Új hozzászólás Aktív témák

  • Anfänger

    őstag

    válasz MageRG #23455 üzenetére

    "Amikor ez van,tudom,hogy az van."
    Miben különbözik ez attól, ha valamit te döntesz el?"
    Abban,hogy tökéletesen a legjobb az a döntés,ami Istentől jön,és abban,hogy sokszor azokat a szavakat kimondva történik meg az Isten akarata. Pl.csodák,gyógyulási,megtérések,függőségekből való szabadulás....

    "Azt kérdeztem, ha két ember egyaránt állítja, hogy Isten szólt hozzá, viszont gyökeresen mást állítanak egy dologról, hogy dönthetjük el kinek van igaza?"

    Az az ember tudja eldönteni,akiben jelen van az Isten szelleme,ezért tűnik általában bolondságnak a laikusok számára.
    A tudománnyal megmagyarázni akarók nem hisznek,számukra ezért megmagyarázhatatlan,ugyanis ahol nincs hit és vágyakozás Istenre,ott Isten jelenléte ritkán mutatkozik meg.

    "Mármint személyesen Jézus?"
    -Személyesen Isten szelleme!
    "Én csak annyit írtam, hogy ha érdekel a kereszténység kialakulása, nyugodtad megkérdezheted a vallástörténészeket."
    Akik a materiális dolgoknak hisznek? Ki lehet jobb tanár Isten szellemétől? Sem vallástörténész sem a pápa nem tud okosabbat mondani,mint Isten. Ebben gondolom,egyetértünk,már ha hiszel Istenben?🙂
    Én római katolikus voltam egyénként ,de ez semmit nem számít. Maga a vallás nem tud bennünket megmenteni,sem a papok,de még maga a pápa sem amikor oda kerül a sor,hogy Isten dönt a halálunkkor,hogy ítélet és pokol,vagy ítélet nélküli menyország. Ha a világ összes pápája a kezünket fogná is és mind imádkoznának értünk ,akkor sem az fog dönteni,csak az,hogy elfogadtuk- e Isten kegyelmét és Jézus megváltását az életben,megtértünk- e Istenhez vagy sem. Ha Jézus sírjából a leplet imádnám és magamra tekergetném,csókolgatnám,az sem mentene meg. Értsd jól amit mondani szeretnék.

    "Nekem az állításaik ugyanolyannak tűnnek, mint a kereszténységé.
    Megvizsgáltad? Mint ember,tudsz dönteni? Nem,ezért tűnik egyformának,mert nincs aki kijelentse neked ,hogy melyik a tuti.
    Tudod... Valakitől meg tudod kérdezni... Isten egy szerető apa,ha a szüleid elhagynak is ,Ő soha el nem hagy. Nem akarok személyes lenni,ne értsd félre,de biztosan volt olyan gyerekkorodban,hogy több lehetőséged volt dönteni,jók,jobbak,rossz és rosszabbak között-, (legyen az egy játék a pocsolyába ugrálás vagy a patakon átmenés a köveken,úgy hogy ne ess bele),-vagy bármi más,és ilyenkor ha a közeledben volt apukád és látta hogy nem tudsz dönteni,vagy kérted is a véleményét,akkor ő a legjobbat mondta,mutatta neked. És nem nem tudtál attól jobbat. Ilyen az Isten csak sokkal okosabb és jobban szeret a saját szüleidnél! Ezt se vedd személyeskedésnek légyszi!

    Egyébként a zsidóknál is van módszer a bűntől megtisztulni, úgyhogy ez náluk sem probléma."

    Milyen módszerük van? Én már tudom,hogy nincs módszerük,de érdekel a véleményed,légyszi írd meg tömören!

    "Mitől lesz a kereszténység igazabb, mint más vallás?"
    Ezt én nem korlátoznák le a kereszténységre. Inkább úgy fogalmaznám át a kérdést,ha szabad,hogy az igaz keresztények vagy az igaz emberek mitől lesznek igazabbak,mint más? Kérdés,hogy az Isten vagy az ember szemszögéből vizsgálva? Mert sokszor az ember a jót és igazat hazugnak csúfolja és bolondnak.
    A válaszom pedig:
    Az Istenhez való megtérés és bemerítkezés után mindenki aki hisz,megkapja Isten Szent szellemét, aki elvezeti őket a teljes igazságra,a szellem által megszabadulnak és fedhetetlenné és szentté teszi őket az Isten előtt az Isten számára.

    "Mózeshez Isten beszélt, ha jól értettelek. Akkor az ő vallása miért nem igaz?"

    Isten beszélt hozzá,és Mózes vallása is igaz volt akkor.

    "Mi van ha valaki szívből azt hiszi, hogy Isten beszél hozzá (de valójában nem tudjuk)? Akkor az ő vallása igaz?"
    Nem a mi dolgunk eldönteni,és kijelenteni,hogy igaz-e.Isten pontosan tudja,hogy ki igaz és ki jár Ővele. Nekünk nem kell ítélkeznünk és fogást keresnünk rajta,hanem Istenre bízni őt és Istenben bízni,Jézusra nézni, próbálni úgy szeretni ahogyan Ő szeret és Isten szellemére,hogy nekünk megmutassa az Ő akaratát,mert Isten szemében nem attól leszünk előnyben ha mást megpróbálunk eláztatni az Isten vagy az emberek előtt,hanem ha az Ő akaratát próbáljuk követni.

    "Mózes elfogadta Jézust? Ha nem (én úgy emlékszem nem), akkor most nem a mennyben van?" Nem fogadta el Jézust,de Istennel járt és mennyben van,mert teljesítette Isten akaratát.

    "Még valami, a csodákról:
    Azt írtad, hogy csodát tenni lehet Isten és egy démon segítségével is. Elképzelhető más magyarázat ezen kívül?"
    Nem,nincs más mód.
    A tudománnyal is próbálják megmagyarázni,pl.hogy az embernél 5 érzékszervet ismerünk de több van,a 6. a hit,ami megnyitja a 4. dimenziót.

    Nichts ist unmöglich? Dann schlag mal ne Drehtür zu! :)

Új hozzászólás Aktív témák