Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
misx
senior tag
válasz
GypsFulvus2 #204 üzenetére
Anyagi kárt ugyan nem, de akkor sem legális (eredeti) verziót használsz és ha abból valamilyen károd lesz (pl. vírusos a crack, ami megfertőzi a géped), akkor ők mossák kezeiket. A licenc dologban viszont teljesen igazad van. Én a földhasználati joghoz szoktam ezt hasonlítani, amikor bérelek egy földterületet, művelem, learatom a róla termést, de a föld továbbra is a tulajdonosé. Ha letelik a bérleti idő és nem újítom meg, akkor visszaszáll a földhasználat joga a tulajdonosra. Szoftvereknél is van ilyen, hogy nem kapsz végleges licencet, hanem csak bérled, ameddig fizetsz, addig használhatod, jár a support, stb. (elsősorban üzleti szoftvereknél fordul elő).
-
VIC20
őstag
válasz
Sirandrish #203 üzenetére
Na, figyelj!
Tény, hogy ami manapság jogalkotás címén folyik, az sok tekintetben vicc, de azért a jó, öreg Btk-ban megbízhat az ember.
Teljesen más a két tényállás, teljesen más fejezetben is található. El kellene gondolkodni, hogy miért van ez így.
-
alvarezlopez
tag
válasz
hülyegyerek #194 üzenetére
Nem a konkrét vádolást értettem cseszegetés alatt, hanem magát hírt. hogy most bizony "megkeresünk minden kalózt és jól megbűnhődnek".
Én például rendszeresen letöltöm a crackeket a játékokhoz, hogy ne kelljen berakni a CD-t. Ugyanis nagyon hangos, melegít ráadásul zabálja az akksit. Akkor nekem már van félnivalóm :/ -
Sirandrish
legenda
válasz
GypsFulvus2 #214 üzenetére
Személyeskedtem?
"Még az elején azt hittem egy értelmes ember vagy és tényleg észérvekkel be akarsz kapcsolódni a beszélgetésbe...hát tévedtem..mindegy
"
Ezt írtam..igen...tévedtem, mert nem hogy érveid nem voltak de még csak el sem olvastad az előzményeket..
Arról hogy te miket látsz bele , nem én tehetek!
Nyah mindegySzerk: Az E-Péniszt miben mérik? Bitben?
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Sirandrish #211 üzenetére
Helyes, helyes. Személyeskedj csak tovább. Mindenki láthatja, hogy a te E-péniszed a nagyobb...
-
byZsolt
tag
kicsit belekeveredtetek a vitába látom....
már majdnem elkezdtem irni újra amit gondolok, de teljesen értelmetlen vitát inditanék, ezért lezárom.
-
Sirandrish
legenda
válasz
GypsFulvus2 #210 üzenetére
LOL
Úgy látom a mimóza lelked erősebb mint a szövegértelmezési képességed...
De azért köszi hogy ilyen rövid idő alatt ilyen sokszor sikerült megnevettetnedMég az elején azt hittem egy értelmes ember vagy és tényleg észérvekkel be akarsz kapcsolódni a beszélgetésbe...hát tévedtem..mindegy
-
GypsFulvus2
őstag
válasz
Sirandrish #209 üzenetére
Óh. Szóval én vádaskodom. Miközben te írtad, hogy 30 barátomnak adom tovább a szoftvert... Azt hiszen ennek a "párbeszédnek" a továbbiakban tényleg semmi értelme.
-
Sirandrish
legenda
válasz
GypsFulvus2 #208 üzenetére
AZ egész Innen indult...szerintem ez nem én vagyok és szó van benne eladásról..
Erről ment a vita...erre megjössz ide úgy hogy el sem olvasod és vádaskodsz..
Erről ennyit! -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Sirandrish #207 üzenetére
Ne is olvasd végig. Vicces, hogy hogy olyan hozzászólást minősítesz amit végig sem olvasol.
205. hsz-edben az én hozzászólásomra válaszoltál. Ezek szerint azt sem olvastad végig, vagy nem értelmezted azt. Végigolvastam az előző hsz.-eket. Nem vettem észre, hogy (rajtad kívül), bárki is beszélt volna eladásról, kölcsönzésről. Ha volt ilyen hsz. linkeld be kérlek! -
Sirandrish
legenda
válasz
GypsFulvus2 #206 üzenetére
A hozzászólásod végig sem olvasom mert nevetséges...
Te egy beszélgetésbe csöppentél bele ami igenis arról szólt hogy mi van akkor ha a későbbiekben eladja..
Vicces hogy kikérsz magadnak dolgokat miközben arról sincs fogalmad hogy mihez szólsz hozzá... -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Sirandrish #205 üzenetére
Igen meglesz, ha kopognak. Mindegyik, kivétel nélkül. Ki beszélt itt eladásról, kölcsönzésről??? Mutass már kérlek a hozzászólásomban egyetlen erre utaló mondatot, kifejezést! Igazán kedves tőled, hogy olyan dolgokkal gyanúsítgatsz és rágalmazol, amelyeket soha nem tettem. Nyilván távérzékeléssel dolgozol, és jobban tisztában vagy a szokásaimmal, mint én magam. Remélem nem lepődsz meg, ha ezt kikérem magamnak!
Én arról beszélek és előző hozzászólásomban is arról írtam, hogy ha megvásárolsz egy játékprogramot, akkor nem követsz el lopást, és egyetlen centtel sem károsítod meg a fejlesztőt/kiadót azzal, ha utána a gépeden (gyengébbek kedvéért: a saját gépeden, és kizárólag csak azon) nem a megvásárolt, hanem egy letöltött verziót telepíted. Erre akkor kényszerülök, ha pl. egy kiadó kliensprogram használatára kényszerít rá. Legjobb példa erre a készülő Mass Effect 3, amelyet csak az EA Origins rendszerén lehet majd futtatni. Nem áll szándékomban sem ezt, sem más kliensprogramot futtatni a gépemen (főként nem ezt a legalizált spyware típusút). Meg fogom vásárolni a játékot, de orgins a gépemen nem lesz soha. A kiadót nem éri kár, a játékot kifizettem, teljes áron. A játékhoz való jogot megvásároltam. És meglesz a polcomon, ott lesz mindig, akár tettszik ez neked, akár nem. Ha a kiadók nem a felhasználók adataival való kereskedésre koncentrálnának, akkor minden további nélkül használhatnának olyan rendszert, mint a GOG. Ez az egyetlen digitális disztribúciós rendszer, amelynek tagja vagyok, és az egyetlen, amelyet nyugodt szívvel tudok ajánlani bárkinek. A Witcher 2-t is GOG verzióban vásároltam meg, és ebben az esetben nem is volt szükség más verzió használatára; ez fut a gépemen.
-
Sirandrish
legenda
válasz
GypsFulvus2 #204 üzenetére
Így még jobb mert akkor el sem adhatod...ergo meglesz ha kopognak nemde?
Mellesleg mi az hogy nem darabra adják?
DE..megveszel 1 darabot..és épp ezért nem adhatod el 10szer és nem is adhatod kölcsön 30embernek...mert a "licensz"et te veszed és nem 30barátod.. -
GypsFulvus2
őstag
válasz
Sirandrish #203 üzenetére
A szoftver nem a te tulajdonod. Licenszeled. Szellemi termék, nem pedig anyagi, mint egy BMW. Innentől a példád nem érvényes. Nem darabszámra adják. Ha megvásároltad, akkor kifizetted a licensz árát. Ha megvásárolt terméked van, de mellette egy egy virágbolti változatot használsz, azzal nem okoztál semmiféle anyagi kárt a fejlesztőnek/kiadónak. A lopás pedig anyagi kárt okoz.
-
Sirandrish
legenda
-
byZsolt
tag
válasz
Sirandrish #199 üzenetére
én ezt nem tartom ugyan olyannak. Egy , a szoftverről gondolom másolatot készithetek vagy ilyesmi. na most a én megvettem, és a trrentről ugyan azt töltöm le , amit megvettem, mert ez nem egy kézzelfogható termég.
Na mindegy ez tul bonyolult, és ténleg csak arra volt jó, hogy egy kisebb tömeget rávegyenek, hogy megvegyék eredetibe. -
VIC20
őstag
válasz
Sirandrish #199 üzenetére
Ugye ez most vicc volt?
(Remélem, nem égeted magad azzal, hogy ezt komolyan is gondoltad!)
-
Sirandrish
legenda
Ez egy vicces dolog de igen..bűnös vagy..hiába veszed meg, ha mellette ellopod akkor ellopod..
Gondolj bele...bemész egy BMW kereskedésbe..veszel egy 5ös BMW-t meg még el is lopsz egyet...szerinted bűnös vagy? Naná!
De ezer példa lenne még..veszel egy kenyeret meg egyet lopsz...stb stb.
Szóval ha megveszed de mellette le is töltöd akkor bizony jogosan dádálhatnának el.. -
byZsolt
tag
válasz
Sirandrish #197 üzenetére
Na jó ebben egyetértek,
De,
Ha én megveszem, majd mellette le is töltöttem, akkor is félnivalóm lehetne, mert letöltöttem, . Hiába vettem meg legálisan is.Teszemaszt, 4-5 hónap múlva eljutnak hozzám, amikor már rég nincs meg az eredeti mert vagy továbbadtam, vagy elhagytam stb. De mivel én torrentről is letöltöttem, ezért szerintük bűnös vagyok. És már semmi nics az eredeti játékról nálam.
-
Sirandrish
legenda
-
byZsolt
tag
válasz
Sirandrish #195 üzenetére
a konkrét gond szerintem, a burkolt fenyegetés.
És ez egyre többször fordul elő. -
Sirandrish
legenda
válasz
alvarezlopez #193 üzenetére
Miért?
Hozzád bekopogtak hogy neked nem eredeti a játékod miközben az volt? Nem hiszem.
Innentől nem hinném hogy bármivel is kellemetlenséget okoztak volna neked vagy bárki másnak aki eredeti példánnyal rendelkezik.. -
hülyegyerek
addikt
válasz
alvarezlopez #193 üzenetére
Senki nem cseszegetett senkit, szerintem a fórumozók közül egy embernek sem írt a CD Project, hogy nem eredeti a játéka, pedig szerintem nem az. Szóval ennyit erről.
Ha lett volna akár egy konkrét eset, hogy valakit igazságtalanul büntettek meg, akkor lehetne panaszkodni, addig szerintem meg csak szócséplés. -
alvarezlopez
tag
Nem. Semmi ilyenre nem gondoltam.
Engem csak az zavar, hogy mostanában folyamatosan csak a kalózvadászatokról hallani (sopa, megaupload, piratebay). Amikor az utóbbi pár évben pont azt tapasztaltam, hogy egyre többen vásárolnak eredeti szoftvert.
És most hogy elkezdenek razziázni mindenfelé, szerintem csak olajat öntenek a tűzre.
Én is tiszta vagyok egy ideje, de biztosan meggondolnám egy ilyen cégnek a termékének a megvásárlását, aki majd azzal fog csesztetni, hogy vajon eredeti -e az én példányom. -
byZsolt
tag
ekkora kamu baromságot rég hallottam.
ez csak arra volt jó, hogy pár ezer százezer (jobb esetben) ember megvette eredetiben.
-
katt777
félisten
válasz
alvarezlopez #189 üzenetére
Arra gondolsz, hogy ne csak a játék 1/3-át adják ki, és még a 2.0 verzióval is bugosan?
Sztem az a szoftvergyártó a jó fej, amelyik nem b.ssza fel az agyamat a pénzemért, hanem használható játékot ad ki. Bár tudom, maradi vagyok, majd jönnek a bérhozzászólók, hogy lehetetlen hibátlan programot írni, meg hasonlovak. Kész szerencse, hogy B szériában soxor egészen remek, olcsó, és bugmentes programok születnek.
-
Low Noise
senior tag
Szerintem is, valószínűleg az, hogy halvány fogalmuk sincs ki játszik warezolt példánnyal.
Ez a módszer nem fog működni, ha a futó játékot akarják ellenőrizni akkor hálózati forgalom nak kell lennie és a neten küldeni az adatokat feléjük. Ez blokkolható tűzfal szoftverrel. Ha torrent oldalakat figyelik, akkor ott a ,illió 1 FTP, de végső esetben, divatban jöhet a 90es években divatos cd / dvd másolás.
Félre értés ne essék nem a warez mellett állok, van eredeti játékom. Az utóbbi pár évben azonban már nem futotta ilyesmire és előre láthatólag nem is fog egy darabig. Pedig a szívem szakad meg ha olyat warezolok ami megérdemelné, hogy megvegyem
-
alvarezlopez
tag
-
katt777
félisten
válasz
GypsFulvus2 #187 üzenetére
Hogyan lehet egy másik állam törvénye érvényes rám abban az államban, ahol én lakom és tartózkodom?
Elméletileg szuverén ország vagyunk, nem egy amerikai megye.
-
hülyegyerek
addikt
Szerintem nem csak prédikálok, mivel csak a gyűlölködők , meg a liberálisok hiszik, hogy az ilyen véleménynek is van helye a huszonegyedik században. Amúgy engem meg érdekes módon ugyanannyi esetben támadtak be szélsőjobbosok, mint ahányszor romák, mégsem hangoztatom ezt. Egyszerűen nem idevaló.
-
NFL#13
tag
válasz
hülyegyerek #184 üzenetére
Csak érzékeltetni akartam,ha valóban az lett volna célom amit te mondasz akkor máshogy fogalmazom. Akkor is tény , hogy akik eddig megpróbáltak meglopni a buszon, azok mind egy ugyanazon Magyar kisebbséghez tartoztak. De mindegy , látom elvakult és szűk látókörű vagy. Szerintem a témához szóltam hozzá és igen is van keresnivalóm itt. Ha megbocsájtasz én nem kívánom tovább folytatni ezt a vitát, mivel nem ezért írtam ide. Meg amúgy is csak egy agyatlanul gyűlölködő marha vagyok aki terjeszti a hülyeséget.
És most nézd meg,hogy te mit csinálsz!Tipikus "bort iszik és vizet prédikál" eset
-
NFL#13
tag
válasz
hülyegyerek #182 üzenetére
Értem mire gondolsz, nem is ez lett volna a lényege a hozzászólásomnak. Csak mindennapi példával szerettem volna érzékeltetni ,hogy miért téves a gondolkodásmódja, vagy hogy mire hasonlít. Nem tudom mióta bűn tényeket leírni...
-
-
katt777
félisten
De az EULA szerint meg igen. Jöhet a NFH.
ollie: Hol vettem meg a steam-es programot, ha itthon ülök a gép előtt? Hát itthon.
Józan paraszti ész...
Az USA nem vonatkoztathatja a saját törvényeit bárki másra a világon, bármennyire szeretné is ezt akármilyen módszerrel elérni.
GypsFulvus2:
-
NFL#13
tag
hülyegyerek: Ez mióta rasszizmus? Személyes tapasztalat és statisztika semmi más...vagy cenzúr rendszer lesz itt is?
Egyrészt lopás és lopás között csak annyi különbséget tesz a törvény ,hogy annak besorolásától függően szabja ki a büntetést, de mindkettő ugyan úgy bűncselekmény...
Másrészt ezen is mint bármely más terméken több tucat ember dogozott, több hónapig. Nem értem minden lenne ez más. Mert könnyebb hamisítani/másolni? Értem szóval amit nehéz vagy lehetetlen ingyen használni/ellopni azt nem ildomos ilyen módon megszerezni, bezzeg amit könnyű , azt lelkiismeret furdalás nélkül le lehet nyúlni. Akkor ennyi erővel a kábel TV-ért sem kéne fizetni ,hisz az is csak egy szolgáltatás, amúgy is járna mindenkinek, rá is kötök az oszlopra...
Valahogy én nem látom a kettő közti "nagy" különbséget. Nem tudom te hogy lennél vele ,ha a te munkád gyümölcsét használná ingyen boldog-boldogtalan. Tudom te nem "szellemi" terméket gyártasz ,hanem főtengelyt... -
NFL#13
tag
válasz
BuyMeaHero #135 üzenetére
Ennyire erővel mondhatnám ,hogy nekem sincs pénzem sem kajára, sem gázra, sem autóra és stb... és stb... Akkor nekem is ingyen adnád/adnák? Akkor hasonló véleményen vannak a gesztenye szemű "barátaid" is, akik a buszon a zsebemben nyúlkálnak. Hisz szegénykéknek "nincs mibű pazmatévét venni"... Na ne már!!!
Egyszóval aki játszani akar az vegye meg! Ha nincs rá pénze ,akkor nem játszik (Ha 200Ft-os gépe van , akkor esélyes). Nekem sincs pénzem Ferrarival körözgetni . Akkor most a te felfogásod szerint, el kéne kötnöm egyet?! Vagy ha áram kell kössek csak rá a vezetékre nem? A kormos-képűek is mindig ezzel védekeznek ,és kirabolják az egész országot. Ha szerinted ez helyes ,akkor legközelebb hozzád látogassanak el! -
válasz
GypsFulvus2 #174 üzenetére
Törvényes is.
-
dilipok
veterán
válasz
GypsFulvus2 #174 üzenetére
Ok, tehat ha jol ertelmezem: elenyeszo szamu kiveteltol eltekintve, ha elfogadod az EULA-t, akkor az ervenyes rad itt is? Ha ez igy van, akkor most mirol vitatkozunk? ezt allitottuk mar itt paran az elejen is...
-
GypsFulvus2
őstag
Az EULA egy szerződés, amelynek minden tekintetben törvényesnek kell lennie. Mint minden köz- és magánjogi szerződésnek. Ha olyan passzust tartalmaz, amely nem felel meg a törvényességi kritériumoknak akkor érvénytelen, akár elfogadtad, akár nem. Ha tehát szélsőséges feltételeket tartalmaz, mint abban az esetben, amelyet felvetettem, akkor nem érvényes akkor sem, ha elfogadtad. Vannak olyan szabályok (adatvédelem, személyiségi jogok stb amelyeknek meg kell felelnie. Természetesen a döntő többségük ezeknek megfelel. Ám akadtak már kivételek.
-
hunbi
tag
Ezt motyogtam.
"azoknak a törvényeknek nem igazán lehet érvényt szerezni itthon, hacsak nem harmonizálnak a magyar törvényekkel." kb = Ha érvényesíteni akarják a jogaikat akkor meg kell felelniük a törvényeinknek.+ Ha a termékeiket itt adják el (tehát nem a külföldről vásárlós, vagy letöltős) akkor arra a mi törvényeink vonatkoznak.
-
válasz
GypsFulvus2 #171 üzenetére
Az EULA egy szerződés, amit a termék használatával elfogadsz, így nem is férhet kétség hozzá, hogy ha azt megszeged, elveszted a termék használatához való jogodat, mert te azt elfogadtad. Az más kérdés, hogy amennyiben az EULA szerint meg kell felelni bizonyos amerikai törvényeknek, azoknak a törvényeknek nem igazán lehet érvényt szerezni itthon, hacsak nem harmonizálnak a magyar törvényekkel.
De ez két különböző dolog. -
GypsFulvus2
őstag
A föntebb idézett EULA szerint igen. És itt visszajutottunk az EULA törvényességének problémájához. Volt valami kis fejlesztő, aki az EULA-ba poénból beírta, hogy a felhasználó az elfogadással eladja halhatatlan lelkét a kiadónak/fejlesztőnek. Sajnos már nem emlékszem a konkrét címre, az IDDQD blogon olvastam kb 1 éve, nem kamu volt, belinkelték az eredeti szöveget. Na ebben az esetben pl. megállapították, hogy az EULA törvénytelen.
-
válasz
GypsFulvus2 #169 üzenetére
Miért, érvényesek?
-
katt777
félisten
Látszik, hogy nem olvastad el 1x sem. Az is bele van ugyanis írva, hogy amennyiben nem fogadod el, töröld a szoftvert, és vidd vissza a programot a kereskedőnek.
ollie: Akkor viszonossági alapon a felhasználóra sem, mert ez elég erős visszaélés az erőfölénnyel, arról nem is beszélve, hogy steam esetében még ahhoz is hozzájárulsz, hogy felhasználják az adataidat anélkül, hogy ők fizetnének ugyanazért, amiért tőled pénzt követelnek.
Arról nem is beszélve, hogy a net-et igénylő szoftverek milyen előszeretettél használják a userek gépét titkon saját számításaik elvégzésére, ami jól lekövethető ezen szoftverek belassulásából (extra CPU-igénybevétel).
-
Ilsyde
őstag
Az EULA onnantol hulyeseg hogy a szolgaltatas/termek jovahagyasa utan tudod csak elolvasni. Magyaran meg kell venned a jatekot es elkezdened felinstallalni hogy egyaltalan megnezd, mit tartalmaz. Ez viszont az a pont ahol mar nem viheted vissza a termeket akkor sem, ha nem fogadod el a felteteleket.
Korulbelul azzal egyenlo hogy az orrod ala dugnak egy szerzodest es addig nem olvashatod el mig ala nem irod. Minden ugyved korberohogne az egeszet ha egyszer birosagra kerulne a dolog
-
katt777
félisten
Hát, pedig EULA-t is, tudtommal. Még az általam ált. már 2-3000 Ft-os korukban megvásárolt, "üres dobozos" szoftverekben is legalább egy magyar nyelvű EULA ott van.
Mondjuk egy jó ügyvéddel a zsebében nehezen kérhetnék bárkin számon az EULA nem ismeretét, ha azt az anyanyelvén nem teszik elérhetővé.Mondjuk, ha meg valaki elolvassa az EULA-t, abban jó eséllyel felmerülhet a kérdés, hogy akkor őt most valójában nem szívatják-e.
-
Ami azért elég vicces, hisz míg kézikönyv hiányában maximum a rendeltetésszerű használattal lesznek problémáid, addig szerződésekkel akár abszurd méretű jogi problémákba is sodorhatod maga (a tartalmuk pontos ismerete nélküli elfogadásukkal erősen megnő a gondatlan szerződésszegés esélye...).
-
hunbi
tag
Ez is a szerződés tartalma, de a szerződés alá van rendelve a törvényeknek, vagyis ez a rész épp úgy érvénytelen mint a többi.
Ez úgy működne, ha előbb lenne egy helyi törvényeknek megfelelő szerződés arról, hogy alávetem magam a Kaliforniai törvényeknek az xy szerződést illetően, azt elfogadom, majd ez után fogadom el a szerződést ami a Kaliforniai törvények szerint van megírva.
Szerintem.
De tudod mit, nyertél. Sikerült elriasztanod az ilyen szoftverek további használatától.
(Lévén az ilyen jogi halandzsának jó részét akkor sem értem meg ha ténylegesen el is olvasom, ez pedig így egy elég felelőtlen magatartás amit inkább nem folytatok a jövőben.)
Rengeteg pénzt és időt spórolsz meg nekem ezzel!Köszönöm, hogy felnyitva szememet a helyes útra térítettél!
-
VIC20
őstag
válasz
Colonel993 #16 üzenetére
Ez valami hülye új divat, hogy minden második szót nagybetűvel kezdesz?
-
dilipok
veterán
Na meg is van:
THIS LICENSE SHALL BE GOVERNED BY AND CONSTRUED IN ACCORDANCE WITH CONTROLLING U.S. FEDERAL LAW AND THE LAWS OF THE STATE OF CALIFORNIA, EXCLUSIVE OF ITS CHOICE OF LAW AND/OR CONFLICTS OF LAW JURISPRUDENCE. EXCEPT AS OTHERWISE PROVIDED IN THIS SECTION, THE EXCLUSIVE VENUE FOR ALL LITIGATION REGARDING OR ARISING OUT OF THIS LICENSE SHALL BE IN LOS ANGELES COUNTY, CALIFORNIA, AND YOU AGREE TO SUBMIT TO THE JURISDICTION OF THE COURTS IN LOS ANGELES COUNTY, CALIFORNIA FOR ANY SUCH LITIGATION
Innentol barmilyen vita felesleges szvsz.
-
katt777
félisten
Nem tudok róla, de lehet, hogy a szoftverlobbi ilyen erős. Mondjuk, ha így lenne, akkor meg Alkotmánybíróság, tehát a jogi út nyitva áll mindenki előtt, ha ráér (nyilván a gyártók is úgy gondolják, hogy nem).
Sok játék lemezén magyarul is megtalálható az EULA, gondolom, nem véletlenül. -
dilipok
veterán
nem lehet, hogy egy picit mas a szabalyozas a szoftverek eseteben? (csak kerdezem, nem tudom. Abbol indulok ki, hogy a szoftverekre szinte minden teruleten mas szabalyok vonatkoznak, mint egyeb termekere. Mar emlitettem, nem vagyok jogasz, de velemenyem szerint az angolul elfogadott EULA is EULA, max mint mondtam, ha nem erti valaki, nem kell elfogadni)
-
katt777
félisten
MINDEN, Magyarországon eladott termékhez köteles a gyártó magyar nyelvű dokumentációt biztosítani, ennek hiányában bármely termék fogyasztóvédelmi eljárás alá vonható. Nem tudom, akinek baja van az angol doksikkal, az miért nem megy az NFH-hoz.
Mondjuk az is jellemző, hogy bármely más termék esetén büntetnek, de hardver v. szoftver esetében még nem hallottam ilyenről.
-
dilipok
veterán
szerintem meg nem. Ismetlem, TE fogadod el az EULA-t, nem ok akarjak radkenyszeriteni. Ha viszont elfogadod akarmilyen nyelven, akkor onnantol a te problemad, es szamonkerhetik rajtad. Ha nem erted? Ne fogadd el (ketlem hogy ha esetleg birosagra kerulni valami hasonlo ugy, akkor neked adnanak igazat, azzal vedekezve, hogy sajnos te nem ertetted....)
-
hunbi
tag
válasz
hülyegyerek #148 üzenetére
De mikor idetévednek akkor vonatkozik rájuk? Igen. Amikor itt akarnak üzletelni akkor szintén. Itt adják el a portékát? Igen. Akkor vonatkozik rájuk. Ha pedig a törvénynek a szerződésük nem felel meg, akkor az nem köti a másik felet.
Persze azt nem tudom a magyar törvénynek mennyire felel meg a szerződés, azt csak hallottam, hogy magyarul kellene lennie...
-
hunbi
tag
válasz
hülyegyerek #146 üzenetére
Akkor jól mondtam?
-
infectedmann
őstag
Uncsi
Komolyan, mit vártak az emberek? Mindenkit lenyomoznak?Aki ezt elhitte az némi józan paraszti észt is töltsön le magának egy torrent oldalról
-
somy_v2
csendes tag
válasz
hülyegyerek #134 üzenetére
már bocs, honnan veszed, hogy nem adhatom oda bárkinek is.
amit te megveszel az a tied, ha akarom a kukába dobom...te hol adod a neved le amikor megveszed a boltban a dobozos játékot?
-
BuyMeaHero
csendes tag
Vannak akik szar helyzetben vannak, és letöltenek játékokat, de valószínűleg nem azok azok akiknek full grafikán megy a Witcher 2 a gépén.Érdemes egy pillantást vetni, hogy mennyi iphone 4 és 4s fogy Mo-n és utána azt mondani hogy nincs pénz megvenni a witcher 2-őt.Akiknek szarul megy töltsék le, akiknek 100-200 ezres telefonjaik vannak, azok meg ne sírjanak.
-
somy_v2
csendes tag
én bevállaltam volna hogy feljelentsenek...
Aztán majd mikor már jól benne lettünk volna az ügyben beadtam volna az eredeti lemezt, és ilyen megy olyan indokkal én is bepereltem volna őket. Rágalmazás, zaklatás, megfélemlítés, jó erköcs megsértése, hamis vád, stb, stb...
-
katt777
félisten
Ezért kell megvárni az árleszállítást, mire lemegy egy progi árra, jobb hardvert is tehet alá az ember, mert ha meg egy új progit csak gagyi beállításokkal futtat az ember (már középkategóriás gépeken is erősen butítani kell), akkor megint miért fizettem? Tisztára olyan, mint amikor mp3-felvételekért van pofájuk pénzt kérni, miközben a zene 90-95%-át kiveszik belőle a tömörítéssel. Az egyébként nem lopás, hogy minden lemezre, pendrive-ra, és most már vinyóra is jogdíjat fizetek, miközben saját anyagokat tárolok rajtuk, vagy olyanoknak a biztonsági mentését, amelyekért 1X már fizettem?
Sárkányvölgy: 10000Ft-ot dobtam ki a hiperszar folytatásra az IG1-2 után, mert frankó demója volt, csak az nem derült ki belőle, hogy mindent elvesz a gép 1-1 küldetés után, amit elértem, és nyoma sincs benne elfoglalható galaxisnak. Szóval már a demókkal is szépen át tudták b.szni az embert, és az ember a folytatásokban sem bízhat feltétlenül (SSam 3, Soldier of Fortune 3, Tomb raider 8+, és még sok más mind el vannak cseszve).
Azért nem kicsit demagóg vagy. Van egy jó gépem, de hogyan? Beszámították a boltban a régi cuccaimat, maguk adtak hitelt fél évre, mert a banktól nem kaptam, és közben se mozi, se extra kaja vagy buli, de még edzésre sem jutott, amitől pedig elvonási tüneteim vannak. Mobilnetem van, akkor netezek, ha jut rá feltölteni, 7 éves telefont használok, közétkeztetésben kajálok (ergo nem kevés dologról mondtam le, hogy egy nem is csúcs konfig összejöjjön). Nem panaszkodásból mondom, csak jelzésképpen, hogy attól, hogy az ember lassacskán összerak egy jó gépet valahogy, még nem biztos, hogy van szórnivaló pénze, főleg esetleg szar játékra.
bigga:
Banki részletre ma sem lenne gépem. Az az igazi pénzkib.szás.
Cyberpunk: Az a probléma, hogy az egész problémát a gyártók generálták. Mert mi volt 20 éve? Azok írtak játékokat, akik maguk is játszottak vele, nem utolsó sorban pedig értettek hozzá. Megnéztél egy játékot, láttad, hogy jó, megvetted, és jól szórakoztál, esetleg még ma is jól szórakozol egy floppy-s játékkal DOS emulátorban (F1GP, Wolfenstein, Warcracft, stb, v. később, ma is a gépemen van a Carmageddon és a régi NFS-ek). Ma mi van? Egy rakás, ki tudja, milyen teljesítménnyel végzett programozó ír valamit, amit egy producer kitalál, de nem azért, hogy szórakoztasson egy jó játékkal, hanem hogy (marketing) valami mézesmadzaggal kihúzza a zsebedből a pénzt. Hangsúlyoznám egyébként azt a felmérést, amelyben anonim kiderült, hogy a warezolók bő 90%-a megveszi a kipróbált játékot, ha tetszik neki. De előre nem tudhatja, mely játékot tolták végig a készítők is god-módban (ezért is van), és te nem tudod anélkül végigtolni, de ez csak a 15. szinten derül ki, stb. Vennél olyan kocsit, amelynél nem tudnád, hogy eljutsz-e a következő városba?
Nem is tudsz, mert olyan követelményeknek kell megfelelnie a forgalomba hozatalhoz, meg minden másnak is, KIVÉVE a szoftvereket!
Ott (EULA) megkapod, amit írtam: olyan, amilyen, ha már megvetted, megszívtad. A warez mindennek csak a tükörképe.
No és persze, amit még jobb játékoknál (amiket meg is vettem) is tapasztal az ember, hogy frissítes egy Win verziót, vagy fejlesztesz gépet, és nem fut több a játék, akármilyen kompatibilitási kamuval. Visszakapod a használhatatlan szoftver árát a gyártótól? Nem. Kifizeti a károdat az alkatrészek, vagy az OS gyártója az elméletileg visszafelé kompatibilis cuccok hibáiért? Nem.
Példa: Star Wars Supremacy (Rebellion). x64 Win7-re telepíthetetlen. Vegyek x86 w7-et is? Vegyek XP-t? Kereshet az ember egy ismerőst XP-s géppel, felinstallálja a játékot, ezt elmenti, kimenti és átkonvertálja a registry kulcsokat, felteszi a mentést a W7-es gépére, importálja a registry kulcsokat, erre kiderül, hogy XP-s fájlok hiányoznak. Nosza, ismét irány haver, másik gép, fájlokat lementeni, új gépre játékba be, és ez most éppen működik (más programoknál nem feltétlenül). Mindezért a rengeteg maceráért fizettem, a kieső időmet meg nem fizeti senki.
Ismerősöm, aki X3 rajongó, azért töltötte le a használható kiadást, mert a lemezes gyűjtői kiadása meg sem nyikkant W7-en. Nem tudom elítélni érte.Witcher 2 a hibái ellenére nem rossz játék, de még mindig van számos baja 2.1 verzióval is, bármit csinálnak vele, akkor is csak egy fél (de inkább 1/3) játék, és afelől sem lehetsz biztos, hogy 3-4 év múlva, ha nosztalgiázni akarsz, tudod-e futtatni egyáltalán. De tényleg, ha jól szórakozik az ember egy játékkal, vegye már meg, mert ha a jó programokat készítő cégek is csődbe mennek, akkor tényleg csak a szar marad a piacon! Ezt lenne jó az eszükbe vésniük azoknak, akik azokat a progikat sem veszik meg, amelyek saját maguk szerint is jók.
-
törölt tag
Ez is csak reklámnak volt jó nekik...Biztos nem volt sok eladás...
-
Gergosz2
veterán
nem hinném!
szerintem apple-t sem vesznek kevesebbet csak azért mert a samusggal marják egymást. Volt is egy cikk PH!-n , hogy manapság az egyik legjobb reklám a pereskedés.
az emberek többsége nem is olvassa az ilyen híreket .Itt is elsütötték ezt a kártyát , mivel valljuk be hónapok óta síri csönd van a Witcher2 házatáján.
-
Cyberpunk
félisten
A warezolok egy részével az a a baj, hogy ha 1k lenne a játék akkor se venné meg. Mert ami ingyé van azzal nem lehet versenyezni.
És hogy ő nem ad ki egy szoftverért pénzt. Ezeknél ott kezdődik a dolog, hogy maga a Winfos is warez verzió. Viszont a gépe az csúcs szuper i7 meg GTX580 SLI stb.. Gondolom azt nem lopta.
Nem példa! Nem egy ilyet ismerek az ismertségi körömben. Aztán jól kiröhögnek ha mondom megvettem ezt meg azt a játékot. De a sírás megy ha nem jön valami PC-re, vagy egyre silányabb konzolportokat kapunk. Amiért persze nem csak a warez a felelős, de része van benne.
-
bigga
aktív tag
válasz
NomadND1 #113 üzenetére
Részletre is meg bírod venni a gépet nem? És akkor máris másabb leányzó fekvése - eredeti játékra meg még úgyse telik.. Nem akarlak kioktatni, de a legtöbb embernek nem a telszámla meg a net díja jelenti a legnagyobb megélhetési gondot, hanem a rezsi, és van amin nem lehet spórolni (főleg kisgyerek is van a családban, tegyük fel)... Persze ha valakinek nincs annyi gógyija, hogy be tudja osztani a pénzét, és túlköltekezik, hát az egyértelműen hülye, és ne lázadjon az árak ellen.
-
Gergosz2
veterán
válasz
NomadND1 #113 üzenetére
lol nekem egy nokia 6030 -am van és már több mit 6 éves. Tescoban vettem 3k-ért úgy hogy járt hozzá 1500 ft feltöltés,ja és domino csaomagban.
Mondjuk én nem tudom kinek éri meg, de szeritem a havi 10-15k+ telszámla k**** sok(kivéve ha az ember munkaeszközként használja.) -
Giot
addikt
A hírhez csak annyit hogy, felesleges volt ez a színjáték.
-
NomadND1
senior tag
Azért aki ki tud dobni, 100-200k-t egy gépre, ott annyira nagy megélhetési problémák nem lehetnek.
Lehet dobálózni azzal, hogy ilyen meg olyan szar a gazdaság, és mennyire rossz neki, miközben fizeti a 10000Ft-os ezer gigabites netet, meg a 18000Ft-is iphone számlát. Ha szarul megy akkor ott van a 3000Ft-os net meg a 3000Ft-os tescos telefon, és máris 20k-val több van otthon. -
NomadND1
senior tag
Igen-igen. Nem is olyan régen, minden játékhoz volt elérhető, demo és eldönthetted, hogy tetszik érdemes rá pénzt kiadni, vagy jó PR volt, de igazából egy kalap sz@r.
Manapság elvétve lehet találni egy-egy értelmes demot (régen egy órát el tudtál játszani vele), de a valóság az, hogy inkább nincs,
Ha ki akarod próbálni, vagy megveszed, vagy letöltöd. A hazai fizetésekhez képest egy játék ára igen húzós (9-22k-ig), így megértem azokat, akik letöltik, mert egyszerűen nincs más megoldás arra, hogy kipróbáld a játékot. Az ember pedig nem szívesen dob ki tizenezer forintot.
A megoldást talán az jelentené, hogy lenne 3 napod arra, hogy kipróbáld, és ha nem tetszik, akkor vissza tudod vinni és visszatérítik az árát.
Azokat viszont elítélem, akik csak tölti és töltik lefelé a játékokat. Két-három hónap alatt ki lehet gazdálkodni egy átlag 12000Ft-os játék árát. Minden csak akarás kérdése.
Bár ezzel, most biztos nem leszek népszerű, de ez van -
bigga
aktív tag
Egyetértek veled, sokszor az új játékkal csak egy kipróbálásra alkalmas, bugos játékot kapunk súlyos ezrekért - ez persze nem mentség a letöltésre, de ha már valaki fizet valamiért, elvárja, hogy legalább azt kapja amit vár (bizonyos keretek között persze).
Ez a kalózosdi meg egy örökké tartó vita lesz a világon, de valljuk be őszintén, erről nem az átlag magyar ember tehet, nem miattunk esnek el a nyereségtől, vannak nálunk nagyobb halak is (lásd Oroszország, Kína, nyugati államok, stb.).
És szerintem nem kell csodálkozni azon se, hogy a magyarok legtöbbje kidob 100-200k-t egy gépre (jobb esetben, ált. azért kevesebbet), és a szoftverekre nem hajlandó - lehet dobálózni a szavakkal, de sokan még a napi betevőre is nehezen keresik meg a pénzt, nemhogy tizenezres játékokra, jogtiszta programokra, hogy kinek a hibája, hosszú lenne sorolni... Örülnek, ha van otthon gép, és tudnak játszani egy kicsit, elszabadulni ebből a világból, ami eléggé mocskos, és rothadt... -
katt777
félisten
Az EULA-kban benne van, hogy egy szoftvert NEM is vehetünk meg!
Csak a telepítés jogát X gépre (játékoknál 1-re). Azaz, ha valaki kölcsönadja a játékot úgy, hogy az ő gépén nincs rajta, akkor nem sért senki semmilyen jogot, mert csak 1 gépre van telepítve (nyilvánvaló és logikus, hogy a fenti esetben csak 1 játék van használva, nem több). Ráadásul a garancia 30, v. max 90 napra szól, és ma az esetek 90%-ban a kiadott játék egy nagy halom szar, kipróbálni sem lehet őket, tehát a gyártók saját maguk generálják azt az illegális letöltés-áradatot, amelyre aztán bőszen hivatkoznak, miközben a letöltők többsége soha nem venné meg a programot (végig sem játssza, de másképp kipróbálni nem tudja), tehát semmiféle kárt nem okoz, akinek meg tetszik, az 90-92%-ban úgyis megveszi (ezt is felmérték, csak nem a gyártók), max akkor nem, ha nincs rá pénze, amivel meg megint nem okoz kárt, mert amúgy sem tudta volna megvenni. Szóval nem kicsit álszent ez az egész "milliárdos kárunk keletkezett" duma bármelyik szoftvergyártó részéről (lásd még: gazdasági válság, amelyre hivatkozva a fél világot lerabolhatják azok, akik ezt kitalálták), főleg, hogy őket meg senki nem bünteti meg olyan hibákért, amilyenekért egy autógyártó pl. kapásból egy teljes modell visszavonására kényszerülne. Aki persze általánosságban bedől a marketingnek, azt semmi nem menti meg attól, hogy az értelmesebbek maflának tartsák.
Amúgy a védelmekkel tönkretett DVD meghajtókért (szinte mind), vagy a gépről ellopott adatokért (steam és társai) mennyit fizetnek a "fejlesztők"? Mert tudtommal semmit.
Részemről megvárom egy játékkal az árleszállítást, addigra vannak patchek, és rögtön felnyomom rá a NoDVD-fixet, amivel a kártevőktől is megszabadulok. Figyelmeztetésnek megtartottam azt a nem kevés szart, amelyekre a hájpolás, a lefizetett játék "tesztek" magas osztályzatai, és a marketing alapján, de az én jogaim védelmének teljes hiánya miatt csak kidobtam a pénzemet. Az is ott van ugyanis az EULA-ban, hogy a szoftver "olyan, amilyen", azaz, ha már átb.sztak, és megvetted, bekaphatod. Próbálnák meg ezt egy autóval. -
Sirandrish
legenda
Pedig szerintem sokan maguk alá szartak...jah nem..sírva röhögtek
-
ch003067
addikt
Igen, megszüntetik a semmit... Parasztvakítás volt az egész...
-
válasz
errorcode06 #43 üzenetére
Nem. feladatkezelővel zártam be, mert úgysem akartam menteni, kár megekresni a menüben a rendes kilépést...
A Windows pedig eleve úgy van beállítva, hogy lomtárazás helyett töröljön, csak megkérdezi egyszer, hogy tényleg törölni akarom-e. -
sti
tag
Én már megvettem kétszer(sima, LE) de meg fogom venni harmadszor is ha kijön boxra.
(meg lehet hogy megveszem majd Steamen is ha lemegy Ł10 alá)
Mindenki rinyál hogy a PC nincs rendesen támogatva a gyártók által, amikor pedig kijön egy ilyen exkluzív játék PC-re akkor meg jönnek az ilyen ígydrága-úgydrága, kell a péz az új VGA-ra baromságokkal! Hát elmennek az ilyen "játékosok" a picsába!
Tisztelet mindenkinek aki megvette az utúbbi évek egyik legjpbb AAA-s PC-s sorozatának bármelyik részét! -
Gergosz2
veterán
válasz
BuyMeaHero #103 üzenetére
nem kell nagy védelem sok buggal
hát az elejéna igen csak idióta drmje volt a játéknak amit azóta kivettek egy patchhel. Csak úgy zabálta az erőforrásokat.
-
BuyMeaHero
csendes tag
Amúgy tény, hogy eszméletlen jó játék lett remek gondolatokkal, viszont egy csomószor úgy felidegesít, hogy csak na.Nem mindig egyértelműek a szálak / van egy rész ahol hiába nyomom az akció gombot , előbb ölnek meg pedig nyomom mint az állat már a videó kezdete előtt is.+A sok zárt ajtó egyszerűen megőrjít,főleg így a vége fele.Persze annál nagyobb a sikerélmény ha megcsinálom, ami először lehetetlennek tűnik
-
BuyMeaHero
csendes tag
Meglepett, mert az írták/mondták a fejlesztők hogy milyen jó példák ők arra hogy nem kell nagy védelem sok buggal és mégis mennyien veszik a játékot...A limitált szériát is jól eltalálták ezzel tipikusan sok vevőt lehet megfogni, de a nyakláncot kihagyták a pakkból ami szerintem hiba volt, ha azt belerakják sokkal többen vették volna meg.
Egyébként nem szoktam nagyon játékot venni , mert kevés ami igazán megfog, de egy premium ed. witcher 2-be mindenképp be akarok beruházni. -
Peat;)
veterán
Minimális árat. Már amikor kell. De ő azt írta ugyanaz a kölcsönadás mint a warez.De ilyen alapon autót se adjunk kölcsön senkinek, mert azzal a gyártó jogait megsérti a kölcsönvevő..vagy vérnyomásmérőt sem..fel sem fogja sok ember mekkora marhaságokat állít. Vagy ha nem állandó termékről van szó csak x ideig élményt nyújtó dologról akkor zenehallgatást tiltsák be és csak fülesen lehessen zenét hallgatni egy házibulin is, úgy hogy azt sose senkinek nem szabad meghallgatnia a vásárlón kívül. (direkt írtam házibulit, rendezvényeken tudom hogy perkálni kell, a fodrászt is megbüntették a rádió miatt mivel a vendégek is hallják...ollé ez is mennyire életszerű és ez megtörtént eset)
Egyébként többnyire eredeti játékokat veszek, x360 konzol miatt kénytelen is lennék ha nem ez lenne a mentalitásom még akkor is. De akire reagáltam pont azon tagokon bátorodnak fel modern kori törvényileg legalizált számomra erkölcsileg és pénzügyi szempontból is megkérdőjelezhető szervezetek. Szerintem senkinek sem érdeke hogy túlzásokba essünk, mert az még élesebb reakciót válthat ki aminek mindenki megissza a levét. (artisjus pl, vagy fent említett fodrász elleni eljárás a rádió miatt) -
...
Új hozzászólás Aktív témák
gp A CD Projekt RED társalapítója, Marcin Iwinski szerint azért kell felhagyni a kalózok üldözésével, mivel mindenképp szeretnék elkerülni, hogy olyasvalakit büntessenek meg, aki megvette a játékot.
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vác és környéke adok-veszek beszélgetek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gitáros topic
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Androidos tablet topic
- Máris befutott a hibajavításoktól duzzadó GeForce driver gyorsjavítása
- További aktív témák...
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Apple Magic Keyboard iPad Pro 11" (M4) Hu 2 év Alza jótállás
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest