- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 12. nap: REDACTED
- 2025 - Melyik játékot várod a legjobban a következő évben?
- Call of Duty: Black Ops 6 - Napokon belül indul a Squid Game event
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 11. nap: Orc Must Die 3
- Akciófigyelő - Epic Store ajándékozás 10. nap: Kill Knight
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Szerintem nem vagyunk álszentek.
A lényeg azon van, hogy ha a 2006-os Xbox 360-ra nem költünk semmit akkoris tudunk játszani a mai játékokkal akadásmentesen relatíve szép grafikán.
Ezzel szemben azért megnézném hogy fut egy 2006-os - akkoriban 150k-s - gépen a Crysis 2. Biztos elindulna, biztos menne v.hogy, nem kell belekötni.Lényegében arra célzok, hogy az Xbox kiadása óta használható a mostani játékokkal is. Ezzel szemben egy PC-t, ha nem újítod fel idővel az adott játék már el se indul. De ha mégis, akkor közepes grafikán is játszhatatlanul szaggat.
Szóval hiába bírnak rá minket az újabbnál újabb konzolok vásárlására, ha nincs rá pénz akkor sem ér kár, hiszen a játék elfut - ez a fő prioritása ugyebár - , maximum nem lesz energiatakarékosabb, halkabb meg nem lesz slim design. De a lényeg, hogy játszani lehet rajta.
Persze, hogy profitorientált a konzol piac is. És persze, hogy voltaképp egy PC. Viszont jelen esetben az Xbox 360 majd 6 éve egy (darab) hardvert jelent. Eközben meg PC-n volt vagy 5-6 generáció váltás VGA terén. De proci és memória terén is. Hogy az SSD-ről ne is beszéljünk.
Ezzel az az orbitális probléma, hogy visszafogják a fejlődést. A grafika ugyan szépült 2006-óta, de a jelenlegi PC-s alkatrészek technológiájával ennek többszörösét kellene már produkálni.
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy a tabletek elterjedésének köszönhetően ott gyakorlatilag újrakezdték a fejlődést.
Épp múltkor láttam egy demó videót asszem az új tegra 3-ról. Na, kb olyan grafikára verték, amit mi már anno a 3DMark 2002-ben is láthattunk PC-n.
És persze, ez mind nagy szám egy füzet méretű tableten, szó se róla. De mint videójáték grafika ma már ósdi és évek óta elavultnak számít.[ Szerkesztve ]
-
BeLucZ
addikt
igen de nagy harcokban meg faluba bemenet meg ahol igazán fontos hogy ne droppoljon az fps ott leesik mint a szar 25-30ra, szerintem ez messze van a normálistól.....
kb majdnem mind1 milyen vgat baszol aláfix 60 fpssel menjen azt csókolom, ha egy normális 4 magos cpuban rejlő potenciált rendesen kiaknázná, akkor nem lenne miről beszélni
az hogy kinek mi a normális az szubjektív
valakinek 25 fps is álom vkinek a 100 is kevés -
havasa
aktív tag
Attól hogy kisebb vasakon is jól fut a játék, nálam az WTF kategória hogy nem támogatja a DX11-et, a több mint 2GB RAM-ot és a több, mint 2 magos CPU-kat a GOTY 2011, ráadásul egy bughalmaz. Ettől függetlenül lehet jó játék, nem tudom, mert nem játszottam vele egy percet sem. Megvárom, amíg a lelkes tweakerek normálisan portolják PC-re.
[ Szerkesztve ]
Commodore 16 Hyper-V cluster
-
Dany007
veterán
Egyetértek veled - mesterségesen kreált hardverigény - csak a logikáját nem értem.
Hiszen már most is hangoztatják, hogy haldoklik a PC-s játék piac.
Na de ha ilyet csinálnak azzal csak azt érik el, hogy sokkal hamarabb "meghal" a PC játék.
Hiszen az ilyen okokból adódóan még kevesebben vesznek majd PC játékot, illetve még többen térnek át majd konzolra.Akkor meg mi lesz a hardvergyártókkal? Hiszen jó példa a mostani tendencia. Megvesz az ember egy Xboxot és gyakorlatilag 6 éven át hozzá se kell nyúlnia, fut rajta minden szépen gond nélkül. És mint tudjuk konzolon is lehet warezolni kicsit komplikáltabb ugyan, de ebbe ne menjünk bele.
Szóval nehéz elhinni, hogy a hardvergyártóknak jobban megéri, ha az ember 6 évente megvesz mondjuk egy 100k értékű gépet aztán kész.
Ellenben egy PC-s azért 2-3 évente fejleszt vagy kompletten új gépet vásárol. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen PC min. 200-300k-tól indul. Tehát jóval többet költ hardverre.
Persze ezt biztos kompenzálja a konzolos játékeladások jóval magasabb száma. De szerintem talán ennyire nem. -
Rebell
senior tag
Így van, az egész arról szól, hogy "neked" erősebb gépet kell venned, ha akarsz az új játékokkal játszani, hihetetlen hogy ilyen szemtelenek lettek a fejlesztők és a kiadók.
Az tuti hogy én már nem igen fogom tunningolni a gépem, amire kell, arra bőven elég.
Fölöslegesnek tartom az én helyzetembem a 100+K-s beruházást.
Majd pár év múlva konzolosítok. Költöttem az évelk alatt eleget gépre
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest