Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• eami

Topikgazda

válasz FollowTheORI #53812 üzenetére

#53818) wwenigma: huh, szelektíven kihagytam a nem szókat:D

így lehet kicsit offba vittem a topicot, de elég fontos dolgok ezek steamre nézve is. úgyhogy még egy gondolat így offba:

Sajnos most hirtelen nem jut eszembe hol láttam ismertetve azt a hacket, ahol ténylegesen az igazi banki oldalra lépett be az illető és egy random számla kifizetése helyett nagyságrendekkel nagyobb pénz utalódott el a hackerek számlájára. Abban az esetben a banki oldalt a fertőzött gépen a user oldalán egy trojan módosította, azaz mást jelenített meg mint a valóság. Annyira jól meg lett írva, hogy még napkkal / hetekkel később ha lekérdezték számlatörténetet akkor is a valósnak hitt adatokat produkálta. Ha jól emlékszem volt telefonos kódos azonosítás is, amire szintén ráépült egy trojan.

Nyilván könnyen ki lehet következtetni, hogy ez a példa elég speciális, nagyon jól szervezett és sok mindennek össze kell jönnie ahhoz hogy teljesüljön. De azt se felejtsük el, hogy néha csak az első lépést nehéz összehozniuk a hackereknek. Ha már bent vannak egy rendszeren, onnan akár könnyen lehet ugrani következőre is.

csak két példa ahogy összejöhet:

- az megvan hogy nemrég módosítottak egy iphone töltőt úgy hogy amikor az illető rádugta a telefont máris megfertőződött és teljes kontroll volt a telefon felett? (pl kávézóban ingyen telefontöltési lehetőség és kész is)
    - vagy hogy manapság már a telefonnal is lehet hordozni a vírusokat mint egy pendriveal? Elég androidra véletlenül letölteni (akár google playből is) egy olyan programot ami rossz szándékú, ha épp vmi ismeretlen sebezhetőséget használ ki, akkor a következő gépre kapcsolásnál már a gépet is fertőzi.

El lehet gondolkodni hogy ki mennyi információt tárol csak a telefonján. Van steam kliens? email címek? online banking kliens? rádugja az otthoni gépére? A fenti leírást máris össze lehet rakni pillanatokon belül...

[ Szerkesztve ]

• AxBattler

félisten

válasz FollowTheORI #53812 üzenetére

Oké, köszi!
    Mobilról eszembe nem jutna bankolni, annyira azért nem vagyok rászorulva.

(#53813) Csapoati
    +1 A webes felületet mindig kikerülöm, csak a telepített verzióba jelentkezem be, csakis otthonról!

"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."

Új hozzászólás Aktív témák