Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz Brett001 #10596 üzenetére
Mégegy tipp amugy ha modozol: ha GOG-os verziód van, a GOG Galaxy kliensben kapcsold ki a játék automatikus frissitését. Erre a mod kompatibilitás miatt van szükség. Ha modolsz az új patcheket manuálisan érdemes telepiteni, mert előtte célszerü megnézni hogy a használt modjaid kompatibilisek-e vele. Nexuson az adott modok komment szekciójában hamar kiderül. Modolás szempontjából amugy a GOG kliens az összes többinél fényévekkel jobb (a steamnél is), mert nem csak hogy ki tudod kapcsolni az autmatikus frissitést, hanem van egy rollback funkció, amivel a játék verzióját szabadon változtathatod. Jelenlegi játék verzió azt hiszem 1.22 . Van egy modod ami a játék 1.12 patchel volt csak kompatibilis? No problem, GOG Galaxy kliens, rollback, kiválasztod az 1.12 verziót és a kliens "visszaállitja" neked a játékot az 1.12 patchre. Más kliensek (steam, uplay, origin stb) nem tudnak ilyet
[ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Brett001 #10596 üzenetére
tudtommal csak néhány kereskedő, aki aktív egész nap, a legtöbb ugyanúgy elmegy aludni esténként. valamint én nem igazán láttam játszadozó gyerekeket esténként, de lehet csak nem figyeltem.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Brett001
aktív tag
Legyőztem a Farkasembert!
Hát így néhány nap után csak azt tudom mondani, hogy zseniális ez a játék. Néhány napja mikor kérdeztem tőletek a Skyrim meg a Witcher közötti különbségeket említettétek az összetettebb, árnyaltabb sztorit, és valóban. A Skyrimben hogy is néz ki egy mellék küldetés? Verd le a banditákat, keress meg egy könyvet stb...itt még egy átlagosnak hitt küldetés mögött is megrázó, érdekes történet van, és ami a legnehezebb: sokszor emberileg, érzelmileg nehéz döntéssel.
Azért van egy-két apróság is amibe bele tudok kötni. Pl. a Skyrimben a boltok általában reggel 8 és este 8 között vannak nyitva. Ha kell valami meg kell várni a reggelt míg kinyit vagy betörsz. (ez alapból benne van mod nélkül) Itt viszont hajnali 3-kor szakadó esőben is ott álldogál a kereskedő. Apróság, de így nem életszagú. Vagy éjfélkor ne játszanak már gyerekek az utcán. Ilyen apróságok is tudnak dobni a hangulaton, nem véletlen készült számos mod a Skyrimben is az NPC viselkedéséhez. pl. "wet and cold", ha esik az eső a civilek bemennek a házaikba, csak az őrség mászkál.[ Szerkesztve ]
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
Lenry
Topikgazda
válasz Ted_Beneky #10593 üzenetére
imbalanced - kiegyensúlyozatlan
legtöbbször akkor használják ezt a szót RPG-kben, ha egy eszköz, fegyver, kaszt túl erős a többihez képest
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
S1M0N
senior tag
válasz Ted_Beneky #10593 üzenetére
Túlságosan erős/jó más képességekhez/fegyverekhez/stb. képest.
[ Szerkesztve ]
-
-
Lenry
Topikgazda
válasz FireKeeper #10589 üzenetére
az Arany Oriolé az egyik legimbább főzet, pláne a B&W-ban
Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data
-
FireKeeper
nagyúr
válasz Tigris011 #10587 üzenetére
sztem legkönnyebben úgy lehet kinyírni, ha van olyan kardod ami nagy eséllyel rak fel DoT-ot (vérzés vagy mérgezés), valamint van superior golden oriole főzeted. a DoT azért jó mert jó esetben elég egy-kétszer megvágni, és utána a DoT miatt szépen sebződik, mikor amúgy nem tudnád támadni, a felhúzott golden oriole meg azért jó, mert gyógyít, ha megmérgeznek, így tudod ingyen gyógyítani ha beleállsz a méregfelhőbe amit köpköd.
steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
Tigris011
tag
Köszi szépen mindenkinek a válaszokat kellene még egy kis segítség
azt a nyamvadt varangyot hogy lehet könnyen kiféltetni mer marhára felhúzott vagy 10x kinyírt már -
FireKeeper
nagyúr
válasz Tigris011 #10582 üzenetére
-ha akarsz rúnaszavakat használni, akkor érdemes.
-36-oson simán jó valamelyik mastercrafted witcher gear kardja.
vagy 37-esen már tudod használni a Harpy-t (silver) ami nagyot üt. acélkardból pedig én a lángoló rózsa rendjének karját szerettem nagyon, annak a diagramját valahol a Hearts of Stone új területein levő kérdőjelnél találod meg.steam, GOG, uPlay: @petermadach || HotS: PeterMadach#2675 || Xperia 10 VI || Ultrawide & SFF masterrace || Unofficial and unpaid VXE R1 shill
-
perge666
veterán
válasz Dark Archon #10581 üzenetére
Azt kihagytam, de bepótolom.
-
Tigris011
tag
Sziasztok!
Lenne egy-két kérdésemaz egyik hogy menyire éri meg a rúna művesnek tolni a pénzt és 36-s szint kőrül melyik a legjobb kard amit érdemes lehet tuningolni? -
addikt
válasz perge666 #10579 üzenetére
Jól van. 7-es szintnél szerintem korábban ne menj vissza és vigyél lidércolajat, valamint használd az Yrden jelet is Mondjuk, ha FGy-ben megcsináltad a déllidérces melléküldetést, akkor ezt tudod.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
perge666
veterán
válasz Dark Archon #10574 üzenetére
Igen írja tényleg, csak a báró rögtön elindult vele, utána megtámadtak, aztán rögtön a baba is.
Mind1 próbálgatom majd. -
sheep
addikt
válasz atainprison #10567 üzenetére
Félreérthető volt, az igaz.
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Lenry
Topikgazda
válasz FireKeeper #10573 üzenetére
én közel 200.000 arannyal mentem Toussaint-ba, szóval nekem mindegy volt, meg azóta vissza is jött már az a pénz, csak gondoltam lesz, akinek hasznos vagy legalább érdekes
-
addikt
Fel kell rakni a konzol modot, aztán addmoney(250000) mondjuk és még olvasni sem kell 2 oldalnyi szöveget és fárasztani az agyat matekkal
perge666:
pedig írja a játék, hogy Axii-val kell lenyugtatni... mindezt magyarul [ Szerkesztve ]
-
FireKeeper
nagyúr
én a legtöbb cuccot craftoltam, de már annak horribilis költségei vannak, ráadásul nem találsz minden alapanyagból annyit hogy kb 1,5-2 szettnél többet le tudj craftolni anélkül, h alapanyagot kelljen venned.
ha csak egy szettet szeretnél, akkor igazából mindegy h spórolsz-e vagy sem - ha rendesen gyűjtötted a loot-ot, nem kellene hogy gondot jelentsen egy szetet akár úgy lecraftolni hogy veszed a cuccokat. ha pedig maximalista vagy és mindet szeretnéd, akkor így is-úgy is kifogysz az anyagból és nem marad más mint piszok drága vásárlás...
[ Szerkesztve ]
-
Lenry
Topikgazda
-
Brett001
aktív tag
Én is most mentem át Velenbe és Fehér Gyümölcsöskertben bejártam trónyát baranyát. Az összes kérdőjelet felkrestem, minden hirdetőtáblát elolvastam és én is 4-es lettem. Bár ha moddal lett valaki 14-es akkor én sem szóltam. Lényeg, hogy 4-esnél többre nem igen lehet feljlődni Gyümölcsöskertben.
-
addikt
válasz atainprison #10568 üzenetére
Vizimában. (mert FGy után rögtön odavisz a játék...)
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
perge666
veterán
Értem.
Azért a legközelebbi bekapcsolásnál lehet megpróbálom úgy ahogy Wlac írta, és ha sikerül ha nem, utána nekiugrok kicsit a mellékküldetéseknek, visszamegyek az első helyszínre is,és a kérdőjeleket felkeresem.Wlac : Na látod ez eszembe sem jutott, köszi.
[ Szerkesztve ]
-
atainprison
senior tag
Azt, hogy kihagytad arra értettem, hogy lvl 20-ig nem csináltad meg. De látom, hogy xp modot használtál, úgy már érthető.
"Az kemény, én vagy 20-as voltam amikor azt csináltam.
Nem csodálom hogy nem megy"
Azért ez a kijelentés kicsit erős volt, mert az jön le ebből, hogy lvl 20 közelinek kell lenni, ahhoz a küldihez, pedig már lvl 5-ön is vígan meg lehet csinálni (DM fokozaton).[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
válasz atainprison #10561 üzenetére
Térképpel és mellékküldikkel
-
perge666
veterán
válasz jonnyjoker01 #10558 üzenetére
Először úgy próbáltam, de utána a baba is "dühbe jön" és ugyanúgy megnő és támad, na amikor ötödjére sem sikerült ez a megoldás, akkor próbáltam egyből támadni...... Akkor most kell még fejlődni a küldetéshez vagy sem?
-
sheep
addikt
válasz atainprison #10560 üzenetére
Miért hagytam volna ki főküldit? Hol írtam ilyet? Kb az egész térképet kipucoltam mire odaértem, mindig full xp-t kapok moddal. Egyéb kérdés amit meg kell magyaráznom?
[ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
k-adi
nagyúr
válasz jonnyjoker01 #10558 üzenetére
az is egy módja a quest megoldásának, ne manipuláld...
-
perge666
veterán
Az elején csináltam pár melléket és annyi, de akkor nekiállok.
-
melega
őstag
válasz perge666 #10550 üzenetére
Engem megvárakoztatnak vele.
Előző hét kedden rendeltem meg.
Péntek este érkezett meg raktárba.
Tegnap adták át a futárszolgálatnak.
Szerdán, vagy csütörtökön jön a csomag akkor adják ki a futárnak mondta a g4s futárszolgálat.
Mellesleg Hódmezővásárhelyre.Én is felnött vagyok munka mellett fogok játszani vele napi 3 órákat.
[ Szerkesztve ]
-
perge666
veterán
válasz melega #10544 üzenetére
és jonnyjoker01 :
Na igen, ez nem az a rétegjáték hogy 1 óra alatt kimaxolom a karaktert aztán csak hentelni kell.
Nagyon rá vagyok függve, otthol ezer a dolog, de tegnap is a melegre fogtam hogy így nem bírok dolgozni munka után, és leültem játszani.
De tényleg baromi meleg van......Szerintem a délutáni program egy kis Witcher lesz megint.
Mindig elhatározom hogy megcsinálok egy küldetést, de mikor befejezem, késztetést érzek hogy folytassam, kíváncsi vagyok a folytatásra.
A legjobb az egészben hogy full magyar és mindent értek.
-
vraghdash
tag
válasz Ted_Beneky #10547 üzenetére
7.1 fasza
-
Ted_Beneky
senior tag
Használ valaki 5.1-es hangot a játékban? Milyenek a tapasztalatok?
Csillagkaput a Csillag térre!
-
micafighter
nagyúr
válasz Brett001 #10533 üzenetére
Milyen modok vannak fent? Szerintem annyi volt a gond, hogy feltettél két nem kompatibilis modot amit a merger se tudott "kompatibilissé tenni", és miután hibát jelzett, leszedted a módot, de a merget elfelejtetted törölni.
Azt nem írtam eddig, jobb oldalt mutatja a script merger a mergelt scripteket, ha újra akarsz mergelni vagy törölni akarsz egy modot, töröld az adott mergeket, utána töröld a modot/modokat, tedd fel az új modokat ha akarsz, és utána frissítsd a mergert.
A kompatibilitásról pedig minden mód készítő alapnak veszi hogy a script mergert használod, de vannak modok amik így sem kompatibilisek, ezért el kell olvasni a mod leirásokat, meg átfutni a kommenteket, általában mindegyik modnál írják külön, hogy xy moddal kompatibilis, vagy csak általánosságban hogy ez a mod xy fájlt módosít, és ha van egy másik modod ami ezt piszkálja, akkor gond lesz.
Van amúgy jópár mod amikből készült kompatibilis változat , pl nekem van fent egy olyan mod hogy minden küldetést mutasson a térképen, meg van egy olyan, hogy színes okonok legyenek a térképen, a színes ikonos modbol a mod készítője csinált egy külön verziót direkt ami az előbbi moddal kompatibilis.
-
melega
őstag
válasz perge666 #10543 üzenetére
Igen, nagyon sok időt, és türelmet igényel míg kimaxolod. Az ismerősömnek megvolt, és október közepétől, június közepéig játszott vele míg kimaxolta. 300 órát feccelt bele, amelett boltba dolgozott tehát este 8-tól ért rá játszani, kivéve mikor szabadságot vett ki.
[ Szerkesztve ]
-
perge666
veterán
Ma is játszottam több mint 2 órát és még mindig 3-as szintü vagyok.
Most jóformán csak főküldetést csináltam.Ez a játék valami zseniális.
Annyira összetett, annyi minden van benne hogy szerintem még jópár órát játszani kell vele mire mindenre rájövök hogy mit hogy kell használni......... -
Ðávid
aktív tag
válasz Brett001 #10541 üzenetére
Megnyomod a Tab billentyűt, hogy előhívd a menüt amiben ki tudod választani, hogy az egérgörgő megnyomásával a számszeríjat, valamilyen bombát vagy éppen a zsebeid valamelyikében levő tárgyat tud használni. Ebben aktívvá teszed a fáklyát és utána már előveszi a fáklyát, ha megnyomod az egérgörgőt. Ha sötétben látni akarsz, akkor érdemes megszerezned és fejlesztened a Cat főzetet, amivel fáklya nélkül is látsz a sötétben.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
Igen valszeg ez volt a gond...mindegy most már jó minden. Rájöttem, hogy nagyon kell figyelni, hogy a mod is 1.22-re fel legyen updatelve.
Most olyan kérdésem lenne, hogy a fáklyát hogyan tudom használni? Ott van a zsebben, de nem tudom hogy lehet elővenni.
[ Szerkesztve ]
-
Ðávid
aktív tag
A két kiegészítő története független az alapjátéktól. A Hearts of Stone főszálára nincs kihatással, hogy milyen befejezést kaptál/értél el. A Blood and Wine esetében annyit befolyásol az alapjáték vége,
hogy ki jelenik meg Geralt házában a kiegészítő történetének végén. -
jamez
senior tag
Mennyire befolyásolja a főszál befejezése a 2 DLC-t? Nekem Ciri nem lett witcher a végén.
Most kezdtem a heart of stone-t.Ingatlan eladás-vétel, ingatlan jogi kérdések, bérbeadás kérdésed van? Hívj vagy pü.
-
sheep
addikt
A modot a legújabb peccshez szedted le? mert mostanában volt vmi peccs ha jól emléxem, és lehet hogy a modot nem frissítették. Akkor pedig hiába mergeled nem segít.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ha tényleg csak a mod könyvtárba pakoltál, akkor összeakadt két mod, valahogy úgy, hogy a merger sem javította (bár ilyennel még nem találkoztam). De ilyenkor ki is írja, hogy melyik(ek)ben talált hibát, körül tudsz nézni a házuk táján).
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
addikt
Felülírtál valami meglévő file-t, amit nem kellett volna avagy hozzáadott file-t ott hagytál. Érdemes nézni, milyen file-okat tesz fel a mod és lejegyezni ill. lementeni, amit felül akar írni. Újratelepíteni mindenesetre nem kell a játékot, ha a GoG-ban nyomsz egy Verify-t és persze a plusz file-okat törlöd.
-
Brett001
aktív tag
Időjáráshoz annyit, hogy tényleg vannak furcsaságok, pl. süt a nap és esik az eső (persze a való életben is van ilyen "veri az ördög a feleségét"), de lehetne azért egy kicsit jobb. Mondjuk a Skyrimben is modokkal lesz igazán jó az időjárás, de pl. a Vivid weathers-szel nagyon ütős tud lenni.
Ha már játékmenet, eddigi tapasztalatom szerint itt sokkal jobban meg kell dolgozni az aranyért, mint a Skyrimben. Ott nagyon sokat lehet találni ládákban, ellennél és ha mondjuk nem épitesz házat, a felszerelés javítására, vásárlásra bőven elég. Még ki kell gondolnom, hogy tudok több pénzre szert tenni, mert itt az elején főleg egyszerű falusi emberek a megbízóim akik nem tudnak sokat fizetni.
Más! Moddokkal kapcsolatos kérdés:
Mi van akkor ha egy mod hibás működést eredményez? Tegnap jártam úgy, hogy feltettem egy modot és a Red Engine script fordító hibát jelzett. Mondom mivel csak a legutoljára feltett mod okozhatja a hibát, eltávolítottam. De a script hiba ezután is jött. Csak az használt ha egy az egybe töröltem a MOD könyvtárat. Ezután feltettem egyetlen előtte már hiba nélkül működő modot és rögtön jött a script hiba. Végül csak azt tudtam csinálni, hogy az egész játékot újratelepítettem. Mit csinálhattam rosszul? Script merge természetesen volt.
[ Szerkesztve ]
-
Balu972
aktív tag
Sziasztok!
A blood and vine-t magyar felirattal honnan a legolcsóbb beszerezni?
CD Galaxis 9500-t árulja, GOG-ról 20 dollárért lehúzható (remélem ez is tudja a magyar feliratot).Azért beszélek a gépekkel emberként, nehogy átszokjak az emberekkel való gépies kommunikációra.
-
perge666
veterán
válasz melega #10528 üzenetére
A szintfejlődés a küldetések teljesítésével nő leginkább.
Igen fejleszteni is kell hogy bírd tartani a szintet, mwg ezért is kapsz tapasztalati pontokat.....Nekem is fullos csomag jött (szerintem amit lehetett mindent bele pakoltak) bontatlanul, ingyen postával 6990-ért.
-
melega
őstag
válasz perge666 #10527 üzenetére
Ma, vagy holnpa jön a játék playstation 4-re.
Te hogyan lehet a szintemet fejleszteni a játékban?
Azt gondolom hogy egyre jobb fegyvereket, és páncélokat kell venni, hogy könnyen bírjak a főellenségekkel is.Jön hozzá egyébként farkasfej matrica, könyv, használati utasítás, 16 dlc szakáll, és frizurakészlet..
-
perge666
veterán
Jó, mert már elgondolkoztam azon is hogy a kedvére gondolt.
Derült a kedélye. -
sheep
addikt
válasz perge666 #10524 üzenetére
Az időjárásnak csak annyi jelentősége van hogy vannak olyan képességek amik felerősödnek pl. ködben. És ugye ne a játékos döntse el hogy akkor most milyen idő van hanem a játék. De ettől még néha hülyeséget ír.
-
perge666
veterán
Ma délután jobban belevetettem magam a játékba, és annyira belemerültem hogy 4 óra pikk-pakk eltelt.
Nagyon tetszik a játék, nem bántam meg a vásárlást.
Még csak 3-as szintü vagyok,eddig több mellékküldetést csináltam mint főküldetést.Azt írja már le valaki hogy miért míért írja mindig jobb felül hogy derült, mikor van hogy viharos szél fúj, tiszta borult.....
-
micafighter
nagyúr
válasz Brett001 #10521 üzenetére
Lesz rengeteg féle acél és ezüst kard is, páncél szintén, a legjobb felszerelést komoly munka lesz megszerezni, elöször is meg kell hozzá szerezni a tervrajzát az adott dolognak, meg kell egy csomó összetevő amit a tervrajzbol tudsz majd, meg találni kell egy mester embert aki el is tudja készíteni, ha ezek megvannak már csak pénz kell hozzá és kész is
[ Szerkesztve ]
-
Rony949
őstag
Itt egy kis jópofa Lego videó. Nem profi, de a hangulat az nagyon ott van! - Videó
-
Brett001
aktív tag
válasz micafighter #10518 üzenetére
Igen, egy ládában találtam már egy másféle kardot. Ha a lore alap ez, akkor nincs gond ezzel. Ha acél/ezüst kardból többféle van, az már nagyon szuper. Kezdem megszokni az irányítást, a billentyűket igyekszem úgy konfigolni, hogy jól kézre essen. Tetszik a térkép, a sok jó tanács menet közben, a főküldit épp hanyagolom (most jönne a griffmadaras rész) Fehér Gyümölcsöskert környékén keresem fel a kérdőjeleket minden apró-cseprő küldit elvállalok, hogy fejlesszem magam. Na, jó lesz ez.
-
Šolaire
veterán
-
micafighter
nagyúr
válasz Brett001 #10516 üzenetére
Nekem van controllerem is, sokan arra esküsznek, nálam ott elbukott a dolog hogy szinte lehetetlen a lóval vágtatás közben ugorni controlerrel Amig billentyün ez alap dolog.
Lesznek más fegyverek is, tudsz venni, meg testekből tudsz majd lootolni, de szerintem a leghatékonyabb a két kardos felállás. Ez a játék a Witcher könyvekre alapul, tehát már jól felépitett lore van mögötte, és a lore szerint a witcherek két kardot használtak, kardokkal gyakoroltak, ezzel lettek kiképezve, stb.
Bár annyiban pontatlan a játék, hogy tudtommal (még nem olvastam a könyveket) a könyvekben az ezüst kardot csak a legkomolyabb küzdelmekben használták szörnyek ellen, és a gyengébb szörnyek ellen is a sima acél kardot használják. Ezzel szemben a játékban le van egyszerüsitve a dolog: szörnyek ellen ezüst kard, nem szörnyek ellen meg acél. De van rá mod Meg amugy a játékban az ellenfél életerejének a csikja szine is mutatja hogy milyen kard kell elene, az ezüst szinüek ellen kell az ezüst kard, a piros szinüek ellen meg a sima acél.
-
Weper
tag
válasz atainprison #10512 üzenetére
Köszönöm a választ!
-
Brett001
aktív tag
válasz micafighter #10509 üzenetére
Köszi, nagyon sokat segítettél.
Egyébként megvan a cucc, megvettem Steamen. 1-2 órát már játszottam is vele, tényleg lenyűgöző. Külön hatalmas hálát rebegek a készítőknek a magyar nyelvért, mert az angolom elég alap, szóval egy ilyen sokrétű történetet nem értettem volna meg. Valóban jobb a külső nézet, de tényleg szokni kell az irányítást. Igazából kontroller lenne a jó, de az nincs nekem. Szerintem grafikai modra nem igen lesz szükség.
Első blikkre néhány dolog ami sokkal jobb, mint a TES-ben. Kidolgozottabb NPC-k, (már viselkedésre értem), elkezdtem a főküldit, ugye még a legeslegelején járok, de már most tapasztaltam, hogy sokkal színesebb, árnyaltabb a szereplők közötti párbeszéd. Vannak poénos beszólások is.
Ami furcsa: tényleg csak három fegyver van? Acél, ezüst kard és szerszámíj? Jó, ezeket lehet fejlesztgetni, de a Skyrimben imádom a sokféle tőrt, pallost stb, meg ezek tuningolását.
Persze ezek még csak a legelső benyomások."Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
Tigris011
tag
válasz micafighter #10501 üzenetére
Köszi szépen, a link kicsit nehéz mert a gugli nem annyira pontos de a lényeg meg van azt hiszem
-
stfu
csendes tag
Sziasztok! Fanyar meggyet merre találok ?
izémizé
-
dzsihad
csendes tag
megoldodott
[ Szerkesztve ]
-
Weper
tag
Helló! A Hearts of Stone DLC-nek a "Szezám tárulj" nevű főküldetésével kapcsolatban szeretnék kérdezni.
Amikor választani kell Casimir és Quinto között, hogy kivel töressem fel a zárat, akkor melyiket előnyösebb választani? Mert olvastam, hogy Casimir robbantása hangos, viszont gyorsan be lehet jutni.
Illetve még olyan kérdésem lenne, hogy ha Casimirt választom, akkor meg fog halni a rablás közben vagy rablás után (persze, ha annak az oldalára állok, akinek ő állt és nem leszünk ellenségek)? Mert az elején nagyon fel akarja magát robbantgatni.[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Brett001 #10507 üzenetére
A sricpt merger csak konfliktusokat keres és megpróbálja megoldani, a sorrend meg a következőképpen alakul: a witcher 3 telepitési mappáján belül kell csinálni egy Mods mappát, abba mennek a modok vagy manuálisan, vagy az nmm pakolja oda. Ebben a Mods mappában minden modnak lesz saját mappája, és ezeknek az ABC sorrendje határozza meg gyakorlatilag a modok betöltési sorrendjét. Vagyis ha valamit hátrébb akarsz tenni, egyszerüen a mappa nevét átnevezed, elejére teszel ZZZ vagy valamit. Mutatok példát:
A második képen a modok mappái ABC sorrendben töltödnek be. Ott van pl a modZZZIncreasedLOD, az ehhez hasonló "ZZZ" szerkesztéssel tudod hátrébb sorolni a modok betöltési sorrendjét. Egyébként ez a kettő mod ami nekem ZZZ-vel hátra van sorolva, ezek már igy lettek feltöltve nexusra is, szóval szerkesztenem se kellett
Van amugy load order fájlos megoldás is, de már nem emlékszem pontosan hogy nézett ki, és nem is találtam erről infót neten, de igazából az átnevezés szerintem egyszerübb.
Van amugy egy pár olyan mod amit nem (csak) a mods mappába kell másolni, hanem van, amit a DLC mappába, illetve van olyan ahol még 1-2 fájlt másolni kell, de a nexuson a mod leirásánál ott van minden ami kell
Azt is fontos megnézni hogy maga a mod támogatja-e az nmm-et, van jópár mod a nexuson ami nem támogatja az nmm-et és manuálisan kell feltenni. Becsapós mert úgy emlékszem volt amelyiknél ott volt az NMM-es letöltő gomb is, ugyhogy a lényeg mindig el kell olvasni a mod leirását
A script mergerem amugy igy néz most ki:
Ha talál bármi konfliktust, azt előbb bal oldalon mutatja, aztán amit sikerül mergelni, az átmegy a jobb oldalra. Nekem a bal oldalon is van még egy csomó, azokat nem lehet mergelni sajnos, de igy is megy a játék gond nélkül, nem akadtam még bugba Ha a merge-el valami gond van, akkor azt már ott látod egyébként hogy hibaüzenettel nem fog betölteni a játék, mert játékinduláskor ha új scriptet (modot) érzékel a játék először betölti a scripteket és ellenörzi is azokat, és ha valami nem okés, az ott általában kibukik. Ha jó lett akkor a sriptek betöltése és ellenörzése után automatikusan indul a játék.
Harcrendszerre kitérve: Witcher igen nehéz/furcsa lenne szerintem FP nézetben, mert itt ahogy irták már előttem, harc közben nagyon sokat kell mozognod, ugrálsz, gurulsz, fordulsz, és sokszor 3-4-5-10 ellenféllel harcolsz amik körbevesznek, és köztük kell manőverezni.
[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
-
Brett001
aktív tag
válasz micafighter #10503 üzenetére
Húú, köszi. Akkor a script merger hasonló mint a TES-nél a BOSS/LOOT? Sorrendet állít, konfliktusokat keres?
jonnyjoker
No igen, a Skyrimban is jobb a külső nézet több ellen támadásakor. De ahogy a videókon láttam, elég furcsa az ide-oda ugráló/forgó kamera a witcherben, biztos szokni kell.
[ Szerkesztve ]
-
melega
őstag
válasz jonnyjoker01 #10505 üzenetére
Nekem hétfőn adják fel a rendelést kedden jön a játék. Nagyon várom. Életmben nem volt még sem dark fantasy játékom, sem komoly rpgm.
-
jonnyjoker01
veterán
válasz Brett001 #10502 üzenetére
FPS nézetben iszonyatosan nehéz lesz, szerintem azt hanyagold, amíg nem vágod még a játékot. Ez nem olyan mint a skyrim, itt közelharcban lesz, hogy egyszerre 5-10, esetenként több szörnnyel kell harcolnod. Távolra csak íjpuskával tudsz lőni, de annak semmi sebzése sincs. Nagyon ritka, hogy egyszerre 1-2 ellenfél ellen harcolsz és a szörnyek nagyon gyorsak tudnak lenni, folyamatosan mozogni kell (ugrálni és gurulgatni ). Sztori szempontjából nekem sokkal jobban tetszett a Witcher 3 sztorija, a színészek is sokkal jobbak, mint skyrimban. Meg kell jegyezni, hogy közel sem egy kaliberű a két játék, annyi a közös, hogy rpg és open world.
Összefoglalva: Witcher 3 sokkal komplexebb történetileg, közelharc-orientált, kiszámíthatatlan sztorival, néha nehéz döntésekkel és rengeteg szörnnyel. Ja és ami nagy különbség, hogy mindent fel tudsz venni amit látsz, nem fog megtelni az inventory egykönnyen. Jelenleg kb ugyanannyi időm van Witcher 3-ban mint Skyrimban, de a sztori kb harmadánál járok még csak, skyrimot meg kivittem már.
Üdv. Johnny
-
micafighter
nagyúr
válasz micafighter #10503 üzenetére
Van amelyik mod nincs frissítve 1.22 patchre, érdemes mindig megnézni nexuson az adott mod komment szekcióját, ott látod egyből kompatibilis -e a legujabb patchel, és ha nem lenne az, ott a kommentek közt sokszor találni frissített verziót.
-
micafighter
nagyúr
válasz Brett001 #10502 üzenetére
Én most kezdem az új végigjátszást, ezeket a modokat dobtam fel:
Közte van a legösszetettebb kamera mod is. Esgo még jó lenne de nem tudtam ugy mergelni hogy müködkön. Ja igen. A modolás itt se bonyolult de nexus mod manager/kézi copy-paste mellett script mergert is használni kell, fent van az is nexuson.
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz micafighter #10498 üzenetére
Ok, majd akkor a nexuson böngészgetek. Már lesegettem egy-két modot, nemsoká meg lesz a game és hajrá. Amit biztos felnyomok a camera mod, mert alapból a Witcherben nincs FPS nézet, csak "nézd a hátam". Én Skyrimben általában az FPS nézetben nyomom. Vagy ha a harc úgy kivánja váltok TPS-re. (Több ellenfél körülöttem).
-
micafighter
nagyúr
válasz Tigris011 #10500 üzenetére
Belátásod szerint megölheted vagy sem, bárhogy is választasz, Ciri-ből W lehet. Úgy lehet Ciriből W (spoiler veszély) ha az olyan eseményeknél, ahol választhatsz, hogy pl bemész Cirivel a szobába hogy beszéljen a mágusokkal, vagy hagyod hogy egyedül menjen be, akkor ha hagyod hogy egyedül menjen be, nő az önbizalma. Van még pár ilyen esemény, amik a választásodtól függöen megerősitik Ciri jellemét, vagy meggyengitik. Például ha az emlitett esetben bemész vele a szobába, akkor gyengül a jelleme, azt hiszi nem bizol meg benne, nem lesz olyan magabiztos, stb. Ha meg hagyod hogy egyedül menjen be, akkor magabiztosabb lesz és azt is látja hogy te is megbizol benne. Hasonló esemény pl Kaer Morhenben a hógolyózás, amivel szintén meg tudod erősiteni Ciri jellemét. A legvégső részét a játéknak Ciri csak akkor éli túl, ha erős a jelleme. Erről részletesebben: [link]. Ciri majd el akar menni veled a Kopasz Hegyre, ott választhatsz hogy előbb elmész vele Emhyr-hez, vagy nem mentek hozzá hanem egyből mentek Velenbe. Ha azt szeretnéd hogy W legyen Ciri akkor ne menj el Emhyr-hez. Végül pedig ha kellően erős a jelleme, akkor túléli a történet végén lévő megmérettetést, és utána hazudsz Emhyrnek a sorsáról. Olvasd el amit linkeltem, mert már nem most volt amikor végig vittem a játékot és emlékezetből irok, de szerintem leirtam mindent. Mindenesetre a linkbe a többi lehetőség is benne van, és le van irva részletesen. [ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Megkérnénk minden topiklakót hogy a játék történetéhez kapcsolódó hozzászólásoknál használja a Spoiler kódot!
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- PlayStation 5
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Parfüm topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- EAFC 25
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- ÚJ aktiválatlan Független Apple iPhone 16 128GB ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- SAMSUNG LC32G75TQSRXEN ODESSY G7 GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS34C652UAUXEN ) WQHD 100HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- SAMSUNG (LS34C500GAUXEN) 34 " GAMER WIDE MONITOR ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest