- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Valorant
- World of Tanks - MMO
- Path of Exile 2
- The Blood of Dawnwalker - Bemutatkozott a Rebel Wolves készülő vámpíros játéka
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Delta Force béta teszt
- Nintendo Switch
- EAFC 25
-
GAMEPOD.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz viktorhu #8374 üzenetére
Jelenleg a chargeback csak vészmegoldásként használnám de eddig úgy néz ki, hogy a OnePlus foglalkozik a dologgal mert nem egyedül vagyok a lopással.
A héten kell visszajelezniük, hogy mi van a csomaggal.
Szerintem azóta Jürgen már el is adta a telefont a marketplace-en... -
kikinda2
tag
válasz viktorhu #5236 üzenetére
Kösz @viktorhu. Igazából nem tudom kit, ki és miért figyel. Szeretnék nyugodtan aludni. Nyitottam WISE Business-t! Próbáltam nyitni Gránit Startupot is, de 10 perc chat után az ügyintézővel feladtam. Többször próbáltam felhívni a figyelmét, hogy EV esetében mi szükséges a számlanyitáshoz a honlapjukon szereplő táblázat alapján, de nem tudtam megértetni, hogy olvassa el és csak azokat kérje. Egyelőre feladtam.
Nem csak az olcsóság számít, hanem az ügyfélcentrikusság is. Amíg nem értik meg a szolgáltatók, hogy nem az az érdekes, hogy Ők mit akarnak, hanem, hogy az ügyfél mit szeretne (persze a kialakított szabályrendszeren belül), addig maradnak a fintech-ek. -
Laslow
senior tag
válasz viktorhu #4815 üzenetére
Ha nincs kuna számla a Wise-on a kártya mögött, az ATM-es kp. felvételnél mi a kulcsszó (mondjuk angolul), amit választani kell majd, hogy a bankom (=Wise) váltson, ne pedig az ATM-et üzemeltető bank? Illetve kártyás fizetésnél a POS terminálon ugyanez a kérdésem, ha esetleg tudod. Csak ott ráadásul horvátul, mert gondolom ott nem tudok nyelvet választani.
[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
fecus
őstag
válasz viktorhu #4769 üzenetére
Értem. És van valami időtartam ami után már nem lehet az elévülést "visszacsinálni"?
Azért elég gáz lenne, ha 2 hónap múlva egyszer csak megvennék valamit amiről már régen lemondtam és megvettem máshol.
"Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Oliverda
félisten
válasz viktorhu #3997 üzenetére
Állítólag az MC/Visa elfogadására alkalmas terminálok havi költsége jóval magasabb. Mondjuk pár év múlva okafogyott lesz a probléma, ugyanis 2023 júliusától nem bocsátanak ki több Maestro kártyát az EU-ban.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz viktorhu #3990 üzenetére
Már a német kibocsátású Maestrót sem fogadják el. Tudom, mert októberben kétszer is megszívattak vele.
Egyébként Maestrót rendelni a Revolutban csak német, osztrák, holland, illetve talán belga címmel lehet, magyarral nem.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Oliverda
félisten
válasz viktorhu #3202 üzenetére
"Elsőre az látszik, hogy egyáltalán nem érdekli, hogy Magyarországon laksz-e, csak ki kell választani, hogy belföldi vagy EGT vagy egyéb szerződött országbeli számlára kéred a pénzt."
Meglepődnék, ha ezeket a kérelmeket nem néznék át egyesével az aktiválás előtt.
Egyébként a B opciónál ki lehet választani forintot? Mert szerintem ott valamelyik külföldi pénznem az alapértelmezett. A Wise miatt pedig tuti, hogy nem fognak változtatni semmin.
-
Oliverda
félisten
válasz viktorhu #3016 üzenetére
Ha egyszer meg is csinálják, valószínűleg nem lesz ingyenes. Egyébként egy dedikált SWIFT/BIC sem ártana, mert jelen formában több helyről nem lehet utalni a forintos számlára.
didros: Klafa, és akkor ennyit az ügyintéző felkészültségéről.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz viktorhu #2536 üzenetére
Ha jól rémlik, itthon a banki működéshez valamekkora letétet kell elhelyezni a hasonló esetekre. Gondolom, ez a Litvánoknál sincs másképp. Jelen állás szerint a kelet-európai ügyfelek kerülnek a Litván részleghez, a nyugat-európaiak az ír divízióhoz, a többi kontinens (pl. Észak-Amerika, pontosabban az USA) pedig ugyancsak egy külön entitáshoz kerül. Továbbá elég valószínűtlen, hogy egy esetleges csődnél minden ügyfélnek a maximális, 100k eurós kártérítést kellene kifizetni.
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
válasz viktorhu #2370 üzenetére
Egyelőre a Revolut sem tud mit kezdeni a számlával, SWIFT/BIC hibával nem engedi hozzáadni a kedvezményezettet.
Egyébként a TransferWise-nak jelenleg tranzakciós illetéket sem kell fizetni, legalábbis amíg valamelyik bank ki nem járja, hogy módosítsanak a törvényen:
A törvény hatálya a Magyarországon székhellyel vagy fiókteleppel rendelkező pénzforgalmi szolgáltatóra, pénzforgalmi szolgáltatónak nem minősülő, hitelt és pénzkölcsönt nyújtó pénzügyi intézményre, pénzváltási tevékenység végzésére jogosult hitelintézetre, valamint a pénzváltás közvetítésére jogosult kiemelt közvetítőre terjed ki.
Pénzforgalmi szolgáltatónak minősül az a hitelintézet, elektronikuspénz-kibocsátó intézmény, Posta Elszámoló Központot működtető intézmény, pénzforgalmi intézmény és a kincstár, amely pénzforgalmi szolgáltatási tevékenységet végez. A Magyar Nemzeti Bankra – habár pénzforgalmi szolgáltatónak minősül – nem terjed ki a törvény hatálya. [link]
Ezért kerülhet akár egy millás utalás is csak 340 forintba.
-
Oliverda
félisten
válasz viktorhu #2350 üzenetére
A te forintszámlád lesz a feladó. A közleménybe alapértelmezetten a regisztrációs neved és egy számsor kerül, de, hogy utóbbi mire utal, arra még nem jöttem rá.
Egyébként már éles a közvetlenül kártyára utalás is, de még nem próbáltam.
-
qqzs
őstag
válasz viktorhu #1557 üzenetére
Magyarorszagon is van vagy volt ugynevezett deviza erkeztetesi koltseg. Regen meg tw elott hsbc ukbol ugy jott el font egy font szamlara hogy valami kozbenso bankozi ban hufra valtotta majd mikor megerkezett akkor meg vissza. Meg kuldeskor nyilatkozni kellett hogy vallalom evaz esetleges koltsegeket vagy terheljek a kedvezmenyezettre azaz vonjak le tole. Szerintem itt is hasonlo tortent.
Eladó: GTS450
-
- = Zk = -
félisten
válasz viktorhu #1240 üzenetére
tudom, h van választék... én "csak" 5 éve bérelek.. de kipróbáltam sokfélét.. náluk ragadtam le... ennyi
am meg visszatérve, mert sose lesz ennek vége itt..... áprilisig tolok fel pénzt rá... aztán meglátom mire jutok otthon.. köszi a helpet Urak" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz viktorhu #1238 üzenetére
én innen, de mindegy... [link]
most 3 hétre kényelmesen kaptam H Astrát, kombi... 300 fonttért...[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
-
- = Zk = -
félisten
válasz viktorhu #1228 üzenetére
kártyás fizetés mennyire van korlátozva?!
szerk.
bár odahaza ink a kesst preferálom... évek óta bevett szokás, ahol fizetek, rendszerint kess.. szóval...
bár tudnék magyar számlára utalni... de az "diák" számla, vagy mi pontosan... fura lenne fél éventek 3-600ezret rátolni[ Szerkesztve ]
" Persze, ha elég ideig torzítasz egy "nézőpontot" akkor előbb-utóbb találsz hozzá igazságot. " , "A minőséget meg kell fizetni,minden másra ott az AMD!!! " " Pontosan. Különben is, akkor jó, ha nekünk jó. Ha mindenkinek jó, abban mi a jó" by Zebra
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Opel topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6/i5-G4/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés