-
GAMEPOD.hu
Samsung Galaxy Watch 4 és Watch 4 Classic Téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
deka10
senior tag
válasz kkdesign #5999 üzenetére
Progress bar-ban én úgy láttam csak HR-t, lépést és akksit lehet hozzárendelni, amit leírtam ha két progress bar közé berakod akkor az óralap beállításokban több applikációt és megjelenítendő tartalmat enged hozzárendelni.
Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!
-
kkdesign
senior tag
-
deka10
senior tag
válasz kkdesign #5983 üzenetére
Bocs meg is feldkeztem (építkezek) az ígéretemről. Tehát az - add component-ből hozzá adod a long text-et - majd a beállításokat kell kezelni a jobb oldali panelen - a complication settings-ben a default provider-t app shortcut-ra állítod, ezután az órán az óralap beállításaiban kivalaszthatod mi jelenjen meg, az én esetemben időjárás, de kirakhatod a gpay-t is vagy bizonyos alkalmazások indító ikonjait is, hogy ne kelljen keresgélni.
Ha azt akarod, hogy ne essen le a telefonod akkor rakd repülőgép üzemmódba!
-
Theorama
csendes tag
válasz barack2244 #5995 üzenetére
Nagyon régóta bringázok pulzus kontrollal, gps-el.
Először Polar óráim voltak,aztán jött a Garmin.
Ez az óra meg sem közelíti azok tudását, de én speciel nem is erre használom.Kommunikálok, fizetek vele, meg néha megnézem mennyi az idő 🙂🙃
Arra tökéletes.[ Szerkesztve ]
-
Luigi962
őstag
USA-ban már elindult a májusi frissítés a sima BT verzióra, 99,95MB.
-
HÁZIGAZDA
válasz Badboys #5993 üzenetére
értem, de én a futás appról beszélek
ma egyébként megint baromságot mért a gps is, sőt, az utolsó 500 métert egyszerűen lehagyta, mintha kikapcsolta volna magát vagy nem is tudom
na, szóval, nem egy garmin. papíron mindent is tud, de aztán harmatos a konkrétumokban
[ Szerkesztve ]
ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
poli27
veterán
válasz barack2244 #5934 üzenetére
Pl a Gránitbank is...
-
30z.Samu
félisten
válasz anonymus89 #5987 üzenetére
Pont erre irányult volna a következő kérdésem, hogy a Wifi, Helymeghatározás kikapcsolása mennyivel növelné meg az üzemidőt? Tegnap reggel 5-kor levettem a töltőről, este fél 9-kor vettem le 54%-kal, ma reggel amikor felvettem 9 óra fele, akkor volt 43%-on. Őszintén szólva jelenleg nem érzem úgy, hogy ki fogja bírni estig.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
anonymus89
addikt
Srácok, mi a módja, hogy repülő üzemmód kikapcsolásakor ne kapcsoljon be a Wifi csak ha én szeretném?
A háttérben töltöget, frissítget mindent és nem akarom a gyorsabb merülést.Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
embe
nagyúr
Az edzés programok között a "Túrázás" és a "Hátizsákos túrázás" között mi lehet a különbség?
Hegyvidéki túrázáshoz esetleg használ valaki más alkalmazást? -
Vitaqo
senior tag
Idő közben megoldódott egy play áruház adatok törlésével. Azért ilyenkor eléggé bétának érzem ezt az órát.
-
Vitaqo
senior tag
Nálam egyenlőre nem vizsgázott jól az óra. Most a Play áruház nem nyílik meg rajta. Valakinek volt ilyen nyűgje?
-
$atirka
senior tag
válasz bajnokpityu #5965 üzenetére
Szuper a link köszi.
Amúgy végignézted? Nagyjából mi az eredménye?"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
30z.Samu
félisten
válasz szilasz007 #5971 üzenetére
Sose értettem miért jó ez az "itt használhatod, de ott nem" felfogás. Biztos megvan az oka, csak a user-el kicseszés.
Sic Parvis Magna
-
-
barack2244
tag
válasz bajnokpityu #5962 üzenetére
Pl. gyakrabban kér le adatot a gpstől, a gps firmware-e is frissülhet ami máshogy használja fel vagy más műholdak adatait használja fel, vagy maga az app máshogy kezeli a pontatlan, útvonalra nem illeszkedő hibákat, szórásokat, máshogy átlagol, stb.
-
30z.Samu
félisten
-
bajnokpityu
félisten
válasz bajnokpityu #5965 üzenetére
a képen egy kb 100m hosszú keskeny rekortán szakasz látszik. kb 15 kört mentem itt. nem számithat sokat, hogy megvártam a jel fogását, mert mire nekiálltam körözni, előtte 500m melegítés volt.
[ Szerkesztve ]
-
HÁZIGAZDA
nekem az nagyon nem tetszik, hogy a samu gyári szoftja elindul, ha van gps vétel, ha nincs. tesztek szerint azért nem olyan acélos (dcrainmaker tesztje számít nálam csak, semmi más), de azóta sok frissítést kapott, és a tesztek szerint is az a gond, amikor "összezavarodik". pulzusnál is egyébként.
-
$atirka
senior tag
Tesztek szerint a GPS hibátlanul teszi a dolgát, pontosabb és gyorsabb, mint a GW3-ban.
"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
30z.Samu
félisten
válasz szpeti40 #5960 üzenetére
Na erre nem jöttem még rá, kijelzőn oldottam meg eddig mindent. Köszi! Egyébként hozta a két napot az óra, vagyis vasárnap 11 órakor húztam le és tegnap este még volt benne 50%. Szóval a két napot hozta volna valószínűleg. Eddig nagyon tetszik, azóta bekalibráltam a vérnyomás mérést is. Hogy mennyire pontos a mérése, azt nyilván nem tudom, van aki azt mondja jó, valaki azt írja nem túl pontos. De igazából az nem rossz hogy kell a kalibráláshoz egy normális vérnyomás mérő hogy tudjon mihez viszonyítani és nem csak "mér azt jóvan".
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
Skacok! Az órán az alsó gomb jó valamire azon kívül, hogy odateszem az ujjbegyem, ha mérek valamit? Más funkciója nincs? Nyomkodom, de nem csinál az óra semmit.
Sic Parvis Magna
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #5955 üzenetére
nekem bejáratott útjaim vannak, tudom, hogy a garmin anno miket mért rajta. eddig a samu egy 3-4 km-es szakaszon simán 250 m-rel többet mért, most a legújabb frissítés + strava óta teljesen pontos.
nekem azért tetszik a strava, mert:
- mér szintkülönbséget is (nem is értem, hogy a samu hogy gondolta, hogy nem kell)
- ha elindítod, előbb keresi meg a gps vételt, utána indul a stopper...ne csüggedj, ha egy kapu bezáródik: máshol nyílik egy új. sérvkapu.
-
bajnokpityu
félisten
irtam, a forerunner 245el hasonlítottam össze. megnéztem az utvonalat, amit a samu lementett, teljesen szar. menet közben akár 110, akár 170, mindig 2vel mutatott kevesebbet, mint a 245. hogy melyik igaz, azt nem tudom, de nem voltak irreális értékek 2 óra alatt.
sajátjával mértem végig, de GPSben nemtom, miben lenne jobb a stravas.
-
HÁZIGAZDA
válasz bajnokpityu #5937 üzenetére
a saját (futó?) appját használod? én áttértem stravára.
a pulzushoz kéne egy másik óra is összehasonlításra, de már nem foglalkozom vele.
-
axlfsi
veterán
válasz barack2244 #5934 üzenetére
Curve
Egy dolgot érdemes szem előtt tartani; engem ugyan soha nem érdekelt az ilyesmi, mert pont le.....m, de ugyebár míg eddig csak adott esetben (kártyás vásárlás) csak a bankod ismerte a vásárlási szokásaid, ez az OTP-Curve-GPay hármas kombó miatt, már a Curve és a Google is tudja, mit, mikor, hol és mennyiért vettél.
Szerintem nem para, de van barátom (és IT szektorból, nem ám "holmi" bölcsész) akinek semmilyen szósolmédia accountja nincs és a gyerekeit is tiltja, mert olyan szintű paranoiás, hogy őt, őket megfigyelik...
Theorama: bizony, ez így van! Nekem van Revolutom is, de utalgasson rá, akinek két anyja van, biztos nem szenvedek vele (ráadásul Curve-öt használva mindenütt szépen látni, hogy mire költöttél: OTP Bank alkalmazásban, Curve és GPay-ből is, míg ha Revozol, akkor OTP csak egy Revo feltöltést lát, de, hogy a pénzed mire ment el, csak a Revóból. Kinek, mi, de én még mindig sokat használom az új OTP Bank alkalmazásra, szerintem egész jó lett és örülök, hogy szépen látok minden pénzforgalmat).
[ Szerkesztve ]
˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
$atirka
senior tag
válasz Theorama #5945 üzenetére
Nem utalgatni kell, csak 3 kattintással topup-olni
Amúgy ennek is megvan az előnye, nincs veszélyben az eredeti számlád, Revora meg csak annyit töltesz, amennyi kell.
Curve viszont már többször hagyott cserben, és tuti azt gondolta az eladó rólam, hogy megint itt egy high-tech "agyagedény", aki jól besült. Sajna nem egyedi eset vagyok.
De az is simán lehet, hogy nagyban függ a mögötte lévő kártyától.
Ettől függetlenül mai napig használom a Curve-t, csak másra."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
guifater54
csendes tag
válasz nylacika #5918 üzenetére
Nylacika!
Ugy veszem észre, kellően spiller vagy az óra lelkivilágában. Ha megkérhetlek, légyszives leírást adni, hogyan kell az easy tools-al a gw4-emre feltenni a simple pay-t. Nekem is otp-s a kártyám és jó lenne az órával is fizetni (ha már van) Előrebocsájtom közel a 70-hez jo lenne ha szájbarágós módon irnád le a dolgokat. Ha nem akarod itt, küldheted privátban is.
Előre is köszönöm!S21 5G és SGW4, SGW2 SG Buds FE, Bogist M5 Pro S paparoller
-
$atirka
senior tag
Tudjátok, hogy hol lehet beállítani az időjárás frissítési periódusát?
Telefont cseréltem és backupból raktam vissza a beállításokat. Előtte jó volt, most meg csak manuálisan frissít.
Vagy valami plusz engedély kéne?"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
-
bajnokpityu
félisten
Parci: nekem a pulzus jól mér, de a GPS igen pontatlan.
-
$atirka
senior tag
válasz nylacika #5927 üzenetére
Pontosan ezért utáltam meg a Curve-t, többször megszivatott.
Ezért jó a Revolut! Az egyszeri ~2000HUF kiadás a kártyára (amit ha okosan csinálsz, visszajön többszörösen (12500ft) ha ismerőstől kapsz meghívót). No meg az a rengeteg plusz szolgáltatás mind pozitívum.
Revolut kártyát szereti a Gpay."Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
synar
őstag
Van valakinek tapssztalata Play Store alkalmazások feltöltésével?
Próbaképpen feltöltöttem két óralapot. Több mint egy hete küzdök velük, már minden módosítást elvégeztem amit kértek, de még mindig nem tölthető le egyik sem. Azt nem értem akkor miért engedi a rendszerük megjeleníteni a store-ban az óralapot, ha nem tölthető le. Ennél körülménysebb rendszert még életmben nem láttam. Ha elvégzek egy módosítást, az két munkanap, míg átfut a rendszerükön és csak akkor derül ki, hogy az még mindig nem volt elég. Már ott tartottam, hogy letörlöm őket, de az sem olyan egyszerű, nem megy csak úgy, azt is kérvényezni kell. Ja és mindez a szolgáltatás 25$-ért cserébe.[ Szerkesztve ]
-
barack2244
tag
-
axlfsi
veterán
OTP Simple és, hogy miért nem lesz sosem, már volt téma korábban is...
...és a Curve is volt már téma, hol és hogyan éri meg nekik˜”*°•.˜”*°• 𝟚𝟘+ é𝕧𝕖 𝕒 𝕜ö𝕫ö𝕤𝕤é𝕘 𝕥𝕒𝕘𝕛𝕒 •°*”˜.•°*”˜
-
30z.Samu
félisten
válasz barack2244 #5931 üzenetére
Még lehet, hogy abból is van bevételük. Igazából Nekem mindegy, működik, használhatom órával is és ami talán a legfontosabb, nem kellett mókolni. Ha nem lenne ez, akkor fizettem volna Simple-el telefonon.
Sic Parvis Magna
-
30z.Samu
félisten
válasz barack2244 #5929 üzenetére
Az Apple Pay-ből kiindulva nem, mivel feloldod az órát/telefont, azzal már azonosítottad Magad.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
barack2244
tag
15e Ft feletti google pay vásárlásnál a terminál kér pint?
-
30z.Samu
félisten
válasz barack2244 #5922 üzenetére
Van fizetős megoldás is náluk, aminél kapsz vissza bizonyos százalékot általad megválasztott helyeken. Cserébe le kell pengetned 10 €-t havonta. Valakinek biztos megéri. Illetve gondolom a valutaváltásnál is csurran-cseppen nekik.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
nylacika
aktív tag
válasz barack2244 #5925 üzenetére
Elképzelhető... Lehet, hogy rászánom magam a gyalura... Bár múltkor a Curve szivatott meg. Sikertelen vásárlást írt ki és 6 alkalommal levonta az összeget... 10 nap múlva írták jóvá... 12 ezernél ez már nálam jelentősebb összeg volt...
Honor Magic V2 + Samsung Galaxy Watch6 Classic LTE + Garmin Forerunner 955 Solar
-
barack2244
tag
-
nylacika
aktív tag
válasz barack2244 #5920 üzenetére
Az a baj, hogy a firmware frissítés előtt mindkettő tökéletesen működött... Aztán a gpay eltűnt...
Honor Magic V2 + Samsung Galaxy Watch6 Classic LTE + Garmin Forerunner 955 Solar
-
Balanna
tag
Én este feltöltöm, és kikapcsolom, akinek nincs szüksége az alvásfigyelésre, annak tudom ajánlani. Úgy olvastam, a telefont sem árt időnként kikapcsolni, talán az órának is jót tesz, ha "pihenhet". Pár másodperc reggel és este, szerintem megéri, ha az ember egész nap használni akarja, aktívabban. De hát igény szerint....
-
barack2244
tag
válasz 30z.Samu #5921 üzenetére
Meg lehetne csinálni, de lehet a wear os ezt jelenleg még nem támogatja, inkább a google pay-t nyomatja. Lehetnek security aggályok is az OTP részéről, vagy csak nem éri meg anyagilag lefejleszteni az appot.
A Curve meg működik és ingyenes ha jól tudom, de vajon miből van bevételük.
Amúgy meg vannak feltétel nélküli 0 Ft-os számlák Magyarországon, de pár száz forintosak is. Én inkább ezekre szavazok, de kinek mi.
-
30z.Samu
félisten
válasz barack2244 #5920 üzenetére
Mondjuk azért tényleg sajnálatos, hogy nincs Simple alkalmazás órára natívan. De ahogy írták a minap, a Curve tényleg megoldás erre és nem is kell mókolni semmit. Beteszed az OTP kártyát mögé és máris működik a Gpay.
[ Szerkesztve ]
Sic Parvis Magna
-
barack2244
tag
Szóval órán használsz egy nem órára készült appot, úgy hogy az nfc fizetés máshogy működik telefonon és az órán.
Amikor a Simple-t felmókoltad, alapértelmezetté tette magát, de az órán nincs felhasználói felület azt visszatenni a google pay-ra (telefonon meg van) és ez rendben is van. Ezért jön egy üzenet amit írtál:
""Állísa be a gpayt az alapértelmezett érintés nélküli fizetéshez"Én értem, hogy nem ma kezdted, de lehet, hogy ez okozza a problémát, persze nem biztos.
Remélhetőleg egy factory reset megoldja. És biztos ami biztos én nem backupból húznám vissza az órát a reset után.
[ Szerkesztve ]
-
nylacika
aktív tag
válasz barack2244 #5913 üzenetére
Órán. easy tools-szal lehet áttenni.
-
30z.Samu
félisten
Na, tegnap nem nagyon volt rajtam az óra, most van 71%-on úgy, hogy tegnap 11 óra fele vettem le a töltőről. Jó lesz ez, tegnap kicsit "megijedtem", hogy 3 óra alatt megy le 10%-ot, de jó lesz ez így.
Sic Parvis Magna
-
Vitaqo
senior tag
Nálatok mennyit merül alvás közben az óra? Nálam 11% körül úgy 7 óra alatt. Korábban 5 körül ment. Alvó mód, repülő mód bekapcsolva.
-
jacis
nagyúr
Ma több alkalommal is telefonáltam az órán keresztül autóvezetés közben.
Nagyon jól működik.
Kérdeztem a másik feleket hogy van-e bármi észrevehető eltérés a hívásban de nem vettek észre semmit.
Anno mikor a gear 2 neo órám volt azt még érdemes volt az ember szája elé venni hogy rendesen haljanak most meg a kormányon lévő kezemen is tökéletes volt a minőség.
Sokat fejlődött ez is. 😊👍iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
mézespálinka
senior tag
Sziasztok!
Watch 4 (nem classic) esetében a 40mm-es és a 44mm-es között üzemidőben van érdemi különbség? Részletek alapján a 44esben nagyobb az akksi, de ugye a kijelző is..
Van esetleg ebben a kérdésben gyakorlati tapasztalat? -
nylacika
aktív tag
válasz barack2244 #5900 üzenetére
Igen, ez világos, nem ma kezdtem... Akkor sem működik... Max reset lesz belőle, aztán biztonsági mentésből vissza... Ha az sem segít, akkor marad a simple...
-
$atirka
senior tag
Tényleg, lehet Ő is ezt látta, nálam is ezt írja, de mégis működik.
link link
Igazad lehet...Ez a kép a Kapcsolatok - NFC menüpontban készült.
"Nyugalom, a hosszú élet ritka!" - Besenyő Pista bácsi - :-D
-
lasse001
senior tag
A baj az ha megnyitom az app-ot mindig csak azt írja állítsam be alapértelmezettnek. Ahogy olvastam normál működéskor ilyenkor a beállított kártyát kellene látnom.