Új hozzászólás Aktív témák
-
SIKIRIKI
tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni van egy toshiba P300 1gl típusú laptopom és szeretném nagyobbra cserélni a procit benne
plusz a videokártya memóriát nem tudom hogy lehet maximumra rakni mert alapból 512 használ de azt írja a le
írásában hogy max 2 GB rendszer memóriával együtt,csak azt nem tudom hogy ezt nekem kell állítani vagy automatikus. Jelenleg egy T6400 proci van benne 4GB memóriával.Választ előre is köszi,
Az élet kemény parkolni nehéz! Asus M4A785TD-V EVO AMD Phenom II 550BE@3100 ASUS EAH5770 CUCore/2DI/1GD5 Ram 2*2048/1333mhz kingmax
-
SZIGMA
aktív tag
válasz Sniper196510 #14296 üzenetére
Akkor még kipróbálnám másik hálózati adapterrel, az se baj, ha nagyobb teljesítményű (65W--->90W).
Az alaplap támogatja ezeket a procikat? Mikrokód vagy egyéb nyalánkság nem lehet?
Eseménynapló ír valamit?Memteszt?Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
SZIGMA
aktív tag
válasz Sniper196510 #14294 üzenetére
Szia!
A hőfokokról lehet tudni valamit?
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
Sniper196510
csendes tag
Folytatódik az L300-as noti kálváriája.
Szereztem olcsón egy komplett alaplapot-nem is működik-ez más lapra tartozik,viszont az eredeti lapban ugye eredtileg T2390-es procival ment-ezzel kezdte a kikapcs-újraindul mizériát-a nem működő vett alaplapban benne hagytak egy pentium 575-ös procit ha jól emlékszem ,a lényeg hogy 1 magos és 31W-os fogyasztást ír az adatlap a 35W-os T2390-esel szemben.Na ezzel az 1 magos procival megy gond nélkül most már 2 napja-megpróbáltam még egy 2 magos T3200-assal is -ott is jön a hiba jelenség...
Valakinek volt már ilyen tapasztalata.A 4W teljesítmény különbség a különbség?
Vagy egyéb ötlet?Köszi
-
ufonauta
aktív tag
"Bootoláshoz állítsd be Legacyba a boot módot (más néven CSM boot). Ha előtte UEFI-be volt törölj minden beállított boot sorrendet. Ments, újraindít, biosba visszalép. Secure boot legyen kikapcsolva (mondjuk legelőször ezt kell kikapcsolnod, mert addig nem tudod átállítani CSM-re. Fast bootot szintén kapcsold ki ha lehet."
Köszi!
Közben sikerült. CSM-ben bebootolt, de nem a rufussal csinált USB, mert azt gpt-re csináltam, mint anno a 64 bitest. Viszont a melóhelyi 32 bites gépen letöltöttem a Media Creation Tool-al a cuccot és csinált egy AIO USB-t. Rajta van a 64 bites és a 32 bites is. Viszont a 32 bites nem hajlandó UEFI-n bootolni.
Mindegy most tesztelem, hogy gyorsabb lesz e. 1 Giga RAM-ot már buktam a 4-ből, tehát ez mindenképpen negatívum lehet, de itthon nem futtatok olyan sokszor memóriaigényes progikat. Most sokkal fürgébbnek tűnik, de ez lehet akár a szűz telepítés miatti placebo hatás is. Minden esetre tesztelem egy darabig, aztán lehet, hogy visszamegy a 64 bites rendszer, ha nem tapasztalok jelentős eredményt. -
Janou
Topikgazda
válasz ufonauta #14287 üzenetére
Na először is tegyük kicsit helyre a dolgokat...
Az UEFI-nek semmi köze ahhoz hogy 32 vagy 64 bites rendszert akarsz feltenni. Az UEFI tulajdonképpen a BIOS továbbfeljelesztése. Előnye hogy gyorsabb rendszerindítást tesz lehetővé, 2 TB-nál nagyobb vinyókat is tud kezelni 128 elsődleges partíció mellett (GPT partíciós táblával). Ezen kívül ott a secure oot, amivel kiszűrhető a rossz indulatú kód rendszer indulásakor. De az teljesen mindegy hogy hány bites a rendszer. Érzésre amúgy a 32 bites rendszerek mindig kicsit gyorsabbak, régebben nem véletlen volt kisebb a gépigényük is. De ez szerintem függ a driverektől is, hisz jó pár hardvernek külön van x86-os és x64-es drivere is, így nyilván másképp van megírva is valami rajta. 64 bites rendszert akkor érdemes feltenni ha az összes megcímezhető memória 4 GB-nál több. Ebben benne van a ram, vga ram, hdd cache stb.
És akkor elérkeztünk oda hogy miért nem bootol 32 bitesről... Találkoztam már olyannal hogy hiába csináltam meg az usb-s telepítőt nem volt hajlandó bootolni, vagy telepítés közben hibát dobott. Javasolnám hogy próbáld meg vagy az eredeti optikádat visszatenni és lemezről feltelepíteni vagy egy usb-s optikáról telepíteni. Szerintem valami nem stimmel ott a telepítő médiával. Mivel csinltad? Win7tousb? Rufus? Media Creation Tool? Próbáld meg mindegyikkel.
Amúgy SSD és SSD között is hatalmas különbségek vannak. Samsung 850 pl. érzésre gyorsabb a Kingston Furynál, pedig elvileg egy ligában játszanak. Kingston V300 pedig érezhetően lassabb mindkettőnél. 550MB/s vs 450MB/s. És akkor nem beszélek a belépő szintű SSD-kről amik 2-300 MB/s-es tempóra képesek.
Bootoláshoz állítsd be Legacyba a boot módot (más néven CSM boot). Ha előtte UEFI-be volt törölj minden beállított boot sorrendet. Ments, újraindít, biosba visszalép. Secure boot legyen kikapcsolva (mondjuk legelőször ezt kell kikapcsolnod, mert addig nem tudod átállítani CSM-re. Fast bootot szintén kapcsold ki ha lehet.
Remélem segítettem.
-
ufonauta
aktív tag
Mikor megvettem a lapost, akkor természetesen a HDD-re telepítettem a Wint. Az SSD csak kicsit később került bele. És persze még az Intenso SSD-vel is sokkal gyorsabb, mint a HDD-vel. Csak az a macskabajsznyi gondolkodás, ami a melóhelyi gépen nincs az otthonin pedig megvan, az zavar engem. Azt el tudom képzelni viszont, hogy nem a 32 és 64 bit közötti különbség, hanem a két SSD közötti különbség adja a lassabb érzést a gyengébb SSD kárára.
Végülis ez már csak elméleti kérdés. És most már sokkal inkább bosszant, hogy nem tudom bebootoltatni a 32 bites telepítővel. A 64 bitessel bootol, a 32 bitessel nem. Már arra gondolok, hogy az UEFI nem engedi, de nem tudom, hogy mit kéne beállítani (sok mindent nem lehet) rajta, mert már mindent próbáltam.[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz ufonauta #14289 üzenetére
Próbáltad a HDD-re telepíteni a 64bites Windowst? Lehet, hogy az SSD a hunyó. Nekem egy 2012-es Satellite L850-13M konfigom van, de Win10 64bit alatt repül, abszolút nincs sebességi problémám vele, ráadásul ebben SSD sincs (még).
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
ufonauta
aktív tag
Igazándiból csak kísérletezgetek. Mivel úgyis újratelepítés alatt van a gép rászánok egy kis időt, hátha tudok rajta kicsit gyorsítani. Nekem egy kicsit lomhának tűnik. Mint írtam a melóhelyi gépre kénytelen voltam 32 bitest rakni (mert a videodigitalizálóhoz és más régebbi hardverhez nincs 64 bites driver) és valahogy az sokkal fürgébb. Pedig szerintem gyengébb a hardverkiépítése, mint a laposnak. Igaz a laposban egy noname (Intenso) SSD van, a melóhelyiben megy egy Kingston, de nem gondolnám, hogy a két SSD között ennyi a különbség. A lapos a 4Gíga RAM-ból így is csak 3,8-at lát, ha felteszem a 32 bitest, akkor 3,5-öt fog látni úgyhogy sokat nem vesztenék vele, de talán fürgébb lenne. Lehet ám, hogy semennyivel nem lesz fürgébb, de egy próbát megér.
-
senior tag
válasz ufonauta #14287 üzenetére
Szia!
A kérdésedre sajnos nem tudom a választ, azt viszont tudom, hogy egy ilyen hardverekkel rendelkező laptopra nem érdemes 32 bites oprendszert telepíteni, mert az csak 4GB RAM-ot tud kezelni. Egyébként miért ragaszkodsz ennyire a 32 bithez?
"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
ufonauta
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Satellite c50-b-j15-ös laptopom. Annyi változtatást eszközöltem még régebben rajta, hogy az ODD helyére átraktam keretben a HDD-t, a HDD helyére meg betettem egy 128-as SSD-t. Win10 64 bit vígan muzsikált rajta. De most hétvégén újra kellett telepítenem és mivel a melóhelyi gépem, sokkal gyengébb, mégis gyorsabb 32 bites Win 10-el, úgy gondoltam, hogy a laposra is 32 bitest rakok. Hátha jobb lesz tőle. De be se tudok bootolni a 32 bites telepítő USB-ről. Ugyanakkor a 64 bitessel simán bebootol. Lehetséges lenne, hogy erre nem is lehet 32 bites oprendszert telepíteni? Vagy az csak MBR módban menne nem UEFI-s USB kulcsról?
-
senior tag
Helyzetjelentés: L850-13M laptop ventilátor pörgési problémáját teljes egészében megoldotta a Win 10-re való frissítés. Mivel a Toshiba oldalán nem szerepel ehhez az oprendszerhez hivatalos driver, nem tettem fel semmit külön, a Windowsra bíztam azt. Minden működik, halk, stabil, gyors.
Egyedüli negatívumként az akkuidőt tudom felhozni, az ugyanis szerintem csökkent. Alapvetően nem egy mai gépről beszélünk, tehát el is fáradt már a benne lévő akksi, de Win 8.1 alatt egyértelműen jobb volt.
Ennek ellenére mindenkit, aki még nem váltott és bizonytalan a hivatalos támogatás miatt arra biztatnék, hogy nyugodtan vágjon bele a Win 10 történetbe és próbálja ki. Nekem eddig bejött
-
Janou
Topikgazda
válasz draco31 #14284 üzenetére
C55D géphez jó a linkelt hátlap. A zsanérra szintén a hátlap jön be. Amúgy én mindig azt tanácsolom hogy kérdezz rá az adott helyen hogy kompatibilis e a te gépeddel. Küldesz nekik egy fényképet az alsó tálcán található adatokról.
Bocsi telóról vagyok...
[ Szerkesztve ]
-
draco31
veterán
Hello!
Ismerős Toshiba C55Dt-B5202-es gépének a bal oldali zsanérja tönkre ment, és eltörte már az LCD hátlapban is a csavar rögzítéseket, tehát nem lehet becsavarozni, azt is cserélni kell.
Ezek jók lennének hozzá?
Zsanér
HátlapASUS S14 S410U /\/\ Xiaomi Redmi Note 12 pro 5G /\/\ Switch Lite /\/\ Amazfit T-Rex Pro /\/\ Blitzwolf BW-FYE15 /\/\
-
Janou
Topikgazda
válasz FIDOKA40 #14281 üzenetére
Keresgéltem neked egy kicsit és ezt találtam:
I was able to find that the L300-1AD has the GL40 chipset. This means that the T9500 and T9300 are about the top of the line for your computer. I have run both with the GL40 chipset with no issues. I recommend the T9300 because it is just slightly slower than the T9500, but at half the price. These are the ONLY T9000 series processors that will work with your chipset, as the are the only ones that are 800Mhz FSB. Beyond that, I have successfully used the T7500, T7300, T7100, T6400, T5800, T5550, T4200, and T3400 with this chipset. There are probably others... but this is all I can remember off the top of my head.
The T8100 and T8300 "should" work, as they are socked P and 800Mhz FSB, but I have never tried them personally(so try at your own risk).
Also, if you decide to upgrade your OS to Windows 7 64 bit, you can actually upgrade your RAM to 8GB of 800Mhz DDR2 RAM. Toshiba's specs say 4GB, but the GL40 chipset will support 8GB. This requires the 64 bit OS. If you run the 32 bit OS, it will support a max of 4GB, but only see a little over 3GB.
-
FIDOKA40
csendes tag
sziasztok! légyszíves segítsetek! toshiba L300 2CE laptopja van egy ismerősömnek T4200 procival 800fsb. intel gl40 északi híd( 667 fsb) támogatás. valójában milyen procival lehetne fejleszteni?
-
Janou
Topikgazda
válasz Sniper196510 #14275 üzenetére
Azért megy csökkentett módban mert ott szabványos vga üzemmódban megy.
Csökkentett módban futtasd le a DDU-t. (Display Driver Uninstaller) Ez leszedi a drivert mindenhonnan és utána lehet elindul normál módban is szabványos vga módban. De mivel próbáltad újratelepíteni és ott is befagyott... Szerintem vga chip hiba. -
SZIGMA
aktív tag
válasz Sniper196510 #14277 üzenetére
Szia!
A liveCD (vagy ugye USB már manapság) lényege, hogy a lemezről a memóriában elkülönített virtuális meghajtón fut az oprendszer, tehát telepítés nélkül használható. A merevlemezen lévő rendszer és adatok nem vesznek el, így hibakereséshez, adatmentéshez ideális.
A legtöbb linux telepítőben alapból benne van, így a rendszer kipróbálható telepítés nélkül is.
Készültek win live cd-k is (winPE, pl: Blueeyes) és néhány vírusírtó RESCUE diskje is ilyesmi.[ Szerkesztve ]
Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
hcs57
addikt
válasz Sniper196510 #14275 üzenetére
Ha live cd-ről rendben működik, akkor driver is lehet...
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
Janou
Topikgazda
válasz Sniper196510 #14273 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de ez valószínűleg vga chip hiba. Elvileg javítható kb. 30e ft-ért. Laptophardverben csinálnak is ilyet.
Toshiba honlapjáról származó vga driver van telepítve? -
Sniper196510
csendes tag
Szia!
Szóval próbáltam ,hogy kivettem az újra indítás pipát ez után 2x normálban indulás után amikor már bebootolt és bejelentkezett a win7,olyan merevre fagyott hogy kikapcsra tért vissza ill egyszer a kijelző ekezdett futni
(A Mátrix film ugrott be róla) próbáltam lefényképezni lsd.fotó
Még annyit hogy memtastet még nem futtattam le de a memória kártyát csréltem tuti jóra azzal is ezt produkálta -
Janou
Topikgazda
válasz Sniper196510 #14271 üzenetére
Próbáld meg az eredeti oprendszer alatt megnézni hogy miért indul újra. Ennek több módja is van. Megnézed az eseménynaplót hogy milyen hibák vannak. Illetve bluescreenview-al megnézed hogy hátha kékhalálozik és az miatt indul újra. Bluescreenview megmutatja azt is hogy melyik fájl okozza a hibát.
Ezen kívül futtathatnál egy memtestet is, hátha hibás valamelyik memória.
Sajátgépen nyomj egy jogg egérgombot ->tulajdonságok. Speciális rendszerbeálítások -> Indítás és helyreállítás. Itt vedd ki az automatikus újraindítás elől a pipát. Ha legközelebb újra akarná indítani valami hiba miatt, nem fogja és látni fogod mi okozza a hibát. -
Sniper196510
csendes tag
Sziasztok,
Segítségre volna szükségem!
Adott egy Toshiba Satellite L300-as noti,amelynél a hibajelenség,hogy normál üzemmódban folyamatosan leáll majd újra indul.Csökkentett üzemmódban viszont működik és nincs a hibajelenség!
Alapos tisztítás újrakenés után vagyok ,nem is tűnik úgy hogy túlmelegedés miatt van.
Gondoltam hogy a Win7 op.rendszer sérült a sok leállás miatt és egy próba vinyóra póbáltam újra telepíteni az op.rendszert de nem jutok el addig mert a telepítés közben is leáll.
Akkor most hardver gond vagy nem ,részemről nem tudom hogyan tovább.
Köszi! -
tomama
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy toshiba satellite l40-12x laptopp.Kimondottan csak böngészésre használnám,de ha elinditom a böngészőt rögtön kiakad a proci/memoria.Mi lehet a probléma?frissen telepített Win 7 van rajta. -
Janou
Topikgazda
-
-
-
senior tag
Üdv.
Pár napja jelentkezett az a probléma, hogy az L850-13M laptopom ventije nem akar kikapcsolni és folyamatosan pörög hangosan. Próbáltam újratelepíteni a VGA drivert (előtte DDU-val töröltem), de ugyanez a helyzet. Letöröltem az Avast-ot is, de ez sem segített. Semmi új program nem lett telepítve, egyszerűen csak ezt csinálja egy ideje.
Windows 10 telepítése után is ugyanez volt a helyzet, ezért tettem vissza a Windows 8.1-et. Most ugyanazok a tünetek. A Toshiba oldaláról a legfrissebb BIOS (6.80), ami elérhető fent van már régóta. Van valami javaslat, hogyan tudnám ezt a problémát újratelepítés nélkül megoldani?
Előre is köszönöm
-
zeon.hu
nagyúr
NB100 hangja elmegy/halkul, ha fel/le hajtom a képernyőt.
Kontakt hiba lesz?#?*@&!
-
perempe
veterán
Toshiba L305D-S5893 alaplaphibás. bontandó?
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Janou
Topikgazda
Szia
Nem tudom, hogy pontosan melyik típus van neked egészen pontosan a C50-es sorozatból,de megpróbálok segíteni. Tehát ha ez a proci van benne, mint pl. a C50-B14D típusban akkor procit sajnos nem tudsz benne upgradelni mivel FCBGA1170 a foglalata és integrálva van a lapra. Amúgy ezt magad is könnyen ellenőrízheted, ha szétszeded a notit és láthatóvá válik hogy kiszedhető-e a helyéről vagy sem. A memória az már sokkal egyszerűbb eset. Normál esetben 4 GB van benne, 8 GB-ig bővítheted 1333 MHz-es SO-DIMM DDR3-as memóriával.
-
lean
aktív tag
Sziasztok
Van egy c50 b14 notebookom.Az lenne a kérdésem, lehet e upgradelni benne a processzort illetve a memóriát. Vagy bármi módon gyorsítani, mert borzasztó gyengécske szegény.
no cross no crown
-
erer1000
őstag
Toshiba Satellite 300CDS laptopot hogyan lehetne overclockolni? bios-ban nem találtam semmit és a gyári kis könyvében sem.
M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH
-
cashback
őstag
Sziasztok.
Van húgomnak egy ilyen gép: Toshiba Satellite L30-113 - 15.4" - Celeron M 430 - 2*512 MB RAM
A procira lenne egy ilyen alternatívám: Intel® Pentium® Processor T2370 (1M Cache, 1.73 GHz, 533 MHz FSB)
Működhet ezzel a laptop?
Sajnos nem találtam semmi kézzel fogható információt.Istenem, adj türelmet a hülyékhez... mert ha erőt adsz, megölöm őket.
-
perempe
veterán
nem indul az L305D-S5893. a HDD led (henger) villog, a képernyő be se kapcsol. vinyó nélkül is ugyanezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
* Brahms: 4. szimfónia *
-
Janou
Topikgazda
válasz dr.dre bike #14232 üzenetére
Vinyót ettől függetlenül letesztelhetnéd HD Sentinellel. Esetleg ahogy a kolléga írta előtte futtatnék memtestet, illetve ha be tudsz lépni windows-ba meg kellene nézni hogy mi okozza a kékhalált. (bluescreenview)
-
hcs57
addikt
válasz dr.dre bike #14232 üzenetére
Hardver teszt? Pl. memtest volt?
Okos vagy, ha csak a felét hiszed el annak, amit hallasz. Zseniális, ha tudod, melyik felét. forrás: mozaik.bloglap.hu
-
dr.dre bike
csendes tag
Sziasztok , adott egy Toshiba satellite p770-12r. Win 7 home premium volt rajta gyárilag , de ezen állandóan kifagyott így hát megkaptam , hogy kezdjek vele valamit , hogy használható legyen. Win 10 el kérték. Első körben újratettem a win 7 et , csak , hogy lássam rendben van-e minden. Az újratelepítés után nem indult el a bios-ig eljutott a gép aztán újra meg újra a Toshiba logóig jutottunk. A vinyó másik laptoppal működik , ennek a gépnek a vinyójával is feláll minden másik laptop. A megoldást abban láttam , hogy kap a vinyóra másik gépről win10-et és azzal menni fog. Ez be is jött happy a világ , driver , minden progi fent amit kértek. Volt ez mondjuk két hete. Azóta szóltak ,hogy használták és kékhalált kapott utánna pedig recoverybe lépett és hellószia. Ha valakinek lenne tippje a megoldása azt megköszönném. Amennyiben nem jutok semmire elviszik informatikushoz, de nem akarnak rá egy vagyont költeni. Köszi a segítséget előre is
-
zeon.hu
nagyúr
Lehetséges, hogy a Boot és Bios menü le van tiltva?
Sehogy nem tudom behozni egyiket sem, csak üres fekete képernyő jön be.
(Toshiba NB100)#?*@&!
-
Janou
Topikgazda
Szerintem menni fog rendesen. 99%. Nyilván 100%os garancia nincs rá, hisz láttam én már olyat hogy H81-es inteles chipset és nem volt hajlandó a Kingmax memóriával menni... 16 GB-ig kezeli a notid a memóriát így ezzel sem lesz baj. Véleményem szerint nyugodtan megveheted. Ha esetleg hivatalos megerősítést szeretnél, írj az Aviatronicnak. Kedvesek és segítőkészek.
Szerintem a Samsung SSD-k a legjobbak jelenleg a piacon. Nagyon gyorsak, megbízhatóak bár az áruk kicsit borsos.Összefoglalóban van egy hivatalos szervizek hivatkozás. Ott láthatod a jelenleg hivatalos márkaszervizeket.
Regio: Europa
Country: Hungary
GO[ Szerkesztve ]
-
Janou
Topikgazda
válasz odorlorka #14227 üzenetére
Több dolgot is tehetsz.
1. A telepítőt elindítot, amivel feltetted és ott azt választod hogy uninstall vagy modify vagy valami hasonló. Esetleg megpróbálhatod teljesen újratelepíteni majd ha ez megvan eltávolítani. Van amikor csak az segít.
2. Eset AV Remover. Ezzel elvileg minden vírusirtót le tudsz szedni. [link]
3. Eset Uninstaller. [link]
[ Szerkesztve ]
-
odorlorka
újonc
Sziasztok!Ostoba módon telepítettem egy Eset Smart Security 9 antivírust (próba verzió) és most nem bírok megszabadulni tőle.Revo Uninstallerrel próbálkoztam,teljesen hiába!Most lejárt a próba verzió és nem tudok sem másik programot telepíteni,de ettől sem lehet továbbra sem megszabadulni.Kérhetnék tanácsot?
-
masoo
tag
Sziasztok
Vettem a minap egy új toshiba laptopot, de a régebbit mivel semmi baja, feljavítanám kicsit és kizárólag grafikai munkákra használnám netes csatlakozás nélkül.
A paraméterek:
a céltárgy egy toshiba l850-1h4
szeretnék fejleszteni a memórián benne, mert a mostani (samsung 4gb cl11 1.5v) nem mondom hogy nem elég, de némely grafikai programom sokat bíbelődik néha. Ennek a cseréjében kellene nekem megnyugatató válasz mert azt eddig nem leltem a neten.
Erre cserélném a meglévő 4gb samsungot.
16GB 1600MHz DDR3L 1.35V Notebook RAM Corsair Vengeance Kit (2X8GB) (CMSX16GX3M2B1600C9)
Elméletileg megy 1.5V-n is amin a samsung is. A kérdésem az lenne, hogy beteszem ezeket és örvendek, vagy lehet hogy a toshibával nem lesznek barátok? ez CL9-es időzítéssel operál.A carsair oldalán pontosan nem leltem az 1h4 típust, az l850 sorozat egyéb darabjaival kompatibilitást jelzett az oldal keresője.
A toshiba oldalán a támogatott memóriák listáját meg nem leltem sehol, a net sem segített semmilyen keresési kombinációban a Tosi Magyarországnak meg telszámát nem leltem, csak boltokat amik gondolom szervizek vagy ilyesni, hivatalos támogatói e-mailt nem találtam vagy számot.A következő fejlesztás egy nagyobb ssd lenne, erre samsungot gondoltam esetleg erről vmi tapasztalat?
köszönöm szépen!
-
1501N
tag
Szia! A típusban nem vagyok biztos sajna. Nem, csak a led-eknél volt hézag. Pont a fényük miatt tűnt fel. Visszavittük végül és megkaptuk kp-ban az árát. Apukámnak nagyon szívügye a márka, úgyhogy ugyanebből a típusból rendeltünk egy másikat, ami az utolsó darab is volt. Remélhetőleg nem lesz gond vele.
-
Janou
Topikgazda
*rákeresnék
-
törölt tag
Üdv!
ODD-t mivel nem használom és szerintem felesleges, HDD-t raknék a helyébe. Na de milyen való bele?
[ Szerkesztve ]
-
SZIGMA
aktív tag
válasz zeon.hu #14214 üzenetére
Szia!
Ha jól sejtem, XP alatt működött, WIN7 alatt már nem.Hasonló szívásom volt sok-sok éve a Nokia 6310-esemmel, 7 alatt nem tudtam megoldani,szerencsére öcsém gépén még XP futott, így alig egy óra alatt sikerült megoldanom az adatmentést.Ott azt hiszem még a bluetooth beállításokban kellett valami "trusted device" opcióknál állítgatni, különben csak egyirányú volt a kommunikáció.Sajnos nem emlékszem már.
Milyen telefon?Ez egy fórum.Segítség,kritika,trollok, minden előfordulhat.Fogadd el, ez ilyen!
-
zeon.hu
nagyúr
Beépített.
Valamikor régen működött hiba nélkül, aztán egyszer csak egyirányú lett.
Most akartam egy kisebb fájlt átküldeni, ekkor jutott eszembe ismét a hiba.
Másik telóval mostanában nem próbáltam, majd megnézem.
8.1-et, pláne 10-et szerintem el se bírja
(Telefonon semmilyen tiltás nincs, mobil-mobil között működik oda-vissza)#?*@&!
-
Janou
Topikgazda
válasz zeon.hu #14212 üzenetére
Szia
Beépített bluetooth vagy usb-s stick? Régebben ment vagy amióta megvan azóta felemásan működik? Próbáltad frissíteni a driverét/szoftverét? Mivel egyik irányba jó, így a hardveres hibát nagy valószínűség szerint kizárnám. Esetleg meg lehetne még próbálni egy friss windows telepítéssel vagy esetleg egy Win 8.1 vagy 10-el. Más telefonnal sem működik a noti -> telefon irány?
-
zeon.hu
nagyúr
Üdv!
Mitől lehet, hogy bluetooth-on keresztül csak egyirányú a kapcsolat?
Telefon-> noti irányba jó, de visszafelé semmit nem tudok küldeni.
Ugyanez a helyzet a Share it alkalmazással is.
(Toshiba NB 100-Win 7)#?*@&!
-
Janou
Topikgazda
válasz Gooner #14210 üzenetére
Nagyságrendileg 30e Ft. És több hét az átfutása általában, de ez függ a chip típusától és a noti gyártójától is. (Sonynál pl. 2 hónap ) Ahol dolgozom mi is szoktunk vinni notikat ilyenre. (Pl. pont ma vittünk egy Asust.) Helyileg pedig a laptophardvert tudnám ajánlani.
Szerk.: Nyilván ott be is tesztelik előtte, hogy valójában mi a baja, illetve javítás után is tesztelik még.
[ Szerkesztve ]
-
Gooner
csendes tag
Köszi szépen a gyors választ!
Semmilyen külsérelmi nyom nincsen, a numerikus bill.re esett rá az üveg, de a gombok is hibátlanul működnek. Most már néha netezés közben is csinálja néha, hogy csíkozódik feketén.
Ez a VGA chipcsere kb. milyen árba mozog, és mennyi idő megcsinálni? -
Gooner
csendes tag
Üdv!
A mai napon ráesett a polcról a notebookomra(l850-13U) egy üveg, kb. a videokártya részre. Azóta ha játszanék vagy insta/coub/facebook stb. videót néznék a képen eltorzul(fekete foltok, oda nem illő színek) és lefagyok. Érdekes módon a gépről filmnézés és a youtube az megy simán egyelőre. A kérdésem az lenne, hogy ez valahogy javítható ?
-
Blackhill
csendes tag
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy egy Toshiba laptoban ami első generációs intel I3 330 M processzor dolgozik érdemes -e I5 esetleg i7 re cserélni. Mivel külön videó kártya nincs a gépben ezért olyan proci kell amiben van grafikus mag is ha jól írom. Egy i7 640 M abban van de a magasabb órajelen kívül szinte semmi különbség nincs a két proci között! Jól gondolom hogy nincs sok értelme cserélni???? Válaszotokat előre is köszönöm.
-
Janou
Topikgazda
válasz akoska23 #14205 üzenetére
Én a másik problémára azt mondanám, hogy próbáld meg Slimdrivers-el vagy Driver navigatorral leszedni hozzá a drivert. Amúgy jártam már úgy hogy egy nem megfelelő driver úgy hazavágta az egészet hogy újra kellett telepítenem, mert mint később kiderült a jó drivert sem fogadta már el.
-
akoska23
aktív tag
válasz #58984960 #14204 üzenetére
És itt van a másik problémám.
Lassan ott tartok valahova el kell vinni a gépet telepittetni ilyen még nem történt velem vagy 10 éve........
Vagy marad a win7 ahhoz van minden driver....A 23-as szám a nevem melett nem az életkorom jelöli, nincs titkolnivalóm, ezért nem változtatom 2006-óta a nicknevem sehol
-
akoska23
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Új CAPTIVA Gamer Tervező Laptop 17" -50% Bivaly i5-13500H 6Mag 64GB/2TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Lenovo Ideapad 320 : I3-6006U /// 4GB DDR4 /// 128GB SSD /// Windows 10
- Új HP OMEN Gamer Tervező Laptop 16,1" -40% i5-13420H 8Mag 16/512 RTX 4050 6GB FHD 144Hz!
- Lenovo ThinkPad T470 : I5-7300U / 8GB DDR4 / 512GB M.2 / Full HD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FULL HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo Thinkpad X1 Yoga Gen 2 - I7 7600U CPU - 512 NVM SSD - 16GB DDR3 - 14" WQHD Touch - Win10
- ALIENWARE M15 R7 15.6" FHD 165Hz i7-12700H 32GB DDR5 1TB RTX3070Ti 8GB
- Microsoft Surface Laptop 7th Edition - Snapdragon X Plus / 16GB RAM / 512GB SSD / Copilot+ PC - ÚJ!
- A LEGOLCSÓBBAN! BESZÁMTÁS VAN! Lenovo Legion 7, Ryzen7, RTX3080 16GB vRAM, 32GB RAM, 16" 2K kijelző
- Asus Vivobook 15.6 FHD, Ryzen 5 4600H, 8GB, 512GB SSD, WIN11 home, 3 év gari
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest