Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Asus H77-M alaplap és 8gb ram mellé szeretnék procit választani.
Netezés,filmnézés kevés játék.
Van 2 jelöltem:i3 2120 vagy i5 2320
Megéri plusz 15k-t az i5 vagy csak pénzkidobás lenne?
Kb 5 éves időtartamra terveze -
MeroM
senior tag
Közbe megtaláltam: Az Intel a Turbo Boost 2.0 révén még a K utótag nélküli processzorokon is engedélyez némi tuningot (kivételt képez az i3-as), ugyanis a Turbo Boost szorzókat az eredeti beállításnál néggyel magasabbra emelhetjük. De a kérdés hogy ez bármelyik alaplapra igaz?Független a chiptől?
[ Szerkesztve ]
-
MeroM
senior tag
Üdv olvastam valahol hogy egy 1155 ös sandy bridge procit 4% al meg lehet húzni a záras procikat a kérdés melyik ez a Chipsetes alaplap?
-
Winne
nagyúr
válasz Szlavik #25983 üzenetére
Első körben szerintem tegyél fel egy újabb linxszet, mert ez nem terhel annyira, kevés GFlopot kapsz, aztán ahhoz viszonyíts, ahogy a fórumtárs is írta. C1 C3 ÉS C6, minden ilyesmi off, állíts offsetet és menj lefele fesszel egészen addig, amíg hibázik, majd ha hibázik, akkor adj neki vissza egy kicsit és teszteld tovább. Szerintem így érdemes.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Szlavik
tag
válasz F_Zolee #25988 üzenetére
Fixed modban van.
Offszetet nem állítottam neki, mert ott csak -mv ír. azt meg nem nagyon vágom bevallomn őszintén.a C1E meg a C3 C6 becsületesen bevallom fogalmam sincs mit jelent
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
-
Szlavik
tag
válasz F_Zolee #25985 üzenetére
Sztem a Energia takarékos mód miatt van gebasz. mert azt kapcsolva hagytam a biosban. hiába vannak fixre állítva a feszek így is belepiszkál a lap egy kicsit. Mondjuk sztem még ez nem annyira nagyon kiugró érték.
mennyi az a hőfok, amit tartósan károsodás nélkül elvisel a CPU?
Condolom, mint a bloom vagy Gulfnál: lényeg ne menjen tartósan 80 foknak még a közelébe sem.
Több feszkót meg nem akarok neki adni, mert eléggé fölöslegesnek látom. Valami ötlet?
"Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
válasz becsitibi #25984 üzenetére
Nekem mx2-es paszta meg 2 CM jó minőségű venti. Akkor ez ekte reális. LinX szépen lefutott. 4,2 ig már nem akarom kinlasztani, mert az már sok lenne neki. Meg nem akarom, hogy tartósan 70 fok fölé menjen. De ettől lejjebb nem tudom feszelni, mert csuklik. Meg nem nagyon hinném, hogy jót tenne neki. Csak mivel még friss és ropogós a CPU nem szeretném leharcolni.
Csak semmi tuning útmutatót nem találtam hozzá."Fontos a pontos, ki késik tiszteletlen, így maradhat névjegyed meg másnak díszkeretben"bet"
-
Szlavik
tag
Mindenkinek!!
Az a kérdésem lenne:
A configom: Asrock z77 extreme4 + i7 2600k + CM hyper 212+ hűtés.
a procinak 1,200 v van adva. Kb ennyi lehet a reális is.3,4 ről rántva 4gig ig. Szerintek ezek az értékek normálisak? Vagy a hőfokok nem a legjobban. Mivel platform váltásom volt így nem nagyon vágom mi asz amit adhatok neki (mármint fesz-ben) És mi az, amit nem.
annyi fix, hogy 1,185 vcore-al LinX alatt csuklott 15 perc után. Itt így nézett ki
-
csucsbicep
nagyúr
válasz Kean_Sorbo #25981 üzenetére
Igen, a pontos megfogalmazás, hogy terheléstől függően dinamikusan állítja a szorzót.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz csucsbicep #25980 üzenetére
Pontosítsuk: A terheléstől függően, 100 Mhz-es lépésközökkel állítja a magok frekvenciáját, egymástól függetlenül.
Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Tempileul
tag
EZt az intel speed step- funkciót megéri bekapcsolva hagyni ? asztali pc-n
The easy day was yesterday!
-
Ottó58
senior tag
válasz csucsbicep #25974 üzenetére
Nekem Asrock Z77 pro4-ben az i3-2100-as procit nem tudtam szorzóval emelni, mindíg visszarakta 31-re.
De a BCLK-t engedte eddig:
Tovább nem mertem, azaz nem láttam szükségét az emelésnek.» facebook nélkül is volt, van, lesz élet «
-
FaTHI
őstag
válasz csucsbicep #25974 üzenetére
Ok. köszi,AsrockZ77-be hajtanám, sztem ott a 3.6Ghz biztos lehet.
-
FaTHI
őstag
Srácok az I5-2400-es procikat lehet valamelyest húzni?
-
MiklosSaS
nagyúr
ERtem, kosszonom mindenkinek.
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz csucsbicep #25967 üzenetére
Az mx2 vagy az mx4 a jobb ?
~~~~~~ Privatban NINCS szakmai tanacs! ~~~~~~
-
kovimre
tag
Sziasztok! Vettem használtan egy i7 2600 procit. Mekkora a megengedett hőmérséklete terhelésen és csak simán netezés közben? Azt vettem észre, hogy nagyon pörög a venti rajt, pedig automatán van BIOS-ban. Viszont hűtőt megfogva szinte hideg. Lehet a pasztázással van a gond, tudtok ajánlani valami jó pasztát? Esetleg Revoltec Thermal Grease?
-
ÁdiBá
veterán
-
jilian
addikt
Helló!
Egy Intel Core i3-2120T @ 2.60GHz -nek az IGP-je megbirkózik a BD50-es filmek lejátszásával?
-
Stonerice
őstag
válasz Kean_Sorbo #25960 üzenetére
Igazad van. Majd ha hozzájutok még egy ramhoz megnézem van-e változás.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Stonerice #25959 üzenetére
Mégpedig hogy többet tud. A 2100-as AVX-el hozza ezt az eredményt, ami a P II-ben nincs, és a játékok sem használják ki. AVX-es Linx nélkül kb. 20 Gflops lenne az eredményed. Ráadásul fele annyi memóriával tesztelt, és 32 biten. A te memória mennyiségeddel, 64 biten kb. 50 körül lenne a P II, így a két processzor között kb. 100% a különbség, ha nem több.
Sajnos ez van.
[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
válasz Kean_Sorbo #25958 üzenetére
A phenom II se tud sokkal többet 4GHZ-n
Ezt találtam róla. [link]Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Kean_Sorbo
őstag
-
Stonerice
őstag
válasz Kean_Sorbo #25954 üzenetére
Itt a Linx teszt amit kértél. Windows 7 64 biten javult amúgy a helyzet. Egyszer mértem 9 fps-el is többet közvetlen bekapcs után. De a plusz 5 fps-t azt bármikor teljesíti.
Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
icons
addikt
válasz csucsbicep #25945 üzenetére
óóóó ettől féltem... reméltem hogy valami progi létezik hozzá, ami képes mégis megoldani a dolgot.. hát kár.
-
Stonerice
őstag
Sikerült 5 fps növelés elérésa pusztán annyival hogy 64 bites rendszert tettem fel. Ezzel egyetemben 15 ezres photoworxx is 17 ezerre emelkedett az AIDA64 ben. Ezeket nem tudtam elérni memória késleltetés állítgatásával sem.
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Stonerice #25947 üzenetére
Egy Linx átlag Gflops értéket nézzél már légy szíves, teljes memóriával, négy szállal. Akkor meglátjuk, hogy van-e valami gubanc, vagy tényleg ennyit tud a processzor.
Meg CPU-Z-vel a memóriáról egy képet, csak hogy milyen beállításokkal megy.
[ Szerkesztve ]
-
Stonerice
őstag
Ezt láttam már nem 1 szer és itt is csak 1 darab rammal ment. Ha megnézed a hozzászólásokat ebbe elég sokan bele is kötöttek. Nálam is csak 1 darab ram megy. És lehetséges hogy a dual channel sokat dob rajta. Hamár a memória írást is megdobja 5 ezerrel. akkor gondolom... a vga-t is jobban kihajtja.
-
ÁdiBá
veterán
válasz Stonerice #25950 üzenetére
Szerintem rossz üzletet csináltál, bár nem biztos hogy ha 4 magos intel beleraksz azért jobban fog hasítani a deszka.
Én ezt a tesztet találtam neked.ÁdiBá
-
Stonerice
őstag
Például
TesztPénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz synthattik #25948 üzenetére
Dirt Showdown-ban olyan 10-15 fps különbség a phenom ii javára
Illetve kevésbé NFS The Run-ban nagyjából hasonlóan fut de ha húzom akártyát ugyyanaz szóval CPu limit lenne. De sok tesztben jobb az i3-2100 Nehogymár egy 6850-et ne bírjon kihajtani.
Bezzeg a 6970-et kibírja....Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
jookomak
őstag
Ha esetleg valaki ért az asrock lapokhoz, megtenné, hogy vet ide egy pillantást?
-
synthattik
aktív tag
válasz Stonerice #25947 üzenetére
valszeg azért ,mert a ph ll fizikailag is 4 magos volt,ez meg lényegi részében 2 mag 4 szál,és van jópár játék ami eléggé jól profitál a 4 magból,és alacsonyabb felbontáson azért még a cpu is eléggé meghatározó,föntebb már kevésbé.
Melyik az a játék ahol nagyon érzed ezt a limitet? -
Stonerice
őstag
válasz Stonerice #25946 üzenetére
Ahogy látom cpu limitem van. de mi miatt? Kisseb felbontáson szokták nézni a cpu erejét nem? Nos 1 programmal szoktam nézni EZZEL. Ebben az i3-2100 jobban teljesít mint a négy magos phenom II-őm olyan 20 fps-el.
Ugyanazzal a kártyával ugyanannyi rammal.... Egyedül játékban nem bírja kihajtani.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
Stonerice
őstag
válasz synthattik #25943 üzenetére
Sajnos nem tudom kipróbálni nagyobb felbontáson. A procinak bírnia kell, csak valami nem úgy működik ahogy kell. Elég fúrcsa lenne ha minden a memória single channel miatt lenne. Még nem volt intelem eddig úgyhogy nem értek hozzá.
-
icons
addikt
Hello!
Egy Acer Aspire 4830TG laptopom van i5 2430M procival.
Szeretném alulfeszelni. A kérdés, hogy van erre lehetőség? BIOSban ugyebár nincs ilyen opció, bármi más szóba jöhet?Köszi!
-
-
Stonerice
őstag
Például csinál olyat is hogy Univers Sandbox játékban megindul Start után 90 fps-el és szépen lassan először 50 majy 35 fps-re beáll.
-
Stonerice
őstag
Én se jártam sikerrel, de próbáltam megérteni, hogy mi a gáz. Remélem majd a Dual channel megoldja. 800x600 high beállítás mellet szinte ugyanazt az eredményt kapom mint 1440x900 high-on. Ugyanez Low-on. Valamiért lehetséges hogy a kártya nem akar együttműködni a rendszerel. Már azt játszaná az AMD mint az Nvidia a Physx-el?
-
Cölöp
tag
Sziasztok!
A következő problémám van:
Adott egy Intel DH77DF alaplap egy i3 2120T procival, 4 GB Corsair Vengeance Kit, és Win7 32 bit, friss telepítéssel, minden legújabb frissítéssel.
Az intel driver is a legfrisebb 8.15.10.2761.A windows asztal tökéletes, de amint elidítanék egy 3D alkalmazást, vagy a win élményindex mérését, vagy a Media Player Classic Home Cinemát (amivel lejátszok egy HD filmet), összeomlik a meghajtó, és kifagy a program ("illesztőprogram nem reagált, majd sikeresen helyreállt"), vagy totálisan lefagy a gép.
Néha a Mozilla is lefagy, sőt, szándékosan is elő tudom idézni a fagyást azzal, hogy a scrollozással hirtelen változtatom a képernyőn megjelenített tartalmat. ("GFXUI működése leállt")
Mi lehet a gond?
"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!"
-
Stonerice
őstag
válasz F_Zolee #25926 üzenetére
Próbáltam HT nélkül és igen rontott a játékbeli teljesítményen de a Photoworxx ugyanannyi maradt. Még a G540 (2,4ghz) nek is nagyobb a Photoworxx-je dual channelbe.
-
Stonerice
őstag
Esetleg megpróbálom letakarítani a drivereket hátha változik valami, ha régebbit rakok fel. Ennél sokkal erősebb kártyákat is tesznek mellé.
-
Stonerice
őstag
hozzáteszem hogy az x4 es AMD mellet is 2 giga ram volt. De lehetséges hogy segítene még 2 giga ram a dual chennel miatt mert aida 64 be is jobb vagy 30-40% al.
-
Stonerice
őstag
Amúgy 1440x900 on játszom
-
Stonerice
őstag
Amügy valaki tudja mennyinek kell lennie Singel chanelbe Aida 64-ben a CPU Photoworx-nek? Nekem 15 ezer. Ez normális? Valaki kipróbálná 1 darab rammal?
-
Stonerice
őstag
Üdv mindenkine! lecseréltem a 4 magos phenom 2-esemet am 3ghz-n ment, egy I3-2100.ra
Van egy HD 6850 mellette és egy Asrock H67M-ITX alaplap, illetve 2GB kingmax ram 1600mhz(1333-an megy ,szóval Single channel). Azt vettem észre hogy nem bírja kihajtani az I3 a HD 6850-emet, pedig elvileg simán ki kellene. Mi lehet a probléma. Vegyek még egy ramot a dual channel miatt? Win 7 32 bit van fenn. Az amd-s gépembe is 2 giga ram volt és simán kihajtotta a kártyát, még OC-vel is. Ennél meg el se éri azokat az fps-értékeket ,ég alapon se. Proci 100% körül megy, driverek fennt vannak, HT bekapcsolva. Talán baja lehet az alaplapnak vagy a procinak? Vagy van más lehetőség is. Jó lenne ha valaki tudna rá választ.Pénz beszél, kutya utal! Aktuális főkomponenseim: 5600X / Msi B450 Gaming Plus Max / 16GB 3733 cl16 / Sapphire Nitro Rx480
-
bluyoo
nagyúr
válasz Rendo84 #25916 üzenetére
A 6 rövid Ami BIOS-nál
"Billentyűzetvezérlő vagy A20 kapuhiba.
Okozhatja a billentyűzet vagy billentyűzetvezérlő hibája,amely egyben a magas memória (HMA) elérésére szolgáló A20 kaput is vezérli."
A CPU hibára utal az 5 és a 7 rövid sípszó.
BIOS topic.Bazinga!
-
Rendo84
senior tag
Minden alkatrész ki lett próbálva, le lett tesztelve és jónak kell lennie a gép minden részének.
Interneten rendeltem az alkatrészeket, különféle webshopokból kb 1 éve. (Így volt olcsó).
Szerintem itt talán a BIOS frissítés oldja meg a gondot. A procit azt mondta ismerősöm, hogy mivel kicsipog (6 rövidet sípol), ez azt takarja hogy működik a processzor.
Itt tényleg csak akkor derül ki mi a gond, ha egy másik 1155-ös konfiggal kombináljuk a cpu-t és lapot ahogy írtad issynthattik: Kedves vagy, de sajna Borsod megyei vagyok, még Eger ami szóba jöhetne.
-
kribe
őstag
válasz Rendo84 #25913 üzenetére
Az nem megoldás ha visszaviszed a géped oda ahol az alaplapot vetted, és megmutatod nekik a problémát? Szerintem örömmel belepróbálnának egy másik processzort már csak abban is reménykedve hogy a procid a hibás nem a lap, és nem kell gariba visszavenniük. Ha azzal se megy akkor persze a lap a hibás.
Mondjuk webshopnál ez általában nem megoldható, de ki tudja, a jobbaknál lehet rá esély...Nekem van egy félkész 1155-ös rendszerem, de mire megjön ahhoz a proci az még legalább két hét, annyit meg nem hiszem hogy várnál, nem is érdemes. Csajom gépéhez sajnos nem nyúlhatok, mert elmondta ha hozzápiszkálok valami olyasmit vág le rólam ami mindkettőnknek sok örömöt okozott már...
My soul was removed, to make room for all this sarcasm.
-
kribe
őstag
Vagy próbáld meg az 1155-ös cpu foglalatot alkohollal megtisztogatni, hátha kapsz garanciába egy másik lapot.
-
kribe
őstag
válasz Rendo84 #25904 üzenetére
Ez alapján a netes leírás alapján alaplap és cpu hiba is lehet, nem biztos hogy bios frissítéssel megoldható a dolog... A megoldás pedig az lenne amit te is kértél, egy másik cpu-val kipróbálni a lapod, illetve egy másik lappal kipróbálni a cpu-d, aztán ezek alapján tenni amit kell.
-
kribe
őstag
válasz Rendo84 #25901 üzenetére
A led-ek az alaplapon nem is mutatnak semmi hibakódot?
a 6 rövid sípolásra két dolgot találtam:
6 Beeps 8042 Gate A20 failure Bad CPU or Motherboard
illetve:
6 short Gate A20 failure The keyboard controller IC has failed, which is not allowing Gate A20 to switch the processor to protected mode. Replace the keyboard controller
[ Szerkesztve ]
-
janston
aktív tag
válasz csucsbicep #25897 üzenetére
Rájöttem a dolog nyitjára, de továbbra sem értem a dolgot....Ha visszateszem az akkumulátort (mert gondoltam itthon úgyis hálózatról kapja az áramot, hogy kíméljem az aksit) akkor állítja a procit rendesen o.O Ehhez tudna hozzászólni valaki, mert ez a logika nekem magas?
-
Rendo84
senior tag
válasz csucsbicep #25900 üzenetére
Az a problémám hogy mikor bekapcsolom a gépet 6 rövidet sípol a speaker. Kép nincs, a gép dolgozik, egér és billentyűzet nem kap feszültséget....
Minden alkatrész ki lett próbálva minden hibátlanul működik!
Olyan emberek mondták nekem, akik értenek a számítástechnikához, tehát egyedül a BIOS frissítés maradt már csak, mint lehetőség.
Minden hibalehetőség ki lett zárva.
Új hozzászólás Aktív témák
- Videoteszt Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Videoteszt Intel Sandy Bridge teszt
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- AMD Ryzen 5 5600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó! 40.000.-
- Garanciális AMD Ryzen 9 9950X 16-Core Box Processzor
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig utána 2028.03.20-ig Intelhez-jegelve epicpwnz
- AMD Ryzen 5 7600X - 6 mag/12 szál - Új, bontatlan- Eladó! 75.000.-
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest