Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz Kékes525 #43398 üzenetére
tök mindegy, hogy 4 ország megtiltja, ezt úgy kellene, lehetne, hogy mindenki megtiltja, aztán mindenhol lockdown, aztán imádkoznak, hogy ne kapjon lángra az új cucc. de gyanítom, hogy mire twitteren pofázunk róla, már hót mindegy. az előző 3 körnél is az volt.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
Drizzt
nagyúr
Izraelben viszont tenyleg nagyon megindult valami, egy het alatt kb. 5500-rol kb. 7000-re nott az aktiv ferzottek szama. Uj eset kb. 600 tegnap, 9% haromszor oltott. Viszont a sulyos allapotban levo betegek szama meg egyre lassabban, de tovabb csokkent(120). Afrikabol meg egyelore betiltottak a beutazast a b1.1.519 variansos helyekrol.
I am having fun staying poor.
-
Kékes525
félisten
Ez már volt? [Duda Ernő a PCR-tesztek megsemmisítéséről: Ami történt, teljességgel érthetetlen]
"Megfelelő körülmények között tárolva akár öt évig is felhasználhatóak.
A PCR-készlet vagy teszt egy bizonyos vírus kimutatására alkalmas. Az idei vírus pedig közismerten nem azonos a tavalyi év elején megjelent vírussal.
Duda Ernő elmondta: egy PCR-készlet öt-hat komponensből áll. A megsemmisítés helyett az egyik komponenst kellene, kellett volna kicserélni egy másikra, amely akár fél–egy nap alatt elvégezhető lenne.
Ha ennyire magától értetődő, hogy a szóban forgó teszteket nem megsemmisíteni kellett volna, hanem „átalakítani”, akkor miért nem ez történt? – kérdeztük. Erre azt választ kaptuk Duda Ernőtől, hogy ezt senki nem érti."Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Soulfly842
addikt
dehogy kezd, csak a média forgatja ki.
Egyetlen egy percig nem állították, hogy 2022 decembere előtt ott bármi érdemleges történhet:
Kormányi oldalon 2021 májusában:
[link]"Az oltóanyaggyárral lehetővé válik, hogy 2022 végére Magyarországon magyar vakcinát gyártsanak a magyarok életének és egészségének megóvása érdekében."
A pfizer, a mögötte álló politika/politikai érdekek meg több, mint valószínű, hogy egyfajta kizárólagosságot akartak, vagy egy komolyabb részesedést.
Ami attól függletnül - hogy ilyen áron nem szerződtek - azt nem zárja ki, hogy külön megállapodjanak a pfizerrel önálló beszerzésről.
-
-
mpo
veterán
Lakosságarányosan négyszer annyian halnak meg covidban Magyarországon, mint az Európai Unióban
[link]Az elmúlt 35 nap halálozási trendje európai országokban
Nem olyan régen a lengyelekkel a lista alján voltunk, most az 5. helyen vagyunk, Romániát is megelőzve, ami ellentmond a győzelmi jelentéseknek.
Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
-
senior tag
Hálaadás előtti covid teszt árak (USA): 24 órán belül 100 dollár, 2 órán belül 390. (Avagy a "visszatérés a normalitáshoz" továbbra sem tűnik zökkenőmentesnek...)
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
hellboy
csendes tag
válasz Ringman #43382 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy mennyire lehet majd a vakcínák közölt hatékonyságában hinni?
A jelenlegi információ közlési gyakorlatukkal nem sok igazságot várok.
De hol van az még. Szerintem magyar vállba beadott magyar vakcína csak 2023-ban lesz.Azt nem értem, hogy miért nem rendeltek legalább 1-2 millió pfizer-t
a következő eu-s beszerzésből, főleg ha tudják hogy 2022 végén lehet
valami a magyar gyárból. Annyi más helyen el tud folyni az 12 milliárd forint
(vhol olvastam hogy 6000Ft lesz egy pfizer)Janssen mennyire üti ki az embert 3. oltásként?
Lehet Gulyást vagy Merkelyt kellene kérdezni#43336 a "doktor" javaslata mennyire lesz követendő az oltópontokon.
Lesz egy katona ennek ellenőrzésére?
Esetleg borítékot kell adni, ha 3.-nak is mRNS vakcínát szeretnék ?[ Szerkesztve ]
"sok irodában megfordulok... Gondolom megbízhatóak"
-
BlackV
őstag
Ferdinánd hídék (whitelab) beújítottak Abbott gépekre van itt minden nyalánkság, jóárasított S+N, nem kérdés, hogy ide megyek akkor a synlab helyett, mert abbotton kezdtem a sorozatot, azon nem változtatnék.
https://whitelab.hu/index.php/testtypes
Ó nem. Lehet mégse. Csak a Ferdinándnál vesznek vért is, oda meg nem dugózok be, nincs az az Isten.
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Hmmm, firmware update? Csak arra kell vigyázni, hogy frissítés közben nem szabad leállni, mert könnyen tégla leszel. Egyébként meg nem vicces, inkább sírni lenne kedvem ettől a szartól....
#sosemleszvége
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Vesa
veterán
Nyugi, az oltásokba épített ördögi Boss Metal Zone Gitárpedál 5G chip már gondoskodik erről...
A tudomány a valóság költészete!
-
Ringman
nagyúr
és ha elkészülne, akkor gyártanának sinót meg szputyikot?
ki lennénk vele segítve, ne is utazz a hanyatló nyugatra.Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #43379 üzenetére
jó lenne valami korszerűbb oltás... ha kipattan egy ilyen új mutáció, ne kelljen már mindent azonnal kidobni, újakat gyártani, beszerezni, megszervezni... valahogy el kéne érni, hogy a már megkapott oltásod frissíthető legyen távolról. kijön a b.1.1.529, és csak feltöltik a kódját az oltásodba...
-
mozso
senior tag
válasz Soulfly842 #43336 üzenetére
Kezd kimászni a csontváz a szekrényből.
A nemzeti gyár nem tud elkészülni időben (sohasem tudott volna). Új Pfizert nem veszünk EU-n keresztül. Ki tudja lesz-e valaha itt valami a felnőtteknek, ha kell majd 4. szuri. Gyerekek oltására elvileg vettünk narancs színű Pfizert, de szerintem inkább a lila lesz okosban kiporciózva, a többi marketing.
Ne legyen igazam. A marketing mindent IS elbír.
-
törölt tag
válasz kw3v865 #43345 üzenetére
Milyen névnap van ma? Mennyivel más sztori lett volna, azt mondják azért maradunk ki az uniós beszerzésből, mert Karikó Katalin receptjére modern mRNA gyárat csinálunk itthon WHO, EMA engedéllyel. Vagy mert most még van elég első rendelés Pfizer és Moderna és várunk pl. a Novavax mit hoz ki 2022-ben, vagy azt külön rendeléssel vesznek még, vagy bíznak a másik 26-nál lesz felesleg.
De nem ezt mondták, hanem azt Sinopharm és Szputnyik recept szerinti gyártás egyelőre. Ez továbbra is kérdéses hatékonyság és engedély, kereslet szempontból. Egyelőre csak mutyifaktorban előnyös. Hogy mezei influenza ellen, kötelezők, hpv ellen stb. is gyárthatnak majd ott, az jó. Úgy tudom a H1N1 ellenit is itthon gyártották. (konteósoknak: azt is megkaptam 2009-ben, abba is elfelejtettem meghalni)
Ha lesznek még új vírusok, én nagyon fáznék ettől: "teljesen hazai vakcinában is lehet gondolkodni...még akkor is ha régebbi technológián alapszik" Bevásárláskor sem csak azt lesem micsodán van magyar termék jelzés, hanem először azt nézem jó cucc legyen. Ha a külföldi a jobb, azt veszem. Mivel egy Pfizer vagy Moderna szurit nem lehet csak úgy a patikában megvenni, nagyon is érdekel mi a kormány terve a jövőre nézve. A vélhetően valahogy úgyis lesz olyan is, az nem túl konkrét terv számomra. Nekem nem annyira tetszik csomó mindenben kimaradunk, máshogy stb. Nem tesztelünk annyit, mert... Nem szekvenálunk annyit, mert... Nem veszünk részt közös beszerzésben, mert... Nem használjuk úgy az igazolványt, mert... Nem lépünk időben, mert... sorolhatnám. Számomra az EU-Pfizer 2021 végétől 2023 végéig garantált szállítás mRNA akár módosított változat című konkrét szerződés nyáron jobban hangzott. Tovább nem ragozom.[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
válasz Ringman #43372 üzenetére
meglátjuk. az emberek szeretik rémisztgetni a népet és kevés még az adat, ezzel együtt első blikkre nem tűnik problémamentesnek. és már a delta is elég fájdalmas ezzel az elképesztő virulenciájával, ha ezt fokozza az új és még vakcinát is kerül, az szívás.
-
Ringman
nagyúr
legyen így!
még nagyon az elején vagyunk, így ez az ábra még sokat torzulhat, de ez nagyon gyors terjedés, valami nem okés: [link]
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Ringman
nagyúr
és milyen meglepő, megint alacsonyabb átoltottságú területről jön.
rövid videós beszámoló: [link]
---
van adathiba is a történetben: [link]Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Vesa
veterán
válasz Ringman #43357 üzenetére
Faca...Jobban terjed a Deltánál is, ami így is rettenet virulens. Ha ez ilyen ütemben mutálódik tovább -márpedig ezt látjuk-, akkor sürgősen kéne valami más megoldás ellene, mert oltásokkal nhéz lesz tartani a lépést.
És akkor el is érkeztünk oda, hogy lassan ki is néz egy v2.0, amire nincs beszerzési opciónk.
A tudomány a valóság költészete!
-
HÁZIGAZDA
válasz radi8tor #43359 üzenetére
na, ez már eléggé hasonlít t72 szupermutánsához. monttttam, hogy nincs olyan, hogy idővel ne jöjjön létre egy immunkerülős és fertőző verzió.
az viszont "mókás" így másfél évnyi koronálás után, hogy azon polemizál, hogy jajj, be kéne csukni a határt stb. nyilván már mindegy is.
-
t72killer
titán
-
attiati
veterán
válasz Soulfly842 #43324 üzenetére
Remélem, hogy valami *apróbetűs részt tesznek ehhez a szabályozási ötlethez, hogy "kivétel a moderna", mert sokaknál nincs értelme 9 hónap elteltével újra oltatni.
Nem tartom jónak ezt az irányt.
3 sino 0 antitest oké, de a 2 moderna antitest fröccs nem oké. -
Ringman
nagyúr
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
törölt tag
Mindjárt december 6-a, Miki bácsi virgácsot hoz Gergőnek és Bélának amiért eltértek az ajánlástól? Az asszisztense pedig ellenőrizze a szöveget posztolás előtt: "Jansen" "Sinopahrmot"
Én is eltértem a hungarikum Pfizerre Sinopharm ajánlástól, mert egyrészt a vírussal már találkoztam korábban akkor minek, másrészt EUtazás igazolvány, harmadrészt vektorost már nem akartam, negyedrészt ha facebookon és kocsmában azt a hülyeséget terjesztik a zsidók átveszik a hatalmat az oltással, akkor legyen nekem is úgy három Pfizer, mint nekik ott Izraelben.
Egyébként az olyan apróságokat nem kellene megemlíteni, hogy külföldi módszerek, tapasztalatok szerint ha van más szuri is, akkor adott életkor felett kínait inkább már ne, fiatal nőnek vektorost inkább már ne, fiatal férfinak Modernát ne stb. Vagy mi kemények vagyunk és vérrög para, szívizom gyulladás para nálunk nem téma? Érdekes még, hogy káslerkoktél receptnél szinte minden mehet mindenre, csak a két mRNA-t ne keverjük egymással, hiába van már tanulmány 2 Pfizer + 1 Moderna bika kombináció és jól emlékszem itt olvastam kérésre be is tolták többeknek? -
lacafaca
addikt
megszagértettem...az ...viszont lassan a ms is fel fogja kapni a témát, már csepegtetnek szépen.
Z.É.T. egy megveszekedett utalás sincs arra benn
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
kw3v865
senior tag
válasz #86564352 #43325 üzenetére
A gyár akkor is jól jöhet, ha egyelőre nem lesz kihasználva. A jövőben várhatóan újabb vírusok fognak akár világjárványt is okozni, ezért mindenképp jó, ha van egy komolyabb vakcinagyárunk. Még akkor is, ha régebbi technológián alapszik. Ha meglesz hozzá a fejlesztőkapacitás is, akkor teljesen hazai vakcinában is lehet gondolkodni. Valószínűleg nem a mostani Covid ellen, hanem a jövőben megjelenő újabb törzsek vagy teljesen más vírus ellen. Másrészt, mondanom sem kell, egy ilyen beruházás remek lehetőség bizonyos kormányközeli köröknek a profitszerzésre...
-
HÁZIGAZDA
válasz #62435328 #43342 üzenetére
remélhetőleg nem. viszont most tökéletes:
- orrot mosni sós vizes öblítővel
- gargarizálni cpc hatóanyagú szájvízzel (vagy szopogatós tabit használni, mebucain pl.)
- allergodil orrspray-t használni
mert ha megragadt pár virnyák ott fent, akkor rögtön le is ütöd vele őket jórészt.ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
törölt tag
Tegnap kiderült egy kollégáról, hogy pozitív, egésznap együtt voltam vele...
Márciusban átestem, 2 hete kaptam az első oltást, szerintetek van félni valóm??
-
zseko
veterán
Hogy mennyire univerzális ez a Sino, hogy mindenre jó Én maradtam harmadikra is Pfizernél, mert Astrám már van, sőt, ott a másik is az udvaron, szép zöld mindkettő...
Amúgy gondolkoztam azon hogy harmadiknak legyen Moderna, de nem mertem bevállalni
Viktoár Mert a Pfizert már 'ismerem', és tavaly a betegség eléggé megviselt, amiből valószínűleg még 'maradt is', így most nem kívánok semmi extra reakciót sem tudom hogy hülyeség
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
OPiiPO
veterán
voltmá
[ Szerkesztve ]
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
HÁZIGAZDA
legalább a nem mrns-ekre ajánlott sorrend tök valid
-
Soulfly842
addikt
Volt ám posztolás Káslertől is ma:
Hogy ők mit ajánlanak mire! Modernához és Pfizerhez ki is hangsúlyozták, hogy a Sinopharmot ajánlanák leginkább... mRNS-re, mRNS csak az utolsó a listán!"Az Emberi Erőforrások Minisztériuma valamint a Nemzeti Népegészségügyi Központ harmadik oltással kapcsolatos eljárásrendje.
Akik első és második oltásnak az AstraZeneca vagy a Jansen oltóanyagát kapták, azoknak mRNS vakcinát illetve Sinopharmot, míg a Pfizer vagy Moderna vakcinával oltottaknak vektorvakcinát és a Sinopahrmot tanácsoljuk emlékeztető oltásnak. A Sinopharmmal oltottak esetében mind a vektorvakcinák, mind az mRNS alapú vakcinák alkalmazhatóak. Azok, akik első és második oltásnak Szputnyikot kaptak, azoknak mRNS vakcinát illetve a Sinopharmot ajánljuk.
Az oltóorvos döntése értelmében, ellenjavallat esetén alkalmazható homológ, vagyis az első két oltással azonos oltóanyag is."
Forrás: [link]
[ Szerkesztve ]
-
lacafaca
addikt
én csak átraktam anno ppt-be, úgy sokkal szebb...amúgy meglepődnél az abban olvasottaktól (ráadásul full tudományos), de mint hitetlen jános sokszor bizonyítottad, semmi nem bizonyít semmit... pedig már vagy egy éve benn a kovid mappámba ez is...
[ Szerkesztve ]
Vedd el a szabadságukat, de ne egyszerre, hanem kicsi, apró lépésekben, hogy amikor már semennyi sem maradt nekik, azt észre se vegyék.
-
lacafaca
addikt
-
zseko
veterán
És miért nem? Az eeszt állítása szerint Az uniós digitális Covid-igazolvány egy digitális és papír formátumban is elérhető ingyenes okmány, melynek segítségével a koronavírus elleni védettség igazolható az Európai Unió teljes területén. Magyarország nem az EU-hoz tartozik?
Rákeresve ezt és ezt találtam. Az 1.§(2) és a 4.§(1) valamint (2) alapján, hacsak nem nézek valamit nagyon félre, akkor tökmindegy ki mit akar ugrálni, el kell fogadnia a digitális igazolást is.
HR24.hu
-
Csatravi
senior tag
" a fecskendő sem biztos, hogy olyen pici adagot fel tud szívni megbízhatóan és gond lehet az is, hogy elég megy-e be így beadáskor az izomba."
Nagyon vékony speciális holttérmentes fecskendő kellhet hozzá vagy digitális fecskendő ahol több adagnyi kerül a fecskendőbe de a fecskendezés mennyiségét a készülék szabályozza. pld [link] Így nem kell a felszívási precizitással bajlódni. -
HÁZIGAZDA
válasz Soulfly842 #43324 üzenetére
na, hamarosan csak 3 modernával lehet majd belépni a szentföldre. ez lesz az übermegoldás. aki két keletivel rajtolt, az soha nem éri utol a minimum elvárt nyugati darabszámot. zseni!
-
törölt tag
válasz kw3v865 #43279 üzenetére
A magyar adagolási tervekről én nem olvastam. Csak azt, hogy lekötöttek külön gyerekeknek Pfizert. USA-ban harmada kakaónyi dózis lesz. Az FDA engedélynél írják az 5-11 évesek Pfizer for Kids adagjához:
The Pfizer-BioNTech COVID-19 Vaccine for children 5 through 11 years of age is administered as a two-dose primary series, 3 weeks apart, but is a lower dose (10 micrograms) than that used for individuals 12 years of age and older (30 micrograms).
Számomra szimpatikusabb felkészülés a 2021 nyár elején kész biztos EU terv 2023-ig, mint az hogy "vélhetően lesz még és vehetnek külön is". Még Románia és Bulgária se maradt ki, pedig ott kisebb az oltási hajlandóság. Továbbá, ha tervezik lesz még mRNA akármilyen úton akármennyiért szerezve, vagy pl. Novavax nyugatról, akkor minek a Sinopharm és Szputnyik receptes épülő vakcinagyár? Vietnámi és üzbég kipcsák barátaiknak gyártják majd?
Ha az EU beszerzésből kimaradást azzal indokolták 120 milliárd forint (eucharibasszus kongresszus és vadászlófaszkodás kiállítás ára), akkor úgy lenne igazságos a külön rendelések árát is közölnék majd. -
Soulfly842
addikt
válasz t72killer #43323 üzenetére
A pót-fóliós még nem. csak sínendex.
Ezek hülyék? Itt még azért nem tartunk... : 7-8 hónap után se érnek már sokat sajnos.
Az EU 9 hónapban szabná meg a védettségi igazolványok érvényességét
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz Soulfly842 #43300 üzenetére
Nna, ha a shortfólió írja, akkor nem lesz belőle gond
Egyébként:#43311: még nem jött sms a reptiliánoktól, úgyhogy ez nem az. 40% mortalitás alatt csak szimulálnak
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
kolopele
nagyúr
-
Orlin
addikt
Lehet volt már.
Vírushelyzet BudaörsönLENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
inf3rno
nagyúr
Közben kijött az indexen valami tanulmány a vakcinák hatásosságáról. Mondjuk pont az érdekes része nincs benne, hogy időben hogyan csökkennek ezek az értékek. [link]
Buliban hasznos! =]
-
mozso
senior tag
Remélem nem lesz a lila (12 év vagy felette) kupakos kiszerelésből naracssárga (5-11 éves) kutyulás itthon, mert nem véletlenül találta ki így a gyártó (lásd korábbi kép + link). Ha mégis ez lesz, akkor az azonos csibészség, mint a SinoPharm a 60+ éveseknek, hiszen ellentétes a gyártói ajánlással.
A lilából kiporciózott narancs adaggal azonos hatóanyag nagyon pici adagot eredményez, ahol hibázni is könnyű a porciózásnál, a fecskendő sem biztos, hogy olyen pici adagot fel tud szívni megbízhatóan és gond lehet az is, hogy elég megy-e be így beadáskor az izomba. Nem hiába nem is tesztelte a Pfizer ezt.
[ Szerkesztve ]
-
-
Ringman
nagyúr
válasz FіkuszKukіsz #43305 üzenetére
a bolondbácsi még mindig a sinót nyomatja?
-
HÁZIGAZDA
egy ismerősöm felesége egy nagyobb intézményben dolgozik, állítólag elég sokan kidőltek mostanában köhögéssel, fulladással, kórházba is kerültek, de a tesztek negatívok. létezik, hogy van valami jó kis turul variánsunk, amire nem annyira jók a tesztek? vagy ez már a t72-féle armageddon day?
[ Szerkesztve ]
-
Csatravi
senior tag
válasz FіkuszKukіsz #43305 üzenetére
Dr. Kásler Miklós megint nem egyeztetett Dr. Merkely Bélával és Gulyás Gergellyel?
-
HÁZIGAZDA
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz kw3v865 #43307 üzenetére
mRNS-re egy gyár kevés.
Nem sok jóra számíthat, aki otthon, saját konyhájában állítaná elő az oltóanyagot. A Pfizer és a Moderna is többféle helyszínt használ arra, hogy vakcinát varázsoljon a hozzávalókból.
[ Szerkesztve ]
Romanes eunt domus
-
kw3v865
senior tag
válasz FіkuszKukіsz #43298 üzenetére
A vakcinagyár nem pénzkidobás, sőt! Alapvetően jó ötlet, a gond az, hogy nem mRNS-es oltások gyártására építik fel, hanem az elavult és lassan, bonyolultan előállítható Sinopharm vakcinát akarják gyártani.
-
FіkuszKukіsz
őstag
A heroikus küzdelem nem áll meg. Azt a sok sino-t el kell lőni.
Kásler részletes táblázatot tett közzé arról, hogy melyik oltást ajánlott felvenni harmadiknak
a Pfizer vagy Moderna vakcinával oltottaknak vektorvakcinát és a Sinopahrmot tanácsoljuk emlékeztető oltásnak
Romanes eunt domus
-
petymek
senior tag
Itt bizony, pláne ha a bővített változatot olvasod. Az olyan fontos részeket is, mint:
"A tanulmány eredményeiről megkérdeztük Ferenci Tamást, az Óbudai Egyetem biostatisztikusát, aki a Telexnek elmondta, hogy ezek az eredmények valóban megerősítik a két héttel ezelőtt közzétett elemzést – amelynek az elkészítésében ő is részt vett –, de ő is felhívta a figyelmet arra, hogy a június 10-én záruló adatgyűjtés miatt a tanulmányból a jelenlegi helyzetre, a vakcinák aktuális teljesítményére nem sok következtetés vonható le."https://telex.hu/koronavirus/2021/11/25/vakcinak-oltasok-magyar-vakcinahatekonysag-fertozes-halalozas-ellen-adatok-elemzes-tanulmany-kasler-miklos-muller-cecilia-pfizer-moderna-szputnyik-astrazeneca-sinopharm
Ne dobd ki régi fejegységed! Eladó PX5 Coreboard/SOM, upgradhez.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest