Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- Alig két nap múlva konzolokra is befut a Star Trek Legends
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Steam topic
- Need for Speed: World Online
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android játékok topikja
- Xbox Series X|S
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
-
HÁZIGAZDA
-
t72killer
titán
válasz Ringman #61651 üzenetére
Érdekes,
náluk inkább nyári kórság, nálunk téli. Nyáron többet vannak bent a forróság miatt ?Vagy inkább: az adott hullám által generált antitestek x hónap alatt fogynak el + kell vmennyi idő egy új variáns létrejöttéhez. Ez az idő most az "omikronok" beindulásával nagyban leröviült. A narancs csúcs formájára, magasságára kíváncsi leszek.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz Ringman #61572 üzenetére
A fő kérdés, hogy az ex-omikronos védelem, akár oltással, akár anélkül jó-e erre a "deltacron"-ra. BA.1 és BA.2 átesett lehet a legnagyobb populáció most a bolygón.
#61581: megértem, mit csináljanak a hektónyi vuhani levessel? Az emberek olyat szeretnének, ami megvédi őket, és nem lapítani kell, hogy jaj, nem öl meg (óttás nélkül is mondjuk 0.1%), de rettegni kell a longcovidtól? Tessék virítani a variáns oltóanyagokat, abból fog fogyni.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Ringman #61572 üzenetére
Az sem segít, hogy mindent Omicron-nak hívnak mostanában. (Pedig már a BA.2-re is azt írta az egyik általad linkelt doksi, hogy semmi köze a BA.1-hez, valószínűleg külön is fejlődtek ki(?) valami nagyon távoli közös ősből.)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
-
t72killer
titán
válasz Ringman #61552 üzenetére
Szupi. 2023 februári utazgatás előtt kérnék abból a ba.xxx koktélból, remélem nálunk azt nyomják majd, nem a ba.1-es mixet.
#61554: ha elég messze vannak egymástól a komponensek, még ha nem is tökéletes, de 1:5-nél jobb árfolyammal ki lehet egyezni. Kérdés, hogy az agyon-vuhanizott 3-4x-imprintált lakosságban ez hogy alakul majd.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz Ringman #61535 üzenetére
Igen, ez borítékolható volt.
Egy kis reklámot engedjetek meg kérlek (ha nem oké, akkor töröld Parci szó nélkül)
Ahogy az egészséges táplálkozás és rendszeres testmozgás segít megőrizni a telomerek hosszát, az önfeledt szórakozás - legyen az bármi, ami nem káros - akár hosszabbíthatja is.
Tudomásom szerint az egyik leghatékonyabb és kvázi legegyszerűbb módja a telomerek hosszának megőrzésének, meghosszabbításának a (jó) meditáció.
Egyre inkább fordul felé a tudomány is.(x)
Kedves barátomnak, Mester Tamásnak a napokban indult el az éveken át készített meditációs weboldala, szívből ajánlom kezdőknek és akár középhaladóknak is.
Free-ben is körül lehet nézni, előfizuval meg minden része használható.
(vékony pénztércájúaknak van kedvezményes verzió is, lent)AVANOVA - meditációs tanfolyam/website
Másfél perces bemutatófilmecske itt.
[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
válasz Ringman #61473 üzenetére
Pont pár hete volt apám covid-os, neki pozitív volt a gyorstesztje,
nekem meg soha nem volt pozitív a gyorstesztem,
gastrointesztinális problémáim voltak ( olyan érzésem volt, mintha a hasmenést és a kelleténél gyakoribb vizelést a covid okozza [ éjjel kb. 2 óránként ] )Egyébként majdnem rosszullétem volt a folyadékvesztés miatt.
De "rájöttem", hogyha a kelleténél többet iszom vizet, attól jobban lettem. -
t72killer
titán
válasz Ringman #61468 üzenetére
D-Afrika, ahol azért még létezik államigazgatás: 305e többlethalálozás az elmúlt évek átlagához képest vs regisztrált covid-halálozás: 100e.
-
t72killer
titán
válasz Ringman #61456 üzenetére
wow, beindult nálunk a deltacron? A látható adatok szerint kb 90% ba.2+ba.2.1+ba.2.3 (15. oldal/7.ábra)
Ezekszt vagy a ba.2 család halálosabb a ba.1-nél, vagy van egy ritka de nagyon durva variáns.Így utólag örülök (kip-kopp...) hogy kaptunk egy igen valószínű ba.1 természetes boostert.
[ Szerkesztve ]
-
Vesa
veterán
válasz Ringman #61444 üzenetére
A politikusok 90%-ka humán végzettségű, nem értenek a tudományokhoz és nem is érdekli őket, nem beszélve arról, hogy saját hatalmuk megtartása mindenek felett áll. Innentől sajnos senkit nem érdekelnek ezek a tanulmányok és nem feltétlen az fog dominálni egy döntésnél, hogy mit mondanak a tények és az adatok.
A tudomány a valóság költészete!
-
PuMbA
titán
válasz Ringman #61411 üzenetére
Szerencsére elég jól: Bezártak 26 millió embert, miközben senki nem halt meg koronavírusban
"Kínában 86 százalékos, kiemelkedően magas az átoltottság, vagyis a lakosság túlnyomó többsége védett a betegség súlyos lefolyásával szemben."
"Március elseje óta a hivatalos statisztikák szerint összesen 130 ezer koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Sanghajban, ami egy 25 milliós város esetében jelentősnek mondható. Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy az igazolt esetek 97 százalékban tünetmentesek voltak, és csak a tömeges szűrésnek köszönhetően mutatták ki náluk a fertőzést. Ennek tudatában az már nem is annyira meglepő, hogy a vizsgált időtartamban egyetlen egy halálos áldozatot sem követelt a koronavírus."
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
-
senior tag
válasz Ringman #61202 üzenetére
A probléma, amivel az emberiség szemben áll, nem pusztán a Covid, hanem az, hogy ilyen járványok márpedig lesznek. (10-20 évente?) Erre a tudomány már régóta figyelmeztetett, csak eddig senki nem vette komolyan. Azaz, ha Covidot ennyivel meg is ússzuk, nincs garancia arra, hogy a következő pandémiát is. (Kissé vicces, hogy két év járvány után a gazdag német állam csak az ukrajnai háború kapcsán kezd el azon gondolkozni, hogy igen, a stratégiai tartalékokat (pl. orvosi felszerelésekből), nem ártana feltölteni.)
#61203 t72killer A Covid externáliáit ki fogja fizetni?
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
balojazz
aktív tag
válasz Ringman #61198 üzenetére
Azért azt nen szabad elfelejteni, hogy rengeteg olyan ember van, aki sosem félt ettől a vírustól, sosem akart korlátozást, és többször is átesett a fertőzésen akár úgy is, hogy nem vette észre. Akik már két éve nagyából leszarják az egészet, azok szabályosan gyűlölik a maszkot meg a minden fasságot, a karantén szó betűit is egyenként. Az, hogy unják, nem elég kifejező, inkább rühellik az egész hercét és hurcát. Elég sokan vannak, ők adják a közhangulatot. Amíg nem többszörözi meg a vírus ezt a mortalitást, amit eddig tudott, addig egyre többen lesznek. A többiek meg mehetnek önkéntes karanténba, maszkozhatnak meg minden. Ez van.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
pjen
félisten
válasz Ringman #61198 üzenetére
Örökké nem hordhatunk maszkot, kínában se jött de. Szerintem inkább az oltás mellett az EÜ t kéne fejleszteni, hogy ne legyen 95% a lélegeztetős halál, ne legyünk világbajnokok a halál listán. Ne mondjak rokonnak a dél tepsiben, hogy ha tud menjen haza, mert itt meghal.
-
Drizzt
nagyúr
válasz Ringman #61187 üzenetére
Persze, az lenne a legjobb, ha nem kapnak el az emberek, de az gyakorlatilag csak olyan eletmoddal oldhato meg, amihez kepest a borton egy szabados helynek tekintheto, ezert a mai kockazatat a virusnak sokan vallaljak inkabb. Ez is teljesen ertheto. A jarvany kezdeten tok mas volt a helyzet. Nem idealis a mostani sem, de azert a mai kockazatok sokkal jobbak. Mondom ezt ugy, hogy en is hordok maszkot. De azt sem szabad elfelejteni, hogy kozben az ido megy, fiatalabbak nem leszunk. Azt sem lehet megtenni, hogy mindent alarendelunk a vedelemnek.
I am having fun staying poor.
-
balojazz
aktív tag
válasz Ringman #61092 üzenetére
Most láttam a grafikonjaidat, és bocs, de hangosan felröhögtem, amikor hirtelen ránéztem, mert egy pillanatra azt hittem, hogy egy vakcinaellenes mémet látok, és tényleg az, ha nem ebben a topikban látom...
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #61112 üzenetére
azért a dologhoz az is hozzátartozik, hogy minden vírus millió dolgot csinál a szervezetben, viszont ilyen részletességgel sosem ömlött az infó a köznépre. és ami a lényeg, hogy az, hogy képes valamit csinálni, nem jelenti azt, hogy mindig meg is csinálja, mert legtöbbször szerencsére nem.
ezzel együtt ez egy kockázatos szar és nem kérem gyakran, köszönöm
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #61106 üzenetére
isten verje meg, ezt így nem lehet csinálni b+, ha kicsit még pörgetjük, lehet majd havonta hullámozni. bátor vagyok és leszarom az egészet, meg minden, de őszintén nem óhajtom ezt évi egynél többször elkapni, és az évi egy is a tudomásul vétele annak, hogy új világ van és nem élünk majd addig és úgy, mint eleink.
-
válasz Ringman #61069 üzenetére
Mondom, ennél bonyolultabb a helyzet.
A lezárások okán romló gazdasági helyzet már önmagában is növeli a halálozási mutatókat. Az étkezés minősége romlik, az orvosi ellátás minősége csökken, .... Az stressz, ami amúgy pandémia nem lenne. Ezek önmagukban is rontják a várható élethosszat, Ehhez jön hozzá a covid okozta betegség.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
válasz Ringman #61067 üzenetére
A várható élettartam csökkenést a pandémia okozta. A védekezés módszere csak a változás mértékét befolyásolja.
A módszerek hatásvizsgálata sokkal komplexebb annál, hogy csak az EÜ szempontjából vizsgájuk a pandémiát. A gazdasági helyzet romlása hosszabb távon rombolóbb lehet, mint a diktatórikus probléma kezelés rövid távon.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
t72killer
titán
válasz Ringman #61043 üzenetére
A covid-tünetes napokon emlékeim szerint nem volt - bár lehet nem vettem észre, mert a nyakam, ami oltások után is fájt, az elég durván bejelzett. Gyak. az összes tipikus oltásreakciót hozta nálam a ba1, igaz, menstruálni nem kezdtem el
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Ringman #61003 üzenetére
Csak kialakult lassan - kicsit meglep, mert 2-3hónappal ezelőtt, amikor ez kialakulhatott, alig volt már delta. Talált már valaki összevetést a ciprusról publikált, annakidején szennyezésnek betudott szekvenciával ?
Durvának tűnik (c, d panelek):
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Ringman #60927 üzenetére
Nem olvastam végig, ez egyszerre így túl sok. (Ez nem is 18+-os, hanem inkább 90+-os (akkor már mindegy) iromány. Azt az öngyilkossági segélyvonal linket alighanem az elejére is be kellett volna tenni, hátha valaki nem jut el a végéig...
-
t72killer
titán
válasz Ringman #60917 üzenetére
Mást nemigen tud az 1bites user csinálni. Viszont továbbra is várom a leggyakoribb immunizációs státuszú népekre releváns tanulmányokat.
Ez továbbra is olyan, mintha a 2éves gyereknél combnyaktöréstől rettegnék annyira, mint egy oszteoporózisos 70esnél.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Ringman #60914 üzenetére
Oltatlan, középkorúnál idősebb állatokról van szó, ami normáliséknál (=minden felnőttnek fél évnél frissebb oltása van, max a 11 alatti gyerek nem oltott) nem releváns:
"Eight adult NHPs, including four Rhesus macaques (RM), 13–15 years of age, and four wild-caught African green monkeys (AGMs), approximately 16 years of age..."Egyelőre rámentek arra, hogy tuti találjanak valamit, ami persze hasznos csak nem mindenkinek releváns - most jöhet a folytatás oltott felnőttekkel és 5, majd 2 év alatti fiatal állatokkal.
[ Szerkesztve ]
-
balojazz
aktív tag
válasz Ringman #60912 üzenetére
"A group of parents spent the weekend with a smoke machine setting up classrooms..." - Hehhehe. In Hungary, a group of parents spent 2 years with education including all weekends because of protecting them from SARS-COV2 and its consequences.
Füstgép meg HEPA 2022-ben, az szép. 2 éve még oké lett volna, majdnem spanyolviasz, de most.... Inkább játszom velük, mint eddig. Amúgy meg védettek is.
-
válasz Ringman #60903 üzenetére
Nagyon határeset a történet.
Németországban minden negyedév első orvoslátogatása alkalmával ellenőrizni kell a társadalombiztosítási kártya érvényességét és a fénykép alapján a pácienst.
Az oltópontok eleve kizárhatóak, ott minden alkalommal, a mantrázás közben azonosítják a személyt.
Egy háziorvosnál sem lehet sokszor, mert felismeri az orvossegítő személyzet vagy maga az orvos.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
t72killer
titán
-
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #60862 üzenetére
ez egyébként szerintem nem teljesen igaz így. van trenírozás, és ha ez a cucc évente 1-2 kört megy (vagy 3-4-et... ), akkor egy darabig számít, hogy egy nem olyan régitől védett vagy, ha nem is sokáig
ugyanígy nem kimondottan az immunrendszer sérül, hanem a szervezet, egyénfüggő mértékben
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #60834 üzenetére
hááááááááááááááááát...
fura, hogy mindenki szabadlábon mászkálhat és beszélhet össze-vissza, ahelyett, hogy igen-igen erős nyomás alatt kelljen vallaniuk a mindenről is. mert azért ez nem csak amolyan "mi közük hozzá" dolog. nyilván a kínai rész sosem derül ki , de a cikk alapján legalábbis daszakot is lehetne kérdezgetni.
-
MODERÁTOR
válasz Ringman #60809 üzenetére
Abban a topikban már csak én linkelgetem a te linkjeidet
Igyekszem egymásnak ellentmondó, de legalább hitelesnek minősíthető cikkekkel szórakoztatni magam. Ha lehet, ne zavarjatok. (nem veendő komolyan az utolsó mondat)Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Asszociációs játék. :)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest