Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
válasz eternam #3194 üzenetére
A Rendszermenthez már nem érkezik több frissítés, jó ideje leváltotta már a Systemback.
A leírt problémád viszont nem is hiszem, hogy a Systembackben javítható lenne, ott valami tőle független hiba léphetett fel. Add ki a következő parancsokat, majd a hibaüzenetet másold be, hogy pontosabb képet kaphassunk:sudo apt-get update
sudo apt-get dpkg --configure -a
sudo apt-get install -f
sudo apt-get dist-upgrade -
-
-
V.Stryker
nagyúr
Nem tesz semmit, köszönöm az eddigieket. Feltettem normál módon.
Viszont van egy olyan gondom, hogy bármilyen ubuntu alapú rendszert vagy akár ubuntut tegyek fel, az installálás végétől a rendszer használatáig és onnantól folyamatosan, sistereg a hangszóró, de mint állat. Folyamatosan ilyen zúgás jön belőle. Ez megvan ubuntunál, mint-nél, pear-nél. Meg lehet ezt oldani?
-
-
eternam
tag
Itt nézz szét kernel ügyben:
http://kernel.ubuntu.com/~kernel-ppa/mainline/
Válaszd ki a disztródnak megfelelő legfrissebb verziójú kernelt és tegyél egy próbát azzal. A 12.04 Ubuntu végig a 3.2-es kernelt fogja használni a termékciklusa végéig, esetleg javítások, vissza portolások kerülhetnek bele az újabb 3.2-es verziókkal, de mondom végig a 3.2-es kernelt fogja használni.
[ Szerkesztve ]
Az emberek nem fogadták el az igazságot hatalomnak, ezért megtették a hatalmat igazságnak. Pascal
-
eternam
tag
Szia Kendek!
Az a problémám, ha frissítem a kernelt a 3.4-es verzióra és törlöm a régi alapértelmezett 3.2-es kernelt, akkor a Rendszerment hibát ír frissítéskor és nem csinálja végig. Pedig már újratelepítettem a Rendszermentet, de az sem segített. Az apt-nak semmi baja. Lécci csináld meg, mert nagyon jó program!
Az emberek nem fogadták el az igazságot hatalomnak, ezért megtették a hatalmat igazságnak. Pascal
-
Thusor
őstag
Van arról valami hír, hogy a következő Ubuntuban már javításra kerül-e a notebookok felesleges energiafogyasztása...gondolok itt arra, hogy sokkal jobban melegszik a gép ubuntu alatt mint windowson...úgy olvastam, hogy erre van már új kernel, de még nem került bele a 12.04 verzióba.
AOC Q3277PQU monitor / HP Workstation z600 / Synology DS1618+ / Synology DS218+ / DELL PowerEdge T20 / Xbox Series X / Apple MacBook Air (M1)
-
PuMbA
titán
LOL Én néha elgondolkodok, hogy ül-e ott valami értelmes ember, mert ennél szétszórtabb fejlesztési folyamatot (idefejlesztek, odafejlesztek, kettőt egyszerre fejlesztek, úgy hogy mindkettő tele van még hibával, visszaportolok) én se tudnék kitalálni. Miért nem lehet lenyugodni, nem kiadni egy ideig semmit és megcsinálni rendesen valamit. Felvehetnének valami projekt menedzsernek, mert ezt valószínűleg simán felülmúlnám
[ Szerkesztve ]
-
válasz Stalker-2572 #3180 üzenetére
Backtrack nem hiszem, hogy neked való lenne. Ne ott nézelődj, esélyes, hogy nincs minden felsorolva. Pl minten jó eséllyel mondom, hogy van, mivel Ubuntu kompatibilis(nek mondja magát).
Tegnap még működött...
-
válasz Stalker-2572 #3188 üzenetére
"Rámentem"
Ez mit jelent?Illetve milyen progi?
Illetve próbáld meg terminálból indítani, akkor lesz hibaüzenet, ami alapján el lehet indulni.
A wifikkel szokott gáz lenni, az újabb kártyákkal. :S
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Stalker-2572
veterán
Bebootoltam Mint alól, wireless networkből semmit nem látott. Rámentem a progimra, amit használok, annyit nem mondott, hogy hello
All Black...
-
RBJ
addikt
válasz eternam #3158 üzenetére
az alapértelmezett a nautilus.
Használ valaki cairo dock ot? nem tudom betenni a letöltés mappát a docky ba. csak azt nem értem, hogy eddig jó volt minden. tegnap előtt újratettem a mint et és kakiskodik.
pedig ugyanaz a mint cinnamon .[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
Rimuru
veterán
válasz Stalker-2572 #3180 üzenetére
Nem is kellene hogy a listán legyen, más Linux disztribúciókra is könnyen fel lehet tenni, de a BackTrack az Debian, a Linux Mint az Debian és Ubuntu alapú (Egyébként az Ubuntu is Debian alapú), Mint alatt lehet még alap tárolóban is benne van a Wine.
Vigyázat, csalok!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Stalker-2572 #3177 üzenetére
Akkor mehet a linux a gépre.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Stalker-2572
veterán
-
Stalker-2572
veterán
válasz lionhearted #3178 üzenetére
Cool. Akkor back|track-el ne is szenvedjek? (Ahhoz nincs gondolom wine)
Vagy azt is le tudom külön tölteni?
[ Szerkesztve ]
All Black...
-
válasz Stalker-2572 #3177 üzenetére
Nem, az virtuális gép (arra is van lehetőség).
Itt csak egy layerről van szó, ami a wines programok és a linux között helyezkedik el, és fordít. Amit észreveszel, az annyi, hogy a linuxostól eltérő fura ablakban fut egy program.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Rimuru
veterán
válasz Stalker-2572 #3172 üzenetére
Esetleg ha leírnád mi a fontos neked, tudnánk mondani alternatívát ha van.
Vigyázat, csalok!
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Stalker-2572 #3172 üzenetére
Windows programok futtatására lehet használni a Wine-t. Itt tudod ellenőrzi, hogy hogy működik-e: http://appdb.winehq.org/
De az is lehet, hogy van linuxos alternatívájuk.A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
PuMbA
titán
válasz V.Stryker #3171 üzenetére
Leszeded a legújabb Wubi-t, ami 12.04-es iso-t vár maga mellé (ha nincs ott akkor elkezdi letölteni), ennek a neve pl. ubuntu-12.04-desktop-i386.iso. A Pear OS képjét átnevezed erre a névre és ennyi. A gép újraindítása előtt a wubi mappájában lesz egy seed.cfg vagy hasonló config onnan ki kell szedned a swap meghajtónak a sorát. Ha így nem megy akkor sehogy.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv,
Olyan kérdésem lenne a nagyérdeműekhez, hogy ha van egy igen erősen ubuntu alapú disztró, akkor ha abban alapból nincs wubi, akkor hogy lehetne megtrükközni, hogy wubival tegyük fel?
-
-
leslieke
Jómunkásember
válasz Stalker-2572 #3164 üzenetére
Ha sokat játszol, akkor ne tedd fel. Ha van spec. Windowsos alkalmazásod, akkor se. Egyébként stabil és jól használható az Ubuntu.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
Windózhoz képest, ha egyszer belakod, akkor fasza.
A védelme meg mindegyiknek jó.Mutogatni való hater díszpinty
-
Stalker-2572
veterán
Most olvasom, hogy a backtracknek milyen jó a védelme, vélemények erről a rendszerről?
All Black...
-
Stalker-2572
veterán
Kezd elegem lenni a win-ből, tényleg olyan stabil és jól használható az Ubuntu? SUSE ?!
Mondjatok ellenérvet is, hogy miért ne tegyem fel.
All Black...
-
fradi81
veterán
Itt is ír erről a nautilus hibáról less bele.
moto g72, Ninebot d28e
-
oncsi
őstag
Jó estét(?) mindenkinek!
Kérdezném, hogy van e már korrekt javítás a youtube-on elkékülő videokra?
Már nézegettem kb egy hónapja, de nekem nem sikerült akkor megoldani (amatör versenyző vagyok:-)
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Feltettem a laptopra a SolusOS-t és nincs wifi, nem tudom bekapcsolni. Lspci-ban ott van. Hogy tudnám életre kelteni?
-
RBJ
addikt
tud valaki valamit nautilus helyett? ne dolphin legyen. valamiért nem musikál rendesen a nautilus linux mint alatt. ha megnyitok egy mappát igen sokáig tekereg a kurzor jele. mintha töltenne befele. pedig friss a rendszer semmi nincs rajta.
-
oncsi
őstag
Eredetileg volt Swap partíció, de sosem használta (4GB-RAM nál) Most 8GB-van, és nincs Swap partíció, de van "logikai 2.1GB Swap file" Erre sem ír soha. Maga a rendszer stabil. Sok wincsit kezel, és a sajátjaival tökéletesen megy. Meg több külső HDD.vel is (EXT3 - NTFS-Fat32) Kizárólag a WD elements házban lévő nagyobb wincsikre háklis. (már ha következtetést akarunk levonni 2db wincsi partíció eltűnése nyomán) A 3TB-osat garis cserében kaptam, és a csere idejére vettem egy 2TB-os Elements-et. Az egy asztali géphez van kapcsolva, (SSD - 8gb RAM van - swap nincs ) és hibátlanul megy. Többször teleirtam, töröltem már. Ez is NTFS. Na, ez nem jönne jól ha eltűnne. Nem is merem az előbbi notik közelébe vinni.
Nagyon kellene egy ajánlott partíció tipus 2TB vagy nagyobb wincsire Win7-UBI közös használatához.
(osztott partíció csak végső esetben)Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
MODERÁTOR
Azt szerintem így nem lehet Lubuntunak nevezni, hiszen hiányzik hozzá az LXDE asztali környezet.
Az eszközök moduljának betöltését lehet megakadályozni, már ha a drivereik abban vannak (de valószínűleg igen). A /etc/modprobe.d könyvtárban kell létrehozni neki egy .conf fájlt, vagy simán a blacklist.conf aljára is írhatod őket (blacklist modulnév). Az lsmod parancs kimenetéből lehet kikövetkeztetni, hogy melyek lehetnek ezek amik a kezelésért felelősek.
Ha megvan, akkor futtasd asudo update-initramfs -uk all
-
Chabee
tag
Üdv Mindenkinek!
A következőben szeretnék segítséget kérni:
Egy régebbi laptopra feltettem a 12.04-es Lubuntu parancssoros verzióját. Ez a laptop mint torrent és dlna szerver fog működni 0-24-ben. A laptopon integrálva van egy wifi-s hálókártya és a FireWire csatoló is. Ezek is szépen feltelepültek és ps aux-szal lekérdezve [firewire] és [scsi_eh_1] néven ott csücsülnek a memóriában, mint betöltött eszközök.
Szeretném ezt a két eszközt kilőni, hogy ne töltődjön be, mert soha nem lesznek használatban, viszont a laptop BIOS-a annyira buta, hogy ott ezt nem lehet megtenni.
Kérdésem, hogy hol és mit kell átfaragni, hogy a parancssoros ubuntu ne vegyen tudomást ezekről az eszközökről?A segítséget előre is köszönöm!
Igazat mondani könnyű, csak elhitetni nehéz!
-
mzx
senior tag
válasz fradi81 #3140 üzenetére
Az xp miatt mégis volt jelentősége, mert eggyel több darabszámúnak hitte ezek szerint az xp install, mivel nem engedett 2 db. ntfs partíciót létrehozni... :S
(#3135) Male :
Köszi a választ, a swap kapcsán írtakat értem.
Hangsúlyozom: a telepített XP-t NEM akarok leszedni, nem akarok újra xp-t installálni, örülök, h letelt a 45 perc avval, sikeresen telepítve. ;-)Erre még továbbra is érdekel a válasz:
Nem fog a leendő új Linux Mint install számára zavart okozni, hogy a 4. elsődleges partíción már van egy win xp? Jelenlegi tervem a linux számára 3 partíció: "/" és "/home", valamint swap.[ Szerkesztve ]
-
válasz fradi81 #3137 üzenetére
Szia !
Köszi, igen így csináltam , mivel az első 3 primary partíciót foglalja a Win és a Sony féle izék, ezér a linux partíciók már a negyedik, azaz kiterjesztettbe kerülnek. és akkor a grub meg megy az SDA-ba .Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Nem lehet-e valyon, hogy az a bajod, hogy "a rendszered SSD-n van és nem használsz swap-et"? De a swap ettől függetlenül a tudatunktól függetlenül létező objektív valóság és így az annak megfelelő fájlok is az SSD-n vannak és az SSD-d már ott beégett mint a plazma-TV. Szerintem mindenképp csinálj egy-egy swap partíciót az igazi vinchesterre mindkét rendszerednek !
[ Szerkesztve ]
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
fradi81
veterán
Ha van külön home, akkor ha véletlenül újra kell telepítened a rendszert, vagy éppen egy másik linuxot rasz fel, megmarad minden beállításod. Minden linuxos partíció legyen ext4-es. A grub meg SDA-ra mehet, és választható lesz a windows is. A particionálást érdemes előtte live cd-ről megcsinálni, de elsődlegesből csak 4 lehet így talán egy kiterjesztettet csinálni, amibe aztán mehet bármennyi logikai.
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
válasz fradi81 #3133 üzenetére
Szia!
Igen Ubi 12.04./home partíciót nem akarok külön, vagy netán abban az lenne a jó, hogy mindig megmarad és beilleszthető egy későbbi rendszerbe is? Milyen fájlrendszerűre csináljam , ha mégis?
Tudom , hogy nem muszáj kitenni a grubot. Ezt tehetem akár a MBR-be is? Ekkor is bootolható marad az sda3-on lévő Win7? Az első két partíción a sony hülyeségei vannak.
Kert, kütyük,munka,matek,morfondír...ennyi. Szóval ács nem vagyok, de nemrégiben sikerült faragnom egy mőködőképes fogpiszkálót.
-
Male
nagyúr
Nem Linuxilag, mert ahhoz nem értek
Szerintem csinálj előre egy elsődleges partíciót az XP-nek... az a biztos (én mindig megcsinálom előre a többit ami kellhet, csak kihagyok egy részt a Linuxnak, amit majd megold )
Swap: legkülsőre gondolsz, mert onnan kezdi, és igen, az a leggyorsabb. Ellenben annak is van előnye, ha a rendszer és az adatokat tartalmazó partíció közé pakolod a swapot... kicsit lassabb ott a vinyó már, ellenben mindig "éppen útba esik" használat során, hiszen többnyire a rendszer fileok és az adatokat tartalmazó részről vegyesen kell olvasni munka során... vagy ha főleg adatokat kell, akkor megint csak közelebb van (szekvenciális tempóban buksz egy kicsit, cserébe az elérési idő kisebb lesz várhatóan).
-
mzx
senior tag
válasz fradi81 #3133 üzenetére
Érdekelne, miért kezdte a linux live telepítő cd partíciók sorszámozását 2-essel? (sda2) Bár sejtésem szerint azért, mert a swap-pal (cserehely) kezdtem a hdd partícionálását, nemde? Viszont akkor érdemes a swap-ot hagyni utoljára, amikor megadom a partíciókat? Csakhogy valaki azt javasolta pár éve, hogy a swap-ot érdemes elsőnek, mivel akkor szerinte a merevlemez legbelső körére kerül, ezáltal is nő a swap-polás sebessége.
Na most akkor mit tegyek, ha linuxot installálok? Ugyanis ha a swap partícióval kezdtem, akkor a "/" partícióm 2-es, a "/home" perdig 3-as sorszámot kapott, pedig win xp-t is telepítettem a hdd-re ezután, az pedig úgy értelmezte, hogy már létezik 3 elsődleges partícióm, így nem engedett kettő partíciót készíteni az xp számára, sajnos... :S (Mivel 4 a megengedett max, és a win xp nem engedte a 4.-et logikai partíciókra osztani, ám 2 újabb elsődleges partíciót se engedett.)
Mivel más hibát is elkövettem install során, sztem újratelepítem a linuxot, de mivel a win xp install 45 percig tartott nálam, és sikeres volt ,azt meghagyom, bár nem fog a leendő új Linux Mint install számára zavart okozni, hogy a 4. elsődleges partíción már van egy win xp? Jelenlegi tervem a linux számára 3 partíció: "/" és "/home", valamint swap.
[ Szerkesztve ]
-
-
God Vazzeg
veterán
2TB-os winyót használok nagyon rég óta, rajta egy hatalmas NTFS particióval, de sose volt vele gond. Mondjuk ennek örülök is, mert nekem elég sok fontos dolog van rajta Ezen kívül egy 500GB-os notiwinyó is szokott fent lenni, mikor pakolok rá cuccokat, az is NTFS, de azzal se volt még gond. Kubi 12.04 x64
-
oncsi
őstag
Üdv mindenki!
12.04 ubi-t használok, és van egy kis NTFS-gondom. (a gép a konkrét esettől eltekintve tökéletes állapotban van. Rendszer egy SSD-n lakik, Swap-ot nem használok. (8GB-mellé feleslegesnek érzem, bár lehet ez lenne a baj?)
Elszállt a 3TB NTFS partició, egy WD Elements wincsiröl. Csak úgy, simán, írás közben. Nem gond, felejthető adatok voltak rajta (nagyrészt). Win7 rakta rá a partíciót, De Linux alatt ment tönkre. Gond nélkül ment pár napot. gparted újra felrakta (kell az NTFS, mert az asztali lejátszó azt szereti, meg van win-es gép is) Most megy megint. Nem is igazán aggódtam. A mai napig! Amikor is barátom gépében elszállt egy 1.5TB-os ugyan olyan WD wincsi. Ugyan azt az ubit raktam neki is fel, és csak most vettem észre, hogy nekem is a frissítést követő indítás után volt a galiba a 3TB-nál, meg neki is (egy héttel később) szintén frissítés után. (ja, a gép mindkét esetben Dell D630, és mindkét wincsi amúgy hibátlan, 100/100-as Ráadásul a 3TB még új is.) Mindkét esetben eltűnt a partíció. GDB nem tudott mit kezdeni vele. Gondoltam a 2TB feletti NTFS nem tetszik neki. De az 1.5TB-os wincsi is elszállt! Érdekes, de a gparted nem is látja ezután a wincsit. A win7 legalább látja, de aktiválatlan, és lefoglalatlan területnek. Fel is ajánlja hogy MBR-t vagy GPT tegyen e rá
Kezdem azt hinni, hogy a frissítést követően (3.2.0.29-generic) történt valami NTFS keverés. Lehetséges ez, vagy véletlen lenne (nem hinném) Volt valami ilyen jellegű változás frissítéskor?
Hibától függetlenül, mit ajánlanátok partíció típusnak a fentebbi wincskhez abban az esetben, ha:
1. Kell a használatuk Win-es gépen is. (inkább csak az olvasásuk a lényeg win alatt)
2. A legmegbízhatóbb kell legyen linux alatt.
3. Valamint pl. egy Trueimage vagy N.ghost. esetleg (nálam inkább főleg) Drive Copy is kezelje. Ha ezek egyike sem jó, akkor bármi amivel napi mentéseket lehet létrehozni. Programok tesztelése is megy a gépen, és ehhez kell a mentés. (sokszor kell használnomKöszönöm.
[ Szerkesztve ]
Kinek csak kalapácsa van, mindent szögnek vél
-
válasz fradi81 #3128 üzenetére
Köszönöm!
Közben bátor voltam és valójában csak 1 vinyó van , de EaseusPM-rel a végéből lepartícionáltam egy partíciót az ubinak meg egy picit(6.5Gb) swapnek. az SD olvasóba tettem egy ócska 32megás fat16os SD-t és oda rakattam volna Grub2-t, de pofára estem mert a grub telepítés végzetes hibával elszállt. Így most fenn van az ubi , de nem bootolható, a win7 viszint él.
Akkor most pendrájvra kellene a bootot tetetni.
Ezt:
"bebootolsz a live cd-ről (6.06 esetén ez a telepítő-cd)
nyitsz egy terminálablakot, vagy ctrl-alt-F1-gyel átváltassz a konzolrasudo mount /dev/hdXY /mnt
sudo chroot /mnt
sudo grub-install hd0ahol a hdXY a telepített linuxot tartalmazó partíció."
ha így csinálom akkor jó lesz?sudo mount /dev/hda6 /mnt
sudo chroot /mnt
sudo grub-install hdc(hda6 a linux partíció, hdc a pendrájv)
???
-
Ha az egyik merevlemezre van telepítve a win7-es és eddig csak ez volt bootolható, akkor ha most a másik vinyóra telepítem az ubuntut és azt kérem ,hogy a grub2-t erre az ubis vinyóra telepítse, akkor a BIOS-ban beállítható bootsorrendtől függ az ,hogy direktben a win7 induljon csak, vagy a másik vinyó a grub2-vel és akkor meg ki tudom választani a bootolandó rendszert?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Szia!
1 hónapja használom.
Előtte Mint LMDE-t használtam, szintén Debian alap és rolling, de a Solus könnyebben települ, kevesebb rammal beéri, gyorsabb.
Az LMDE, MATE (Gnome 2 próbálkozás) felülettel alapban evett 340-350 mb ramot, ez meg 130-140-et.A srác aki fejleszti, pont a Mint csapatból lépett ki és Ő is az LMDE-t fejlesztők egyike volt.
Debian alap, de minden a legfrissebb benne. Plusz alapban Gnome 2 felület, amit mindenki visszasír a Gnome 3 óta. Pénteken (vagy cs) jelent meg a Firefox-Thunderbird 15, rá egy nappal bele is tette a tárolóba és frissíteni is lehetett.
1.2-t érdemes felrakni, az a legújabb. (SolusOS 2 még alpha, ezért, bár próbáltam, de sok minden még elég képlékeny benne)
Próbáld ki
[ Szerkesztve ]
-
elttiL
senior tag
Üdv! Az ubuntu-s gépre kötött nymottatót kellene megosztanom win-ws gépekkel, hogyan tegyem? A nyomtató tulajdonságainál be van állítva, hogy a megossza, de pl. samba-ban nem jelenik meg a lehetősége nyomtató megosztásának. smb.conf-ban így nincs [printers] bejegyzés sem, ami ugyebár aqkkor lenne, ha a samba már megosztota volna... Na?
-
kiskekko
tag
Sziasztok! A problémám az lenne hogy rádugom usb-re a galaxy nexusom és egy kis várkaozás után ezt kapom vagy egyszerűen nem is érzékeli hogy bedugtam: DBus error org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
Számítok a segítségetekre!
Ja és Ubuntu 12.04 alatt produkálja ezt!
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
RBJ
addikt
Használ valaki SolusOS t? elég kiforott dolognak tűnik.
-
Male
nagyúr
válasz lionhearted #3121 üzenetére
Olyan, mintha ez lenne... de egyrészt túl gyorsan, másrészt nem éled fel belőle... csak ugye win alatt meg ez nem fordul elő.
Valami paranccsal újra lehet indítani az egér-usb részét az ubuntunak?
-
-
Male
nagyúr
Sziasztok!
Friss telepítésnél egér gondom van...
Ubuntu 12.04.1 x64, és Logitech Wireless Trackball M570 (gép többi része az adatlapomon). Frissen telepítettem, szinte semmit nem csináltam még vele. Telepítés alatt minden oké volt az egérrel, első indulásnál meg se moccant... Parancssorból újraindítottam (hogy lehet itt a gui-n billről boldogulni? Tabra meg semmire nem csinál semmit, ctrl+alt+del-re bejön a kijelentkezés lehetősége, ennyiből tudom, hogy egyáltalán működik a desktop). Ekkor ment az egér rendesen. A frissítéseket hagytam, hogy felrakja, majd lekapcsoltam. Azóta úgy indul, mint először, tehát az egér meg sem moccan.
Mi a fenét csináljak, van valakinek ötlete? Az egér 100%, hogy jó, ezt a lehetőséget kizárnám.
[ Szerkesztve ]
-
God Vazzeg
veterán
válasz lionhearted #3115 üzenetére
Értem, ez így akkor egész más lehet..
-
válasz God Vazzeg #3114 üzenetére
Neki nincs háttértár üzemmódja, mivel a belső memóriát nem lehet simán leválasztani. Ekkor kb lehalna az egész.
Tegnap még működött...
-
MODERÁTOR
De egyébként természetesen igen, nem minden úgy megy Ubuntu alatt mint Windows esetében. Ilyesmi megoldásokra gyakrabban lehet szükség, és sokszor nem mennek olyan kényelmesen a dolgok. De ettől függetlenül teljes mértékben használható a rendszer, a legtöbb dolog megoldható és sosem lesz szükség Windowsra.
Ennek fényében eldöntheted, hogy inkább melyiket használod. Mindegyiknek vannak előnyei és hátrányai is. -
MODERÁTOR
Ebben az esetben nem olyan egyszerű, igen. Normál esetben egy Androidos telót csak feldugsz, beállítod a háttértár (MSC) módot, és az SD kártya felcsatolódik.
Egyébként Windows esetében csak annyi, hogy csatlakoztatod és magától megy? Nem kell hozzá semmi driver vagy ilyesmi? Mert amennyiben nem natívan támogatott a dolog, akkor a Windows sincs előrébb, és a termék gyártójától kell kérni támogatást. -
z0d1AK
nagyúr
Először azt gondoltam, hogy a Linux egészen könnyen használható bárki számára, bár ha ennyi mindent meg kell csinálni ahhoz, hogy egy sima tabletet felismerjen, akkor mondjuk egy nem hozzáértő ember pillanatokon belül megutálná. Pl húgaim ha rádugnák a telefont....
Ha hazaértem megpróbálom megcsinálni valami módon, bár így nem tűnik egy egyszerű dolognak még számomra.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
z0d1AK
nagyúr
válasz fradi81 #3099 üzenetére
Egy órája használok Ubuntut, meg Linuxot is, egyszerűbb módja nincs? Nem akarnék konzolt tolni, meg hasonlók, igazából pont arra voltam kíváncsi, hogy mennyire használható egy szimpla usernek egy ilyen rendszer Windows helyett.
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xbox Series X|S
- Villanyszerelés
- EA Sports WRC '23
- Fűzzük össze a szavakat :)
- ZIDOO médialejátszók
- Rufus
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest