- Red Dead Redemption 2 (PC)
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- EA Sports WRC '23
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- War Thunder - MMO Combat Game
- Bestbuy játékok
- World of Tanks - MMO
-
GAMEPOD.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21280 üzenetére
Ha már rendben van a mod lista, akkor az már nem okozhat hibát.
Az ENB-s kérdést általánosságban kérdeztem a fórumtól. A fórum keresőjét használva megtaláltam a választ.
Én is a RealVision ENB-t használom. Nem semmi étvágya van az szent. De már elfogatható szintre optimalizáltam a játékot.
Ezt még kipróbálhatod, hogy hoz-e egy kis + FPS-t:
enblocal.ini -ben
[WINDOW]
ForceBorderless=true
ForceBorderlessFullscreen=trueGyakorlatilag ablakban fut a játék, de keret nélkül teljes képernyőn teszi.
genndy:
Sólyom szava fórum társ útmutatása alapján nagyon pöpec lett a game![ Szerkesztve ]
-
SetCHOO.
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21269 üzenetére
A mod listád alapján lenne pár észrevételem:
Először is LOOT-ot használd BOSS helyet. Sajnos már a BOSS-t nem frissítik. Nálam 2 hétbe telt kb 180 modot összerakni. A LOOT jobban működött rendezéskor.Szokott Tes5editre hivatkozni LOOT/BOSS. Szerintem elég a Skyrim, Dawnguard, Dragonborn és Heartfire.esm fájlokat tisztítani. Unofficial esm.-eket TILOS. Továbbá pár modnál is jelezhet tes5edit hibát. Ezeket én speciel figyelmen kívül hagytam, mert némelyik mod direkt tartalmaz hibákat.
A magyarítás tökéletesen használható az újabb unofficial foltokkal. Bár pár mondat valóban angol lesz, de a stabil működésért mindent!
Én így raktam fel és pöpecül működik.
Alap legendary játék. Magyarítás. (csak a magyar fájlok semmi más opció ne legyen bepipálva) Legfrissebb SKSE. Majd a legfrissebb unofficial foltok. (A textúra pakhoz is van egy javítás) Végül LOOT-al sorba rakod.
Esetedben ehhez a ClimatesOfTamriel-Sound-Dawnguard-Patch.esp-hez kell a fő mod is! Letöltéseknél a Climates Of Tamriel - Sounds
Akkor már ezek is mehetnek fel:1 2 3Érdemes ezt is felrakni, mert az alap HD textúrákat optimalizálták Vram ügyileg.
Mellesleg nem úgy van, hogy a legújabb ENB dll-ben már benne van az, hogy 4Gb-nál többet tudjon megcímezni a játék? Csak azért kérdezem, mert nem volt stabil a játékom. Mivel random eldobta magát. Aztán addig szórakoztam míg ráakadtam a SSME editorra, amit régebben használtam is.
Na mondom rádobom a játékra. Tegnap 30 perc alatt végig rohantam 5x futással az egész Skyrimen uGridsToLoad=7-el. STABIL!!!
Pedig megmernék rá esküdni, hogy régebben volt itt szó arról, hogy már ezt beépítették az ENB.dll-be.Na mindegy 2 hét modolás után végre tolhatom a játékot!
[ Szerkesztve ]
-
Brett001
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21275 üzenetére
Pedig jobban járnál, ha feltennéd. Sok hibát javít és bosszantó dolgokat lehet elkerülni vele. Nem azt mondom, hogy nem játszható unoff patch nélkül, de azért lehetnek anyázások. Én is magyarítással játszom, de annyra nem vészes az unoff partchek beleszólása. A lényeg, hogy a párbeszédekbe és a küldetés leírásokba nem szól bele, azok 99%-ban érintetlenül maradnak. Ami megváltozik pl. a helységek nevei ezek felváltava hol magyarul, hol angolul jelennek meg. Számomra nem különösebben zavaró ez, simán beáldozom a patcek javító hatásáért cserébe. A tárgyakban nem vagyok teljesen biztos, mert tettem fel olyan modokat is ami plusz tárgyakat, fegyvereket ad és ezek értelemszerűen nem lettek magyarítva.
[ Szerkesztve ]
"Felkészültség és fegyelem a sorsunk urává tesz." Farell főtörzsőrmester
-
veterán
Unoff patch-ek nélkül lesznek problémák játék közben... nem tapasztalatam semmilyen problémát velük, viszont magyarítást sosem tettem fel hozzá.
-
TSanya
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21265 üzenetére
TES 5 EDIT elindít, majd a felbukkanó "Master/Plugin Selection" ablakon "OK" -t nyomva végigfut a "betöltés" ?
Nem emlékszem ilyen "code:2" hibára, hanem ha valamivel gondja van, ott megáll a plugin betöltés, és ha nálad megáll, ott kell keresni az okot.Unoff patch -ek pedig kellenek a hibamentes futáshoz
Az igaz, nálam is visszaváltozott eredetivé a szövegek kb. 30%-a...szerencsére valamennyire értem az angolt.
Ezt az árat meg KELL "fizetni" szerintem.
Még érdekes lehet a DLC-k magyarítása, ha elkészülnek...Üdv:
S[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz CsIrKeRaToR #21271 üzenetére
Nem kell reinstallálgatni, elég ki-be kapcsolgatni. Egyszerűbb.
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
addikt
Gyanús:
- nincs fönt az összes unoff.patch (ha nem is kell, akkor is rakd föl őket, hasznosak)
- SDO-nak nem kell valami alap modul?
Ha egyik se jön be, akkor felezős-kikapcsolással kell a végére járnod. Vagy egyesével, de az lassabb.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
addikt
válasz CsIrKeRaToR #21267 üzenetére
Te, egy load ordert copyzz már ide, mert jelenleg halvány lila gőzöm nincs hogy milyen modokkal akarod működésre bírni azt a szerencsétlen játékot...
Nemnemnem. Ne is próbálkozz NMM-es képernyőmentéssel, ezt a régi trükköt már ismerem, sose jött be. plugins.txt tartalmat hoci ide. Az meg hogy hol van megtalálod ha kicsit visszakeresel.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
addikt
válasz CsIrKeRaToR #21265 üzenetére
Legyen az a sorrend mint amit a Back cycle-nél ír (merthogy az a jó, Update.esm-nek Skyrim.esm után kell lennie közvetlenül). Vagy egyáltalán nincs bepipálva az Update.esm-d.
-
TSanya
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21263 üzenetére
A TES 5 Edit is végigfut hibajelzés nélkül?
-
veterán
válasz CsIrKeRaToR #21261 üzenetére
Akkor Loot-ban vagy BOSS-ban nézz rá, hogy melyik modnál van hiba vagy warning. awarning még nem gond önmagában, de jó kiindulási alap lehet. Valamihez feltehettél egy patch-et a beállításokkal, ami amúgy nincs telepítve.
Vagy szedd le és tedd újra az adott modot, amit beállítottál.
-
addikt
válasz CsIrKeRaToR #21258 üzenetére
Valami modot akkor is hiányol.
Tuti módszer: Belenézel TC F3-al a mentésbe, megkeresed az .esp-ket és összeveted a modsorrendeddel. Amelyik a mentésben benne van de a listában nincs, azt kell orvosolni.
99% egyébként hogy valami textúramod, nagy gond nem lenne belőle akkor se ha így marad.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
veterán
válasz CsIrKeRaToR #21252 üzenetére
Igen, van valóságalapja, de nem minden esetben jelent bajt. Lehet, hogy csak a ruha vagy 1-2 textúra fog hiányozni, visszaállni az alapra, de van olyan is, minek a hiányát már nem tolerálja és lehet új karaktert készíteni. Ez mindig a modtokól függ.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz CsIrKeRaToR #21252 üzenetére
Van valóságalapja, mert mod hiányzik neki. Valamelyik .esm vagy inkább .esp hiányzik, ami eddig megvolt.
-
aftercooler
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21243 üzenetére
Én enb-vel kezdem a játékot, amikor kikapcsoltam az enb-t nem tudtam betölteni a mentést, sőtt indítás után kidobott az asztalra és bezáródott a játék.
Visszaraktam az enb-t és utána működött tovább, szóval beépül a mentésekbe, de szerintem ha nem volt benne és utólag rakod be, akkor tudsz játszani, de a régi mentéseid lesznek használhatatlanok de az aktuális utolsó mentéstől folytathatod.[ Szerkesztve ]
-
TSanya
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21236 üzenetére
Nálam is volt ugyanilyen gond, és a helyi fájlok épségének ellenőrzése után már sikerült a LOOT-nak beállítani a helyes betöltési sorrendet.
-
addikt
válasz CsIrKeRaToR #21236 üzenetére
Copyzz be modsorrendet, abból könnyebben meg lehet talán mondani. Első blikkre a Hearthfires az Update előtt van.
-
TSanya
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21229 üzenetére
Még az alábbit is próbáld ki, ha eddig nem tetted:
"Steam, játékon jobb gomb, Tulajdonságok - Helyi fájlok - Játékfájlok épségének ellenőrzése"
ahogy azt genndy mester nekem is javasolta.
-
TSanya
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21224 üzenetére
Az unoff patch-eket nem raktad fel? Azok hiánya is lehet a baj forrása, gondolom.
Van még egy dolog, az általam linkelt oldalon van egy "cleaning your masterfiles" opció is.
Arra még nézz rá, talán segíthet. Nekem párszor már sikerült megszüntetni hibákat a TESV edittel.Üdv:
S -
SetCHOO.
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21224 üzenetére
Mikor felraksz egy modot nézd át a leírását is. Pl., ha használsz jó pár modot, akkor lehet, hogy a most telepítet modhoz kell fix. Vagy az ini-kben kell átírtni egy két értéket.
A LOOT gyakorlatilag helyes betöltési sorenbe rendezi a modjaidat.Miután felraktam 5-10 modot, egyből indítok egy új játékot. Ha karaktergenerálás után nem találok hibát akkor haladok tovább a modolással. De nem tudom, hogy mi lehet a tuti módszer mert, most Riverwood közelében fagyok.
-
TSanya
aktív tag
válasz CsIrKeRaToR #21220 üzenetére
"Technically, ENB is compatible with every mod on Nexus. However, RealVision is tuned to look good with a particular set of lighting and weather mods. Using any weather or lighting mods beside the ones listed here will result in your game looking weird. All other mods are fine."
De olvasd el az itt megírtakat, ahogy előttem említették már...
Üdv:
S -
addikt
válasz CsIrKeRaToR #21218 üzenetére
RV-hez sem kell letölteni tucatot. Amit ott látsz rengeteg linket az mind opcionális, csak azért vannak ott hogy ha olyan látványt akarsz mint a videókon, akkor azok kellenek hozzá. Nekem jó ha fönt van belőle 2-3, a népszerűbbek.
Azért van sok mert mindenki személyre szab(hat)ja. Nézz végig párat, mind más. Valamelyik színesebb, valamelyik sötétebb, vagy szépiásabb, vagy mozisabb, vagy hidegebb, stb. stb. millió variáció van. Te válaszd ki hogy neked melyik tetszik.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
addikt
válasz CsIrKeRaToR #21216 üzenetére
Legfrissebb unofficial patchek, de azzal kb. vissza is változik angolra.
RealVision ENB Nexus oldalán van egy rakat graf. modhoz link, szemezgess.Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest