Hirdetés
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Path of Exile 2
- World of Tanks - MMO
- PlayStation 5
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- EAFC 25
- GTA VI
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Bestbuy játékok
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dany007
veterán
Elképzelhető, hogy sokba kerül. Sőt, bizonyosan.
De szerintem ez kétoldalú játszma. Talán a PC-sek is több játékot vennének, ha kapnának olyan minőséget - nem csak grafikailag - , mint régen. Amikor mondjuk egy Quake 3-mal eljátszott az ember 4-5 éven át! És még ma is játékosok ezrei tolják online!De ma már ilyen nincs. Mert egy év alatt kijön egy MW rész, meg hozzá egy black ops szerű mellékszál. De évente biztos kijön 1-1 új rész. Közben az ember meg már azt se tudja melyiket tolja online. Mert végülis mindegyik jó. De nem mindenkinek van rá pénze, hogy minden évben / félévben megvegye az új részt.
Szerintem csak bőrlehúzás és pénzhajhászás az, amit ezek csinálnak.Szóval ez egy kétszereplős játék. Ha a cégek olyan jó minőségű játékokat adnának ki, ami megérne jócskán 10-15k forintot, akkor talán többen vennék. Plusz ott a Steam, ami egy igen jó lehetőséget ad a terjesztésre és vásárlásra is.
Tény, hogy több a warez pc-n, de azért azt is figyelembe kellene venni, hogy egy PC-s mennyit költ fejlesztésre.
Mert mondjuk én 2007 közepén ~ 300k-ért vettem a gépemet. És ma már alig 4 év elteltével pl a cikkben szereplő Skyrim-nek mindössze a minimum konfigurációját éri el.
De pl a pár éve kiadott GTA4 is mindössze 20fps futott közép grafikán (ugye a 2 mag kevés neki). De sok olyan játék van, ami még a letöltést sem érdemli meg."hogy megaprojekt költségvonzata lenne egy magasabb szintű látványnak. "
Biztos nem egyszerű programozni. Főleg laikus számára De ez a cikk is jó példa arra, hogy milyen minimális - elvileg 1%-nyi kód - átírás is hatalmas teljesítménybeni előrelépést jelenthet.
De ott van a Crysis 2-es grafikai mod. Amit szintén egy hétköznapi júzer írt meg a játékhoz. Amit utána állítólag a Crytek ki is adott hivatalos PC-s patch-ként.
Szóval én elhiszem, hogy drága meg komplikált leprogramozni, na de ha egy mezei hozzáértőbb júzer megtudja csinálni, akkor nehogymár az a világszínvonalú fejlesztőcég ne legyen rá képes! -
Dany007
veterán
Szerintem nem vagyunk álszentek.
A lényeg azon van, hogy ha a 2006-os Xbox 360-ra nem költünk semmit akkoris tudunk játszani a mai játékokkal akadásmentesen relatíve szép grafikán.
Ezzel szemben azért megnézném hogy fut egy 2006-os - akkoriban 150k-s - gépen a Crysis 2. Biztos elindulna, biztos menne v.hogy, nem kell belekötni.Lényegében arra célzok, hogy az Xbox kiadása óta használható a mostani játékokkal is. Ezzel szemben egy PC-t, ha nem újítod fel idővel az adott játék már el se indul. De ha mégis, akkor közepes grafikán is játszhatatlanul szaggat.
Szóval hiába bírnak rá minket az újabbnál újabb konzolok vásárlására, ha nincs rá pénz akkor sem ér kár, hiszen a játék elfut - ez a fő prioritása ugyebár - , maximum nem lesz energiatakarékosabb, halkabb meg nem lesz slim design. De a lényeg, hogy játszani lehet rajta.
Persze, hogy profitorientált a konzol piac is. És persze, hogy voltaképp egy PC. Viszont jelen esetben az Xbox 360 majd 6 éve egy (darab) hardvert jelent. Eközben meg PC-n volt vagy 5-6 generáció váltás VGA terén. De proci és memória terén is. Hogy az SSD-ről ne is beszéljünk.
Ezzel az az orbitális probléma, hogy visszafogják a fejlődést. A grafika ugyan szépült 2006-óta, de a jelenlegi PC-s alkatrészek technológiájával ennek többszörösét kellene már produkálni.
Azt meg már csak halkan jegyzem meg, hogy a tabletek elterjedésének köszönhetően ott gyakorlatilag újrakezdték a fejlődést.
Épp múltkor láttam egy demó videót asszem az új tegra 3-ról. Na, kb olyan grafikára verték, amit mi már anno a 3DMark 2002-ben is láthattunk PC-n.
És persze, ez mind nagy szám egy füzet méretű tableten, szó se róla. De mint videójáték grafika ma már ósdi és évek óta elavultnak számít.[ Szerkesztve ]
-
Dany007
veterán
Egyetértek veled - mesterségesen kreált hardverigény - csak a logikáját nem értem.
Hiszen már most is hangoztatják, hogy haldoklik a PC-s játék piac.
Na de ha ilyet csinálnak azzal csak azt érik el, hogy sokkal hamarabb "meghal" a PC játék.
Hiszen az ilyen okokból adódóan még kevesebben vesznek majd PC játékot, illetve még többen térnek át majd konzolra.Akkor meg mi lesz a hardvergyártókkal? Hiszen jó példa a mostani tendencia. Megvesz az ember egy Xboxot és gyakorlatilag 6 éven át hozzá se kell nyúlnia, fut rajta minden szépen gond nélkül. És mint tudjuk konzolon is lehet warezolni kicsit komplikáltabb ugyan, de ebbe ne menjünk bele.
Szóval nehéz elhinni, hogy a hardvergyártóknak jobban megéri, ha az ember 6 évente megvesz mondjuk egy 100k értékű gépet aztán kész.
Ellenben egy PC-s azért 2-3 évente fejleszt vagy kompletten új gépet vásárol. Arról nem is beszélve, hogy egy ilyen PC min. 200-300k-tól indul. Tehát jóval többet költ hardverre.
Persze ezt biztos kompenzálja a konzolos játékeladások jóval magasabb száma. De szerintem talán ennyire nem. -
Dany007
veterán
Baszki, azért ez nagyon durva...
Múltkor jegyezte meg valaki a fórumon, talán a Crysis2-vel kapcsolatban, hogy nemsokára eljön az idő, amikor hozzáértő okos srácok fogják helyrerázni a játékokat kiadás után, hogy az normálisan fusson.
Nem tudom ki mondta ezt, és nem is így volt szó szerint. De azért igen durva, hogy egyre inkább igazolódik. Tényleg a hozzáértőbb júzernek kell belenyúlnia, hogy olyan legyen amilyennek lennie kellett volna.
Hihetetlen mik vannak. Kíváncsi lennék a Bethesda mit reagált minderre.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- DIGI Mobil
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- Horgász topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Intel LGA1700 hűtő új
- Hightech Excalibur HIS ATi Radeon 9000 PRO 64Mb DDR AGP VIVO
- Centralion MaxOffice 400VA szünetmentes tápegység ÚJ Akkuval
- Minden Irányban Mozgatható TV fali tartó 70"-ig TVWM5350BK
- 9. GEN számítógép HP 600 G5 SFF - USB-C - NVME - WINDOWS 11 kompatibilis - I5 cpu vagy akár üresen
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest