Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lex Icon
senior tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni, hogy ha csak arra akarom használni a Revolut-ot, hogy bankkártyával feltöltök rá havonta pl. 30-50eFt-ot, átváltom EUR-ra, majd ezt átutalom a Random Capital-nál lévő számlámra.
Tehát nem akarok kártyát kérni és azt használni. Kérdés, hogy ez hosszabb távon nem probléma-e?
A másik kérdésem, hogy az összefoglalóban említett "saját előzmény (customer history)" milyen összeghatárokat jelent a legelején. Jól értem, hogy a sztenderd csomagban lévő 1.850.000,- Ft-os havi váltási határt se engedi? Vagy hogy kell ezt érteni?
Köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz rozsdamaro #8134 üzenetére
Az IBAN számban az országkód utáni két számjegy a teljes számsor ellenőrző száma, így független a banktól vagy az országtól és egymás után kiadott bankszámlaszámoknál is eltérő. Link.
Mivel országonként eltérő a bankszámlaszámok szerkezete, és az azokban lévő ellenőrző számok helye és algoritmusa, ezért szükséges volt egy, a nemzetközi viszonylatban is használható ellenőrző módszerre. Ez az IBAN szám.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
Sziasztok!
Mo-on meg lehet oldani, hogy a Revolut-os kártyámmal Euro-t vegyek fel kp-ban? Persze a pénzváltók jutaléka/árrése nélkül.
Köszönöm. -
Lex Icon
senior tag
válasz Handball94 #8494 üzenetére
Köszönöm.
A kérdés már csak az, hogy Revolut kártyával milyen költséget számol fel az OTP EUR kp. felvételkor?
A saját devizaalapú kártyájukhoz a hirdetmény 3. oldal szerint (ha jót találtam meg, mert a hirdetményt átláthatatlanra szokták csinálni) 0,14EUR + 0,82%, de max. 8,16EUR. A Revolut-ra is ennyi?[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz cadgers #8509 üzenetére
Ingyenes bankszámla (2 évig).
Mondjuk megszerzi a Revolut kártyát. Utána hogyan tölti fel? -
Lex Icon
senior tag
válasz HornedReaper #8577 üzenetére
Olvass vissza!
-
Lex Icon
senior tag
válasz XboxGamePass #8764 üzenetére
Itt mindenki mindent azonnal akar és még ingyen is (kártyát, háromezret, ajándék linket, fizetési linket, ...)
Legyetek már kicsit türelemmel!
Azt sem árt tudni, hogy a Revolut nem a két szép szemetekért (a beküldött szelfiről ) ad mindent ingyen, hanem azért, mert a vásárlásaitok után kap jutalékot. Tehát ha gyorsítani akarsz a dolgokon, akkor vásárolni kell (számlák befizetése online, vásárlások neten és a boltokban).[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz XboxGamePass #8767 üzenetére
Azt nem írja, hogy használd még a kártyád?
-
Lex Icon
senior tag
válasz XboxGamePass #8771 üzenetére
Használaton szerintem vásárlásra, fizetésre gondol, nem ATM-re.
-
Lex Icon
senior tag
Kicsit keresgéltem, hogy a kártyás vásárlások után mekkora jutalékot fizetnek.
Link.
Mint kiderült, országonként eltérő lehet, de kishazánkban a sima debit kártyás vásárlások után 0,2%-ot, míg hitelkártyák után 0,3%-ot (gondolom ebből a többletből fizetik a visszatérítéseket). Ezek a sima lakossági (fogyasztói/consumer) kártyák.
A céges kártyák után kevesebb az alap jutalék (0,8-1,65%), gondolom ezért számol fel jutalékot a Revolut a céges kártyával történő feltöltés után.
Maga a kereskedő - ha jól tudom -, 1% körüli jutalékot fizet a bankjának, tehát a bankok is szépen keresnek rajta. Végső soron rajtunk, mert beépítik az árakba.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
Ne haragudj meg, de nem egészen értem, min kínlódsz? Meg akarod szerezni a 3eFt-ot semmi befektetés, vásárlás, munka nélkül? Jól értem, hogy jó magyar mentalitással csak az ingyen pénz kell, bármi áron? Mert ha emiatt dolgoztatod a fórumozókat, az elég nagy - hogy is mondjam finoman - illetlenség.
Mondhatnád, hogy a te dolgod, nem az enyém, de nem egészen így van, mivel nem ez az első eset és ha a Revolut észreveszi, hogy a magyarok jelentős része csak rárepült az ingyen lóvéra, mint légy a tehénlepényre, akkor akár meg is szüntetheti kishazánkban a szolgáltatást vagy csak a Ft-os számla lehetőségét, ahogy májusig volt és ezzel azoknak is gondja lesz, akik egyébként "rendeltetésszerűen" használták. De ha csak az ajándék 3eFt-ot szünteti meg az se jó. -
Lex Icon
senior tag
"Ez még csak a beetetés. Mivel nem elterjedt eléggé, ennek a kiépítését fizetik, egyelőre nem elég az ügyfelek száma."
Nem egészen. A vásárlások után kapják meg a jutalékot a kereskedőktől (a bankjuktól), amiből néhány hónap alatt visszajön a 2x3eFt. Viszont akik nem vásárolnak, azok után nem keresnek semmit csak az ajándékot szívták le. Talán a legjobb megoldás lenne a részükről ennek kivédésére, ha csak egy adott összegű vásárlás után adnák a jutalmat (pl. 30eFt), akkor nem lenne annyi "okosba megoldó" emberke.
-
Lex Icon
senior tag
válasz Yager01 #8972 üzenetére
A bankok a vásárláskor valahol középárfolyam környékén számolják ki az összeget, amit zárolnak a számládon, mivel nekik ennyibe kerül a váltás, ezt foglalják, majd amikor a kereskedő kéri a pénzt napokkal később, akkor lekönyvelik a saját többnyire jóval magasabb árfolyamukon + esetleg egyéb költségeket, minimum díjakat. Ez viszont már jócskán túl van a Revolut bankközi árfolyamán.
-
Lex Icon
senior tag
-
Lex Icon
senior tag
Itt van egy pénzügyi topik és olyanok tévednek ide, akiknek a pénzügyi kultúrája a 80 éves Mari néni szintjén van. Sőt.
1. A Revolut 4 éve létező cég, ami hosszútávú befektetés szempontjából "nem túl biztonságos" megoldás.
2. A Vault nem kamatozik, tehát olyan, mint a hülye gyerek malacperselye. Ha ésszel akarod félretenni, akkor az Államkincstárnál MÁP+-nál kezdődik a megtakarítás/befektetés (ami jó likviditású)
3. A fenti pár hozzászólásból már érthető, hogy miért tudják zsírosra keresni magukat a bankok az elavult xar termékeikkel.
4. Persze mit várhatunk, ha sokan arra nem képesek, hogy az összefoglalót elolvassák.
Bocs a kifakadásért, de hihetetlen, ami néhány nap alatt itt összejön.Újra belinkelem, hátha lesz hatása ( ) Kiszámoló akadémia, amit ha iskolában tanítanának és mindenki meg is tanulná, akkor a bankok 80%-a csődbe menne.
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz instantwater #9076 üzenetére
Aki hülye, haljon meg (Moldova)
-
Lex Icon
senior tag
válasz kokokka #9103 üzenetére
"már most annyi pénz van rajta, amennyit magamtól sosem tettem volna félre."
"A kamatokkal meg ne jöjjünk! Volt megtakarítás családon belül két külön bankban is. A lejárati kivétkor az volt a szerencséjük, hogy nem voltam ott mert lehet, hogy még asztalborogatás is lett volna belőle. Ennyit a magyar kamatokról."
Hihetetlen.
Az nem baj ( ), ha pénzügyi analfabéta vagy, de legalább ne állítsd be úgy, mintha ez egy szuper dolog lenne.
Fentebb linkeltem egy videó kurzust. Erősen ajánlott.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz kokokka #9114 üzenetére
"kíváncsi lennék Ő hány éves és mikor kezdte a pénzügyes pályafutását"
Sajnos nekem senki nem segített és mondta meg, mit hogy kellene a pénzügyekben csinálni, mikor fiatal voltam. Épp ezért próbálom továbbadni, amit lehet. Családban is, meg ahol tudom."Ez a furcsa ebben : én megértem, hogy mások miért nem, de ő nem érti (nem akarja megérteni), hogy mások miért igen."
Mert ostobaság. Vannak, akiknek erről fogalmuk sincs és azt hiszik, jól csinálják, tudják a tutit és még örülnek is neki. Hajrá!
Megpróbálok segíteni annak akinek lehet. Akinek meg nem lehet, az így járt. Megszoktam. Nem sírom tele a párnám. -
Lex Icon
senior tag
válasz Williamgrant #9202 üzenetére
"ha muszáj feltörni akkor pedig olcsó a díja. (-1% asszem)."
2019.06.01 után kötött PMÁP-nak 2%, de adómentes a kamat, ha likvidebb kell, akkor MÁP+, annak 0,25% a feltörési díja, de kamatfizetés utáni 5 napban 0%. -
Lex Icon
senior tag
válasz zharkanyi #9206 üzenetére
Azért ez jókora csúsztatás. Az Államkincstár Webkincstárának használhatóságához mi köze a fogyasztói árindex (~infláció) változásának vagy a TBSZ számla törvényi szabályozásának? A TBSZ másutt is pont így működik csak még fizethetsz is érte esetleg.
"Az új MÁP+ ugyan nincs, de inkább nem is kérek már belőle."
Ezt meg úgy hívják: érzelmi alapon hozott gazdasági döntés. Ami nem szokott kifizetődni.
Ráadásul 06.01-től adómentesek az állampapírok, tehát nem kell TBSZ-re pakolni. Egyszerűbb és többet is hoz.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
Bennem is most fogalmazódott meg az a kérdés, hogy hol vannak a napi limitek, mint egy jól nevelt kártya esetében (vásárlás, felvét, online)?
A havi limittel nagyon macerás ezt megoldani.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
Ha befektetésből, tőkejövedelemből szerzel bevételt és ahol ezt végzed (most Revolut) nem vonja az adót, akkor neked kell bevallani és befizetni.
Nem kell bemenni sehova.
Azt nem tudom, hogy a Revolut ad-e és milyen kimutatást, hogy abból megállapíthatók-e a hozamok (nyereség és veszteség)? Ha nem, akkor neked kell vezetni (pl. Excel/LibreOffice), majd év végével összesíteni és az 53-as SZJA bevalláson bevallani a 04-es lapon. A bizonylatokat 6 évig meg kell őrizni. Ha ez probléma, akkor szakemberhez (befektetésben jártas könyvelőhöz) kell fordulni.[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
válasz XboxGamePass #9320 üzenetére
Úgy érted, hogy a Revolut nem az angol GB-s számlaszámodról utal, ha magyar banki számlaszámodra utalsz pénzt a Revolut kártyádról?
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
Az automata váltás használhatatlan, mert 4 tizedesen nem lehet pontosan megadni az árfolyamot (+-6 Ft eltérés lehet a "normál" árfolyamon. Nem gondoltak rá, hogy nem mindenki magas egységértékű devizát (GBP, €) akar váltani.
-
Lex Icon
senior tag
válasz brainticket #9344 üzenetére
Persze, fordítva megy, ahogy írtam, hogy GBP, € esetén megy, de Forintnál nem ha limites vásárlást szeretnék.
-
Lex Icon
senior tag
Ha elolvasnád az összefoglalót, talán sikerülne tisztába jönnöd, mert mi már nyugtatókon élünk, hogy ne verjük szájba azt a 256 embert, aki a buszmegállóban megkérdezi, mikor jön a Győri busz, mikor ki van írva a nyüves táblára.
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
hape60 hozzászólásának 80%-a PayPal-os kérdés volt, így értelemszerűen nem lesz benne a válasz a Revolut topik összefoglalójában.
A maradék 3-sor meg a szokásos!! 3eFt-os kérdés, ami mondhatni, tiltott itt (ez benne van az összefoglalóban ).Az óra ikon meg nem Revolut specialitás, mivel minden bank kártyájával történő vásárlás menete az, hogy a vásárlás pillanatában csak zárolásra kerül az összeg és napok múlva történik meg a kereskedő igénybenyújtása után az összeg tényleges elküldése és könyvelése. A Revolut annyiból fejlettebb, hogy a zárolt összegeket tételesen lehet látni és ellenőrizni (ezeken van az óra ikon).
De ez is rengetegszer le lett írva itt.
Az összefoglaló nem arra van, hogy lépésről-lépésre elmagyarázza a Revolut app használatát, ezért sincs benne, minden kis piktogram és egyéb jel leírva, megmagyarázva, mert akkor olyan méretű lenne, amit senki nem olvasna el.
A használathoz annyi találékonyság elvárható, hogy mindenki kitapasztalja és utánakeressen a Revolut oldalán vagy a súgóban a használat mikéntjéről.Mivel Storonsky pont azért alkotta meg a Revolut-ot, mert a többi bank nem volt képes több devizanemben, direktben működő bankkártyát készíteni, ezért így ő megvalósította. Viszont a több devizanem használata sokaknak problémát okoz az összefoglalóban leírt ismertető ellenére, vagy el nem olvasása miatt, amin nehéz segíteni, mert nem csuklóból kirázható ismeretekről van szó.
Május 21-e óta (a Forint alapú Revolut kezdete) több mint 6000 hozzászólás született. Ezt egy kicsit megterhelő végigolvasni ha csak az új információk érdekelnek és nem szeretnéd ugyanazt 256x olvasni.
És persze most se akadjak ki a 3 hozzászólással feljebb lévő kérdésén. Mintha a pokolban lennék és újra és újra át kellene élni életem legborzalmasabb élményét.
Csak úgy mellékesen: 13-án (8 napja) regisztráltam a Revolut app-ban és tegnap kaptam meg a fizikai kártyát, de nem okozott nehézséget elolvasni pár ezer hozzászólást, tucatnyi cikket és mivel a pénzemről van szó, aminek csak lehet utánaolvasni, mert elvileg ez az én érdekem.
[ Szerkesztve ]
-
Lex Icon
senior tag
Megpróbáltam én is. 180e-t nem engedett, de 179-et igen. Az eddigi vásárlásaim összesen ~59e. Tehát kb. 3x annyit engedett feltölteni, de gondolom időtől is függ.
Azt tippelem, hogy mivel a Revolut a feltöltés után mint "kereskedő" fizet jutalékot a kártyacégnek, így azt ellensúlyozni kell a Revolut kártya vásárlásokkal, amiért viszont a Revolut kap jutalékot.
Gondolom a limittel próbálják megakadályozni az olyan használatot, aminél csak feltöltés és továbbutalás van, ami tuti ráfizetés a Revolut-nak. -
Lex Icon
senior tag
-
Lex Icon
senior tag
Miért, nem tudod lefordítani, amit bekopiztál? Ha nem, akkor miért várod el mástól? Ha meg igen, akkor miért okoz gondot megérteni, mi van benne? És miért gondolod, hogy mindenki tud angolul? Olvass statisztikát! Ha mindenki mindent tudna, ez a topik se lenne tele ostoba kérdésekkel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest