- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Nintendo Switch
- Valorant
- EAFC 25
- Diablo IV
- Chernobylite 2: Exclusion Zone - Elindult a Kickstarter kampány
-
GAMEPOD.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
HoTDoG
tag
Aha értem, szóval teljesen hülye vagyok és nem értem mit akar Tőlem a Wise Support. Te már ezt is tudod, hogy én mit hogy nem értettem. Mint ahogy már azt is leírtad, hogy nem tudsz mást elképzelni, csak hogy az lehet a gond, ki hova utalgatott és miféle bizonylat alapján. Pedig leírtam az elején, hogy mit kértek be másfél hónapja és hogy mit nem kértek be most 3-4 napon keresztül.
De igen, biztos én vagyok értetlen banki háttérrel, mindenféle fintech számlával sok éve.
Inkább csak az derült ki, hogy a Wise nagyon gyengén, hibásan és elkésve kommunikált, miközben már komoly következményeket helyezett kilátásba.
Ne haragudj, de nekem inkább úgy tűnik, hogy elég hibásan vontad le a következtetéseket. De a vita valóban parttalan és felesleges a semmiről.
Azért remélem másnak esetleg tanúlságos lehet és átgondolja, hogy mennyit tart egy ilyen számlán, ahogy ezt valaki helyesen le is írta közben. -
törölt tag
Időnként előkerülnek fórumozok akik ugy akarnak digitálisan számlát nyitni, hogy:
a, nincs okostelefonjuk
b, nem hajlandóak személyit rendelkezésre bocsátani
c, minek kell az adószámom én meg nem adomvannak azért esetek, bőven. Pedig ahogy írod normális esetben ha teljesíted ésszerűen nincs gond. De ettől én még céges számlát biztos nem bíznék wisera, fintechre, meg elvileg nem is lehet kizárólag.
[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
Nem akarom leírni az elejétől a sztorit, bár nem hosszú, de a lényeg az előző kommentben is benne volt.
Hogy az algoritmusuk vagy bármilyük miért kérte be másfél hónap után ismételten ezeket, nem tudom. Nem szemetek, csupán egy céges utalást állítottak meg úgy, hogy rá három napra tájékoztattak, hogy pontosan mire is van szükségük, azt is csak azután, hogy írtam egy határozott levelet.
Senki nem is írta, hogy el akarják lopni, szét akarják osztani, olvasd el kérlek még egyszer mit írtam. Kiforgatásra semmi szükség nincs. -
HoTDoG
tag
Nem az utalgatás vagy a beérkező forrás háttere volt a gond, hanem ismételten azt kérték be dokumentummal igazolva, hogy a cég nevében én eljárjatok-e a bankszámla kezelésben, fel vagyok-e rá hatalmazva.
Azért ijesztő volt ma reggel arra az üzenetre ébredni, hogy van 7 napom ezt bizonyítani (ismételten) különben 7 napon túl mindent visszatérítenek és addig is zárolják a számlámat.
Miután elküldtem az általuk biztosított meghatalmazást aláírva, egy órán belül jelezték, hogy minden oké, levették a zárolást. Ennyi a pozitívum, hogy ezt vasárnap délelőtt.Na de mi történik akkor ha én egy két hetes nyaraláson vagyok digital detox szellemben és abban a tudatban, hogy másfél hónapja küldtem el mindent (másfél év után újra), úgyhogy biztosan nem keresnek meg újra valami igazolással. Közben eltelik a 7 nap és visszatérítenek mindent én meg futhatok a pénzem után?
Kemény dolgok ezek. Ilyen sosem fordul elő egy magyar banknál. És igen, ennyit nem ér az ingyenes számlavezetés és az olcsóbb pénzváltás sem. -
törölt tag
Ezt a készüléket itthon vettem, egy országos üzlethálózatban, ma is elérhető ez a márka valószínüleg. Gyárilag járt hozzá 3 év. Az utáni frissítésekkel volt gond, mert időközben a kártyás megoldás megszűnt és már csak neten lehetett előfizetni újabb évekre. Nah ezt viszont a weboldal itthonról nem engedte.Kézbesítésre nem volt szükség mert elektronikus dologról van szó. Ha kézbesíteni kell az is megoldott.
-
-
törölt tag
-
törölt tag
ráadásul van európol és egyebek is...
#6061 hhgygy
Ez magyarra fordítva ami a számlán csücsül és értéktelenedik. (Másfelől a bankok berakják pl mnb-hez, meg egyéb helyekre megforgatják keresnek rajta, addig a tulaj pénze kevesebbet fog érni - tehát nem jól jár, hanem rosszul... ilyen inflás környezetben...)
Ezért be kellene vonni a finanszírozásba (jó lenne, ha vagy kapnának rá értelmes kamatot, vagy állampapírba fektetnék ahol az állam is jól jár, meg a lakosság is.)
Senki sem beszélt arról, hogy lenyúlják a lóvédat...
#6068 Rick4
Igen, cska az embereket lehet hergelni ilyesmivel "le fogják nyúlni a pénzed!", vmelyik topikba is linkelt vki, egy politikusi posztot az fb-ről, hogy "tényleg igaza van?" - persze ott is írták, hogy nem...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Családos dolog úgy jön ide, hogy állításod szerint mindenki csak havi 2x használja, se hitelt se kamatot nem szeretne (átlag Jóska). De pl ha vki ösztöndíjad kap, vagy egyéb juttatást pl családi pótlék, nyugdíj, már nem biztos hogy kifogják utalni neki pl wise-ra. - Egyes esetekről konkrétan tudni, hogy nem.
Lehet a te élethelyzetednek jó... de nem kellene azt bemagyarázni, hogy az emberek ennyire faék egyszerűek, és akiknek ez nem felel meg, az vmi bunkó paraszt... esetleg feleslegesen fizet bankszámla fenntartásáért.
El kellene fogadni neked is, hogy az emberek sok félét, sok féle igénnyel. A wise ügyfelei is.
Te is csak egy vagy a sok közül. És mint írtam mobilról, meg szimplán digitálisan intézni dolgokat jelenleg nem a többség a társadalomban, lehet ez fáj, de ez a realitás.(lejárt a szerk idő)
UI. lehet neked nem kellene ennyire szívedre venni ezt a témát.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
akkor minek nyújtod, ha nincs mit beszélni? wtf
Nem panaszkodtam neked... eddig úgy tudtam ez egy fórum...
Amúgy nézd már meg honnan indult a szál, a számlaszámról. Nem pedig arról, hogy jó-e vagy sem a wise.
Amúgy érdekes a hozzáállásod... ha majd a wise (vagy bárki más)hoz olyan intézkedést amin neked nem fog tecceni remélem megfogadod a saját tanácsod
HA téged az megnyugtat, még a paypal is feltudott hívni Írországból... akkor pont a wise nem? Persze... semmi gond az emailel... egy pontig...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
elég csak ha van családod pl semmilyen hitel igény, vagy kamatozás nem kell hozzá.
Nem mondtam, hogy ne használja vki a wise-t, egy szóval sem.Jó neked, hogy mailben mindent is eltudsz intézni
Jó ezeket a problémákat úgy sorolod, mintha mindenkinek természetes lenne, közben talán a lakosság jó ha 20% használja a mobilt ilyesmire. Ha 10 percig kerestél parkolót az nem sok.
Én tudok belvárosban ingyenest is megye székhelyen
Ezt a lázadozást meg úgy írod, mintha a wise szent lenne, és ne lehetne kritikát, jogos észrevételt tenni...
Pont feletted volt párra pár komment, hogy válasz sem jött a "3 perces levél írásra"... én inkább a telefont részesítem előnyben...
Írtam "3 perces" levelet pár szolgáltatónak aztán várhatok rá 30+ napot, hogy választ kapjak rá...
Gárnitnál kb szinte azonnal felvették a telefont, pedig "kiemelt időszak"-ban hívtam őket... pl. De normál esetben nem kell még a töredékét sem várni, nem hogy 40-et... nem egy céget hívtam fel mostanában...
Van kivétel persze... időszaktól egyebektől függen is. ilyen volt pl az mvm. De ott is lett megoldás, hogy 8 percen belül felvegyék...#6012 sifarr
sok helyen nincs 0-24-es ügyfélszolgálat... általában nem bank, vagy nem forró vonal persze... Ha meg annyira atom stabil akkor nem is kell állandó ügyfélszolgálat, meg annyi ember Hold időben emailezhet is[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
oké, hogy bankszámla... de attól a wise még pénzforgalmi szolgáltató és nem rendelkezik banki licenssel. Csak azért van direkt számlaszáma, mert csatlakozott/hatott a Giro zrt-hez. (Nem jelent veszélyt a bankokra)
A Fiók képviselet, meg abból a szempontból érdekes, ha vki befizetni szeretne... arra nincs lehetőség. (Még Revonál sem, pedig az ugye banki licenssel rendelkezik).
Azért egy banki hozzáférést ezernyi más dologra is használnak az emberek...
Arról már nem is beszélve, hogy van ami csak ott elérhető, igénybevehető.Azért régebben a wise-nak volt magyar telefonos ügyfél-szolgálata... most meg már csak emailes... ez szerintem hatalmas visszalépés... ennyire nem kellene spórolni...
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
Ez most már csak részletkérdés, mert nyilván méretileg nem akkora létszámú a cég, mint egy mammutbank, de attól még ők is "léteznek fizikailag" ... pl. hirdetnek is egy IT-s állást a budapesti irodájukba (szóval van reggeli kv, irodaszer, rezsi, stb ).
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
törölt tag
Kicsit úgy tűnt mintha az én hozzászólásomra írtad volna. Nem külön okfejtésnek. Ezért írtam. Én sem aztmondtam, hogy mkb-ban váltson vki.
"Végülis majdnem jogos, hogy nincs ingyen a kártyával feltöltés sem, "
Ez pl wise-ra áll, revo-ra nem.Hosszabban leírtad azt amit én röviden
#5979 axioma
ez is igaz.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Kártyás feltölté is pénzes wise-nál.
Ha meg magadnál vásárolsz, akkor is lesz levonás... (kereskedői oldalon). De közben látom vmiért elkanyarodtál más irányba...Nem tudom, hogy kerül az mkb árfolyama a revolut vs wise fintech összehasonlításba... senki sem mondta hogy minden revo vagy wise költséggel együtt ne lehetne jobb...
[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Most meg beesett egy 622 usd-s vásárlás, 396.249-es árfolyammal 246582Ft lett, mkb-nál 404.3Ft az árfolyam, itt is maradt egy 5 ezres a zsebben. És akkor még az kmb-s tranzakciós tételekről, meg a kártyakibocsátó által számolt árfolyamról (ami rendszerint több, mint a weboldalra kiírt szám) még nem is beszéltem.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
törölt tag
Ezt a dobozolást azoknak ajánljuk akik imádják az Isten hozta őrnagy úr c. filmet
#5963 Xerath404
Ez a wise hátránya... az MKB-ból is lehet költsége az utalásodnak (huf). Majd, ha átváltod euróra, ott is levonnak (wise),Míg Revolutnál kártyával hozzátudod adni a számládhoz ingyenesen. A váltásnak sincs külön díja, csak 350k felett.
-
Noxy
veterán
Valakinek biztosan qr.. megéri így töltögetni a Wise számlát. Dobozolni csomagolni, papírozni, elvinni, parkolót keresni (fizetni) stb...
Utána meg lehet örülni a Wise app-ban sikeres fillérba..nak.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Noxy
veterán
3430ft-ból megvan a postaköltség,
utánvétnél megadsz egy összeget, pl 499 ezer forintot,
499 ezer Ft feltöltés díja b.kártyával 3200 HUF
Mi lenne ebben az üzlet?
Gipsz Jakab utánvét fizet b.kártyával, Gipsz Jakab Wise számlájára.
Sztm a Wise-hez sem a szél fújta össze az embereket.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
aktív tag
Igen igazad van köszönöm, a legolcsóbb a huf ról wise os huf ra és azt átváltani, na de.
A 0 forintos utalás milyen gyorsan érkezik meg a számlámra ? Tehát az itthoni MKB netbankomból utalok a wise nak, ők amint megkapják az összeget jóváírják a wise os huf számlámra ? Ez mennyi időt vesz igénybe? -
aktív tag
Úgy értem és a kérdésem is arra irányul, hogy a már meglévő euró számlámhoz szeretnék 2200 eurot adni. Mikor rámegyek hogy hozzá adás, feldobja hogy euro számlára eurót adok, de az eurót át tudom váltani HUF, ra így elvileg olcsóbban jövök ki, mint a szokásos huf ot huf számlára és majd azt átváltani, vagy én értek félre valamit ?
[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
Azért ezt szerintem sokszor nem lehet eljátszani, de mindenesetre tetszik az ötlet.
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
fecus
őstag
-
őstag
Szia. Természetesen meg van nyitva a Kanadai dollár számla, és azokat az adatokat küldtem tesómnak. Semelyikkel nem volt még ilyen gond, se EUR se Font se Forint. Minden működik kivéve ezt. Tehát jött az email, hogy kaptam Kanadai Dollárt, és mindenáron azt akarja, hogy Kanadai bankba csináljak egy depozit-ot. Viszont most nézegetve a leírást:
Bármikor fogadhatsz CAD utalást a helyi számlaadataidra EFT (electronic fund transfers) utalással és közvetlen befizetéssel (direct deposits). Tudj meg többet itt.
Egyelőre nem támogatjuk az alábbi fizetési módokat:
belföldi wire utalások,Interac utalások,online számlafizetések (OBT)SWIFT
Ami pedig tesómtól jött az sajnos interac Már csak azt nem tudom, hogy mit csináljak vele, mert a Wise küldte, hogy kaptam utalást, viszont wise-ba belépve nyoma sincs. Az email meg arról jött, hogy ugye deposit, ha rányomok akkor meg bejön az az oldal, amit fentebb beraktam képet. -
axioma
veterán
Eleve egy amazon reg-gel barmelyikbe belephetsz, en bar ritkan de van hogy az usa-n vasarlok akkor usd, van hogy a .de-n akkor nyilvan euro... en inkabb kezzel atallitottam a menuben at a fix adatot, es ujra. Azt hiszem usd-n volt euros vasarlasnal es amit mutatsz ott mar csak usd/huf jott fel, vagy valami ilyen remlik.
-
törölt tag
készpénz vs kártya elfogadás témához
Nah egy ilyen üzletről én is hallottam már környéken...
De van aki simán azt mondja, nem működik stb...Díj törlés:
A fintech bejelentette, hogy megszünteti a díjakat azon ügyfelek számára, akik a Wise-számlájuk forint egyenlegéről egy másik, Wise-on kívüli forint számlájukra utalnak pénzt. A Wise hasonlóan jár el az euró, a font és a szingapúri dollár számlák esetében, továbbá csökkenti a Brazíliából érkező utalások díját is.
A cég szerint sokan, régóta kérték a Wise számláról azonos pénznemben történő pénzküldés díjainak eltörlését. Mától a HUF, EUR, GBP és SGD bankszámlával rendelkező ügyfelek számára t
-
törölt tag
Nem kajálni járok, hanem egy rendezvényen voltam, egy kulturált helyen pár hete is pl. Igen elvileg kellene lennie, gyakorlatilag lehet szándékosan "nincs" - ezt nem tudom megítélni. De pl van más üzlet is a környéken ahol "nincs kártyás fizetés" elromlott, vagy QR-kóddal fizethetsz... ami meg utalás, nem ingyenes...
Lehet vannak helyek, ahol el lehet lenni csak kártyával. De nem egyszer futottam bele, hogy jó hogy volt az is. Futároknál rendszeres dolog volt, hogy "most nem megy a kártya olvasó, vagy nincs", esetleg arra felszámolnak vmit. Utóbbi időbe inkább box-ba rendelek...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Pedig nem egy hely volt, ahol kártyával akartam volna "ezzel nem lehet, csak készpénz".
Vagy QR-kód, ami meg utalásnak minősül... eddig akkor szerencséd volt.#5863 Noxy
Eddig minden telefonnál külön be/ki lehetett kapcsolni az nfc funkciót. így lényegtelen mi ébreszti fel mi nem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
1. nem felesleges
2. nem csak magán vélemény. De ehhez mondjuk a cikket sem ártott volna elolvasni."Az Európai Unió betétbiztosítási rendszere elég világos: gyakorlatilag mindegy, hogy a cég székhelyén illetékes betétbiztosítási alapban mennyi forrás van. Ha csődbe megy egy bank vagy egy Revoluthoz hasonló pénzügyi szolgáltató, mindegyik tagállam betétbiztosítási alapja köteles helytállni attól függetlenül, mennyi forrás van az alapban. Ha a kifizetendő összeg meghaladja az alap vagyonát, akkor több, azonnali forrásbevonási lehetősége is van: jegybanki hitellel vagy épp kötvénykibocsátással napokon belül elő lehet teremteni a pénzt. "
3. Vicces olvasni, a betétek mértékének nagysága miatti aggódást, amikor a legtöbbek szerint nem bíznak benne az emberek, és csak gombokat, vagy azt sem tartanak rajta. - Ezek szerint még sem gombokat, hanem szemmel isl átható összegek is megfordulnak, vagy parkolnak rajta.
4. A 20 millió revó ügyfél, nem mind a Litván fennhatósághoz tartozik, ez csak az eu-s regisztrációkra vonatkozik. Az angolok pl Angliához (ahol még nincs is banki engedély, de kriptóra már van végleges.) többiek (más állampolgárok) megint más tagszervezethez.
5. Angol és Litván nyelven lehet hivatalosan ügyintézni, de úgy tudom Revonál pl a többnyelvű ügyfélszolgálatokat is tervezték (aztán mikor lesz belőle vmi más kérdés).
6. A "Wise biztonságosabb, mert csak". A Wise, ugyan letétbe köteles helyezni a pénzedet, tehát nem kezelheti mint egy bank, aki pl hitelezhet, kamatot adhat stb. De ha a Wise becsődől, vagy ahol a pénzedet lekötötte az nem jelenti azt, hogy te vissza is kapsz minden forintot (erre nincs garancia). Tehát a wise inkább egy pénzváltó szintjén van, ami egy alacsonyabb szint a banki rendszerben. De ezzel sincs önmagában probléma szerintem, ez is lehet hasznos, jól felhasználható.
7. "Dehát az RV veszteséges"
Mivel a Wise, megragadt a pénzforgalmi szinten és nem is kíván több lenni ennél + azért kér pénzt ezért azért amazért. Így nyilván más a bevételi és kiadási oldala is, mint egy expanzív tevékenységet foglaló vállalatnál, ami nem csak a teljes banki palettával tervez rendelkezni, de újabb és újabb rész egységeket integrál. Lásd a fizetési terminált, vagy a fizetési felületet, paypal mintájába ami bekerülhet a webshopok oldalaira... és még sorolhatnánk... Itt teljesen más a bevételi és a kiadási oldal helyzete.8. Azért a Revonál is szerintem lesz racionalizálás... pl hitelkártyákkal való feltöltés visszadobása, kriptó % emelése. (bár egy szinten már lehet olcsóbb is így, de az magasabb mint eddig volt.)
Összességében, jó esetben kiegészítik egymást, a különböző cégek, megoldások.
https://forbes.hu/penz/revolut-csanyi-otp-bank-magyar-mnb-hitelkartya/
Sajnos egy ideig csak 1 hsz-t tudok írni, így összefoglalva reagáltam vmennyire a felvetésekre...
-
KilgoreTrout
senior tag
Nem, a Wise nem névreszólóan tárolja a pénzed különböző bankoknál, ergo az összes fekhasználó együttesen kap a betétbiztosításból, ami fejenként effektíve semmi. Ezt próbálják ellensúlyozni azzal, hogy sok különböző bankban tartják a felhasználók által befizetett pénzt.
Mondjuk a Revo se sokkal jobb, mert egy esetleges csőd esetén 18 millió felhasználóval nem fog tudni mit kezdeni az ottani "OBA".
-
Oliverda
félisten
Elég világosan leírják, hogy a Wise nem így működik, vagyis nem vonatkozik rá a 85 000 angol fontig terjedő biztosítás:
Mi azonban különbözünk a fent felsorolt intézményektől, ezért a pénzed érdekében védőintézkedéseket alkalmazunk.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
sifarr
senior tag
Beraksz 60 milliót, és ha borulna minden, max 85 ezer angol fontig, cirka 40 millió forintig kártalanítanak, ...
Pontosabban, ha a Wise borul, akkor visszakapsz 60 milla minusz az elszámoló költségénének rádeső része.
Akkor van igazán baj, ha az a bank lesz fizetésképtelen, ahol a Wise pihenteti a pénzt. Ilyenkor a Wise kártalanítására igaz a betétbiztosítás, ami töredéke az elveszett pénznek. Tehát az ügyfelek nagyobb arányt buknak a pénzükből.[ Szerkesztve ]
-
HoTDoG
tag
Szerintem viszonylag jól leírta a helyzetet Boond.
Az általad linkelt leírás alábbi bekezdéséből.
"Mi történne, ha a Wise fizetésképtelenné válna?
"...számodra visszatérített pénzt összege alacsonyabb lehet, mint ami eredetileg a számládon volt."
Többször kitárgyaltuk már: #5251
Aki betonbiztosat keres, nagy összegnek, valódi biztosítással, az ne itt tárolja. -
g@bo
nagyúr
A valuták, devizák átváltásakor az árfolyamkülönbségből keletkező nyereség, ha az átváltás nem üzletszerű tevékenység keretében történik, adómentes jövedelem, egyébként ellenőrzött tőkepiaci ügyleti nyereség [Szja tv. 1. melléklet 7. 4. pont; 67/A. §].
jogos. kár h aranyra ez nem igaz.
-
VikMorroHun
őstag
"De ismeretlenül nem tennék a wise számlára 2-3 millát, hogy vagy benyelik hetekre, vagy nem..." Wise-nál is előfordulhat, hogy gyanúsnak találnak egy tranzakciót, de nem gondolnám, hogy hetekig tartana nekik ellenőrizni.
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
Oliverda
félisten
Ezt írtad feljebb:
“Ja, nekem nem a pézügyi, hanem a földrajzi euró(pai)zóna jött le, mert hogy ugye azt hívjuk eurózónának: [link],amire te gondltl, maz az euróövezet....“
Nem, azt nem hívjuk eurózónának, amit az általad beszúrt link is alátámaszt.
ottalai: Ha valaki készpénzben akar eurót bármilyen számlára tenni, akkor nem nagyon van más választása, legfeljebb valamelyik közelebb eső eurózónás országban lévő klasszikus banknál nyitni számlát, majd annál befizetni.
[ Szerkesztve ]
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
Amit linkeltél az kapásból cáfolja amit leírtál:
“Az eurózóna vagy euróövezet azon országok együttese az Európai Unión belül, ahol az euró a hivatalos pénznem.”
[ Szerkesztve ]
-
K Norbi
addikt
És akkor az egész Wise csapat rosszul látja, és másképp kellene csinálniuk?
Nagyon profik, a revoluttól sokat kell még tanulniuk.Mások azért addig simán ki- be kapcsolgatják a kártyájukat.
Inkább ez a szívatásA következő alkalommal, pl napokkal később megint vásárolni szeretnél, egy pöttyintéssel aktiválod a kártyát, vásárolsz, majd ismét deaktiválod
Ez jó buli,
Valószínűleg minden nap 10-15x így fogok tenni. Nem semmi
Így tolod?[ Szerkesztve ]
-
Rick4
félisten
Elmentem egy közeli atm-hez, a gpay életre is kelt, kék körben volt pipa, látszott a hozzáadott ártya, de tovább nem jutottam, az atm nem ismerte fel a "kártyát", csak a szokásos reklámot tolta, a wise se csinált semmit... Erre most tlalom meg, hogy virtuális visa-t is lehet csinálni, gyorsan meg is csináltam.
[ Szerkesztve ]
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Oliverda
félisten
Az azt olvastad valahol, hogy valaki, valamikor valamit csinált, szerintem komolytalan. Erre nem lehet érdemi reakciót adni. Egyébként itt a topikban többeknél volt már ellenőrzés nagyobb utalásoknál, csak használni kellene a keresőt.
-
nagyúr
De.
Az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2015/849 irányelve (2015. május 20.) a pénzügyi rendszerek pénzmosás vagy terrorizmusfinanszírozás céljára való felhasználásának megelőzéséről, a 648/2012/EU európai parlamenti és tanácsi rendelet módosításáról, valamint a 2005/60/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv és a 2006/70/EK bizottsági irányelv hatályon kívül helyezéséről (EGT-vonatkozású szöveg)
"Az elektronikuspénz-termékeket egyre szélesebb körben tekintik a bankszámlát helyettesítő eszközöknek, amely jelenség, a 2009/110/EK európai parlamenti és tanácsi irányelv (8) által meghatározott intézkedések mellett indokolttá teszi, hogy a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás elleni küzdelemmel kapcsolatos kötelezettségek hatálya e termékekre is kiterjedjen."[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
-
Oliverda
félisten
Van. Pl. az OTP-nél is. Meg mindenhol máshol. A váratlanul, addig ismeretlen forrásból a számlára érkező esetleges nagyobb összegeknek utánanézhetnek, kérhetnek igazolást. Törvényi kötelezettség EU-s szabályzás alapján.
-
Caldera
aktív tag
Nem vagyok benne biztos, hogy ebben az esetben jobban jártál, mint egy magyar bankkártyával. Ha jól számolom a TW-nál 1,2%-ot fizettél, banknál ez 0,5% szokott lenni (teljes összegre vetítve).
[ Szerkesztve ]
''Úgy élj, hogyha leperg előtted az életed filmje érdemes legyen végignézned.''
-
sopruk
senior tag
Szia!
Itt kicsit lejjebb görgetve, továbbá itt azt írja, hogy 200 GBP felett 1,75% a díja, ha max kétszer veszel fel havonta. De erre az összegre 4463-at számolok, úgyhogy nem akar kijönni a matek, nem tudom miért...Szerk: Közben rájöttem, csak a 200 GBP feletti résznek kell számolni az 1,75%-át, úgy már szerintem kijön a matek...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla