Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz bronin7 #7053 üzenetére

    "Bocs, de egy ember megismerése azért nem ennyire bonyolult, mint egy mindenható, örökéletű és végtelen hatalmú lényé... Remélem, hogy azért ezzel tisztában vagy."

    Szuper, épp ezt próbáltam én is mondani ;)

    Én sehol nem találkoztam olyan kijelentéssel a Bibliában, miszerint az emberi fajhoz hasonlóan nem szeret Isten földön kívüli fajokat. Te hol olvastad ezt?

    Amikor a Bibliát emlegeted, akkor melyik részéről beszélsz? Vannak benne bölcsességek, énekek, történetek, és van az Új szövetség, ahol Jézus kifejezetten az Atyáról beszél, mint akit az Atya küldött.

    A Biblia nem egy egységes könyv, amit a neve is sugall, az, hogy a Bibliában könyvek vannak tehát nem egyetlen könyv. Az üzenetét tekintve szoros összefüggés van a könyvek között, de mindegyik könyv mást mond el, és éles különbség vanaz ó és az újszövetség között.

    Számodra nem több a Biblia más könyveknél. Szeretnéd másra is rákényszeríteni ezt a vélekedést, vagy egyszerűen lenézed azt, aki másképp gondolja? Ha egyik sem, akkor merre menjen tovább a vita? Én elfogadom, hogy neked semmit nem jelent, te pedig azt, hogy nekem igenis jelent. Ha ezt elfogadtuk, akkor hogyan tovább?

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák