Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
5 perc??? Az borzasztó sok, ilyennel még nem találkoztam szétgyepált Windows esetében sem... Egy friss Windowsnál pedig pláne elfogadhatatlan. Hirtelen erre nincs biztos tippem, talán garanciában meg kéne nézetni, hátha a winchesternek van valami baja.
Próbáld ki ezt a programot, hogy mit mond a winchesterről: HDSentinel
Vagy tehetsz egy próbát ezzel a memória ellenőrző programmal is: Memtest86[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Oké, de mihez képest lassú? Mennyi idő neki betölteni? Ha egy erősebb PC-hez viszonyítod, akkor lassúnak érezheted, mert több speciális drivert kell betöltenie a rendszernek. Azt se véletlenül kérdeztem, hogy egész pontosan mit raktál fel, mert a segédprogramok (amikre esetleg nincs is szükséged) szintén lassíthatják a betöltési időt, vagy pl. chipset driver hiánya miatt is lehet csiga a gép. Mérd le, hogy a gép bekapcsolásától kezdve mennyi idő múlva jelenik meg az asztal. Egyébként maga a gép a rendszer felállása után nem lassú?
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz mocsylac #4436 üzenetére
Írd be itt a topic keresőjébe, hogy A200, és találsz tapasztalatot a szériáról. Van olyan fórumtárs, akinek pontosan ilyen konfigurációja van, küldhetsz neki pl. privátot. Hogy érdemes-e megvenni, az pl. függ attól is, hogy mennyiért jutnál hozzá, milyen gyakran lenne a noti hurcolva és strapálva, mekkora felbontásra van szükséged, mennyire fontos tényező az ArchiCAD, stb. Ajánlott személyesen is lecsekkolnod a gépet, hogy tetszik-e élőben is. Én speciel lehet, hogy inkább egy erősebb procival és nVidia Quadro vagy ATI FireGL kártyával szerelt gépet keresnék, ha a CAD tervezés nagyon fontos lenne. De mondom, kicsit több infó kéne az elvárásaidról, használati szokásaidról, hogy lehessen ajánlani valamit.
[ Szerkesztve ]
-
-
ABE
őstag
válasz Morpheus00 #4429 üzenetére
Az FN gombokhoz szerintem a Controls kell, meg talán a Common Module is. Ha lassú a gép, akkor a chipset driver nem lett felrakva talán.
A felhasznált memória mennyiségét a videokártya automatikusan határozza meg, elvileg a maximum 1340 Mb, ha 3 Gb memóriád van. Értelme sok nincsen, úgysem ettől lesz gyors.
-
ABE
őstag
válasz zsiffin #4419 üzenetére
1. Hardveres hiba ritkán szokott előkerülni itt a topicban, a szoftvereseket meg általában sikerül megoldani. A magyarországi szerviz is jó, a 2 év garancia meg elég biztosíték szerintem.
2. Hogy megéri-e neked, azt saját magad tudod eldönteni. Ajánlom, hogy nézd meg élőben is.
3. Vannak ehhez a modellhez XP-s driverek, egyedül a SATA driver integrálásával kell megküzdeni.
Írd be itt a topic keresőjébe, hogy A300, és találsz pár infót a szériáról.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Kicsit kavarod a dolgokat. ITT még azt mondtad, hogy ismeretlen eszközként sem jelent meg az eszközkezelőben... De ha mégis felismerte valahogy, akkor viszont az előbb linkelt kis patch segíteni fog szerintem (XP alatt ennek hiánya a probléma általában). Legelőször azt próbáld meg, ha meg az sem segít, akkor BIOS frissítés talán.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
A kérdés az, hogy vajon a driver telepítése előtt felismerte-e ismeretlen eszközként a hangkártyát a Windows. Van egy patch, ami sokszor segít XP alatt hangkártya problémánál, de ezt a driver telepítése előtt kell felrakni: [link]
Továbbá ajánlom, hogy próbálj meg egy SP3-as Windows-t, hogy azzal mi a helyzet, ott elvileg már nem szokott hangkártya probléma lenni.A Toshiba oldalán 1.50-es a legújabb BIOS, ha jól láttam. Ha az XP telepítésekor nem jelenik meg ismeretlen eszközként a hangkártya, akkor a legvalószínűbbnek azt tartom, hogy a BIOS-t kell frissíteni. Korábbi modellek esetén volt, hogy csak később érkezett a géphez XP támogatás, és akkor szükség volt az új BIOS-ra, hogy minden tökéletesen működjön. Lehet, hogy nálad is segítene.
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
Common Module: ez olyan összetevőket tartalmaz, ami kell néhány Toshiba segédprogramnak
Power Saver: Energiagazdálkodási beállítások
Storage Manager: ez az Intel-féle Matrix Storage Manager, a HDD felügyeletét és beállítását biztosítja
Zooming Utility: képernyő részletébe belenagyítás
Acoustic Silencer: optikai meghajtó hangja (sebessége) szabályozható vele
Assist: szolgáltatásokhoz és segítséghez/infóhoz hozzáférés
Config Free: hálózati beállítások
Ezek közül az első kettő a tényleg fontos, a többi szerintem sallang, de azért próbáld ki.
Egyébként a letöltéseknél mindegyik cuccról van rövid leírás (angolul), ha a további információkra rákattintasz.
-
ABE
őstag
Valószínűleg Realtek kártya van benne, de kárt azzal nem teszel, ha nem a megfelelő drivert próbálod felrakni, mert úgysem fog települni. Egyébként a Vista alapból szokta ismerni ezeket az eszközöket, tehát elvileg a hálózati vezérlők között ott kell lennie az eszközkezelőben. Ha nem ismerte fel automatikusan a Windows, akkor pedig egy sárga felkiáltójellel jelöli.
Ha egyáltalán nem jelenik meg az eszközkezelőben a kártya, akkor gond van...
Ja, és persze bekapcsolt állapotban kell lennie a kártyának, hogy felismerhesse a Vista.
-
ABE
őstag
Nincs a gépen külön kapcsoló a WiFi kártyának? Vagy valami billentyű kombináció? A géphez adott manualt megnézted már? A Windows eszközkezelőben nem is érzékeli a kártyát?
Ugyan nem ismerem ezt a konkrét típust, de a Toshiba honlapján lévő leírás szerint van külön WLAN kapcsoló:
"Biztonsági jellemzők: WLAN-kapcsoló"
Szerintem ez lehet a gond, hogy BIOS-ban letiltva érzékeli, mert nincs aktiválva.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz (Darkwood) #4368 üzenetére
A Realtek drivert is kipróbáltad? Eszközkezelőben megjelenik ismeretlen eszközként a hangkártya?
-
ABE
őstag
válasz (Darkwood) #4366 üzenetére
-
ABE
őstag
válasz happyvagyok #4351 üzenetére
No comment...
Ha ezt komolyan gondoltad, akkor inkább tartsd meg magadnak a butaságokat, és ne terjeszd itt. Ha viszont flame keltésnek szántad, akkor rossz helyen próbálkozol.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
válasz moriczka #4336 üzenetére
Szívesen!
Egy jótanács: ha legközelebb hasonló gondod van, pl. a Gugli is segít: RTL8187B_WLAN_Adapter
-
-
ABE
őstag
A chipset határozza meg, hogy milyen procit kezel a gép. A te gépedben lévő ATI Mobility Radeon 7000 IGP kezeli a Mobile Pentium 4 M procikat. Kicsit gugliztam, és volt A60-as gép Mobile Pentium 4 procival, szóval tényleg nem tudom, hogy mi a probléma okozója jelen esetben.
Esetleg próbáld meg ITT vagy ITT megkérdezni, hátha van valakinek ötlete a megoldásra.
Még azt tudom elképzelni, hogy csak a Mobile Intel Pentium 4 procikat támogatja, és az Intel Pentium 4-M jelzésűeket nem.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz proki79 #4320 üzenetére
Ha gyárilag Vistával jött a gép, akkor az ahhoz való BIOS van fent a gépeden, és frissíteni kell. Toshiba oldaláról (ahol a driverek is vannak) le tudod szedni, de ügyelj rá, hogy a megfelelő modellszámú gépet add meg az L40 letöltéseinél. Ha jól tudom, a te géped PSL48E jelzésű, és a legújabb XP-s BIOS az 5.50-es verziószámú.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Sokan nem tudják használni a keresőt. Szerintem van köztük hasznos tulajdonosi vélemény is, ezért linkeltem így be.
Az elvárást meg nem véletlenül kérdeztem, mert notinál nem csak a hardver teljesítménye számít. Mire használja, milyen körülmények között, a teljesítményen kívül milyen szempontoknak kell megfelelnie, stb.... Szerintem ezt tisztázni kellene.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Eddig ezek a hozzászólások születtek A300 témakörben
Egyébként mi az elvárásod a géppel szemben?
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
A gép pontos típusszáma mi (A60-.....)? Pontosan milyen chipset van a gépben?
Én első körben arra tippelnék, hogy a chipset vagy a gépen fentlévő BIOS nem támogatja a procit valamiért.
CMOS clear nem szükséges notiknál processzor cseréje esetén, mert automatikusan kell felismernie a procit. Elvileg lehet egyébként resetelni a beállításokat, de ehhez inkább valami elem(szerűséget) kellene eltávolítani.
-
ABE
őstag
válasz morrison82 #4284 üzenetére
A Toshiba oldaláról letölthető Display Driver nevű cucc egyben chipset driver is.
Ha minden igaz, akkor ehhez a chipsethez tartozó SATA vezérlő neve Si3112 vagy Si3132 (már nem emlékszem pontosan, de szerintem a 3112-es). A "D" mappán belül mondjuk az "S4" és "SB" nevű mappákat elvileg elég beintegrálni nLite-tal. Én egyébként úgy csináltam, hogy az egész "D" mappát beleintegráltam, olyankor csak annyit kell kijelölni a programban, hogy összetett driver mappa integrálása, és rámutatsz a "D" mappára.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Sutty66 #4273 üzenetére
Kiskerben lehet kapni, az biztos (például itt is). Az igen fura, hogy a Vista hardverváltozásra hivatkozva nem akart beindulni...
-
ABE
őstag
válasz Sutty66 #4269 üzenetére
Maximum 2x1 Gb-ot kezel le a chipset, a támogatott sebesség hivatalosan 533Mhz. 667-es és 800-as memóriával vigyázni kell, mert előfordulhatnak kompatibilitási gondok. Ha biztosra akarsz menni, akkor inkább 533-as memóriákat ajánlanék, könnyen beszerezhető, és nem lesz lassabb. Pl. Kingmax jó márka, nekem is az volt a gépben, kedvező árú és jó minőségű.
-
ABE
őstag
válasz morrison82 #4264 üzenetére
A SATA drivert csak azért kell integrálni, hogy az XP telepítje felismerje a vinyót. Ugyan bele lehet integrálni elvileg minden (vga, hang, stb.) drivert a Windows CD-be, de felesleges azzal szenvedni, tökéletesen megteszi, ha telepítés után teszed fel a leszedett drivereket. Egyébként adtam linket, hogyan kell integrálni a cuccost, ott le van írva a folyamat.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz morrison82 #4260 üzenetére
Igen, a Windows olyan legyen, amibe nincsen belebuherálva, így értettem. Azt vedd figyelembe, hogy ehhez a géphez kell a SATA driver telepítésnél, mert máskülönben nem ismeri fel az XP a vinyót (mint írtad is). Ezt a drivert ugyanúgy bele lehet integrálni a telepítőlemezbe, mint pl. a service pack-et. A buherált verziók szoktak SATA drivert tartalmazni, ennyi előnyük van.
Létezik olyan "beszerezhető" Windows XP verzió például, ami SP3-at plusz SATA drivereket tartalmazza, de egyébként más buhera nincs benne. Extended verziókat én nem raknék fel a gépemre, de mindenki maga dönti el, hogy mivel szemeteli tele a gépét.
A topicban már korábban le lett írva, hogy az L30-as szériához milyen sorrendben mennek fel a driverek, mit kell leszedni, mit kell integrálni telepítőbe, stb.. Ha használod a topic keresőjét, sok hasznos infót megtudsz a gépről!
Egyébként drivereket itt tudsz letölteni: [link] A te géped modellszáma PSL33E az L30 szérián belül.
Ebben a topicban van leírás arról, hogyan kell drivert integrálni: [link]
Itt található egy SATA driver gyűjtemény: [link]
Ezt le kell tölteni, kicsomagolni, és lehet is integrálni. Elvileg valamilyen Silicon Image SATA vezérlő van az L30-ban, tehát elég csak azt a mappát integrálni, ha saját magadnak készítesz lemezt.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz luciferike #4252 üzenetére
-
ABE
őstag
A link nem jó, inkább add meg a gép nevét.
Windows-ból eredeti, SP3-mal integrált darabot javaslok, a gányolt verziókat én hanyagolnám.
Driver sorrend általában: chipset, vga, hang, és utána a többi. A Toshiba honlapján lévő cuccokat kell leszedni.
Ha ezekkel végeztél, akkor jöhet a szoftveres oldal, pl. a vírusírtó is.
-
ABE
őstag
válasz luciferike #4249 üzenetére
Gondolom 2,5"-os IDE csatolós kell bele. De ha felrakod pl. az EVEREST nevű programot, akkor az minden infót megad a benne lévő vinyóról is.
-
ABE
őstag
Az 5.50-es BIOS XP-hez való, és nem kompatibilis a Vistával. Talán itt volt a hiba, hogy Vista alatt próbáltad meg feltenni az XP-s BIOS-t.
Más az eltérő oprendszerhez való BIOS-ok számozása, ezért volt ekkora ugrás. Az 1.60-as gondolom a Vistához készült, és azt a 2.00-ra lehetett volna frissíteni. Elvileg mindkét BIOS-szal működik (kicsit korlátozottan) mindkét oprendszer, viszont szerintem a frissítésre figyelni kell, hogy melyik rendszer alól végzed.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Valami hiba történhetett a BIOS frissítésénél. Ezt sajnos csak a szervizben tudják megoldani.
Biztos, hogy a te gépedhez való BIOS-t raktad fel? L40-nek van több fajtája, esetleg nem lehet, hogy egy másik modellszámúhoz valót gyömöszöltél fel rá?
Még annyit megpróbálhatsz, hogy akksit kiveszed, lehúzod a hálózatról, és utána hátha...
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
NHC Vista támogatása nem tökéletes, ha csak a proci sebességét akarod állítani, akkor inkább az energiagazdálkodási beállításoknál hozz létre (vagy változtass meg) különböző profilokat. Ott be lehet állítani a processzor kezelésnél (nemtom' mi a neve pontosan) százalékosan, hogy milyen sebességen menjen a proci. Ha pl. 0-ra teszed a min. és max. értéket, akkor az elérhető legalacsonyabb órajelen fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Igen, eddig jó. Én Aero-t hagytam, mert nem éreztem vele teljesítményromlást, de ez ízlés kérdése. Amit még mindenképpen érdemes kilőni, az az ütemezett töredezettségmentesítés, mert elég "kellemesen" tudja tekerni a vinyót. Én még biztonsági központot, automatikus frissítést, Windows Defendert, meg egy-két apróságot lőttem ki talán, de ezek már nem foglalják le igazából a gépet. Amivel még lehet trükközni, az az energiagazdálkodási beállítás, mert szépen akár fix minimumra is lehet tenni a processzort, hogy ne melegedjen.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Szerintem ezek a hőfokok nem vészesek. Vista inkább igényli a 2 Gb ramot, mint az XP, és van pár szolgáltatás, ami automatikusan "eszi" az erőforrásokat. Érdemes kicsit foglalkozni a beállításokkal.
Egyébként előfordulhat, hogy a Vistás BIOS miatt más a ventilátor szabályozás, de lehet, hogy csak a magasabb hőfokok miatt megy többet a hűtés.
-
ABE
őstag
válasz bbeettmmeenn #4216 üzenetére
Passzolok, erre talán másik topicban tudnak választ adni. De szerintem nem nagyon lehet javítani, ha leromlott az állapota. Sajnos ez így megy, hogy egy idő után (pláne sok használat mellett) megdöglenek a vinyók. Formázás így nem teszi tönkre, talán gyárilag sem volt tökéletes?
-
ABE
őstag
válasz bbeettmmeenn #4214 üzenetére
Kondíciója 36%? Az elég karcsúnak tűnik... Igaz, nekem még nem volt ilyen gondom, ezt a programot sem sűrűn használom, de a leírtak alapján ez is okozhatja a problémát.
-
ABE
őstag
válasz bbeettmmeenn #4210 üzenetére
A Toshiba honlapjáról tudod leszedni a Display Driver nevű cuccot, ami egyben a chipset és videokártya drivert is tartalmazza. Telepítés után ezt érdemes felrakni egyből, majd a hotfixet, s utána jöhet a többi cucc is. A hotfix azért kell, mert XP alatt bizonyos hangkártyák nem akarnak rendesen települni, bár asszem' ez SP3-mal már javítva lett. Szerintem a modem audio gondod is megoldja.
Ha a kikapcsolás nem megy végbe simán, akkor lehet az van, hogy valamely programok összeakadnak, és nem tudja kilőni a Windows a folyamatokat. Emiatt elképzelhető hibaüzenet.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz bbeettmmeenn #4207 üzenetére
Így elsőre nehéz lenne megállapítani a hiba okát pontosan.
Ki kéne deríteni, hogy vajon hardveres vagy szoftveres-e a hiba? Az előző XP-vel mi történt? Elszállt, és azért kellett újrarakni? Ha rendetlenkedett, akkor elképzelhető, hogy már esetleg akkor valami hardveres gond volt. Jellemzően memória, alaplap vagy winchester hiba szokott gondot okozni. Fejlesztettél valamit a gépen, került bele új hardver?
Mivel azt írtad, hogy már telepítés közben gond volt, ezért nem zárom ki a lehetőséget, hogy valamely alkatrész elromlott. A másik lehetőség esetleg, hogy nem eredeti Windows-t, hanem ilyen-olyan buherált verziót raktál fel.
A driverek telepítésénél ajánlatos legelőször felrakni a chipset (display) drivert, ezután pedig ezt a hotfixet: KB835221. Ezt mindenképpen érdemes installálni, mert segít, ha a hanggal vagy a modemmel van gond. Ezután jöhet az összes többi driver.
Ha szoftveresen nem sikerül helyrepofozni a dolgot, akkor el kell kezdeni kutatni, hogy mi hibásodhatott meg. Legelsőként a Memtest86 futtatása ajánlott, ezzel ki lehet szűrni, ha hibás a memória. Ha ez nem dob ki hibát, akkor jöhet a Hard Disk Sentinel, amivel a HDD-t tudod lecsekkolni. Ha az alább leírtak egyike sem segít, akkor elképzelhető, hogy az alaplap hibásodott meg.
Rent
2 giga simán elég Vista alá, 4 meg pláne. Azt ne feledd, hogy ha 32 bites oprendszer kerül a gépre, akkor a Windows csak 3 vagy 3,5 Gb-ot fog látni a memóriából. Egyébként nálam 1 Gb memóriával is szépen futott a Vista; részben beállítás kérdése is, hogy mennyire lesz gyors a rendszer.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
A Toshiba honlapon minden szükséges driver és szoftver megtalálható az A300-1JH-hoz XP alá, tehát nem szabad, hogy gond legyen vele. Az egyetlen, amire fel kell készülni, az a SATA driver integrálása a telepítő lemezbe. Ennek a leírását például itt megtalálod.
Azért nem baj, ha egy A300 tulaj is megerősít ebben, hogy nincs gond a géppel XP alatt.
-
ABE
őstag
A HP notim gyárilag Nanya és Hynix ramokkal jött, s nincs gond vele. A márkás ramokkal nem szokott gubanc lenni, az Intel chipset is tolerálja a különböző gyártókat. Anno a Toshiba L30-ba címke nélküli Samsung-ot vettem, de csak kipróbálás után vágtam bele, bár szerencsére nem volt gond vele.
Nem szeretném tovább ragozni, dönts belátásod szerint. Én megvenném a Kingmaxot, de ha nem vagy biztos a dologban, akkor kérdezz utána a memóriának a boltban.
-
ABE
őstag
Pont annyival olcsóbb a többinél, hogy gyanút keltsen. Nem mondom biztosra jelen esetben, de általában a legolcsóbb Samsung névvel illetett cuccok szoktak "noname"-ek lenni. Persze az is lehet, hogy tökéletesen működne. Én a helyedben egyébként innen Kingmaxot vagy Hynixet vennék, nálam mindkét márka bevált.
-
ABE
őstag
A Samsunggal csak azért kell vigyázni, mert egyes esetekben Samsung névvel adják el a noname memóriákat (mert mondjuk olyan chip van rajta). Egyébként megbízható márka. Ha biztosra akarsz menni, akkor olyat keressél Samsungból, amin van eredeti matrica. Vagy ha nem találsz ilyet, akkor Hynix, Kingston, Kingmax, Corsair, stb. is jó lehet.
Ha kinéztél valamit, akkor linkeld be, és rálesek.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Miért lesz nehéz? Én boltban vettem, és a pulton gyorsan belepróbáltam. Egyébként tényleg nem szokott ebből gond lenni, minimális az esélye, hogy problémába ütközz, rutinfeladat. Én azt javaslom, hogy vegyél mellé simán 1 gigás modult (csak ne noname legyen). Intel chipset ilyen szempontból elég rugalmas, nálam különböző márkájú ramok mennek pl. dual-channelben (nem mintha számítana).
-
ABE
őstag
válasz Balinov #4183 üzenetére
Toshibáknál nem szokás engedélyezni az állítását, tehát alaphelyzetben be van kapcsolva. De tegyél egy próbát integrált SATA driver nélküli XP lemezzel. Egyébként az eszközkezelő IDE ATA/ATAPI vezérlők menüpont alatt kell lennie egy SATA AHCI Controller nevű eszköznek.
Dyno
Ha biztosra akarsz menni, akkor 667 Mhz-es darabokat keress. Az általad írt márkák szerintem megfelelőek, inkább noname csodákkal fordulhat elő kompatibilitási gond.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Igen, innen kell leszedni. Ami neked kell: Satellite P200 PSPB6E. A TouchPad és WLAN drivereknél lehet kis keverés, hogy a Te gépedben melyik van, illetve az optikai meghajtó Firmware-ét is figyelmesen kell frissíteni (ha akarod). Még valami: előfordulhat, hogy a gépeden gyárilag a Vistás BIOS van. Ha ez így van, akkor az XP és a driverek telepítése után tedd fel (körültekintéssel) az XP-s BIOS-t.
-
ABE
őstag
válasz Sz.Balazs #4173 üzenetére
A T8100-as FSB-je 800Mhz, de 667-es memóriát raknak a gépbe. PM965 chipset van ebben a notiban, az Intel oldala szerint a 667-es memóriákat támogatja. Elvileg a 800-as is menne benne (mivel a foglalat ugyanaz), de nekem erős kétségeim vannak, hogy gyorsabb lenne-e a rendszer úgy. Lehet, hogy azok is ugyanúgy csak 667 Mhz-en mennének...? Szerintem felesleges cserélned, gondolom nem véletlen, hogy 667-es memóriával adják a gépet.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Ilyet se hallottam még, hogy mindkét verziót adják. Mindig tanul az ember.
Én még nem próbáltam 64 bites rendszert, de ahogy hallottam, még nem zavartalan az átállás. Én is használok néha CAD programot (AutoCAD, Inventor, SolidEdge), de eddig meg voltam elégedve a sebességgel. Mondjuk gyorsaságból sosem elég, ami van.
-
ABE
őstag
Tedd fel a 32 bites verziót, vagy nekiállhatsz partizánkodni, és megpróbálhatod netről összevadászni a drivereket (ha léteznek). Én mindenképpen a Toshiba oldalán elérhető drivereket ajánlom, a helyedben nem kezdenék el driver után kutakodni és kísérletezgetni. De ha összegyűjtöd, hogy milyen alkatrészek vannak a gépben pontosan, akkor talán a referencia driverekkel életre kelthető minden.
A Toshiba meg szerintem nem adja 64 bites Windows-zal a gépet, szóval ilyen alapon az is lehet pofátlanság, hogy Win98 driverek nem elérhetőek. Szigorúan szvsz.
Gondolom ahhoz tényleg megfelelő program kell, hogy kihasználd a 64 bit előnyeit. Ha nem ilyen programokat futtatsz éjjel-nappal, akkor az általad is erősnek ítélt gépre minek felszenvedni a 64 bites verziót? De gondolom a 64 bites Vista Ultimate-et eredetiben vetted meg, így tényleg bosszantó.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Sz.Miki #4142 üzenetére
Toshibákhoz alapból 2 év garancia van, ez szerintem megnyugtató. Persze az alacsonyabb árkategóriában nem szabad csodát várni egyik gyártótól sem, de én egyértelműen a Toshibát ajánlanám az Acer-rel szemben. Ebben a topicban leginkább szoftveres gondok szoktak előkerülni, általában azok is orvosolhatóak.
Ha a géphez előre telepített oprendszer van, akkor automatikusan fel vannak téve a driverek is. A gyárilag adott lemezek szerintem nem sokat érnek, mert úgyis érdemes frissíteni a rajta található cuccokat a netről. Egyszer le kell menteni a Toshiba oldaláról a drivereket és szoftvereket, aztán nincs gond újratelepítésnél sem.
-
ABE
őstag
Én memóriahibára gyanakszom. Mivel a Toshiba gépeken "büntetlenül" lehet a memóriához hozzányúlni, ezért azt javaslom, hogy próbáld ki másik modullal is a gépet. Ha nem szűnik meg a gond, akkor mindenképpen vidd vissza szervizbe, és ne hagyd magad lerázni!
Esetleg winchester vagy alaplaphiba is lehet, de első körben próbálj meg szerezni kölcsön másik memóriát. Ha két darabban van bent a gépben a memória, akkor megpróbálkozhatsz azzal is, hogy egyenként leellenőrzöd őket.
Egyébként futtasd le ezt : memtest86
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Balinov #4131 üzenetére
L350D-hez én az Intel honlapjáról leszedhető cuccokat próbálnám ki (ugye X3100 van benne?). HP gépen 945GM chipsethez Intel referencia drivert használok, gondom nincs vele. Tegyél vele egy próbát!
Ha előtte fent volt a Toshiba drivere, akkor lehet, hogy inkompatibilitásra hivatkozva nem fogja felengedni a gépre. Ilyenkor eszközkezelőben manuálisan kell hozzárendelni a cucchoz a drivert, és utána már a telepítő is lefut. Ha Intel honlapról származó drivert használsz, akkor a Windows Update is biztosan megjeleníti a hardverhez a frissítéseket.
Ha ATI-s gépről lenne szó, akkor már nem ilyen egyértelmű a helyzet szerintem, mert a referencia ATI driver nekem okozott már kékhalált az L30-nál (igaz, az utólag szignózott driver volt). Ezt Xpress 200M alatt tapasztaltam, lehet, hogy aztóa más a helyzet.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
válasz Alysial #4124 üzenetére
Ha nem ismeri fel eszközkezelőben a hálókártyát, akkor keresd fel a Toshiba oldalát, ott le lehet tölteni a megfelelő drivert.
PSasa
Jelenleg nem látok 64 bites Vista alá drivereket, valószínűleg ez lehet a gond az esetedben. Ajánlom, hogy használj inkább 32 bites Vistát.
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
Általában a gépekre fel lehet rakni a Vistát és az XP-t is, a kérdés csak az, hogy van-e erre hivatalos driver támogatás, és minden működni fog-e tökéletesen. Vista a legtöbb eszközt a gyárilag beépített driverek miatt alapból kezeli, XP alatt szokott inkább gond lenni (pl. SATA drivert integrálni kell, megfelelő BIOS-t le kell tölteni, össze kell vadászni a drivereket). Toshiba honlapján megtalálhatod, hogy melyik géphez milyen driver érhető el. De pl. az általad kinézett notihoz elérhetőek az XP-s és a Vistás driverek is, tehát azzal nem szabad, hogy gond legyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
ABE
őstag
Nem sokkal 200e felett szerintem elég korrekt ár. Az általad említett boltok közül csak a PC Land-dal volt dolgom, alkatrészeket rendeltem tőlük régebben, nem volt semmi probléma. Egy dolgot ajánlok úgy általánosságban: ha lehet, akkor olyan helyet keress, ahol megnézheted a megvásárlandó példányt fizetés előtt, így az esetleges hibák miatt (pl. pixelhiba) elállhatsz a vásárlástól. Ahogy hallottam, pl. az Usanotebook nem ilyen hely, viszont cserébe elég jó áraik vannak.
-
ABE
őstag
Szívesen!
Én is Guglival találtam csak meg.
Egyébként személyes tapasztalatom nincsen vele, csak a Satellite szériáról származó tapasztalatok alapján tudok mondani valamit.
Papírforma szerint egy "multimédiára kihegyezett" (ez elég buta kifejezés...) noti, annak minden előnyével és hátrányával együtt. Tehát jól felszerelt, kellően erős, viszont nyilván nem hordozásra és erős strapára van kitalálva. Ha tudsz rá vigyázni és kell a 17"-os képernyő, akkor nem lehet rossz vétel (bár érdekelne, hogy mennyiért tudod beszerezni).
[ Szerkesztve ]
-
ABE
őstag
-
ABE
őstag
A HD DVD a Toshiba által kifejlesztett szabvány, ami nagyobb tárolókapacitást engedélyez a speciális lemezeken (15-60 Gb). Tudtommal a HD DVD visszafelé kompatibilis, tehát a szabvány CD/DVD lemezeket tudja írni és olvasni. Ha kinéztél egy konkrét modellt, akkor a Toshiba honlapján megtalálhatod, hogy milyen olvasási és írási sebességekre képes az adott gép.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- ROG Strix G531GT 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1650 16GB 512GB magyar vbill gar
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
- Eladom vagy Cserélem Acer Nitro 5 nootebook
- Dell D820 laptop töltővel
- HP / DELL / LENOVO / FUJITSU Notebook töltők + 1 év Garancia + Számla!!!
- Dell Latitude E7440, i5-4310u, 8Gb RAM, 128Gb SSD, 14" HD, akku 30 perc
- HP 640 G4, Core-i5 7300u, 8Gb DDR!, 256Gb M.2 Pcie SSD, 14" HDkijelző, jó akku, világító bill
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest