Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tisn
addikt
válasz FіkuszKukіsz #40792 üzenetére
ja. meg a semmit sem ero online oktatas. aztan most hogy van eleg oltas, jon az antiwaxxer tuntetes...
-
senior tag
A hangsúlyt tegyük a valószínűlegre. Pl. Észak-Karolinában 10812 újrafertőződés történt, ebből 94 végződött halállal.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
daneel_hu
addikt
válasz t72killer #40785 üzenetére
"2. hogy is kerül egy ambuláns, aznap kisétáló beteg a covid-intenzíves, súlyos esetek közé?"
Sehogy. Ilyen nincs, ezért sanszos, hogy ezt is csak valaki írta holott elismerem akár életszerű is lehetne. De akkor legyen már pontos a kórházi protokollokat tekinve (is).
Covid-sűrgősségi osztályon maximum elfekvők vannak, ott pedig nem a lélegeztető pittyeg.
De a vizsgálókból, folyosókról aligha lehet ide belátni. Az intenzívre meg főleg nem. -
Ringman
nagyúr
A mohácsi pedagógus lapunknak azt mondta, hogy az intézkedés miatt vele együtt rengeteg tanár távozik majd a közoktatásból. A többség vélhetően olyan magán, vagy egyházi fenntartású iskolában folytatja a munkát, ahol az oltást nem várják el.
hát ugye erre lenne egy elég egyszerű megoldás.
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
-
titán
https://index.hu/belfold/2021/11/16/kotelezo-oltas-pedagogusok-demonstracio/
Látszik azért, attól hogy valaki pedagógus, még nem feltétlen van agya. Inkább az oltás mellett kellene szerintem demonstrálniuk. Ennyi hülye embert komolyan...
-
t72killer
titán
válasz Chesterfield #40768 üzenetére
#40772, #40780: +1.
Az összkép igen valószínű hasonló, de ez a sztori több oldalról sántít.
1. nem "zsákolnak" embert 1 órán belül, akkor sem ha meghalt - protokoll szerint várni kell az életjelenségek leállta után.
1b: a covidos, amelyik beszél, az aligha fog 1óra leforgása alatt meghalni.
2. hogy is kerül egy ambuláns, aznap kisétáló beteg a covid-intenzíves, súlyos esetek közé?Nem mondom kell a tudósítás, de nem mese kell, amit pillanatok alatt szétszed a legelső eü-ből elbocsátott antivaxxer takarító.
#40782: Én is "tervezem" a természetes immunitást kipróbálni: minimum duplán oltva egy randi a deltával.
#40783: Értelemszerűen a 'zóttáshoz képest pár nagyságrend. Komoly összeget tennék rá, hogy aki az oltástól meghalt, az 99.99% a covidot sem élte volna túl.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
34 éves férfi: 2 AZ után /máj. 3 és máj. 31/, SARS-CoV-2 Spike IgG / CMIA (Abbott) 77,4 AU/ml. Hát, nem sok.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Sir Pocok
őstag
válasz Sir Pocok #40765 üzenetére
Nagyon érdekes dolgokat mesél Merkely a poszt-Coviddal kapcsolatban. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire gyakori a szívizom gyulladás az átesett COVID-osok esetében.
Tényleg jó előadás érdemes megnézni!
[ Szerkesztve ]
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
kw3v865
senior tag
Ezeket a bulvár szarokat ne nyomassuk szerintem ebben a topikban, a life.hu, blikk meg a többi hulladék oldal a laza topikba való szerintem. Ha linkelünk valamit, jó lenne valamilyen megbízható forrást választani.
-
daneel_hu
addikt
"...viszont az picit gyanús nekem azért, hogy kikérdezi a 60-as embert, akiről kiderül, hogy oltatlan (ergo akkor vehették fel oda az osztályra, mert rögtön megkérdezik), majd pár órával később már zsákolják is."
Sűrgősségiről azért ritkán "látsz be" az intenzívre.
Nem tudom milyen kórház ez, de nagyobbakban ez nem így működik. -
kolopele
nagyúr
Ez volt már? Hatalmas arc ez a Rusvai:
[link] -
-
HÁZIGAZDA
mai sztori: feleségem valamelyik fáccse csoportjába beírt az egyik lány, miszerint tudja, hogy itt off, de itt olyan normális emberek vannak, felüdülés a sok hülyéhez képest és hadd kérdezzen már valamit:
van-e olyan, aki másodszor is elkapta, lehet-e ilyet? mert ő az elején elkapta, és eléggé megtépte a vírus, nagyon vacakul volt... nem szívesen szenvedne vele mégegyszer így, szeretné elkerülni. de oltatni nem fogja magát, azt azért már mégsem!
írták neki, hogy izé...
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
HÁZIGAZDA
minden oltásellenes, vírustagadót beküldenék egy napra védőöltözetben ott dolgozni, mert tényleg ez megy ott, sőt...
...viszont az picit gyanús nekem azért, hogy kikérdezi a 60-as embert, akiről kiderül, hogy oltatlan (ergo akkor vehették fel oda az osztályra, mert rögtön megkérdezik), majd pár órával később már zsákolják is.
[ Szerkesztve ]
-
Chesterfield
őstag
-
Bog
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #40764 üzenetére
Evidens, hogy nem magamat féltem, de hordozóként simán lepasszolhatom a faternak. Vagy a Parcinak, ha betéved a szerkesztőségbe tök véletlenül
Tévéfelvétel lesz amúgy, szóval nem az asztalos-székes ültetés, hanem színházas.
Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Nazo
tag
A linkelt cikken csak a dátumot néztem hogy elég régi. Tovább nem ástam.
Voltak linkelve itt vagy talán a komolyban újabb kutatások, ahol talán CT vagy röntgen képek is voltak és látszott a károsodás az agyban ahol a szaglás/ízlelés van.
Meg ez jobban magyarázza hogy miért megy el az ízlelés is, mint a cikk szerinti, hogy orrban végez károsodást, és a szaglásnak van köze az ízérzékeléshez is, és azért megy el az is.
De aztán nem értek hozzá, csak itt olvasgatok a fórumon amiket linkeltek, és fura volt, hogy nem a legfrissebb infók alapján írnak cikket. -
Sir Pocok
őstag
[ Szerkesztve ]
-
inf3rno
nagyúr
Hát én olyasmiket olvastam, hogy valami bedagad, és ezért nem jutnak el az illat molekulák a szagló receptorokhoz, meg olyat is olvastam, hogy a szaglásban résztvevő ideg?sejtek egy része elhal, és azokat pótolni kell, ami időbe telik. De ez már szerintem egy éve volt.
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Ringman #40759 üzenetére
Ennek örömére be is jelentkeztem Pfizer boosterre, bár még több millió van raktáron. Nem akarok a jövő héten, mert gondolom nagy lesz a tumultus, inkább elmegyek rá itt a háziorvosnál 2-3 hét múlva. Az ellenanyag szint elvileg úgyis rendben lehet még.
Buliban hasznos! =]
-
Ringman
nagyúr
-
senior tag
Nos, ha követed a linket, ami az idézetedben szerepel, akkor egy tudományos folyóirathoz jutsz, onnan meg a Cell Neuron c. szaklaphoz, és egyéb hitelesnek tűnő forrásokhoz. És azok tényleg valami olyasmit állítanak, mint ami a Telex cikkben szerepel. Mondjuk a forrás majdnem egy éves, de gyors kereséssel találni újabbakat (COVID’s toll on smell and taste: what scientists do and don’t know) vagy egészen újat is (COVID-19 and loss of sense of smell).
Ha őszinte akarok lenni, engem is meglepett, mert én is úgy könyveltem el a szaglásvesztést, mint az agykárosodás tünetét, de ezek szerint tévesen. (Ettől persze még a covid károsítja az agyat (is).) Most nem olvastam végig a cikkeket, de majd megteszem, mert a környezetemben is van érintett.
Én viszonylag megbízható hírforrásnak találom a Telexet, de ez lehet, hogy egyéni szoc. probléma. Annak ellenére, hogy a helyesírás mellett a matek sem mindig megy nekik. )
[ Szerkesztve ]
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Ringman
nagyúr
Lassan búcsúzhatunk a Pfizertől - Az utolsó előtti szállítmány érkezhetett Magyarországra
jó, a cím az clickbait, raktáron van egy csomó.
csak milyen lejárati dátummal?[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
blakey
titán
A Dumaszinházban nem egymás nyakán ültök, kisebb asztalok vannak, 2 személyes, 4 személyes, kvázi étterem. Kivéve amikor felvétel készül.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Nazo
tag
Ahhoz képest hogy tegnapi cikk még ezt írják benne:
"A koronavírus jelen álláspont szerint az orrban végez károsító tevékenységeket. Még az orrban található idegsejtekbe nem, de az őket támogató támasztósejtekbe már valószínűleg eljut, és ott állítja át a dolgokat."
Az hogy az agyban/idegrendszerben is károsodást okozna említve sincs.
Bár nem tudom min csodálkozok, a telexen még helyesírás ellenőrzőt se használnak sokszor.[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
-
Bog
HÁZIGAZDA
Vasárnapra van jegyem (Dumaszínház), de ez most felqrt:
"Előadásaink megtekintéséhez jelenleg nem szükséges védettségi igazolvány megléte, valamint a maszk viselése sem kötelező!"
Végül is nem teli szájjal röhögni megyünk, hanem csendben meditálunk, tényleg.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
tisn
addikt
kizarolag olthato de oltatlanokra ertem ezt. aki nem oltatja magat az erosen tesz azert, hogy belehaljon. aki oltas ellenere belehal azt termeszetesen sajnalom (lehet en is ilyen leszek), neki rosszat dobott a gep.
annal a csaladnal a gyerekek is felnottek voltak, kepek alapjan sulyosan elhizva.
-
senior tag
válasz rgeorge #40743 üzenetére
Édes szappan, csípős kartonpapír: hogyan lehet átvészelni az ízlelés elvesztését, ha az ember koronavírusos?
(Nem lesz benne a válasz, de talán ötleteket adhat.)''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
inf3rno
nagyúr
válasz rgeorge #40743 üzenetére
Hát ha abból indulunk ki, hogy mi segít az idegrendszernek regenerálódni, akkor B-vitamin komplex, magnézium, omega-3.
Nem tudom, hogy milyen kockázata van a boosternek, ha fertőzött vagy. Tulajdonképp én is ezen vacillálok, mert még nem derült ki teljes bizonyossággal, hogy múlt pénteken elkaptam e valamit. Szerintem kettős a hatása ilyenkor az oltásnak. Az egyik, hogy az immunrendszer egy része az oltott sejtekkel lesz elfoglalva ahelyett, hogy a ténylegesen fertőzött sejteket gyomlálná. A másik, hogy hevesebb lesz az immunreakció, mert több sejtben lesz jelen a vírus fehérjéje. Az, hogy ténylegesen jobban vagy rosszabbul lehet így átvészelni a betegséget meg valószínűleg az időzítéstől és egyedi adottságoktól függ, úgyhogy erre célzott kísérletek nélkül körülbelül semmit nem lehet mondani. Érzésre nem annyira jelentős ez a hatás, hogy komoly komplikációk legyenek miatta.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
inf3rno
nagyúr
válasz Chesterfield #40735 üzenetére
Amíg nincs hatásos szer, addig a placebo is használ valamit. Mondjuk hatóanyagot nem tennék a kapszulákba ezek után.
Buliban hasznos! =]
-
rgeorge
addikt
Mik a kockázatai annak, ha valaki Covid fertőzésre kapott 3-ra Pfizert? Úgy tűnik, az oltás utáni tüneteim nem az oltási reakció részei voltak, harmadnapra a szaglás, ízlelés is elment (oltás után max. hőemelkedés és szédülés). Oltás reggelén a nyálteszt negatív volt.
Feleségem is Covid-os, nála érdekes módon csak a szaglás ment el, lassan tér vissza, de az ízlelés nem.
A szaglás/ízlelés mihamarabbi visszanyerésére milyen módszerek léteznek? Már nagyon zavar, az ecetet sem érzem egyáltalán.Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
inf3rno
nagyúr
válasz fokukac #40716 üzenetére
Nem kell kétségbe vonni az értelmi képességeit. Nem azzal van a baj, hanem a bizalommal a hatalom felé. Én is mondhatnám azt biológus mérnökként, hogy nem hiszek el semmit ebből az egészből, mert végülis én személyesen sosem szekvenáltam a vírus genomját vagy ellenőriztem, hogy mi van a Pfizer oltásban. Egyébként ezzel a paranoid megközelítéssel is el lehet jutni odáig, hogy beoltatom magam, mert vagy a vírus öl meg idén vagy az oltás 10 év múlva, akkor meg már inkább az oltás. Választásom meg nincsen ezen a kettőn kívül, mert nincs hatalmam a helyzet fölött. Feltéve ha legalább azt elhiszem, hogy van vírus. Nekem amúgy kb. megfagyott az ereimben a vér, amikor kiderült, hogy SARS-ról van szó, mert ismertem a SARS1-et már régóta. Ahhoz képest viszonylag olcsón megúsztuk eddig.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
senior tag
(Bocs, nem személyes, de gyakran futni össze ilyen reakcióval, és nekem mindig egy kicsit fura: "szörnyű, de hát ők nem normálisak (dohányoznak, kövérek, nem alszanak eleget, nem sportolnak, túl sokat sportolnak, és ha egyik sem, akkor nyilván valamilyen genetikai defektusuk van), ha normálisak lettek volna, akkor nem történhetett volna meg". Az nem képzelhető el, hogy valójában tök normálisak, olyanok, mint mi, csak a Covid egy súlyos betegség, amibe bárki belehalhat?)
Amúgy nem példa nélkül álló:
Egy százhalombattai család mind a négy tagja meghalt koronavírus-fertőzés miatt''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
veterán
válasz catroot #40723 üzenetére
Na most jobb, hogy a "felelős" munkahelyi vezetők eltitkolják az alkalmazottak elől, hogy valaki koronás?
Több eset volt nálunk, hogy csak utólag tudtuk meg valakiről, hogy koronás volt. Ugye 1 hét hiányzás esetén arra is gondolunk, hogy szabadság, vagy HO-ban van az illető...http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
Chesterfield
őstag
tudományos klinikai vizsgálat a favipiravir hatásosságára rácáfolt.
Történt ugyanis, hogy 11. 12-én a kanadai Appili cég által vezetett Fázis 3, PRESECO nevű vizsgálatban, amelyben 38 vizsgálati helyen az USA-ban, Mexikóban és Braziliában 1231 enyhe-közepes súlyosságú, otthonában kezelt COVID-19 beteg vett részt, az derült ki, hogy a vírusellenes célzatú, korán alkalmazott favipiravir nem volt hatásosabb a placebónál a tartós klinikai állapotjavulás elősegítésében. A vizsgálat részletesebb elemzése még folyamatban van. A favipiravirról korábban már kiderült, hogy a kórházban ápolt betegeken nem segít, bár tavaly hazánkban rengeteg tablettát szedettek be gyakorlatilag értelmetlenül ilyen betegekkel. A dolog érthető, amennyiben a betegség későbbi, súlyosabb időszakában már nem a vírusok szaporodása jelenti a problémát.
Egyébként még orvosok kis körében is némileg az ivermektin szektához hasonló érzelmi kötődés alakult ki a favipiravirral kapcsolatban. Azonban ez az eset is példázza annak a kockázatait, amikor tényleges, megbízható tudományos adatok híján, illetve ezek előtt történik a lecsóba csapás és adatok közzététele nélkül tesznek kormányok, emberek kijelentéseket.
[link][ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
válasz t72killer #40701 üzenetére
Minden román iskolást tesztelni fognak
#40728: a "másik ember" az, akitől elkapod. Ha telibeszarja a maszkviselést, beviszi a covidos gyerekét suliba, stb.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Sir Pocok #40703 üzenetére
Trendek:
Új fertőzöttek száma: 5323, változás(1): +735 (+16.0%) | elmúlt 7 napban összesen: 51581 (átlag: 7368.7), változás(2): +13492 (+35.4%) | incidencia: 917.9
Új halálos áldozatok száma: 165, változás(1): +42 (+34.1%) | elmúlt 7 napban összesen: 815 (átlag: 116.4), változás(2): +214 (+35.6%) | incidencia: 14.5
Új mintavételek száma: 21491, változás(1): +1620 (+8.2%) | elmúlt 7 napban összesen: 228559 (átlag: 32651.3), változás(2): +45148 (+24.6%)
---
Kórházban: 5811, változás(1): +1289 (+28.5%) | elmúlt 7 nap átlaga: 5212.8, változás(3): +1479.0 (+39.6%)
Lélegeztetőgépen: 545, változás(1): +93 (+20.6%) | elmúlt 7 nap átlaga: 504.8, változás(3): +114.6 (+29.4%)
Tesztpozitivitás: 24.77%, változás(1): +1.68% (+7.3%) | elmúlt 7 nap átlaga: 23.70%, változás(3): +1.35% (+6.0%)
---
változás(1) = napi adat az egy héttel korábbi napi adathoz képest
változás(2) = utolsó hét nap összege az előző hét nap összegéhez képest (növekedési faktor)
változás(3) = utolsó hét nap átlaga az előző hét nap átlagához képest
incidencia = százezer lakosra jutó esetszám az utolsó 14 napban''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
HÁZIGAZDA
"mondta amerikai idő szerint hétfőn este Joe Biden amerikai elnök a Hszi Csin-ping kínai elnökkel tartott virtuális csúcstalálkozón.
Felelősséggel tartozunk a világ és a népeink iránt – fogalmazott Biden, aki a személyes találkozót előnyben részesítette volna, de a kínai vezető a koronavírus-járvány kezdete óta nem hagyta el országát."
hoppá.
-
Andika20
csendes tag
Hát úgy látszik, akkor én egy szerencsésebb helyen lakom, tegnap a sarki Sparban összesen 3 emberen nem volt maszk (egy idősebb nőn és egy anyán meg a gyerekén), és szerintem inkább a maszkosok néztek csúnyán rájuk
-
daneel_hu
addikt
válasz Sir Pocok #40718 üzenetére
Szánalmas basszus, hogy ebben az országban ennyire a másikkal foglalkoznak egyesek és be is szólnak ha éppen valaki valamit másképpen csinál mint ők maguk.
Gáz na.Mondjuk jelenleg nem hordok maszkot, csak ahol kérik vagy kötelező.
De ha beszólnának tuti nem hagynám annyiban. -
Orlin
addikt
Munkásjárat amivel járok ott kb csak rajtam van maszk!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
t72killer
titán
válasz fokukac #40716 üzenetére
Na, ez már a 3.változat. Először szeptember környékén, nemrég 3év múlva, most meg akkor 10év múlva kell mindmeghalnunk...
Kár, hogy egy milliárdos mintán ez már most kibukna.
Jehova tanúi vs világvége ? Mert akkor 2100ban is itt fogunk dekkolni, mikor lehet már végre megmakkanni...
-
Ispy
veterán
válasz Freddy76 #40715 üzenetére
Apám taxis, kb az az általános hozzáállás, hogy van nincs rajta maszk vagy van és megkérdezi kell-e? Mível nem kötelező le is veszik. Szóval nem azért hord maszkot, mert az segít, hanem azért mert kell, egyébként leszarja kb.
Mondjuk fater is leszarja, ő se hord...
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
tisn
addikt
"Na, már megint itt vannak a maszkos majmok.".
nem kell az idiotakkal foglalkozni. ilyenkor azert sajnalom, hogy 1% halalozasu ez a fos, nem 99%. mennyivel kevesebb idiota maranda a vegen...
de hogy megvigasztaljalak engem a gyerekeim hivtak majomnak a hatam mogott, az pricelessebb
-
Sir Pocok
őstag
Szombaton nekem is beszóltak a Sparba, egy 50-es nő lebirkázott.
"Asszonyom ezért kár volt lemászni a fáról." Szóltam vissza. A nő olyan sokkot kapott, hogy visszaszólt, hogy milyen fáról? Mögöttem lévő nyugdíjas néni a pénztárnál megveregette a vállam, hallotta az oltásomat.
-
nagyúr
beszéltem tegnap apukámmal, és megint előadta, hogy egy gigantikus összeesküvés van, megmérgezik az emberiséget a népességszabályozás végett. persze nem egyből hat, hanem majd 5-10 év múlva, mert trükkösek, hogy ne legyen túl feltűnő.
illetve hát az ismerősei is a kurva oltás miatt haltak meg (nem azért, mert rákjuk és limfómájuk volt sok-sok éve)
abban maradtunk, hogy reméli, hogy majd évek múlva is tudunk még beszélni, és még itt leszek... (mármint, hogy én túlélem a mérgezést)
komolyan nehéz már erre mit mondanom.
valószínűleg több millió ember is ezen a szinten van, és akkor beszélgessél velük tudományról...Pleased to meet you - hope you guess my name
-
Freddy76
addikt
Tegnap bementünk a lakóhelyünkhöz közeli kis CBA-ba, maszk volt a lányomon és rajtam. A polcnál válogatott egy 40 körüli pár, amikor elmentem mellettük, a nő halkan mormogta: "Na, már megint itt vannak a maszkos majmok.". Általában frappánsak a visszavágásaim, de itt csak a nem túl szellemes "idióta" jött a számra. Egész este az pörgött bennem, hogy el fogunk jutni oda, hogy egyszer letépik rólam a maszkot, mint egyszeri mi hazánkos a szivárványos zászlót?
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Ringman
nagyúr
-
t72killer
titán
Lassulás: tavaszi 3-4M alfán átesett, plusz némi metszettel 6M oltott. Hogy a fentebbi hasonlattal éljek: ez nem az "1940es francia front", kezdődött a "battle of England.
#40705: aki hamis papírokkal antivaxxerkedik, azokkal szemben nekem is 0 alatti az empátiaszintem...
[ Szerkesztve ]
-
Ispy
veterán
Lehet egyre nehezebben talál olyan gazdit a vírus, akinél komolyabb dolgot tud okozni, ezért ha meg is fertőzi, nem derül rá fény, mert nem tesztelik.
Pár napja nekem is előjött az a fajta pulzus leesés, ami a kínai után 1 héttel volt pár napig, igaz semmi más tünet nincsen. Igaz nem tudom a múltkori oltási reakció volt-e, így azt sem, hogy most ez már az élessel való találkozás, de amíg más nincsen nem fogok tesztelni.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
mozso
senior tag
válasz Sir Pocok #40699 üzenetére
Tegnap levettem a heti növekedést 18%-ra a hétfői adat alapján.
Az excel alapú becslés a mai napra így 5410-et becsült és 5325 lett a közölt adat.
Továbbra sem értem, miért van ez a nagy lassulás a növekedésben, meglátjuk a mi lesz a következő napokban.
A grafikon alapú becslés inkább a csatolt kép alsó részén látható adatokat jelezte előre. -
Sir Pocok
őstag
válasz Sir Pocok #40699 üzenetére
Új fertőzöttek száma: 5323 (a hétvégi napi átlaghoz képest -1697)
Új halálos áldozatok száma: 165 (a hétvégi napi átlaghoz képest +64)
Kórházban kezelt betegek száma: 5811 (az előző nap közölt adathoz képest +525)
Lélegeztetőgépre szorulók száma: 545 (az előző nap közölt adatokhoz képest +26)
Új mintavételek száma: 21 491 (a hétvégi napi átlaghoz képest -9658)
Az első dózissal oltottak száma: 6 003 414 (az előző nap közölt adatokhoz képest +3898)
A második dózissal is beoltottak száma: 5 777 331 (az előző nap közölt adatokhoz képest +3173)
A harmadik dózissal is beoltottak száma: 1 629 000 (az előző nap közölt adatokhoz képest +35 000)Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest