Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prof
addikt
Steamen van 1 millio jatekos jatekban, akinek egy nagy szazaleka csak futtatja a jatekot kartyak miatt a hatterben vagy idle TF2 szerveren itemek miatt. masik 3-4 millio meg chatel, forumozik, futtatja a hatterben.
Lofutyi a komplett PC jatekos, konzol, telefon jatekos tomeghez kepest, akarmekkora nev is. 7 milliard ember van a foldon
Ahogy a 2 millio eladott Xbox One is lofutyi a 300+ millio db eves eladott Pc-hez kepest.Eddig is aki akarta lehetett sajat mini HTPC-je dragan es jatszhatott a TV-n Steam-el/win-el Xbox kontrollerrel az elmult 20 evben megjelent barmilyen jatekkal.
A steam jatekosok egy nagyresze Intel alaplapi VGA-val nyomja uberverszegeny notikrol. Majd persze ok rohannak a boltba Steam Machine-ert, vagy a 3000 dollaros gamer notival, PC-vel rendelkezo 1% hardcore-nolifer reteg.
A SteamBox a Kaverinel fog kezdodni szerintem es SteamOS-nek a mai Linux videokartya tamogatas/jatekfelhozatallal semmi eselye. A sokszor beigert indie cimeknel es csak igergetik a tamogatast, mert kibaszott gaz a supportja a sokfele felepitese miatt.
Az egesz arra megy ki legyen-ek OEM gepek Valve-ot reklamozo OS-el eladva, aztan ugyanugy rarakjak a windowst de mar egybol talalkoznak azok is a Steam-el, akik addig csak gazhalmazallapotu H2O-nak ismertek.Ha megvettem 200 jatekot es 1 nem fut, nem olyan szep nem olyan gyors linuxon mar bukta az egesz, es jelenleg sok windows-os cimmel is van gond legyen az Fallout 3 vagy egyeb ami Win8-on meghasal.
Egy ujan Biosnak lenen ertelme ami a hatterben csinal mindent. Erts Big Picture felulet betoltodik ROMbol es a usertol rejtve SSD-rol betolti a windowsos vagy a linuxos jatekot a kontrollerol kivalasztott jateklistabol. A usernek meg csak hasznalni kell mint egy konzolt es szamara nicsn is olyan hogy oprendszer, mert nem szabad hogy legyen, mert jatekkonzol Siman meglehetne csinalni nekem 7 sec a win8 boot SSD-rol.[ Szerkesztve ]
-
wjbhbdux
veterán
Nem a Steam össz tartalma számít, ha megnézed a játékosok számát, a topx legtöbbet nyúzott játék jórésze elérhető már linuxon, a legtöbben mással nem is játszanak csak dotával vagy CS-vel. És multiban a több FPS fogja vonzani a playereket windowsról, aztán majd terjed szépen. Ez egy sok éves folyamat lesz, a Steamet se sokan használták 2002-ben az első beta alatt.
xbox one meg ps4.. jövőre jobb telefonom lesz mint azok a fosi gépek. 5-6 év lál
[ Szerkesztve ]
/s
-
Mardel
őstag
-
gyurcio
tag
Szerintem simán befuthat a Steam OS, anno a Steamet is leírták és mégis bejött. Egyébként faxa "kis" gép ez.
-
hommeros
őstag
-
DopeBob
addikt
Ha elolvastad amit írtam, kiderül belőle szerintem, hogy nem a SteamOS-el van a bajom, hanem ezekkel a konzolokkal. Alienware gépet vennél pl? Nem mert drága, ugyanazt összerakod olcsóbban... akkor egy ilyet ki és miért venne meg? Ugyan ez igaz lehet külföldön is, mert ahogy olvasgattam, nem nagyon megy nekik a szekér mostanában.
Nem akarok egyébként senkit meggyőzni, egy csak egy vélemény, ami van mindenkinek. Vitázni is szeretek, meggyőzhető is vagyok, de ne személyeskedjünk. Majd 2 év múlva visszatérünk a kérdésre
Milyen szándékuk lehet? Tényleg kíváncsi vagyok. Hogy mennyire szar a DirectX, azt rögötn megtudjuk, amint lesz Mante patch a BF4-hez. Nincs egyébként konzolom, több ismerősnek van, játszottam már rajtuk sokat, nekem egy Mini-ITX gépem van jelenleg egy eléggé felokosított XBMC-vel, ezen keresztül indíthatóak pl a játétékok is kb így: [link]
MZ/X
-
Danex
addikt
A fő probléma ,hogy az emberek nagyon nagy része úgy tekint erre, hogy SteamOS = "venni kell egy ilyen csilliós masinát" ,holott magad összerakva olcsóbban is megtudod szerezni azt. Tehát a kényelmet fizeted meg, hogy össze van rakva patentra a rendszer.
A grafika meg megint más...egy 4 éve rendesen összerakott PC még ma is tisztességesen megállhatja a helyét. Ha meg azt nézzük ,hogy konzolra mennyibe kerülnek a játékok és Steamen mennyibe... a difitből 4év alatt kijöhet egy VGA Upgrade.
Azt se szabad elfelejteni, hogy a konzolok messze nem FullHD felbontásban és gyakran nem is 60FPS-el működnek... HD-ba meg nem nagy kihívás kimaxolni a játékokat.
-
hommeros
őstag
Szerintem érdemtelen a vita. Egy PS4 pl 130k, egy ilyen gép 300k. 3x annyiba kerül, tehát miért ne tudhatna annyiért többet? Csak valszeg kevesen játszanak majd vele. Na de hát kit zavar, hogy multiba 16-os pályán ketten tolják.
Nem tudom, ki állítja, hogy a PS4 és XBOX One fix 50FPS-el futtatja a játékokat, de szívesen vennék egy tesztet, ahol ezt bemutatják.
[ Szerkesztve ]
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
Jack@l
veterán
Hatalmas előny, hogy évek mulva is ugyanazon a kis szutykon kell futnia mindennek, ami kiadáskor volt, ja... De még nagyobb előny, hogy szinte ugyanannyiért fogja adni a kiadó őket, de már negyedannyiból legyártja, mert annyira lement az ára közben az elavult HW-nek.
A konzol egy dologra jó, bekorlátozni a fejlesztőket, aztán szívjanak ők a szűk erőforrásokkal 5 éven át.
Abbahagyom mert látom tényleg nem igazán érted a szar a dx és egyéb "szakmai" cikkek valódi szándékát.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Low Noise
senior tag
Meglehet, hogy nem lesz sikeres, de legalább van egy cég aki megpróbálja felkarolni a pc gaminget aminek szüksége is van egy segítő jobb-ra. Ha még exclusive címek is elkezdenének szállingózni a kettő már életképes játék platformmá, sőt akár konkurenciává tehetné a steam gépet.
(Már az előző kommentembe nem tudtam ezt bele írni, lejárt a szerkesztési idő.)
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
Ha lesz Mantle API PC-re, akkor kiderül, hogy csak a DX miatt milyen hátrányban van a PC eleve... OpenGL kb ugyan ez. A konzolnak eddig is az volt a hatalmas előnye, hogy egyetlen fix HW, amire megírhatják az agyonoptimalizált kódot, mindenféle magasszintű api kihagyásával.
Én ezeknek a gépeknek nem látom semmi értelmét. Van PC-m, rá van kötve a TV-re, van vezeték nélküli kontrollerem is, néha ott FIFA-zok, ha jó lesz a SteamOS, még az sem kizárt, hogy használni is fogom, elég sok játékom van ott. De egy túlárazott szar n+1 gépet nem fogok venni a mostani mellé, amikor a világon semmi de semmi értelme nincs.
MZ/X
-
Jack@l
veterán
Erre írtam:
"Egy box, vagy egy ps4 valószínűleg jobb grafikát tud produkálni"Nem, a büdős életbe nem tudott és nem is fog. Gyakorlatilag egy 7850-nél gyengébb karit hasonlítassz össze egy csúcskategóriással.(prociról már nem is beszélek...)
A többi csak mese habbal, amit te nagyon elhittél.UI: Én már akár használhatnám is, hisz ma jön ki a SteamOS
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Low Noise
senior tag
A 4 évente váltás teljesen jó időzítés, ha négy évente lenne generációváltás konzolon az lenne az ideális.
Az agymosást szerintem úgy értette, hogy voltak a PH-n cikkek miszerint az új konzolok sárba tapossák a legjobb aktuális PC-ket, aztán no lám nem, hogy nem tapossák sárba, még az is nagy durranás ha valami fullhd-ban fut rajta, akkor nagy csinnadratta, bejelentés és cikkek jelennek meg ha ez megvalósul egy játéknál pl Xbox One-on konzolon. Ennek ellenére elismerek a konzolok 1-2 előnyét az exclusive játékokat és a fix hardvert, utóbbi áldás és átok egyben.
[ Szerkesztve ]
-
DopeBob
addikt
Azért az agymosás talán egy kicsit durva, én írtam valahol, hogy akinek az enyémtől eltérő véleménye van az egy barom?! Vagy mi?
Egyszerűen csak nem látom ennek az egésznek az értelmét még mindíg, egy PC jó drágán, ami konzol akar lenni, de sosem lesz, ha pedig mégis, akkor meg már nem lesz a klasszikus értelemben vett PC, konzolnak meg sokkal jobbak vannak. Hiába most jó a konfig, 4 év múlva majd megint lehet szüttyögni, hogy melyik játék milyen részletességgel megy normálisan. El nem tudom képzelni, hogy majd mindenki nekiáll, és vadul fejleszt és optimalizál mindent linuxra a Valve kedvéért. Most egy kiadó akkor majd fejleszt a két konzolra, Windowsra nyilván DirectX, és még a Valve kedvéért linux+opengl. Nem kizárt, de nem tartom valószínűnek. Vagy Te talán már elő is rendelted annyi jó?
MZ/X
-
Low Noise
senior tag
Gőz, hehe ez jó
-
Low Noise
senior tag
A Titan értelmetlen bele csak az àràt rontja a gèpnek. Ettől eltekintve Jó.
-
BlackSoft
addikt
Steam Machine..... Ez egy sima PC....
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
TESCO-Zsömle
félisten
Kevés olyan szakszerűen összeállított 300k-s gép van, amivel ne tudnál futtatni 5, vagy akár 10 évvel később megjelenő játékokat...
És pl egy nenxt-gen konzollal ellentétben ezeken tudod futtatni az 5, vagy akár 10 évvel ezelőtt megjelenteket is.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Jack@l
veterán
Látom sokat olvasod a ph-t, további jó agymosást, nálad erősen hatott
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ezt Te se gondoltad komolyan hogy egy box vagy egy ps4 jobb grafikát tud produkálni mint egy titán egy brutál i5-i7 procival mert kb a jelenlegi első felhozatalnál még a full Hd felbontással( már ha van egyáltalán ) az 50 fps se nagyon van meg...lehet számadatokban jobb de a valóság MÉG messze van ettől.
Mint írták Dual oprendszer azaz teljes értékű Pc és egy pc-s konzol egyben. nem kérdéses melyik masina a sokoldalúbb..
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
gyáliSanyi
őstag
Ó hogy már mindent le akarnak egyszerűsíteni. Pedig nincs is annál jobb, mint újabbnál-újjabb erőforrások után kutat az ember az aprók közt vagy éppen a boltokban és saját maga rakhatja össze a gépet.
Live poor, die rich.
-
félisten
Szerintem nem is olyan sok 300 k egy titánnal szerelt gépért oprendszerrel együtt. a Titán és az Oprendszer maga több mint 200 ezerbe kerülne.
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Kicsi játszós számítógép (G4600, 8GB, MSI P106-90 3GB GDDR5)
- TP-Link TL-WR941ND Ver. 5.1 Wireless N Router 300Mbps
- eladó Canon Rf 15-35 F2.8 L IS USM
- Delock 18136 / 5.25 Installation Frame for 1 x 3.5 / beépítő keret
- Asrock J4125-ITX alaplap / dobozokkal, tartozékokkal, gyári állapotában / 4lza garanciával.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest