Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
huskydog17
addikt
Nem tudom konkrétan, hogy mely cikkekben szerepelt, de abban biztos vagyok, hogy fórumban Abu már sokszor említette a dolgot. Például itt, a Rage topic-jában rengeteg okosságot tanulhat az ember. A Rage esetében az AIP+driver kombó miatt 10000x lassabb a textúra streaming, de az API-k nem csak megatextúrázás esetén lassít nagyon.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
huskydog17
addikt
Nem érted a lényeget. Arról van szó, hogy PC esetében szükség van jelenleg egy API-ra (DirectX vagy OpenGL), mivel a rengetegféle hardver van a piacon és szinte lehetetlen annyiféle kódot írni egy darab játékhoz. Itt jön képbe az előbb említett API, ami ezen segít. Ez egy egyfajta réteg, ami a játék kódja (szoftver) és a hardver közé furakodik be annak érdekében, hogy ne csak egy darab konfiguráción induljon el a játék, vagyis a széles körű kompatibilitásért felel. A probléma, hogy ezek az API-k PC platformon hatalmas kézifékek sebesség szempontjából. A konzolokon is van API, de ott teljesen más, az sokkal-sokkal közvetlenebb elérést ad a hardverhez, mint PC esetében. Ez nem csoda, hiszen konzolnál egy darab fix hardverhez kell kódot írni, ráadásul ott közvetlenül el lehet érni. Az Xbox 360-ban - ha jól tudom - egy ATI Xenos GPU csücsül, míg a PS3-ban egy erősen módosított GeForce 7000 szériás GPU. Mindkettő DX9-es, de itt nem olyan DX9-re kell gondolni, mint PC-n!
Tehát PC-n alapprobléma az API-k jelenléte, amelyek piszkosul belassítják a kódot, de szükség van rájuk. Ezért lenne jó egy olyan API, amely sokkal közvetlenebb elérést biztosítana a hardverekhez, de ugyanakkor megmaradna a kompatibilitás. Abu már ezt is milliószor leírta.
[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
KvPt
tag
Abu már vagy 85-ször (bocs a hülye viccért) leírta, többek között ilyen vitáknál, hogy xbox esetében nem lehet directx-ről beszélni, eleve értelmetlen lenne, mert sokkal hardverközzelibben lehet programozni, tehát mégha van is valami a hardver, és a szoftver között, annak sok köze nem lehet a directx-hez.
Limitálás alatt meg nem azt kell érteni, hogy mennyire terhel az oprendszer, itt is arról van szó, hogy egy plusz réteg a szoftver, és hardver között, ami konzoloknál nincs vagy legalábbis sokkal egyszerűbb az egyfajta hardver miatt.
[ Szerkesztve ]
-
havasa
aktív tag
Hasonló süket duma, mint az op. rendszer belimitál. Mit limitál be? A PC-t biztos nem, mert a Windows 7 threadek képesek megenni kemény 1% CPU időt a gépemen, pedig nincs rommá feszelt 2600K-m. Egyszerűen arról van szó, hogy nem éri meg szebb, jobb játékot fejleszteni PC-re, mert a casual rétegnek hóttmindegy.(lsd.: CoD legújabb része)
Commodore 16 Hyper-V cluster
-
Enton
addikt
Nálam megy simán. Nálad repülne az adatlapos konfigon, nem értem mire ez a felhajtás.
Még így is az egyik legjobban támogatott szoftverek közé tartozik ami manapság és már jó ideje ritka, főleg úgy, hogy se multi se DLC(még) nincs."just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
Enton
addikt
A dx11-et szerintem el is felejtheted, tuti hogy nem fognak egy ekkora gémbe utólag belefogni.
Vagy az elejétől olyan, hogy dx11 és dx9-re együtt megy a programozás vagy csak dx9. Gyakorlatilag újra kéne írniuk az egész játékmotort.Annyit még csak, hogy a játtékkal semmi baj nincs teljesen jó játék, optimalizálva is rendesen van, pluszmunkát meg feleslegesen minek csináljanak.
[ Szerkesztve ]
"just because they are spelled the same doesn’t mean they are the same" And "just because they are not spelled the same doesn’t mean they are not the same" Mert gyakorlatilag megszámolhatatlan mennyiségű papucsállatka használ gazdatestként internetezésre humanoidokat és ez követhetetlen."
-
proci985
MODERÁTOR
nem látok bele a fejlesztésbe, de szerintem kipróbálták ezt a Bethesdánál is, tesztlabban meg kiderült, hogy nem jó. aztán vagy megpróbálták helyrehozni, vagy nem, de végül a nem optimalizált, de rendesen működő megoldás lett a standard. ez is egy tipikus középutas megoldás lehet.egyébként 1.3ra lett x64, januárra mondják az 1.4et. ha tényleg csak három sor, szerintem be fog kerülni. ha meg az optimalizáció betesz az internal timingnek és scripteknek (arról még nincs info, hogy a világban mászkáló npck scriptjei is kapnak e delayt, vagy csak kapcsolóra kötött csúszik e el), akkor valszeg nem fog bele kerülni. a program felépítésétől függően egy feature implementálása lehet két sor hozzáadása és lehet a fél program újraírása (egymásrahatások miatt).
szal szerintem ezt a bethesdánál már biztos kipróbálták (összes jelenleg piacon lévő compiler optimalizál, hacsak valaki előtte kiadja neki, hogy ne csinálja valamilyen ok miatt), csak a rajongónak nincs egy tesztkörnyezete gyorsan kipróbálni, hogy a javításnak milyen járulékos hozadékai vannak.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
proci985
MODERÁTOR
hibalista ebben a topikban, itt folytatták.
valszeg azért nem használták az automatikus optimalizációt (vagy szedtek ki belőle falegeket), mert azzal bugzott. nagyméretű szoftvereknél megesik.
én se örülök neki, hogy nincs dx11, az x64et nem használja ki egy program, vagy egy magon fut, de ha elfogadhatóan gyors a program ezek nélkül is, akkor nem biztos, hogy megéri az extra featureoket berakni csak azért, hogy legyen. a végeredmény ekkora projektnél nagyon sok döntés és középutas megoldás eredménye, ezekbe pedig mi nem látunk bele.
pl légbőlkapottan: lesz dx11, de a program 2012 q2ben jelenik meg pcre, amikor a konzolosok már fél éve játszanak vele.
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Path of Exile 2
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Bestbuy játékok
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest