Új hozzászólás Aktív témák

  • mzx

    senior tag

    válasz fradi81 #3133 üzenetére

    Érdekelne, miért kezdte a linux live telepítő cd partíciók sorszámozását 2-essel? (sda2) Bár sejtésem szerint azért, mert a swap-pal (cserehely) kezdtem a hdd partícionálását, nemde? Viszont akkor érdemes a swap-ot hagyni utoljára, amikor megadom a partíciókat? Csakhogy valaki azt javasolta pár éve, hogy a swap-ot érdemes elsőnek, mivel akkor szerinte a merevlemez legbelső körére kerül, ezáltal is nő a swap-polás sebessége.

    Na most akkor mit tegyek, ha linuxot installálok? Ugyanis ha a swap partícióval kezdtem, akkor a "/" partícióm 2-es, a "/home" perdig 3-as sorszámot kapott, pedig win xp-t is telepítettem a hdd-re ezután, az pedig úgy értelmezte, hogy már létezik 3 elsődleges partícióm, így nem engedett kettő partíciót készíteni az xp számára, sajnos... :S (Mivel 4 a megengedett max, és a win xp nem engedte a 4.-et logikai partíciókra osztani, ám 2 újabb elsődleges partíciót se engedett.)

    Mivel más hibát is elkövettem install során, sztem újratelepítem a linuxot, de mivel a win xp install 45 percig tartott nálam, és sikeres volt ,azt meghagyom, bár nem fog a leendő új Linux Mint install számára zavart okozni, hogy a 4. elsődleges partíción már van egy win xp? Jelenlegi tervem a linux számára 3 partíció: "/" és "/home", valamint swap.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák