Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
LélekVándor
tag
Nagyon köszönöm a sok véleményt és ötletet!
Taranis: A GH5 -öt Én is meg szeretném várni, addig semmiképpen nem veszek meg semmit. Fuji X-T2 vel kapcsolatban nagyon kiváncsi lennék, hogy mennyire melegszik folyamatos 4K használat mellett(2-3 óra), mondjuk 35 fokos hőségben. Ha nem melegszik lehet megint átgondolom a Fuji vonalat
MrChris: Egyre jobban kezdek bízni a Panasonic gépeiben, mert sehol nem panaszkodnak melegedésre, ezt ezek szerint Ti is csak megerősíteni tudjátok, aminek nagyon örülök. Le szoktam tölteni mindig a kiszemelt gép nyers videóit különböző szituációkban vizsgálva azt(szóval természetesen nem a youtube-os VHS-t ). Ha kijön a GH5 és lesznek letölthető videók, akkor mindenképp meg fogom tenni ennél is.
Aznem: Kishazánkban a műszaki szaküzletekbenigen érdekesen váltják a forintot. A Canon 1DC vel ezidáig nem foglalkoztam tüzetesebben, mert ránéztem a hazai 3.6M Ft-ra és kb. úgy maradtam. De tényleg jó áron van a B&H-nál. Ha még lejjebb megy lehet komolyan fontolóra veszem ezt is(ha addig nem tudok dönteni).
Jjeahh: a7s-t szerettem volna legeslegelőszőr venni, azt nem is írtam. De ahhoz külső rögzítő kell sajnos a 4K-hoz. Félek azért nem melegszik alapból a váz, mert FHD-t tudsz csak vele rögzíteni, és máshol is olvastam, hogy FHD-ben szinte egyetlen kamerával sincs gond. Úgy tudom az a7sII-nél 1600 ISO-nál is elérhető az S-LOG, de persze az is erősen indokolja az ND szűrőt, ha az ember a mozit mímeli.
Tuninger: Mielőtt miinden hitemet elvesztettem a 60D-be és Canonba azelőtt Magic Lantern-nel használtam én is a gépet(persze csak ha volt lehetőség vmit újravenni, mert nem lehetett megbízni sohasem benne, sokszor leállt a felvétel). Abban az időben próbálgattam a Magic Lantern RAW-ját, de egyrészt a 60D-vel vmilyen okból nem lehetett még FHD-t sem, vmint dropout-olt igen keményen, ami szintén nem a megbízhatóságot erősíti. Az új Magic Lanternes varázslatokat nem próbáltam. Komolyabb kanyon vázon megoldott a dropout, a 4K RAW és a folyamaos felvétel is?
Papaya: Mikor néztem a teszt képeket a Fuji objektíveivel nem akartam hinni a szememnek annyira kiválóak még nyitva is, ebben teljesen egyetértek veled. Az AF-el kapcsolatban is ugyanezen a véleményen vagyok, hogy a bevonulásnál kifejezetten indokolt lehet a jó AF használata, főleg ha FF gépen dolgozik az ember igen könnyű téveszteni, ezt M4/3-os gépen sokkal keesebb rizikóval lehet bevállalni akár manuálban is
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest