- World of Tanks - MMO
- Underrail - klasszikus izometrikus rpg-h&s
- PlayStation 5
- EA Sports WRC '23
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Xbox Series X|S
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- War Thunder - MMO Combat Game
- Alkoholista nevelde
-
GAMEPOD.hu
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
nonsen5e
veterán
válasz Kendek #12794 üzenetére
Akkor szerintem majd holnap megyek és rájuk borítom az asztalt.
Ez a zseniális win8-os útmutató oldalt meg írja kisbetűvel, hogy Linuxos modellek esetén van egy 'HPdokumentumok' ikon az asztalon. A rendszer minden (elérhető) részét átvizsgáltam kereséssel meg manuálisan is, kijelenthetem nincs ilyen fájl.
Azért köszönöm a segítségeteket, remélem nem lesz többször ilyen gondom.D4: hunPH, nonsense#2596
-
MODERÁTOR
válasz nonsen5e #12792 üzenetére
Bizonyára, de az tisztán látszik, hogy a géppel babráltak már azelőtt, hogy te kézhez kaptad volna. Először is, a rendszernek nem szabadott volna ennyire előkonfigurálva lennie. OEM telepítés után a vásárló végzi el az utómunkálatokat, pont úgy mint Windowsnál. Másodszor pedig, szokott lenni egy helyreállító partíció, és a rendszer helyreállításának a módját le kellene írnia a felhasználói kézikönyvnek. De ezen felül is lennie kell egy helyreállító lemeznek, sőt, ha csak Windowsról ír az útmutató, akkor hozzá valamilyen driver CD-nek.
-
-
nonsen5e
veterán
válasz Kendek #12791 üzenetére
A billentyűzettel van egy kis hiba (a jobb felső széle recseg).
Egy ilyen cuccról lenne szó: HP 250 G1 H6Q59EA.
Emiatt vissza is vinném, csak a 3 napon belüli cserés garanciának nem feltétele, hogy eredeti szoftverrel adjam vissza? És az eredeti alatt a gyárilag rajta lévőt értem.
Célom ezzel csak beüzemelni a kamerát meg a dvd író/olvasót lett volna, de 1, nem találtam kamera appot, és egy olyan letöltéséhez és a DVD olvasásához is rootot kér a hülyéje.D4: hunPH, nonsense#2596
-
-
nonsen5e
veterán
Igen, akkor is ezzel a manipulation errorral dob vissza.
Elso inditaskor bekapcsolt a gep es egybol az asztalra dobott be, nem kellett megadnom semmit.
Helyreallitasi modba hol lehet belepni<Nem kaptam hozza semmilyen telepitolemezt, drivercdt.
[ Szerkesztve ]
D4: hunPH, nonsense#2596
-
MODERÁTOR
válasz nonsen5e #12785 üzenetére
Elvileg első indítás után neked kellett volna végigmenned a rendszer bekonfigurálásán. Neked kellett volna felhasználónevet és hozzá egy jelszót megadnod. Elvileg a rendszert vissza is lehet állítani erre a kezdő státuszra, kell lennie hozzá egy rejtett partíciónak, esetleg egy telepítőlemeznek is.
De a legrosszabb esetben elindíthatod a rendszert helyreállítási módban, és ott már direkt root jogosultságokkal megváltoztathatod az alapfelhasználó jelszavát. -
nonsen5e
veterán
User1-et meg minden logikus default jelszot probaltam, semmi nem jo. Kaptam a laptophoz egy garancialevelet, szamlat, egy kihajthato HP kiegeszitoket fenyezo A3-as lapot meg egy uzembe helyezes nevu fuzetket, amiben a bekapcsologomb hasznalatat meg a WINDOWS 8! erintokepernyos gesztusokat irja le. A gep se nem win8-as se nem erintokepernyos.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
-
-
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Nem tudom mennyire gyakori problema, de adott egy frissen vett Ubuntus gep 13. valamennyi, hamarosan win kerul majd ra. A lenyeg, hogy a root jelszot hogz tudom meg mi, hol lehet allitani<
A neten talalt sudo passwd root es egyeb parancsok nem mukodnek, amikor beirom terminalba keri a jelszo megadasat, de utana a billentyulenyomasokat egyszeruen nem erzekeli igz nem is tudok beallitani semmit.
Emiatt nyelvet sem tudok allitani mivel ahhoz is root passwordot ker... mas sudo parancsokhoz meg a user1 jelszavat keri aminek meg elvileg nincs jelszava, most is azzal vagyok belepve, guest.D4: hunPH, nonsense#2596
-
Shrike7973
senior tag
Üdvözletem,
Akinek Ubuntu 13.10-e van, és használ zárt nvidia driver-t, megerősítené nekem, hogy csak a legfrissebb aktuális változatokkal működik rendesen a Unity (grafikai hibákat produkál, de amúgy a rendszer használható)? Eléggé bosszantó, már-már felfoghatatlan dolog... Igazából semelyik desktop environment nem csinál ilyet. Sajnos 304.xx-re kényszerülök, mivel a Quadro széria esetében a 319.x + driverek esetében elrontották a fényerősség kezelését. Remélhetőleg majd kijavítják, csak addig használom a 304 ágazatot. Csak idegesítő, hogy Linux Mint, Fedora, OpenSuSe, Ubuntu, vagy de szerint legyen cinnamon, kde, xfce, lxde, openbox, gnome... minden megy tökéletesen. Csak a Unity nem. Hmm...
-
klambi
addikt
válasz lionhearted #12775 üzenetére
ja így s volt..
hiába állítottam be a windowst a kis aranyos a fájlban lévő sorrendben adta ki az ikonokat, csak simán meg kellett cserélnem és jó is lett!"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
gyulank
addikt
Nem tudok Ubunturól rácsatlakozni a Win8 megosztott mappáihoz. Fájlkezelőben rámegyek a hálózatokra, aztán mikor rámennék a Win8-as gépre, kijön egy ablak, Ubuntus felhasználónév, és üres jelszó mezővel, és kitöltött tartományORKGROUP mezővel. Ezekbe bármit írtam bárhogy ugyanez jött elő, és nem csatlakozik. Hogy kéne csatlakozni hozzá?
ASRock Z370 Pro4+i3-8100+32GB Windows 22621.3527 Ubuntu 24.04 x64
-
-
klambi
addikt
válasz lionhearted #12772 üzenetére
köszi megvan!
viszont csak makacskodik megint, hiábaállítom a wint az elsődleges bootra akkor is az ubuntu logo van elől.."Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
BoB
veterán
válasz lionhearted #12772 üzenetére
Én is most néztem hogy az egy túl régi ppa.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
-
klambi
addikt
-
klambi
addikt
szevasztok!
gondoltam itt osztom meg a gondom, végulis majdnem ubuntus Xubuntus
szép kis grub-ot akartam csinálni mint régen, de úgy tűnik ma már 1-2 dolog ezt nem szeretné..
szóval elkezdtem csomagtárolókat hozzáadn stb,stb. meg a BURG-ot szeretném használni és hozzá a Super Boot managert, ugyani ez grafikus és jól belehet állítani a dolgokat...
de van 1 kis porbléma:W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/bean123ch/burg/ubuntu/dists/precise/main/source/Sources 404 Not Found
W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/bean123ch/burg/ubuntu/dists/precise/main/binary-amd64/Packages 404 Not Found
W: Failed to fetch http://ppa.launchpad.net/bean123ch/burg/ubuntu/dists/precise/main/binary-i386/Packages 404 Not Foundpont a lényeget nem tudtam befrissíteni, ezeker hol tudom máshonna leszedni, keresgettem de szinte mindnhol ugyan azt a repot reklámozták...
ötlet vagy más alternatíva?
"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
-
RBJ
addikt
Nem tudok nagy méretű iso t másolni egy usb tárra. Túl nagy méret azt írja az elementary és a Mint is.
valami megoldás?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
fireproof
őstag
Sziasztok. A segítségetekre lenne szükségem.
Nemrég vásároltam egy laptopon amin Ubuntu fut. Szeretnék rá Windows 7-et telepíteni. A problémám az hogy nem engedi formázni a merevlemezt Win7 telepítésekor mert hogy nem NTFS fájlrendszerű.... A problémám viszont az hogy 150gb-os a gép és 148gb az elsődleges partíciónak van megcsinálva amiről fut gondolom a rendszer és nem engedi leformázni. Ilyenkor mi a teendő? Hogyan tudnám megcsinálni? Nem igazán értek az Ubuntuhoz így egy kicsit szájbarágósan kellene leírni.
Előre is köszönöm. -
-
Jhonny06
veterán
VMware-ben létrehozott Ubuntu Server 12.04 nem reagál a sudo shutdown -h now vagy sudo poweroff parancsokra. Látszólag elfogadja - kiírja az időt és hogy leáll ekkor és ekkor, de nem történik semmi. Lelövöm a virtuális gépet, újraindítom, megint ez. Teljesen friss telepítés amúgy, RAID1+LVM-el próbálkoztam, de nem basztam el semmit, tutorial alapján ment.
acpid:exiting
Beadandóhoz kell amúgy; annyira nem izgat, hogy nem lehet leállítani, de nem sok jót sejtet.
[ Szerkesztve ]
-
-
kertsa
senior tag
Megcsinálnám az indítólemezt pendrive-ra, de hibával leáll írás közbe a kubuntu indítólemez-készítő programja. Milyen más programot ajánlanátok? Esetleg terminálból meg lehet csinálni?
-
ngabor2
nagyúr
válasz sh4d0w #12746 üzenetére
tehát ha a live pendrive létrehozásakor megadtam, hogy pl. 500 megát tartson fenn a változásoknak, akkor nem is kell vinyóra telepíteni, fel tud települni rá a driver, és működik rendesen, újraindítás után is. azért kérdezek ilyen alapokat, mert így még sose csináltam rendszertelepítést.
-
-
kertsa
senior tag
Sziasztok!
Most 32 bites Kubuntu 12.04 lts-t használok. 2 magos AMD, 3 Gb ram, Ati 6650M és egy SSD van a gépbe.
Van értelme feltenni a 64 bitest? Lesz valami előnye? Teljes újratelepítést kell csinálni?
üdv.
[ Szerkesztve ]
-
-
ngabor2
nagyúr
az ubuntu mennyire szereti a távtelepítést? van egy gép, ami előtt egy r<1 típusú user áll, aki kb. csak be tudja kapcsolni. ssh-val, routeren keresztül elérhető a gép. távolról fel lehet telepíteni karakteres konzolról?
alternatívaként live rendszerre lehet catalystot telepíteni?
-
-
Tamy
senior tag
válasz lionhearted #12741 üzenetére
Erre a részre gondolsz:
You need to find the firmware for the oscilloscope (usually in the folder
/Driver on CD), convert it to .hex files, and make sure they get loaded
into the oscilloscope when it is connected.
Locate one of the following files, depending on the model of
your scope: DSO20901.SYS, DSO21001.SYS, DSO21501.SYS, DSO22501.SYS,
DSO520A1.SYS and put it in the folder with dsoextractfw utility.
All characters in the file name MUST be uppercase. Please, rename the file
to uppercase letters if need. Run the program dsoextractfw. It searches
for the files listed above in the current directory. If it finds any of
them, it creates two files named "DSOxxxx_firmware.hex" and "DSOxxxx_loader.hex". Move these files to /usr/share/HantekDSO/ .
Copy the file HantekDSO.rules to /etc/udev/rules.d/ .Ezt néztem korábban, csak valahogy feledésbe merült. Elakadtam ott, hogy "convert it to .hex files". Ezt mivel tudom átkonvertálni, és melyik drivert, az Xp-set, vagy a Win7-hez valót?
Nkboy: Azt mondja a "kdelibs5-dev már a legújabb verzió".
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
-
Tamy
senior tag
válasz lionhearted #12734 üzenetére
Most látom, hogy közben szerkesztetted. Felraktam az általad említett két csomagot is, bár a második szerintem nem telepített már semmit, ezt mondta:
libqt4-qt3support már a legújabb verzió.
libqt4-qt3support kézi telepítésűre állítva.Az usb-t természetesen átadtam a virtuális gépnek, és eredetileg a valós gépen próbáltam, csak miután ott nem ment döntöttem úgy, hogy behozom melegedni. Azóta itt küzdök vele. A ./configure után továbbra is ez a hibaüzenet:
checking for kde-config... not found
configure: error: The important program kde-config was not found!
Please check whether you installed KDE correctly.Szerintem is az lenne a legjobb, ha magát az eszközt fel tudnám ismertetni a Xubuntuval, hisz a program villámgyorsan fut a Wine segítségével a kinti gépen élesben is. A Win7-el meg az a gond, hogy a kinti gép gyenge hozzá, Xp-t rakhatnék rá, de pont ezt akartam elkerülni, azért van rajta Linux, mert netezni, képeket, dokumentumokat megnyitni, nyomtatni azzal is tudok, másra meg nem használom. Legalábbis eddig. Ittbent meg nem akarok/tudok barkácsolni. Végső esetben feldobok egy Xp-t persze, de olyan jó lenne, ha összejönne így is.
Egész életemben azon gondolkodtam, hogy kéne valamit dolgoznom. Ezért aztán a végén nem is maradt rá időm.
-
törölt tag
válasz lionhearted #12728 üzenetére
A sötét világos lett. Ami a leválasztást illeti, csak azt tudom mondani, egyetlen partícióm van minden eszközön, külső-belső merevlemezen, memory stick-en egyaránt.
Apropó, amúgy ami eszembe jutott, hogy néhány hozzászólással alább kiderítettük, elméletileg a belső merevlemezzel startból baj van, bár azóta csend van, mert az volt a gond, hogy a fej oda-vissza járt, ami úgyanakkor lehetett az író/olvasó feje is. Ki tudja.
[ Szerkesztve ]
-
-
Tamy
senior tag
Erre megint ez a válasz:
kdelibs4c2a csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá.
A kért csomag hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető el
E: „kdelibs4c2a” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziójaMost próbálkozok az Xp telepítéssel, de valamiért nem tudom megosztani a DVD meghajtómat a Linuxos VirtualBox-al. A virtuális Xubuntu még látja, de a virtuális Xp már nem. Mindjárt csinálok egy lemezképet belőle, úgy mennie kell.Megoldva, bepipáltam az átengedés opciót.[ Szerkesztve ]
-
-
Tamy
senior tag
válasz lionhearted #12734 üzenetére
Félreérted Van egy gyenge gép, rajta (valós) Xubuntu-val, kint a "műhelyben". Rajta szeretném használni, de mert ott most hideg van, meg jobban is ismerem a Windows-t, illetve, hogy kipróbáljam a készülék valóban működik-e, ezért behoztam a lakásba, és rádugtam a "nagygépemre", amin Windows7 x64 van. Bár ez sem egy atomerőmű, azért ez bírja a kiképzést, nem okoz neki gondot a Virtuális gép használta. Ezért itt is felraktam egy Xubuntu-t, de itt csak VirtualBox-ban, hogy kényelmesebben próbálkozhassak. Most erre a virtuális Xubuntura készülök telepíteni egy virtuális Xp-t, de természetesen csak a próba kedvéért, ha működik, akkor megy ki a műhelygépre a valós Xubuntura. Remélem így már érthető
[ Szerkesztve ]
-
Mi értelme van egy gynege gépen virtuálisan futtatni egy másik oprendszert? Attól nem lesz gyorsabb.
Egyébként, akkor felesleges feltenni az xpt, hiszen használhatod a gazda win7ről...
Arról nem is beszélve, hogy akkor nem is egyértelmű, hogy a win7 átadja-e az USB-n az eszközt (beállítottad? )Egyébként valóban, nics már qt3 a friss Ubira, csak qt4, így qt4-dev-tool a csomag.. Ezzel vagy menni fog, vagy nem, tedd hozzá a libqt4-qt3support és akkor talán jobb.
Egyébként, ha az alap progi megy wine-ból, akkor lehet elég lenne csak a firmware felszenvedése.
Vagy a legjobb, ha win7ről dolgozol, és kész.[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Tamy
senior tag
A kdelibs5-dev telepítése sem segített, pedig már a kde is fent van, azon keresztül vagyok bejelentkezve is. A hibaüzenet továbbra is ugyanaz.
Most egyébként egy Win7-es gépen VirtualBox-ban futtatott Xubuntun próbálgatom, azt viszont nem tudtam, hogy VirtualBox van Linuxra is. Felraktam azt is, mindjárt beállítom, de az érdekes lesz, ha a virtuális Xubuntu-n futtatok egy virtuális Xp-t Ha sikerül is, kérdés a kinti műhelygép majd hogy boldogul vele. Nem egy erős masina, azért cseréltem le az Ubuntu-t Xubuntu-ra, mert szörnyen lassú volt. Most ha még futtatok rajta egy Virtuális Xp-t is, nem tudom mit szól hozzá, de mindjárt kipróbálom, hogy így egyáltalán elindul-e.
-
Hiányolja a kde-config-ot. Rákeresve azt tanácsolják, hogy ez a megoldás:
sudo apt-get install kdelibs5-dev
Ez (állítólag) felteszi a kde-config-ot. Esetleg egy Kubuntu-ban alapból fent van. Sanszos, hogy a program KDE felületet/környezetet igényel a futásához. Nemtudom mennyire viseli jól ezt a rendszer.Wine helyett próbáld meg VirtualBox-ban.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Tamy
senior tag
válasz lionhearted #12730 üzenetére
Köszi a segítséget, felraktam mind a négyet, de a qt3-dev-tools nem megy fel, azt mondja ez a csomag nem található. A hibaüzenet pedig maradt ugyanaz.
-
Beleolvasva a readme-be, ez a csomag két részből áll:
Van egy DSO software, ez lehet a feleület maga, linuxra írva.
Illetve van egy firmware, ez lehet a hozzávaló driver.Az elsőhöz az alábbi csomagokat írja elő: libusb, qt3, mesa-libgl, illetve ezek devel(opment) csomagjai.
Ez az ubuntuban az alábbiak: libusb-dev qt3-dev-tools libgl1-mesa-dev.A firmware-hez szüséges csomagok:
binutils-dev fxloadEzek után csináld meg a leírtakat, attól függően, hogy mire van szükséged. Illetve töröld azt a csomagot, amit feltettél, valsózínű, hogy nincs rá szükség.
[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
Tamy
senior tag
Sziasztok!
Kezdő Linuxosként egy "műhelygépen" Xubuntu 13.10-et használok alap dolgokra. A napokban vásároltam egy Hantek 6022 usb-s oszcilloszkópot, aminek - tudomásom szerint - hivatalosan nincs Linuxos támogatottsága. Ennek ellenére úgy gondoltam teszek egy próbát a Wine segítségével, és legnagyobb örömömre maga a kezelőszoftver szépen feltelepült, el is indul, viszont nem látja a szkópot. Nem tudom, egyáltalán a Win-es drivert is használhatom valahogy a Wine segítségével? Némi kutakodás után ezt találtam kifejezetten Linux alá, de nem boldogulok a telepítésével. Elolvastam a benne található Install fájlt, ha Terminálból belépek a Hantek DSO mappába, és ott root-ként kiadom a "./configure" parancsot, akkor ezt a hibaüzenetet kapom:
root@vodkatam-vb:/home/vodkatam/Dokumentumok/HantekDSO# ./configure
checking build system type... i686-pc-linux-gnu
checking host system type... i686-pc-linux-gnu
checking target system type... i686-pc-linux-gnu
checking for a BSD-compatible install... /usr/bin/install -c
checking for -p flag to install... yes
checking whether build environment is sane... yes
checking for a thread-safe mkdir -p... /bin/mkdir -p
checking for gawk... no
checking for mawk... mawk
checking whether make sets $(MAKE)... yes
checking for kde-config... not found
configure: error: The important program kde-config was not found!
Please check whether you installed KDE correctly.KDE-t próbáltam telepíteni, Szoftverközpontból fel is ment valami, de a hibaüzenet maradt a régi. Terminál meg ezt mondja:
kde csomag nem elérhető, de egy másik hivatkozik rá.
A kért csomag hiányzik, elavult vagy csak más forrásból érhető el
E: „kde” csomagnak nincs telepítésre jelölt verziójaÖtletek? Jó lenne megúszni egy Win telepítést.
-
válasz #22237440 #12726 üzenetére
Amikor elszürkül, az azt jelenti, hogy (wines nyelven) "a program nem válaszol". Ki lehet lőni gyakorlatilag mindent, akár parancssorból (kill, killall parancs), akár GUI-san (force quit, xkill). Ez a tűnet néha megesik, főleg erőteljesebb flash hatására. De általában visszatér önmagához.
Az exFatot gyárilag nem szereti egyik linux sem, erre csak külső progik vannak.
Ami a gondot okozhatja talán, hogy ha több partíciód van egy ilyen eszközön, és az egyiket leválasztod, lehet leugrik az egész eszköz. Nincs ezzel összefüggésben?Tegnap még működött...
-
törölt tag
Van egy-két külső tárhelyem és közben az alábbi képen látható problémával szembesülök, ha egyiket vagy másikat le akarom választani. Mi lehet a baj? A problémát okozhatja, hogyan volt lefor(m)ázva? Értem ez alatt (NTFS, FAT, ExFAT) partícionálás. Ez zavarhatja?
-
törölt tag
Néhány szó erejéig visszatérek a böngészők színterére. Helyesbíteni fogok. Úgy látom, nagyon elbíztam magam, az Epiphanyt illetőleg.
Kicsivel ezelőtt a gépet újra kellett indítsam. A böngésző megmeredt és kiléptetni sem tudtam, plusz a képernyő fénye hol elsötétült kissé, hol meg újra világosodott. Ubuntu 13.10. Visszatettem a Tűzrókát. Startból seperc alatt feltelepítette és gyorsabb a gondolatnál. Az ezt követő a böngésző gondolataimat a Mozilla Firefox topikban taglalom tovább.
Ennek kapcsán az op. rendszer irányából megközelítve, talán igazzából nem is a böngészővel van baj? Rendszer vagy fizikai probléma? Nem létezik, hogy egy böngésző ennyire kiakassza a gépet, azért én sem most másztam le a fáról.
-
Ablakos
őstag
válasz Kendek #12720 üzenetére
Máris. Synology rsync compatibilis meghajtóra ment lokális hálózat belül Ubuntu 12.03 rsync daemon serverre. Jogosultságok működnek, vagyis rendben uploadel a synology.
max connections = 4
log file = /var/log/rsync.log
timeout = 300#Message Of The Day file
#motd file = /etc/rsyncd.motd[java]
path = /media/www
comment = This is the path to my www
uid = nobody
gid = nogroup
read only = no
auth users = user
list = yes
hosts allow = 127.0.0.0/8 192.168.1.0/24
secrets file = /etc/rsyncd.secretAz egyetlen gondom, hogy a célhelyen (jelen esetben /media/www) minden fájl 777 jogosultsággal jön létre. Ez ami egyáltalán nem tetszik. Ezt lehet valamivel változtatni?
-
Ablakos
őstag
Rsync-el kapcsolatos kérdésem van. Miért 777 jogosultsággal hozza létre a feltöltött fájlokat? Lehet ezt valahogy változtatni?
-
karamblo
tag
Már egy hete nagyon nagy erővel fűt a gép, chromiumot használva sokszor 90% cpu, sensors 80 celsius-t jelez, más böngészőt használva semmi gond. Mitől lehet ?
-
hege1989
tag
Sziasztok!
Egy program telepítéséhez meg kell patchelni a kernelt. 12.04-es ubuntu servert használok.
A lent lévő útmutatót kell követnem. Meg is csináltam, le is zajlott
az egész de valami nem lett jó.
Ezt a kimenetet kapom amikor megpróbálom telepíteni a programot.
A netconf.h nincs a helyén ugyanis csak itt találtam meg:
/usr/scr/linux-3.8.2-mip6dng/include/uapi/linux/netconf.h
Mi lehet itt a probléma?
Mit kéne másképp csinálnom az útmutatóhoz képest?
A 4. lépést a linux-stable mappában kell végrehajtani ugye?1. Tools you'll need
--------------------
sudo apt-get install fakeroot build-essential crash kexec-tools makedumpfile kernel-wedge kernel-package
sudo apt-get build-dep linux
sudo apt-get install git-core libncurses5 libncurses5-dev libelf-dev asciidoc binutils-dev2. Getting the kernel source
-----------------------------
git clone git://git.kernel.org/pub/scm/linux/kernel/git/stable/linux-stable.git
git tag -l
git checkout <VERSION>3. Patching
-----------
patch -p1 -d linux-stable -i <MIP6D-NG-SRC-TREE>/patches/kernel/<VERSION>/*4. Configuration
----------------
cp /boot/config-`uname -r` .config
yes '' | make oldconfig
make menuconfig
Networking support / Networking options
Transformation sub policy support ==> y/m
Networking support / Networking options / The IPv6 protocol
IPv6: Mobility ==> y/m
IPv6: XFRM raw IPv6 tunnel ==> y/m5. Compiling kernel
-------------------
cd linux-stable
make clean
make -j `getconf _NPROCESSORS_ONLN` deb-pkg LOCALVERSION=-mip6dng6. Installing the kernel
------------------------
sudo dpkg -i linux-image-<VERSION>-*_i386.deb
sudo dpkg -i linux-headers-<VERSION>-*_i386.debhttp://hardverapro.hu/tag/hege1989
-
törölt tag
válasz God Vazzeg #12708 üzenetére
Köszi az infót. Hát ez nem jó hír.
-
törölt tag
Ma arra ébredtem. Megnyomtam a bűvös gombot, a gép elindult. Hallok valami ketyegést - talán a DVD olvasó/író felől -, majd rövid idő után elhallgat, de a képernyőn nem jelenik meg semmi. Látszik, kellene valami látszódjon, de nem.
Megmozgattam az egeret, ekkor a op. rendszer lefutásában amolyan "...target error..." sorokat olvastam ki, majd valahogy elindult.Mi ez? Nem tudom ha egyáltalán lehetne print screen-t készíteni, mikor még indulás alatt van az op. rendszer.
Amúgy, még egyszer leállítottam teljesen és újraindítottam, de akkor már nem csinált ilyen csúful, ellenben az elindulás után röviddel, még egyet kettőt mozdított valaminek a fején (nem tudom pontosan eldönteni, hogy a DVD r/w vagy a HDD)Mit vétettem? Hogy lehet részletgazdagan leellenőrizni a meghajtókat. Lehet ott bújt el a maci.
Hálás lennék minden jó szóért.
[ Szerkesztve ]
-
-
Amíg nem kell egyszerre több TIF-et megnyitnod
pillowhead
Esetleg küldj nekik bugreport-ot (biztos van itt jó angolos aki segít, én sajna néha még magyarul sem tudok )
Egy próbát megérne a windows-os portját kipróbálni, hogy az is problémázik-e.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
törölt tag
Nem vagyok válogatós, de nem szeretnék rakás más-más képszerkesztőt feltenni amiből úgy is csak egyet fogok használni.
A Gimp alap és ilyen viccel még nem szembesültem őkelme részéről, de mellékesen megjegyzem, nem egy fájl megnyitása esetében "hisztizett", de akkor is kényes, szerintem. Egy megnyitása után természetes, hogy nem hal bele.
Esetemben különböző fotókról beszélünk, tehát lehet jogos a felvetés, miért nem nyitom meg külön-külön. Mi van ha panoráma fotót akarok összerakni?
Ez csak egészséges szóváltás, de attól a Gimp is Gimp marad. Nem rosszindulatosságból jön, de a 4 éves Ubuntus júzerkedésem alatt feltűnt, bizonyos grafikus és DTP munkákra szánt applikációk, még megkívánnak maguknak ezt-azt.
Kérek mindenkit, meg nem sértődni! Csak a meglátásomat ecsetelgetem, ennyi.
-
Ezen a linken található leírás pontos? Nekem az F10-re nem hozza be a felső panelben az aktuális program menüsorát.
Hibás a leírás? Kinek kell szólni, hogy javítsa?
Nálam van vmi elkefélve?[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
Új hozzászólás Aktív témák
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest