Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez a topic épített vízhűtésekkel foglalkozik, kompakt vízhűtések topikja erre a linkre kattintva érhető el! [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
Van arról valami lista, h melyik gyártónál jár garivesztéssel ha a léghűtés helyére vizes blokk lesz pattintva?
RX 480 oldalon: MSI, Sapphire, (Gigát, Asust nem preferálom)
GTX1060 oldalon: Giga, inno3D, MSI...Mondjuk igazán azt sem tudom mi lenne ideális, mert mindenki Vulkán és DX12 jövőt jósol, 480-on van 8 GB ram, később 2. monitornak nem kell ua. felbontásút vennem, ez +. Viszont főleg nV címekkel játszom... Már gondoltam arra is, h van 60 alatt 3 GB-os 1060, kipróbálom, ha eladom fél év múlva, akkor sincs sok bukó, de kb. fogom látni, h kell-e nekem 8 GB ram, meg mégis mennyire jó az inno3D a 3 GB-os, vizezni kellene biztosan az egyventis szörnyet, mert a 30 gramm aluborda nem sokat érhet.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Csokilama
tag
válasz ViZion #44002 üzenetére
A matrica nélkülieknél könnyen ráfoghatják, hogy a csavaron szétszedés nyomai láthatóak. Aztán feltételes garival megy a gyártónak. Én egy giga r9 390-nél jártam így, kb 2 hónapig ültek rajta, majd kaptam egy újat.
Olvass utána a fórumokon, hogy mik a vélemények és nagyon vigyázz a csavarokra.
2 monitoron nem túl jó játszani, egyébként NV is kezeli az eltérő felbontású darabokat játékon kívül
-
ViZion
félisten
válasz Csokilama #44004 üzenetére
Játékon kívül... nekem meg pont ott kellett volna, láttam ilyen hmmm... kiskaput, h pár dolgot a 2. monitorra kirakott. De annyira ez nem is szempont.
...Neked nincs a hőmérőből a fekete/fehér verzió?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Csokilama
tag
válasz gerleimarci #44005 üzenetére
Igen azt is meg lehet oldani. Műanyag fogóval biztonságosabb.
(#44006) ViZion
Sajnos nincs csak piros-kék, nekem is jobban tetszik a fehér.
[ Szerkesztve ]
-
gabriel26
tag
válasz spanglee001 #44003 üzenetére
Evga-nal is csak arra vigyazz, hogy a gyari hutot meg kell tartani. Ha valami gyikja van a kartyanak csak azzal veszik at.
-
gabriel26
tag
válasz spanglee001 #44009 üzenetére
Nekem 25k-t ajanlottak az acx 3-ert a kartyamrol amikor leszedtem
-
nagyúr
Van 2 még, ami készen van, csak fel kell töltenem, illetve 3-4 lógóban. Most kalandorra várok, mert a projekt elég monumentális lett (szerencsére), és jó lenne, ha tudna adni a pH tárhely bővítést a képeknek. De a napokban várható a megjelenés.
[ Szerkesztve ]
Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Nincs véletlenül valakinek eladó 2m fekete 10/13-as csöve?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
nagyúr
válasz rup1u5 #44020 üzenetére
Semennyire sem. Igaz, nem 1070, de én is MSI Gaming-et szedtem szét, ugyanígy csak a GPU-ra került blokk, a RAM-okon és a VRM-en maradt a gyári. Felette van két ventilátor nekem is. Annyira jól szétdobja a hőt az a lemez, hogy észre se venni. R9 270X az enyém, kb. hasonlóan melegszenek eredetileg, sőt.
Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
-
LLKobe
veterán
válasz rup1u5 #44026 üzenetére
Tekintve hogy pár ezer forintos tétel a VGA fölé biggyeszteni pár ventit, én nem hazardíroznék ezzel. A gyári hűtő is fújja a bordákat, azért valamennyi légáramlat szerintem kell neki.
Aztán ha neadjisten' megsül, akkor meg vakarhatod a fejed...Amúgy kézrátétellel néztem, 1 óra BF1 után, úgy hogy a ventik 40%-on pörögtek fölötte, azért elég meleg. Nem tűzforró, de azért hűvösnek sem mondanám.
[ Szerkesztve ]
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
Csokilama
tag
válasz ViZion #44025 üzenetére
VRM 125 fok körülig bírja, viszont ott azonnal elég.
Anno R9 290x-nél nyaldosták a 110 fokot(túl jó maghűtés és kevés légáram), vígan túlélte.
Szerintem újabb generációkból azért vették ki a VRM hőfokot, mert sokan paráztak rajta(Furynál sincs)+Magasabb hőmérsékleten romlik a hatásfokuk
[ Szerkesztve ]
-
Laraxior
titán
Az én VGAmnak pl nem volt elég, hogy alá tettem 2-3 ventit, és azok fújták a VRM-et. Egyből eldobta az addig stabil órajeleket játék alatt.
Így muszáj rajta hagynom a kötözővel feltett ventit. Így viszont hibátlan... csak nem olyan csinos
Mondjuk a 300W+ miatt meg is értem, hogy szereti a huzatot"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
Hobbbyt
őstag
válasz rup1u5 #44020 üzenetére
Én a napokban fogok egy RX480 Gaming X-et vizezni univerzálissal. Tökéletes összehasonlítási alap lesz, és még hőfokot is tudok nézni!
Én nem tervezem nagyon fújatni a vga-t. Vettem 8db ramsünit, amit ráteszek ha kell neki, de nem több.10 féle ember van: aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.
-
ViZion
félisten
válasz Hobbbyt #44030 üzenetére
Várjuk az eredményt, engem is érdekel, h mit alakítasz. Milyen kártya pontosan, VRM-re milyen hűtés lesz, etc...
KAMELOT: FC blokk elég drága, 85k kártyára mennyi? 25-35k?
[ Szerkesztve ]
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
Omli85
őstag
válasz ViZion #44035 üzenetére
Hát jah többnyire 100€+ árazással nem épp a legoptimálisabb beruházás egy 80K körüli kártyára egy FC blokk kivéve ha 2-3 évre tervez vele az ember és belefér az esetleges keretbe.
ASUS TUF GAMING X570-PLUS, AMD Ryzen 7 5700X , RX Vega 56@64, CRUCIAL 16GB Ballistix Sport LT DDR4 3200MHz CL16, Seasonic PRIME 1200W
-
rup1u5
nagyúr
válasz LLKobe #44027 üzenetére
Nem hazardírozásból, hanem nekem a VGA alatt van a második PCI slotban az SB X-fi + az NB blokk is a két kártya közé esik és nem hiszem, hogy be tudnék suvasztani oda egy ilyen ventitartót két 8cm-es ventivel. Ezért is gondoltam olyan MSI-re váltani mint a tied. A 970-emen van külön VRM borda és csak a ramokat kéne sünizni de szerintem ezzel már nem fogok vesződni. Most egy évig nem akarnám megbontani a vizet.
[ Szerkesztve ]
Why don't you knock it off with them negative waves!
-
Dojcs
tag
Nos, sok keresgélés, nézelődés és tervezgetés után kétféle lehetőség maradt.
Az egyik, hogy egy Coolstream PE360 és egy Coolstream XE360 kerül be.
A másik pedig hogy egy ST30 420 és egy Ut60 420.
Utóbbinál az a probléma, hogy 2 mm helyem maradna és a kiszemelt ventilátorok miatt drágább is.Teszteket elnézve az első megoldás is elég lenne a terveimhez (6700K Oc+1070sli), viszont könnyebben kivitelezhető.
Mit gondoltok?
(igen, én is ideges lennék ennyi hülye kérdés miatt. Teljesen megértem )
-
rup1u5
nagyúr
válasz Jim Tonic #44041 üzenetére
Na max ennyit akarnék én is csak NV-n.
(#44042) Dojcs:
Ha már így kérdezted; én azt gondolom, hogy add el a két 1070-et és válts inkább egy darab 1080-ra vagy 1080Ti-re majd ha nagyon kell a kraft. SLI-nek sok értelme úgy sincs és idővel egyre kevesebb is lesz, plusz egy kártyához nem kell ilyen monsta' hűtést építened. Amit ott megspórolsz azt told bele inkább egy erős single VGA-ba FC blokkal.Why don't you knock it off with them negative waves!
-
ViZion
félisten
válasz hash99 #44045 üzenetére
+1
Keresni kell teszteket a skálázódásról is, adott játékban. Többnyire 100%+100%=150-180%, hacsak nem bányászol, de amennyire tudom, azt sem érdemes már VGA-val...Részletre megunt vízhűtéses csúcskártyát veszek szívesen... csak hogy segítsek megszabadulni a régi vacak 390-től vagy a fury-tól
-
tom_tol
addikt
válasz KAMELOT #44036 üzenetére
Azért a proci blokk általában használható a következő gen-hez, ellenben az fc nem annyira. Nekem az 580-on volt utoljára fc, azóta univ. és remekül el vagyok, igaz ez nem néz ki olyan jól, de engem ez nem zavar. Az vegyen full cover blokkot, aki sokat nézegeti a masinája belsejét.
Új hozzászólás Aktív témák
● Kompakt vízhűtések topikja erre!
● Olvasd el a Téma összefoglalót!
● Privát üzenetben szakmai kérdéssel ne zavarjátok a tagokat!
● A topik csak épített vizes rendszerekkel foglalkozik!
● A topik kiemelt témájú!
● Vízhűtés offtopik
- Tudományos Pandémia Klub
- Derült égből villámcsapásként itt a Galaxy S24 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Milyen mosógépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- Politika
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek