Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Telekom (vezetékes telefon, IP / kábel / műholdas TV, xDSL / kábel / optinet)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dchard
veterán
válasz poli27 #57899 üzenetére
Azért ez nem egy konzumer setup abban megegyezhetünk
Ennyi erővel azt is lehetne mondani, hogy a bázisállomások nagy része is olyan pont-pont mikróval van bekötve, amik akár valós gigabites sebességre is képesek méghozzá megbízhatóan (ezekkel hordják fel például az LTE forgalom nagy részét is), csak éppen frekvencia engedély kötelesek, az áruk meg valahol 17.000 Eurónál kezdődik
A lényeg, hogy azért mert tudunk olyan vezetéknélküli technológiát mutatni, ami eseti jelleggel, a körülményektől erősen függően tud biztosítani két pont között pár száz megabitet, attól még ez nem jelenti azt, hogy a Telekom képes lesz több tíz vagy száz előfizetőnek kiszámítható módon több tíz megás kapcsolatokat egymással párhuzamosan nyújtani. Kissé mások az elvárások. Persze ez nem a Telekom hibája, inkább technológiai limit. Nem véletlen, hogy a legnagyobb telkók amint lehetett, attól a kevés mikrós kapcsolattól is megszabadultak, ami még megvolt. Régi motorosok még emlékezhetnek a 4-5 kétmegán lógó komplett falvakra, ahol ez volt a "gerinc" az ADSL szolgáltatás mögött.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
btz
addikt
válasz dchard #57896 üzenetére
Ok. Értem. Akkor kiváncsian várom a válaszukat a levelemre. Ezt akkor ha bemegyek egy T-Pontba akkor ugyan úgy meg fogják mondani? Eddig azért nem is tettem mert azt hittem úgy sem mondják meg.
(#57897) n@p@lm
Na ha idén 30 lesz a minimum mindenhol, akkor bele kell húzniuk, mert most a 10-es minimum korszakában is akadk még olyanok akik a minimum alatt kapják a maguk 1-2 megabitjét. Akkor ha 30 lesz a minimum akkor azok 10-et fognak vagy a minimum minimumjának a minimumját?[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
n@p@lm
őstag
nekem annyit mondtak személyesen a telekom ügyfélszolgálatán hogy még idén mindenhol a legkisebb elérhető sebesség a 30 mbit lesz.
na erre kíváncsi leszek. -
dchard
veterán
Összemosod a dolgokat. Arra mondták korábban, hogy "nincs mivel üzleti titok", hogy nem létezik egy térkép vagy valamiféle nyílt adatbázis, ahol ennek utána lehet járni. Mivel egy ilyenből azonnal tudná a konkurencia (ráadásul hónapokra, vagy akár évekre előre) hogy hova kell koncentrálni. Nyilván egy-egy címre minden további nélkül utána tudnak nézni, és meg is fogják mondani, hiszen elemi érdekük.
Dchard
A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]
-
btz
addikt
Megkérdeztem a Telekomot, hogy várható-e a falunkban ebben az évben vagy a jövő évben optikai hálózat fejlesztés a falunkban. Itt a fórumokon mindenki azzal jön, hogy ez üzleti titok, de a facebookos Telekom dolgozó simán azt mondta, hogy írjak nekik levelet a pontos címemmel és MT ügyfélazonosító számmal és készségesen kiadják hogy várható-e hálózat fejlesztés vagy ne is várjam, mert nincs mit. Tehát érdemes felkeresni ezügyben őket, nem fogják letagadni az indfókat üzleti titokra hivatkozva.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
cs.david94
tag
Látom beíndítottam a fantáziáját minden kinek. Én is csak azt tudom amit mondtak nekem. Lesz egy központ, a felhasználóknak meg hoznak egy "dobozt", és ebből megy majd a tv, telefon, internet. Tehát itt ezek szerint IPTV lenne. Nem alföld, zala megye, már hallottam más faluból is hogy vezeték nélkül lesz megoldva a dolog.
Viszont azt nem tudom, hogy milyen technikai háttér van, wifiből is van sokfajta, meg gondolom még ezen kívül is, vannak vezeték nélküli szolgáltatók.
Most még a gerincet húzzák, majd ha az elkészül utána még összedobják a technikát, szerintem idén ebből nem lesz semmi de talán még jövőre sem. Ha tudok meg egyéb információ morzsákat úgy is jelzem itt. -
btz
addikt
válasz Intruder2k5 #57892 üzenetére
Igen ez ismerős és egyben retro érzéseket kelt bennem. Azthiszem pont ilyet zavartam.
[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
MODERÁTOR
Gyanítom az akkor volt, amikor még szalagantenna volt kifeszítve a két szekrény közt. Kábel TV-nél, normális, háromszoros árnyékolású koax-al, ennek nem szabadna jelentkeznie.
[ Szerkesztve ]
-
titán
Ez inkább valamilyen zavarra utal a hálózatban, valakinél lehet olyan eszköz használatban amelyik zajt küld a hálózatban és ez okozza a fenti hibákat. Jelentsd be és majd a szolgáltató kiméri, hogy honnan és/vagy kitől jön a zavar.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
prisz
senior tag
Sziasztok! Hátha találkozott már valaki ezzel a pár napja tartó hibával.
Adott 8 lakásos társasház. A probléma, hogy teljesen véletlenszerűen az analóg adások elkezdenek csíkozódni, mintha valaki piszkálná az antennát. Ekkor a Digitális csatornák bekockásodnak, az internet upstream power 43-ról felmegy 54-re. Aztán egy ideig minden visszaáll az eredeti jó értékekre. Van, hogy 1 perc alatt 2x is, van hogy 20 percig minden rendben.
Kábelek, elosztók ellenőrizve.. Átmentem a szomszédhoz nála csak analóg van, de ugyan az a hiba, ott is random csíkozódás.
Szerintetek a házerősítő adta meg magát? Ha folytatja akkor mindenképpen jelentem hibára. Köszi minden ötletet. -
szunyi777
őstag
Sziasztok
Van egy Cisco ISB2001 Box. HDMI-vel van csatolva egy Smart TV-hez.
Mind a 2 készüléken be van állitva, hogy 1080P-ben menjen..
A TV info szerint 1080P és 50Hz a bejövő jel
Ezt az 50Hz-et nem értem... A TV-m 100hz-es.
Lehet ezt állitani valahol? Vagy ez ennyit tud? Kell vele foglalkozni?
Ennek a boxnak nincs Bios szerüsége, mint pl. az Invitel boxnak, amiven több mindent lehet állitani?Köszi
Samsung Galaxy S20 Ultra >Rom: Beyond 2.1 Android 11>Kernel: STOCK >Recovery: TWRP (ROOTED)>EdXposed>Viper4Android hangmotor>- https://www.facebook.com/Mobiltelefonszervizszeged/
-
glaci
őstag
válasz Heimdallr75 #57883 üzenetére
Az utolsó mondatodból látszik, hogy értesz a techikához, de nem konyítasz a politikához!
Majd írok ide valami okosat. (Majd ...) ;)
-
Heimdallr75
őstag
válasz r3dsnake #57882 üzenetére
egyik sem válasz a felvetéseimre, hogy lesz ebből versenyképes sávszél? (ugye már rézen is készülnek az 50M-ra) Van e bővíthetősége (reális keretek közt) mint pl egy optikának... és sorolhatnám, a két legzavaróbb az elavultság, és elektrosmog szennyezés növelése.
Véleményem szerintem 2015-ben ilyen technológiát telepíteni nem szabadna már, főleg nem közpénzből (támogatásokból)[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
-
r3dsnake
nagyúr
válasz Heimdallr75 #57881 üzenetére
100+ ügyfél csüngött a régi szolgáltatómnál fenn wifin egyszerre, mégis 10ms alatti pingem volt, aminek a T kábel közelébe sem ér. A sávszél igen, kevés volt, de eleve Inviteltől kapták a netet és az volt szétosztva. Feltételezem, nem optikán.
-
Heimdallr75
őstag
válasz r3dsnake #57880 üzenetére
Az lehet , hogy baromi jó dolog, de ezzel megint az "átverés" kategória, mert a korszerű technológia helyett, használnak egy már 5 éve is elavult megoldást, ahogy írták is a dedikált közeg helyett egy osztott közeget, a korlátos frekvenciatartományba bezsúfolnak egy rakat előfizetőt ne adja isten de iptv-vel, és adnak egy pofont az elektromotoros szennyezésnek, amúgy valóban nincs vele gond ezeken kívül....
(Vonatkoztass el attól hogy nem egy felhasználó van a tartományban)Más kérdés hogy lesz ebből az uniós terveknek megfelelő 30 M minimum meg...[ Szerkesztve ]
الغريبة في هذا الكوكب
-
r3dsnake
nagyúr
A felhasználónál a fogadáshoz tökéletesen elég ilyen eszköz, a szolgáltató részéről kell nagyobb teljesítményű antennákat használni, amik elbírnak több felhasználót teljes sávszélen. De azok teljesen más kategóriák méretben és teljesítményben is. Általában víztorony tetejére szokták tenni ezeket.
[ Szerkesztve ]
-
MY2K
aktív tag
Van vki Szigethalomról? Az optika most készült el.
Telefon, TV, Internet, Mobilnet - Rendelés, bekötés egy helyen. Keress pü-be!
-
adika4444
addikt
válasz Spirit #57871 üzenetére
Hali!
A torrenteset most gyorsban megnéztem, nekem a 30/5-ön jön 3.6 MB/s-sel a torrent, mint eddig mindig. Egyszer valahogyan 3.7 MB/s is összejött, de már nem tudom, hogy hogyan, meg kb. 100 KB/s-on nem fogok problémát csinálni. Egyébként is ez a 3.6 MB/s 28,8 Mbps sebességnek felel meg, ami azért folyamatosan kielégítő.
Bár Speedtest 30-32-t is hoz, nem értem torrent miért nem használja ki.üdv, adika4444
-
Spirit
őstag
Nem panaszkodok a net miatt, mert beton stabil 120/50mbit-em van optikán, 2-3-as pinggel BIX-ig. Azonban az utóbbi hetekben bizonyos route-okon szánalmas pingek vannak külföld felé, találtam pár elérhetetlen oldalt is. Ma ezen felül sikerült torrent korlátozással is találkoznom. Beton stabil 122Mbit/s mérések mellett a normális ~14.5Mb/s helyett 8Mb-nál tetőzik akár mit csinálok, akár mit töltök. 80-as és 21-es porton keresztül megy a max.
Nem fogom felvágni az ereimet, de nem ártana, ha itt megállna az alattomosan egyre gyatrább szolgáltatás.
-
törölt tag
válasz Razermazer #57869 üzenetére
Működnie kell. Nálunk Concorde 902 volt a Speedport-on és két DECT, most pedig ugyanezek a Cisco EPC3208 kábelmodemen.
-
Razermazer
őstag
válasz Intruder2k5 #57836 üzenetére
Köszönöm az infót, akkor megyek és megnézem a hwg-t magát milyen márkájú, és viszek is át telefont ami tud mindkét üzemmódot aztán meglátjuk. Lehet hogy ott más is közbeszól. Eleve úgy kezdődött az egész hogy az oszlopon lévő, f-csatlakozó nem is volt rendesen becsavarva az idő szépen elette már.
Zavaros ez az egész előfizetés náluk.Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
MODERÁTOR
-
ssarosi
tag
Rég jártam errefelé, de most új hírek vannak a Futrinka utcában.
Ott tart a T, hogy beadta a közműveknek a terveit az optikai hálózat kiépítésére.
Az időpont messze nem biztos, de elképzelhető, hogy 08-09 hónapban megcsinálják (nem hivatalos info).
A kérdésem az lenne, hogy az ilyenkor adott nem tudom milyen típusú modemet ki tudom e váltani a mikrotik routerembe vásárolható optikai modullal? Ahogy láttam a neten, több fajta modul is kapható, de fogalmam sincs, hogy valamelyikkel működőképes lesz e a mikrotik + T optika páros?A vezetékes telefonról használatáról (ip) már lemondtam, senki sem keres rajta, így nem gond ha az nem lesz.
Köszönettel várom az infót, mielőtt valami hülyeséget feleslegesen bevásárolnék.Az egyik amit találtam:
MIKROTIK S-85DLC05D http://routerboard.com/S-85DLC05Dmásik:
MIKROTIK S-31DLC20D http://routerboard.com/S-31DLC20DAnnyit látok, hogy különböző hullámhosszon működnek, de részemről ennyi.
Köszönettel venném az ehhez értő szakemberek véleményét.Szép napot.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz r3dsnake #57858 üzenetére
Jó, de még mindig húzzon inkább réz kábelt és VDSL2-n itt a 30 stabilan, ami bőven lehet több, mint a wifis 10-12 Mbit, nem is a pinggel van a baj, de behúzzák faluközpontig az optikát és onnan "osztják" wifin, elég fura... Nekem legalábbis.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
r3dsnake
nagyúr
válasz enginev3.0 #57854 üzenetére
Ha jól van megcsinálva, nem veszed észre, hogy nem kábelen megy. Itt egy ping a HGW-ig, a gépemtől, közte egy router, két antenna és 500m légvonalban egy 100 éves tölgyfával telibe lőve félúton:
n@p@lm: Hülyeség. Telefont se használj akkor. Meg nem mindenki lakik olyan helyen, hogy van kábel. Örülnél te ilyen netnek a semmi közepén. Még rosszabbnak is.
[ Szerkesztve ]
-
n@p@lm
őstag
számomra a stabil kapcsolat = vezetékes kapcsolat.
-
enginev3.0
félisten
-
btz
addikt
-
DJ. Ru$y
félisten
-
n@p@lm
őstag
válasz cs.david94 #57848 üzenetére
ez egy helyen, vagy általánosnak mondható és erre számíthatunk mindenhol?
-
cs.david94
tag
Optika fejlesztési részkez kaptam egy kis infót.
Kihúzzák a gerinchálózatot, ami optika, faluról van szó, kulturházig/valamilyen központi helyig. Itt lesz valami állomás és vezeték nélkül fognak eljutni a bitek afelhasználókig. Hogy milyen technikával, milyen sebességgel azt nem tudni, személy szerint én nem tartom a vezeték nélküli áthidalást valami jó ötletnek, főleg a T kezéből, aki vezetéken se tud normális szolgáltatást nyújtani. -
btz
addikt
válasz enginev3.0 #57843 üzenetére
Mit töltesz, honnan, milyen programmal?
Ha mást töltesz le mondjuk egy Linux ISO-t magyar szerverről azt mennyivel tölti?[ Szerkesztve ]
ⓑⓣⓩ
-
btz
addikt
válasz enginev3.0 #57841 üzenetére
Nagyon jól körülírtad a hibát.
Erre így válaszolni nem nagyon lehet, csak további kérdéseket feltenni.
Pl
- azokat amiket már előttem is feltettek
- minden eszközön jeletkezik-e a hiba
- mióta tart
- technológi újraindítása megvolt-e már
- kikapcsoltad-e a torrentetÉs még lehetne sorolni...
ⓑⓣⓩ
-
adika4444
addikt
válasz enginev3.0 #57841 üzenetére
Milyen net optikai vagy kábelnet?
Ha kábel másold be a felfelé és lefelé jelszinteket.
Merre felé helyileg?üdv, adika4444
-
enginev3.0
félisten
Mi van a T-vel? 50mbites netem most max ilyen 3mb/s-mal tölt
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Heimdallr75
őstag
válasz Intruder2k5 #57839 üzenetére
végül is lényegtelen, csak gondoltam jelzem, mert kipróbáltam
الغريبة في هذا الكوكب
-
MODERÁTOR
válasz Heimdallr75 #57838 üzenetére
Lehet... Nekem CISCO-val (és UPC nettel) nem megy pulse módban, de anno RubiCom-mal se ment.
-
Heimdallr75
őstag
válasz Intruder2k5 #57836 üzenetére
tökéletesen megy pulse módban is , legalábbis speeport hgw-nél.
الغريبة في هذا الكوكب
-
dptrsk
Topikgazda
válasz Razermazer #57835 üzenetére
A HGW látja el a VOIP funkciókat, analóg telefont lehet a HGWbe dugni.
-
MODERÁTOR
válasz Razermazer #57835 üzenetére
Szia!
A HGW-nek analóg kimenete van, akármilyen régi készülékkel megy, csak tone üzemmódos legyen.
-
Razermazer
őstag
Sziasztok
Kérdésem a következő analóg telefont lehet használni home gateway-el vagy csak voip képes telefonnal lehet használni.
Nem raktak még át voip-ra minden előfizetésem analóg (tv, telefon és kábelnet).Szomszédban viszont most kötöttek be analóg helyett mindent digitálisra (netet, iptv, és valószínű telefont is)
Mivel a régi analóg telefont nem tudják használni.
De olyan jó kis szerelők voltak, hogy kötöttek mindent de nem mondtak azok semmit.
Olvastam még a fórumba anno, pár ezer hozzászólással odébb nagyon pörög a topik, hogy mindenkit átraknak idővel voip telefonra.[ Szerkesztve ]
Sic Transit Gloria Mundi, "mindjárt lesz itt heresima és ne bassza ki"
-
djculture
félisten
válasz Renato1993 #57830 üzenetére
Ja utána meg jön Tamás bátya konzultációja és hajadra kenheted az 500/100-as csomagodat...
Ugyanugy bennevan az adózás csak megsúgom csak elrejtve nem mi fizetjük szöveggel, plusz hadovázás a hazai internetröl amit szeretnének megrendszabályozni..[ Szerkesztve ]
-
btz
addikt
-
Renato1993
tag
Sajnálatos módon búcsút kellett intenem a Telekomtól, valamiért nem akartak 500/100-as netcsomagot adni, rádásul olcsobban mint az eddigi 20/1-es, ki érti ezt?
(De a szemét DIGI ráadásul jelenleg 500/200-ad az ígért helyett, fúj!)Na mindegy, így a szurkálódás, sokak számára szívfájdítás, a hezitálók számára pedig egy kis rejtett infó után az lenne a kérdésem hogy az utolsó számlán az egész fennmaradó hónapot kifizettetik, vagy napra arányosan a mai nap, plusz 8 napot?
Plusz volt egy kis vitám is velük (visszabb olvasható a topicban) hogy mennyi is a havidij hűség nélkül hienas területen, és a telefonos és személyes üfsz totál az ellenkezőjét mondta mint a webes üfsz, de ez majd egy későbbi kör lesz úgy érzem, és lehet a felügyeleti szervek is részt vesznek majd benne, ugyanis erzek egy kis fogyasztó szándékos megtevesztese dolgot a sztoriban.
És most már megszivatni se nagyon tudnának emiatt, mint ahogy sugallták egyesek hogy miért nem érdemes szivozni a T-vel.[ Szerkesztve ]
Gigabyte GA-MA790XT-UD4P,AMD Phenom II X4 965BE,Sapphire HD5850, 240GB SSD, 2x4GB DDR3 RAM,Corsair VX450 táp,Tt VB6000BWSD ház,TOSHIBA DT01ACA200 2TB HDD
-
bopeti98
őstag
válasz cs.david94 #57823 üzenetére
Miért pont az MTV Live-ot?
Azon ritka alkalmakkor, amikor működött az IPTV. szerettem nézni a koncertközvetítések miatt. -
st.stofi
tag
válasz bopeti98 #57808 üzenetére
Jelentsd be hibára, sajnos mást nem igen tudsz tenni, ha nem fogadja el az azonosítót. Ha új megrendelés volt,akkor arra is figyelj, hogy hűségidő alatti felmondás esetén az igénybe vett havidíj kedvezményeken felül az elengedett egyszeri telepítési díjat (~18ezet Ft) is kiszámlázzák.
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz cs.david94 #57823 üzenetére
Nem, a közmédia HD csatornáit sem vehetik ki. Ez a poén. Pont ezt beszélték itt a srácok, mikor bejelentették az M4-et, hogy az első 10-ben nem lesz már kereskedelmi csatorna, csak "közszolgálati".
-
cs.david94
tag
Nem tudom volt-e:
Jogszabályi elõírások miatt 201 5. július 4-étõl bevezetjük az M4 közszolgálati csatornát valamennyi televízió csomagba, valamint az M4 HD csatornát IPTV, digitális kábeltelevízió és mûholdas televízió
Családi+HD csomagba. A változással összefüggésben a következõ csatornák kikerülnek a kínálatból: Duna World (analóg kábeltelevízió szolgáltatás esetén); MTV Live HD (IPTV és digitális kábeltelevízió
szolgáltatás esetén); Duna World HD és MTV Live HD (mûholdas televízió szolgáltatás esetén). (5/A, 6/A-6/D Melléklet)A Duna World-öt nem sajnálom, de miért az egyetlen értelmes zenecsatorna? Halgassak muzsikát meg mit tudom én mit. A Viva meg a másik MTV csak látásból ismeri a zenét
Viszont a sportcsatornának örülök, főleg HD-ba, de kivehették volna a közmédia HD csatornáit is.[ Szerkesztve ]
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Kernel #57818 üzenetére
Modem módban semmilyen router funkció nem érhető el, letiltod azt a részét teljesen és mivel VoIP így a routerhez tartozik a telefon is, az IPTV meg főleg, úgy működik, ahogy fentebb leírtam, ha esetleg te is mögé kötnél saját eszközt, mert jobb router teljesítményre van szükséged.
-
Kernel
nagyúr
válasz asboth6 #57810 üzenetére
1. Ezt én is próbáltam, VOIP elnémult.
Az eszköz korlátolt, port, torrent és Wi-Fi problémáim vannak.
Portot én sem tudtam kintről láthatóvá tenni, de a torrent zökkenőmentes, UPnP engedélyezése után a μTorrentben és a HGW-ben.
Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.
-
sarkan
aktív tag
Sziasztok
Digitális tv, tegnap újrahangoltam a csatornákat (köszi telekom) viszont az AMC, Discovery Chanell,TV paprika nem jött be.
Valaki másnál ugyanez a hiba előjön?
Kézi hangolással beírom a Frequenciát-symbolrate_QAM akkor a jelerősség zérus és egy csatornát sem hoz be. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz asboth6 #57814 üzenetére
Van a HGW-ben egy alapértelmezett jelszó és user, ezzel "csatlakozik fel", ha most be van írva a Speedportba a user és pw, ami majd a routerbe kell, akkor csinálj egy "factory reset"-et a Speedporton, akkor belekerül a gyári user + pw és azzal fel tud csatlakozni, mert a sorozat számod szerepel a T rendszerében. Így mögüle tudsz majd csatlakozni a saját felhasználói adataiddal.
-
asboth6
csendes tag
válasz DJ. Ru$y #57813 üzenetére
Köszönöm a gyors segítséget !
Még annyi felvilágosítást kérnék, hogy ha a router tárcsáz be, akkor tulajdonképpen a Speedporton mit kell beállítani ? Ott is be kell jelentkeznem a Telekomtól kapott azonosítóval, vagy hogy azonosít be a rendszer, hogy nekem milyen szolgáltatásaim vannak ?
Ha a Speedporton nincs net, akkor az IPTV tulajdonképpen sávszélességen alapul és hogy működik a telefon ? Voice Over IP és IP TV, tehát csak kap egy IP címet a TV box, meg a telefonok is és voálá ?
Bocsánat.. Tényleg nagyon kezdő vagyok
[ Szerkesztve ]
-
asboth6
csendes tag
Szép napot mindenkinek !
Először is bocsánat ha már kitárgyalt a kérdés amit fel szeretnék tenni, de már annyit olvastam a fórumban, hogy működik, nem működik, hogy kérnék egy megerősítést !A problémám:
VDLS nettel, és egy Speedport W724 HGW-vel rendelkezem kb. egy éve. Az eszköz korlátolt, port, torrent és Wi-Fi problémáim vannak.Esedékes a hűségidő hosszabbítás, és szeretnének áttenni IPTV, Digitális telefon és Internet csomagra azonban másik eszközük nincs a Telekomosoknak és szimplán sajátra sem cserélhetem le. A portnyitás és a Wi-Fi gondokat egy saját routerrel szeretném megoldani (TP-LINK WR-841N)
A kérdésem/kérdéseim:
1. Ugye a Speedport eszköz használható csak modemként. Ekkor sem a telefon és sem az IPTV szolgáltatás nem elérhető. Szóval ez kuka ha jól tudom !?2. Van egy úgynevezett "PPPoE Pass Through" mód a Speedportban. Ez annyit tesz, hogy átadja a tárcsázási és egyéb feladatokat a routernek, de az IPTV, illetve a telefonszolgáltatást a Speedport végzi !?
Ha a második kérdésre a válasz igen, akkor legyen kedves valaki magyarázza el, hogy is van ez, hogy tudom összekötni, beállítani a dolgokat, hogy működjön.
Előre is köszönöm a segítségetek, és még egyszer elnézést, ha már egy kitárgyalt témáról kérdezek most !
További szép napot mindenkinek !
[ Szerkesztve ]
-
bopeti98
őstag
válasz Lacielvtárs #57807 üzenetére
Értem. Köszi!
Élnem kellett volna a 14 napos elállási joggal, de én hülye azt hittem hogy majd megoldódik minden. Hát rohadtul nem. Ma megint elvették az összes csatornát, és kéri a regisztrációs számot, a régit meg nem fogadja el. Eszem megáll!
-
válasz bopeti98 #57806 üzenetére
én úgy tudom hogy a kötbér, az a szolgáltatás ára egy összegben a hűség időre vállalt idő intervallumra
tévedtem:
elvileg ez a valós kötbér számítás alapja:
"A helyzet nem ennyire rossz. A kötbér nem a hűségidőből hátralevő időre fizetendő díj, hanem a az eddig igénybevett kedvezmény. Ha tehát 13 hónapig él a szerződés és havonta mondjuk 3.500 Ft-nyi kedvezményt kaptál, akkor 13x3.500 Ft-ot kell fizess. Persze, hogy pontosan mennyi kedvezményt kaptál, azt leginkább ő tudják kiszámolni, jó kis utánajárás ezt megtudni, de a nagyságrend ez."[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
bopeti98
őstag
A Telekomnál hogyan is alakul a kötbér? Az eddig nyújtott kedvezmények összege?
Ha a 3 hete beüzemelt 2 év hűséges IPTV szolgáltatást lemondom, akkor mire számítsak? -
Teko001
őstag
válasz kisapa #57801 üzenetére
Áprilisban beadták az egyetemes szolgáltatás visszaadására irányuló kérelmüket a hivatalhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el az összefoglalót!
Kötbér kijátszására, annak elkerülésére segítséget kérni és ahhoz segítséget nyújtani szigorúan TILOS.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest