-
GAMEPOD.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a Foxpost kiutalja az utánvét összegét Wise-ra, nem csinálnak belőle problémát?
-
senior tag
Sziasztok. Online vásárlásnál letelt a 7nap és visszajött a kifizetésem wise-ra, pedig megkaptam amit vettem, 3tranzakció jött vissza eddig, mert úgy érzékelte,hogy az oldalt nem teljesítette a kifizetést. Ilyenkor mi a teendő? Meg tudnak újra terhelni hogy mégis levegyék az összeget?
-
-
nubreed
veterán
Valaki igénylet már Wise betéti kártyát? Mik a tapasztalatok? Bármelyik egyenleghez hozzá rendelhető a kártya? Azaz ha pl van mondjuk HUF, EUR, USD egyenlegem, bármelyik használható és megváltoztatható?
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Mekkora költséget számol fel a Wise ATM-es készpénzfelvételért ha túllépem a havi ingyenes limitet?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
net91
senior tag
#Remov köszönöm a választ.
Más.
Küldött már valaki USD-t a WISE-ről a Random Capitalhoz?
A WISE által jelzett díjon kívül merült még fel egyéb díj (levelezőbank) az utalás során?Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
Dorien
veterán
válasz nubreed #4882 üzenetére
A fő devizák közül még a CHF tartja magát [link] , az EUR, GBP esik az USD-vel szemben. "Válság kezdetén a tőke hazavándorol. (Kockázatcsökkentés.)"
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
net91
senior tag
A kapcsolatfelvételhez korábban meg volt adva egy magyarországi telefonszám, amelyet hívni lehetett napközben. Legutóbb volt egy problémám ezért segítséget szerettem volna kérni, de az a telefonszám már nem él.
Az internetes felületen (ügyféltámogatás-kapcsolat) elküldtem egy emailt, amelyben segítséget kértem egy felmerült problémával kapcsolatban.Két hétig nem történt semmi, majd jött egy levél tőlük az email címemre, hogy értékeljem, mennyire vagyok elégedett az ügyintézésükkel. De hát nem intéztek semmit, nem is kerestek meg.
Tud valaki valami egyéb elérhetőséget az ügyfélszolgálat felé? Magyar nyelvű kapcsolatfelvétel nem lehetséges?
(szerk.: továbbá a chatnél azt írják nagyon elfoglaltak, küldjek emailt)
[ Szerkesztve ]
Az élet egy rövid utazás, éld meg. Emlékeket gyűjts, ne anyagiakat.
-
nubreed
veterán
Bocs az offért, de azt hogy lehetne megtalálni, hogy mely devizák erősödnek mostanában a dollárhoz képest? Ha egyáltalán létezik ilyen.
-
nubreed
veterán
Köszi a válaszokat!
Nagyon úgy néz ki, hogy a dollár be fogja előzni az eurót, nem lesz az túl jó, ezért el kell kezdeni játszani az eur/usd/huf váltásokkal.
-
nubreed
veterán
Sziasztok!
A Wise -on teljesen mindegy hány egyenlegem van, (jelenleg HUF és EUR) újabbak nyitása mindig ingyenes ugye?
-
Dorien
veterán
válasz paisacha #4873 üzenetére
A feltöltés és átváltás kb. azonnali, de a banki devizaszámlára visszautalás azért beletelhet 1-2 napba.
Biztonságos, csak mindig figyelj rá, hogy a Wise-zal kommunikálsz. Állítólag voltak már email-es jelszó ellopással való próbálkozások. A kétlépcsős azonosítás maradjon.
"Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
paisacha
tag
Köszönöm szépen!
Egyébként mennyire biztonságos? Nagyobb összeget is bevállalhatok forint számláról kiutalással a Wise-nak, akik pedig visszaküldik nekem az euro számlámra?
További szép napot!
-
paisacha
tag
Sziasztok!
Hazai bankból mennyi idő alatt ér oda a Wise számlájára a pénz a tapasztalataitok alapján (hazai bankból utalva forintot, majd átváltandó euróra)?
Tényleg jóváírásra kerül a magyar banknál vezetett euró alapú számlán ~1 nap alatt?
Köszönöm előre is!
További szép napot!
-
Oliverda
félisten
-
hard74
senior tag
válasz mecsek20 #4855 üzenetére
Ma utaltam teszt jelleggel euro-t Revolut-ra, és nem számolt fel költséget. Illetve még nem érkezett meg, de azt írta a Mák app, hogy nincs költség.
LG K990 Viewty-->LG P920 Optimus 3D-->LG G2-->Lenovo Vibe Z2 Pro-->LG G4(G2)-->O+3-->Huawei Mate 10Pro-->OnePlus 7pro-->OnePlus 8T-->Asus Zenfone 8-->Pixel 7-->Pixel 9
-
germinator66
aktív tag
válasz VikMorroHun #4859 üzenetére
Ezt a Wise biztosan nem teszi. Le is írják mindenhol, hogy a pénzt nekik "biztos helyen" (bankbetét stb.) kell tárolniuk. Ezért is van az EUR limit, mivel negatív kamatot kell rá fizetniük.
-
Dorien
veterán
válasz Zsolt998 #4845 üzenetére
Csak most válaszolok, mert az én utalásom most jött meg.
- Lehet. Vagy egy lépésben, vagy HUF feltölt, USD-re átvált, devizaszámlára kiutal. (SWIFT)
- Nem tilt ennél nagyobb nagyságrendnél sem."Wherever you go - go with all your heart." --- Eladó DCA (MrSpeakers) Aeon Flow Closed planár fejhallgató 109.900Ft --- https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/dorien/index.html
-
VikMorroHun
őstag
-
mecsek20
tag
válasz mecsek20 #4855 üzenetére
kicsit gugliztam:
Hitelintézet
Bank, szakosított hitelintézet vagy szövetkezeti hitelintézet (takarék-, illetőleg hitelszövetkezet). A hitelintézet az a pénzügyi intézmény, amely legalább betétet gyűjt, valamint hitelt és pénzkölcsönt nyújt. Kizárólag hitelintézet jogosult betét gyűjtésére és pénzváltási tevékenység végzésére.A wise betétet gyűjt és pénzt vált. Akkor most hitelintézet vagy nem? valaki félreértelmezi a jogszabályt...
-
batagy
őstag
Meg is jött a KBC válasza.
2022.07.11 bejelentés:
Tájékoztató a határon átnyúló szolgáltatást folytató pénzforgalmi intézmények felé történő utalásokról - 2022.07.11"Amennyiben határon átnyúló szolgáltatásokat nyújtó intézménynél vezetett számlára kívánnak Ügyfeleink kiutalást teljesíteni, úgy azt, csak határon átnyúló hitelintézeteknél vezetett fizetési számlára van módjuk megtenni. A fentiek értelmében Fióktelepünk nem fogad be határon átnyúló szolgáltatást folytató pénzforgalmi intézmény – amely nem hitelintézet - által vezetett fizetési számlára történtő átutalási megbízást (pl. WISE felé)."
A közvetlen email válaszban pedig ezt írták:
"Fióktelepünktől WISE bankszámlákra már nem lehet kiutalást indítani a jövőben, ezért kerültek ezen rögzített bankszámlák törlésre."A Revolut számláim azért maradtak meg mert az most már Bank lett.
[ Szerkesztve ]
-
arkades
senior tag
Sziasztok. Egy barátomnak nincs bankszámlája valamiféle tartozás miatt. Az lenne a kérdés, hogy Wise számláról is levonható tartozás, vagy érdemes lehet neki ezt használni?
Каждый дрочит как он хочет.
-
batagy
őstag
Sziasztok! Ma jött a KBC-től egy értesítés, hogy eltávolították az egyik bankszámlaszámomat. Szerintem a Wise számla volt az , de nem vagyok 100% biztos.
Más is kapott ilyet? Tudni valamit róla, miért történt?
Írtam a KBC-nek, megvárom válaszukat. -
Strapáciusz
tag
válasz Strapáciusz #4850 üzenetére
Ok. Megoldódott. Kiléptem, vártam, beléptem, második nekifutásra tovább jutottam.
A lélektani hadviselés spécije
-
merqree
őstag
válasz Strapáciusz #4848 üzenetére
A "fizetés ezzel" helyett nem lehet bankkártyát kiválasztani?
-
Pilács
senior tag
Köszi mindenkinek, az alap kártya működik, ma reggel teszteltem. Nem értem a digitális miért nem, de majd az ÜFSZ-el lebeszélem egyszer.
Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
biker
nagyúr
Bár nem kaptam választ, ha valaki hasonló cipőben járna, akkor így zárult a tranzakció:
kb 4 nap múlva kaptam egy emailt a wisetól, hogy az utalással gond van, nyilatkozzak a gombra kattintva, hogy mi legyen az utalással. Erre feljött egy form, amiben választhattam, hogy refundolom, vagy megadok új adatokat.
Megadtam, és másnap a címzettnél volt a pénzElektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
Zsolt998
csendes tag
Sziasztok,
Lehet hülye kérdés, de WISE-ról lehet USD-t magyar USD devizaszámára utalni?
Illetve friss felhasználóként 100-200 ezres tételeknél tilt az AI?
-
VikMorroHun
őstag
Szerintem töröld a digitális kártyát Google Payből, add hozzá a rendeset (a számát, PIN kódját látod akkor is, ha még nem jött meg), és azzal próbálj fizetni.
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
Pilács
senior tag
Gondoltam el tudom majd a kimutatásban különíteni, hogy mit vettem telóval... wise-ból adtam hozzá, lehet megpróbalom manuálisan... mert olvastam, hogy egy kisebb összeget lehet leemel beallitáskor amit majd vissza tölt, de nekem ilyen nem történt. Wise alkalmazásból adtad hozzá az applepay-hez?
-
Pilács
senior tag
Sziasztok igényeltem bankkártyát, és feltöltöttem a számlám. Irják, hogy elkezdhetem használni még mielőtt megkapom, állítsam be telefonban. Azonnal igenyletem egy digitalis kártyát is, és azt beállítottal g-pay-be. Ma akartam telefonnal fizetni, gpay megnyit, nfc bekapcs, érint, majd írja a terminal, hogy használjam a mágnes csíkot 👍. Miért nem fogadhatta el a terminal? Két helyen is próbáltam, de ugyan ez történt. Vagyis egyiknél a teló rezzent, de ennyi... nem fogadta el.
Köszönöm!Ajándék szesznek ne nézd a fokát!
-
JDMKid
tag
Wise-ra létezik valamilyen meghívós akció most?
Buy the Rolex to impress others, the Grand Seiko to impress yourself.
-
axioma
veterán
válasz VikMorroHun #4834 üzenetére
nekem teljesen OK, multi munkaltatom nem Mo-on szerzi a jovedelme nagy reszet (bar vszinu foleg usd alapon de az mar ott joval kevesbe maszik, bar ma eppen szepet ment az euroval szemben)
viszont van egy olyan vetulete is a dolognak, hogy minel tobb nyomorgo van az orszagban (es a magyarokbol elo vallalkozasok nem valoszinu hogy arbevetelben tudjak tartani az inflat, mind1 hogy arat emel es akkor kevesebb vasarlo vagy nem emel es attol nem), akkor a kenyszerbol bunozes meg magasabb adoelvonas azoktol akiknel van mibol hogy szoc.rendszerbe legyen mit rakni[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz VikMorroHun #4834 üzenetére
mi alapján?
407.010 +5.480 (+1.36%) 409-ről csusszant vissza, gyalázat.
[ Szerkesztve ]
-
VikMorroHun
őstag
Zsiday Viktor megmondta: nemsokára automatikusan bevezetésre kerül Magyarországon az Euró. (Igazából már rég bevezették, csak még nem vezették ki a Forintot.)
- Jövőre az összeomlás után várható az ingatlan árak esése? - Ha egy ingatlan összeomlik, akkor annak általában jelentősen csökken az értéke.
-
törölt tag
Sajna nekem készpénzben van Igaz csak pár száz... De ha revon-n lett volna, lehet instant váltom... vagy 30-35%-al ért többet a csúcson.
Miközben ha elutaznék vhová, a vásárló értéke csak csökkenne...
-
törölt tag
Szerintem azért - ahogy én néztem - mert bár wise oldaláról ingyenes. A saját bankod oldaláról fizetheted a tranzakciós adót. Kivétel persze ha hiperszuper jó csomagod van, ami ezt elengedi neked.
Kártyás, meg valami 86 forint volt ha jól rémlett
Ha neked ingyenes az utalás akkor semmi gond
[ Szerkesztve ]
-
n@p@lm
őstag
válasz UberMutant #4828 üzenetére
Csak mert én is utalom (CIB Online sz.csomagnál még ingyenes). -
Pilács
senior tag
Sziasztok, szeretnék wise számlát nyitni, fiókom van segítségével már válltottam egyik HUF és másik EUR más bankoknál lévő számláim között. Ha kérek kártyát, hozzá EUR számla vezetést, akkor erről ha EURban fizetek, annak van díja? Saját pénznemben náluk is ingyenes a kártyás fizetés? Valamint ha pl kérek egy HRK számlavezetést és válltok át rá pénzt, akkor ha Horvátban fizetek a kártyával, akkor tudni fogja hogy azzal a pénzzel fizessen? Hogyan működik ez? Köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz SolymossyBal #4819 üzenetére
hátha tudod használni, talán nagyon nem változtak még
-
Degeczi
nagyúr
válasz SolymossyBal #4819 üzenetére
Idegen bank ügyfele vagy, ezért max. 100e-t enged az OTP. Máshol lehet több (150-200), de mindenhol van hasonló korlátozás, és a GBP-nél már másik probléma is befigyel: a rekordgyenge forint... Az ATM-ek uis egyszerű fizikai okból max. 40 bankjegyet tudnak kiadni, amibe csak akkor fér bele ennyire nagy összeg, ha épp tele van még húszezresekkel az automata. Van azonban olyan bank is (asszem pl. a CIB) ahol csak 20 címletet adnak ki egyszerre, mindegy milyen ügyfél...
Szóval egyáltalán nem egyszerű és jó eséllyel sehol nem fogsz beleférni egyetlen tranzakcióval.
[ Szerkesztve ]
-
SolymossyBal
tag
Szervusztok,
szeretnék felvenni egy nagyobb összeget forintban, forint számláról ATM-ből.
Ma egy OTP ATM 100,000 HUF-ot írt ki, mint maximálisan kivehető összeg.
A kártya beállított napi limitje 1,500 GBP, ami mintha több lenne 100,000 HUF-nál.Csak az én ATM-em limitált, vagy az 1,500 GBP-nyi forintot 100,000-és ugrásokban adja ki?
Még nem használtam KP felvételre a kártyát, így nincs vele tapasztalatom. Az eddigi hozzászólások alapján nem kellene ördögtől valónak lenni felvenni egy ekkora összeget, főleg nem OTP-ből. Hol a hiba?Köszi előre is!
-
viktorhu
veterán
Ebből a szempontból mindegy, hogy van-e kuna számla mögötte. Az automata felajánlja, hogy a kártya kibocsátása szerinti devizában terheli a kártyát (forintban, fontban). Ki is írja ebben a pénznemben az összeget. Simán elutasítod a váltást, hogy kunában terheljen.
A POS terminál a pénzemet fogja kiírni, ott is a kunát választod.
Ingyen készpénzt havi 200 euró értékben tudsz kivenni, max. két részletben.
-
Sanyi.mTs
addikt
Ha valaki utal nekem wise-on keresztül (HUF vagy EUR) magyar bankszámlára, akkor én a számlatörténetemben a wise számlaszámát látom?
-
Laslow
senior tag
válasz viktorhu #4815 üzenetére
Ha nincs kuna számla a Wise-on a kártya mögött, az ATM-es kp. felvételnél mi a kulcsszó (mondjuk angolul), amit választani kell majd, hogy a bankom (=Wise) váltson, ne pedig az ATM-et üzemeltető bank? Illetve kártyás fizetésnél a POS terminálon ugyanez a kérdésem, ha esetleg tudod. Csak ott ráadásul horvátul, mert gondolom ott nem tudok nyelvet választani.
[ Szerkesztve ]
"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
Laslow
senior tag
Köszönöm a tippeket, megnyugodtam. Ezek alapján működni fog a dolog, hogy kuna nélkül lépjük át a határt. Nyitok Wise-on kuna számlát, váltok Wise-on forintból kunát amennyi épp kell, OTP ATM sok van odakint, nem lesz gond a készpénzfelvétel. Fizetni meg persze - ahol lehet - Wise kártyával fogunk a kuna számláról. A napi készpénzfelvételi limitek bőven elegek lesznek nekünk, ha meg átlépjük a havi limitet, gondolom, az még mindig olcsóbb lesz, mintha idehaza váltanánk kunát, vagy más bank magyar kártyáival vennénk fel pénzt.
Ha meg bármi gond lenne a Wise kártyával, a feleségemnek is van, meg van Revolut kártyánk is, és persze egy rakás magyar kártyánk is - biztos nem fog mind cserben hagyni. Horvát bank/államcsőd nem várható, hogy kiürülnének ott az ATM-ek. Ennél akkor már nagyobb kockázat, hogy nem lesz a kutakon benzin, és eleve el sem tudunk indulni augusztusban."A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
törölt tag
A többit majd vki megválaszolja....
Gondolom van egy ingyenes keret mennyit vehetsz fel/hó. Nem tűnik valószínűnek, hogy 200.000 -t felvehetnél.
2. váltásnál arra kell figyelni, hogy helyi pénznemben terheljen (pl kuna) ne forintban/euróban. Ebben az esetben vált a wise, más esetben a külföldi bank... a többit majd a többiek megírják.
-
Laslow
senior tag
Sziasztok!
Az ugye gond nélkül működik, ha egy Horvátországi nyaralásra nem itthon váltok forintból kunát, hanem átlépem a határt, és egy tetszőleges ATM-ből Wise kártyával felveszek mondjuk 200.000 Ft-nyi kunát? Mire kell ilyenkor figyelnem? És ehhez gondolom nem kell Wise-on kuna számlám is legyen?"A Bijou olyan, mint mikor egy gyönyörű, csillagos nyáréjszakán nagyon-nagyon szomorú vagy, és közben mézes epret eszel" - http://bijoumusic.hu
-
senior tag
Köszi mindenkinek!
-
törölt tag
akkor jó
-
-
törölt tag
válasz dani0113 #4803 üzenetére
+ ha fizetnek és a terminál kérdezi, mindig a helyi pénznemben kérjék a fizetést. (akkor vált a wise), ellenkező esetben rosszabb árfolyamon vált az adott horvát bank, ami üzemelteti a terminált.
+ nem tudom nem fordul-e elő olyan, hogy letiltja a kártyát, ha máshol használják,mint ahol az applikációt érzékeli... ha van ilyen azt is kapcsold ki. -Revolutnál van ilyesmi pl.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Sziasztok!
Bocsi ha volt már,de nem találtam kulcsszavakra keresve. Család készül horvátba menni. Mondtam, ha úgy van odaadom a wise kártyám és fizessenek azzal. Ha váltok át kunába forintot akkor azt vonják külföldön egyből? Ha ft-ban hagyom akkor ugyanúgy jó árfolyamon átváltja fizetésnél? Köszönöm!
-
axioma
veterán
válasz #33802016 #4799 üzenetére
Te most szandekosan ertetlenkedsz? Addig nem lett ilyen arfolyam amire a forint kellett... ez keddre [28] volt varhato, csutortok lett mert kedden a hoseg miatt nem fejeztek be.
Igen, a lakasvasarlas csak ugynevezett szandekos torzitas volt.
Az en dolgom h azt javaslom, h a wise helyett a revo a jobb megoldas, mert nincs meg a sebesseg elonye US-bol utalasnal a wise-nak, ennyi tortent, szolasszabadsagba belefer.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Ukrajnai háború
- Epson nyomtatók
- Sorozatok
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook