Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
scyllarus
veterán
válasz
Hopkins95 #10 üzenetére
Rohadtul nem rossz. Én már jópár éve függőleges egeret használok, miután az elsőt kipróbálva 2 hét alatt teljesen elmúlt a vállfájásom. Teljesen azóta sem tudtam megszokni, de az egészségem miatt muszáj. És azóta minden gépemen ilyet használok, munkára, szórakozásra és játékra is. Sokat játszom, fps-től az online játékokig mindenhez bevált.
-
hallador
addikt
válasz
Synthwave #54 üzenetére
A másik probléma, hogy nem véletlenül találták ki ezt a koncepciót. Aki tényleg dolgozik annak komolyabb problémákat is okozhat ha hagyományos egeret.
Rendszeresen akik pl Windows szerverekkel dolgozni, mint rendszermérnök, és idősebbek, akkor könnyen így hüvely problémákat okozhat a napi 10 - 12 óra egér használat, nekik kifejezetten segítenek ezek a megoldások.
Persze nem gémer pistikék akik szerint valami azért hibás koncepció, mert nem adnak el belőle annyit, mint a 12 ezer ft-os noname gamer egérből, aminek a teteje 120 lyuk van, a könnyítés miatt, még nem lesz hibás a koncepció, csak a gamer pistiknek nincs szüksége ilyen eszközre.Nekem pl igen. Röviden ennyi.
-
hallador
addikt
válasz
Synthwave #54 üzenetére
Figyu má, mit találsz azon fircsának, hogy nem kell emelgetni az egeret, hanem kb 1,5-szer akkora alapterület kell neki, és ennyi. Nekem soha nem kellett emelgetnem a sajátomat. Szóval ezt max az állítja aki nem használ ilyen egeret.
A tömege akkor lenne fontos, ha nagyon gyorsan emelgetve kell használni az egeret tipikus gamer felhasználás esetében. Ebben az esetben nem az a cél.Én is ilyen egeret használok, és nem érzem azokat a dolgokat amiket itt állítasz. Persze ez magánvélemény.
-
Reggie0
félisten
válasz
Synthwave #54 üzenetére
"Attól, hogy valami nagyobb térfogatú, még nem muszáj nehezebbnek lennie."
De muszaj, mivel nagyobb a felszine is(arrol nem is beszelve, hogy a belsejeben tobb szerkezeti elem kell, vagy nagyobb falvastagsag, hogy nagyobb felszineken a merevseg ne csokkenjen), a muanyag surusege meg nem fog a juzer ket szep szemeert felezodni.
-
McDuglas
aktív tag
Attól függően lustán arrébb toszogatás alatt mire gondolsz ez nem akkora probléma; eddig a kettőt amivel dolgoztam mindegyiket odébb lehetett egyszerűen tolni, pöckölgetni.
A ledöntés tényleg létezik, (bár MX Verticallal még nem sikerült produkálnom, a Gembird-el néha igen) de azzal is max 10-15 másodpercet vesztesz, havi néhány alkalommal. (Ha a saját emlékeimből indulok ki) -
törölt tag
Amerre nézelődtem, ott elő-elő jött a téma, hogy a kezed beleakad, pl.: amikor kétkezes gépelésről váltanál vissza egerezésre.
Ezeket a (dolgokat) inkább bal kéz felé vagy a perifériás látótéren kívülre kell rakni, akkor reflexből kénytelen vagy a kezed után nézni, így kisebb az esélye hogy lesodrod. -
yorgashx
tag
Amúgy a vertikális egereknek - megszokástól és használattól függetlenül - van egy iszonyatosan nagy hátránya, ami nagyon ritkán jön elő az ilyen diskurzusokban, pedig nagyon kézenfekvő (vagyis éppen az ellentéte, de mindegy).
A hagyományos egeret lustán arrébb tudod toszogatni, pöckölgetni, viszont ezt nem; az olcsóbb verziók nagy részét nagyon könnyű ledönteni is, de a prémiummal is megesik, ha véletlen valamihez (kávé, telefon, stb) oda akarsz kapni. -
A vicc, hogy most meg sem fordult a fejemben a géjmerkedés, csak az egyszerű, hétköznapi használat és az irodai jellegű, némi képmanipulálással vegyített munka lebegett a szemem előtt, ezért örülnék, ha nem adnál szavakat a számba.
Most válaszolok akkor: nincs is jobb annál, mint pixelpontossággal dolgozni valami lagos (unreszponzív) wireless mütyürrel. Szerencsére azóta eltelt némi idő, és több gyártó is (Logi Lightspeed, Razer HyperSpeed, G-Wolves, Glorious, Finalmouse, de a Pulsarról, Fnaticról és Ninjutsóról is jókat hallottam) már effektíve vezetékes szintű 2,4 GHz-es kapcsolatot tud biztosítani, amit nem hogy Photoshophoz, de versenyszintű FPS-hez vagy Starcraft mikrózáshoz is bármikor használnék.
-------------------------------------------------------------------------------------
(#50) Lenry: A reakciókat látva végesen sincs semmi értelme, de az egeres topikban szívesen látunk. A magas lovon viszont nem árt a sisak, nekem meg csak sapkám van.
-------------------------------------------------------------------------------------
(#51) Reggie0: Sör helyett inkább jeges tea.
Attól, hogy valami nagyobb térfogatú, még nem muszáj nehezebbnek lennie. Ezek a vertikális cuccok valahogy soha nem voltak könnyűek, és mivel az ízületek kímélése a cél, ezt eléggé furcsának találom, pedig elvileg célközönség volnék, mert romon vannak a kezeim.
"Az emelgetest felhozni ellenervkent, kb. olyan, mint a BKV ellen ervelni azzal, hogy mindig futni kell a busz utan."
A-a. Inkább olyan, mint a BKV ellen érvelni azzal, hogy a reggeli csúcsban egymás hegyén-hátán állnak az emberek a tolószék számára előkészített helyen.
(#52) Marci.32: "Nem tudom, hogy mit vagytok úgy kiakadva az egér megemelésén"
Ezzel nem vagy egyedül...
-
Reggie0
félisten
A rossz szokasokat lehet korrigalni, bar nyilvan a finommotoros kepessegeket egy adott kor felett nehez elsajatitani, de ez az eszkoz letjogosultsagat nem befolyasolja, legfeljebb a vasarlok koret. Az emelgetest felhozni ellenervkent, kb. olyan, mint a BKV ellen ervelni azzal, hogy mindig futni kell a busz utan.
-
Marci.32
csendes tag
Nem tudom, hogy mit vagytok úgy kiakadva az egér megemelésén, mindenkinek egyéni preferenciája, hogy hogyan használja.
Én is vertikális egeret használok lassan 4 éve, természetesen egészségügyi okokból. Én kis területen mozgatom az egeret, és inkább emelem, mert számomra így kényelmesebb.
Hama EMC-500-at használok, vezetékesben elég könnyű, de az elemes verzió se sokkal rosszabb. Most már talán a Trust csinálja ugyanazt a típust, a Hama nem.Valakinél az is felmerült, hogy levegőben van a keze/csuklója. Én eleve zselés csuklótámaszt használok, mert kénytelen vagyok.
Ahány user, annyi probléma... akinek (még) nincs problémája, annak elhiszem, hogy tájidegen a vertikális egér, de egyre több embernek a megélhetését jelenti. Utólag azt mondom, hogy bárcsak eleve ilyet használtam volna mindig is (megelőzési céllal), akkor talán nem lett volna gond a kezemmel.Amúgy az általam megszokott "olcsó kínai" vertikális egerekhez képest az MX Vertical valahogy kényelmetlen volt, amikor kipróbáltam, nem állt kézre. Ez megint egyéni dolog...
-
dabadab
titán
válasz
Synthwave #48 üzenetére
Csak itt nem azok.
LOL
Már megint azt játszod, hogy csak gamerkedésre lehet használni az egeret, ott is csak esportoló szinten. Emlékszem még arra, amikor azt fejtegetted, hogy vezetéknélküli egér Photoshopra is alkalmatlan, de amikor felmerült a kérdés, hogy "miért?", arra már nem volt válasz.
-
-
Reggie0
félisten
Ez jo kerdes. A fo kulonbsegek a ketto kozott:
lift:
- elemes, nincs usb, alacsonyabb, a kisujjad is kozelebb van az asztalhoz, esetleg hozzaerhet, a radios usb sticket bele lehet raknimx:
- akkumulatoros, van usb, kicsit magasabb, a gombok szelesebbek, a radios sticknek nincsen helyeJelenleg kb. egy arban van a ketto.
-
keszegh
csendes tag
budapesten melyik boltban lehet kiprobalni ezt illetve az mx verticalt, hogy melyik all jobban kezre?
-
Nem mindenki 1 x 1 cm-en mozgatja egy sínen az eszközt, és nem mindenki
Chrome-banböngészőben akar vele csak böködni. Azt hittem, ezek evidenciák. Egyszerűen kényelmetlen és erőltetetten körülményes emelés nélkül használnom az egeret.---------------------------------------------------------------------------
#36 Duracellm...: 1600 cpi-t használok + 2 x Full HD-t.
-
negeev
csendes újonc
Nekem van MX Vertical-om. Imádom! 🔥Sokkal jobb a csuklómnak, mint a hagyományosak.
-
törölt tag
1920p és 1200dpi-nél én sem emelgetem már felesleges, de 800dpi-nél biztos hogy fel-felkapnám én is "heves akcióban" mert tudom hogy különben el-elfogy alóla a pad.
400dpi-n meg nincs miről beszélni. -
-
(#31) és (#32):
Ahogy sejtettem.
-
Olvasva a vertikális hozzászólásokat szerintem ti nem nagyon emelgetitek az egeret vagy nem tudom. Ami ilyen függőleges féltéglát próbáltam, mind fizikai fájdalmat indukált záros határidőn belül..
-
vadkörte
addikt
Évekig küzdöttem ínhüvelygyulladással és kéztő alagút szindrómával. Aztán beruháztam egy DeLux M618 Plus RGB-t majd egy simát is, utóbbit a munkahelyemre. Ezek még ennél a Logitech-nél is vertikálisabbak, a külső él, majdnem függőleges. (ránézésre kb. 80-85°) A felhasználási terület normál irodai munka, kiadvány-, videó-, fotószerkesztés. Minimális játékkal (szokni kell!)
Ennek úgy 3-4 éve, a hozzászokás eltartott egy ideig, de azóta nem fáj a kezem, nincs ínhüvely gyulladásom és a kéztő alagút szindróma is megszűnt.
Járulékos, hogy a munkahelyemen a gépemet ennek köszönhetően rajtam kívül senki sem tudja használni, mivel nem tudnak az egeremmel egerészni. -
-
McDuglas
aktív tag
válasz
#16939776 #24 üzenetére
Abszolút nézve, a csuklómmal jobbra-balra korrigálom az egeret, csak ugye mivel a tengely el van forgatva kb. 60-70 fokkal ezért nem jobbra-balra kell korrigálnom csuklómon magán, hanem fel-le.
Ha azt akarom befolyásolni mennyire nehezedek rá az egérre, azt az egér hátsó ívén a a tenyeremmel teszem. -
Reggie0
félisten
Elgondolkodtato, foleg ennyiert. A kozepso ujjamon - amivel gorgozok - folyamatosan kuzdok az inhuvelygyulladassal.
-
törölt tag
Köszönöm a kimerítő választ, így már én is kicsit jobban átlátom, hogy milyen koncepcióval lehet ezen navigálni.
Még egy kérdés: írtad hogy a csuklód fel-le mozgatod. Ez a precíz/kevésbé precíz mozgás közötti váltáshoz kell, pl. csukló-alkar-ból mozgatás közti váltáshoz használod, vagy ezzel inkább az egéren lévő a súlyt, így a padon való csúsztathatóság mértékét állítod/korrigálod? -
McDuglas
aktív tag
válasz
#16939776 #19 üzenetére
A kezem jobb éle még lent van a deskmaton, klikkeléskor a hüvelykujjat eltartva se mozdul be az egér. Mozgatáskor van minimális szerepe, de inkább csak precíziós korrekciónál - hüvelykujjat eltartva is simán lehet fel alá (+jobbra balra) karistolni. Inkább a marok rész tart, mint a hüvelykujj.
Hozzátenném, egy ilyen egérrel nem 360 noscopeozik az ember, nincsenek akkora gyorsítások, pláne ha az ember magasabb dpi-t használ.
Én főleg alkarból + csuklón kb. a fel-le tengelyen (nem a jobbra-balra mint normál egérnél) mozgatom. -
updog
őstag
Én rongyosra használtam (még mindig használom, csak kopik a "bevonat") egy MX Vertical-t, napi 10-12 órát lassan 3 éve. Pár nap volt megszokni, azóta imádom. Nem állítom hogy világmegváltás, de legalább olyan kényelmes mint bármelyik egér, talán a könyökem kevesebbet ropog mióta normálisan tartom a kezemet. A flow funkciót nem használtam, de azt igen hogy egy gombnyomás váltani 3 eszköz közt (van laptop és asztali gép is az asztalomon, így ugyanazokkal a perifériákkal (a billentyűzet is ilyen) egy pillanat alatt máris a másik gépet használom, btw telefonnal is simán megy).
Annyi előnye van a Verticalnak a Lifthez képest hogy USB-C a töltője, így ha pont akkor merül le amikor használnám, gépre rádugom, tölt, és közben használhatom is vezetékesen, ha jól látom a Lift ezt nem fogja tudni (persze ott meg egy elemcsere megoldja egy pillanat alatt).
-
törölt tag
Az a padozat amit neki szántak elég magasan van ahhoz, hogy a csuklód a levegőben legyen, én úgy gondolom. A hüvelykujjnak kell stabilizálnia azt a 125g-ot jobbra gyorsítás esetén, közben meg kell támasztania a fő-gombokra kifejtett dinamikus erőket, valamint mivel 125g-ot markolva csuklóból/felkarból nem leszel túl precíz a pozícionálásban, a szenzor mikro-korrekcióját is el kell végeznie a mozgás közben.
Vagy teljesen rosszul gondolom, és a kéz ráhelyezése után már nincs semmi dolga hüvelykujjnak?! -
tmarkee
tag
2 éve használom az MX Verticalt, nagyon nagyon jó, csak ajánlani tudom mindenkinek. Persze nyilván ez nem gamer célokra készült, de minden másra tökéletesen megfelelő és kényelmes. Előtte nekem is volt 5 eft-os vertical olcsó egerem, de azt kb egy-másfél évig tudtam használni, mert meghibásodott ->kuka. Ekkor vettem ezt a logitech mx verticalt.
-
dabadab
titán
Sokáig egy Evoluent Vertical Mouse-om volt, de azon pár év után a gumirozott rész kezdett ezzé az undorító, ragacsos masszává válni, így lecseréltem egy MX Verticalra. Az Evoluenten szerintem jobb volt a dedikált középső gomb, de tulajdonképpen a scrollwheellel is simán lehet klikkelgetni.
Dolgozni teljesen jó, csgo-zni esélytelen, arra otthon ott van a G604. -
McDuglas
aktív tag
Örültem volna, ha hamarabb megjelenik, de tavaly már lőttem egy MX Verticalt, amikor az olcsó 2000 forintos kínai próba vertikál elkezdett problémázni. Én amúgy teljesen meg vagyok vele elégedve - nincs hüvelykujj görcs (ez honnan jött? azzal nem kell szorítani) a 135 g se vészes. (Lesúlyozott G502-hez képest pláne nem)
Nekem HP "ergo" wireless meg valami CM egeret váltott a melózós gépen és azokhoz képest egy megváltás. Hosszabb távon eddig vagy ez vagy a G502 ami kényelmes tud maradni, minden más hasogat.Szerk:
#9 NandoXXL
Én erről a gembirdről váltottam MX Verticalra. Kipróbálni tényleg jó, játékon kívül mindenre elmegy, meg csak valamelyik oldalsó klikkje kezdett szórakozni 1 év alatt - de nálam az tette be a lécet, hogy deskmatra váltottam és azon nem működött a gembird... -
Ilyen ergonomikus, meg olyan életelixir, aztán 125 gramm. Azt nagyon szereti a csukló és a kézfej, lehet, hogy vagy 10 percig is el tudnám viselni hasogató fájdalom nélkül...
A legjobb megoldás a tünetek elkerülésére/enyhítésére egy 50 gramm körüli, normál ergo vagy pedig egy korrekt trackball.
-
dgabor80
tag
Néha fáj már a kezem a G402-n...de jókor jött az infó, akkor megkímélem magam egy próbától és majdan egy Hardveraprós hirdetéstől.
Köszi! -
menpee
aktív tag
Nekem is van dőlt egerem, a filléres kínai verzió. Weboldalakat böngészni, Youtube-on kattintgatni elmegy, de amint valami olyan jött szembe, ahol vagy pontosság vagy gyorsaság kellett, ott mindig visszakerült a G402. Hetek alatt sem tudtam igazán megszokni lassan két évtized normál formájú egérhasználat után.
Akinek betegség miatt szükséges, az úgyis ilyet fog nyúzni vagy semmit, akinek eleve nem kell, az pedig csak egy felesleges tökönlövéstől kíméli meg magát, ha kihagyja. -
Tigerclaw
nagyúr
Ezzel az a baj, hogy ameddig nem tudjuk kipróbálni addig fogalmunk sincs, hogy jobb vagy rosszabb a hagyományosnal. Valahol a zsenialis es a borzalmasan rossz között van. Az ilyeneket kellene tesztelnie a PH!-nak 5 különböző userrel különböző feladatokra legalább egy hétig.
-
copass
veterán
hüvelykujjgyilkos féltégla
-
"...egyszerre három eszközhöz is csatlakoztathatjuk az egeret, a megfelelő szoftver telepítése után pedig egyszerűen a kurzor átmozgatásával is válthatunk, sőt, adatokat is másolhatunk közöttük."
Ez jól hangzik ,ha működik is, akkor meg duplapluszjó.
Tetszik. Külsőre jobban is, mint a nagyobb testvére
Új hozzászólás Aktív témák
ph A bal- és jobbkezes verzióban is elérhető Lift jelentősen olcsóbb, mint a márkán belüli konkurensnek számító MX Vertical.
- Bestbuy játékok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Okos Otthon / Smart Home
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Új Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 2024 - SpaceBlack (3év garancia)
- Macbook Air M2 15,3 512GB SSD Ezüst
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- NZXT Riser Cable PCIe 4.0 x16 20cm fekete (Kishibás) INGYEN FOXPOST
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest