Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr.Grincs
veterán
Szerintem ez egy halott dolog. Magyarországon meg pláne nincs jövője. Az internetet sem ismerik sokan nemhogy ezt a dolgot
/ Apple iPod Classic 160GB / BMW F21 125d M-CCH-981, Automatic, DPF OFF / Peugeot 407 Coupe 2.7 HDi automatic / iPhone 13 256 GB Blue / MALTA, MELA!
-
lovilovi01
csendes tag
...jelen állás szerint az OnLive-ot TV készüléken, valamint PC-n és Macintoshon lehet majd elérni. Utóbbi kettőnél közel sem biztos, hogy szükség lesz az egyedi irányítóra vagy bármire, valószínűleg egy szoftver telepítése elég lesz ahhoz, hogy operációs rendszerünkből hozzáférjünk a rendszerhez.
Ergo: fel is fogják törni ezt a bizonyos szoftvert -
ddekany
veterán
Gondolom itt a gomblenyomás ténye (és koordinátája) mellett megy az az információ is, hogy melyik képkocka látszódott a kliens gépén a klikk időpontjában. Akkor lehet szerver oldalon "csalni", mint ahogy a mostani többjátékos FPS is teszik... viszont, ehhez kifejezetten úgy kell írni a játékot, hogy ezt az információt használja is (pl. eltárolja az X képkockára visszamenőleg a hitbox-okat). De ez még mindig közel sem ugyan olyan hatékony elrejtése a hálózati késleltetésnek, mint ami mostani többjátékosos játékokban lehetséges, mert azoknál (kvázi) azonnal meg tudják forgatni a "kamerát" amikor mozgatod az egeret, mivel a kliens gépen számolódik a látkép, így a látványban a hálózati késleltetés általában nem jelentkezik. Szóval akárhogy is nézem, igen csak le kell itt szorítani a ping időt, különben ez gáz. (Vagy, lehet hogy az emberek 90% akkora kőbunkó aszfaltparaszt, hogy észre sem veszi, csak hangos legyen meg villogjon meg nagy csöcsök legyenek, és végül is az már elég nagy piac, a kényesebb 20% meg majd kénytelen lesz alkalmazkodni a kor igénytelenségéhez ill. más elfoglaltságot keresni...) A sávszékességet gondolnám a kevésbé kardinális gondnak... ha nincs elég, akkor erősebb tömörítésre kell állni, azaz kicsit homályosabb/részletszegényebb lesz a kép -- na bumm, azt már tényleg kevesen veszik észre.
[ Szerkesztve ]
-
ddekany
veterán
válasz Runner_fxr #37 üzenetére
Gondolom itt a halózat lassúságára (főleg késleltetésére) célzott rudymaster... A vasat fejleszteni a szerverparkban is lehet. (Áttételesen azt is a játékos fizeti meg egyébként, csak fajlagosan kevesebbet mintha saját gépével tenni ugyan ezt.)
-
Runner_fxr
Ármester
válasz rudymester #36 üzenetére
Én azért nem hiszem, hogy ez a jövő mert most ha a játékokból indulok ki, hiába fejlesztik ki az erősebbnél erősebb hardvereket, a programozok mindig megtalálják a módját, hogy a játékaikkal megfingassák az adott csúcshardvereket. Ahhoz valami nagyon elvetemült fejlesztésnek kéne történnie, hogy hardverek olyan szinten elhúzzanak teljesítményben az akkori csúcs játékok igényeitől, hogy ez a rendszer kivitelezhető legyen. Csak ott a bökkenő, hogy ez mindig épp fordítva szokott lenni. Egy csúcs játék sokszor többet követel mint amit az adott csúcstechnikával ki lehetne szolgálni persze ez teljes részletesség mellett értendő!
[ Szerkesztve ]
-
rudymester
senior tag
Valószínűleg ez a jövő, de ehhez még fejlődnie kell a mai technológiáknak. Ha ez így megvalósulna ahogy kitalálták, nobel díj esélyes lenne a rendszer.
Retrofaktor, a régi játékok tárhelye (bemutatók, végigjátszások) - youtube.com/retrofaktor
-
8zabi
őstag
ez egy erőforrás és sávszélességpazarló marhaság; ráadásul a hálózat késleltetésével úgy sem tudnak mit kezdeni
most nagyon remélem igazam lesz
-
Runner_fxr
Ármester
Hát én nagyon nem örülnék ha a jövőben így kéne játszani! Nagy baromság ez! Esetleg a vállalatos példa állja meg a helyét, mivel ott csak sima munkaállomásokra van szükség nem gamer gépekre.
[ Szerkesztve ]
-
Cyberb0b
tag
Már 1 éve hallok erről az elképzelésről, de még érdemit nem láttam. Nem fűzok hozzá túlzottan sokat, a PC ket semmiféleképpen nem fogja kiszorítani ha lesz belőle valami..
♦♣♠ A nő olyan, mint egy költői hasonlat. Ha szép, akkor az sem baj, ha nincs semmi értelme.. ;) I am 33% Geek ♦♣♠
-
veterán
Jó tervek, nekem tetszik
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/tuya_wifi_okoseszkozok_homerseklet_szenzorok_1ch_e/hsz_1-50.html
-
Breki's
tag
Hát így a Pinges meg a Hálózati eszköz után erősen elgondolkodtam hogy beírjak e még a fórumba! JAG jól megaszontad, legalább van 1 db nem agyhalott is a bagázsban.
Ping nem hálózati eszköz, hanem parancs lehet maximum.
Hülyébbek kedvéért pedig még elmondanám, hogy a Válaszidő és a Ping egy és ugyanaz.
Lapozzunk.Ez a halott ötletezés meg ökörség, bár elég kicsi a valószínűsége. hogy hagyják elterjedni, legalábbis ebben a formában, mert akkor a hardvergyártás értelmetlenné válna. De ezt majd úgyis eldönti az idő.
Breki's
-
Százados
csendes tag
5 Mbps már most is jön stabilan és a piacon ettől már csak egyre gyorsabb hozzáféréseket fognak árulni, így nem hiszem, hogy gond lenne. A userek áradatából eredő gondokat pedig kivédhetik úgy, hogy várni kell az előfizetésre + hűségnyilatkozatot íratnak alá, és máris lehet kalkulálni az igényekkel. Az viszont gond lehet, hogy nálunk nem tudni mikor éri meg.
-
David75
őstag
Pár év múlva biztos lesz olyan sávszél mindenhol hogy menjen,de addigra már milyen játékok lesznek?
(saját véleményem szerint mióta hd játékok vannak eltünt a játék élmény,de mondjuk úgy ps2-ön volt hogy folyamatosan napi 3-4 órat játszottam,most van xbox360 meg ps3 is a szobámban és heti enyit játszok kb).
Kijönnek a régi játékok új részei és az az újítás hogy hd vagy még ki is vesznek belőle dolgokat vagy csak simán nem tetszik.(soul calibur,resident evil,burnout,devil may cry és még sorolhatnám)
Az árát meg szerintem majd úgy lövik be hogy bele számolják hogy új konzol vásárlás,új alkatrész vásárlás a gépbe enyi és enyi időnként és ahoz képest megérhetőnek tűnjön.(drága lesz)
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
Esmein
nagyúr
egyem a sziveteket
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Hunter2
addikt
ez egyértelműen halott ötlet szerintem.
-
Tolkarius
tag
Azta, érdekes mert erre már én is gondoltam és vicces ezt így olvasni...
Mindenestre sztem marha jó lenne, persze tuti h jó dárga lesz. Bár ez néhány év alatt valszeg több szinten is beválhat és akkor az ár is lejjebb mehet.[ Szerkesztve ]
-
arty
veterán
"kiküszöböltük!"
"ne kérdezd, hogyan!"
"működik!"
"az eszközökről is vannak rendereink, tehát ez most nem olyan stikli, mint a phantom volt!"
[ Szerkesztve ]
"ugyanitt hazájából elüldözött nigériai herceg aranybányájának tulajdonjogát megtestesítő NFT jegyezhető."
-
Mit akarsz ellopni? Ezek a játékok speciális célhardveren fognak csak futni (tehát kell egy szerverpark a futtatásukhoz), a játékos gépén csak egy minimális kliens lesz, ami tulajdonképpen csak a a billentyűleütéseket, egérmozgásokat fogja közvetíteni a szervernek, a szerver meg válaszul küld egy video stream-et, amit lejátszik a kliens.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Ping
Számítógépes hálózati eszköz, melynek segítségével ellenőrizhető, hogy az adott távoli számítógép elérhető-e egy IP hálózaton keresztül. Az eszköz, mely egy számítógépes program, az ICMP protokoll ECHO parancsát küldi az ellenőrizni kívánt számítógépnek, melynek hatására az változtatás nélkül visszaküldi a kapott adatcsomagokat. A parancs elküldése után a program várja a ECHO válaszokat, majd megérkeztük után kiszámolja az oda-vissza út idejét és az adatveszteséget. Ha egy csomag nem érkezik vissza az élettartamán (TTL) belül, elveszettnek minősül.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Jag
senior tag
Biztos lesz, aki használni fogja, pl. gyerekek, vagy alkalmi játékosok. (- Apúúú játszunk máriósat!!!444) De komolyabban játszók, hozzáértők biztos, hogy nem. A keménymagnak kell a "vas". Birtokolni, buzerálni, modolni, fejleszteni, blúréjt nézni rajta, netezni had ne soroljam...Kell a biztonság, és senki nem szeret függeni egy cérnaszálon. Márpedig itt erról van szó...
-
replayhun
csendes tag
Valaki felvetette mért ne venne akkor már inkább egy konzolt?
Nos, a játékok és az alapgép ára is biztos sokkal jobb lesz.
Az alapgép egyértelmű, hisz nincs benne az a hardver mint egy konzol esetében.
A játékok meg azért, mert nem veszteséggel adják el a konzolokat és azt majd a játékok árán visszakeresik (pl. PS3 meg főleg Xbox360), hanem előállítási áron el tudják adni a konzolokat, a PC-re meg MAC-re meg ráadásul csak egy szoftver kell. És számoljátok nyugodtan azt is bele, hogy nem lesz kalózkodás (mert egy ilyen rendszernél nem lesz), ahhoz a kiszolgáló szervergépeket kéne hackelni. Ezért is olcsóbbak lehetnek a játékok.
Emellett adjátok még hozzá azt is, hogy ezt nem kell lecserélni 6 évente sem (mint a konzoloknál).Ugyanakkor igaz mindaz amit mondtatok a ping-gel, meg úgy általában a lefedettséggel kapcsolatban. Nagyon jó érzés a pozitívumokat elfogadni, de én sem tudnék úgy játszani, ha csúcsidőben késne a játék, netán szaggatna a kép. És főleg nem úgy, hogy ha elviszem valahova rizikó, hogy működni fog-e.
[ Szerkesztve ]
-
Esmein
nagyúr
egy kérdésem van: ping?
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
félisten
Első ránézésre bukta.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
alien_
őstag
Angliában pl. legtöbb netszolgáltató sávszélessége a hálózat összterheltségének függvényében változik. Pl. a 10megabit-em csúcsidőben (pl. szombat) sokszor 3-4megabit. Bochának teljesen igaza van, egy nagyon jó price tag kellene ahhoz, hogy elterjedjen ez a szolgáltatás. Senki nem szeret kiszolgáltatva lenni, egy betonstabil rendszer kell ahhoz, hogy ne olyan érzés legyen OnLive-ozni, mintha valaki kapcsolgatná játék közben a főbiztosítékot..
Swarm is coming.
-
Morden24
nagyúr
Komolyra fordítva a szót, a garázsprojecteknek lesz lehetőségük a felhő kihasználására? Mert szerintem ha kiadnának egy SDK-t, és a kis fejlesztőcsapatoknak nem lenne szüksége kiadóra, hogy szélesebb körben terjesszék a szoftvereiket, akkor még lehet benne fantázia.
Ez tök jó ötlet amúgy, de tartok tőle, hogy nekik jelenleg előfizető tömegekre lesz szükségük, amiket nem az indie játékok fognak odavonzani... de ha bejön a dolog, akkor tényleg jó lenne egy ilyesmi
Sectumsempra - For Enemies
-
L Balázs
tag
Hát nem egyértelmű? A kiadók a retro játékokat akarják ilyen formában terjeszteni, a SuperMario-nak nem kell nagy sávszélesség
Komolyra fordítva a szót, a garázsprojecteknek lesz lehetőségük a felhő kihasználására? Mert szerintem ha kiadnának egy SDK-t, és a kis fejlesztőcsapatoknak nem lenne szüksége kiadóra, hogy szélesebb körben terjesszék a szoftvereiket, akkor még lehet benne fantázia.
A másik dolog, amit nem értek, hogy amikor kijön egy-egy újabb szerver CPU, akkor mindig jön vki, hogy "Vajon hány FPS-sel vinné a Crysis-t?", és rendszeresen leszólják, hogy "Ez nem játékra való!". Akkor ezeket a játékokat min futtatnák? Asztali CPU-ból egy kicsit sokra lenne szükség, virtualizálva pedig tudtommal nincs még 3D.
+Még egy kérdés, az OK, hogy a hozzánk (vagyis inkább az amcsikhoz) érkező videó FullHD lenne, de mennyire lenne betömörítve?
-
|Seby|
csendes tag
hát igen ezt elöbb is ki lehetett volna találni csak a fánk eltakarta (dagatt amerikaiak powa)
nos igazatokvan kábellel gond lenne .... netszolgáltató se tudna elég sávszélességet adni
sőt azt irta valaki a játékfejlesztők mellé áltak ...
probléma hogy mindig van kiskapu amin besétálsz felkapodd acuccost azt kisétálsz
hackerek voltak ... vannak ... és ott is ottlesznek
ne a multnak élj ... ne is a jövön járjon az eszed .. CSAK AZ SZÁMIT AMI MOST VAN !!!
-
Dany007
veterán
"ha például 250 ms időbe kerül a jelnek eljutni a nappalinkból az OnLive szerveréhez, az a két irányba már 500 ms, azaz fél másodperc, ami a játékban csúszásként fog megjelenni a gombnyomások és a történések között. Fél másodperc pedig már valószínűleg zavaró."
Hehe, fps-nél sokaknak még az 50ms is sok, nemhogy az 500. És valóban ha valaki profi módon, precízen akarja nyomni, akkor max 25-30, szerintem az 50ms is elfogadható.
100 fölötti pinggel már tényleg kínlódás jáccani. 500-as ping meg szvsz játszhatatlan. (fps-autós játéknál biztosan) -
Seirus
tag
Naná, hogy a játékgyártók mögé álltak, hiszen ennél a technológiánál másolt játék kizárva
Sztem is elég csücskös a sávszél mikor rendszerint ilyen 10-20%a garantált a netnek és még azt se mindíg tartják be
Egyébiránt előfordulhat, hogy valakinek költséghatékonyabb de kinek is?
Nekem pl játékon kívül is fontos a teljesítmény (PS, Flash,CAD-ek) szal akkor már tökmind1,
aki pedig csak játszik az vesz egy konzolt. (ahogy már említették az előttem szólók)Inkább bővítenék ki a játékkonzolok képességeit hogy ellássák a teljes otthoni multimédiát.
1 szó mint száz igen olcsónak kellene lennie hogy sikeres legyen, ami aligha lesz az induló költségek miatt...
[ Szerkesztve ]
Telefonszám adatlapomon.
-
Morden24
nagyúr
Nem nagyon értem, hogy ebben a konstrukcióban miért nem egy konzolt veszek inkább?
Másik kérdés: a multis játékok legnagyobb lényege, hogy a küldött csomagok méretét lecsökkentik a gyors elérés miatt, illetve azért, hogy ne kelljen kékeres-méretes kábel a normális játékélményhez.
Itt több adat jön a csövön, mint ahogy írja is a cikk. Ergo legalább két buktató van: egyrészt a biztosított sávszél elégséges mivolta, másrészt meg az, hogy pl. játék-csúcsidőben maga a felhő is belassulhat.
Tehát egy konzollal szemben az egyetlen "előnye", hogy single player módban is ki vagyok téve a net miatti problémáknak és buktatóknak.Érdekes ötletnek tartom, de szerintem kérészéltű egy dolog lesz ez.
Sectumsempra - For Enemies
-
daninet
veterán
Amikor először olvastam róla egy teljesen uj világ képre gondoltam.. de szerintem halott ötlet... egyszerűen nem lesz játszható, és jönnek majd a johnny-kák hogy iowa utolsó putri kis falujának kocsmájában nem megy és átverve érzi magát meg emberi jogok..na persze.. és lesz egy térkép ami majd szép zöld pacával jelzi azokat az utcákat, ahol az internet szolgáltatók netje alkalmas a játékra persze picicsillag alsóbekezdés harmadik paragrafus... ez kb olyan mintha lenne egy konzolod ami csak és kizárólag a wc-ben használható, ha átviszed a nappaliba szakad a kép...
ettől függetlenül persze lehet hogy mérnöki zsenialitás meg hasonlók és megoldják, de a kis gép akkor is megválogatja majd a gazdáit...
jameg szerintem lesznek direkt onlive géming internet csomagok, és kétszer annyiba fognak kerülni.mod: és a vezetékhez való kötődés is problémás lehet.. például otthon én nem tudnám a tv-ig megoldani az UTP kábelt elegánsan a ház alaprajza miatt.. csakis wlan. persze lehet bele ndraft wifi AP-t dugni...
namindegy meglátjuk nem károgok[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
atike
nagyúr
Nekem tetszik... Tetszene... Nagyon is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo ThinkCentre M900 tiny WiFi gyári állapotú, Windows 11Pro 27 % áfás 2 év garancia (2026,11.20)
- 1TB Kingston SSD M.2 NVMe PCie A2000 ssd a képen látható állapotban!
- Huawei MateView GT 34 Sound Edition Monitor
- Sony Hi-Res MDR-1RNC eladó
- TP-LINK TL-MR6400 vezeték nélküli router, N 300Mbps, 4G LTE
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest