-
GAMEPOD.hu
A Blizzard 2007. május 19-én a Blizzard Worldwide International keretein belül bejelentette, hogy fejlesztik minden idők egyik legsikeresebb RTS-ének folytatását, a StarCraft II-t. A játék alapjaihoz nem nyúltak, a második részben is három fajjal szállhatunk harcba: a rovarszerű zerg-gel, a kolonizáló földlakó terran-nal és a hi-tech űrlény protoss-szal. Rengeteg új egység mellett régi ismerősökkel is fogunk találkozni, a történet pedig a Brood War után veszi fel a fonalat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alg
veterán
Mikor lesz már ladder reset?
Platina teteje tele van ilyen nyomi all-in noobokkal, azért nem tudok diamondba kerülni4gate ezen a szemét slug vagy mi mapon ahol a natural egy km-re van a rámpától, spine-t lerakni esélytelen... GL
Meg marine-scv allin, meg társai... mai meccsek 80%-a ilyen volt
Pedig csak játszani szeretnék... még a ZvZ-k is 6pool, 7pool, 9pool baneling..."I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
v2izzy
tag
válasz JNashville #17398 üzenetére
Szerintem a SC1-es protoss egységre gondolnak.
http://flic.kr/ps/MuuJU | @gerhard_berger | https://github.com/gerhardberger
-
JNashville
senior tag
Ti a Reaver alatt a Ravenre gondoltok vagy a Reaperre? (Gondolom inkább az első, de megkérdezem )
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
föccer
nagyúr
Nem rossz. Bár nekem egy kicsit nagynak hatnak azok a +panelek, amit középre rak be. De ezt leszámítva nagyon qúúl.
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
JSaN
addikt
akik sok spectatort es repet nez annak EZ a kiegeszito biztos jol jonne. Nekem nagyon tetszik.
Steam profile: https://steamcommunity.com/id/1106198411061984/
-
Alg
veterán
válasz kovsol #17392 üzenetére
a reaver rakétája meg követi a célpontot hiába mozog el
Ez azért így... hááát... a Scarab intelligenciája vetekszik az SC2-es ultráéval
szerk: kinézetre gondoltam, hogy hasonlítanak... nagy kukac golyókat lődöz
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Egyébként így az infestor tiszta Reaver lett, ezzel a gombóc - lövöldés átalakítással
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
rt06
veterán
válasz kovsol #17383 üzenetére
a fentieket minimum grafikan neztem (sajnos - bar nekem sem nyerte el igazan a tetszesem a max grafika - nalam nem izles, hanem hardware kerdese), ott latszik mindketto (a nyaladzast oszinten nem figyeltem, majd megnezem azt is - bar egy minimalis kesleltetes ott is volt)
Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
-
kovsol
titán
-
rt06
veterán
válasz kovsol #17377 üzenetére
emp - ugyan nem gombkent, hanem lovedekkent, de - repul, a storm-ot megelozoen pedig lathato egy effekt, mely figyelmeztetest ad
mindezek ellenere a videobol a fungal joval (kb 1.5-2x) lassabbnak tunik, arrol nem is beszelve, hogy en sem ertem, hova, minek gyengitik
igazabol azt sem ertettem, hogy ha a storm es az emp (igaz ez gyengitve, 100-as limittel) megmaradt broodwar-bol, a pleague miert nem (azaz ahelyett van a fungal, de a ketto nem osszehasonlithato)Politikailag korrekt, valamint munkahely- és gyermekbarát aláírás, amiben egyáltalán nincsen p*na.
-
sith7
félisten
Milyen érdekes aláírások vannak itt ...
-
föccer
nagyúr
Sc2.hu-n találam egy YT-s linket, hogy milyen lesz az új fungral effect. Ugye atól van szó, hogy az 1.3-tól lövedékként fog mozodni a FG, és amikor becsapódok, akkor teríti be az ellent.
Ha ez így marad, akkor kg el lehet felejteni az infesztorok használatát
üdv, föccer
Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
Alg
veterán
Kezd elegem lenni, kb. az 5. ZvT-t játszom ma az új LT-n close positionnál... egyet sikerült megnyerni
-
föccer
nagyúr
A topik lassan kezd átmenni az isonic vs mindenki más ring-be
üdv, föccer
-
LinogeOW
aktív tag
-
omani
tag
Első játék tapasztalatok zergként:
Backwater Gulch - kis rush távolság, nehezen védhető natural
Slag Pits - minimális rush távolság close position-ban, nehezen védhető natural
The Shattered Tample - lost temple high ground nélkül, tetszik
Typhoon Peaks - elég kusza elsőre, natural jól védhetőhttp://www.flickr.com/photos/diego_rivera/
-
iSonic
addikt
hova rakod az expedet? mained mellé ember játszottál azon a mappon.. akkora bejárója van, hogy 30 linggel akkor futsz be amikor akarsz... blistering-es map meg egy vicc.. az expnadom a világ végén van ott egy rock is amit ha lever a zerg bejön megint a szeretett lingekkel sőt, ha nem ott jön be, akkor meg a másik kőnél a mainemre.. hát nagyon szuper..
-
Alg
veterán
válasz iSonic #17362 üzenetére
Zerg favored... ne hülyéskedj már, Slag-en vagy Typhon-on zergként hova raknád a második expet? Na? Kb. olyan mint metalopolis close positionnél, el kell mászni a pálya másik végére érte...
Backwateren aranyra PF? Az se semmi
Shakurast akarom vissza!
Nem tudom kik vannak ott a Blizz map design részlegen, de úgy tűnik nagyon nagyra tartják ezt a destructible rocks ötletet, most már mindenhova ilyen sz@r köveket pakolnak
[ Szerkesztve ]
-
AlyArkhon
őstag
válasz iSonic #17362 üzenetére
vagy csak rájöttek hogy az eddigi mapok rosszak voltak és most kihozták végre a normális mapokat,..
" hát igen , akik eddig megszokták a bunkerozgatós mapokat stb .. azok most .... "
Sierra Leone sokat szenvedett népének és mindazoknak , akik hiszik , hogy a pokolban is élhetnek Angyalok. UI .: Diabló él !!
-
Alg
veterán
Hehe, ez a speedling baneling tényleg hatalmas fun protoss ellen, mikor a gateway sereg 80%-a megpusztul egyszerre a banelingektől
Csak VR-re kell figyelni, meg colo timingra
Ráadásul a 3/3 cracklingek pillanatok alatt kapnak szét expeket, cannon-okat mineral line-okat
[ Szerkesztve ]
-
AlyArkhon
őstag
Egy kis off következik .
Valaki tolta közületek Dungeon SIege 2 őt ? Most rakom fel gondoltam tolok vele egy kört ha valaki akar jönni írjon pm et vagy jöjjön ts re vagy valami.
Sierra Leone sokat szenvedett népének és mindazoknak , akik hiszik , hogy a pokolban is élhetnek Angyalok. UI .: Diabló él !!
-
iSonic
addikt
válasz JNashville #17352 üzenetére
őszintén.. hol nyomnak mmm-et? bronze, silver, gold liga.. de már ott sem.. szóval ez inkább megint olyan nerf, amiért a zergek sírtak..
-
cettlee
őstag
wáááá pedig jo moka volt az archon toilet
-
omani
tag
Protoss deathball ellen bling drop a megoldás, előbb próbáltam és brutálisan hatásos. Nem véletlenül látni egyre több blinget protoss ellen a GSL-ben.
http://www.flickr.com/photos/diego_rivera/
-
Alg
veterán
Megint frissült az 1v1 map pool
Csak scrap és xelnaga maradt a 2 járékosos térképekből, azaz kiesett blistering és steppes (pedig steppes-et szerettem, blistering kicsit gázos volt a 2.-3. exp miatt)
[ Szerkesztve ]
-
JNashville
senior tag
Terran nerf ... igen, a MMM szempontjából nerf, a BC viszont gyorsul, ahogy látom nem is kicsit ...
MARVEL AT HIS MIGHT!
-
Alg
veterán
-
sith7
félisten
Köszönöm a választ mindenkinek ... mondjuk ez a vortex dolog várható volt, a HT - t annyira nem értem ... , zealot ok.
-
Alg
veterán
Nem lesz több archon/colossus toilet (vortexből kijövő egxségek sérthetetlenek másfél másodpercig)
HT: gyakorlatilag nem lehet majd warp után kapásból stormolni, szóval kicsit előre kell gondolkodni a HT warpolással.
Zealot: ha menekül az ellen és a zealot uoléri a charge-al, akkor mindig megüti leglább egyszer.
Infestor: tetszetős változtatás, ha a sebzés ugyanannyi maradt, csak fele idő alatt... MM sereg reszkethet...
TERRAN NERF
-
-
omani
tag
Azt tudni kell hogy ezek nem 100% hogy bekerülnek a végleges patch-be, PTR-en egyelőre csak tesztelik a hatásukat.
A protossnál nerfelték az archon toilet-et azzal hogy a vortexből kilépő unitokra 1.5 másodpercig nem hat a támadás.
A high templar-tól elvették az amuletet így nem lehet instant stormozni velük warpolás után.
A zealot buff annyit jelent hogy nem lehet kiteolni a chargolt zealotokat, mert egyet mindenképp ütnek.
-
sith7
félisten
ezt valaki fordítsa le nekem, legyen szíves:
PROTOSS
Mothership
Units leaving the Mothership's Vortex are now un-targetable and immune to damage for 1.5 seconds.
High Templar
Khaydarin Amulet upgrade (+25 starting energy) has been removed.
Zealot
Charging Zealots will now hit fleeing targets at least once -
omani
tag
Balance:
GENERAL
Players can no longer hide units by setting them in a close proximity patrol (Viking flower).PROTOSS
Mothership
Units leaving the Mothership's Vortex are now un-targetable and immune to damage for 1.5 seconds.
High Templar
Khaydarin Amulet upgrade (+25 starting energy) has been removed.
Zealot
Charging Zealots will now hit fleeing targets at least once.TERRAN
Battlecruiser
Movement speed increased from 1.406 to 1.875.
Bunker
Build time increased from 35 to 40 seconds.
Tech Lab
Stimpack upgrade research time increased from 140 to 170 seconds.ZERG
Infestor
Health increased from 90 to 110.
Fungal Growth
Stun duration decreased from 8 to 4 seconds.
Damage increased by +30% vs. armored units.
Now fires a missile instead of being instant cast.http://www.flickr.com/photos/diego_rivera/
-
Ybron
senior tag
válasz kovsol #17339 üzenetére
Engem se, csak kifejtettem a véleményem ezzel kapocslatba.
Hidd el én is azon vagyok és én se tennémMás:
Nincs kedvetek kipróbálni custom game-be 1v1 methapolis + koth obs.
Aki nem tudná mi a lényege, annak lwírom nagyjából, tegnap játszottam először(igazából nem játszottam csak obsoltam). Bemegyünk pl hatan mikor bent vagyunk lehet jelentkezni játékra, besorsol a gép két embert és egymás ellen tolják, közbe lehet szavazni ki nyer, van credit tehát inkább fogadás mint szavazás. Rá rakod arra aki szerinted megnyeri. Aztán mikor vége megint egy újabb kör. Szerintem jó móka. -
Ybron
senior tag
Szerintem ez nagyon nem olyan mint egy sakk, pláne nem egy foci edzés, de ha nektek igen, akkor azt csak sajnálni tudom. Eredményeket úgy se fog elérni, szponzorálni nem fogják, így fizetést se kap. Tehát értelme nincs. Akik meg akar és szán rá idő az "edző" nélkül is meg fog tanulni játszani. Szerintem erről ennyit.
Mindenkinek eldönti hogy látja, én így látom. Lehet túl elfogultak vagytok a játékkal[ Szerkesztve ]
-
föccer
nagyúr
válasz iSonic #17332 üzenetére
Szép meccsek voltak. Azért az igazsághoz hozzátartozik, hogy mind a 2x elcseszte a Z. Későn tolta a natural parasite-ot, így időben leölted a lingeket, így nem tudta megölni a thorokat...
üdv, föccer
-
Alg
veterán
-
iSonic
addikt
na nyertem kettő a meches taktikámmal.. rájöttem más taktikát nem csinálok ezen kívül
-
Alg
veterán
Ez olyan mint mondjuk sakk-edzésre járni, vagy akár (kicsit sarkítva) mondjuk foci-edzésre vagy konditerembe.
Kinek a pap kinek... hagy döntse el mindenki mit csinál a szabadidejével/fölös pénzével
-
föccer
nagyúr
Miért lenne szánalmas? Van rá kereslet, ő ad egy szolgáltatást, amit vannak akik ezt igénybe veszik. Ezek szerinte a teljes szolgáltató ipar szánalma? Mozi, étterem, sőt a tv, rádió és minden...
üdv, föccer
-
Ybron
senior tag
Mekkora kockák már, szokták mondani bizonyos dolgokra hogy ha legutolsó dolog lenne a világon akkor... nah én akkor se adnék érte egy fillért se szánalmas szerintem, mintha ez akkora nagy létszükséglet lenne hogy tudjak normálisan játszani, mert akkor már milyen jó nekem, fúú kár volt ezt írnod, most aludni se fogok tudni
-
Alg
veterán
Rengetegen tanítanak pénzért, pro-k is... IdrA elvileg 150 dolcsit kér egy óráért
De tart órákat Incontrol, Machine, Sheth, LZ, Decemvre...
Szerk:gosu coaching
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Volt hogy egy Platinás sráccal pár óra után elveretett egy top200 Protosst is...
Persze itt csak az eszközöket adja a tanítvány kezébe, a buildeket gyakorolni is kell ahhoz hogy működjenek isÉs nem is drága, valami 15 dolcsi hétvégén egy óra
Az előbbi T azt hiszem plat
[ Szerkesztve ]
-
Ybron
senior tag
Így már érthető, ez jó dolog. Hallom folyamatosan adja az instrukciókat csodálkoztam is hogy mivan, de akkor így már érthető.
És egyébként mennyit fejlődött már akit most tanít, vagy csak most kezdte el tanítani ? Van valami referenciája ?
Akit megvert az előbb terranosr az milyen ligás volt ?[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Egy goldos Zerget tanít éppen, és azt streameli, mikor ellenfelet keresett neki, akkor szóltam Sky-nak hogy ha akar jöhet.
szerk: mármint a stream gazdája tanít (MrBitter)
[ Szerkesztve ]
-
Ybron
senior tag
-
Alg
veterán
Következő meccs elvileg megint SkyMouz kollégáé.
-
-
Alg
veterán
MrBitter TV SkyMouz-al, szívesen
-
Alg
veterán
Roach vs speedling téma (szigorúan SZVSZ) :
Múltkor töltöttem fel asszem 2 replayt én vs OldBoy témában, azokat esetleg megnézheted.
Ahol könnyen védhető (közel van a rámpához) az exp, ott jó lehet kapásból exp és roach-al kezdeni, ez 14 vagy 15 hatch, utána pool, gas, queen az expen+6 ling ha kést a pool, roach warren, rámpa block, esetleg evo chamberrel falazás az exp hatch és a rámpa között, minél gyorsabb upgrade, később vagy hydra vagy infestor. Mutákra, 9pool baneling-re figyelni. 6pool-t elvileg meg lehet fogni a drone-okkal, ha nem engeded fel a creep-re így nem tud spine-t rakni.Ahol nagy nyílt terület van az expnél, ott vagy 1base roach(+1 +speed /+burrow/) push mögött lehet expelni, vagy defenzív banelingekkel, vagy offenzív banelingekkel kezdeni (szintén korai exp.). Vagy lehet 1base mutázni, ez kicsit "all in" strat, de néha egész szépen bejön.
-
kovsol
titán
a pool az egyik gázszedő és a hatch felől zár, általában a feljáróhoz közelebbihez szoktam rakni a roach waren meg a másik oldalt, a queent és a 3 roach ami elsőnek kijön meg belülről eltömik a kis réseket ahol beférne a ling és így egyszerre csak kevés jön át, amiket egyesével leszed az ember
[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
omani
tag
válasz kovsol #17312 üzenetére
Persze, ha nincs surround akkor olyanok, mint a kapuba állított zealot. A fenti nyitások azt mutatják, hogy mire mit kell lépni. Ha befalaz 3 roach-al, akkor elég speedlinget hozni majd expelni, mivel map controlod van. Ha kimozdul a lassú roachokkal, és nem tudsz surroundot, akkor pedig befutsz. Ha elmegy a ZvZ 2 bázisos makró játékig ott általában már jó vagyok, épp ezek az 1 bázisos trükközések nem mennek még nekem. Ha van időd hétvégén gyakorolhatnánk együtt is.
-
oxox
addikt
válasz kovsol #17309 üzenetére
ez tenyleg hely kerdese szerintem...tegnap volt egy zzVzz felallasunk, ahol en roach-ra a tars slingre ment....ellenfel roachroach....elsonek raugrottak, mire lecsaptuk oket oda lett a mainje....mar folyamatban volt az expe...ramugrottam, es a tars segitsegevel apritottuk a roachokat...kiszedte az egyik bazisat, mire az is atallt az expen slingre....lenyeg a lenyeg...ha a roachok nem hagytak magukat korbevenni (terepakadaly, epulet kozott) erte oket a ling tamadas, akkor siman fogtak oket...nyilt terepen viszont hullottak ...
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
omani
tag
Roach ellen nem ér semmit, de amig nincs speed nagyon lassúak, így ritka hogy azt hoznak a korai pushra, de azt simán megteheted hogy kiraksz egy scoutoló linget a kijáratukhoz, és ha azt látod hogy speedling jön akkor elkezded morfolni a blingeket, ha roach akkor meg meghagyod a lingeket.
[ Szerkesztve ]
-
oxox
addikt
ohh jaj..nehezebb mint gondoltam.....most eppen a 2v2-be fogtam bele (3v3-ban elfogyott a bonus poolom )...palyakra eddig nem is gondoltam, hogy nagyon lenyeges....arra ugyan mar rajottem, hogy zerg/ek/ ellen akkor van esely roach Vs sling eseten, ha a rampan betudnak allni a roach-ok.....de pl. egy ZZvTZ felallasnal ha ketten ugranak a zergre, akkor sanszos, hogy bukta a zerg, max a terran kesobbi jatekaban bizhat....de ket 9-es poolnal az is nehez mid gamet jelent a terrannak (mert talan annyi gazdasag mar van a zergeknel, hogy az elso terran pusht fogjak)...
Ki gépen száll fölébe.... SC2 nick: oxox character code: 698...dio3/ow: oxox#1525 + #21838
-
omani
tag
ZvZ-vel küzdök hetek óta, szerencsére Alg segít amennyit tud. Kő-papír-olló. Amennyit eddig tudok az early game-ről:
mass speedling > roach
speed+bling > speedling
roach+bling > speedling/speedling+bling
roach > roach+blingAz hogy melyik használható, függ a pályától és az ellenfél nyitásától. Nehezen védhető naturalnál (XNT, SS) nem mehetsz roachra az elején mert instant vesztés speedling bling ellen. Könnyen védhető natnál (LT, SP) mehet a 15 hatch, ha nincs korai poolja az ellenfélnek (ezt le kell scoutolni) és utána ha 1 bázis allin akkor spine-okkal queen-ekkel és lingekkel kihúzni roachig, ha az ellenfél is 2 bázisra ment akkor szintén roach.
Mid game-ben roach + hydra vagy roach + infestor ami nagyon gyakori, mutákat akkor érdemes ha nem scoutolja le az ellenfél különben könnyű counterezni.
Fontos, hogy teljesen máshogy kell drónozni mint T vagy P ellen, a Z mobilítása miatt nem elég ha akkor állunk neki egységet gyártani mikor már támad az ellenfél. Nekem egyelőre ez a legnehezebb felállás, de igyekszem megtanulni.
-
oxox
addikt
ne legyel ilyen negativ.....minden (minden teren) rendben lesz!
amugy meg nem nagy etvasz a gyemant....1v1-ben talan, de amugy nem lehetlen kuldetes kis gyakorlassal....es a sok-sok gyakorlasnak koszonhetoen az ember meg magasabb helyre is kerul a fentebbi ligakban (azt meg senki nem mondja meg, hogy hol szedtel ossze 3-4000 ezer pontot...bronzban, vagy gyemantban)...engem is ha kerdeztek, akkor 3v3 plainaba sok-sok csata utan lettem elso, nem lentebbi ligakban szedtem ossze ...gyemantban is vert izzadva tornaztam fel magam tizen valahanyadik helyig
ugy latom a roach Vs lings kerdesemmel meg kell varnom Focceling zerg (zeNg) mestert
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Goddess of Victory:Nikke
- Androidos fejegységek
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- Milyen autót vegyek?
- Ingatlanos topic!
- További aktív témák...