Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A Toyota cégcsoport napjaink vezető gépjárműgyártója. Eladásokat tekintve első helyen áll a világ autógyártó csoportjai között. Ezt a helyet a hibridautók terén elért eredményinek köszönheti.
A Toyota cégcsoport tartozó márkák és érdekeltségek: Daihatsu, Lexus, Yamaha, Scion, Subaru, Hino, Isuzu, Toyota.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viizo
tag
Az új Corollák közül van egy 1.6-os Corolla (2019-es) a családban kéziváltóval, amit viszonylag gyakran vezetek, nekem pedig egy fiatalabb 1.8 hibridem van, utóbbi nyilván automata.
A hibridet össze sem lehet hasonlítani a sima benzinessel, annyival jobb vezetni - milliószor kényelmesebb, kellemesebb az automata, sokkal jobb az egész rendszer, ráadásul egyáltalán nem érzem gyengébbnek a kevesebb lóerő ellenére, mint az 1.6-ost. A fórumokon az egynyolcast előszeretettel csigázzák, hogy jajjdetetűlassú, ehhez képest kellemes meglepetés volt és a mai napig is az. Erősebb autóból ültem át, de a hibridet nem éreztem lassúnak sehol még, ráadásul megindulni eléggé meg tud városban, és autópályán is tud menni.
A hangot illetően féltem a 'bégetéstől', de gyakorlatban a leginkább túlfújt valami az újságírók részéről - ha nyomod a gázt, akkor pörög, ha nem, akkor alig hallani. Mentem több mint 3000 km-t nemrég, nagy részét pályán, a motor annyira alacsony fordulaton megy, hogy döbbenet, amikor a többi benzines már 4000-en üvölt, ez legtöbbször 2000-es fordulat alatt surran, és max csak gyorsításkor megy fel 4-5000-re.
Ami problémásabb, hogy az aszfaltra érzékeny, több aszfaltfélén elég hangos tud lenni (még a legcsendesebb közé tartozó abroncsokkal is), míg más aszfalton ugyanolyan tempónál abszolút csendes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Arc Alchemist A310/A350/A380/A580/A750/A770... és mobil verzióik
- EA Sports WRC '23
- Mobil flották
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Suzuki topik
- Gyúrósok ide!
- Call of Duty: Black Ops 6
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest