- EAFC 25
- Elite: Dangerous
- Xbox Series X|S
- eFootball
- Path of Exile 2
- Már nyugaton is elérhető konzolokra a Ys Memoire: The Oath in Felghana
- Befellegzett a Transformers: Reactivate című játéknak
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Alig két hét múlva indul a Gravelord korai hozzáférése
- EA Sports WRC '23
Új hozzászólás Aktív témák
-
Miklós315
aktív tag
válasz MageRG #24818 üzenetére
Nem zavaros, csak átlátszó (mindig oda fut ki a téma: "az egész önbecsapó kivetítés/hallucináció, ergo kukázható")
A másik: ne keverjünk mindent mindennel.
1. Pl.: az áldozásnál vannak viták a keresztény felekezetek, irányzatok között: szimbolikus, valóságos jelenlét…
2. De a mai, trendi feminizmus-, gender-, stb.-hatások, -torzítások evidens módon, egységesen megítélhetők: tévtanítások. A Biblia világos. Ennek tudatos ferdítése, kiforgatása, megerőszakolása történik, amikor ezek a hatások érvényesülnek az Egyházban.Tehát az 1-es esetben a hívők hangsúlyeltoló értelmezési vitában találják magukat egy rituális tematikában, mely Isten igéjét nem befolyásolja döntően.
A 2-es esetben viszont az egyik hívő, a másik nem is abban hisz, csak mondja (tévtanító - a szándék esetleges), és az igét magát hamisítja meg (a lényeget).
Ez így leegyszerűsítően sarkos, de talán érthető.A másik bekezdés a történelmi "mi lett volna, ha" - felesleges kombinatorika (prekoncepció alapján).
A példám ezért sem alkalmas a teológiai dimenzió kifejtésére, így csak arra alkalmazható, ha az egzakt igazság és a kamu közti esetgyakorlat bizonyító erejére hozott utalásodat igyekszem vele árnyalni (kvázi cáfolati szándékkal).
Azt továbbra sem fogom tudni itt most leírni, hogy "azért van igaza a szerzőnek, mert…, tehát Isten létezik, és a kereszténység (azon belül is a(z)… irányzat) igaz".
Ezt már lemeccseltük: én bizonyítani nem tudom, te meg cáfolni nem tudod."Szerintem."
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- eBay
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Politika
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest