Hirdetés
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 7. nap: Control
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 6. nap: Dredge
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás Dark and Darker: Legendary Status
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
-
GAMEPOD.hu
Ez egy agyalós-beszélgetős Covid-19 topik. Érvelni kötelező, a másikkal foglalkozni tilos, rettegőzés duplán, a szemlélet tudományos (a "meddig maradjanak a lezárások", azaz a társadalmi rész elfér, de csak szűken/járványhoz kapcsolódóan), ergo nem oltásellenes, nem hit alapú. Ami ebben a szellemben íródik, marad, ami nem, az nem, téríteni meg se próbálj.
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
Tegyük fel, hogy egy random országban van egymillió oltott, közülük 100 ezren fertőzöttek, akik közül 10 ezren fordulnak orvoshoz, közülük ezren kerülnek kórházba, azokból százan intenzívre, közülük pedig tízen halnak meg. (Irreális adatok, de könnyű velük számolni...)
a) Ha a teljes lakosságot tesztelik (közöttük az egymillió oltottat), akkor az jönne ki, hogy az IFR (egy fertőzöttre eső halál) 0,01% (100 ezer oltott fertőzöttet találnak, tízen haltak meg.)
b) Ha csak azokat tesztelik, akik orvoshoz fordulnak, akkor az IFR 0,1% (10 ezer oltott fertőzöttet találsz, tízen halnak meg).
c) Ha csak akkor tesztelnek, amikor kórházba kell vinni valakit, akkor az IFR már 1% (ezer oltott fertőzött és tíz halott).Azaz az IFR-re vonatkozó adat erősen függ attól, hogy a tényleges fertőzöttek mekkora hányadát találjuk meg. A romániai adatoknál nem tudjuk. (És akkor ez még csak az IFR. Mert ha a példánkban egymillió nem oltottat vennénk, akkor közöttük, mondjuk már 200 ezer fertőzött lenne, tízezren kerülnének kórházba, és 200-an halnának meg. Erre utalt az eredeti reakció. IMHO)
Magyarországon valahol a b) meg a c) között van a tesztelési protokoll, de erre még rájönnek a kötelező tesztek (vállalatok, külföldi utazás, stb.), meg a rettegők (= felelős honpolgárok) magántesztjei, azaz kb. fogalmunk sincs a tényleges IFR-ről (sem).
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
t72killer
titán
válasz fatal` #38295 üzenetére
Most mocsok leszek, de nagyon: egy olyan környezetben, ahol levágják a fizumat 60%-ra, nem mehetek el a családnak bevásárolni, és lassan 2év járványkodás után is egyéb képtelen helyzetek elé állítanak, hóttziher, hogy enyhe tünetekre nem rohannék tesztelni. Ha társadalom azért szivat meg, mert meg akarom védeni, akkor nem fogom megvédeni.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
fatal`
titán
Nem éppen. Nem tudod mennyien vannak azok, akik:
- Meg sem fertőződnek.
- Tünetmentesek.
- Enyhe tünetük van, le se szarják, nemhogy teszteljenek.Ilyen összehasonlításhoz meg kéne nézni, hogy átlagosan az oltottak populációjában hány százalék lett igazolt fertőzött és mennyi az oltatlanok között. És még ez sem lenne pontos, de többet mondana.
-
balojazz
aktív tag
válasz t72killer #38288 üzenetére
Várjá, várjá. Ezt hallgasd. Ma beszéltem egy oltásellenes/vírustagadó tyüttyővel. Tolta a fasságot, erre kérdeztem (50-es, 3 gyerekes nő), hogy ugye beadatta az oltásokat anno a gyerekeinek is. Mondja a szájával erre, hogy "persze, de az más, az vakcina volt, ez meg csak egy oltás". Höhh. Még, hogy kéttagú összetett mondat? Egyetlen 5 betűs szó szemantikáját és szinonimáját sem sikerül megugrani.
Soha nem voltam trafikban. Soha nem fogok bemenni. Mindig gőzölni fogok.
-
senior tag
+1 (Szép gondolatmenet, kicsit a szabadalmi hivatal nem fogad örökmozgó leírásokat megoldásra emlékeztet.) Ugyanakkor a saját kis buborékomban ritkán találkozom ilyesmivel, szóval számomra ez is információ. Volt.
''The third planet is incapable of supporting life. Our scientists have said there's far too much oxygen in their atmosphere.''
-
Chesterfield
őstag
válasz headhunter #38281 üzenetére
Hát ez kicsit adathiányos.
Az viszont kiderül, hogy a megfertőződött duplaoltottak 0,9%-a patkol el.
Tripla oltással meg 0.5% -
titán
válasz headhunter #38281 üzenetére
Ha 140 470-ből elhunyt 1264, az majdnem 1%-os halálozás a két oltást kapottak között.
[ Szerkesztve ]
-
AMD Power
titán
Nem vagyok nagy 444.hu rajongó ,de baromi jó lett ez a koronavírusos "rész" az oldalukon.
[ Szerkesztve ]
-
Krinyo
senior tag
Ilyen anyagokat kellene mantrázni a tévében reggeltől estig. Nem értem miért nem teszik.
-
t72killer
titán
Sajnos pont a román példa mutatja, hogy az alapprobléma sokkal mélyebben van, mint a korrekt kommunikáció. A probléma: a célcsoportnak gondot okoz egy 2tagú összetett mondat értelmezése, és másfél ilyen mondatnál feladja az olvasást is, ha nem jön szembe valami izgalmas csippes vagy gonoszháttérhatalmas mesés elem.
Az értelmes rétegeknek annyi adatra volt szüksége még kb januárban, hogy az oltások hatásfoka x%, +átmentek a klinikai teszteken. Aki konteókban dunsztolja az agyát, annak a szeme előtt/kezében lévő valóság is egészen addig kamu, míg a konteómester nem mondja, hogy az ott a valóság része és ne fogd meg, mert történetesen egy forró vasaló...
[ Szerkesztve ]
-
Ezekiell
veterán
válasz Krinyo #38284 üzenetére
Jogos, azt a két idiótájukat mindig elfelejtem, amelyik benn (nem) ül. My bad.
Akkor úgy mondom, hogy a következő parlamentbe ne legyenek benn
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
Vesa
veterán
"Persze tudom ami nincs a Lancetbe leírva és elfogadva az mind hazugság. Ezek létező dolgok ha elfogadok ha nem."
Ne már...Ezen analógia mentén, beszélgess lapos föld hívőkkel, chemtrail szektásokkal, a "vitamin mindent IS gyógyít" aktivistákkal, és ha bármi amit tőlük hallasz nincs benne a Lancet-ben, akkor azok attól még létező dolgok lesznek, ha elfogadod, ha nem? Ez nem így működik, szerencsére. Azért tekintjük a folyóiratokat mérvadónak, mert hiteles adatokat és tanulmányokat közölnek le. Ha netán hiba is csúszik a gépezetbe, akkor visszavonják és korrigálnak.
A tudomány a valóság költészete!
-
senior tag
Sajnos a helyzet még ennél is sokkkkal rosszabb. Nem méregdrága big pharma gyógyszerről van szó, hanem olcsó generikusról. A tudjukmiről. (A google mintha csinált volna valamit, most pl. a Google news már máshogy priorizálja pl. a "japan covid vaccine rollout" kifejezést. Hát, ez is valami.)
-
Bog
HÁZIGAZDA
Tessék.
A románok publikálják az adatokat.
Ezt kellene óriásplakátra nyomtatni, nem a Bélát.Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u
-
Vesa
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #38031 üzenetére
"Ez megint valami "mRNS a király, minden más xar" kategóriájú HIPE/Terendi hülyeség, vagy mi?"
Csak kb. 4-5 hsz.t kellett volna visszaolvasni, mert pont erről volt szó.
És nem, ez nem "megint valami mRNS a király, minden más xar" kategória, hanem a tudományos tényállás, amit tudományos módszerekkel mértek meg!A tudomány a valóság költészete!
-
-
-
HÁZIGAZDA
ja, ez volt a mai nap csúcspontja: a gonosz pájszfer lemásolta a szent generikus gyógyszert, és most saját neve alatt milliókért árulja majd, ezért lett elhallgattatva az ivernectarin mostanáig. az idióta merck meg ezexerint ahelyett, hogy ráírta volna a dobozra, hogy
ivermectinjózsipiravir és árulta volna trilliárdokért, képes volt nekiállni csinálni egy molnupiravirt, hogy közben a pájszfer lemásolja a saját régi bajnok cuccukat.ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
t72killer
titán
Egy mutánsgyári gondolat, kicsit olyan kivitelben, mint a gyengén adagolt antibiotikumok hozzájárulása a multirezisztens törzsek kialakulásához:
UK Approval Of Molnupiravir May Create New And More Dangerous Covid-19 Variants - a lehetőség egyelőre elméleti, viszont rávilágít, hogy nagyon ésszel kell használni és nem szabad spórolni vele ha bevetik.
38269: így van, a csapágygolyó-edisön miatt csak annyit aggódtam, hogy vajon hatóanyagból meg volt-e az összes, mintha az én batch-számom is rajta lett volna a halállistán. Sokkal idegesebb lettem volna, ha a hűtési láncról vagy egy bioaktív szutyokról lett volna szó.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz kolopele #38176 üzenetére
"Egyedül az volt bizonyított, amikor a szennyezett Moderna okozott haláleseteket, de az sem az oltóanyag bűne volt."
A Japán "fémrészecskés" esetre gondolsz? Ha igen, akkor bebizonyosodott volna, hogy a szennyeződés okozta?
(Az én utolsó infóm az, hogy (a) a hatóságoknak a halál (közvetlen) okát sem sikerült meghatározniuk, nem hogy az oltóanyaghoz kötniük, (b) szakértők szerint nem igazán lehet eltenni embereket láb alól úgy, hogy apró fémrészecskéket injekciózunk a vállukba. De ígéret szerint tovább vizsgálódnak, szóval lehetnek még fejlemények. (forrás1, forrás2, forrás3))
Viszont keresgélés közben teljesen véletlenül megtudtam, hogy Japán időközben teljesen felhagyott az oltási programjával, helyette egy olcsó, generikus gyógyszer alkalmazásával egyetlen nap alatt teljesen felszámolta az országban a Covid járványt.
-
MODERÁTOR
válasz syberia #38196 üzenetére
Olvastam. Nem gondolom, hogy valamilyen titokzatos okból maradt ki a Ventavia, egyszerűen mázlijuk volt. Az FDA kapacitáshiánya ismert, csakúgy, mint itthon: Magyarországon jelenleg szinte csak COVID-19 inspekciók folynak klinikai vizsgálatokban, most azok örülhetnek, akiknek más vizsgálataik vannak.
Kérlek írd meg a gondolataidat, ne csak idézeteket. Kösziiii[ Szerkesztve ]
Eladó játékaim, ha van éppen...(LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html
-
t72killer
titán
-
-
Ezekiell
veterán
én meg nagyobb alapot ásatok jövő héten, mehet a ház mellé egy bunker is... oltásellenes párt, az kéne még nekünk, mint mókusnak az erdőtűz
Aki mibennünk nem bízik, az önmagában sem bízik. Aki mibennünk nem bízik, az a mi fényes békénkben sem bízik. És aki a mi boldog, fényes békénkben nem bízik, az áruló.
-
AMD Power
titán
Jah hát erről nem is beszélve. Aki kórházi kezelésre szorul (Covid miatt) és nem volt oltva annak szépen a kezelés végen kezébe adni egy csekket,hogy ez ennyi és annyi volt.
Azokról nem is beszélve akik azért halnak meg, vagy lesznek nyomorékok, életre szólon sérűltek mert éppen a reumatológus egy Covid osztályon van azokkal mi van?
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
A grafikon alapján hétfőn 17000+ covidos lenne itthon, de szerintem beborul a tesztelési kapacitásunk ismét, azaz alacsonyabb számot adnak majd meg.
Hasgitár becslés alapon hétfőre 15700-at mondok, meglátjuk majd. Jelen helyzetben persze az egész csak egy játék most már, mert még ennél alacsonyabb szám is lehet, ha nincsenek rendes teszt eredmények.
-
HÁZIGAZDA
válasz Vebber #38251 üzenetére
azt gondoljátok, hogy bárkinek kötelessége volna győzködni benneteket. vagy hogy bárkit érdekel, hogy milyen ellentmondásra bukkantál, ami miatt azt fejtetted meg magadnak, hogy az oltás az nem.
teljesen mindegy, hogy miért jutottál erre. elbasztad, nem értetted meg a biológiát mögötte. ez van, senki sem fog győzködni téged, könyörögni neked. viszont a hülyeségeid egyáltalán nem köteles senki sem meghallgatni.
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
AMD Power
titán
válasz Hieronymus #38250 üzenetére
Nah ez az. Minden évben 2 hullám. Minden évben 2x, hónapkon át tartó bizonytalanság és stressz. Évente 2x megnezzük mit bír az eü és a bennük dolgozok. Évente 2x bezárjuk x napra az iskolát, fűrdőket stb... ez így Nem mehet tovább!!
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
hát, biztos van ilyen is. Most hazafelé beugrottam a Kerepesi úti nagy Spar-ba. Már nem volt nagy tömeg, de azért volt ott még legalább 100 ember. Számoltam, 3 (azaz három) emberen láttam maszkot... Közülük az egyik kínai volt. De az eladókon sincs, ám, mert minek. Ők végül is csak napi pár ezer emberrel találkoznak...
De legalább megint világelsők vagyunk valamiben, a reprodukciós rátában.
Komolyan, ez a nép megérdemli...
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
titán
Ebben a fene nagy demokráciában meg kell menteni a leghülyébbeket is, ha covidos lesz. Aki felveszi az oltásokat, az meg várjon hónapokat és éveket (vagy épp közben feldobja a talpát) az eü ellátásra, mert az eü-t a covidos betegek ellátása lefekteti. Végülis tök igazságos. Nyilván sarkítottam a probléma láttatása miatt.
[ Szerkesztve ]
-
mozso
senior tag
Koszi, hogy igy ledegradalod az eletkora miatt nem olthato gyerekemet. Igazan aranyos!
”Aki akarja oltassa be magát. Aki nem kaphat oltást, az jobb ha önkéntes karanténban marad.
Aki a közvetlen fertőzést választja, néhány nap esetleg hét alatt gyógyul. Vagy nem, de maradjon meg a saját döntés felelőssége annak, aki ezt az utat választja.”szerk: majdnem 1 millio nem olthato gyerek van, azok egyek meg azt a levest amit foztek nekik akaratuk ellenére ?!
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Engedni, de finanszírozni nem szeretném.
-
Gyick
őstag
Érvénytelen TAJ-szám esetén is jár a harmadik oltás ugye?
-
válasz t72killer #38211 üzenetére
"Visszaszorítani csak a terjedést is megfogó oltásokkal és/vagy militari szintű lockdownnal lehet."
Mióta belengették a németeknél, hogy az oltatlan csak PCR tesztel mehet a legtöbb helyre, A fiatalok léptek.
A bajoroknál beindult a leberkäse party. Oltás helyett covid beteggel esznek isznak, ,,, hogy átessenek a betegségen. A médiában beindult a felelőtlenségi hiszti.Engedni kellene, hogy a természetes szelekció utat törjön magának.
Ha a lezárósdiban gondolkodunk tovább, még tíz év múlva is küzdeni fogunk a vírus ellen. Végtelen és kilátástalan történet.
Aki akarja oltassa be magát. Aki nem kaphat oltást, az jobb ha önkéntes karanténban marad.
Aki a közvetlen fertőzést választja, néhány nap esetleg hét alatt gyógyul. Vagy nem, de maradjon meg a saját döntés felelőssége annak, aki ezt az utat választja.
Aki a vitaminok és az energia küldésben látja a megoldást, az 20% esélytöbblettel indul, a placebo hatás miatt.
Most már orvosság is lesz. De a kemény mag azt is vissza fogja utasítani.Március végéig lezárhatnák a problémát. Senkit sem lehet erőszakkal megmenteni a saját hülyeségétől.
Lépjünk tovább ezen a problémán, mielőtt mindenki belerokkan a lezárásokba és korlátozásokba.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
törölt tag
Érdekes, hogy csak az oltatlan kisebbségtől tart a gyáva. Az oltott többség haragjától, akik unják már a 2 év lófaszkodást, attól nem?
Közép-Európa szigorít a bedurranó járvány miatt, sorra jelentik be az intézkedéseket
-
HÁZIGAZDA
na, urak, antivaxikat kérdés nélkül törlöm
-
HÁZIGAZDA
válasz t72killer #38244 üzenetére
mondom, ha nem szorítjuk vissza a virnyákot, akkor nem csak az ő körük lesz idővel
nekünk meg a feleségem érleli a kovászt és süt már olyan kenyereket, amik sem élesztőt, sem bolti lisztet nem láttak
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Ez egy ilyen természetes szelekciós kör lesz. Én csak a gyerekeket, különösképp az antivaxerek gyerekeit sajnálom.
Nekünk alaból van 30-40kiló liszt jó adag élesztővel, uis itthon sül a kenyér és utálnék hetente lisztért rohangálni .
[ Szerkesztve ]
-
-
AMD Power
titán
válasz Angelina87 #38148 üzenetére
Ok. És ki lesz otthon velük?
-
titán
Én értem amit írsz. Sajnos sokan nem értik, milliók nem. Egy részük még hazudozással is képes igazolni az oltásellenes baromságait (pl. nővér ismerősöm mesélte, hogy a kórházban ápolt covidosok között a legtöbb oltott). Ezt nyomatják az ismerősök, kollégák között. Egy részük meg vevő is rá sajnos.
-
fatal`
titán
A keresztapám sem akarta beoltatni magát, nem tudtuk meggyőzni (nem konteós volt, csak egyszerűen nem). Múlthét csütörtökön elhunyt. 57 éves volt, semmilyen más betegsége nem volt.
A vele egy háztartásban élő 87 éves, 2 oltásos nagymamám enyhe tünetekkel megúszta.
Nincs más megoldás, kötelezővé kell tenni az oltást, különben még 5 év múlva is csiki-csuki lesz. Persze ezt senki nem meri meglépni sehol, mert politikai öngyilkosság.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ha mindenhol hagynak 30%+ megfejtőt oltatlanul, akkor rövid időn belül kap mindenki vakcinakerülő mutációt. amíg ilyen számban tud terjedni, ez szerintem normál működése a virnyáknak.
de bátor viktor hagyni fogja, és a bátor nyugati politikusok szintén. illetve ők talán óvatosan, de átnyomják, bátor viktor maximum a végén.
-
mozso
senior tag
-
Sir Pocok
őstag
Mit gondol az utca embere a kötelező oltásról?
Pozitívan csalódtam.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
HÁZIGAZDA
már a második eset a környezetemben, hogy "ő nem mérgezi magát" az oltással, ami ugye sima tüskefehérje és mindent a saját immunrendszered csinál, ergo méreg az aztán semmi sincs benne..
...majd beszed a kórházban/otthon mindent, de tényleg mindent, ami létezik, és amik tudhatóan tényleg szétkúrják a májat, meg nagyjából mindent a szervezetben. röhögnék, ha nem sírnék.
-
Csatravi
senior tag
Ha törvényileg lenne kötelező "mindenkinek" akkor nem állna fenn az a lehetőség hogy a munkavállaló azért lép le vagy mondanak fel neki a mert a munkáltatója be akarja oltatni.
Így emiatt nem lenne munkaerő probléma. Viszont a kormányunknak főhetne a feje a felháborodás miatt és azt tudjuk, hogy ezt nagy ívben szeretné elkerülni. -
Sir Pocok
őstag
Pfizer tabit kap. Sajnos volt kollégám is kórházba került és írta az FB-n fél órája, hogy neki is alá kellett írnia, hogy vállalja-e a kísérleti gyógyszert. Kisé megnyugodott, hogy látta a hírekben, hogy a Pfizer vizsgálatai alapján tényleg jó működik ezért is postolt. Azt mondja, hogy jobban is van tőle. Astrat kapott március közepén, Chron beteg nincs értelme oltani a gyógyszerek miatt.
Az erős embernek nincs szüksége hatalomra, a gyönge jelleműt pedig tönkreteszi.
-
mozso
senior tag
Szerintem hosszabb idore es tobb dolgozo lesz munkakeptelen azok kozul akik “keves” oltassal elkapjak a deltat, mint ha kotelezo lenne.
Foleg a mostani hazai delta terjedes valos kepe tukreben. A napi kb 6 ezer az csak a jeghegy csucsa. Sajat es barati korben is 3-4-5 szor magasabb a valos covidosak szama, mint a hivatalos pcr tesztesek szama.
-
BlackV
őstag
Hja. De előtte csak megpróbálnám a kp-t. 20-50 rongyra teszem, amire tuti oltana a magyar. Az költségvetés szinten még akkor sem lenne vészes, ha utólag is ki kéne fizetni az igazságosság miatt. Nevezhetik eho visszatérítésnek is vagy mit bánom én.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
ennyi, most írja egy ismerősöm msn-en, nem is akarok mit hozzáfűzni, pazar:
"a nagy oltásellenes kollégám kórházban, oxigénmaszkkal de már kezd jobban lenni
kis híjján múlott h nem került lélegeztetőre
és páran még mindig szkeptikusak benn, nem tudom mi kell még h embereket meg kelljen győzni"itt írtam neki, hogy a megfejtő zseni gondolom a favit azonnal beszedte, amikor felírták neki és szarabbul volt. erre:
"remsdevirt vagy mit kapott, de ami jobban meglepett, ma írta, h két kísérleti gyógyszert is kap. lol. tehát aláírt valamit h vállalja a felelősséget"
ezek az antivirális szerek az oltással ellentétben tényleg többé-kevésbé mérgek ám. oké, hogy ha az alternatíva a halál, akkor nagyon jó, hogy vannak, de izé, aki az oltást nem, azt meg igen, az egyszerűen hülye.
"ennyit nagy ellenességről, ha baj van az ember mindenhez nyúl h jobban legyen"
a csóka amúgy most már máshogy látja a dolgokat persze, de az egész sztori... tipikus.ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
mozso
senior tag
Azok is ki fognak esni a munkabol
akik megallnak 2 oltasnal (nehogy mar tobb szuri legyen azt a kettot is csak azert, mert kotelezo volt)
meg azok is akik 0 vagy 1 oltas mellett voksoltak
szoval akkor is lesz munkaero gubanc, ha nincs kotelezo oltas.
-
HÁZIGAZDA
-
t72killer
titán
„Meggyőztem az egyik, több krónikus kórban szenvedő betegemet az oltás fontosságáról. A beteg elment egy másik doktorhoz is, majd visszajött hozzám, és közölte: a másik doktor azt mondta, ne hagyja magának beadni azt a szemetet” – mesélte az egyik szófiai háziorvos, Miroszlav Szpaszov az Aljazeera hírportálnak. [link]
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
az idős korosztály valami 80%-ban oltva van. innentől, ha ugyanannyi oltott és oltatlan van a kórházban, az is azt jelenti, hogy 4x jobb oltottnak lenni , de ezt már régóta értened kéne.
akinek még mára sem világos, hogy az oltások mit csinálnak és mit nem csinálnak, az hogy a szent sz.rba akar érvelni bármi mellett vagy ellen? az oltásokkal pontosan az van, amit a szakma mond róla. ami nem a twitter és nem valami oltásellenes doki hülyeségei.
-
HÁZIGAZDA
értsd már meg, hogy ez, amin pörögsz, meglehetősen irreleváns most már: beadtak sok százmilliót belőle, kiderült, hogy biztonságos és hatékony. az is kiderült, hogy nem valami hosszú ideig tartja fenn az antitestes védelmet.
teljesen mindegy, hogy egy beszállító szarul végezte a rábízott, alapvetően statisztikai feladatot, a vakcina milyenségét ez nem befolyásolja, más pedig itt rajtad kívül senkit, de tényleg senkit sem érdekel.
és meg is húznám a határaidat itt nagyjából, ezek az antivaxxi, féligazságra épülő összeesküvéses szarságok törölve lesznek innentől. hajlok rá, hogy az ivermektin is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest