Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wolfskin
őstag
válasz
rgeorge #58479 üzenetére
huh... köszi.
én azt hallottam, hogy később is megoldható lesz.
szóval először fel kell tenni a win 10-et? ha win 7-eé bejelentkezem, az nem ér?
és az asztali gépemben most fogok alaplapot cserélni... akkor utána kuka az egész?
esetleg a laptopn megéri, ahoz van egy ultrabay+ssd-m.
win 10 telepítő letölthető valahonnan? -
-
King Unique
titán
válasz
rgeorge #57469 üzenetére
+fordfairlane:
Igen, ez így nyilván előnyös, illetve nézegettem már leírásokat, videókat róla. Viszont, mivel az XP már eleve lyukas, felmerül a kérdés, hogy mennyire jó ötlet / biztonságos így beleintegrálni a rendszerbe, nem okoz-e problémát? Gondolom nem hiába vették ki az újabb Windowsokból. -
tpeter77
addikt
válasz
rgeorge #56374 üzenetére
kösz, de azt hogyan? nem lehet úgy mint az ftp kapcsolatnál?
pl. http://felhasználónév@ftpcím.com - ilyesmire gondoltam, bíztam benne, valami egyszerű módon megy.Más.
Win10 frissítés. Ma megint kaptam értesítést egy csomó új frissítésről. Van köztük olyan, ami megint win10-re buzdítana? mert akkor letiltom. Win7@64bit, Home Premium rendszer.
kösz. -
Predator2
addikt
válasz
rgeorge #55761 üzenetére
Ehhez külön program kell? Nem lehet windows-ból? Csak egy kis megjegyzést szeretnék, hogy tudjam melyik win melyik.
Az egyiken nincsenek frissítések, mert egy régi program megfekszik tőlük. A másik win7 pedig a mindennapi használatra van. Ezek szeretném megkülönböztetni. Hogy amikor bejön a boot ablak, akkor ne csak annyi legyen, hogy:
Windows7
Windows7hanem mondjuk:
1: windows7
2: windows7vagy
Windows 7 Friss
Windows 7 Simastb...
-
-
-
-
LyonnaisFan1
őstag
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
rgeorge #51466 üzenetére
Egyik hálózati adapter sem működik. Végig próbáltunk mindent.
Live linux alatt kipróbáltam, pöccre ment kábellel.
Mi is erre gyanakszunk, sajnos gyanús, hogy az Avast művelhetett valamit. Sűrűn találkozom olyan géppel, amely telepítés után nem hajlandó netezni. Sanszos, hogy ez ennek a "hozománya" lehet.
-
Kernel
nagyúr
válasz
rgeorge #50000 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy link vagy eredeti, attól nem lesz baja a rendszernek.
http://wiitez.blogspot.hu/2010/06/szabad-hely-windows-7-vistaalatt-winsxs.html
...a lényeg: két fázisban (szinten) alkalmazható. Az elsőben kiír néhány megőrzésre nem érdemes (pl. média) fájlt az sxs mappából és azokat a fájlokat, amik teljesen megegyeznek a diszken máshol található fájllal azokat hardlink-re cseréli (így csak egyszer foglalja a helyet a diszken.)
A második fázis futtatása lecseréli az összes régebbről eltárolt DLL stb. verziót a legújabbra, még több helyet takarítva meg.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
rgeorge #49354 üzenetére
sentinel ok-t ír rá, ilyen mérési eredményeket kapok: [link], egyedül a 4k write fura, de az itt szerintem nem számít, meg már rég ilyen. (sata2-es mérés, ne tévesszen meg)
mit tudok még ellenőrizni?
@F_Zolee: köszi, megpróbálom. ez által mi történik? újraépíti? könnyen megtalálom ezt a könyvtárat?
-
rgeorge
addikt
válasz
rgeorge #48482 üzenetére
Jó hír mindenkinek, aki ilyen problémába botlik, hogy nem teljesen reménytelen az ügy. Legalább egy segédprogram van, ami ezt megoldja, pl. az Acronis True Image. Ennek van egy opciója a visszaállítás során: universal restore, ez lecseréli, vagy cserealap híján letörli az eredeti Windows eszközkezelőket, vagy egy részüket. Simán készítettem a nem induló HDD-ről (ami eleve az eredeti klónja volt) egy backup-ot, majd ezt ezzel az opcióval visszaállítottam, és utána elindult a Windows 7. Nyilván az előző gyártó programjai, spéci szolgáltatásai fentmaradtak, többek között egy akkufigyelő is, ezeket most manuálisan törlöm, tiltom stb. A gép mindenesetre stabil, pedig a helyes driverek csak most mennek fel.
-
fess
őstag
válasz
rgeorge #46080 üzenetére
kivettem a sortörést, most így néz ki,de még mindig azt írja ki.
-
-
szőröscica
addikt
válasz
rgeorge #45343 üzenetére
Köszi a linket. Valamiért nem tudom megcsinálni ezzel sem.
Jelenleg úgy néz ki a winchester, hogy van a 25 gigás c partíció, amin a windows fut. Van egy nagyobb D partíció, adatokkal, illetve van 40 giga formázatlan terület. Ezt a 40 gigát nem tudom ezzel a programmal sem hozzáadni. Lehet, hogy valamit rosszul csinálok?Rámegyek a c meghajtóra, jobb klikk, extend. Kiválasztom, hogy az unallocated 40 gigát adja hozzá, a d-t pedig nullára húzom. Valamilyen okból mégis elkezdi a d meghajtót is resize-olni, és nem megy tovább, mert azt írja, hogy használatban van. Pedig a d-hez egyáltalán nem is kellene nyúlnia.
-
reset
senior tag
válasz
rgeorge #44181 üzenetére
Angol tudásom nem sok van....
Kérdés: Nemrég adtam el hardvert, és átadtam a cucchoz a számla + garilevél másolatot / amin a W7 azonosítószáma is szerepel. Gondolom, ez alapján nem lehet visszafejteni a termékkulcsot- arra gondolok, hogy más valaki hozzájuthatott-e így a kulcshoz..Asszem újratelepítem a rendszert online-módban...
-
Kékes525
félisten
válasz
rgeorge #43275 üzenetére
"Ha leszedem a drivert, akkor nincs ilyen késlekedés." Akkor a driverrel van a gond. Próbáld ki egy másikkal (a géphez kapott eredetit, ha az van most fenn, akkor a legújabbat). Ha időközben cserélted, akkor tedd vissza a régebbit.
Ha egyik sem segít akkor driver uninstall és Wise Registry Cleaner -el tisztítsd ki a registry-t és utána tedd vissza a géphez kapottat. -
rayoliviero
veterán
válasz
rgeorge #30224 üzenetére
DHCP. Azt nem néztem, hogy a router weboldala bejön-e.
Egyszer amikor kijavíttattam a Windows-al a hibát, akkor valami olyasmit írt ki, hogy ip konfiguráció javítva.Most beírtam ezt a parancsot és jó: netsh winsock reset
De lehet megint csak pillanatnyilag és utána ismét nem lesz jó.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Villanyszerelés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Tomb Raider IV-VI Remastered teszt
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Építő/felújító topik
- Windows 11
- Külpolitika
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9T 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciávl
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest