-
GAMEPOD.hu
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
veterán
válasz fogirobi #148699 üzenetére
Q60T
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
fogirobi
senior tag
-
Abel-0101
aktív tag
válasz wallace 234 #148697 üzenetére
na igen.. elszomorító, hogy ilyen az ügyfélszolgálat, szervízek... de kb minden fajta szolgáltatásnál.
-
wallace 234
őstag
válasz Abel-0101 #148696 üzenetére
Egyáltalán nincs, mivel aki megfelel a minimum követelményeknek, és nincs más akkor már is márka szerviz lehet. Így elég sok a kutyaütő szerviz! Tisztelet a ritka kivételnek. Így akinek gondja van, izgulhat milyen lábbal kelt fel az adott szerviz vezetője.
[ Szerkesztve ]
-
Abel-0101
aktív tag
válasz wallace 234 #148695 üzenetére
hát igen az is biztosan számít(sajnos), nincsen egység..Konkrétan az számít, hogy kit fogsz ki... Nem az, hogy mi a helyzet állása...
-
Abel-0101
aktív tag
válasz wallace 234 #148691 üzenetére
A Samsung kicserélte díjmentve a kijelzőt?, vagy csak én olvastam félre?!
Elmúlt pár évben, Samsung Telefon, TV, +1órával is volt kijelző gond, 10/10 a piaci áron akarta kicseréltetni. (garanciálisan persze). Vicc ami itt megy de télleg.
Maga a garanciának nagyobb nevet adnak, mint amit ténylegesen lehet vele kezdeni.. -
Vhiktor
veterán
válasz tildy #148688 üzenetére
Samsung tv-knél a film képmód áll a legközelebb a szabványos képhez.
A többi kb semmire nem való.
Hiába teszed meleg1, meleg2re normál módban, a sok "javító" funkció miatt túl kontrasztos, túl szaturált lesz, persze ezeket ott is ki lehet kapcsolni.A samsungos film képmóddal meg az a baj, hogy általában túl meleg, azért pirossas.
Nem homáylos/fátyolos az a kép film módban sem, csak nincs ráeresztve a dinamikus kontraszt és egyéb "szuper" dolgok.
Kb az emberek 99%-nak a szeme a rosszhoz van szokva és nem a színhelyeshez. Mivel a többi képmódban kőkeményen erős többek között a dinamkikus kontraszt ezért látod sokkal kontrasztosabbnak a képet (többek között).
Ha homályos akkor vedd fel az élességet.
De ez is olyan , hogy mindenki a mesterségesen túlélesítétt képet nézi, ami tele van oda nem illő zajokkal és már annyira megszokta a szemük a rossz képet, hogy valójában a jót látják rossznak..
Merrefele laksz?ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
wallace 234
őstag
válasz So5ika #148680 üzenetére
Samsung nem egyszerű, nem mindegy mit írsz nekik, volt dolgom velük elküldtem a képeket, hogy mi a probléma! És pár nap múlva írták, hogy továbbítják a képeket a technikus kollégáknak, aztán értesítenek. Pár nap múlva már a szerviz hívott, hogy megrendelték a kijelzőt. Általában a Samsung az első panel cserét, szó nélkül megteszik. Saját tapasztalat. Amit tehetsz, hogy határozott e-mailben kéred a készülék javításat. Ill az euronicsba is felvehetik a panaszt és kérhetik a készülék kermi által a bevizsgálását.
[ Szerkesztve ]
-
-
Abel-0101
aktív tag
válasz So5ika #148687 üzenetére
"Led technológia velejárója", jó, hogy nem te vagy a hibás a hibás mükődésért...
Nekem is, sajnos az utóbbi időben a samsung ügyfélszolgálathoz/márkaszervízhez kellett fordulnom, de semmit nem segítettek, tudtak.. Felmondták azt ami le van írva, azon kivül ők megoldóttak mindent is, felelősségük alól ki is bújtak.
Látom, hogy az Euronicsban vásároltad, nem is értem miért írányitottak át a Samsunghoz, a garanciád az Euronicshoz szól nem a Samung-hoz..
"A vásárlónak, ha hibás terméket kapott, joga van kérni a kereskedőtől, hogy térítésmentesen (a posta-, munkaerő- és anyagköltségek stb. felszámítása nélkül):
javítsa a terméket;
kicserélje a terméket;
árkedvezményt adjon vagy
semmissé tegye a szerződést, és teljes egészében visszatérítse a termék vételárát.
Euronics be fogja vizsgáltatni a terméket, és majd eldöntik, hogy saját hibából származik, vagy alapból hibás volt. -
tildy
nagyúr
válasz Vhiktor #148683 üzenetére
Meleg 1 , meleg 2-Ben, normálon. Fenyero 26(50-bol ), kontraszt 32 körül , de megnézem pontosan. Az előző tv egy ue40d6100.
Igazad van, cctvvel nem túl jó tesztelni , így most a kislányom fotójával teszteltem , film mód , tiszta homály ( termeszetesben normal van éles)
Ez a tv képe , film módban :Ez az eredeti :
[kép][ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
So5ika
tag
válasz Celtis #148686 üzenetére
Feketén fehéren leírtam, hogy tenyérnyi lila folt van a képernyőm és szeretném érvényesíteni a garanciámat a készülékre.
"A GVH meg a Fogyasztóvédelem nem a te pályád." - Attól még felveszem velük a kapcsolatot, nekem egy levelet, telefonhívást megér..
A segítségedet pedig köszönettel el fogom fogadni, ha odáig fajul a dolog.
Köszönöm szépen!
-
Celtis
veterán
Úgy tűnik te is megkaptad a samsung nagy egyenválaszát, amit bármiylen problémára rá tudnak húzni.
Sajnos a samsung támogatás kritikán aluli, és ezt sokan nem tudják, amikor készüléket választanak. Pedig számtalan példa van rá a topikban.A GVH meg a Fogyasztóvédelem nem a te pályád.
Nem derül ki, hogy mit írtál az ügyfélszolgálatnak, de először is nem kérdést kell nekik írni, hanem tényszerűen bejelenteni a hibát. "7 hónap után tenyérnyi lilás elszíneződés jelent meg a képernyő közepén. Kérem a készülék kijavítását". Pont.
Ha megtagadják a javítást, akkor pedig a lakóhelyed szerint vagy a Pest-megyei Békéltető testülethez tudsz fordulni.
Utóbbiban tudok segíteni. Én már végigjártam és egy kollégának is segítek a folyó ügyében. De azt el kell mondanom, hogy a samsung igazán aljas és sunyi módon áll hozzá ehhez is és igyekszik kibújni a Békéltető testület határozata alól is. Sajnos megtehetik, mert a törvény nem a fogyasztót védi. -
Vhiktor
veterán
Ez ökörség, egyértelműen hibás a tv. Ez nem a technológia velejárója.
Fogyasztóhatósághoz kell fordulni, ez így kukába való.
Ne hagyd magad!Ha semmikép nem megy, megpróbálok segíteni az ügyintézésben.
[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Vhiktor
veterán
válasz tildy #148679 üzenetére
Melyik képmódban használod (a normált és a kiemeltet el kell felejteni, mozi vagy felhasználóiba legyen)?
Túl van tolva a kontraszt és a szaturáció, színek is.Próbáld meg ezt a képet megjeleníteni rajta és ne biztonsági kamera felvételt:
Tedd rá usb-re és a tv saját lejátszójával jelenítsd meg. Azért, hogy ki legyen kerülve az esetleges külső eszközök rossz beállítása.Mi volt az előző tv?
Az hogy azt kapd amit látni szeretnél, ahhoz műszeresen kalibrálni kell.
-
tildy
nagyúr
válasz Vhiktor #148666 üzenetére
Meg tudod mondani szabvány mozi/ filmmaker én mennyi a szinhő, vagy mennyinek kene lennie?
Mutatok pár videót , leginkabb az arcok lilas beutesevel és a whitewashhal van gond. Nehéz így megmutatni , video nem úgy adja at, mint mikor nézed és látod , hogy valami nagyon nem oke. ( mint írtam , mintha minden tv műsor , reklám színe ki lenne lúgozva)
És elnézést , hogy 3 részletben írtam a mondandóm . ( tudomásom szerint ennek a szériában de facto szép keoe kene legyen )"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
So5ika
tag
Sziasztok!
Korábban már belinkeltem egy hibát, ami a vásárlástól számítva kb. 7 hónap után jelentkezett. Az Euronicsban jeleztem, mivel ott rendeltem és ott is vettem át, de ők ott azt azt mondták, hogy forduljak egyenesen a Samsunghoz, mert úgy gyorsabb, egyszerűbb..
Samsung QE55Q70TATXXH TV-ről van szó
Belinkelem a fotókat, hogy mi a hibajelenség és a Samsung válaszát. Felháborító!
Íme a válasz:
Kérdés, hogyan tovább? Ezt nem akarom annyiban hagyni, ahhoz elég drága készülék! Arra gondoltam, hogy írok a Samsung központjának angol nyelven, illetve panasszal kívánok élni a Fogyasztóvédelemnél, Gazdasági Versenyhivatalnál egyaránt. De előtte még egyszer felhívom őket és elmondom nekik, hogy elfogadhatatlannak tartom ezt az ügyintézést, illetve hogy mit fogok tenni, ha nem csinálnak valamit.
Valakinek volna még egyéb ötlete, hogy mit tudnék tenni? Hol lehetne még panasszal élni? Vonjam be újra az Euronicsot is a buliba?
Köszönöm szépen!
-
tildy
nagyúr
válasz Vhiktor #148666 üzenetére
Elmondom mi nem tetszik rajta. Hogy túl hidegek a színek , fakók az arcok . Hogy a kamerán a barna kerítésünk zöld, a kukánk lila, miközben a régi tévén a barna barba volt a kék meg kék . Nem tetszik az sem, hogy homályos fátyolos a kép , illetve a fehér lehúzott fenyeron is vakit (erről linkeltem már milyennek kene lennie )
Itt a ‘lila’ ( ami a valóságban kék) kuka már meleg 2 színnel lett ! [kép] [kép][ Szerkesztve ]
"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Batib
őstag
válasz FingR86 #148675 üzenetére
Ezzel csak az a gond, hogy a kérdező készüléke nem ledes, hanem fénycsöves. Elég gyakran az inverter megy tönkre benne. Hogy javítható-e azt nem tudom. (nem vagyok szerelö)
Az optimista az alagút végén a fényt látja, a pesszimista a sötétséget, a realista a közelgő mozdonyt. A mozdonyvezető pedig a 3 hülyét a sineken
-
FingR86
őstag
válasz C. s. #148674 üzenetére
ugyanez a jelenség volt pár hónapja nálunk is a muterék készülékével.
elvittem a szakimhoz, végig próbálgatta az összes ledet, nem e ment ki vmelyik, mire a legvégén észrevettük, hogy a led vezérlő panelen volt egy púpos kondi. Kicseréltük és voáláá, müxi. Hátha nálad is csak ennyi a bibi, erre még te is rá tudsz nézni akár. -
C. s.
addikt
Sziasztok!
Ha a tévé szinte teljesen elsötétedik, a fényerő állítgatása semmin nem változtat, akkor a panel megvilágítása ment ki? Mennyiért lehet javíttatni? Egy Samsung LE37A436T1D-ről van szó. Idős, nyugdíjas házaspáré, ha megoldható, nem drága, inkább javíttatnák.
-
Abel-0101
aktív tag
válasz Bennyboy #148662 üzenetére
Szia
Több infóval könyebb lett volna a dolog.
LG:55UP75003LF 55UN80003LA
Samsung: UE55TU7102 UE50TU7022KXXH"kábel nélkül tudjam csatlakoztatni", érdekes a dolog, PC-vel wifivel/bluetoothal nem nagyon lehet kivetiteni a képernyőt, esetleg videót (4K-s filmet inkább megsem említem).
Hdmi 1.4 high speed ARC-vel, veszel egy csatornát és elhúzod alúl szegélynél/fent, de persze helység infó nincs így nem tudhatom mi ellenében nem szeretnéd a kábelt.[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
-
RazoR
veterán
Q80T-nél, ha a Film vagy a Game mode-ban személyre szabom a beállításokat akkor a módosításokat megjegyzi a TV az egyes módoknál?
-
szrobi66
aktív tag
Srácok! Q80T tvm van, vettem egy playstation 5öt.. Olyan problémám van, hogy a tvben beállítottam a hdmire a kiterjesztett kimeneti jelet a hdr miatt, anélkül azt írja a ps, hogy a tv nem támogatja a hdrt (érdekes, hogy ps4 esetén ezt nem kellett kapcsolni). Ha a playstationt kapcsolom be, és az által kapcsolódik a tv, akkor nincs jel, ilyenkor ha kikapcsolom a kiterjesztett kimeneti jelet, akkor bejön a kép, visszakapcsolom, úgy marad, és van hdr.. Erre valami megoldás? 🤔
-
sith7
félisten
Ha esetleg kellene az utókornak
Samsung UE65TU7022 tv -vel működik a Western Digital Elements Desktop 3.5 4TB USB 3.0 HDD
-
cultfeca
tag
Sziasztok.Rá dugtam egy 500gb-os Samsung S3 winchestert a TU 7000-es tvre minden ok volt.Miután le húztam és laptopról másolni akartam a winchesterre nem tudom használni.Látja a gép meghajtóként de semmit nem tudok vele csinálni.Tudtok rá megoldást?Tett a tv valami fájl-t a winchwsterre?A formázás sem opció mivel a gép nem tud vele kezdeni semmit.És nem is igazán szertném formázni.A winchester ok mert a C5000-es tv-vel működik.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz tildy #148660 üzenetére
Nem tudom mi nem tetszik rajta, de ha szabvány szerint akarod nézni, akkor a film/mozi mód áll hozzá a legközelebb.
Ha úgysem tetszik be kell kalibrálni és akkor biztosan színhelyes lesz.
Már több Q60T-t kalibráltam semmi baj nem volt a képükkel, szinte referecia szintre kalibrálhatóak.
-
wallace 234
őstag
Én is megnéztem ezeket a videókat, de ezek teszt videók amiket eleve túl tolnak. Rendes tv adás ill bluray vagy netflixröl csinálj videót! Ezek alapján nem lehet eldönteni, hogy a tv milyen! Ezek a videók boltba valók, nem otthoni használatra. Nem így kell ki néznie egy normál filmmel.
[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
Végignéztem a videóidat, de nem nagyon tudom mit kellene rajta néznem?
Azon kívűl, hogy túlszaturált minden, nem látok mást.
De a túlszaturáltságot okozhatja a kamera is, márha jól be van állítva a tv.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Bennyboy
őstag
Sziasztok!
Milyen tv-t ajánlanátok max 200-ért?
Használt is érdekel. Hatalmas igényeim nincsennek, Netflix, néha 4k-s filmek pc-ről.
Amit mindenképpen szeretnék az az, h kábel nélkül tudjam csatlakoztatni a pc-mhez mert néha azon nézek dolgokat. Méretben legalább 105cm-es legyen de lehet nagyobb is.
Köszi előre is.ELADÓ D3 ROS CE 15k
-
tildy
nagyúr
válasz Vhiktor #148643 üzenetére
Hát nalunk a film , meleg2 is 7000 volt.Normál meg 12 ezer .
Amigy tényleg ennek ilyennek kell lennie ?
https://photos.app.goo.gl/2FWsma23jZo7wMGGAhttps://photos.app.goo.gl/aifWNQw2uD6vei9n6
https://photos.app.goo.gl/Cvu7uCvNzo9G6hMr9
https://photos.app.goo.gl/Kdj6GnAijAKg86xF7[ Szerkesztve ]
-
tildy
nagyúr
Én a büdös életben nem veszel több Samsung tv-t az biztos. Megjött a válaszuk : ‘ A beküldött képek alapján megállapításra került, hogy az Ön által tapasztalt jelenség a LED technológia velejárója, amely bármely más LED tévékészüléknél is előfordulhat, ezért jelen esetben nem indokolt a szervizes beavatkozás. ’
Ja 12k szinhő gyári beallitason a LED-es technológia sajátja . Persze . Én meg most jöttem a Marsról."Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain
-
Jorgi Kormi
senior tag
válasz RazoR #148620 üzenetére
Oled , mint azt az előttem író is tanácsolta és most érdemes vadászni pl. a M.M -ban kifutó szériák utolsó darabjaira (jóárasítva). pl.LG cx és itt egy tag aki most lépett be az oledesek világába: [link]
Kocsi Nippon , az asszony Ungarische , a tévén még gondolkodom ! ( talán egy Junoszty 402 BC made in CCCP <Pana lett a vége , a "karma" hatalma.( Oled "szagértő" és crt tv tulaj)"Boldogok a lelki szegények , mert náluk a zseni is szegényebb".
-
sith7
félisten
Azt hiszem megvan a hiba ... a TS file formátum
Néztem más filmeket - Harry Potter 1-2 - , azok mkv - k voltak, ott nem csinált ilyet -
-
sith7
félisten
Samsung UE65TU7022 tv - nk van, és ma tudtam először többféle 4k filmrészletet megnézni, és olyan gondom van, hogy sötét/barna/fekete jelenetnél, fekete ruhánál, mintha nem lenne szín ... mintha mosott lenne, mint amikor vga hiba van a pc - n, vagy csak 16 bites lenne a szín, fakó szürke.
Ez gondolom - remélem - csak valami beállításbeli dolog lesz, mert világos jeleneteknél nagyon szép a kép.[ Szerkesztve ]
-
Abel-0101
aktív tag
válasz smallmer #148640 üzenetére
Samsung UE55TU7022KXXH
Samsung UE55AU7102KXXH Smart LED
Van egy 10-20K különbség, nézegess róla 1-2tesztet, leírást, és ha megfelel elvárásaidnak döntsd el melyik érné meg jobban neked.
(Ha LG-t választanék azt magasabb értékben tenném, Samsung 100k-200k ig hozza a vártat, alkalmazás nem annyi van mint egy android rendszerű TV-n, de plex van rajta, xboxhoz hozzálehet kötni, én is gépet konzolt rákötve használom. -
Abel-0101
aktív tag
válasz Vhiktor #148643 üzenetére
Néztem interneten fórumokon, a legjobb beállítási kép üzemmód-FIlm mód volt mindenhol...
De viszont amit írtál az már nekem is szemet szúrt, hogy télleg olyan nagy a színhőmérsékletük... Persze TV függő is, de viszont amiután sokáig nézem Film módba, már nem lesz annyira szemetszúró.
-Utolsó mondat nagyon igaz, szubjektív a dolog, kinek a pap kinek a papné. -
Vhiktor
veterán
Elhiszem hogy sokaknak nem tetszik a film/mozi mód.
Hiába az van legközelebb a kalibrált képhez, de áltlaában mindig túl meleg a színhőmérsékletük. Sokszor 5.500K vagy alacsonyabb.
Ez miatt tényleg sárgásnak, pirossasnak tűnik a kép.És ez még rosszabb mitnha mondjuk normal képmódot használnánk aminek a színhőmérséklete mondjuk 7500K körüli (színhőmérséklet: normal beállítás).
Nehéz megmondani, hogy adott tv-nél a meleg2, a meleg1 vagy a normal add közelebbi értéket a 6500K-hoz.
Én tallálkoztam már mindeféle variációval, de sokszor volt az, hogy a meleg2 túl meleg volt, így látatlanban én a meleg1-et jobbat merem ajánlani.
Már csak azért is, mert a szem sokkal érzékenyebb a melegebb színhőmérsékletre mint a hidegre.
Tehát mondjuk ha 6500K helyett 6000-en nézzük a képet azt sokkal rosszabbnak fogjuk látni mintha 7.000K-n néznénk.
Úgyhogy inkább legyen kicsit hidegebb a kép mint melegebb.Illete sokan még nem láttak valóban kalibrált képet, így el sem tudják képzelni, hogy milyen.
A dinamikus képmódokhoz képest meg mindig "fátyolosabb" lesz a kép, mert a dinamukis kontraszt és egyéb dinamukis cuccok azt csinálják, hogy mondjuk az 5% szürkét már 0%-ként(fekete) az 90% fehéret meg 100% fehérként jelenítik meg.
Persze így kontrasztossabb lesz a kép, de cserébe egy csomó részlet eltünik és panaszkodnak a nézők mint a Trónok harca utolsó évadjában a sötét részekre, hogy nem láttak semmit.Egyébként volt már olyan ügyfelem aki kimondottan utálta a kalibrált képet. Volt egy régi tvje aminek tetszett neki a képe és az összes többi tévéjéát arra kellett belőni.
Így mindegyik tv-je 10.000K körüli értékre lett kalibrálva.Egyébként még ha nem is szabvány szerinti értékekre történik a kalibráció (D65), hanem mondjuk D75-re vagy D93-ra az is sokat tud dobbni a képen, mert garantálva lesz, hogy a teljes szürksálán nézve ez lesz a színhőmérséklet és nem fog ingadozni.
Az ingadozás a legrosszabb, uyganis akkor mondjuk 5.500K-10.000K között össze vissza változik a színhőmérséklet a teljes szürkeskálát tekintve.
De a legfontosabb, hogy mindenki olyan képet nézzen amivel elégedett, nem lehet, illetve nem szabad senkire ráeröltetni semmit.
-
francz'70
senior tag
válasz PuMbA #148638 üzenetére
Nem tudom magam, igazából hova sorolni, mivel a filmeket kimondottan filmmódban szeretem nézni, úgy mint a moziban (gyerekkorom óta imádom a mozit) DE, ...vannak bizonyos filmek (pl. Avatar, Transformers, stb, vagy ezekhez hasonló látványvilág) ahol már zavar a fimmód, és egy sokkal színesebb és kontrasztosabb beállítást preferálok.
Nálam a film témája, mondanivalója, és sokszor a látványvilága határozza meg, hogy milyen beállítást használok, és egyáltalán nem zavar ha mondjuk egymás után két különböző képbeállítasú filmet nézek meg.
Mindig a film alapján döntök...[ Szerkesztve ]
-
smallmer
őstag
Sziasztok!
Ismertek az alábbi paraméterekkel Samsung TV-t?
1. Tévére szánt összeg, forintban?
150 ezer forint és alatta. Max 160 ha sokkal jobbat lehet kapni azért.
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Plex TV nézés, illetve PS5 játék.
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
55-ös méret és kb 2-2,5 méterről nézném
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Többnyire este sötét szobában - tehát VA panel
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Fontos, hogy legyen elérhető Plex alkalmazás.
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Igazából nincsen különleges elvárás. Konzol ráköthető legyen.
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Samsung illetve LG tévék, de igazából nem a márkahűség fontos.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Bluetooth legyen benne és PS-en a játék vállalható legyen (PS4-en és PS5-ön egyaránt.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak újKöszönöm szépen
-
Abel-0101
aktív tag
Sziasztok
Milyen kép beallitást ajánlotok? Leginkább filmnézésre használom a Tv-t. -
PuMbA
titán
válasz francz'70 #148632 üzenetére
Ez igazából attól függ, hogy ki mennyire technikai beállítottságú. Én kicsit vagyok az, tehát nézek filmeket moziban, kis PC monitoron vagy akár nagy TV-n. Más a képük, de összességében nekem nagyon keveset számít, hogy mennyire éles vagy színes például a kép, inkább maga a film, a történet, a szereplők érdekel. Aki inkább technikai beállítottságú annak fontosabb maga a kép hogy mennyire éles vagy színes stb. Ezért látjuk különbözőnek ezt a témát.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Most kegyetlen kint a "színhőmérskélet" itt Budapesten, minden narancssárgában pompázik
[ Szerkesztve ]
-
wallace 234
őstag
válasz laci1117 #148613 üzenetére
Q80T nél az intelligens módba, az adaptív kép is be van kapcsolva? Ha igen akkor azon is tudsz finomítani! Q80T filmmaker módba legalábbis nálam, teljesen rendbe van! Bár ahogy írtam, van panel szórás, így lehet nálad más beállításokkal lesz jobb a kép. Film módba a Q80T másképp viselkedik, mint pl a QN90 de ahogy írták is saját ízlésed alapján érdemes használni. Kinek mi a jó!
-
francz'70
senior tag
válasz laci1117 #148631 üzenetére
De ha nem tudod megszokni akkor sincs semmi baj, a lényeg, hogy úgy állítsd be, hogy neked tetsszen.
Nekem pl. a filmmód abszolút élvezhetetlen, állítgathatom akárhogy, csak filmek alatt tudom elviselni, de ott se mindig.
Nem azért csorgatjuk a nyálunkat szájtátva és lemerevedve a csilliárdokba kerülő tévék képernyői előtt, hogy otthon meg sanyargassuk magunkat egy úgymond fakó látványvilággal. Természetesen az ajánlott filmmaker mód valszeg a helyes, nem állítom, hogy nem, csak nekem egy általános tv-nézésre élvezhetetlen. Én a tévéimen az itt általánosan eretnekségnek számító normál képmódot kisebb korrigálással használom (MU szériák + H6500) Nem kötök kompromisszumot, élvezni akarom a látványt úgy, ahogy nekem tetszik...[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz sith7 #148628 üzenetére
Zidoo Z9x
-
RazoR
veterán
válasz wallace 234 #148622 üzenetére
Cx közt sok volt a bengás panel
Ez mit jelent? -
Vhiktor
veterán
válasz laci1117 #148618 üzenetére
Az nem fakó és élettelen, hanem valójában az a helyes.
A többi módban a dinmaikus kontraszt és egyéb magickek miatt lesz kontrasztosabb a kép, de közben rengeteg részlet elveszik a képből és a rendező a filmet nem ilyen túlszaturált színvilággal álmodta meg.Ez olyan mintha egy fényképet betennél photoshopba és mindenféle képmanipulcióval teljesen átszíneznéd az eredetihez képest. Lehet a szemednek jobban fog tetszeni, mert hú de színes, meg kontrasztos, csak közben egyáltalán nem ezt fényképezted le.
Persze sokaknak ehhez van hozzászokva a szeme, főleg ha évtizedekig ilyen képet néztek.
-
junior19
senior tag
válasz laci1117 #148618 üzenetére
Már a kérdésed kicsit értelmetlen, így egyértelmű választ nem lehet rá mondani. Ha konkrét kérdést tennél fel, hogy mi nem tetszik, s mivel, hogyan lehetne korrigálni, akkor pontosabb választ kaphatnál.
A profibb felhasználás alatt szigorúan a szabványhoz közeli beállítást lehet érteni, ezt általában a film képmód teszi lehetővé, egyrészt ez a legpontosabb a szabvány értékekhez, másrészt ezt lehet leginkább kalibrálni.
A film mód akkor lesz fakó, ha a környezeti fényviszonyokhoz képest kicsi a Fényerő értéke. Ennek sötét helyiségben 12-15 között elégnek kell lennie, ha világosabb a helyiség, akkor emelni kell a Fényerő értékét, s nem lesz fakó a kép. S ahogyan írod, ez a normális, s a többi képmód a túltolt, túlszaturált kép, amikben a színek aránya sem megfelelő.
A helyi sötétítést rakd normál opcióba ha mégis a Film képmódot választod, mert itt a legkisebb a fekete szint értéke, s ezért a legmagasabb a kontraszt.
Ha túl meleg, sárgás-pirosas a kép, akkor a Színhőmérsékletnél válaszd a meleg1 opciót.
Kalibrálás nélkül gyakorlatilag ennyit lehet tenni a pontosabb megjelenítéshez. Ha viszont az ízlésednek megfelelő képet szeretnéd finomhangolni, akkor konkrét kérdést kell fel tenni, hogy mi nem tetszik jelenleg, s merre szeretnéd változtatni. Mivel nem látjuk a képet, s az ízlésedet sem ismerjük, így látatlanban nem lehet tanácsot adni, hogy min kellene változtatni.codec project
-
wallace 234
őstag
válasz RazoR #148620 üzenetére
Idén sok Ads panelt kapott a Samsung! Q80T egy jó széria, elég jó panelokat kapott, bár van szórás így előfordulhat, hogy van akinek nem annyira jó a tv. Más kontraszt, fényerő, betekintési szöge lehet. Oled más technológia, kevesebb fényerő, de cserébe nincs virágzás, végtelen kontrasztot kapsz. Kinek mi a lényeg! Mi tetszik. Cx közt sok volt a bengás panel. C1 nek kevesebb a fényereje mint a CX nek. Nem annyira fényes.
-
Vhiktor
veterán
válasz laci1117 #148613 üzenetére
brutál jó eredmény eléréséhez?
Az csak kalibrálással megy.Kiindulásnak mozi képmód megteszi, kikapcsolva minden hókusz pókusz képjavítót.
-
RazoR
veterán
Idei szériában van olyan 55"-os készülék ami VA paneles?
-
laci1117
tag
Srácok, Q80T képbeállításban kérnék szépen egy kis segítséget.
Jelenleg az inteligens módot használom minden műsorra, de szeretném jobban beállítani a képet amolyan "profibb" felhasználásra és külön a game módot is.
Youtubon átmazsoláztam jó pár videót, de egyik sem nyerte el túlzottan a tetszésem.
Van esetleg jó tutorialotok valami brutál jó eredmény eléréséhez?
Illetve focinál egy-egy hosszabb passznál időnként "darabocskás lesz a pikcsör" ahogy Horti Gábor kolléga mondta anno egy meccs alatt Ilyenkor kikapcsolom-bekapcsolom a TV-t és újra "smooth", ez mitől lehet? -
rainman72
nagyúr
-
Andor22
aktív tag
Sziasztok
erről a típusról mi a véleményetek ?
Samsung UE65TU7022
Filmek 4K / sport lenne rajta
elvileg falra szerelhető
3 méterről néznénk
köszi előre is -
wallace 234
őstag
válasz Borisz76 #148608 üzenetére
Optikán amúgy se jönne ki az Atmos! Viszont a tv átpengedi az Atmos hangot, a menübe ott van a Dolby Atmos! Ezt írja a használati útmutató, Dolby Atmos kompatibilitás
Beállíthatja, hogy érkezhet-e Dolby Digital+with Atmos adatfolyam külső eszközön keresztül a készülékbe.
Szóval már ez is valami, hogy kezeli. Persze eArcon keresztül, olyan erősítő kell hozzá. -
silversat
csendes tag
Köszönöm!
Okosabb lettem ma is:))PuMbA, sajnos hely nincs hozzá, egy mélynyomó az ami még elférne. Két hangfal, plusz mely már nem:(
-
-
silversat
csendes tag
Sziasztok!
qe55q80aa tv-t vettem.
Ez támogatja a Dolby Atmost?Köszönöm ha megírjátok!
Továbbá, jó a hangja 2x30w, de ha hangprojektorral kiegészíteném, akkor mivel? (100eFt körül)
Samsung, Denon, Polk Audio, tcl, esetleg Sonos amiket néztem. -
Vhiktor
veterán
válasz NvidiaRTX #148602 üzenetére
A local dimming ilyen.
Ezen csak a zóna szám emelésével lehet segíteni.
A pár 10 zóna vicc kategória. Az 500-800 is kevés annak akit idegesít a hiba.
Pár 1000 zónával viszont már szeirntem el lehet lenni, de a probléma ott is meg fog maradni.ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
wallace 234
őstag
válasz NvidiaRTX #148602 üzenetére
Hát nálam nem volt ilyen gond a Q80T vel feliratot is hibátlanul jelentette meg, nem virágzott és nem emelte a fényerőt meg. De sajnos többféle panel, van bennük. Így előfordulhat, hogy van akinek jobb és van akinek nem. Ill állíts a local dimmingen. Normál módba a környezeti fényt is figyelembe veszi. Ill nálam a feliratnál fekete átlátszó keret van. Sárga felirat nekem nem jött be, de ha már ezt ajánlották, próbáld ki azt is.
[ Szerkesztve ]
-
NvidiaRTX
őstag
Amúgy ez a Local Dimming (Q80T) amilyen nagy találmány olyan nagyon idegesítő is tud lenni.
Nagyon sok olyan eset van, hogy a TV nem tudja eldönteni mit csináljon ez legfőképpen animéknél jön elő.
Van hogy villog a fényerő a teljes képernyőn (háttér függő) és az esetek többségében a világos színű felirat ha megjelenik akkor az alsó sávban indokolatlanul feljebb tolja a fényerőt (kifakuló kép?) így az anime teteje jó színű szép feketés az alja meg kifakult feketés.
Ez filmeknél nem ennyire észrevehető!
Szal ja nagyon nagyon messze vagyunk még az OLED-től gyerekek.S23 Ultra / Watch 6 / Q80T 65" / 14600KF / RTX 4080 S / Lian Li / S3000 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
- eGPU tapasztalatok
- Gaming notebook topik
- A jövő számítógépei (Reloaded)
- Vicces képek
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Elemlámpa, zseblámpa
- One mobilszolgáltatások
- Egérpad topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...