-
GAMEPOD.hu
Hamis órák itt nem kívánatosak, semmilyen formában.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabulaxi
senior tag
válasz Lev Abalkin #253998 üzenetére
Ezt a sztorit tuti olvastam már itt jópár évvel ezelőtt.
Biztosan lehetne diagnosztizálni ezt a fajta betegséget, van ilyen."A Világegyetem fényévmilliókkal is mérhetetlen irdatlan nagyságát emberi ésszel lehetetlen fölfogni. A jó hír viszont: nincs is rá semmi szükség, hogy fölfogjuk."
-
senior tag
válasz @mriya@ #253989 üzenetére
Itt egy példa.
Valamint még egy.
Egy harmadik, másik oldalról, certifikáttal.
Találni belőle bőven.[ Szerkesztve ]
-
Rhino82
aktív tag
Casio EFV-100D-1AVUEF
Casio EFR-S107D-1AVUEFMi a véleményetek ezekről az órákról? Esetleg valaki látta őket már élőben? Fémszíjas órám még nem volt, szóval nem tudom ezeknél mire kell figyelni, hogy ne legyen túl "gagyi" a szíj az árkategórián belűl.
-
fagyalllo
őstag
2022-ben megjelent összes:
Gand Seiko
Seiko
Credor
Alba, Wired, SII
Citizen
Orient- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
@mriya@
őstag
válasz bigmasterg #253978 üzenetére
az nem mechanikus
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
@mriya@
őstag
válasz Oposzumtoszó #253969 üzenetére
Nehezen hiszem el, hogy egy 1 grammos, 24 karátos aranylapkát egy hót vékonyan aranyozott spiáter tokba raknának.
Legyél olyan ember, mint amilyennek a kutyád gondol!
-
fagyalllo
őstag
hallador feltámadt és újra köztünk jár
- drmobil.hu - eladó órák: https://bit.ly/3kY1lFj
-
arn
félisten
válasz Stewenke #253981 üzenetére
A tisztan mechanikus sose lesz olyan pontos, mint a kvarc. Jellegebol fakadoan nem lehet - a hibrid megoldasok, mint a spring drive mar igen.
De a mechanikus orak nem errol szolnak, egy letunt kor csucstermekei, mit tud az ember tisztan mechanikus gepbol kihozni precizitas szempontjabol. Azert ha belegondosz, egy rugo meg x fogaskerek masodpercenkent tobbszor mozog es mindezt napi 99.995% pontossaggal teszi.
Egy szinkronos napelemes gshocknal jobbat nem kapsz, mint ora.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
fagyalllo
őstag
válasz Stewenke #253981 üzenetére
Fordítva ülsz a lovon. Ismerd meg a mechanikus szerkezetek működését, a piacon lévő órák pontosságát, olvasgass fórumokat személyes tapasztalatokról, mérésekről és UTÁNA támassz egy konkrét szerkezettel szemben elvárásokat és utána minősítsd azt. Ez a baj az elméleteddel, hogy nem valós tapasztalatokon, hanem légbőlkapott kitalációkon alapszik, erre pedig nem lehet érdemben reagálni, hiszen maga a feltevés hibás.
-
Ruzcak
tag
válasz Stewenke #253975 üzenetére
Egyébként jó a felvetés, a pontos chronometerek napi 5 secet változnak.
Milyen pontosságú a legpontosabb gyártott óra?
Hogyan lehetne még tovább javítani?-
anyagtechnológia, kenéstechnológia , gyártástechnológia, energiatárolás //
ezerféle irányba lehet fejlődni.
Csak nem tudom mennyire vagyunk határán a pillanatnyi tudásunk legjobbjához. -
Lev Abalkin
tag
Párhavonta mindig beesik valaki, aki levezeti, hogy hülye vagyok...
Mindenesetre nem irigylem azt az életet, amelybe nem fér bele egy mechanikus karóra napi pár másodperces pontatlansága... -
Redneck
nagyúr
Köszönöm szépen a gyors választ! Egyik ismerősöm mutatta, én meg mondtam hogy fogalmam sincs.
Play Hard GO pr0! - A bugfix, a hiba véglegesítése a programban.
-
dkovizoli
addikt
Ránézésből ebben is az van.
-
senior tag
-
Ruzcak
tag
válasz Stewenke #253957 üzenetére
Ez az egész gondolat rossz alapokon fekszik, hiszen aki automata órát vásárol tisztában van vele, hogy ami a mai technológiával készült szerkezet nem lesz olyan pontos mint egy digitális, itt súlyokkal, súrlódással, hőmérséklet változással kell számolni.
Viszont a szerkezet iránti érdeklődés elfeledteti a pontatlanságot meg aki szeret vele foglalkozni beállítja 1 héten 1x.
meghát ugye vannak chronométerek, amik meghatározott pontosságúak.
Minek vesz vki ferrarit amikor a swift is 4 kerekű meg kormánya van.
Biztos neked is van vmi az életben amit szeretsz és nem csak az érdekel h a funkcióját töltse be és talán több péntz is áldozol rá.A krumplit megkapod, csak néha lekell vágni róla a virágokat.
Ez pont ugyanolyan helyzet mint pár éve az irodában, megjött az órám és akkor kérdezte egyik kolléga mennyi volt. Nem volt drága óra talán 150 k , és rendesen leb*szott hogy lehetek ilyen hülye, meg mivel tud többet mint a 10 k-s casio.
Közben a kezében ott volt az új csúcstelefon, mert leváltotta a jól működő telefonját 200 k-ért.[ Szerkesztve ]
-
fattyu
veterán
válasz Stewenke #253963 üzenetére
nem neked való az automata fogtuk.
Nem próbálunk meggyőzni.
Megpróbálhatod te is, hogy elfogadod, van akinek örömet okoz, és heti egy perc ide odával bőven tud létezni, hatékonyan pontosan érkezve ahova kell.a hülyeséget, az embereket, a dugót, az időjárást, a késést, és a várakozást leszámítva szinte mindent jól viselek
-
arn
félisten
-
pulutodurumo
addikt
-
bigmasterg
addikt
válasz Stewenke #253957 üzenetére
Az óra ékszer is.
szerk.:
Illetve van aki analóg forrásból hallgat zenét, van aki a gőzmozdonyokért rajong stb stb.
Ez egy hobbi.Praktikussági szempontból a solaros, radicontrollos, bt-os gshockom a világ legjobb órája.
Közben meg van azért sokkal feljebb.[ Szerkesztve ]
-
fagyalllo
őstag
válasz Stewenke #253952 üzenetére
Nem a rádiójel, a földrajzi és épített környezet, vagy az óra a hibás, vásárlás előtt meg kell ismerni a technológiát és elfogadni a sajátosságait, korlátait. Ugyanez igaz a mechanikus órákra, a túlzó elvárásokról nem ő tehet.
-
dkovizoli
addikt
válasz Stewenke #253945 üzenetére
Ezek az automaták ilyenek. Két hete jött meg az addiesdive órám. Az is nh szerkezettel szerelt. Az ezalatt az idő alatt 5mp késést szedett össze. Ami azért elég brutál, véleményem szerint. Több másik, márkás órám nem tudja ezt hozni.
A lume pedig, ami eddig nekem valóban sokáig fluoreszkál, az a Seiko prospex, save the ocean "baby tuna".
Bozonyára egy triciumcsöves is sokáig bírhatja, de az még nincs.[ Szerkesztve ]
-
bigmasterg
addikt
válasz Tsebacsi #253947 üzenetére
"naponta hordod sose merül le, míg egy sima kvarc igen"
Kivéve ha solar vagy kinetikus kvarc.Lume témát múltkor írták itt.
A legtöbb órámnak elég gyenge lume-je van, kivétel ez alól a seikom, az félhomályban is világít mint a fene, és sokkal tovább látszik mint a többié.
szerk.:
#253952Stewenke:
A spring drive is pontos és olyan búvár Grand Seiko van.
Ha jól tudom solaros nincs.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
válasz Stewenke #253945 üzenetére
Jó nyugalom, azért ne feledd, hogy az automata világba ez a belépőszint! Nekem van olyan kvarcom, ami 1 hét alatt másfél óra késést szed össze (kérdés mitől, lehet csak az elem gyenge), de ilyen is van!
Az a seiko szerkezet egyszerű, mindenbe tehető darab, az automata órák sem mindig a feltétlen pontosságukról híresek, inkább a benne lévő szerkezet bonyolultsága, illetve az számít, hogy ha naponta hordod sose merül le, míg egy sima kvarc igen
A lume meg ilyen, fél óra után egyik óra sem fog neked világítani Talán csak a legprofibb búvárok, de ezt is kétlem. Kicsit sokat vársz el ahhoz képest, hogy mi van a birtokodban De látom van Certinád is, akkor miért egy Pagani-tól vársz csodát, ami a kínai piac alsó szegmense??De a legfőbb: Quartz vonalon is igen sok diver óra van: [link]
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
tomsolo
addikt
A Story of a Microbrand Watch : Pitzmann II
Nem rossz ez a Pitzmann II
Uplay: tom.solo | Steam: tomsolo | Hivatásos zsákbamacska-nyerészkedő
-
mqm
senior tag
Szerintetek milyen fémszíj illene rá?
Milánó-fekete amin gondolkodom, viszont a mostani szíj követi az óra "görbültetét" ami nem tudom mennyire lenne feltűnő egy sima szíjjal..Szívem szerint maradna az eredeti, de szerintem ezt csak úgy lehet a csuklómra igazítani ha megvágom. Onnan meg a későbbiekben eladhatatlan lesz.
Végül a szíj amit kinéztem:
-
dzsi23
addikt
válasz tomsolo #253939 üzenetére
Reggel pontos órám van, este meg pontatlan.
És ez is egy pontos óra, ha folyamatosan mozgatom rajta a mutatókat.Cronos Skyline karóra eladó!
-
-
dzsi23
addikt
válasz fagyalllo #253932 üzenetére
Szép is lenne, ha olyan fiatal lennék, de gyerekként azért igencsak gyakran láttam hangyafocit... bár az asszonynak lehet, hogy újdonság lenne.
arn #253933:
Hogyne derülne ki? Nálam pl. a rádiósok nem nagyon akartak szinkronizálni, volt időm tesztelni a pontosságukat. Egy mechanikus órát is be lehet állítani naponta háromszor, hogy mindig a pontos időt mutassa, meg lehet trükközni a tárolási pozíciókkal, hogy kompenzálja, amit hordás közben összeszed, de attól önmagában még nem lesz pontosabb.Cronos Skyline karóra eladó!
-
arn
félisten
válasz dzsi23 #253929 üzenetére
Pontos az, ami a pontos idot mutatja - azert irtam, hogy a valosagban. Kit erdekel, hogy egy honap tavlataban kevesbe pontos, ha legalabb naponta szinkronizalja magat? Sose derul ki mennyire pontatlan, mert elobb beallitodik.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
dzsi23
addikt
"egy filleres bt ora is pontosabb a valosagban"
Nem pontosabb, csak gyakran pntosítja magát egy pontos órához. Egy igazán pontos órához meg elég évente kétszer hozzányúlni, óraátállításkor (amit talán már sosem fognak eltörölni). Bár én a ""pontatlan"" kvarcokat is csak óraátállításkor és elemcserekor zaklatom.
Cronos Skyline karóra eladó!
-
dzsi23
addikt
SLA067J1
Cronos Skyline karóra eladó!
-
nagyúr
válasz muzli1963 #253924 üzenetére
Ők pedig bérgyártók, az egyediség legkissebb szikrája nélkül. Ilyen óra lehet x másik órán, más logóval. Ettől ha tetszik meg lehet venni, a minősége egy átlagos, valóban svájci, de az ára tükrözi, hogy nem a csúcsok csúcsa.
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
muzli1963
csendes tag
Esetleg ez???
https://swissmilitarywatches.ch/shop/swiss-military-sm34087-03/ -
muzli1963
csendes tag
Erről az óráról van valakinek tapasztalata, véleménye?
https://jaguarswisswatches.com/en-GB/watch/man/jaguar/jaguar-mens-blue-watch-j969_2.html -
nagyúr
Srácok. Engem a sörétezés és homok fúvás érdekelne. Semmi csilipolír!
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
feddel
senior tag
válasz Stewenke #253915 üzenetére
Elvileg szerdán megyek felpróbálom, már csak azt nem tudom hogy el is merjem hozni, vagy csak megnézés legyen. Bár egyrészt ha már rajtam lesz nem szívesen veszem le, meg az a 2-3 óra utazás sem hiányzik duplán a boltig meg vissza... Muszáj lesz az asszonynak előtte beszámolni a dologról valahogy, hogy szerdán el is tudjam hozni. Már csak egy jó indok kell, ami alapján ennyi pénzt el akarok költeni órára (tudom, órában ez aprópénz, de nem engem kell meggyőzni). Azt láthatja hogy hetek óta be vagyok sózva emiatt..
-
-
PeterPH
senior tag
válasz fagyalllo #253898 üzenetére
Elképesztő, nem csodálom ha megkéri az árát. Úgy látom egy olyan kulcskarikából is tudna GS tokot csinálni, amin előtte már átment a vonat.
Persze ilyenkor a túlrestaurál autókhoz hasonlóan felmerül a kérdés, hogy valóban növeli-e egy óra értékét, ha a korából eredő patinát is teljes mértékben elveszti, és gyakorlatilag újjá varázsolják. -
feddel
senior tag
válasz Stewenke #253902 üzenetére
Reggelig?? Rohanok a boltba (sajnos az egy másik megye, szóval türelem..)Éjszakai megébredésekkor nekem fontos az időpont, otthon és melóban is. A fém szíj nekem is jobban tetszik, de praktikusabb (munkavédelmileg) a szilikon. Még a méret miatt akarok kettőt felpróbálni (38 vs 43 azaz SNE573 vs 593), és az asszony puhítása is jól halad. Az azt jelenti, hogy nem mondta kategorikusan hogy NEM.
Amúgy valami miatt indegenkedem a pepsi szín miatt, talán mert nem iszok kólát, pedig a kék és a piros szín is tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
mqm
senior tag
válasz bigmasterg #253904 üzenetére
Fogalmam sincs..
Most vettem, ezek azok a képek amiket ő rakott fel az óráról. Jövőhéten megérkezik aztán megy is polírozásra.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban tilos hozzászólásokban hirdetni!
Használjátok Hardveraprót erre!
A hirdetések linkjének megosztása is tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest