Új hozzászólás Aktív témák

  • bronin7

    csendes tag

    válasz Dalai Láma #7054 üzenetére

    Biblia is szép, tartalmas, sok értelmezése van és igen komoly mondanivalója van.
    Viszont SEMMI TÖBB.

    Én ezt írtam. Ez semmilyen módon nem minősíti a Bibliát, ha ezt mégis annak veszed, akkor olvasd végig még egyszer a mondatot...
    És az, hogy te ezt egy mindenható lény által ihletett írásnak tartod, az még az értelmezések részhez tartozik, tehát ez se leminősítés.

    Én sehol nem találkoztam olyan kijelentéssel a Bibliában, miszerint az emberi fajhoz hasonlóan nem szeret Isten földön kívüli fajokat. Te hol olvastad ezt?

    Mert van tényleg olyan rész a Bibliában, ami más értelmes, gondolkodásra is képes fajokról ír? Vagy legalább utalás van rájuk?
    Kérlek, mutasd meg, mert arra a részre én kíváncsi vagyok!

    Hiszen nem azért különleges elvégre az ember, mert Isten képmására lett teremtve és beszélni, gondolkodni tud, tehát szabad akarata van?

    Számodra nem több a Biblia más könyveknél. Szeretnéd másra is rákényszeríteni ezt a vélekedést, vagy egyszerűen lenézed azt, aki másképp gondolja? Ha egyik sem, akkor merre menjen tovább a vita? Én elfogadom, hogy neked semmit nem jelent, te pedig azt, hogy nekem igenis jelent. Ha ezt elfogadtuk, akkor hogyan tovább?

    Megint ki akar kényszeríteni kit?
    Mondtam én olyat, hogy: "Márpedig jöjjetek rá, hogy a Biblia csak egy könyv! Megértettétek? Ez csak egy könyv, aki nem hiszi, az hülye!"?
    Írtam én ilyet? :U

    Ha pedig számodra jelent valamit a Biblia, akkor örülök.
    Nem akarom elvenni ezt az érzést.
    Én leírtam, hogy én csak egy könyvnek (könyveknek) tartom.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák