Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőt
A Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
Major Lion
senior tag
válasz teleahocipöm #38974 üzenetére
Ez valami legenda lehet, ugyanis az egyik alap feature a Revolut-ban hogy penzt kuldhetsz masoknak, soha sehol nem lattam olyan kitetelt hogy csak csaladtagnak
On a long enough timeline the survival rate for everyone drops to zero
-
Scale
őstag
Arról most mi az álláspont, hogy revoluton mennyi pénzt érdemes/szabad tárolni? Nyilván mostanában elég sokan elkezdeték használni, kedvezőbb árfolyamkor váltogatni.
Viszont még olvastam olyan cikket, ahol le volt írva, hogy a litván "OBA" ahova tartozik a revolutos számlánk ott azért nincs olyan sok fedezet mint máshol (pl itthon is jóval nagyobb az OBA háttere), így az a 10k EUR/számla biztosítás abban az esetben ha mindenki (12millió user? de legyen csak a fele..) ezt nagyjából kimaxolja, akkor esélytelen hogy ki tudjon mindenki fizetni a biztosító. -
-
TrollBalint
addikt
válasz axlfsi #38986 üzenetére
A háttérben ez az algoritmus, ami ezeket nézni úgy fut, hogy velünk nem osztják meg a részleteket, elég esélyes, hogy azt sem osztják meg, hogy ha valami frissítés, vagy hibajavítás történik a kódban. Könnyen lehet, hogy valamit frissítettek és most kiszűrt téged. Az is lehet, hogy látták, hogy ez nem úgy működik, ahogy kellene, de nem akarják bevallani, mert ez náluk a policy, hogy ilyeneket nem mondanak el az ügyfélnek, mert hogy esetleg a javításig lehet trükközni (a policy nyilván általános és nem szokott olyan lenni, hogy az ügyintézőre bízzák, hogy eldöntse, ezt elmondhatja, vagy sem, inkább nem nyilatkozhat és akkor tuti nincsen belőle később gond).
Szerintem is meg lehetne próbálni kötni az ebet a karóhoz, hogy márpedig ők hibáztak, vagy hogy mondják meg a pontos okot... de ha én lennék a helyedbe, nem biztos, hogy ténylegesen eljátszanám. Ez tőled függ, veszteni biztos nem vesztesz veleAhogy már írták is, az, hogy a feleséged Revolut-ját töltitek és Ő átutalja neked Revon, az teljesen valid és azonnali. A közös széf sem rossz megoldás, annyi, hogy abból külön ki kell venni a pénzt, ami plusz néhány "kattintás", de csak ennyivel "macerásabb".
A Curve müködhet, de az mögé is be kell tenni egy kártyát, ami - amíg meg nem jön a tiéd - gondolom a feleségedé lenne. Ez, Revolut szempontból teljesen jó, hiszen a topup-olos kártya a nevedre szól, nem szólhatnak érte. Curve szempontból viszont már necces, de gyakorlatban működhet, viszont egy ilyen Revos "élmény" után én nem kockáztatnék ezzel. A revolutról-revolutra utalás egyszerűbb. Szerintem.[ Szerkesztve ]
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
emeritus
tag
válasz axlfsi #38986 üzenetére
Én még próbálkoznék panaszolva, hogy a Revolut hibázott, neki kell kijavítania és erre tegyen javaslatot. PL.: ha a számlát szerintük a feleséged "nyitotta" akkor az az övé, a Revo ne zárja be, hanem írja a nevére, mindkettőtökkel egyeztetve. Neked pedig nyisson újat.
Az a jó megoldás, amelyről ez a gyakorlatban bebizonyosodik.
-
zerodot
aktív tag
-
senior tag
Sziasztok. Nyitottam egy számlát, de egyelőre nem kértem hozzá postázva bankkártyát, csak a virtuális van, felvéve a gpay-be. Érintős fizetős termináloknál tudok ezzel is fizetni, de ehhez nincs PIN kód. Mi van, ha kéri a terminál a pin kód megadását pl. egy nagyobb összeg esetén? Vagy ennél a típusnál nem kéri sosem?
Apróhirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/ferenck/
-
axioma
veterán
válasz axlfsi #38985 üzenetére
revo utalas siman megy
de mi csaladon belul inkabb a kozos szef-eket hasznaljuk penzmozgatasra, azon latszik hogy szandekosan mindenki tehet be es vehet ki beallitast adtuk meg, kozos gyujtesu-hasznalatu penz, jobban celhoz kotottnek ereztem nagyobb osszegnel [nem milliok azert], mint az utalast [penzvaltasnal is kozosbol forras, atvalt, masik devizas kozosbe vissza - majd akinek kell az kivesz, utal/elkolt] -
curmpli
tag
Pontosan. Nem osztják meg veled.
Valoszínűleg működik a háttérben egy algoritmus, kiszűri ki az aki nagyobb összegű pénzváltásra megy. Az a marketing a prémium csomagra, hogy korlátlan váltás. Ez valószínűleg így is van, csak feltölteni nem engednek. Az utalás meg devizaátutalásként valósítható meg (hiába Huf->Huf), aminek magas a banki jutaléka. Így már nem annyira jó biznisz: viseled a kockázatot, hogy beragad egy nagyobb összeg+ fizeted a magas jutalékot a banknak a külföldi devizautalásra. Ehhez képest a 0-ás váltás már nem is vonzó. -
axlfsi
veterán
válasz kavics #38980 üzenetére
Azt írtam volna valahol, hogy ugyanazzal a kártyával több Revo account is volt topupolva? Szerintem nem írtam ilyet! Ilyen nem történt. De akkor újra: 2019 elején én és asszony is regelt magának. Asszony soha nem használta, de még pénzt sem tett rá soha, sőt, valószínűleg végig se ment rendesen a regisztráción (identity validation; szelfi, ID fotók) és soha meg se nyitotta utána már az appot, majd új telefonja lett, teljességében feledésbe merült, hogy neki egyáltalán van fiókja. Ezt fogadd el, hogy nem hazugság. Lfsz se emlékezett már erre, ezer meg ezer meghatározó, fontos, tragikus, traumatikus, stb eset történt azóta az életünkben, ...hadd ne magyarázkodjak. Lényegtelen.
Én azóta is használtam a Revo appot, de mivel nem volt a saját nevemre szóló bankkártyám, az Ő neve alatt futó bankkártyával topupoltam évekig (azóta lett egy új, mert a régi lejért, de ez már részletkérdés; ugyanúgy a nevére szólt). Sem az én Revom nem lett mással topupolva, sem ezek a bankkártyák soha nem töltöttek más Revo accot az enyémen kívül.
Azt az utolsó beszélgetésünk során meg is erősítette a supervisor, hogy nem ezért lett tiltva az accom... de szerintem ismétlem magamat, ugyanezt írtam le korábban is.
A másik meg, hogy olvashattunk itt olyan esetről is, hogy egy családon belül össze-vissza, random több kártyával is történtek topupok, az acc felfüggesztésre került, bekérték a kártyákról a fotókat, megkapták, accot feloldották.
Mindegy már, én ezt el is engedtem (és ahogy olvasom, nincs is más megoldás, mert akinek eddig bármikor is tiltották, kb. soha nem tudta meg egyértelműen, hogy miért (hacsak nem valami nagyon egyértelmű oka volt)).
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
axlfsi
veterán
Tudom, hogy működik, de azért hadd tegyem fel a kérdést:
ha a (nevemre szóló) Curve kártyámmal töltöm fel az újonnan regisztrált Revo fiókomat, ahova még nincs bekötve bankkártya (direkt nem akarok itt már topupolni semmi másról, csak ami a nevemre szól, de az új kártyám, amit majd csak pénteken reggel fogok személyesen megigényelni a bankban, biztosan lesz vagy 2 hét, mire megjön), szóval, akkor annak semmilyen hártyána nincsen, nem fog miatta (Curve miatt) problémázni a Revolut?
Másik kérdésem: esetleg az jobb megoldás lenne, hogy a feleségem Revolutját topupoltatom a nejemmel majd megkérem, hogy küldje át a Revojából, Revómra és így nem kell semmilyen ideiglenes megoldást (Curve) használnom a Revoban, amíg nem jön meg a bankom kártyáját? Amenyiben így, úgy - attól függetlenül, hogy még nincs egyáltalán topupra bekötve bankkártya a Revo appba, semmit nem jelent, abszolút és 100%-ban teljesértékűen használható az a Revo acc?
(kicsit még bennem az elmúlt 3 nap eszement chatelése, elnézést)..Egyébként meglepően gyorsan visszajött a topup refund (kb. 200k); nem került egy teljes munkanapba (tegnap este indították el és ma késő délután már meg is érkezett a bankszámlámra).
Köszi előre is a válaszokat!
-
veterán
válasz silver-pda #38981 üzenetére
Most próbáltam pár perce, BB hitelkártyával gond nélkül sikerült a feltöltés.
-
Moleman
addikt
válasz silver-pda #38981 üzenetére
A Revolut tiltotta meg a hitelkártyás feltöltést július 8-án, de azóta szerintem minden visszajelzés arról szólt itt, hogy ennek ellenére továbbra is működik.
[ Szerkesztve ]
-
-
Igen, ez így működik, szól, ha már nem enged többet (vagy túl nagy összeget), de direkt nem mutatja sehol a feltöltési limitet, ami mindenkinek egyedi, és nem is hajlandóak elárulni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
MasterMark
titán
-
teleahocipöm
senior tag
válasz Major Lion #38948 üzenetére
Régebben olvastam, hogy volt akinek zárolták a számláját, mert idegennek küldött pénzt.
-
válasz curmpli #38969 üzenetére
Igen, erről beszélek, ez az egyetlen olcsó megoldás. Minden nap annyit töltesz fel, amennyit enged a Revolut. Amúgy az a 200 ezer Ft biztos? Nem arról van szó, hogy az előző feltöltés már éjfél után történt?
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
curmpli
tag
válasz Donki Hóte #38970 üzenetére
Köszi, ebben tévedtem sajnos.
-
UberMutant
őstag
válasz Donki Hóte #38970 üzenetére
de jó, csak idő (és használat) kell, amíg feloldja a korlátozásokat.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
Moleman
addikt
válasz curmpli #38960 üzenetére
OTP-t írtál, ott kb végtelen napi limited lehet, egyszerűen változtasd meg a netbankban.
-
veterán
-
válasz Donki Hóte #38964 üzenetére
Prémiumra váltott, szóval nincs nála 350 ezres limit a Revonál.
-
veterán
-
TrollBalint
addikt
válasz axlfsi #38961 üzenetére
Én el tudom képzelni, hogy az adatbázísban valami félrement. Gondolom ugyanaz a lakcímetek, egyszer valaki kiszúrta, hogy ugyanaz a lakcím, mint a feleségedé, ugyanaz a kártya is. Van egy nem használt accountja, biztos akkor elírás a név, szándékosan, vagy véletlenül. (Tudom, bizonyítottad, hogy nem, de úgy tűnt, ezt ők nem hitték el, vagy végül maguk se merik bevallani, hogy emberi mulasztás történt és ezért ragaszkodnak ahhoz az állíásukhoz)
Van önkéntes nyugdíjpénztárunk, ahova havonta utalok be - automatikusan - egy bizonyos összeget a sajátomra is, meg a feleségemére is. Az volt a mondás, hogy a közlemény rovatba elég az azonosító számot megadni. Mivel egyszerre nyitottuk, ez csak az utolsó számjegyben tér el. Évekig jól működött, aztán egyszercsak azt láttuk, hogy néhány havi utalás az én számlára íródott jóvá. Felhívtam, kérdeztem őket, azt mondták, hogy lehet a rendszer úgy értelmezte az is az enyém, csak elírtam. Aha, persze, 5 évig előtte jó volt, most meg nem, ez picit necces, ha nem 3 random hónapban történik, hanem egymás után, arra azt mondanám, lehet valami új fejlesztés, de nekem inkább tűnt úgy, mintha valaki kézzel hagyta volna jóvá/ könyvelte le és úgy gondolta, hogy elírtam.
-
axlfsi
veterán
válasz Donki Hóte #38957 üzenetére
Felőlem lehet számodra fura, de akkor legfeljebb nem látod jól át a regisztrációs folyamatokat. Alapból pl. a Név és Vezetéknév nem is átírható. A telefonszám is csak chates számcsere kezdeményezés után, stb). Teljességgel érthetetlen számomra továbbra is, hogy miként kerül képbe a feleségem az én adataim között, de ezt már nem is fogom megtudni.
-
-
axlfsi
veterán
válasz axioma #38952 üzenetére
Igen, fogja. Ezt egyébként az első pillanattől írogatták és bizonygattak, mintegy már-már bíztatván, hogy tegyem meg és bátran, minél előbb.
Szerintem, amikor valaki törli az accját (ugye, kezdeményezheted te magad is) és törtlésre kerül, az addig felhasznált adatok (kapcsolt telefonszám, e-mailcím) felszabadul. Ha nem így lenne, akkor sok probléma adódna, már csak abból is, ha máról, holnapra más tulajdonába kerül a telfonszámod (van ugye ilyen és nincs ebben semmi különös manapság).˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
veterán
-
curmpli
tag
válasz vnorbi #38920 üzenetére
Sajnos ennek a módszernek igen magas a költsége, mert deviza utalásként megy hiába megy Huf számláról Huf számlára.
Belföldi forintátutalásként nem lehet sehogy megoldani? Amikor nyitottam a Revolut számlát úgy emlékszem utaltam forintot is (lehet hogy nem az Otptől) és nem devizautalásként. -
kavics
csendes tag
válasz axlfsi #38951 üzenetére
Szerintem az lehetett a probléma, hogy ugyanazzal a kártyával lett töltve a te és a nejed számlája is. Hogy ez miért csak most szúrt nekik szemet és eddig nem, az más kérdés.... (Tippem az, hogy az alacsonyabb ügyfélszámnál még nem volt akkora érdekük kiszűrni a problémás usereket....)
-
axlfsi
veterán
válasz axlfsi #38935 üzenetére
Na, közben tegnap a nap végén (2.5 nap, 5-6 ügyintéző, supervisor/manager és nem kevés chatelés után) elengedtem a dolgot és elfogadtam, hogy tarthatatlanok és törölni akarják a fiókom.
Az mondjuk azóta sem tetszik, hogy még azt sem árulhatják el, mi a pontos oka (azon felül, hogy szerintük nem én regisztráltam a fiókot, mely egyszerűen nem igaz és ezt számtalan módon bizonyítani is tudtam). Csak feltételezni tudom és azok alapján, amik történtek, az a kép állt bennem össze, hogy elindult náluk egy triggerelt algoritmus alapján valamilyen ellenőrzési folyamat, majd hús-vér ügyintéző is bekapcsolódott, de képtelenek voltak elfogadni a tényt, hogy a 3+ éve használt fiókom, mindig is az enyém volt és én kezdeményeztem a regisztrációját, feleségemnek - akivel kevernek valamilyen módon, de képtelen vagyok kideríteni, hogy hol történik a félreértés - saját fiókja van; saját telefonszámmal, saját telefonon, saját okmányokkal, validáltan). A triggert az adhatta, hogy Ő csak most jutott el oda, hogy a korábban regisztrált fiókját végérvényesen validálja (szelfi és ID fotókkal) és ez is úgy derült ki, hogy szerettünk volna neki is Revolut fiókot, majd láttam, hogy van 2 nap még a promó végéig, hát hajrá! alapon - reflinkemről elkezdte a regisztrációt, de félúton jött egy automata levél, hogy már van regisztrált fiókja. Megszakította azonnal a regisztrációt (kvázi nem is ment végig; app bezár, újra nyit és ott immáron login), majd a telefonszámát beírva, már jött is a beléptető SMS. Minden fasza, minden frankó!
Mea culpa, ebben talán hibáztunk, hogy seki nem emlékezett arra, hogy annak idején 2019 elején a nejem is regelt a telefonjára fiókot (csak soha nem használta, már az app sem volt fent, teljesen kiment mindkettőnk fejéből. Ha tudom, nyilván nem vagyok akkora retard, hogy regeltetek vele a linkemről, miközben tudom, hogy se e-mail címe, se telefonszáma nem változott, ... sem egyebek (személyi okmányai, stb)). .. de innen indult a trigger, már biztos vagyok...A másik dolog, ami felmerült bennem / bennünk, hogy a szerződési feltételeket megszegtem, méghozzá azon részét, ahol az van leírva, hogy csak saját névre szóló bankkártyával mehet a topup (megjegyzem a rengeteg topup mindig is csak kettővel ment; a régi kártyával, mely lejárt már azóta és az újjal, mely most aktuálisan van érvényben. Mindkettő persze a nejem nevére szól, ez utóbbi van az appba is bekötve). Nos, konkrétan már ezt is megfogalmaztam a supervisornak tegnap, hogy annak mi az oka (azaz, hogy miért van közös bankszámlánk és ahhoz csak egy igényelt bankkártya, valamint, hogy minden további nélkül kiveszem az apból vagy akár ezt a kártyát nyilván fotóval is igazoljuk, ha szükséges ... és akkor itt ezen a ponton még annyi hozzátett, hogy nagyon sajnálja, de nem ez az account bezárásának oka, ... viszont több infót szintén nem adhat).
Csak érdekességképpen írtam le mindezeket (és ha már elkezdtem a sztorim pár napja, legyen kerek, aztán hátha még valaki hasznát veszi a tapasztalásnak).
... pénteken megyek intézni saját OTP-s káryát... end of story.
-
Major Lion
senior tag
válasz teleahocipöm #38943 üzenetére
Idegennek is kuldhetsz...
-
Ármester
válasz zerodot #38926 üzenetére
Szintén zenész, volt egy függőben lévő Alza rendelésem, Gpay-en hozzaadtam a saját kártyámat, kifizettem, most megjelenik, de kiszürkitve.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Semin
senior tag
Pontosan hogyan működik a Revo Junior?
-Hány éves kortól lehet?
-A gyerek azonosítása is külön történik? (Személyi)
-A gyerek csak egy kártyát kap?
-Hol lehet ezt appon belül intézni?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
zsamiatt
őstag
Sziasztok, hogy lehetne letolteni excelbe a mult havi be es kimeno penzeket?
Eladó HP Proliant DL380 G6 használt szerver -- Érdeklődés privátban!
-
zsola400
aktív tag
válasz teleahocipöm #38940 üzenetére
Miért lenne gond, erre is használható, friss regisztrációnál vannak még limitek emiatt előbb kisebb összeggel tesztelném.
-
Ármester
válasz axlfsi #38936 üzenetére
Bankkártya, de csak előlapról (gondolom a név meg szám miatt). Azzal meg sokra nem mennek, mert amúgyis meg kell adni.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
teleahocipöm
senior tag
Sziasztok! Külföldre küldenék pénz közeli családtagnak, lehet gond belőle?Direkt ezért küldtem neki egy meghívót, már meg is van a kártyája.
-
nfsu17
veterán
Azt nem tudjátok, hogy mióta él az a szabály, hogy a jogosítvány nem elfogadott a személyi helyett?
Itt nem ír dátumot.
A google szerint márciusban több téma volt ennek kapcsán.Viszont én 99%, hogy áprilisban jogsival regisztráltam. 1%-ban azért benne van, hogy mégsem. Méghozzá azért gondolom, mert elég "parás" vagyok, és nem akartam a személyim kiadni a cégnek (most ne menjünk bele, hogy...mi vagyok), gondoltam a jogsi annyira nem érdekel, ha kompromittálódik.
Viszont már nem elfogadott a jogsi.
El kellene kezdenem indítani a folyamatot, hogy lefotózzam a személyit, vagy majd jön értesítés, ha nem tetszik nekik a jogsi?
[ Szerkesztve ]
-
axlfsi
veterán
válasz pictigjis #38924 üzenetére
Szerintem nálam ez kész a baj és ezért akarják becsukni az accountomat, ember két napja azt állítják, hogy nem én nyitottam (hanem a feleségem), ami természetesen nem igaz. Annál is inkább, emk van sajátja. Hivatalosan ellenőriztetett fiók (ahigy az enyém is). Ennek ellenére be akarják csukni a fiókom (már korlátozták is), és szerintem ott lehet a baj, hogy a bankkártya, mélyről a topupok mentek, az Ő nevére szól...
... de már nem merem kivenni az app alól, mert 2 napja azt mondogatják, hogy be fogják zárni és visszautalják a pénzt az arra a kártyaszámra.˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
pictigjis
senior tag
válasz viktorhu #38925 üzenetére
nem hoztam be masik temat. kotve hiszem, hogy barmilyen gyanut erre alapoznanak, az adott user eseteben sokkal valoszinubb egy nevazonossagi keveredes. ha ez (mas kartyajaval valo toltikezes) ennyire konnyen megfoghato dolog lenne, tomegesen zarnanak be accountokat, maradjunk annyiban
az meg egeszen szaz szazalek, hogy a gpay/apple pay feltoltesek teljeseggel ellenorizhetetlenek
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz TrollBalint #38898 üzenetére
Nekem volt olyan amikor megkaptam a revolut kártyát, hogy családon belül több kártyáról is került rá pénz.
Egyszer zárolták, kértek fotót az adott kártyákról, elfogadták, azóta sincs gondom ezzel.[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz zerodot #38926 üzenetére
Köszi, megnézem majd én is akkor ezt a módszert, meglátjuk nálam engedi-e.
-
IG55
senior tag
A havi 350 ezres ingyenes váltás minden hónapra érvényes? Úgy értem múlt hónap 28-án váltok egyszer, majd e hónap 2-án mégegyszer. A második alkalommal is már jár az ingyenes keret?
-
zerodot
aktív tag
válasz SyMbioTe #38848 üzenetére
Ma fizettem GPay-jel online, és az említett Curve virtuális kártya ott sem jelent meg a listában. Viszont ott helyben volt egy kártya hozzáadása GP-hez opció, azon keresztül hozzáadtam és működött a fizetés.
Ezek után megint ránéztem a Revolut GP topupnál és már megjelenik ez a kártya is. Viszont topupolni továbbra sem lehet vele, inaktív (el van halványítva) és azt írja "Not accepted here."
-
viktorhu
veterán
válasz pictigjis #38924 üzenetére
Most egy másik témát hoztál be. Van egy szabály a Revolutnál, hogy csak saját neveden lévő kártyával töltheted fel. Nem az a kérdés, hogy technikailag meg tudod-e kerülni, hanem hogy tudni fognak-e róla (igen), és hogy előbb-utóbb gyanús leszel-e miatta (igen - pont olvashattuk a sztorit, amikor ilyen miatt éppen számlát készülnek bezárni valakinek).
-
pictigjis
senior tag
válasz viktorhu #38923 üzenetére
tartozik, persze. de nyugodtan probald ki barmilyen online fizetesi feluleten, mi tortenik, ha "veletlenul" elirod a nevet (ha eppen van ilyen mezo egyaltalan)
sose futottam bele ilyenbe revolutnal, persze nem is ketlem, hogy van ilyen. az a lenyeg, hogy a revolut szabalya tovabbra is eleg gumi, es rengeteg ember van, aki nem a sajat kartyajaval tolt, meg sincs semmi gondja
persze, aki biztosra akar menni, sajat kartyat hasznal, ebben nincs is vita, ez biztosan igy szabalyos
[ Szerkesztve ]
-
pictigjis
senior tag
válasz Donki Hóte #38910 üzenetére
mint mondtam, ha uj kartyarol szeretne valaki feltolteni, nincs is olyan mezo, hogy "name on card", ugy veszi, hogy a tied. de ezt az adatot valojaban nem ellenorzi senki, en is toltottem mar a felesegemerol, ha epp ugy jott ki. egyebkent meg apple paybe is fel lehet venni mas nevre szolo kartyat, ha eppen azzal toltok, azt se fogja ellenorizni senki, hogy kinek is a kartyajat hasznaltam
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz curmpli #38918 üzenetére
A régi OTPdirekt is online megoldás.
Utalások, konverziók -> Deviza utalás, konverzió
Itt tudsz forintot utalni külföldre, bár van egy ilyen megjegyzés:
"Az ezen a felületen forint pénznemben rögzített átutalási megbízások teljesítését az OTP Bank kizárólag akkor vállalja, ha az átutalás külföldre irányul, és a kedvezményezett bankja megfelelő forint számlakapcsolattal rendelkezik."
Szóval ha a Revolutnak nincs megfelelő forint számlakapcsolata (bármit is jelentsen ez), akkor nem feltétlenül fog sikerülni az utalás.
(Az LT kezdetű IBAN számlaszám nem forint számlaszám, több deviza fogadására is ugyanazt adja meg a Revolut app).
[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz curmpli #38915 üzenetére
Bár nem írtad, hogy konkrétan melyik OTP appot használod, és milyen pénznemet utalnál, de ha lakossági ügyfeleknek elérhető MobilBankról van szó, akkor az OTP-t kell zaklatnod, hogy haladjanak a fejlesztéssel, mert ott jelenleg kétféle utalást hajthatsz végre:
- Belföldi forint átutalás
- Bankon belüli devizautalásEzek egyikébe sem esik bele a Revolutos külföldi IBAN számlára történő utalás semmilyen pénznemben. Az új InternetBank is pont ennyit tud, de a régi OTPdirektben van megkötés nélküli devizautalási lehetőség. Ha eurót utalnál, onnan el tudod indítani, és lehet, hogy a forint is sikerülne, ha az a cél.
[ Szerkesztve ]
-
curmpli
tag
Sziasztok!
Béna vagyok, a Revolutos Iban számlaszámra nem tudok az OtP appból utalni. Kimásolom a Revolut appból az Iban számot LTxx xxxx xxxx xxxx xxxx és beillesztéskor az Otp appban nem fogadja el valid számlaszámnak. Szeretnék segítséget kérni mit csinálok rosszul? -
hedgehog
senior tag
válasz Major Lion #38911 üzenetére
Több postra kommentelek:
Nekem múltkor az KHB-ban az értékpapírszámla-nyitáskor 17 próbálkozásból lett meg az az aláírás, amit elfogadott a gép a régivel összevetve
Nálunk közös számla van, olyannyira hogy a feleségem nem is foglalkozik bankügyekkel. Van egy közös KHB számlánk, hozzá hitelkártya az én nevemre ami fizikailag nála van, nálam meg GPayben. Van egy társkártya az ő nevére, amiről az adóját fizetem, meg én töltöm a Revo-t GPayon keresztül. Tölteném én a hitelkártyámmal, dehát ugye most tiltották meg (azóta még nem próbáltam menne-e, korábban jónéhányszor töltöttem róla, főleg amíg még visszatérítést is adott ).
Eszünkbe sem jutna külön számlán lenni, mi értelme lenne? Utána a fele-fele arányban vett autóról is használati statisztikát vezetnénk, vagy elszámolás kellene hogy épp ki tankoljon? Nonszensz. Egyébként neki is van Revo accja, de csak vésztartaléknak, van rajta 50K a biztonság kedvéért.Nálam és két telefonon is fut a Revolut app, mert a jelenlegi vásárlásakor megtartottam a régi telót is, azt viszem le a tengerpartra hogy ha ellopják, ne legyen annyira fájdalmas. De minden ugyanúgy rajta maradt mint régen, nem panaszkodik semmi hogy nem jó így.
-- aka p3d3str1an
-
TrollBalint
addikt
Ez ismerős, nekem a Unicreditben volt így, mondtam, hogy már nem emlékszem hogy írtam alá X éve, és néhány évente meg szokott változni. Azt mondta azért csak úgy kellene
Erste-ben eleve kettőt kértek (nem is igazán értettem, mivel nyilván hasonlóak lesznek... )https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
SzGee
aktív tag
hehe, ilyenkor új aláírásmintát kellene felvenni, csak az ugye macera, meg addig nem lehet biztosítást meg hitelkártyát eladni
If you leave me, can I come, too?
-
Major Lion
senior tag
válasz Donki Hóte #38910 üzenetére
MKB-ban legutobb ram szoltak hogy ugy irjam mar ala a papirt ahogy azt x eve tettem mikor nyitottam a szamlat.. aztan megmutatta a monitort, hogy akkor igy kene. Pff
-
veterán
válasz pictigjis #38906 üzenetére
Ez nem így van, nekem utasítottak el új kártya iránti kérelmet (ráadásul igazán nem is új kártya volt, hanem ők mondták, hogy a régi már nem használható) azzal az indokkal, hogy a kártyaregisztrációkor megadott név nem egyezik azzal, ami a lefényképezett és beküldött személyi igazolványon van.
Szóval fontos a revolutnak a kártyán lévő név helyessége, az is igaz, hogy nem sok mindenre használják később.
Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.
-
pictigjis
senior tag
válasz dredjudge84 #38903 üzenetére
rosszul emlékszel, a revolutom jelenleg is fut mindkét telefonomon
-
pictigjis
senior tag
lehet folyton felhozni ezt, de azért értsük már meg, hogy ez egy gumiszabály, ugyanis a revolutnál nincs is "name on card" mező (és ahol van, ott is nyugodtan beírhatod, hogy gipsz jakab, mert a vizsgált elemek a kártyaszám, a lejárat, a biztonsági kód és a megerősítés 3ds-sel - aki ezeknek mind birtokában van, ott nagyon kis százalékban lehet szó visszaélésről)
-
TrollBalint
addikt
válasz dredjudge84 #38903 üzenetére
akkor lehet azzal kevertem
-
válasz tobias40 #38897 üzenetére
Szerintem Revoluthoz nem lehet közös account. Amúgy a legtöbb banknál sem, csak adhatsz teljes hozzáférést a házastársadnak (ez gyakorlatilag úgy működik, mint egy közös számla). Tudtommal csak egy magyar banknál van olyan, hogy mindkét fél tulajdonos.
Revolutnál viszont lehet közös money jar, amihez mindkét (vagy több) fél szabadon hozzáférhet (de ehhez is kell mindkét félnek saját Revolut account).[ Szerkesztve ]
-
dredjudge84
őstag
válasz TrollBalint #38902 üzenetére
Én úgy emlékszem csak a wise ami működik pl 2 telon egyszerre, a revo nem.
-
TrollBalint
addikt
válasz tobias40 #38901 üzenetére
Akkor bocs, félreolvastam. Úgy rémlik, Revolut lehet több telefonon is egyszerre, persze, ha egy időben, vagy közel egy időben fizettek vele, az szerintem kiverné a biztosítékot a Revolutnál De ez csak tipp. Viszont úgy látom megszületett a megoldás is
-
tobias40
veterán
Mint írtam :nem engedte neki vmiért és feladtuk a külön számlát...
jotzo01: erre nem is gondoltam,ez jó megoldás lehet!
fizikai kártya úgy sem kell mert főleg telefonon,érintéses megoldással fizetne...
Természetesen én töltöm fel az egyenleget az én számlámról...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest