Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
ldave
félisten
Azért valahol jó érzés, hogy a csoda, ami miatt létezik eme játék, kicsit rajtam is múlt a KS-nek hála Nem tudom meddig marad meg ez a KS modell, ha jól tudom idén már jóval kevesebb pénzt gyűjtöttek össze játékokra, mint tavaly, de majd ha évek múlva értékeljük a játékipar ezen korszakát, akkor a Wasteland 2 ott lesz a legjobb dolgok között, amit a KS-nek köszönhetünk.
A Slime draws near! Command?
-
Diopapa
addikt
Nagyon jó játék, de a kamerakezelés / nézet botrányos. A szög sem teljesen jó (viszont kötött ) de hogy a karaktereket időnként nem látni, mert az előttük levő falak / objektumok takarják őket az gáz.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
X Factor
addikt
Nem értelek, a kamera teljesen szabadon fotgatható, zoomolható, ilyen lehetőségek mellett azért elég nehéz előidézni az általad emlÍtett problémát.
BomiBoogie Ez a 2 játék szvsz úgy kellett a piacnak, mint egy falat kenyér. Megmutatta a kiadóknak, hogy márpedig, a casual tuti sikerre hajtó játékok mellett is lehet bevételt teremteni, Így remélhetőleg esélyt adva arra, h. a jövőben is láthatunk hasonló játékokat.
[ Szerkesztve ]
Make things work
-
Diopapa
addikt
Menj be egy pici szobába meg meglátod mi a problémám. De le is írtam. Egyrészt a "szöget" nem lehet állítani. Másrészt azokat az objektumrészeket amik kitakarják a karaktert előled, nem "rejti el" a program. Holott ezt már a Fallout 1 is tudta.
Citizen Diopapa / Commander Diopapa "SC csomag olyan, mint a barackfa, unokáidnak veszed - .tnm / De pálinkát nemlehet főzni belűle - *SkyS1gn"
-
exec79
tag
ebben és a divinity-ben is érezni hogy szívvel lélekkel csinálták és nem csak a pénzről szól. szuper játék mindkettő a műfaj kedvelőinek. red boots DLC 49$-ért ütött az elején érdemes rákeresni a sok idióta kiakadt hogy micsoda lehúzás már az elején.
-
ldave
félisten
Pontosan emiatt gondolom úgy, hogy nagy kiadótól nem érdemes ilyen fajta játékot várni, hiába lett sikeres játék ez és a Divinity is (ahogy gondolom az Eternity is az lesz). Abba az üzleti modellbe, amit ők alkalmaznak nem igazán fér bele egy ilyen klasszikus RPG fejlesztése.
A Slime draws near! Command?
-
törölt tag
Megvettem, de valamiért nagyon nem jön be. Egyáltalán nem olyan gördülékeny a kezelés, mint anno a Fallout szériaé volt. Majd pár hónap múlva újra teszek vele egy próbát.
-
SunMount3r
nagyúr
Még nem olvastam végig a tesztet, talán majd kerítek rá időt, de lenne egy rapid kérdésem:
Akiknek bejön az X-COM féle (nekem ez az etalon) taktikázós, körökre osztott harcrendszert azok itt mennyire találják meg a számításukat? Ahhoz képest, mondjuk ez mennyire sikerült jól benne, hasonlít-e rá?
És mennyire jó, részletes az RPG-s fejlődési rendszer?
Csak kíváncsi vagyok...
-
Diopapa
addikt
válasz SunMount3r #9 üzenetére
Melyik XCOM? Fallout körökre oszott rendszere jobb volt, az eredeti xcomé is, az újhoz képest meg jobb. Szerintem.
-
Szederp
tag
Csodák idejét éljük:
Wasteland 2
Tides Of Numenera (planescape örökös!!!)
Pillars of Eternity (Baldur's Gate / Icewind Dale szerű)És ezeket a Fallout 1-2-őn felnövő, a Fallout 3 által kiábrándított emberek tették lehetővé.
Igazán érdemes most élni
-
Diopapa
addikt
Nem nekem írtad, de szerintem is borzasztó nagy csalódás. Ha "Random Postapoc Game" lenne a neve, senki sem szólhatna semmit rá. De FALLOUT a neve. De csak a neve, köze sincs az elődökhöz... A Wasteland 2 jó példa rá, hogy _minimum_ milyennek kéne lennie az F3-nak.
-
Interceptor
addikt
Ne hagyd ki a Kingdom Come: Deliverance jövőre érkező játékot sem
Diopapa: Fallout 3 annyiban volt Fallout hogy ugyabban a világban játszódott, de egy teljesen új koncepció volt. Egy igazi akció rpg, nem pedig egy hard core rpg mint a szintén nagyszerű elődök.Nyílván lehetett volna összetettebb a 3. rész is, de így is kiemelkedő volt a mostani AAA játékfelhozatalt nézve. A New Vegas még rátett egy lapáttal.
[ Szerkesztve ]
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Diopapa
addikt
válasz Interceptor #14 üzenetére
Elhiszem hogy kiemelkedő, de nem Fallout. Attól még hogy posztapok., meg van pipboy, nem lesz Fallout.
-
MMSZoli
tag
Jó kis játékoknak tűnnek :-)
Én a Fallout2-nél befejeztema sorozatot, sem a Tactics sem a 3 nem fogott meg a képek alapján.
Most Icewind Dale 2 megy, utána jöhet ez is. A többi cím új nekem, de ha a Plantscape-nek van utódja, az nagyon jó :-)
És még mennyi minden van a polcomon, amikbe idő hiányában bele sem kezdtem: Freelancer, Divine Divinity, Bard's Tale, Fable, Arx Fatalis, Neverwinter... mikor lesz minderre időm? :-D
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Interceptor #17 üzenetére
Majd én válaszolok. Példul a sötét humorától. Például attól, hogy meghatározott története volt, egészen a hamradik részig, szépen kronlógiailag letisztázva. Például attól, hogy egy egyedi harcrendszert vezetett be, ami csak azokban a játékokban volt meg. Olyan hogy Fallout 3 ,nekünk, akik felnőttünk az első kettő részen, nem létezik. Elfogadhatatlan az új koncepció, ami tulajdonképpen FPS-é változtatta ez a hangulatot! Arról már nem is beszélve, hogy ebben alig tesszük ki a lábunk a bunkerből, már fél világot le tudjuk mészárolni gond nélkül, ami ugye az ősökben azt jelentette, hogy ha két patkány megfog, akár azok is levernek a francba...Azt meg aztán végképp nem értem miért minden küldetést értelmi fogyatékos ad.... No meg hát Fallout patkányok nélkül... bah...
Vártam ezt a játékot, de egy dolog kedvem szegi. A csapat. Nem szeretem a csapatorientált szerepjátékokat. Viszont jobbanmegérdemelné a Fallout 3 nevet, mint az a gyalázat...[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
válasz Interceptor #17 üzenetére
Az izometrikus nézettől, a normális körökre osztott harctól, bejárható világtérképtől, normális karakterfejlődéstől és a nem hozzád szintező ellenfelektől pl.. Szerinted ha pl az ARMA következő nézete Gears Of War szerű lenne, akkor az ARMA lenne attól mert úgy hívják?
-
Cathulhu
addikt
Kár, hogy nincs benne CTB, a teljesen körökre osztottságot nem kedvelem, a Tactics CTBje nekem tökéletes kompromisszum volt, tulajdonképpen az a játék rántott be a fallout világába. A 3 nekem is hatalmas csalódás, semmi nem jött át a falloutságból, azon kívül, hogy "visszaéltek" a világ pár elemével. A NV ezen sokat javított, tulajdonképpen az az oka, hogy várom a 4et
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
.LnB
titán
Az a baj ezzel a bemutatóval, hogy semmi kedvet nem csinál a játékhoz. Csak szépen felsorolás szinten végigmegy a szokásos elemeken, nézőpontokon. És ennyi. Olyan mint egy unottan megírt házi feladat. Követtem részben a játékot míg meg nem jelent. És örültem mikor megláttam a tesztet. De elolvasás után néznem kellett videókat a játékról, hogy pontosabb képet kapjak arról, hogy milyen lett.
Tetszik az hogy, végre újra jelennek meg ilyen és ehhez hasonló régi vágású játékok. És árban is elég olcsón be lehet már szerezni. Még meggondolom a vásárlást mert az az öt és hét irányítható karakter nekem kicsit soknak tűnik.
„A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”
-
Interceptor
addikt
válasz Keeperv85 #18 üzenetére
Az első két részt én olyan 6-7 év késéssel a megjelenésük után játszottam végig. Abban egyetértünk, hogy a szintezési rendszer kuka a 3-ban, és a kveszteket a 3. részben jóformán egyféleképpen lehet csak megcsinálni. Személy szerint én is rühellem a markereket az iránytűt a bugyuta térképet, a gyorsutazást, ezeket alapból kiszedem a játékból, ezen kívűl még rengeteg mod van amivel a komplett játék átalakítható(lásd TES5 Requiem mod), persze a gyógyegér kvesztrendszer attól még marad. Emlékszem még pl a Fallout 2-ből a New Reno-s nyomozós kvesztre , többféle megoldás volt ott is, de ha az igazi gyilkost találtad meg(nem ártott egy kicsit gondolkodni) azért külön xp és pénz járt Nekem az FPS koncepcióval nincs bajom csak a fentebb felsoroltak hiányoznak leginkább a 3.részből, na igen az első két rész egyedi humora is kimaradt.
Diopapa: Remélem azért megértetted miért kérdeztem, hogy neked mit jelent a Fallout. Ilyen alapon egyáltalán nem szabadna hozzányúlni a koncepcióhoz , de lévén 3. rész valamit mégiscsak változtatni kellett volna rajta ahhoz, hogy új Falloutként tudják eladni, lásd az eredeti megsem született Fallout 3 koncepció és nem a Bethesda féle.
[ Szerkesztve ]
-
Diopapa
addikt
válasz Interceptor #22 üzenetére
Hozzá szabad nyúlni a koncepcióhoz, csak ne nevezzék Falloutnak. Lehet modernizálni de itt nagyon mellélőtt a fejlesztő. Ha játszol pár órát a Wasteland 2-vel, akkor láthatod, hogy kb minek kellett volna lenni a Fallout 3-nak. Hozzáteszem a W2-től sem vagyok hanyattesve, de ez a minimum amit hozni kellett volna az F3-nak. Nem az Obiliviont átskinezve.
-
törölt tag
Ha a Fallout univerzumban játszódik, akkor az Fallout, még ha nem is tetszik neked. Nekem személy szerint bejött mind a 3, mind a New Vegas, pedig több száz, ha nem ezer órát öltem bele anno az 1-2-be.
Amúgy a Wasteland 2 az ékes példája annak, hogy 3D-ben izometrikus RPG-t nem érdemes csinálni. Olyan sivár a környezet a játékban a régi 2D-s RPG-khez képest, hogy fáj nézni.
-
Interceptor
addikt
Honnantól számít Falloutnak vagy honnantól már nem az? Relatív, ha érted a lényeget. A te véleményed szerint nem az mert az általad felsoroltak hiányoznak belőle, nekem is hiányoznak bizonyos dolgok, de számomra ettől még lehet Fallout, mivel rengeteg dolog visszaköszön az első két részből, bár az alap megközelítés más. Úgy fogom fel, hogy a 3. részben az iránytott karakter egy romos városban töltött el huzamosabb időt és oldja meg a saját fő problémáját, mennyivel jobb így nem? Beleélés, változatosság. A fő baj nekem a 3. résszel az általam korábban felsorolt hiányosságok, de ez minden mai AAA játékra igaz sajnos(többségével nem is játszok). Világos a 3. rész nem a te játékod, de nem biztos, hogy a Bethesda itt a vétkes, az Interplay vergődése magával húzta a Black Isle csapatát is. Game over. Az a fajta Fallout 3 mindenkép eltünt a süllyesztőbe.
[ Szerkesztve ]
-
Szederp
tag
válasz Interceptor #25 üzenetére
Ne haragudj, Interceptor, de amit Te csinálsz azt úgy hívják, hogy relativizálás. Általában a nyugati liberalizmus használja ezt, amikor a valóság nem felel meg a propagandának. Abból áll az egész, hogy a vita tárgya alapjáig lemenő kérdésekkel szeretnék a vitát konkrét tényektől megfosztani, kvázi elméleti síkra terelni.
A "honnantól számít Fallout-nak?" kérdésed pont ilyen. Úgy teszel, mintha nehezen körülírható, alig megfogható elméleti téma lenne a Fallout. Hát nem az.
Vannak kőkemény tények, melyekről nem lehet filozofálni.
Fallout 1-2:
- izometrikus nézet
- körökre osztott harcrendszer
- jól megírt, sokrétű dialógusok
- igazi választás lehetősége mind karakter generálásnál, mind későbbi játék soránHa ezekből csak egy is hiányzik, akkor már megkérdőjelezhető lenne, hogy mivel is játszunk. Ehhez képest nem egy hiányzik:
Fallout 3
- fps nézet, minden előnyével és hátrányával - alapból megszabja a játékélményt
- VATS "taktikai" baromság harcrendszer
- EGYMONDATOS dialógusok
- nincs igazi választás. A No Mutants Allowed Weboldalon volt egy review, mely kifejti, hogy a SPECIAL rendszert úgy alakították át, hogy egy-egy kiosztott pont sokkal kevésbé befolyásolja a másodlagos tulajdonságokat. Ez azt jelenti, hogy szart sem ér a pont, mindenki nagyjából ugyanolyan karakterrel játszik. (Ez nyilván pénzügyi szempont, hiszen a mai konzol-gyerekeket nem érheti bukás élmény...mindenkinek elérhetővé kell tenni a játékot)Hogy is állunk? 4-ből semmi? Ezt neveznéd Fallout "3"-nak? Ugyan kérem.
Pusztán adalékként néhány dolog:
- zene: Mark Morgan felelős a Fallout hangulatért. Szívesen dolgozott volna a "harmadik" részen...de nem kellett.
- story: az Interplay mindig felbéreltek egy írót, aki felelős volt a játék ezen részéért. A Bethesdánál mi történt? Todd Howard sétált valami céges haverjával és a gyerekeikről beszéltek. Nosza, legyen a quest az "apa megkeresése". Hát gratulálok! (keresd meg a neten)Aztán itt van a tévedésed arról, hogy az eredeti Fallout 3 (Van Buren) okozta a cég bukását, meg game over. Nagy butaság. Az Interplay -t 1998-1999-ben kivásárolta a francia Titus és teljesen átalakították a céget. Ekkor kezdtek ilyen hülyeségeket csinálni, hogy a Fallout 3 helyett konzolos Falloutokat kezdtek fejleszteni, mindez a debil Herve Caen cégvezető agyatlansága miatt. Az igazi Fallout 3-at tehát azért kellett lelőni, mert akkorra már semmi nem maradt a cégből, hála az CEO áldásos tevékenységének.
Zárszóként annyit, hogy a Bethesda nem "vétkes", egész egyszerűen az eredeti Interplay és a Bethesda mammutcég között olyan értékrendbeli és filozófiai eltérések vannak, hogy az utóbbi akkor sem tud Fallout játékot készíteni, ha megírják nekik előre.
Hát elnézést a hossz miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
Egy szóval nem mondtam olyat, hogy az Interplay bukását a készülő Fallout 3 okozta volna, próbálj meg szöveget értelmezni. Idézlek: "Vannak kőkemény tények, melyekről nem lehet filozofálni." Aztán jön a felsorolásod, ami egyszerűen nem fair, mert csak azokat emeled ki amik tényleg nincsenek benne a Fallout 3-ban. Azt valahogy kifelejtetted, hogy pl a Falloutra jellemző posztapokaliptikus környezetből nagyon sok minden jelen van, pl a Vaultok és a különféle frakciók és lények, az item fajták is nagyrészt átkerültek, van karaktergenerálás itt is. Valóban nem egy hard core rpg mint amilyen az első két rész volt, de ezt írtam fentebb nekem is hiányzik néhány dolog, de emelett más az alap elgondolás is, egyszerűsítve van ami a mai korigények miatt jellemző minden AAA játékra. Ezt írtam még korábban: "nekem is hiányoznak bizonyos dolgok, de számomra ettől még lehet Fallout, mivel rengeteg dolog visszaköszön az első két részből, bár az alap megközelítés más." Szóval enged meg, hogy én magam eldönthessem, hogy Fallout e avagy sem, senkire sem próbálom ráeröltetni a véleményemet, főleg nem tenném olyan dogmatikus módon ahogyan te tetted velem. Számomra ez bizony még mindig Fallout.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ez azt jelenti, hogy szart sem ér a pont, mindenki nagyjából ugyanolyan karakterrel játszik. (Ez nyilván pénzügyi szempont, hiszen a mai konzol-gyerekeket nem érheti bukás élmény...mindenkinek elérhetővé kell tenni a játékot)
Na, ehhez képest meg a Wasteland 2 vagy a Divinity: Original Sin egyáltalán nem követi ezt az utat, utóbbiban 45 óránál járok, de már megint újra akarom kezdeni, holott sehova se jutottam még, mert igen komoly szerep jut a megfelelő képességek kiválasztásának.
-
Szederp
tag
válasz Interceptor #27 üzenetére
Ahhoz minden joga megvan mindenkinek, hogy azt mondja "szerintem ez Fallout". Ezzel a logikával csak az a baj, hogy nem érvelésen alapszik, tehát a polémiát abba is hagyhatjuk. Vagy szubjektív megítélés alá esik, hogy mi fallout és mi nem....és akkor bárki mondhat bármit, vagy megpróbáljuk felsorolni a játékelemeket és abból leszűrni, hogy mennyire metszi egymást a két halmaz. Ez utóbbi - remélem egyetértesz - objektívebb. Én ez utóbbit próbáltam meg.
Ha pusztán a játék történetére és világára korlátozzuk a vizsgálódást, akkor a Brotherhood of Steel is megfelelő Fallout 3-lenne. Egy játéknak csak része a történet. Interaktív alkotásról lévén szó legalább olyan fontosak azok a játékelem és játékmechanikát érintő pontok amiket én felsoroltam és azok alapján bizony ez két különböző játék ugyanabban az univerzumban.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
"megpróbáljuk felsorolni a játékelemeket és abból leszűrni, hogy mennyire metszi egymást a két halmaz. Ez utóbbi - remélem egyetértesz - objektívebb. Én ez utóbbit próbáltam meg." Amiket te felsoroltál, azoknak a feltételeknek más játék is megfelelhet nem csak a Falloutokban van izometrikus nézet vagy körökre osztott harcrendszer. Személy szerint felsoroltam mi az ami benne volt az első Falloutokban és a harmadik részben is, te felsoroltad mi az ami számodra hiányzik vagy más lett. Nem értem a problémádat. Az utolsó bekezdésedre reagálva, csürheted csavarhatod, de megint csak dogmákat próbálsz felállítani. Igen egy játéknak csak része a történet ahogy CSAK része a párbeszéd és a technikai koncepció is.
[ Szerkesztve ]
-
MageRG
addikt
Nekem a Fallout egyik fontos része volt a sokféleképpen megoldható, képességfüggő questek. Meg hogy nem csak jófiú lehettél. Ilyennel a Falloutban találkoztam először.
Állítólag az Ultima sorozat is tudott valami hasonlót (aki régi motoros, erősítsen meg), de biztos hogy olyan fokú genyaságot nem lehetett játszani, mint a Falloutban."What is bravery, without a dash of recklessness!"
-
Interceptor
addikt
Igen az a fajta kvesztrendszer az egyik ami leginkább hiányzik a mai AAA játékokból, de a TES3 is tudta még azt kvesztekben amit a Fallout 1,2. "de biztos hogy olyan fokú genyaságot nem lehetett játszani, mint a Falloutban." Nem kaphatsz már gyerekgyilkos vagy sírrabló hírnevet sem
-
Diopapa
addikt
válasz Interceptor #27 üzenetére
"...egyszerűsítve van ami a mai korigények miatt.." Ezért dobták össze Kickstarteren az árát pillanatok alatt a Wasteland 2-nek vagy a Divinity-nek, vagy nézd meg hol tart a Star Citizen. Ennyit a "korigények"-ről... Chris Roberts szerint egyre bénábbak a játékosok mert a fejlesztők egyre egyszerűbb játékokat írnak, emiatt még bénábbak a játékosok stb.. Nézz be SG-n a Ryse of Rome topikba, alig jobb mint egy interaktív film, még is képesek néhányan elakadni, pedig még több fele sem lehet menni sehol benne.Szóval jó lenne tudni, hogy ez valóban a játékosok igénye-e, hogy minden egyszerű legyen mint a faék, vagy egyszerűen könnyebb beszórni a részletes modelleket / hangokat stb a motorba, mint pl normális AI-t programozni, komplex háttértörténetet kitalálni, stb..
-
Interceptor
addikt
Szerintem a játékosoknak csak a töredéke az akik a kickstarteren támogatnak egy egy ígéretes címet, sokkal több az "igénytelen" játékos a világban. Ha nem így lenne, akkor minden kiadó/fejlesztő komolyabb produktumokkal állna elő mert a kutya nem venné meg a legújabb assassin creedet pl, hogy az egyik gagyit említsem. Valahol csak a pénz számít. Személy szerint nagyon várom a Kingdom come: Deliverance című középkori hard core rpg-t, a lebutított alphát már próbáltam, teszt jelleggel, de már most sokkal imerzívebb élményt ad mint a legtöbb mai AAA cím együttvéve. Normális AI-t vagy játék komplexitást csak akkor fognak csinálni ha azt előre külön megfizetik. Talán a játékos állomány feljavul idővel ha egyre több ilyen játék jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Interceptor #34 üzenetére
"a legújabb assassin creedet pl, hogy az egyik gagyit említsem"
Borzasztóan melléfogott példa. Még az egyik, ha nem a legjobban összeszedett akció TPS. Egyáltalán nem gagyiznám le a helyedben. Arról már nem is beszélve, hogy alatta dübörög egy olyan grafikai motor, amit lehetetlen szinte utolérni jelenleg és bizony komoly fejfájást fog még okozni pár másik cégnek...
"Normális AI-t vagy játék komplexitást csak akkor fognak csinálni ha azt előre külön megfizetik. Talán a játékos állomány feljavul idővel ha egyre több ilyen játék jelenik meg."
Nem a játékosokkal van a gond. A játékosok egyöntetűen imádják pl. a Heavy Rain-t, pedig egyáltalán nem casual vacak és van és volt is létjogosultsága a Dark Souls-sznak is, csak éppen még a szemét is fogy, addig a szemetet is árulja a kiadó. Kérdezd meg arról az Acti-t, hogy hány CoD fogyott el és fülig ér a szájuk. Aztán mérjék meg hány játékóra futott a szervereken le és majd mindjárt nem fog... Vannak játékok, amiket több 10 éve sem engedett el a közösségük, még mindig összefogják őket. Na és hol vannak az agyatlan lövöldék? Ott az új autóban a CEO segge alatt a kiadónál. A játékosok már elfelejtették őket, vagy csak rémálmokban jönnek elő... Vannak átlagjátékok, amik hamar eltűnnek és vannak olyan legendák, mint a Fallout, ami alapjaiban változtatott meg egy műfajt... sőt, mondhatni teremtett egy műfajt.
-
Interceptor
addikt
válasz Keeperv85 #35 üzenetére
Nálam az Assassin creed már a modern gagyi szintet képviseli. Unalmas irányított játékmenet, árkád ugribugri antifizika, bokrokban lopakodni még hangosan trappolva is lehet akkor sem szúr ki az ostoba AI(vagy szándékos könnyítés pistikének) és még halom ilyen bárgyúság. A grafikus engine az sokadlagos szempont játékélmény tekintetében, az még önmagában nagyon kevés, hogy élvezni tudjam. Áruld már el ha nem tolják a Coddal akkor minek veszik meg azt a hulladékot? Valahol mégiscsak a játékosok tehetnek arrol, hogy ilyen szemetek jönnek ki.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Interceptor #36 üzenetére
"Áruld már el ha nem tolják a Coddal akkor minek veszik meg azt a hulladékot? Valahol mégiscsak a játékosok tehetnek arrol, hogy ilyen szemetek jönnek ki."
Nyilván tolják, de közel sem érhet fel az az idő a több 10 éves távlatba futtatott játékokkal. Nézzük össze pl. a WoW-al viszonyításképp, amiben van olyan játékos, akinek nem órákban, hanem hónapokban mérendő a játékideje? Ugye... Megveszik a szarokat, mert rengeteg casual gamer van, de ezzel még nem zárod ki azt, hogy lenne, illetve van is igény komoly alkotásokra is!
A grafika pedig csak annyira másodlagos, hogy alapjaiban határozza meg egy játék megítélését. Ám ez nem azt jelenti, hogy attól jó lesz valami, ha szép, hanem azt, hogy attól borzalmasan rossz lesz, ha rémesen fantáziátlan és kifejezetten csúnya. Ez utóbbi például nem igaz a Fallout első két részére sem. Nagyon hangulatos és igazán szép megvalósítása van. Nem 3d-s, nem agyon effektezett. Pusztán minden beleillik, ami benne van és cseppet sem zavaró egyik momentum sem. Ezzel szemben pl. az Unreal 2 barna-foszöld megvalósítása hazavágta az egész motor jövőjét majdnem... Az Anvile(Next) motor,ami pedig az AC alatt száguld, bámulatos atmoszférát tud teremteni. Láthattuk pl. a Prince of Persia (2008) alatt már mire képes, igaz akkor még Scimitar volt a hivatalos neve. Az már persze más lapra tartozik, hogy ha valaki képtelen játékot is írni hozzá, akkor hiába a jó grafikus motor. Hogy ne mondjak mást: Crysis...
-
Interceptor
addikt
válasz Keeperv85 #37 üzenetére
Ha van igény komoly alkotásokra , miért nem látom forogni ezeket a játékneveket a játék fórumokon? Mindig csak a casual szarok mennek. Pl ott van a nagyszerű jövőre érkező Kingdom Come és alig lehet róla postot olvasni. Ellenben az assasin creed unity, GTA5 meg hasonlók folyamotasan pörögnek.
[ Szerkesztve ]
-
Szederp
tag
válasz #79563158 #24 üzenetére
Iszonyatosan érdemes ilyet csinálni
https://www.youtube.com/watch?v=xzYmQyHl2bc
Hogy a francba lehet, hogy ezt nem látjuk a Wasteland 2-ben? Hogy lehet ez? Ezek 15 éves dolgok...és mégsem elég jók? Hogy megy le a nap...hogy tükröződik mindez a tartályokon?
[ Szerkesztve ]
-
Ringman
nagyúr
aki minőségi post-apocalytic rpg után érdeklődik:
underrailmég nem próbáltam/vettem meg, de nem sokat várat magára.
szerk:
wasteland 2 megvan, de még kezdtem bele, majd jövőre, pár patch után.jut eszembe még a blackguard-sot sem keztem el.
[ Szerkesztve ]
Eladó használt nyergek: SQLab 611 Ergowave CrMo 14 cm: 30e | Ergon SR comp men road S/M 22e | Pro Turnix Perf. AF 275x132 mm 25e || Használt Cane Creek eeSilk 27.2 x 350mm Road 20 mm 63e
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Interceptor #38 üzenetére
Nem jó helyeken fordulsz meg,csupán erről van szó.
-
Interceptor
addikt
válasz Keeperv85 #41 üzenetére
Viccnek nem volt rossz ezen kijelentésed... Arányaiban kevés helyen beszélnek ezekről a játékokról, ez magyarázza az elméletemet mire is van tömegesen igény. De ott van a konzol piac is mekkorára nőtte ki magát az "igényes" játékaival, jóformán az határozza meg a játékpiacot. Kickstarter az egyetlen esélyünk, eddig nagyon úgy néz ki.
[ Szerkesztve ]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz Interceptor #44 üzenetére
A régi konzolosok többsége is kedvelné a komplexebb cuccokat, ha lenne olyan oda... Nyilvánvaló a kontrolleres irányítás szabta korlátok között nem lehet igazán pl. ős RPG-t kódolni. Nem volt az a célplatform még jelen sem, mikor a műfaj született. Ezért aztán a hardcore címeket is butítani kell konzolra. Bár nyilván egy konzolon nevelkedett casual gamer soha sem fogja neked beismerni, hogy tulajdonképpen nem a Dark Souls nehéz, hanem ő nem tud játszani. Fogalmuk nincs pl. egy Blade of Darkness mekkora szopás volt a maga idejében. Ám ez még mindig nem jelenti azt, hogy nem volna igény komolyabb dolgokra is, csupán annyit, hogy eladható a szemét is. Akkor miért készítenének verejtékes munkával összetett és szórakoztató produktumokat? Vesznek vagy licencelnek egy modern engine-t, írnak egy 4 soros történetet, innen iparos munka az egész. Még egy jó reklám kell és már jöhet is a CoD 234355. része is. Megveszed ha nincs más. Márpedig miért lenne más, mikor megveszed ezt is?! Ördögi körforgás... Én is játszom vacakokkal is, csakhogy magunkat odamérve: mi tudjuk mennyivel lehetne jobb. Na most aki ebbe most cseppen bele 8-10 évesen, annak fogalma nincsen mit nem kaphat meg az új cukormázas vacakokban. Nem is tudja, hogy vannak igényei, de ha vannak is, majd kimossák az agyát pár év alatt a sok szarral, hogy ne legyenek...
Egyébként ha csak a hazai Fallout fórumot nézed meg és elkezded kiolvasni, meglátod mennyi igény mutatkozott rá. Ha pl. az NMA-nek esel neki, az egy kicsit húzósabb falat. ...és ez még csak egyetlen játékszéria! Rengeteg legendás RPG van és akkor még ki sem tekintettünk más műfajokra is. Hogy mást ne mondjak két ikonikus cím: Grim Fandango, Neverhood... Bár nem túl jól sikerült, de mondhattam volna Limbo-t is és még sorolhatnánk a nem lévonalbeli mérföldköveket ítélet napig.
-
Interceptor
addikt
válasz Keeperv85 #45 üzenetére
Látod, pont erről beszélek, én nem veszem meg a casual szemetet, így nem is támogatom a hulladékgyártó kiadókat/készítőket. Senki sem kényszeríti a játékosokat hogy megvegye, ha én találok igényes munkát más is megteheti ugyanezt. Inkább azokat támogatnák ők is. Olyan ez mint a rádió tucat pop szemét, ami a többségnek jó, egyszerűen nincs igényük jobbra. Ha tényleg lenne tennének érte, jobban körülnéznének utána járnának ahogy én is teszem.
Azt a fórumot ismerem, ez még mindig csak töredéke a magyar játékostársadalomnak, nem a pistike és gézuka jár oda(nem mintha sokat számítana a magyar piac).Nemzetközi nagy forgalmú oldalak fórumain is a többség a szemét után érdeklődik. Ebből azért le lehet szűrni nagyjából mi az arány.[ Szerkesztve ]
-
NandoXXL
senior tag
Milyen csodák?
Ez a régi játékokon felnőtt fórum tagoknak szól:
Az új UFO egy lebutított szemét lett, ahogy a Wasteland 2 meg sem közelíti a Fallout 1-2 szériát, lehet sírni picsogni hogy ez nem igaz. Vegyétek elő a régi játékokat, játszatok velük 10 órát és rájöttök mit toltak most az arcotokba. Senkinek nem lehet mentsége az hogy ínséges időket élünk, és ilyeneket dob piacra. Ez nem evolúció, hanem degerenáció. Választ az írjon aki vette a fáradtságot és kipróbálta a régi játékokat, nem pedig régi idők homályából beszél.
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Keeperv85
nagyúr
A Fallout 1-et hagyjuk békében nyugodni! Mindenki elfelejtette volna már, ha nincs a második része! Gyakorlatilag szárnypróbálgatás volt és millió bugtól nyüzsgött. Minden tiszteletem előtte, de a közelébe nem ért a második részének. A Wasteland 2-be éppen belenéztem. Hátőő... nem tudom jó vagy rossz érzésem legyen. Nem vagyok benne biztos, hogy az összetettsége kimerült annyiban, amit láttam, így nehéz megítélni. Viszont zsigerből gyűlölöm a csapatmenedzselős megoldásokat, így szerintem ez nem az én címem lesz. Amire én vágyakozom, az pedig pont a sok casual hulladék mocskába fulladt bele ~10 éve. Valódi Fallout 3. Ami nem csak munkacím. Ha pedig klasszikus, akkor igazán jöhetne egy Arx Fatalis 2 is...
-
Gothmog
senior tag
válasz Keeperv85 #48 üzenetére
A Fallout 1-et hagyjuk békében nyugodni! Mindenki elfelejtette volna már, ha nincs a második része! Gyakorlatilag szárnypróbálgatás volt és millió bugtól nyüzsgött.
Itt valami félreértés lesz, ugyanis pontosan a Fallout 2 volt hírhedten bugos. (Az első részt, a megjelenésekor kétszer is végigtoltam zsinórban, és én pl. egy darab bugot nem találtam benne. (Azóta nagyon sokszor végigvittem még, és sosem volt vele ilyen jellegű problémám.) A 2-nél viszont rengeteg olyan végigjátszásom volt, amit félbehagytam, mert olyan durva quest-törő vagy éppen csak egy szanaszét szívató hibába futottam bele (utóbbiakból az egyik "kedvencem" a félig eltűnő autó volt (ahol, ha az első fele tűnt el a kocsinak, akkor még új területre sem tudtál furikázni vele, hátha ott megjelenik a csomagtartó is már...))
Ráadásul az első rész, mint szárnypróbálgatás? Magam is jobbnak tartom - a bugokkal együtt is - a 2. részt, de ez azért durva túlzás.
Az első rész egy a maga módján tökéletes játék volt, amin csak tovább finomítottak (nagyobb terület, többféle felszerelési tárgy stb.) a 2-ben.
És meg ne sértődj, de ezen a mára mindenki elfelejtette volna az első részt kijelentésen pedig hangosan felröhögtem... (Nem felejtették volna el. Borítékolható, hogy kb. olyan kult státuszt kapott volna a game, mint mondjuk a Planescape: Torment.)Hogy a topik témájához is hozzászóljak, nekem a Wasteland 2 pedig óriási csalódás. Néhány hülyeséget leszámítva (pl. fog of war zónán túlról egy körön belül mellém szaladó és még meg is támadó ellenfél; vagy ha valaki 20 centiméterrel magasabb áll nálam, akkor 90% helyett már csak mondjuk 40% esélyem van arra, hogy eltaláljam...) papíron minden szép és jó benne, sok-sok jó - játékmechanikai - ötlettel. Gyakorlatilag viszont olyan szinten szürke, lapos és érdektelen, mind a grafikai stílusában (nem a 3D-t hiányolom, hanem azt a mocskos, posztapokaliptikus hangulatot), mind a történet és a párbeszédek tekintetében (utóbbi inkább csak amolyan wall of text), hogy az egyszerűen siralmas. A küldetések túlnyomó többsége is a semmitmondó kategóriába tartozik.
Néhány napja már pihentetem is kicsit így félidőben (éppen "áthelikoptereztem" az új területre - ez talán még nem csak spoiler). Eddig csupán egy-egy olyan momentumot láttam a játékban, amire azt mondtam, hogy na, ez igen, ez jó ötlet volt, igazi "fallout minőség". A többi része viszont - nagy sajnálatomra, mert igencsak vártam ezt a játékot - felejtős.
(Még szerencse, hogy a Divinity: Original Sin viszont valóban bombajóra sikeredett, és remélhetőleg a jövő év elején érkező Pillars of Eternity is hozni fogja a várt szintet.)[ Szerkesztve ]
Endure. In enduring, grow strong.
-
Keeperv85
nagyúr
Pedig hidd el, ha tényleg a megjelenésekor láttad volna az első részt, akkor a most felidézett emlékeid csak az idő szépítené meg! Imádom a játékot, félre ne értsd, de azt pl. nem imádom, hogy ha valaki úgy hal meg, hogy nem vagy ott, akkor hullája szellemként lebeg a pályára ragadva. Ha lemégy az izzásba, de nem vettél be semmi szert sugárzás ellen, többé nem jössz ki a pályáról élve... Az sem túl nyerő dolog, hogy a saját csapattársam buktat le, hiába van láthatatlanná tevő felszerelésem, mert rémisztően buta vagyis inkább nincs is AI... Főleg szeretem, hogy ha DogMeat velem jön, akkor hiába van rajtam a köntös pl. a kolostorban, tutira nekimegy az első szupermutánsnak magától, aki persze lazán szitává lő...és na ná, hogy nem működik a script, ami a "maradj a helyeden" egyszerű utasítása lenne. Ezen felül tele van az egész játék olyan tárgyakkal, amik bőven 1000 kupak feletti áron vannak, persze kifizetni egyben nem tudod, mert 999-ig van a kijelzés, így ha van is elég pénzed, akkor is buksz egy cuccod legalább, amit rá kell dobnod. Szerencsére ezt az egyik patch megoldotta és kétszerre már át lehet adni a pénzt. Remek...Olyanokat már ne is mondjak, hogy a csapattárs nem használja a fegyverét, pedig éppen semmi baja, vagy engem lő hátba/szembe lazán... Egyébként igaz: a Fallout 2 is kapott rendesen a bugokból, csak azokat kompenzálja a kiforrottsága. Addigra már egyértelmű lett mit akarnak kihozni ebből az egészből. Sajnos ma már tudjuk, hogy addigra már túl késő volt...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest