" lesz támogatás.Milyen egérről van szó? Asus, az oké. Vezetékes? Vezeték nélküli?
A szokásos kérdés: próbáltad másik portba dugni?Szóval 1809-en tökéletesen működött, de most 1903-an jön a hiba néha?
[ Szerkesztve ]
-
bazsi83vp
senior tag
Kedves fórumozók,
van egy olyan problémám, hogy az egyik egeret a Windows (1903) rendszeresen "eldobálja". Mindenféle üzenet nélkül egyszer csak nem reagál, de az eszközkelőben ott van.
Most várni kell arra, hogy az Asus írjon új drivert a kütyüjéhez/Microsoft kijavítja a hibáját, vagy inkább egy időre telepítsem vissza a az őszit, mert lehet hónapok kérdése a javítás? A régire meddig van ms support egyébként? -
fgeth
csendes tag
válasz King Unique #103440 üzenetére
Köszönöm szépen, megnézem!
(ez a válasz még nem volt, amikor gépeltem.)Edit: a windows 10-re megvan a megoldás, köszönöm szépen. Windows 8-ra van valami hasonló? Csak annyit találtam, hogy kapcsoljam be a metered connectiont, amit meg is tettem, viszont azt, hogy melyik app mennyit töltött le nem tudom (és nem is találom). Csak Win10-től felfele van ez lehetőség?
[ Szerkesztve ]
-
fgeth
csendes tag
Köszönöm a válaszokat. A frissítés ki van kapcsolva, az egyiken (win8(, úgy, hogy ne is nézze meg milyen frissítés van. A másikon az van beállítva, hogy a cég közösen intézi a frissítéseket (vagy valami hasonló, bocs).
Tehát le van tiltva mindkettőn: rossz tapasztalat. Időnként manuálisan frissítem őket.
Van esetleg más tippetek, hogy hogyan tudnám megfogni a ludas programot? Hogy a következő időben ne forduljon elő ilyesmi. Van olyasmi lehetőség, mint az androidon, megnézni, hogy melyik progi/process mennyi netet használ? -
King Unique
titán
válasz fgeth #103437 üzenetére
Ha forgalomkorlátos mobilneted van, akkor ahhoz a gépházban be lehet állítani a forgalomkorlátos kapcsolatot, sőt akár külön adatkorlát is megadható, stb. Ilyenkor a frissítések sem fognak automatikusan letöltődni, vagyis nem kel erővel letiltani. Aztán szintén a gépházban a hálózat és internet beállításainál az adatforgalom is megtekinthető részletekre lebontva, vagyis hogy az mi és mekkora forgalmat generált.
(#103438) mezis:
Ha be van állítva a gépházban a frissítések szüneteltetése, akkor sem letöltés, sem telepítés nem lesz addig. Meg egy ideje már delta, illetve különbözeti frissítések is vannak, vagyis nem feltétlen tölti le a teljes pakkot, hanem csak azt, ami szükséges.[ Szerkesztve ]
-
Taci
addikt
válasz fgeth #103437 üzenetére
Próbáld meg ezt:
1. Válassza a Start gombot, majd válassza a Gépház > Hálózat és internet > Wi-Fi lehetőséget.
2. Válassza ki a használt hálózatot, és kapcsolja be a Beállítás forgalmi díjas kapcsolatként funkciót.Így pl. nem fogja a Kézbesítésoptimalizálást (sem) használni. Mondjuk megnézheted direktben, hogy az ki van-e kapcsolva egyáltalán: Gépház > Frissítés és biztonság > Kézbesítésoptimalizálás > Letöltések engedélyezése más számítógépekről: Ki
-
fgeth
csendes tag
Vidéken vagyok mobilnettel, ami max. 15 gb. A telefonomról hotspottal megy két laptop internete. A problémám, hogy nagyon figyelek, hogy keveset netezzek, még youtubevideókat sem nézek, napi 3-400 mb jön le, viszont most látom, hogy az elmúlt néhány napban lejött 6 giga. Nem értem hogyan. A kérdésem, hogy van-e valami módszer, amivel meg lehet nézni windowson (10 vagy 8), hogy mit töltött le a gép. A frissítések ki vannak kapcsolva. Meg tudom nézni, ahogy androidon, hogy melyik program mit töltött le az elmúlt pár napban?
-
plejik
addikt
Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy adott több hálózati meghajtó, ami fel van csatolva különböző felhasználókhoz. Viszont az egyiknél olyan gond van, hogy hiába akarok keresni bármilyen mappát vagy fájlt a meghajtón nem talál semmit. Ezzel szemben az összes többin gond nélkül megy. Valaki találkozott már ilyennel? Felcsatoltam magamhoz is, és abban a mappában Én sem találok semmit, de érdekes módon másikat felcsatolok, gond nélkül tudok keresni...
iPhone 14 Pro / MacBook Pro M1 pro 14" 2021 / PlayStation 5 Pro + PS Portal / LG CX3 OLED / RedMagic Nova /
-
törölt tag
Azt lattam, csak ~415 MB-os es nem mertem letolteni. Egy ilyen eszkoz drivere max 8-10 MB-ban el kellene, hogy ferjen.
PC-rol van szo, amin alapbul ugye nincs bt vevo. Az rakotve a TV-re hdmi-n, plusz a mini HiFi-re bt-n. Lassan 1 eve mukodott minden flottul, tegnap tortent valami, amikor megszolalt a TV hangszoroja majdnem megallt a szivem. -
King Unique
titán
válasz _Atesz #103419 üzenetére
A 1903-as verzió pont viszonylag új és arra még nem jött ki olyan sok frissítés. Meg a Windows 7, 8.1 rendszerekkel ellentétben a Windows 10-nél letölthető mindig az aktuális főverzió telepítője, aminek a frissítése rendszerint hamarabb megvan, mint az előbbieknél. Plusz amióta összesítő frissítések vannak, az is kedvezőbb lehet ilyen szempontból, mint a korábbi terjesztés.
Ha annyira frissítésekkel integrált telepítő kell, akkor a 7, 8.1 mintájára a 10-eshez is találni ilyeneket pl. az oprenden. Vagy akár magad is elkészítheted, számos leírás van hozzá (pl.: [link], [link], [link]). De időnként akár a Microsoft is kiad frissített verziót, amiről a 1903-nál pont nemrég volt szó.
-
nagyúr
válasz philoxenia #103426 üzenetére
"Ha a hardvert megveszed, akkor az mindenképp költség..... A használt hardverrel is kezdened kell valamit."
Ok, de hardvert nem kizárólag a win miatt vesznek vagy számítanak be, nyilván azt is eladásra veszik át.[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz philoxenia #103428 üzenetére
Oks!
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Lauda #103425 üzenetére
Ha a piacon árulnak valami gyanúsat, akkor nem a piacfelügyelőhöz kell fordulni, aki a helypénzt szedte, ingyenes piachelyek esetén pláne nem az önkormányzathoz, hanem a megfelelő hatósághoz. Mi nem tudjuk ellenőrizni az árult terméket. Az ominózus bírósági döntés előtt nem lehetett csak hivatalos szoftvert árulni itt. Most ugyanaz a helyzet, mint egy hardver/bármely tárgy esetén, csak azt tudjuk vizsgálni, hogy megkapta-e a vevő a pénzéért a terméket. Mondjuk valaki árul egy telefont. Az lehet lopott is akár, azt sem tudjuk vizsgálni. Teszem azt gyorsan akarja eladni a telefonját valaki, azért adja nagyon olcsón. Azt, hogy mi az oka az olcsóbb árnak, nem tisztünk vizsgálni.
Az imént leírt hozzászólásaim saját vélemények, tévedhetek is. Elképzelhető, hogy valakinek több ezer licensze van és azért olcsó az ár.Menczer érvelési stílusához nekem is jogom van...
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz liszi70 #103424 üzenetére
Kulcsot csak leválaszthatsz hardverről. Ha a hardvert megveszed, akkor az mindenképp költség. Létezik egy céged, annak is vannak költségei. Kétezer forintból gyanús, hogy minderre fussa. A használt hardverrel is kezdened kell valamit. Mennyiségi licenszet venni szintén költség.
-
titán
válasz philoxenia #103417 üzenetére
Ha jelenti valaki az aprón az egyik eladót, aki ennyiért árul kulcsokat és a megjegyzés az lesz, hogy gyanús az ár, mi fog történni?
-
nagyúr
válasz philoxenia #103423 üzenetére
""refurbisheddé" válik a szoftver. Bizonyosan van költsége."
Milyen költségre gondolsz? A ms-nak nemigen kell fizetni, ők már megkapták az első eladásnál.
Szerk.: Szerintem az a mar-program, amit most linkeltél, az nem teljesen az, amiről itt szó van. Ha jól értelmezem, az a microsoft akciója, hogy olcsóbban adja a felújított gépekre a wint. Belépni lehet a programba, azok gondolom fizetnek is a ms-nak, hogy használhassák a program nevét. De szerintem nem kötelező a belépés, enélkül is lehet kulcsokat leválasztani.
[ Szerkesztve ]
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz liszi70 #103422 üzenetére
Konkrétan kéne utánanézni az eljárásnak, amivel "refurbisheddé" válik a szoftver. Bizonyosan van költsége. A legolcsóbbak ezt nyilván kispórolják. Ha nem fogadják el az MS-nél a kulcsot, gondolom küldenek másikat. Nekem COA matricával és számlával jött. Azonban mint a linken is látszik, ezek egyediek, a két refurbished sem ugyanaz az ár. Ahonnan én vettem ott is különböző árakon voltak szoftverek.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
"Azért a 2-3 ezer forintos termék gyanús."
OK, gyanús, ezért érdemes lecsekkolni, hogy milyen viszajelzései vannak az eladónak, adja-e azokat a tanúsítványokat, amire az usernak szüksége van (ha szüksége van). Persze ezt a jóval drágábbnál is érdemes megtenni. A 3k-s eladók egyébként nyugodtan felemelhetnék az árat, akkor nem lennének gyanúsak, bár ugyanazt kapnád. Egyébként abszolút létezik az az üzletpolitika, ahol a magas ár nem a produktum valós értékén, hanem a "Drága, tehát biztos minőségi termék!" pszichés hatásán alapul.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Szia!
Köszönöm a választ.
Eszközkezelőben próbáltam, de ott nem aktív az, ami normális esetben aktív szokott lenni.
Ha törlöm az eszközt fel sem ugrik az a rész, hogy törölje az illesztőjét is.
Illetve ott nem tudom kiválasztani, hogy korábbi illesztő telepítése.Kínából rendelt 5-600 Ft-os cucc: Link.
Viszont eddig szépen működött, nem volt vele baj, és próbáltam TV-n pár dolgot hozzápárosítani azóta, működött.
A Win 10 és ez a Microsoft Bluetooth A2dp-forrás az, ami a probléma lehet. -
Cs1csó
félisten
PONTOSAN! Emiatt mondom, otthonra magán gépre kb. mindegy nézzen ki az eladó megbízhatónak - itt a PH-n is van aki komolyan tolja már évek óta, de az Íbélyen is van ilyen.
-
_Atesz
addikt
válasz Cs1csó #103411 üzenetére
1903 van, viszont ahogy távolodunk a kiadástól, úgy lesz egyre több a frissítés. Én sok gépre telepítek, így jelentős időt spórolhatnék meg. Ezért kérdeztem.
Eddig az update-es telepítők jól működtek, már ami a windwos 7-et és 8.1-et illeti, régebben pedig az xp-t.
Egyedül azokkal volt baj, amikbe belepiszkáltak. (azokkal se mind) -
philoxenia
MODERÁTOR
-
Taci
addikt
válasz #04441088 #103404 üzenetére
régit meg nem engedi/nem tudom visszarakni.
Hol és hogyan próbáltad?
Eszközkezelőben tudod uninstallálni, és ott kell pluszban bepipálni, hogy törölje is a driver-t a driver store-ból (FileRepository-ból).
Ezután biztosan enged korábbi verziót is felrakni.Amúgy milyen típusú a dongle? Ha megírod, keresünk hozzá friss driver-t. A gyártóét használod amúgy, vagy sima Microsoft-os bluetooth-drivert?
-
Cs1csó
félisten
válasz Lauda #103414 üzenetére
NA beszállok én is:
Ha valami adóhatósági vizsgálat alá eső gépre kerül akkor mindenképpen számla, számla, számla. Ami bizonyítja legalább a te jóhiszeműségedet. (ha mondjuk kiderül, hogy ezeket a kódokat körözte a NSA )
MAGÁN gépre: ha a 2-3k-s kulccsal megy 1-2-3 vagy 10 évig vagy tovább akkor már jól van az úgy.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz philoxenia #103413 üzenetére
Éppen ezen megy a diskurzus. Itt egyesek állítanak valamit, csak épp azt semmivel nem tudják megtámogatni a saját teóriájukon kívül.
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Lauda #103403 üzenetére
Viszont, ha normális számlát kapsz róla, normális eladótól, akkor mi baj lehet? Refurbished kulcs is működik, ha nem adták el másnak is ugyanakkor. 2009-ben vásárolt win7-es kulcsról frissített 10 viszont nekem csak úgy működött, hogy újra feltettem a 7-est és arról frissült tízesre újra. A letöltött 10-est telepítve nem volt aktiválható a rendszer.
-
cooi11
senior tag
Szia!
Amikor a bekapcsolom a gépet majd rányomok a Google Chrome ikonra 3-4 másodperc
mire betölt megjelenik a Chrome kezdőlap.
A laptop rögtön megjeleníti a klikkleléskor.
A sebesség PC LAN 926 Mbps / 333Mbps.
A laptop (R218 hordozható Wi-Fi hotspot + telenor sim) wifi 40 Mbps / 45 Mbps. -
_Atesz
addikt
Üdv
Vannak torrenten olyan win10 telepítők, amikben integrálva vannak a frissítések. Ezek mennyire ajánlottak / problémásak?
-
törölt tag
Sziasztok!
Van egy LG CM4360-as mini HiFi-m, ami bluetooth-os.
Tegnap óta nem tudom párosítani Win 10-el. Mi lehet a baj?
Egy pici USB-s CSR 4.0-s donglem van.A beállításokban azt látom, hogy csatlakoztatva van, viszont néha ez a szöveg Illesztő hibára vált át.
A hangfal kijelzője továbbra is Bluetooth Ready, szóval várja a csatlakozást...Próbáltam kihúzni, bedugni, tiltani, törölni, már mindent, de nem történt változás.
Illesztőprogram frissítésre meg azt írja, hogy a legújabb van fent, régit meg nem engedi/nem tudom visszarakni.Van pár bluetooth cuccom itthon, a telefon simán rácsatlakozik a mini hifi-re...
Mit csináljak vele? Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest