Új hozzászólás Aktív témák
-
JJános
addikt
-
Flame_
tag
Én egy szóval nem mondtam, hogy nem az. Pusztán csak nem indítok egészpályás letámadást egy vallás topikban. Én még a megértés időszakában vagyok.
A görög istenek kalandjait is leírták, és voltak (talán vannak is) akik hisznek bennük. Ez van.
Igen, ismerem a harcos kreacionistákat. Sajnos vagy nem (még nem döntöttem el ) nem kell bemutatnod őket. Nem hogy vannak, hanem egyes államokban az USA-n belül komoly lobbierővel és esetenként többséggel rendelkeznek. Pont egy olyan országban, ami a tudomány gyümölcseinek talán a legtöbbet köszönheti a történelem során. Irónikus, nem?
Konkrétan volt szerencsém elsőkezi beszámolókat hallgatni róluk valamelyik Szkeptikus Konferencián. Igazából ott nem értettem hogy kerülnek elő, de mindegy, értékes infó volt.Bevallom én sosem értem a "vallás vs. tudomány" vitákat. A vallásoknak egymással kéne vitatkozniuk. Az egyik szerint a hold egy nagy sajt, a másik szerint egy félbetört kókuszdió, amit a krokodil ütött fel a farkával, a harmadik szerint... stb. Szerintem meg nézzük meg micsoda. Ez egy merőben más sík, mint a mindenre kész és meglepően egyszerű válaszok, amikből azonban a világon semmi nem következik önmagukban. Csak mivel az emberiségnek valaha ez volt mindene, ezért sokmindent felfűzött rá (kultúra, morál). Marha fontos dolgok, és... nos igazából min is vitatkozok én valakivel, aki szerint mondjuk Jézus jó volt, és követendő példa, erkölcsi útmutatás? Hát azzal semmiben. Szerintem is így van.
A kreacionisták meg az "intelligens dizájn" zelótái egy tök másik kérdés. És én nem nevetném ki őket. Félek tőlük. Ez egyszerűen barbárság.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen asztali médialejátszót?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Python programozás
- BestBuy topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini-ITX
- További aktív témák...
- Macbook Air M1 91%
- Újszerű Apple MacBook Air 15,3" (2023) 80 Ciklus 100% akku- 10C GPU, 8GB, 256GB (MQKW3MG/A) Éjfekete
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X + RTX 4060 Ti + Új 16-32GB DDR4! GARANCIA/SZÁMLA!
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- ÚJ bontatlan S9 41mm Graphite Stainless steel Cellular Rozsdamentes acél azonl átvehető Deák térnél
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest