Aktív témák
-
barbikenje
aktív tag
Már bocs, de visszatérnék az ersedeti kérdéshez: kinek sikerült unlockolni egy 2500+-as Barton-magos procit? Az jelentkezzen és írja le, mit hogyan csinált, és az ajánlott(?) módszerek közül melyiket használta...
Azt hiszem kicsit meghíztam... A múltkor a Balcsin a japán túristák ölre mentek miattam a green peace-esekkel... Az egyik csoport meg akart szigonyozni... a másik meg visszatuszkolni a vízbe...
-
lavina
tag
ez érdekes mert nekem teljesen stabilan megy 200FSB-vel a 2600+ mindenféle turpisság (PL FESZEMELÉS) nélkül. És a szinkronról meg annyit, hogy hát vagy ők nem értenek hozzá, vagy én (ami mondjuk valószínűbb) de kit érdekel??? ha elég gyors mindenre amit használok, akkor tök8. IMHO a 200 Fsb és a 400ddr szerintem eléggé szinkronban van, sőt, még a parasztvakító dual chanellt is benyomom, oszt megy minden 1280*1024-ben folyamatosan, ez a lényeg, nem????? ;-)
GA-770T-UD3 X3 445 ZizonEX 64GB SSD+1TB HDD 2x2 GB DDR3 HD5750 Gigabyte 460W
-
Wolfskin
őstag
Ezt a Tom's Hardveren olvastam, és nem igazán értem, hogy miért nem szinkron az AMD-k esetébem a 200-as fsb a 400-as memóriákkal? Melelsleg ezt már máshol is hallottam, hogy igazi szinkront csak Intel procival lehet elérni. (???) :F
''Az Athlon XP 3000+-t például 11x200 MHz-re = 2200 MHz is be lehet állítani, bár ezt a beálljtást nem lehetet hosszú távra stabilizálni. Sajnos a 200 MHz-es rendszerbusz egyelõre álom marad az Athlon XP-k esetében, ráadásul nincs is olyan platform – sem az NVIDIA-tól, sem a VIA-tól – ami tökéletes szinkronmûködést kínálna 200 MHz-es rendszerbusz és 200 MHz-es memóriabusz között. ''
[L]http://www.tomshardware.hu/cpu/03q1/030210/barton-04.html[/L]''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)
-
lavina
tag
miért sülne meg a mem? a DDR400-as mem pontosan a legjobban érzi magát 400Mhz-en, nem??? Ha 200-as FSB-t adsz,akkor az pont optimális, mert szinkronban lesz a 400 DDR-el... Vagy nem értettem a kérdést????
Nekem amúgy a B 2600+ simán stabilan megy 200-as FSB-vel, szorzólockos, tehát így asszem 3400+ körül megyegetne, de nincs rá szüxég még, hogy ezen hajtsam.... :)GA-770T-UD3 X3 445 ZizonEX 64GB SSD+1TB HDD 2x2 GB DDR3 HD5750 Gigabyte 460W
-
Thauglor
aktív tag
Nos az unlocka az megéri a fáratságot? merhogy nekem az egyedüli parám az hogy a memók megsülnek... (440) meddig bírhatják a terhelést? (samsung ramok, 400-asok)
-
panda
tag
szerintem fog működni, az enyém is AQZFA szorzólockos, 200 fsb-n azért megkívánja az 1,725-öt de stabilabb 1,75-en. Lehet, hogy nem éppen minimális a feszkó, de jó hűtéssel nem megy 56 fok fölé.Próbáld ki és teszteld Prime95-el, (tórcsőr teszt) 1-2 óra után tudni fogod mennyire stabil.
Our choices define us, sometimes doom...
-
Umbrella
tag
Nekem is ilyen steppinges procim van, 2200 mhz-n jaratom, ez elvileg 3200+.
Szorzolockos, de nincs szuksegem egyebkent sem a szorzo allitasara , 200 FSB vel alapfeszen fagyásmentesen megy ennyin.
Szerintem neked is szerencséd lesz.
Ahogy probalgattam, a proci vége olyan 2350 mhz. (Szeritem ez eleg jo egy olyan procitol, amit eredetileg 1833 mhz-s sebességre gyártottak)
[Szerkesztve] -
wassermann
addikt
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=36453&arc=f
-
mormota
senior tag
viszonylag régi AQXEA steppinges barton 2500+ osom van, és alapból huzható, tehát nincs benne szorzó lock:)
ezért gyorsan fel is huztam 2 GHz-reIllusztrálok, tehát vagyok
-
Karex
senior tag
Ajánlhatok egy veszélyesebb vállalkozást? Mert akkor itt van ez:
[L]http://www.ocinside.de/index_e.html?/html/main_hwtests.html[/L]
Mármint ezen belül is: workshop->interactive pin mod guide!
[Szerkesztve] -
Hequila
őstag
A zöld tokozásból is 2 fajta van? Mert nekem nem olyanok a hidak, mint a fentebb említett linken látható. Az l5-ös hídnak olyan kicsi az érintkezője (tűhegynyi) megemessze van a kettő összekötni való egymástól. Valaki találkozott már ilyennel?
És mekkora esélyem lesz arra, hogy Abit NF7-S lapban AQZFA steppingel járatni tudom majd 200-as FSB-n minimális feszemeléssel?''Nem kell hajó, nem kell repülőgép, | Van mit ennem, van hol aludnom még!'' Tankcsapda
-
Gépman
csendes tag
Kicsit átnéztem a témát, most már biztos vagyok benne, hogy az L3 sor 3. vagy/és 5. hídját kell átvágni vmilyen módszerrel. Csak félek tönkrevágom a procit. Majd lesz valami hivatalosabb teszt erről is.
-
Illissius
tag
Hmm. Gondolom ez ugyanúgy működne akkor a thortonokra is a maradék cache bekapcsolására? Engem pl. érint mivel 2400+-om van, csak még nem érdekelt különösebben megnézni hogy thorton-e, mivel úgysem találták ki hogy kell moddolni..., és a procihűtő valami rém hozzáférhetetlenül van beszerelve (ugyanis sulinetből való).
Work is punishment for failing to procrastinate effectively.
-
Gépman
csendes tag
Lehet találni lábösszedrótozós módszert is, csak nem tudom, hogy Bartonnál ez bejön vagy tönkreteszi a procit?
-
engusz
veterán
Szerintem az MP-nek csak akkor lenne értelme, ha két procid lenne a hozzávaló alaplappal. A mobile Athlon pedig egy érdekes dolog lehet. Kíváncsi lennék, hogy valaki megcsinálta-e már...
Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
Gépman
csendes tag
Köszi a linket, de nem tudom megéri-e Athlon MP-re alakítani a procit, van ennek valami előnye? Mobile Athlon meg nem biztos, hogy működne rendesen. Esetleg van más módszer erre?
-
engusz
veterán
[L]http://www.ocworkbench.com/2004/guides/unlockbartonwk43/unlockbartonwk43-1.htm[/L]
Szerintem ez kell neked.Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.
-
_Volkovy_
nagyúr
érdekes nekem is AQXFA a procim,és nálam nyitva van a lock.Viszont az én esetemben a feszültségállítás nem az igazi :D
-
Gépman
csendes tag
Egyik oldalon 9V-os elem két pólusát illesztették oda az L3 híd 3. és 5. sorának két oldalához és így kiolvasztották a hidakat, így lehet szorzót állítani a Bartonon. Tehát nem összekötni, hanem szétválasztani kell! A fickók 15*166-os beállításokkal is egész stabilan tesztelték a procit. (2500+-ost) Azért én ezt nem nagyon merem kipróbálni, bár az oldalon több embernek is sikerült.
[L]http://forums.extremeoverclocking.com/showthread.php?s=&threadid=53662[/L]
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Gépman
csendes tag
Hát igen, elfelejtettem, mennyi az idő... Nem mindenki dolgozik éjszakai műszakban...
-
-=V3rthil=-
őstag
Nyilván érdekel, engem is érdekelne egy válasz, de nem várhatod el az emberektől, hogy éjjel 1/2 2kor tolongjanak:C
Sajna segíteni nem tudok, sorry...hey-ho-let's-go
-
Gépman
csendes tag
Valakit csak érdekel a téma egy hozzászólás erejéig? :F
-
Gépman
csendes tag
Van egy AQXFA sorozatú 2500+ Bartonom, de a lap csak A7V333 és 333-as RAM van benne, így nem tudok 180-as FSB fölé menni, ezért a szorzót változtatnám, de a proci sajna lockos. (zöld nyák) Valakinek sikerült már hídkötögetős módszerrel unlockolnia?
Aktív témák
- CES 2025: közeleg az AMD és az NVIDIA CES előadása
- Anime filmek és sorozatok
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Asszociációs játék. :)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- World of Tanks - MMO
- Okos Otthon / Smart Home
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- EAFC 25
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 7 7800X3D 4.2GHz (96M Cache, up to 5.0GHz) Processzor
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel i5-9600KF 6-Core 3.70GHz LGA1151 (9M Cache, up to 4.60 GHz) Processzor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest