Hirdetés
- PlayStation 5
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Path of Exile 2
- Black Myth: Wukong
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- EA Sports WRC '23
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás: TerraTech
- World of Warships
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
csasaKKP
senior tag
Powerline technológiában nem gondolkodsz? A mai adapterek már egész stabilan kiszolgálnak akár több HD stream-et, persze korrekt villamos hálózaton. Így nem kell kábelezned.
WiFi-n keresztül tudtommal nem megoldható, bár a Telekom tud biztosítani ilyen eszközt direkt IPTV-hez, mely 5GHz-en működik. Kevésbé stabil, helyzet- és környezetfüggő."Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"
-
szdavid81
csendes tag
Kábelnetes területen biztos nem ajánlottak DSL-es IPTV-t (vagy nagyon nem ért hozzá az ügyintéző), ugyanúgy koaxos-kábelnetes IPTV lesz az.
Másik szolgáltató ugyanazon a koax-hálózaton nincsen, vagy a saját házhálózatodra gondolsz?
Miért nem teszed arra a koaxra a HGW-t, amiről most a tévé megy? Akkor nem kellene átfúrni a lakást, nethez meg mehet a wifi.
Elvileg megoldható lenne wifin is, de nem biztos, hogy az adott router alkalmas rá (az IPTV stream egy külön alhálózaton megy), ha a kábelezés nem megoldható, akkor leginkább powerline adapterekkel szokták megoldani a villanyhálózaton keresztül.
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Sokadszorra járt le a T-home hűségem, azért úgy gondoltam bemegyek, és aláírok újabb két évre. Azonban bent szembesültem, hogy az eddig használt kábeltv+kábelnet szolgáltatás már nem hosszabbítható tovább IPTV-t ajánlottak dsl technológiával.Átkocogtam másik szolgáltatóhoz, ahol tudtam, hogy ugyanezen a hálózaton szolgáltatnak kábeltv-t, és szomorúan kellett szembesülnöm azzal, hogy kisebb csomagért majdnem dupla áron jutnék csak hozzá...
Sajnos nem megoldható, hogy a TV-hez a jelet UTP-n keresztül vigyem(5 falat kellene átfúrni, vagy az egész házat körbemadzagolni) azonban jelenleg is van a házban 3 router, amiből egyet be tudnék állítani a TV mellé. Ezek 300mbites TPLINK routerek, szerintetek tudna rajtuk keresztül működni az IPTV-s set top box?
-
HaZse
őstag
Melyik az a legkisebb csomag, amit meg lehet kötni a T-Home-nál? (Elég 1 szolgáltatás is)
[ Szerkesztve ]
Pont úgy élek, ahogy gépelek - gyorsan, sok hibával. // A bejelentkezés nem egyenlő hogy a privátot olvasom is! // Civis Pacem Parabellum
-
zoli62
addikt
Azt hallottam, hogy mostanában meglevő analóg telefon mellé nem kötnek be IPTV-t. Át kell állni VOIP-ra. Van olyan, akinek mostanában rezes telefon mellé kötöttek be IPTV-t?
-
7
addikt
válasz kisapa #58687 üzenetére
Ha a garantált sávszél alá mennek, akkor neked miért kellett volna kifizetned a kedvezményt egy esetleges szerződésfelmondásnál? Ha a garantált sávszélesseget tartósan nem éri el a szolgáltató, akkor nem tesz eleget a szerződésnek, ezért te, mint ügyfél, mindenféle büntetés nélkül kiszállhatsz belőle.
[ Szerkesztve ]
-
kisapa
senior tag
"Akkor simán megjátszhatom hogy van két évből 12 hónap igénybe vett hűségem, (ám ekkor bejön a digi), ekkor az egészre kötök még 2 évet majd egy hónap után lemondom?" Elméletileg igen. Nekem legalábbis legutóbb amikor gondom volt az IPTV-vel ( sávszélesség lement a garantált alá) azt mondta a hölgy,hogy ha most felmondom akkor csak az addig igénybe vett 2 hónap kedvezményét kell kifizetnem .Mondjuk erre nem került sor mert bele mentek ,hogy átváltok SAT -ra és akkor mégiscsak maradok náluk.
-
Beni2360
félisten
-
Rico45
őstag
Sziasztok!
Na a T-sek meg is hozták a tv-t amit rendeltem :-) Két hetet kellett várnom csak, és nem telefonáltak hogy hozzák csak jött egyszer a futár :-) Rá kb. 4óra múlva jött egy sms hogy áttadták a futárszolgálatnak :-DNa mindegy az a lényeg hogy öjöm ét boldogtáá van:-)
Üdv
"Ne dobáld Tasmakkal a Yaskatirt!"
-
Beni2360
félisten
válasz feri1014 #58681 üzenetére
Nincs de ez gyorsabb mintha saját maga kínlódna.
A természet is egy áramtalanítást csinált csak annyira rövid volt, hogy a boxnak kevés volt.
Ha modem így is fel áll akkor elég a boxot áramtalanítani hátul van egy kapcsolója. Valóságban elég 15-20 mp is.
Hosszabb áramkimaradás után nekem világit a felvevő kijelző és ez zavar akkor is egy rövid hátul kikapcs eltünteti.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
válasz feri1014 #58678 üzenetére
Ilyenkor érdemes mindkét egységet áramtalanítani 1 percre és előbb a modemet majd ha felállt akkor az IPTV boxot indítani. Általában megoldja a hibát.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
feri1014
senior tag
Üdv!
IPTV-ről lenne szó. A tegnapi nap folyamán pár alkalommal volt 1-2 másodperces áramkimaradás. Ezek után a digitális elosztó 2-3 perc alatt összekapta magát és semmi gond nem volt a nettel. Viszont a set-top-boxot 10-15 perces szenvedés árán lehetett csak összekaparni. Bekapcsolás után kb. 10 másodperccel bármelyik csatorna képe kimerevedett. A menü gond nélkül használható volt, mindössze az adás fagyott meg.
Ezzel lehet kezdeni valamit vagy ez ilyen és mindig szükséges ennyit szenvedni vele? -
bopeti98
őstag
Sziasztok!
Most éppen azt próbálom meg kiharcolni hogy kötbér fizetése nélkül felmondhassam a 2 év hűségidős csomagokat.
Ha ez nem sikerülne, akkor az mennyire járható út, hogy a mostani 2 év hűséges csomagokat módosítom nagyobbra/kisebbre viszont csak 1 évre kérem így megkímélve magam +1 év szenvedéstől? Plusz hamarabb tudnék váltani Digi FTTH-ra ( igen, későn tudtam meg hogy ki van építve itt is).[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
Topikgazda
válasz Gézengúz #58670 üzenetére
Igen, kivéve 29-es körzet ami speciális terület mert párhuzamosan van koax és telefonhálózat, koaxon nincs visszirány ezért nincs kábelnet, csak ADSL.
UPC-vel kapcsolatban ITT lehet kérdezni.
fantest1: Nem tévedtél nagyot, hfc hálózat hybrid fiber coaxical szavakból jön össze, tehát a helyi fejállomást és az optikai nodeot optikai kábel köti össze, az említett eszköz biztosítja a koax és optika közötti kapcsolatot, utána jönnek az erősítők majd az előfizetőnél lévő hgw. Optikához képest koaxon kevesebb feltöltést lehet kiadni, idővel ez változni fog.[ Szerkesztve ]
-
fantest1
csendes tag
-
prisz
senior tag
"Jogszabályi elõírások miatt 2015. július 4-étõl bevezetjük az M4 közszolgálati csatornát valamennyi televízió csomagba, valamint az M4 HD csatornát IPTV, digitális kábeltelevízió és mûholdas televízió
Családi+HD csomagba. A változással összefüggésben a következõ csatornák kikerülnek a kínálatból: Duna World (analóg kábeltelevízió szolgáltatás esetén); MTV Live HD (IPTV és digitális kábeltelevízió
szolgáltatás esetén); Duna World HD és MTV Live HD (mûholdas televízió szolgáltatás esetén). (5/A, 6/A-6/D Melléklet)"Hiába kerül ki egy kb. 0 nézettséggel rendelkező csatorna, helyette sajnos HD-be jön az M4 egy újabb nézhetetlen szemét...
-
btz
addikt
válasz Nescafé #58652 üzenetére
Annyi hogy a sat boxba be van dugva egy hálózati kábel az ethernet csatlakozóba, így megkapod az iptvhez hasonló szolgáltatásokat, mint a videotéka és appok. Ennyi. Akinek smart tv-je van annak ez teljesen feleslegesnek érzem. Ha kéred az interaktív funkciókat akkor kapsz egy HGW-t és arra rákötik a boxokat.
ⓑⓣⓩ
-
prisz
senior tag
válasz sarkan #58655 üzenetére
Egyelőre csak ennyi. Ezért nem kell újrahangolnod.
De nagyon remélem, hogy nemsokára az M1 és az összes közszolgálatinak csúfolt mocskot átteszik csak SD-be, így lenne bőven hely az igényes HD csatiknak. Hál istennek júliustól a duna word-öt már kiveszik.
Jó lenne az OZONE csatornákat is végre HD-be nézni. -
e=mc²
őstag
Ezt nem ugy ertelmezem, mint amit en szeretnek megvalositani. En azt szeretnem, hogy:
HGW (gondolom ez lesz az elso eszkoz, amibe coax megy, majd abbol UTP ki) ->
router -> switch1 ->
1 -> LAN kabel falon at -> switch2 ->
1.a -> STB2
1.b -> PC2.
2 -> STB1
3 -> PC1A switch2 egy D-link DES-1008D (az ujabb fekete kiszereles).
Az elso switch nincs meg megvasarolva. (attol fugg, hogy ez mukodokepes koncepcio-e)
[ Szerkesztve ]
Ambulimax Provider
-
e=mc²
őstag
Nekem olyan naiv kerdesem lenne, hogy IPTV eseten gondolom nem lehet az elso eszkoz (mi a rendes neve? Coax -> UTP) és az STB koze beiktatni egy switchet?
Ket szobaban lenne hasznalva, es a falon mar atmegy egy coax es egy utp (amin most a net is megy at a masik gephez) kabel, es nem szeretnek tobb lyukat furni es plusz kabelt vezetgetni. Az elgondolas az lenne, hogy azon az egyetlen UTP-n menne a TV is es a net is. olyan formaban, hogy bejovo eszkoz -> switch -> kabel a falon at -> switch -> STB es PC.
Esetleg valamilyen ertelmes megoldast tud javasolni valaki?
Ambulimax Provider
-
Nescafé
őstag
üdv
Sima sat tv és interaktiv sat tv között mi a különbség.?
Nekem sima van de azt irja hogy már ilyen nincs is,mikor rámegyek a díjcsomagváltásra[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
senki66
senior tag
válasz david335 #58623 üzenetére
Szia,
Ahogy írtam is,igazából nem csináltan semmit, ami az azt megelőző állapottól különbözött volna. Jó ideje működött az Xposed+RootCloak- os megoldással, de nem tudom a TV Go melyik verziója volt fenn. Aztán egyik napról a másokra nem működött, szerintem korábban már leírtam mi volt. Mivel nem működött frissítettem (újratelepítettem a TvGo-t, akkor jött a rootos hiba ( Xposed+RootCloak) ellenére. Visszaraktam a TvGo 1.0.12-őt, mert többen is megerősítették, hogy ez a verzió működik a root elrejtéssel. Ennek ellenére nem sikerült ezzel sem, aztán másnap mégis működött, talán lejárt a DHCP lease vagy nem tudom, de azóta OK, bár időnként többször is el kell indítani, vagy a tabot is újraindítani, mert valami "Hiba a program beállítások betöltésével" hibaüzenetet küld és ok-ra kilép a TvGo. Minden esetre az áruházas friss verzióval nekem nem működött sehogyan sem, talán beépítettek valamit, hogy felismerje a root rejtését. Ha van valaki, akinek a legújabb TvGo-val rootolt eszközön megy a tévézés az megoszthatná velünk a megoldást, bár nekem így is jó.[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
válasz akela91 #58646 üzenetére
Nincs valami jogszabály hogy 5 percen belül kapcsolni KELL ügyintézőt?
Nem a jogszabály arról szól, hogy 5' belül fel kell venni, de amint bejelentkeztek onnantól gáz az egész.
De nekem azért a régebbi kapcsolásokhoz viszonyítva elég gyorsan tudok a tkomnál intézkedni és nem kéri 3x az azonosítást mint régen. Esténként gyorsabb.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
wmati
addikt
válasz akela91 #58646 üzenetére
Próbálkozz 1412 vel meg weblapon jobb tippem nincs ez minden képen csere.
(#58647) Gubek-Einste Az a leg jobb amikor ki választom menü pontot oké zene majd elő hang és meg kérdezi hova kapcsoljon 5 percen belül vagyunk beszéltem élő hanggal innentől kezdve hallgathatom a zenéz órákig.
[ Szerkesztve ]
-
titán
-
akela91
addikt
Adott a probléma: CIsco EPC3925 modem elkezd sípolni, majd elmegy a net+tv, ezt egyre sűrűbben csinálja, ilyenkor csak a restart segít. (forró mint az állat amúgy)
Bementem t-home üzletbe, mondták hogy ezt személyesen nem tudom intézni (lol), hívjam fel a 1412-őt, megadta a menügombokat.
2 szer próbáltam, több mint 25 perc várakozás után(megadtam pedig a thome azonosítót is, mert úgy gyorsabb) a tököm tele lett (ráadásul nem telekomos számról tudom csak hívni, ezért nekem ez pénzbe is kerül)Bejelentettem online felületen is, (hibabejelentés), kapom 1 napra rá az sms-t hogy megjavították(távgyógítással), na persze gondolom ránéztek és kapott egy restartot a modem, természetesen továbbra is sípol pár óránként.
Mit javasoltok, én már minden kommunikációs formát próbáltam... Nevetséges.
Nincs valami jogszabály hogy 5 percen belül kapcsolni KELL ügyintézőt?
[ Szerkesztve ]
-
7
addikt
Azt lehet tudni, hogy tegnapi vihar miatt Budapesten melyik teruleteken esett ki a kabelnet es a kabelTV szolgaltatas?
-
r3dsnake
nagyúr
-
Beni2360
félisten
válasz taki01 #58634 üzenetére
Hát szerintem a Te oldaladon egy nagy teljesítményű wifi vadász kellene hozzá de így sem biztos, hogy a kívánt sebesség elérhető lenne. Oda vissza kel a távolságot biztosítani.Fogadás-küldés. Elmélet és sok befektetést igénylő dolog ami nem biztos, hogy összejön.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
MODERÁTOR
-
taki01
őstag
válasz Intruder2k5 #58633 üzenetére
Köszi a gyors választ. Elméletbe TP-LINK TL-CPE510-el áttudnám vinni?
-
MODERÁTOR
-
taki01
őstag
Sziasztok,
Apuméktól szeretném wifin átvinni telekomos kábelnetet mert ahol én lakom ott már csak inviteles adsl van. Ez jogilag lehetséges? Kb 2,5 kilométeren kell átvinni ez az eszköz jó lenne [link]?
-
astorre19
aktív tag
Azt jelenti,hogy a telefonközpontot amiről most az analóg fővonal vagy az ISDN él, lecserélik másikra.
Ez valahol együtt jár a DSL berendezés cseréjével, valahol nem.
Attól, hogy nem írták a DSL-t a levélben, attól még lehet az is cserélésre kerül.Hol laksz?
Battletag: SHADOWDRAGON#26677
-
Nescafé
őstag
Ez már volt vagy ma lesz?
Felhívjuk figyelmed, hogy 2015. június 9-én digitális TV szolgáltatásunk csatornakiosztása megváltozik, ezért június 9-én 00:00 és 06:00 óra között digitális szolgáltatásainkban rövid idejű adáskimaradás fordulhat elő.
Ja jó, mivel éjfél után már 9..
[ Szerkesztve ]
iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
DJ. Ru$y
félisten
Központban van ilyenkor eszköz csere stb. Nálunk is volt ilyen 2 napot írtak, egyik nap egyszer ledobta a Speedportot kb. 10 percre, de utána visszacsatlakozott és ugye ott is analógot írtak, és, akkor már VDSL2-n voltam. Szóval nagyon sok kiesés nem lesz valószínűleg, ha egyáltalán lesz.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
btz
addikt
Településünkön hálózatkorszerűsítést fognak csinálni, ami állítólag csak az analóg ill ISDN telefon szolgáltatásra terjed ki. Azt szeretném kérdezni, hogyha az internet és IPTV szolgáltatást nem írták akkor az nem fog kiesni? Mert itt dsl van ami a telefon dróton jön. Tudnak úgy vele babrálni, hogy a net nem szakad meg?
Egyébként tudja valaki hogy ilyenkor konkrétan mit fejlesztenek? Mert a kábeleket biztos nem cserélik mert az már kihatna a netre is.ⓑⓣⓩ
-
törölt tag
http://dtvnews.hu/hirek/tovabbi-telepuleseken-valt-digitalis-tevezesre-a-telekom
a fentiről tud valaki többet?
én újrahangoltam a tv-t és végre jönnek digitálisan is az eddigi analóg csatornák. Ha jól értem csupán ennyi a változás? mondjuk eddig sem értettem miért volt eddig visszatartva a dtv ?![ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
-
-
Beni2360
félisten
Ez is jó lenne akkor?-- Echolite HDC-2210 DVB-C beltéri egység.
5k kinálnak állítólag vadi új.
A képen még fóliás a cucc.2. tv-hez kellen az IPTV mellé.
Mert a cikk szerint ott is feloldják.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
flexxx
tag
Frissen kötött NetMánia XXL :
(10/100-as hálókártyával.)
-
prisz
senior tag
válasz Beni2360 #58605 üzenetére
Mivel kódolatlan csatikról van szó, jó szinte bármilyen DVB-C box. pl:ALMA és társai. Végre ki lehet majd normálisan használni a tv pvr funkcióit is.
Az igazi mennyország az lenne, ha a teljes családi+hd digitális csomagot kódolatlanná tennék. Idővel meg kell majd lépni, mert túl nagy a konkurencia, ráadásul ott van az IPTV limit probléma, amit sokak már évek óta papolnak. Manapság már nem ritka egy családon belül a 3-4 készülék. -
Beni2360
félisten
Akkor e szerint a "GIGI" dvb-c box is jó lesz a tkomhoz?
[ Szerkesztve ]
-
Teko001
őstag
válasz TESCO-Zsömle #58599 üzenetére
Amikor nekem ilyen gondom volt, akkor a kábel volt hibás ami belement a HGW-be.
(#58600) tszabi: Mintha csak VDSL2 lenne a Telekomnál, tehát ugyanaz. Szerintem működésképes. 2 különböző HD-t csak akkor nézhetsz, ha az új rendszerben vagy, az új profillal, ahogy az összefoglalóban is le van írva (habár lehet dsl-en egyáltalán nem adnak egyelőre kettőt? ezt passzolom)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
- Autós topik
- PlayStation 5
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok