-
GAMEPOD.hu
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Emporio8803
újonc
válasz #20238798 #4298 üzenetére
Igen, úgy értettem. Köszi a pontosítást. Az remek, már fel siker. Már csak az a kérdés maradt, hogy a Revolut egyenlegem mivel tölthetem fel elsőnek. Az megoldás lehet ha küldenek másik revolut rol? Nem kötnek bele, hogy elsőnek nem lett bankkártya/számlaszám használva? Erre az egy alkalomra bonyolítja meg a banki számlaszám hiánya. Későbbiekben nem tervezek feltölteni, csak utalást fogadni. Tovább utalni.
Köszönöm a segítséget nektek. -
Emporio8803
újonc
válasz dredjudge84 #4295 üzenetére
Hali! Köszönöm a segítséget.
És abban az esetben ha nincs magyar számlaszamom? A Wise lesz az egyetlen. De feltölteni kell rá. Emiatt használnám a Revut virtuális kártyát ha engedi. És persze ha arra is tudok valahogy felrakni. -
dredjudge84
őstag
válasz Emporio8803 #4294 üzenetére
Hello! A wise saját számlaszámot ad neked, semmi köze a Raiffeisenhez. A wisera én nem kártyával töltenék pénzt hanem utalnék, mert a kártyás pénzfeltöltés nem ingyenes. A wisera azonnal megérkeznek az utalások mint egy normál itthoni bank esetében.
-
Emporio8803
újonc
Sziasztok.
Végig olvastam júniusig, vagyis vissza.
De nem tudtam megoldást találni... Így hozzátok fordulok ismét, segítsetek kérlek.Katás vállalkozó vagyok, 0 ás, így nem szükséges számlaszám, nem kötelező. Egy ideje megszüntettem az OTP s számlám. Egy ideig ha lehet nem szeretnék másikat.
Az egyik cég aki utal nekem, gond nélkül engedte más néven lévő számlaszam ra változtatást. (hozzátartozó) fél éve gondtalanul működik. NAV járulék is erről utalva.
Egy másik cég is utalna. Havonta kétszer, elsőnek 02.20 lett volna hogy megkapjam a teljesítést. Mivel ők ragaszkodtak hozzá hogy a számlát kiállító es számlaszam birtokos ahova utal egyezzen, regisztráltam Revolut ra. Elkuldtem az IBAN és BIC azonosítóm, ugye LTkezdődő számlaszám. Így nemzetközi utalás lesz mint tőletek megtudtam, elég húzós küldőnek felszamitott díjjal amit persze levonnak tolem. 1-3 mnap az app ban. Akár 5 a segítség résznél. Illetve 1-2 hét is lehet írtátok. 8. nap után érdeklődés majd REVSupport, nem látnak pénz mozgást, egyáltalán a számlámon. Ugye még nem használtam, utalást várva. Feltöltés se volt nem volt miről.
Kérjek visszaigazolást. Azon szereplő adatok és még tudja keresni ha van mit. Nem volt. 3 napra rá jött a sokadik email, a cégtől hogy többször sikertelenül próbálkoztak, nem engedte. Így mivel már beértem a 2.utalast is, (2 hetente) megléptem a tanácsot amit itt adtatok, Wise regisztráció, az magyar Raiffeisen számla szám.
Gondom hogy regisztráció után fel kell töltsek hogy láthassam vagyis megkapjam a számla adatait. Saját néven lévő számláról, kártyáról. Lakosságot csináltam egyenlőre.
Erre szeretnék megoldást. Amivel legkésőbb hétfő reggelig a Wise számlaszamot elkuldhetem a cégnek, és állítólag onnantól azonnal átjönnek az utalasok magyar számláról küldve ingyenesen.
Hogy tudom a feltételeknek megfelelően feltölteni a Wise egyenlegem? Revolute virtuális kártya esetleg? Az a Wise nak ugyan olyan mintha otp s számlám hoz tartozó nevemen lévő kártyával tenném?
Illetve elsőnek a Revolut egyenlegem kell feltölteni ha ez opció. Ott is olvastam, saját néven lévő kártyát ajánlják.
Nagyon nem egyszerű, de csak van valami megoldás? Előre is köszönöm!
És elnézést a kisregény miatt. -
maestro87
őstag
Sziasztok!
Dollár számlának miért csak SWIFT vagy routing number kódja van? Ahonnan jönne a pénz, ott kérik mindkettőt. És a bank nevét is kérik, de a Wise nem mutatja azt se.
Az USA-n kívülről jönne a pénz dollárban. Ha magyar számlára kérem, akkor gondolom itt is lenne közvetítői díj az egyéb díjakon felül, ezért nyitottam USD számlát. Egyébként a 7,5$-os levonást el lehet kerülni valahogy? -
Gabis
őstag
Sziasztok! Lenne még egy buta kérdésem. Ha Wise-ra utalással szeretnék svájci számláról CHF-et feltenni, akkor a Wise-től kapni fogok egy CH kezdetű IBAN gyűjtő számlaszámot, így lesz belföldi utalás? Ha CHF-et utalok CHF-be akkor nem fog váltani ugye? Bocsi amiért fárasztom a társaságot, hamarosan teljes lesz már a kép
-
viktorhu
veterán
Nem úgy volt, hogy "hazai" kártyával ingyenes a feltöltés? Pl. ha svájci lakcímmel regisztráltál, akkor svájcival? De ez már tényleg inkább revolut topic, rövid google kereséssel semmit nem találtam, nekem meg csak magyar forrásból volt feltöltve a Revolut (ill. egyszer küldtem külföldinek fizetési linket, amikor megkért, hogy vegyek meg neki valamit EU-s oldalról) és elég szép költséget számolt fel neki.
-
Gabis
őstag
válasz Oliverda #4277 üzenetére
Azt értem, hogy a Wise nem számol fel rá érkező utalásért, de a bank biztosan fog, mert itthon is a legtöbb bank csomagja ilyen (leszámítva néhány bankmonitoron keresztül indított csomag stb.). Írtam pár privátot akiknél olvastam, hogy díjmentesen tesznek Wise-re CHF-et, de választ nem kaptam sajnos.
Köszönöm nektek az eddigi válaszokat. -
Oliverda
félisten
Nem ismerem a svájci bankrendszer sajátosságait, de gondolom, ott sem számítanak fel költséget egy utalás fogadásáért.
Ha a Wise-hoz kérsz kártyát, azzal ingyenesen át tudod pakolni Revolutra az frankot vagy bármi mást.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Gabis
őstag
válasz Oliverda #4274 üzenetére
Utalásnál a svájci bank költségeit kell csak figyelembe venni, vagy megúszható ez díjmentesen?
viktorhu: mintha úgy olvastam volna, hogy svájci kártyáról nem lehet díjmentesen Revolutra tölteni, ezért gondoltam csak betenni alá a Wise-t.
Bocsi ha keverem a dolgokat, csak már napok óta tájékozódom, és többszőr is belefutottam, hogy díjmentesen mozgatják a CHF-et Wise és Revolut segítségével, csak még nem állt össze a kép, hogyan... aztán itt van még ez a Sepa stb. dolog ami méginkább összezavart, de hát minden kezdet nehéz
-
viktorhu
veterán
Akkor már nem is kell a wise hozzá, teheted egyenesen a svájci kártyával a pénzt a revolutra, és a revolut kártyával fizetsz Németországban és Svájcban is (itt kérdés, hogy túlléped-e az ingyen váltási keretet, meg figyelni a hétvégi váltás elkerülésére). Nem kell az egészet egyben feltölteni, hanem amennyi épp kell vagy automatikus feltöltéssel. Hogy a Magyarországra utalás hogyan éri meg jobban (Wise vagy Revolut), az sok dologtól függ, pl. a fenti kerettől is. Akár előfizetős csomag is megérheti, vagy a magyar ismerősöd is kiválthat revolut vagy egy wise kártyát, és arra küldheted a pénzt a saját revolutodról / wise-odról.
-
Oliverda
félisten
Van a Wise-nak CHF számláka, csak épp nem névre szóló, hanem gyűjtőszámla, amire közleménybe beírt egyedu azonosítóval lehet utalni. Emellett kártyával is tudsz rá tölteni, de annak díja van.
A Revolut jobban vált, csak épp az ingyenes és a plus csomag 30 naponta legfeljebb 350 000 forintig kedvezőbb az árfolyam.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
Gabis
őstag
Sziasztok! Előre is elnézést kérek a láma kérdésekért, de saját magamtól nem sikerült összeállítom a megfelelő válaszokat.
1. Lenne egy svájci számla egy debit kártyával. Sajnos ezt nem minden üzletben fogadják el, illetve németben való vásárláskor történik egy CHF/EUR váltás, ami nem a legkedvezőbb.
2. Havi szinten kellene utalni magyar számlára HUF-ot, ami megint nem túl kedvező.
Kérdés:
a) Mivel a Wise-nek nincs CHF számlája, akkor csak kártyás feltöltés játszik? Ilyen esetben hogyan történik az összeg hozzáadása? (Videókban azt láttam, hogy az adott pénznem számlájánál van egy hozzáadás gomb, de itt ugye nincs számla, csak egyenleg ha jól értettem)
b) érdemes lehet Wise kártyáról feltölteni Revolut-ot és ott átváltani CHF-et EUR-ra és Revolut-al fizetni németbe? Tényleg jobban vált ált. a Revolut?
Előre is köszönöm, és mégegyszer bocsi. -
TigerDzsó
tag
Csak információként megosztom, hátha érdekel valakit.
Áprilisban jár le a bankkártyám, tegnap kaptam erről e-mailt, plusz az applikációban is animációval jelzi.
Az új kártya Visa, a régi MasterCard helyett.
5 évig érvényes, a régi csak 3 évig volt.
Nem volt semmilyen költsége.
A kártyaadatokat már látom és hozzá is tudom adni GooglePay-hez.És az érdekes része, megkérdezte, hogyan jelenjen meg a nevem a kártyán.
Keresztnév 1 Keresztnév 2 Vezetéknév
Vezetéknév Keresztnév 1 Keresztnév 2
Keresztnév 1 Vezetéknév
Keresztnév 2 Vezetéknév
Keresztnév 1 Keresztnév 2 első betűje Vezetéknév -
donbig
tag
Nálam meg egy nyomorult 15.000-es utalás lett felfüggesztve. Írták, hogy csak webes felületen tudom javítani, ami abból állt, hogy megerősítem a tranzakciót. Páromnak utaltam, nem először.... Erre írják, hogy az összeg március 10-én fog megérkezni. Magyarázat semmi, hogy miért...
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
fecus
őstag
Tiszteletem! Ma reggel nem tudtam fizetni a telefonommal (G-Pay). Azt írta a Wise kártya fel van függesztve. Keressem az ügyfélszolgálatot.
Hogyan tudom fizetés nélkül ellenőrizni, hogy fel van-e függesztve a kártyám?
Az app-ban nincs blokkolva és tudom blokkolni majd feloldani. Eddig is így használtam.
A G-Pay appban sincs tiltásnak nyoma."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz dredjudge84 #4255 üzenetére
Számomra logikusnak tűnik.
Az inkább aggasztó, hogy leginkább semmit sem tudunk. -
törölt tag
válasz Ivy.4.Ever #4259 üzenetére
Eurónet nem javasolt, sokat fog levonni készpénzfelvételre, egyáltalán nem lesz díj mentes.
"Ha van az euro számládon pénz elég, akkor onnan veszi le. A főszámla álítgatásban nem vagyok biztos hogy kell-e."
Tudomásom szerint, ha forint devizában van állítva neki, ugyan akkor is tud eurót, de akkro váltásnak minősülhet. Érdemes megkérdezni olyant aki már csinált ilyent.[ Szerkesztve ]
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz rasotamas #4257 üzenetére
Értelemszerűen amelyik bankból veszed ki a pénzt, az szab meg mindent. Ha a külföldi kártyáról veszed le, akkor azt nézd, mit ír külföldi(magyar) készpénzfelvételre stb.
Illetve hogy találok olyan automatát ami eurót kiad...:
Euronet, vagy otp atm kereső -> részletes keresés -> euro...hogy kell, hogy euróban is terhelje meg a Wise kártyát és átváltásért ne kelljen fizetnem?
Ha van az euro számládon pénz elég, akkor onnan veszi le. A főszámla álítgatásban nem vagyok biztos hogy kell-e.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz rasotamas #4251 üzenetére
Van Eurós kötvény, ha befektetni akarod/ infláció miatt megőrizni... bár visszavágták... de attól még van... valószínüleg sokkal jobb mint külföldi bank esetén.
Otp-nél tudsz egyedül költség mentesen, kb min megyei Jogú városokban találhatsz ilyen automatát. Vagy ha nincs mindre szükséged, és nem akarod nézegetni/elkölteni. Akkor esetleg eurós állampapír, vagy más.
Felvétel esetén érdemes több számlára esetleg szét osztani pl wise+ revolut. stb. összegtől is függ...
Esetleg ha megéri/jobban megéri előfizethetsz vmelyik csomagra pl prémium. - bár rövidtávon készpénzfelvételnél nem nyersz vele annyit, hogy megérje, szerintem..."Illetve hogy találok olyan automatát ami eurót kiad és hogy kell, hogy euróban is terhelje meg a Wise kártyát és átváltásért ne kelljen fizetnem?"
Én még nem próbáltam, de tudtommal euróra kell állítani forint helyett a fődevizát.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Ivy.4.Ever #4254 üzenetére
A bankomtól függ, oké, melyikre gondolsz? Ahol most van külföldön, ahol itthon van számlám, a Wise vagy amelyik automatába bedugom a Wise kártyát fölvenni? Gondoltam Wise-ról vennék föl valszeg olcsóbb.
Nem 3 számhegyű összegről lenne szó, százalékban mennyi afelett?
Én itthon élek, nem hazafele menekülök nyugatról. Csak laktam kint egy ideig és hagytam kint pénzt. Viszont ha elkezdik hekkelgetni meg korlátozgatni a számlákat lehet nem tudok majd szabadon hozzáférni.Illetve hogy találok olyan automatát ami eurót kiad és hogy kell, hogy euróban is terhelje meg a Wise kártyát és átváltásért ne kelljen fizetnem?
[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
dredjudge84
őstag
válasz Ivy.4.Ever #4254 üzenetére
Ezt miből gondolod? Tudsz valamit, amit a fejesek nem?
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz rasotamas #4251 üzenetére
Az a bankodtól függ, milyen tarifákat alkalmaz erre az esetre. Transferwise kártyáról 200 euroig ingyenes egy hónapban. Amúgy euronet és otp euro-s atmekből tudsz levenni pénzt.
Viszont lassan frontvonalba kerülünk mi is. A biztonságot ne itthon keresd.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Sziasztok!
A jelenlegi helyzetben szerintetek mennyire lehet indokolt nyugat-európai euró bankszámláról pénzt "hazamenekíteni"?
Jó megoldás lenne-e erre a Transferwise?
Inkább euróban hagynám, mert szerintem könnyen megzuhanhat most a forint. Milyen költséggel tudok kp-t levenni róla euróban és hol?
Az átváltás után forintszámlámra utalás megy, azzal nincs gond.https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
kuksa90
őstag
válasz dredjudge84 #4245 üzenetére
Nem előjön, emailban küldik. De semmi link, vagy valami, az appban nincs szó róla...
De fenyegetni azt igen: március 1-től nem használhatom..bla,bla.
Arra vajon mikor lesznek kiváncsiak, hogy hányas lábam van?»» Ulefone armor 22««»» MI 8 PRO 8/128 EUdev 20.9.4««
-
tux74
csendes tag
válasz kuksa90 #4243 üzenetére
Ugyanilyen megkeresést kaptam tőlük, csak azt nem tudom hogyan kellene válaszolni a kérdéseikre. Az appban nem látok semmi üzenetet ezzel kapcsolatban.
Azért keresünk, mert azt állapítottuk meg, hogy lehetséges, hogy politikailag exponált személy (PEP) vagy. Szükségünk lenne néhány információra a munkádról és a munkáltatódról, ez felgyorsítja az ellenőrzést.
Mi az a PEP?
Kérünk, hogy válaszolj az alábbi kérdésekre. Fontos, hogy mindegyiket megválaszold, még akkor is, ha tudomásod szerint nem vagy PEP.
- Politikailag exponált személy vagy, vagy kötődsz ilyen személyhez? (Ha nem vagy benne - biztos, olvasd el ezt a cikket, melyben leírjuk, pontosan ki számít PEP-nek.)
- Mi a jelenlegi munkád?
- Mely cégnek vagy szervezetnek dolgozol?
- Van egyéb pozíciód is (például igazgatósági tag)?
Ha van LinkedIn profilod, kérünk, küldd el nekünk azt is a válaszodban. Ez segít felgyorsítani az ellenőrzést. -
kuksa90
őstag
-
Oliverda
félisten
-
csendes tag
Sziasztok!
Valakinek van arról tapasztalata hogy 2-10 napig zárolták a számlát utalások ellenőrzése miatt?!
5. munkanapja tart ez és elég frusztráló kezd lenni. Utalások se ki se be mind a céges és privát számlán.
Ügyfélszolgálat = 0.Köszi előre is
-
Oliverda
félisten
"Új uniós, bürokratikus agymenés miatt be kell lépned a Revolut és Wise számládba március elsejéig, válaszolni arra a fontos kérdésre, mire használod a számlát."
[ Szerkesztve ]
-
Gabás
addikt
-
viktorhu
veterán
válasz Tarisznyarák #4234 üzenetére
Szerintem csak minden második számjegyét fogják megszüntetni.
-
Oliverda
félisten
válasz Tarisznyarák #4234 üzenetére
-
Tarisznyarák
tag
A következő lépés a magyar számlaszám megszűntetése lesz, ezekre a válaszoka fognak hivatkozni..
-
6120
tag
OTP-től még sosem kaptam linket emailen. Én nem aggódom, megnéztem h hová mutat. És írták is, hogy ha aggódás van, akkor a fiókból inézheted...
Az egy darab kérdéssel van gondom. Milyen infórmációtartalma van annak, hogy mire használom a szlát? Illetve mire elég nekik az, hogy azt válaszoltam, h pénzváltás/továbbutalás? További kérdés nem volt. -
-
tomp
félisten
Nekem is jött az email. Appból is elérhető. Szimplán megkérdezték mire használom a Wise-t. Semmi extra.
-
C64
őstag
válasz stingy2 #4220 üzenetére
Aha józsi, jól megmondtad. Ezért érdemes kerülni ezeket a nyilvános fórumokat, mert itt valóban sok a gyépés, akik személyesekedés nélkül még csak kommunikálni sem tudnak. Na majd pont itt kap az ember értelmes válaszokat, nem is értem mire számítottam....
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
stingy2
senior tag
Inkorrekt eljárás? nem nyitottál te még amerikai brókernél számlát! Tőlem 10 évre visszamenőleg kérték, hogy hol dolgoztam.(gyakorlatilag az önéletrajzomat). Amin te itt rinyálsz - honnan a pénz, KYC stb..- az ALAP! Nem, nem mindenki sík hülye itt, hanem talán te mész szembe az autópályán
INTJ
-
C64
őstag
válasz Ivy.4.Ever #4218 üzenetére
Nem a pénzeme féltem baxki, hanem az inkorrekt eljárást szeretném elkerülni!!
Itt mindenki sík h.lye?
Személyeskedés nélküli észérvek nincsenek?[ Szerkesztve ]
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
C64
őstag
-
C64
őstag
-
agroman
senior tag
koszonom..egyebkent loszerszam a fulukbe, mert normalis penzintezet emailben nem ad linket ellenorzesre..sot! mindenkit lebeszel arrol hogy ilyesmikre kattintson.
------
-
kovisoft
őstag
válasz Ivy.4.Ever #4206 üzenetére
Én is úgy értettem, hogy saját oldalukra mutat, nem valami kamu url.
-
donbig
tag
Pont a verifikációt kérdeztem volna, látom téma volt. Nekem a nagy sietség volt egy kicsit gyanús, mármint hogy március 1-ig meg kell csinálni. E-mailes linkre nem kattintok, de a webes felületen is ott az értesítés, szóval rendben van ez.
"Ember, most jövök ki a templomból!"
-
Caldera
aktív tag
-
germinator66
aktív tag
Amúgy nincs kizárva ilyen kérés, de persze nagyon körültekintően kell eljárni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Politika
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Rövid videón az Until Dawn mozifilm
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook