Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DraXoN
addikt
Még mindig nem tudom biztosan, hogy a műanyag foglalat és az alaplap lakkozása mit szól a féktisztítóhoz... bár az biztos, hogy lepucolja, de rendszeresen nem használnám azonos foglalaton (biztos jelentősen öregíti).
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
Beholder1988
kezdő
Most csináltam egy Tortute testet a prime95-el.
Bekapcsolás után azonnal 90 C fölé ugrott, 2 perc után elérte a 100 fokot.
A lamellákat simán sűrített levegővel kitisztíthatom?
Az egyik hátoldali számítógépház hűtőt kihúztam az alaplapból mert csapágyas lett.
Akkor megpróbálom újra pasztázni.Érdemes lenne visszavinni szerintetek a boltba? Még garanciális.
-
Szellem.
nagyúr
Szóval, amióta megvettem a laptopot, azóta variálódik a proci sebesség!
Találtam egy alkalmazást a ThrottleStop-ot, ami segít ezen, de csak addig amíg nem indítom újra a gépet!
Szóval, ez sem igazi megoldás.
Az Energiagazdálkodási Lehetőségekben, hogy érdemes beállítani jól a processzor sebességét?
A hűtési mód aktív vagy passzív legyen?
Írtad, hogy a max. proci sebességet vegyem le 99%-ra mert így kikapcsol a turbo.
Ha bekapcsolva hagyom a turbot, akkor mit kell beállítanom, hogy a minimum sebessége ne ugorjon nagyon le? Igazából az a legnagyobb bajom, hogy 1,9Ghz vagy alá is leugrik a sebesség. Ezt akarom kiküszöbölni!Még egy:
Találtam egy regsitry érték módosítást a neten:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Intelppm and set the 'Start' value to '4' (=> disabled).Ha ezt megcsinálom, akkor fix 2.39 ghz-n megy a proci, azaz nincs turbó!
Viszont az eszközkezelőben kiírja a proci magoknál egy felkiáltójelet.Nem okoskodni, meg akadékoskodni akarok, de itt kimerül a sztori?
-
-
Geller72
veterán
Nos, igen. Csináltattam közben egy összehasonlítást - persze, ez sem annyira mérvadó - és a cpu boss is az i5-öt hozza ki jobbnak. Azért ez egy kis csalódás a számomra. Hiába HT, meg i7, ennyivel jobb már az újabb architektúra? Mégis azt gondolom, hogy több szálon azért az i7-nek van némi előnye, de nem kompenzálja azt, hogy mennyivel melegebb rendszert eredményez és terheli meg az I/O-t. Az i5 sokat hoz azon, hogy az órajele az S verzióhoz képest csak annyival lazább, hogy az alapfreki nem 3.4Ghz, hanem 3.1. Ami - mondjuk ki, gyakorlatilag semmit nem jelent. .
Az i7 base 2.8- turbo 3.8 ghz sem jelent semmit, ha az all cores max freki ennyire közel van a base frekihez.
Szemben az i5-el, ami 3.1-3.8-at jelöl, de a base itt eleve magasabb és az all cores is sokkal magasabb, mint az i7 esetében. 300 mhz (base) és 500 Mhz (all cores) különbség van a két proci közt, ami ezek szerint ennyire nagy. Nagy kár, hogy az i7-nél ezt választották, de gondolom, nem fért volna bele (a sima 2600/k verzió sem) abba a TDP keretbe, amit megcéloztak. Így teljesen hiábavaló és kicsit átvágásnak is érzem ezt a max freki hasonlóságot a két proci közt. -
Lost_Arc
csendes újonc
Kösz, megpróbálom.
Lenne még 1 kérdésem, ez talán még fontosabb is!
Van 4db 4gb Vengeance LPX ddr4 DRAM 3200MHz C16 memóriám. Az alaplap (MSI Z270 gaming M3) támogatja a 3200mhz memóriát overclockolva, de többször is jelentkezett kékhalál, akár volt tunning, akár nem - ebben az esetben 2133mhz-en voltak a memóriák. Tegnap kivettem 2 db memória modult h csak 2 legyen a gépben, azóta nem volt kékhalál.
Létezik h a proci (i5 7600k) nem bír el 4 db memóriával??
Sok helyen utánaolvastam és lehet h inkább a memória időzítését kellene manuálisan átállítanom?
Azt találtam fórumokon h 16-16-18-18-36 kell a 3200mhz-hez, de azt is írták h 16-18-18-18-36 a jó! Most akkor melyik?
Ebben tudnál segíteni?Előre is köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
veterán
-
mbalint987
aktív tag
Csak érted, az első képen nem látszódik semmi, csak a másodikon. Ráadásul a lap azért lett felküldve (14 napon belül) mert nem működik egyáltalán, értsd: úgy viselkedik mintha nem kapna áramot. Egyetlen egyszer sem pörgette fel mondjuk a CPU ventit.
Bocsánat, most látom csak hogy az alaplapos kérdéseknél lett volna ennek a helye.
[ Szerkesztve ]
„Így száll hát sírba a szabadság... tapsvihar közepette.” /Star Wars Episode III/
-
veterán
Köszi a választ
Próbáltam rákeresni, de a legnagyobb proci a 640es volt amivel kiadták.
Szerintem nem menne benne, egyrészt a +10w miatt, másrészt háromszor akkora a procimag.A Harry Potter film egy Die Hard koppintás. A főhős éjnek évadján egy toronyban rohangál össze-vissza, és próbálja elkerülni Alan Rickmant.
-
tooolz
tag
köszönöm sikerült vissza állítani vagyis nem tudom mi volt előtte beállított értéknek.. hasra ütve 20% ra lőttem 100% volt.. én előtte itt még nem jártam ---- előtte beállt magától 800mhz----sem biosban c state auto van beállítva ott ugy is hagytam..
esetleg ha másnak segít legközelebb..Már csak az lenen a kérdés a win10 mit állítgat magától..v úgy érzi igpu mellet muszáj neki 100% X 4 mag állandóan sz tem felesleges..köszönöm..[ Szerkesztve ]
-
balazska92
senior tag
Nem, előző procim és lapom új korától nálam van, és az nem volt delidelve, mégis ezt csinálja, azt hittem az a rosz, azért vettem újat, de így se jó... Én csak arra tudok gondolni hogy roszul jelzi a hőmérsékletet, hát nem lehet 88 fok, hát az ujjam mellé rakom és hűvös...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Köszönöm a gyors választ!
Ez jó hír! Akkor hűtőt nem kell cserélnem.
Most már csak a 2066-os processzorok gubancos forgatagában kell eligazodnom valahogy, hogy melyik mit támogat meg mit nem! Mert úgy láttam hogy most erős korlátozások vannak ha nem tud rögtön i9-et venni az ember. (nyilván nem a magok számára gondolok)
[ Szerkesztve ]
-
Tim82
félisten
A támogatási listában általában az van benne, amivel gyárilag tesztelték.
Hivatalosan amúgy az én tartalék desktop HP DC7800-am sem támogatja a Xeon X3320-at, ennek ellenére BIOS mókolás nélkül megy benne a proci. Pedig az még 775, ott még elég sokszor kellett moddolt BIOS a Xeon procik használatához.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Pont úgy értem, hogy ott már mókolás nélkül mehet bele Xeon proci, mint ez az X3440 is.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
Tudomásom szerint pedig utoljára socket 775-nél kellett mikrokóddal, módosított BIOS-szal szórakozni, socket 1156-nál már nem...
-
Enigma1945
őstag
Hello! Nagyon koszonom! Lekoteleztel!
Egy szakmai kerdesem maradt:
Ez most turbon megy 4 szalon? A C funkciokat letiltottam a biosban, de a turbot bent hagytam! Az energia beallitasok teljesitmenyen vannak. Akar fut Az intel burn test akar nem, ez mindig igy megy. Tehat ez a 3500Mhz akkor most turbo 4 szalon? Koszi![ Szerkesztve ]
Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
Enigma1945
őstag
Mar nem engedi szerkeszteni.
szia! Igen, az volt atalitva!
az elozo kerdesemre tudnal segiteni?
tehat megegyszer: nem szeretnem ha az orajelet levaltana, de viszont a turbo jo lenne ha menne! olyan van-e jatek kozben, hogy mondjuk 2 szalat hasznal, es jatek kozben emelkedik az orajele?Komolytalan emberek kíméljenek!!
-
Skyhigh
aktív tag
Amilyen lapokat néztem hozzá MSI, Asus ahol van hdmi 1.4 és DP is ott mind azt írja ki hogy:
Onboard Graphics
• 1 x DVI-D port, supporting a maximum resolution of 1920x1200@60Hz
• 1 x DisplayPort, supports a maximum resolution of 4096x2304@24Hz, 2560x1600@60Hz, 3840x2160@60Hz,1920x1200@60Hz
• 1 x HDMI™ port, supports a maximum resolution of 4096x2160@30Hz(7th CPU), 4096x2160@24Hz(6th CPU), 2560x1600@60Hzezért idegesítő a dolog, mert én is azt gondolnám hogy HDMI 1.4-nél tudnia kellene, de ezt nem tüntetik fel sehol sem...
Reménykedem hogy valakinek volt szerencséje tesztelni, mert 24p nélkül számomra nincs értelme lecserélni a jelenlegi procit
[ Szerkesztve ]
A világon 3 féle ember létezik, aki tud számolni és aki nem...
-
addikt
Bocs, de még zaklatnálak egy kérdéssel. Ez a beállítás a BIOS-ban mit szabályoz, és szerinted, hogy érdemes belőni, a képen az alap beállítás van kijelölve.
És ismételten köszönöm a mai közreműködésed."Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
addikt
Na jó, ez már a jövő zenéje lesz, de ha már így beletenyereltél a tutiba, akkor innentől kezdve ezzel mit csináljak, hagyjam így, vagy állítsam be a 4 magot, de kurvára nem szeretnék még egy Win újratelepítést a mai nap.
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
őstag
-
addikt
Ez most komoly, alig másfél hónapja lett tisztán telepítve az új SSD-re, nem lehet, hogy a BIOS-ba kellene valamit átállítani, vagy valami hasonló.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Processzor felvásárlás
- AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 9700K 8mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 7 9800X3D processzorok 3 év garancia 27% áfa KÉSZLETRŐL!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest