Új hozzászólás Aktív témák

  • Sólyom szava

    csendes tag

    Instabilitás, CTD, végtelen betöltő képernyő esetén az SSME jó megoldás, de még van pár dolog, amit tehettek, hogy még jobban mennyen a játék megterhelő beállítások esetén is.

    Az SSME-re alternatíva az SKSE 1.7.0 (vagy újabb) telepítése és beállítása:
    Az SKSE.ini fájlba (Skyrim/Data/SKSE könyvtár, ha nincs, csinálj egyet) kell írni a következőket:

    [General]
    ClearInvalidRegistrations=1

    [Memory]
    DefaultHeapInitialAllocMB=768
    ScrapHeapSizeMB=256

    A ClearInvalidRegistrations az eltévelyedett skript darabokat távolítja el a mentésedből, hosszú játék esetén megakadályozza a hibák felgyülemlését, a mentés fájl elhízását és úgy általában az összeomlást.
    Ezt a funkciót az SSME nem biztosítja, így annak is érdemes beírni, aki az SSME-t használja. Mellékhatása nincs (tudtommal).

    A DefaultHeapInitialAllocMB paraméter határozza meg, hogy mennyi RAM áll alapvetően a játék rendelkezésere. SKSE esetén 768 MB az ajánlott érték, de 1024 még gyakran stabilan használható. Aki magas uGridToLoad értékkel (9+) játszik, és használ olyan modokat, amik sok NPC-t és aktív tárgyat adnak a világhoz (Immersive Patrols, Warzones, Civil War Overhaul, Fire and Ice Overhaul, etc.) annak esetleg ajánlott az 1024-es érték. Van egy annyi mellékhatása, hogy a Skyrim könnyebben éri el a 32-bites memória limitet, de tapasztalatok alapján nem okoz gondot rendes játék esetén (nem szórakozol a speedmult paraméterrel, vagy épp nem raksz be magad mellé 2000 sajtkarikát és hasonlók). Egyszer ki kell próbálni, ha mükszik jó, ha nem akkor egyel visszább kell tenni.
    Ha SSME-t használsz, és szeretnél több memóriát, keresd meg az SSME.ini fájlt, annak valahol a közepén vannak az opciók feltüntetve, hogy mennyi memóriát használjon a 1st block: másold ki a 768 MB-nak megfelelő számsort, és másold le a NewValue01-hez.

    Egy másik nagyon ajánlott dolog, amit érdemes telepíteni, az az ENBoost. A STEP oldalán van egy kiváló leírás:
    ENBoost short Guide
    és
    ENBoost Complete Guide

    Hatása: nem hagyja, hogy a játék olyan elemeket is RAM-ba töltsön, amiknek alapvetően nincs ott semmi keresnivalójuk (cachelt textúrák és hasonlók). Javítja a játék teljesítményét (nem kell RAM-ból VRAM-ba cocókázni a dolgokat például), ha van elég VRAM... hogy mennyi az elég VRAM azt a választott textúráid minősége dönti el.

    Magyarítás helyzete:
    Jövő hét végére úgy néz ki, hogy megleszek a USKP frissítésével, amint kész van szólok.

    Szerk:
    Elfelejtettem egy modot a listából:
    Stable uGridsToLoad. Még stabilabb játékhoz.

    [ Szerkesztve ]

    Peace is a lie. There is only Passion.

Új hozzászólás Aktív témák